![]() |
100 megás net a csatornából
100 megás net a csatornából. Egyelőre még csak Angliában, és ott is csak terv, de akkor is... :)
http://www.theregister.co.uk/2008/01...sewer_rollout/ |
Annyiból tényleg nem rossz megoldás, hogy ez biztosan minden házba be van kötve és feleslegesen nem kell újra feldúrni mindent. Örülök neki, hogy ilyen ötleteik vannak, csak a megvalósítás még olyan soká lesz :(
Az egyik kommentben írta is valaki, hogyha ez megvalósul, akkor a Blu-ray-nek lőttek :) |
A lényegét közre adná valaki magyarul?
|
A lényeg, hogy a szennyvízcsatornákat használnák fel arra, hogy az optikai kábeleket lefektessék és a házakig behúzzák, így nem történhet meg olyasmi, hogy egy későbbi ásás miatt elvágják a kábeleket és így amikor lefektetik, akkor sem kell ásással bajlódni, hanem egyszerűen a csatornákba húzzák. Igaz kicsit hülye ötlet, de ha minden igaz, akkor a WC-ből jönne fel a kábel (hülye egy mondat :D). Lényeg, hogy olcsó és gyorsabb beruházás.
|
Quote:
Ezt mond akkor amikor a wc-t kell takarítani.:p |
Quote:
Gondolom, csak a házig lesz a csatornában vezetve, aztán meg onnan szinte a ház bármely pontjára lehet kötni :) |
Quote:
|
Quote:
Ezt először Bournemouthban csinálják meg (Déli partvidék, elég sűrűn lakott rész(Tavalyelőtt a szomszéd városban laktunk, de lényegében vagy 3 nagyváros van ott összeépülve)) és ha bejön nekik, akkor egész angliát be akarják majd kötni így, csak az még sok idő :( |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Quote:
|
Quote:
A 40 gigás forgalmi korlát elég húzósnak tűnik. Az itthoni "korlátlan" net apróbetűs részeit is el kell olvasni, de T-onlinenál ez 200-250 giga körül van, most hirtelennem tudom a kettő közül melyik. Ez azért jóval barátibb, mint a 40 giga. |
Quote:
|
Igaz hogy durván 20giga körül használok
|
Azt hogyan tudom megállapítani, h mekkora az adatforgalmam?
|
Azaz...elosztóközpont :D
Azért 250giga kicsit tényleg jobb. Monnyuk van a Virgin netszolgáltató, azok meg azt monnyák, hogy korlátlan, de ha a csúcsidőszakban (délután 2től éjfélig) túlléped a 700megát (350 zeneszám(ezt az oldalon írták, azért megnézném, hogy milyen minőségű az :))) akkor lecsökkentik a sávszéledet akár egész hátralévő hónapban :eek: |
Quote:
|
Quote:
Igaz nekem a legjobban a torrent nyomja meg. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Hát ilyen net lehet nekem is kell. :D:D |
Nálam nagy különbséget nem okozna, max annyit, hogy a wc-n a laptopon nem a wifit kell belőnőm, hanem kábelt dugdosnom hátra:D
|
Quote:
19.7 giga. Tenyleg nincs 20. :) |
Quote:
|
... és értelmüket nyerék vala a szavak: "szarok az internetre!"
A elektromos hálózaton biteket küldő net nem nagyon terjedt el, kíváncsi vagyok, kula bá mit szól a csatorna érzékeny ökoszisztémájának a megbontásához. Azért a japán net még mindig etalon, pár éve 7000 forintnyi jenért 1 gigás üveget húztak a lakásba. Gondolom azóta gyorsítottak, mert fél perc letöltési idő egy DVD filmhez elég sok. |
All times are GMT +1. The time now is 22:28. |