Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   PC (hardver, szoftver, játékok stb.) (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=28)
-   -   100 megás net a csatornából (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=2688)

Ati 01-24-2008 11:15

100 megás net a csatornából

100 megás net a csatornából. Egyelőre még csak Angliában, és ott is csak terv, de akkor is... :)

http://www.theregister.co.uk/2008/01...sewer_rollout/

Phoenix 01-24-2008 11:49

Annyiból tényleg nem rossz megoldás, hogy ez biztosan minden házba be van kötve és feleslegesen nem kell újra feldúrni mindent. Örülök neki, hogy ilyen ötleteik vannak, csak a megvalósítás még olyan soká lesz :(
Az egyik kommentben írta is valaki, hogyha ez megvalósul, akkor a Blu-ray-nek lőttek :)

BigPi 01-24-2008 12:33

A lényegét közre adná valaki magyarul?

Phoenix 01-24-2008 12:38

A lényeg, hogy a szennyvízcsatornákat használnák fel arra, hogy az optikai kábeleket lefektessék és a házakig behúzzák, így nem történhet meg olyasmi, hogy egy későbbi ásás miatt elvágják a kábeleket és így amikor lefektetik, akkor sem kell ásással bajlódni, hanem egyszerűen a csatornákba húzzák. Igaz kicsit hülye ötlet, de ha minden igaz, akkor a WC-ből jönne fel a kábel (hülye egy mondat :D). Lényeg, hogy olcsó és gyorsabb beruházás.

Kubbi 01-24-2008 12:48

Quote:

Originally Posted by Phoenix (Post 153925)
Igaz kicsit hülye ötlet, de ha minden igaz, akkor a WC-ből jönne fel a kábel (hülye egy mondat :D). Lényeg, hogy olcsó és gyorsabb beruházás.

Fúúúj:D
Ezt mond akkor amikor a wc-t kell takarítani.:p

Phoenix 01-24-2008 13:04

Quote:

Originally Posted by Kubbi (Post 153929)
Fúúúj:D
Ezt mond akkor amikor a wc-t kell takarítani.:p

Sejtettem, hogy valaki rákattan :D
Gondolom, csak a házig lesz a csatornában vezetve, aztán meg onnan szinte a ház bármely pontjára lehet kötni :)

Ati 01-24-2008 13:06

Quote:

Originally Posted by Phoenix (Post 153933)
Sejtettem, hogy valaki rákattan :D
Gondolom, csak a házig lesz a csatornában vezetve, aztán meg onnan szinte a ház bármely pontjára lehet kötni :)

Csak nehogy ezután valaki fordítva akarja használni. Mittomén, belepisil az utp kábelbe, vagy ilyenek. :D

Phoenix 01-24-2008 13:11

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 153935)
Csak nehogy ezután valaki fordítva akarja használni. Mittomén, belepisil az utp kábelbe, vagy ilyenek. :D

:D

Ezt először Bournemouthban csinálják meg (Déli partvidék, elég sűrűn lakott rész(Tavalyelőtt a szomszéd városban laktunk, de lényegében vagy 3 nagyváros van ott összeépülve)) és ha bejön nekik, akkor egész angliát be akarják majd kötni így, csak az még sok idő :(

Ati 01-24-2008 13:17

Quote:

Originally Posted by Phoenix (Post 153939)
:D

Ezt először Bournemouthban csinálják meg (Déli partvidék, elég sűrűn lakott rész(Tavalyelőtt a szomszéd városban laktunk, de lényegében vagy 3 nagyváros van ott összeépülve)) és ha bejön nekik, akkor egész angliát be akarják majd kötni így, csak az még sok idő :(

Ahhoz képest, hogy néhány évvel ezelőtt 2400-as modemmel nyomultunk, azt hiszem, hogy igen gyorsan és igen sokat fejlődött a technika. Összehasonlításként, az 2,4kilobit, szemben a mai, talán átlagnak mondható 4 megabittel. :)

Eke 01-24-2008 13:19

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 153935)

Phoenix aztán huzzál be egy kábelt a wc-be és addig gyakorolj mellétalálni:D

Phoenix 01-24-2008 13:24

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 153944)
Ahhoz képest, hogy néhány évvel ezelőtt 2400-as modemmel nyomultunk, azt hiszem, hogy igen gyorsan és igen sokat fejlődött a technika. Összehasonlításként, az 2,4kilobit, szemben a mai, talán átlagnak mondható 4 megabittel. :)

Amit eddig kint megfigyeltem, hogy itt is átlag a 4Megabit, de az ember arcába beletolják a 8Megabitet, hogy milyen jó, és közben egy csomó helyen az exchange (nem jut eszembe magyarul a neve) távolsága miatt nem is érheti el az akkora sebességet. Ja és persze szinte minden szolgáltatónak van forgalmi korlát, ami kb 40giga. És ha a 8megabitet kihasználod, akkor az elég hamar odalesz :(

Quote:

Originally Posted by Eke (Post 153945)
Phoenix aztán huzzál be egy kábelt a wc-be és addig gyakorolj mellétalálni:D

:D Majd ha ideér...addig meg bekészítem az íróasztalt a fürdőszobába :D

Ati 01-24-2008 13:28

Quote:

Originally Posted by Phoenix (Post 153946)
Amit eddig kint megfigyeltem, hogy itt is átlag a 4Megabit, de az ember arcába beletolják a 8Megabitet, hogy milyen jó, és közben egy csomó helyen az exchange (nem jut eszembe magyarul a neve) távolsága miatt nem is érheti el az akkora sebességet. Ja és persze szinte minden szolgáltatónak van forgalmi korlát, ami kb 40giga. És ha a 8megabitet kihasználod, akkor az elég hamar odalesz :(

Ezzel én is így vagyok. Még szerencse, hogy nem kértem valami gyorsabb netet. Eddig a 4 megát se tudták kihozni. Most az végre megvan, hogy átkötöttek másik elosztóra. (Ez lenne az exchange? Nem tudom, nekem csak mondták, hogy ezt csinálták. :D)

A 40 gigás forgalmi korlát elég húzósnak tűnik. Az itthoni "korlátlan" net apróbetűs részeit is el kell olvasni, de T-onlinenál ez 200-250 giga körül van, most hirtelennem tudom a kettő közül melyik. Ez azért jóval barátibb, mint a 40 giga.

Eke 01-24-2008 13:35

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 153947)
Ezzel én is így vagyok. Még szerencse, hogy nem kértem valami gyorsabb netet. Eddig a 4 megát se tudták kihozni. Most az végre megvan, hogy átkötöttek másik elosztóra. (Ez lenne az exchange? Nem tudom, nekem csak mondták, hogy ezt csinálták. :D)

A 40 gigás forgalmi korlát elég húzósnak tűnik. Az itthoni "korlátlan" net apróbetűs részeit is el kell olvasni, de T-onlinenál ez 200-250 giga körül van, most hirtelennem tudom a kettő közül melyik. Ez azért jóval barátibb, mint a 40 giga.

Hát akkor korlát szempontjából én jol megvagyok ,No Limit :D De viszont 2 mega körül van csak.:(

Eke 01-24-2008 13:36

Igaz hogy durván 20giga körül használok

Croissant 01-24-2008 13:41

Azt hogyan tudom megállapítani, h mekkora az adatforgalmam?

Phoenix 01-24-2008 13:41

Azaz...elosztóközpont :D
Azért 250giga kicsit tényleg jobb. Monnyuk van a Virgin netszolgáltató, azok meg azt monnyák, hogy korlátlan, de ha a csúcsidőszakban (délután 2től éjfélig) túlléped a 700megát (350 zeneszám(ezt az oldalon írták, azért megnézném, hogy milyen minőségű az :))) akkor lecsökkentik a sávszéledet akár egész hátralévő hónapban :eek:

Ati 01-24-2008 13:44

Quote:

Originally Posted by Croissant (Post 153951)

A szolgáltatód többnyire biztosít valami hozzáférést ezekhez az adatokhoz. A T-online-nál ha az online ügyfélszolgálatra belépsz, akkor lekérheted a 2 megadott időpont közötti, általuk mért forgalmadat.

Phoenix 01-24-2008 13:45

Quote:

Originally Posted by Croissant (Post 153951)

Ezt azért te tudod, hogy kb miket használsz, email, weboldalak, youtube, stb. Ezek akár szépen meg tudják dobni a dolgokat, főleg a weboldalakon megnézhető tv műsorok, p2p-en keresztüli videókölcsönzés, torrent :)
Igaz nekem a legjobban a torrent nyomja meg.

Croissant 01-24-2008 13:51

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 153954)
A szolgáltatód többnyire biztosít valami hozzáférést ezekhez az adatokhoz. A T-online-nál ha az online ügyfélszolgálatra belépsz, akkor lekérheted a 2 megadott időpont közötti, általuk mért forgalmadat.

A Hódító (+külső fórum) megy napi 10-12 órában nálam, és kb. ugyanennyi időt hallgatok egy amerikai zenerádiót is... A Mail elég elenyésző... Ja és még hozzájön az előzőekhez az index + origó olvasása... Ezek mennyit tehetnek ki?

Ati 01-24-2008 13:52

Quote:

Originally Posted by Croissant (Post 153956)
A Hódító (+külső fórum) megy napi 10-12 órában nálam, és kb. ugyanennyi időt hallgatok egy amerikai zenerádiót is... A Mail elég elenyésző... Ja és még hozzájön az előzőekhez az index + origó olvasása... Ezek mennyit tehetnek ki?

Ebből a rádió az, ami leginkább megdobhatja. De nem hiszem, hogy ezzel akár a 20 gigát is elérnéd, nemhogy többet.

Croissant 01-24-2008 14:01

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 153957)
Ebből a rádió az, ami leginkább megdobhatja. De nem hiszem, hogy ezzel akár a 20 gigát is elérnéd, nemhogy többet.

Köszönöm :)

Kubbi 01-24-2008 15:48

Quote:

Originally Posted by Phoenix (Post 153946)
:D Majd ha ideér...addig meg bekészítem az íróasztalt a fürdőszobába :D

Amikor leülsz gondolkodni, csak magadelé rántod az íróasztalt és jóvilág. :D
Hát ilyen net lehet nekem is kell. :D:D

Kutyuleee 01-24-2008 16:57

Nálam nagy különbséget nem okozna, max annyit, hogy a wc-n a laptopon nem a wifit kell belőnőm, hanem kábelt dugdosnom hátra:D

Remedy 01-24-2008 17:14

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 153957)

Ezt pedig ki lehet szamolni. Ha mondjuk 128kbit/sec, az 16kbyte/sec. Napi 12 oraval az havi 21600 perc, az ugye 1296000 masodperc, az 20736000 kbyte, azaz
19.7 giga. Tenyleg nincs 20. :)

Croissant 01-24-2008 17:24

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 154011)
azaz 19.7 giga. Tenyleg nincs 20. :)

31 napos hónapban sem? :)

Csokibácsi 01-24-2008 19:35

... és értelmüket nyerék vala a szavak: "szarok az internetre!"

A elektromos hálózaton biteket küldő net nem nagyon terjedt el, kíváncsi vagyok, kula bá mit szól a csatorna érzékeny ökoszisztémájának a megbontásához.

Azért a japán net még mindig etalon, pár éve 7000 forintnyi jenért 1 gigás üveget húztak a lakásba. Gondolom azóta gyorsítottak, mert fél perc letöltési idő egy DVD filmhez elég sok.

All times are GMT +1. The time now is 22:28.