![]() |
Quote:
|
Quote:
Csinálsz neki egy topicot? Én win ME-t használok és érdekelne hogy hogy lehet egy két dolgot kikapcsolni benne. |
Quote:
WinME-hez nem értek, azt mondják, hogy az sajna az egyik legrosszabb windows eresztés volt. |
Quote:
Lehet de én még is ezt használom. ME vel hatalmas gondom hogy ha weblapokban őszerinte hiba van akkor kapok egy hibaüzit és el akarja inditani a hiba keresőt atw-s honlapoknál szinte kivétel nélkül, de pl a Queosiánál is többször hiba üzit kapok a win ME-töl, meg utánna dührohamot, mert hogy javitsak én bele akárki honlapjába, főleg hogy nem is értek hozzá, csak azért mert a ME ezt kigondolta nekem. Szal kérdés hogy lehet ezt kikapcsolni? Még egy kérdés, XP-röl ugy tudom hogy az internet kapcsoalt 10%-át fentartja magának mindig az autómatikus frissitések miatt, gondolom a ME is ezt hogy lehet kikapcsolni? |
Quote:
Quote:
XP-ben van egy olyan lehetőséged, hogy a "látvány"-orientált működést átállíthatod "teljesítmény"-orientált működésre, ekkor rengeteg látványos elem eltűnik, viszont minden gyorsabb lesz. |
Quote:
Hibaüzit IE-vel kapod? Mert az "okosan" bele van gyúrva a windózba. Gyanítom, hogy Firefox vagy Opera használata esetén nem szól a ME. Quote:
|
Quote:
Ezt kifejtened legyszi bovebben Ati? Hol mit lehetne kikapcsolni? vagy hol tudnek utannajarni? koszi:D |
Volt egy kis könyvem (valamelik cd ujsághoz adták) Tippek trükkök win XP-hez, akkor xp-t használtam, és egy csomó okosság volt benne, pl ez a 10% sávszélesség lefogás, kikapcsoltam egy csomó mindent amit irt a könyv és szemmelláthatóan javult a teljesitmény. de sajnos kölcsön adtam és azóta se láttam :(
|
Quote:
Vezérlőpult -> Rendszer -> Speciális -> Teljesítmény -> Beállítások -> Legjobb teljesítmény Ez itt alap esetben a "Legjobb megjelenés"-en, vagy a "Windows állítja be..." opción van. A Legjobb teljesítmény kikapcsolja a felesleges színeket, árnyékokat, animációkat, minden olyat, ami látványos ugyan, de isznyast csiga lesz tőlük minden. Ha akarod, akkor ugyanitt egyesével is állítgathatod, hogy mit szeretnél kikapcsolni, és mit nem, de sztem felesleges. Vagy a legjobb megjelenés, ha erős géped van, és gyönyörködni szeretnél benne, vagy a legjobb teljesítmény, ha a legkevesebbet szeretnél várni. |
Quote:
Eloszor azt hittem hogy csak szivatsz...:D jott a pliz Vajt felirat aztan elmentek a szinek az egesz atment szurkebe, es hogy az igazat megvaljam mar a XP cd utan kutakodtam...(meg a winamp is elkezdett akadozni) aztan egyszercsak vegzett...Es csak annyit tok mondani hogy : WOW!!! Mintha proci cserem lett volna... Nagyon latvanyosan felgyorsult a gep! Mindenkinek tom ajanlani, mert tenyleg megeri! ha eddig sok ablakom volt es valtogattam neha 2-3 masodperc is eltelt mire atrajzolta oket, es most meg hamarabb van az uj ablak fenn minthogy rakattintanek az egerrel...!!:D Kocce Ati megegyszer... Eddig nem mertem ezeket piszkalni.. meg hagytam hogy windowska iranyitson. Soha tobbet! |
Ha már ott vagytok a teljesítménybeállításoknál, akkor: speciális fül -> alul a virtuális memória: módosítás
Itt egyénileg állítsátok be a swapfájl méretét úgy, hogy a minimum és a maximum mérete ugyanannyi legyen. Fix fájlmérettel gyorsabban dolgozik a win., főleg ha az a fájl nem töredezett. Legjobb ha a swapfájl a leggyorsabb vinyóra kerül. |
Quote:
Clrt+alt+del, teljesítmény fül. Ha a "Lefoglalt memória -> Összes" több, mint a "Fizikai memória -> Összes", akkor ideje memóriát bővíteni. :) (Pl nekem már egy ideje... :)) |
zanzásítva hozzászólnék minden eddig felmerült dologhoz:
10%fenntartása autoupdate részére: ez egy urban legend, ilyen nem csinált soha egyik win sem:) helyette elég jól van megoldva a dolog, mert ha az egyéb programokkal szinte teljesen lefoglalod a sávszélt, akkor a winupdate kikapcsol magától egészen addig, amíg nem lesz neki elég kapacitás.. swap: jelenleg, ha 1Gb feletti memóriád van, akkor swapot azonnal kapcsolhatod is ki.. ezalatt a használati szokásaidtól függ.. normál user sztem 512 mellett is nyugodtan lelőheti:) böngészők téma: ha jót akarsz magadnak, akkor tarts több mint 1 böngészőt.. az ie-t én csak akkor használom, ha a látogatott weboldal semmi mással nem bírható működésre. már ajánlották a firefoxot, az tényleg remek. skin téma: klasszikus win kinézet rulaaa.. szebb, gyorsabb, jobb:) distrib: win Me egy kaki:) |
Nem mindenki rohangál sok giga memóriával, gondoljunk másokra is ;)
IE-t abszolút nem használok, helyette Firefox és Opera. Ha egy oldal egyikkel sem megy, akkor így járt (nagyon ritka). |
win Me kaki vagy nem, nekem ez van mer ez megy a gépen, meg a 98, de az nyúglődik az USB-vel és nekem nincs kedvem kinlódni vele.
XP el se férne a winyómon, dogozni meg aztán még elférne akkor sem :) (300celeron, 128sd, 3,2maxtor winyó) :D |
Quote:
|
Quote:
Jól van modi bátsi, ülj le egyes :D |
Quote:
Sajna nekem csak egy Celeron 2.6G procim van meg 256 Mb memoria amibol 64 et a videokartya hasznal.... Nekem igencsak felgyoruslt tole... neked gondolom fel se tunt, de a te gepedhez kepest az enyem sehol sincsen.... (meghalnal ha ezt kene hasznalnod...:D) es mivel laptop ezert nem nagyon tom boviteni, upgrade elni se...:( de hodozni pont eleg...:D! |
már bocsi, hogy OFF-olok egy kiscit, de Mike!!!!!!!!!!!!4 mi van veled??? le avgyunk tiltva msn-rőőőől?????? :mad:
|
Pho: ment email ...:)
Masik kerdesem: miert van az hogy maikor beinditom a gepet akkor a System 32 konyvtarat alapbol megnyitja csak ugy...:S nem tom miert... hol tudnam kiszedni? |
Quote:
|
Én is kérdeznék, a hibernációról jut eszembe.
ha készenlétire akarom tenni a gépet, nem pedig kikapcsolni, akkor is kikapcsol... És csak power gombbal tom indítani a gépet. Valahol lehet ezt állítani? Bios-ba? Kéne nekem azé ez a készenléti állapot soxor, és fogalmam sincs, miért nem müxik. |
A hibernálás egész biztosan más, ott onnan megy tovább minden, ahol abbahagytad őket, de bekapcsoláskor egy rendes(nél picit rövidebb) boot folyamat zajlik le.
A készenléti az mi lenne? |
Start menű - Kikapcsolás.
és a 3 választható lehetőség: Készenlét Kikapcsolás Újraindítás |
Készenlét: alacsony energiafelvételi állapotba helyezi a számítógépet, hogy gyorsan folytatni tudja a Windows munkamenetet.
nem ez a hibernálás? |
Quote:
|
Quote:
A készenlét ennél is gyorsabb valami lenne, ha működne? |
Quote:
|
Quote:
|
LÉnyegében kikapcsol mindent, winyót, venti pörög, és egy egérmozdulatra vagy billentyűlenyomásra feltámad a rendszer. A táp nem vesz fel annyi kakaót a hálózatból.
Ennyit tudok róla:D |
Quote:
|
Nem, a ventillátor az pireg-pörög. :) Az a szép, hogy a régi gépemen frankón működik ez az opció, de ezen nem.
|
Quote:
|
Az energiaellátásnál egyébként ott kell lennie a késznléti állapot-nak.
Képernyővédő mikor induljon, mikor kapcsolja ki a vinyót a rendszer és aztán, mennyi idő múlva lépjen életbe a készenléti állapot. A Start menüből ez egyből elérhető. Nálam így van |
Quote:
|
Quote:
Gondoltam hátha meg lehet úszni egy hosszú bootot reggelente, de ezek szerint erre nem használható. :) Kár. :) |
Ja. csak a villanyszámlámon akatram spórolni, mert így ha 1 óráig nem használom, ki kell kapcsolnom, azt meg nem szereti, viszont én meg azt nem szeretem, ha megjön a számla...
|
Quote:
|
7 évig laktam koliban, ott engem sem érdekelt:)
|
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 05:49. |