Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Szabadidő, Sport (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=27)
-   -   50 éves a LEGO (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=2705)

Ati 01-28-2008 07:48

50 éves a LEGO

Wow... :) Kiskoromban rengeteget építettem belőle mindenféléket... :)

tdomo 01-28-2008 07:51

Gyerekkorom legjobb játéka. Sokat játszottam vele egészen a kezdetektől, a technic legoig. :) Azt viszont nem tudom, hogy manapság lehet-e még kapni rendes készletet belőle, a bionicle figurákon kívül.

Ati 01-28-2008 07:52

Quote:

Originally Posted by tdomo (Post 154908)
Gyerekkorom legjobb játéka. Sokat játszottam vele egészen a kezdetektől, a technic legoig. :) Azt viszont nem tudom, hogy manapság lehet-e még kapni rendes készletet belőle, a bionicle figurákon kívül.

Lehet kapni az "alap" készleteket is. Sőt, amiket ma kapni, azok gond nélkül összerakhatók az 50 évvel ezelőttiekkel.

tdomo 01-28-2008 07:55

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 154909)
Lehet kapni az "alap" készleteket is. Sőt, amiket ma kapni, azok gond nélkül összerakhatók az 50 évvel ezelőttiekkel.

Akkor csak én nem néztem rendesen, de ez remek hír. Sokkal értelmesebb játék, mint a különböző mesefilmfigurák.

Bogár 01-28-2008 08:04

be kell vallanom, hogy én is nagy lego-fan voltam, és... vagyok most is. :)
úgy érzem, hogy számomra az az egyik legnagyobb kikapcsolódási és stresszoldási lehetőség. amikor kezembe veszem a legokockákat, megfeledkezem a világ minden nagy problémájáról. :)

Pali papa 01-28-2008 08:23

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 154909)

Ez így van, csak sajnos az alapkészlet amiket most lehet kapni annyit sem ér mint egy pár szárított dingókutyavese. 10 féle szín van benne és ne normálos a kiosztás sem. nagyságra minden fajtából raknak bele 2-6 db-ot. ezek után nem nagyon tudsz mit kezdeni velük... :(
Talán ami most a legjobb ilyen téren az a házépítő LEGO, mert az színhiányos és ezért lehet belőle építkezni...

Ati 01-28-2008 08:49

Quote:

Originally Posted by Pali papa (Post 154917)
Ez így van, csak sajnos az alapkészlet amiket most lehet kapni annyit sem ér mint egy pár szárított dingókutyavese. 10 féle szín van benne és ne normálos a kiosztás sem. nagyságra minden fajtából raknak bele 2-6 db-ot. ezek után nem nagyon tudsz mit kezdeni velük... :(
Talán ami most a legjobb ilyen téren az a házépítő LEGO, mert az színhiányos és ezért lehet belőle építkezni...

A mai csomagok eléggé összementek. Régen hatalmas mennyiségű kockát lehetett kapni egyben, most meg egy autót. Vagy egy világítótornyot. Nagy csomagokat elég keveset láttam, pedig azok az igazán jók. :) Emlékszem, volt nekem hatalmas ház, benzinkút, úthálózat, vonat, mindenféle dolog. :)

Az "űrkorszakba" már csak egy kis csomaggal léptem be, űrbázis, meg űrsikló, meg ilyenek már nem voltak nekem. :) Volt egy időben kalózos időszak is, abból már kis csomagom se volt. :)

Dragi 01-28-2008 08:55

Van legóból egy Forma 1-es 80 centis csodajárgányom :) 1 piros Dragster, egy kamion is leledzik még valahol megmég nem tudom sok mindenem van legóból :):)

A Forma 1-esre vagyok a legbüszkébb azzal 2 hónapig güriztem :p de sehogy nem akart összejönni aztán meguntam otthagytam hagytam egy kicsit állni kb. 1-1,5 hónapot aztán újra nekiálltam és zsutty összeraktam :)

J.Ati 01-28-2008 08:56

Nekünk a mai napig kivannak rakva a legók felépítve az egyik polcomra:)
Van egy házikó körülötte autók(mentő, rendőr) meg van egy lovaskocsi szerűség.
A többi legó nem tudom hova tűnt,de azok elkallódtak valahova a hosszú évek folyamán.

Ati 01-28-2008 08:56

Úgy látom, hogy ebből a korszakból a legtöbben nem maradtunk ki. :)

Lányok? :) Nektek volt/van? :)

[HTPA]GeeForce 01-28-2008 09:19

Én az űrkorszakot íveltem át megmagyarázhatatlan okokból, és váltottam a kalózra. :D Van egy hatalmas kalózhajóm, a vicc, ogy rendes tőkesúly is volt hozzá a dobozban, amit ha rápattintasz az aljára, tökéletesen kiegyensúlyozott a víz tetején... (Fürdőkád-kalóztömegmészárlás rulez!:D) A kád szélén a sárkányölő páncélos lovagok, a "habok" között meg ágyús kalózhajó, amely kifelé lövöldöz... :D Nagyon ottvan! :D (Persze fürdés után az ágyúlövedékeket összeszedegetni nem volt már olyan jó, főleg hogy a legtöbb a mosógép mögött landolt...... :D:D:D

Dr Rozi rendel 01-28-2008 09:34

Nekem nem volt legóm, de ha uncsitesóim valamelyikénél hozzájutottam, szívesen játszottam vele:)
Nah, most más szemszögből látom az apró darabkákat.... a gyerekszoba padlóján kész élvezet rálépni....:D

Goldy 01-28-2008 09:36

Naná, hogy volt :)

És jelentem tőkesúlyos hajók már akkor is voltak :) Csak akkor nem volt még kalóz mizéria, szal rendőr meg tűzoltó hajónk volt.
Meg egy jó nagy rakás építő elem. Vhová jól el vannak téve, rengeteget játszottunk velük.

Deni 01-28-2008 10:58

bátyámmal együtt volt ŐSstarwars legom, óriási repülőterem, sárga nagy kastélyom, technics kamionom, technics helikopáterem, családi házam, vmi pékségem is, amiben ilyen állatfejű legoemberkék voltak.. a rendőr pl kutyus volt, de volt róka, nyuszi meg minden ilyesmi.. aztán mostanában a kolleganőm kisfiával előszeretettel kalózkodok nagy kastéllyal hajóval csontvázharcosokkal mindennel :)
lego rulez :D

Csokibácsi 01-28-2008 11:16

Quote:

Originally Posted by Deni (Post 154976)
... vmi pékségem is, amiben ilyen állatfejű legoemberkék voltak.. a rendőr pl kutyus volt, de volt róka, nyuszi meg minden ilyesmi..

Valami rémlik. Nem Lego Duplo volt? Eleve nagyobb elemekkel, kisebb gyerekeknek.

BeeLord 01-28-2008 11:18

Quote:

Originally Posted by Csokibácsi (Post 154979)
Valami rémlik. Nem Lego Duplo volt? Eleve nagyobb elemekkel, kisebb gyerekeknek.

De, valami olyasmi. Nekem is volt.

Deni 01-28-2008 11:33

Quote:

Originally Posted by Csokibácsi (Post 154979)

nemnem.. nem Duplo volt.. vagy legalábbis a Duplonál nagyobb "puklik" vannak a legon, ehhez meg olyan építőelemek vannak, amiken kicsi "puklik" vannak.. nem tudom mennyire vagyok érthető.. :D
mert amúgy még megvan, majdnem hiánytalanul és drága unokahugicám előszeretettel játszik vele.. :rolleyes:

Xeper 01-28-2008 11:39

LEGO a legjobb :)
Hogy én mennyit játszottam vele.... meg a technic-kel... kb ennek köszönhetem hogy a Műegyetemre jöttem :D (nem, nem a felvételi pontszámba számított bele :D)

Csokibácsi 01-28-2008 11:44

Quote:

Originally Posted by Deni (Post 154987)
nemnem.. nem Duplo volt.. vagy legalábbis a Duplonál nagyobb "puklik" vannak a legon, ehhez meg olyan építőelemek vannak, amiken kicsi "puklik" vannak.. nem tudom mennyire vagyok érthető.. :D
mert amúgy még megvan, majdnem hiánytalanul és drága unokahugicám előszeretettel játszik vele.. :rolleyes:

Tényleg, most hogy mondod, kompatibilis volt a normál Lego-val.
Viszont bizonyos dolgok elnagyoltak voltak, kevesebb alkatrészből állt egy készlet (tesómnak volt ilyenje, valami utánfutós autó, benne kutya - a kocsik alja egy darabból volt, fixen benne a kerekekkel).
De rohadtul nem jut eszembe a neve :D

Deni 01-28-2008 11:45

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 154989)
LEGO a legjobb :)
Hogy én mennyit játszottam vele.... meg a technic-kel... kb ennek köszönhetem hogy a Műegyetemre jöttem :D (nem, nem a felvételi pontszámba számított bele :D)

mondjuk mi is amit bátyámmal összeépítettünk a kamion meg a helikopter darabjaiból... :)
így lett pl távirányítós kapuhídja a kastélynak és társai.. :D
bár én a Műegyetemtől asszem elég messze vagyok még így is... :rolleyes:

Deni 01-28-2008 11:46

Quote:

Originally Posted by Csokibácsi (Post 154991)
Tényleg, most hogy mondod, kompatibilis volt a normál Lego-val.
Viszont bizonyos dolgok elnagyoltak voltak, kevesebb alkatrészből állt egy készlet (tesómnak volt ilyenje, valami utánfutós autó, benne kutya - a kocsik alja egy darabból volt, fixen benne a kerekekkel).
De rohadtul nem jut eszembe a neve :D

jaja, meg a pékség fala is ilyen "panel" volt, tehát egy fal 1 elem :)
meg volt hozzá kenyér, kiskosár, demizson :D nem volt kispályás.. :D

Csokibácsi 01-28-2008 11:49

Meg van :D
Lego Fabuland :D

http://www.spielwaren-suche.de/samme...-supersets.htm

Deni 01-28-2008 12:06

Quote:

Originally Posted by Csokibácsi (Post 154994)

neeee.. :D
de ebből úgy látom, hogy nem csak pékség volt.. vagy legalábbis itt nem látok a pékséghez képet.. de nekem van ilyen sok kocsis, vmi vonatszerűségem is..

lacqa 01-28-2008 12:54

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 154907)
Wow... :) Kiskoromban rengeteget építettem belőle mindenféléket... :)

mind megvan még :) nekem kalózos nem volt csak lovagos, mentős, autós, stb, meg volt vasutas is, sok sínnel. technics-em nem sok volt, csak egyszerűbbek. de ami lego-m volt, azt általában még aznap megépítettem amikor megkaptam, majd két nap múlva szétszedtem, és építettem valami mást, és mást, és mást... :) tényleg a legjobb játék volt a számítógép előtt, de így utólag biztos hogy az volt a leghasznosabb játék is egyben.

Goldy 01-28-2008 14:13

Jaja fabulo volt a pékséges:) ugyan otthon nem volt csak a jóval nagyobb dupló és a normál. De az oviban volt :) Szép zöld doboza volt, öltük egymást érte :p

Andrew 01-28-2008 16:38

Én nagyon szerettem régen a legot. most is van belőle egy egész kisebb bödönnel, néha napján még előveszem, hogy játszak vele... Az egyetlen bajom, hogy a mostani készletek már nagyon el vannak cseszve, egy nagyobb épület is kb 8-10 nagy előregyártott elemből áll, meg néhány kis csicsából. Gyakrolatilag semmi kreativitás nem szükségeltetik hozzá, 2-3 perc alatt össze lehet rakni. Így sajnos semmi élvezet nincs már benne.

Kós00792 01-31-2008 13:57

LEGO:)

Nekem annyi legom van még mindig, hogy az hihetetlen. Rendőrös, tűzoltós, menős, kalózos, űrös, nagyfejű kutyás létrás tűzoltós, váras katonás, versenyautós. Kb ennyi. A szomszéd gyereknek kb ugyan ennyi, 3-4 szatyorral járkáltunk egymáshoz, aztán meg a veszekedés-verekedés meik darab kié. Elég jó évek voltak:D:D

Cyby_ 02-03-2008 13:02

Nekem van/volt utcaseprős,szemétkocsis/sok egyéb de ez akettö nagyon megmaradt :DBár nálam ált a dobozva voltak ömleszve 90%ába és évente 1szer volt összerakva a készlet,de akkor is elkezdtek hiányozni a darabkák :)

Csokibácsi 02-06-2008 16:27

http://www.youtube.com/watch?v=3QOvEG27Gt4

Ati 02-06-2008 16:30

Quote:

Originally Posted by Csokibácsi (Post 157056)

Ez nagyon aranyos. :)

All times are GMT +1. The time now is 15:27.