Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Általános beszélgetés Hódítós témákban (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=39)
-   -   SMS értesítés? (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=2685)

Ati 01-23-2008 12:52

SMS értesítés?

Sziasztok!

Ezt ide az általános beszélgetésekbe nyitom, mert valójában nem tudom, hogy mit lehetne kezdeni vele... :)

Van egy olcsónak mondható szolgáltató, amin keresztül sms-eket lehet küldeni.

Azon gondolkozom, hogy lenne-e gyakorlati haszna valamiféle sms-értesítés bevezetésének a Hódítóba.

SMS privát üzenet érkezéséről?

SMS fontos eseménykor?

SMS szövetségi fórumra történő íráskor?

SMS értesítés, ha a szövetségesed sürgősen online szeretne látni, de a telefonszámodat a többi játékos előtt titokban szeretnéd tartani?

SMS más esetben?

Persze ha valamelyik hazai mobilszolgáltatónál van e-mail címed, akkor azt a címet megadva, és esemény-értesítőt kérve ezekről akár most is kaphatsz értesítést teljesen ingyen.

Szóval ez csak ilyen hangos gondolkodás, hogy lenne-e ennek vajon bármi gyakorlati haszna...

Cyby_ 01-23-2008 12:57

Támogatásomat élvezi az ötlet!!

Ati 01-23-2008 12:59

Quote:

Originally Posted by Cyby_ (Post 153656)
Támogatásomat élvezi az ötlet!!

Mi az a szituáció, amikor szívesen kapnál SMS-t?

Cyby_ 01-23-2008 13:19

Piaci dolog visszaérkezéséröl----->ez számomra alegfontosabb
Zöldet kapok---->2.rangsorú
A többi már nem eldönthetö,e kettö viszont fontos lenne nekem!

Kubbi 01-23-2008 13:21

Mennyi lenne az a kedvezményes ár? :)

Dragi 01-23-2008 13:48

fontos esemény, szövifórum és amúgy támogatom! :)

Remedy 01-23-2008 13:51

Quote:

Originally Posted by Dragon,Szamár :)) (Post 153663)

szoval ha kitekiznek, vagy a szovijeid epp unatkoznak, kapj 40 smst percenkent? hat, nem tudom.... :)

Ati 01-23-2008 13:53

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 153665)
szoval ha kitekiznek, vagy a szovijeid epp unatkoznak, kapj 40 smst percenkent? hat, nem tudom.... :)

Ez hasonlóan működne a mostani szövifórumhoz, ha működne. Az első, kiváltó eseményről értesítés, hogy hé, nézz be az országba, és a többiről addig nem kapsz, amíg be nem néztél.

Ez a szövifórumos értesítőnél most is így működik. Ha kéred, akkor kapsz EGY üzenetet. Akkor is csak egyet, ha a szövijeid az éjjel teleírták többezer üzenettel a fórumot.

Zsáni 01-23-2008 14:06

Én nem tartok rá igényt, a szövi úgyis ír sms-t, ha van valami, akár piac, akár hadi esemény :)
attól nemigen kedvezményesebb :)

Ati 01-23-2008 14:07

Quote:

Originally Posted by Zsáni (Post 153669)
Én nem tartok rá igényt, a szövi úgyis ír sms-t, ha van valami, akár piac, akár hadi esemény :)

Ez tény. :) De azért nem mindenki szereti megadogatni csak úgy az sms számát. Hány olyan eset volt már, ahol seregek elhívása, vagy egyéb "bosszú" történt, amikor valaki belépett a szövibe. Nekik ha valaki megadja a telefonszámát, akkor bele se merek gondolni, hogy abból mi lenne.

Zsáni 01-23-2008 14:14

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 153670)
Ez tény. :) De azért nem mindenki szereti megadogatni csak úgy az sms számát. Hány olyan eset volt már, ahol seregek elhívása, vagy egyéb "bosszú" történt, amikor valaki belépett a szövibe. Nekik ha valaki megadja a telefonszámát, akkor bele se merek gondolni, hogy abból mi lenne.

na mi? :)
felhív éjszaka? :)
na bumm, lenémítom a telefont :)
nem tudom Ati, biztos igazad van, és hamarosan jönnek majd azzal, és aki mf? nekem is van mf országom, és figyelem, hogy mikor jön vissza a piacról a cuccos, meg satöbbi ;)
nem érzek rá igényt, hogy a vip adta könnyítések mellett még ez is legyen. ennyi :)
de ha lesz is, én biztos nem veszem igénybe :)

Hornet 01-23-2008 14:38

Quote:

Originally Posted by Dragon,Szamár :)) (Post 153663)

Nekem is ez a kettő tűnik most fontosnak.
De a piacos téma is jól jöhet,tehát érdekelne a dolog:D

Kutyuleee 01-23-2008 15:01

Quote:

Originally Posted by Zsáni (Post 153669)

feltéve, hogy 0-24nél gépnél vannak;) ha nem akkor már jól jön az az sms olyankor amikor senki sincs:), meg ha mf vagy, akkor se nagyon számithatsz másra...
mondjuk a piac és a fontos eseményeknél jól jönne.

Ditke 01-23-2008 15:03

Én is támogatom, elsősorban a szövetségesek elérhetősége miatt, és nem utolsósorban a fontos események, szövifórumra érkezett üzenetek miatt.

Fefe013 01-23-2008 15:08

Támogatom, mert főleg mf vagyok, piac, üzi, fontos esemény...

Remedy 01-23-2008 15:16

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 153667)
Ez hasonlóan működne a mostani szövifórumhoz, ha működne. Az első, kiváltó eseményről értesítés, hogy hé, nézz be az országba, és a többiről addig nem kapsz, amíg be nem néztél.

Ez a szövifórumos értesítőnél most is így működik. Ha kéred, akkor kapsz EGY üzenetet. Akkor is csak egyet, ha a szövijeid az éjjel teleírták többezer üzenettel a fórumot.

Ugyanez fontos esemenynel is? Pl egyszer beehezek, utana kitekiznek, es csak az ehezesrol kapok smst? :)

Arwyl szelleme 01-23-2008 15:20

Szerintem nem rossz dolog az sms értesítés, de hogy hány emberke fog érte fizetni is... Úgy vélem nem sok. Egy igényfelmérést megér, bár engem nem érint, a szolgáltatóm nyomja ingyen az emailértesítések után.

Ati 01-23-2008 15:25

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 153693)
Ugyanez fontos esemenynel is? Pl egyszer beehezek, utana kitekiznek, es csak az ehezesrol kapok smst? :)

Ez már részletkérdés, először azt kéne tudni, hogy van-e ennek így bármi értelme, vagy felesleges vele foglalkozni. Ahogy Arwyl is írta, szerintem mindhárom mobilszolgáltatónak van ilyen lehetősége, hogy az e-mailekről értesítést küld. Más kérdés, hogy mi derül ki belőle. Ha csak annyi, hogy e-mailed jött, az sokat nem segít hajnali 3-kor, félálomban. :)

vityu 01-23-2008 15:25

Nekem sincs rá szükségem, így is rengeteget vagyok a számokat és betűket nézve a gép előt...ettől az lenne, hogy csak még többet lennék, és azt nem akarom! Na meg nem olyan rossz az, ha egy éjszakát végig tud aludni az ember és nem kell felébrednie azért mert éppen mondjuk csináltak rá egy gömböt, mert ugye ez is fontos esemény.

Zsáni 01-23-2008 15:57

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 153686)
feltéve, hogy 0-24nél gépnél vannak;) ha nem akkor már jól jön az az sms olyankor amikor senki sincs:), meg ha mf vagy, akkor se nagyon számithatsz másra...
mondjuk a piac és a fontos eseményeknél jól jönne.

szinte mindig van valaki, és nem, nem az A-ról beszélek :)

és igen....tudtam :D
ahogy olvashattad, én is mf vagyok az egyik szinten ;) úgyhogy engem spec. nem kell győzködni :)

Eke 01-23-2008 17:14

És külföldre ez müködne?Pl.Románia felé,és ha igen akkor a költsége.Vagy esetleg a vippkörökböl vonná le?Amugy a piac,szöviforum,fontos esemény ,ebben a sorrendben.Vagy lehet több opcio,és amelyiket bekattintom arrol küldene?

Phoenix 01-23-2008 17:20

Ez engem is foglalkoztat, hogy pl Angliában működne-e, vagy csak Magyarországon?
Egyébként én is támogatnám. Fontos esemény, piaci értesítő lenne a legfontosabb :)

Dragi 01-23-2008 17:24

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 153693)

Arra gondoltam, hogy azt meglehetne-e csinálni hogy ne minden éhezésnél küldjön sms-t vagyishogy pl. meglehessen adni hogy x ember országelhagyása fölött kérek sms-t ezt jó hülyén írtam le de szal értitek mint ahogy a Helytartónál van hogy belehet állítani hogy x ember hiánynál ne képezzen katonát

Tavacska 01-23-2008 17:49

Ati engem is érdekelne...
pl. szövim online szeretne látni, vagy a piacról visszajött árú stb...

és erre be kell fizetni? vagy mi lenne a módja?

Valezius 01-23-2008 17:57

Én nem használnám, tökéletesen meg fog felelni az általad felvázolt ingyen sms-es megoldás, és ezzel szerintem nagyon sokan így vannak.

Ati 01-23-2008 18:07

Quote:

Originally Posted by Eke (Post 153732)
És külföldre ez müködne?Pl.Románia felé,és ha igen akkor a költsége.Vagy esetleg a vippkörökböl vonná le?Amugy a piac,szöviforum,fontos esemény ,ebben a sorrendben.Vagy lehet több opcio,és amelyiket bekattintom arrol küldene?

Azt írja a doksi, hogy ezekre a román hálózatokra lehet küldeni:

* Cosmorom
* MobiFon S.A (CONNEX)
* Orange Romania (Mobil Rom / DIALOG)

Nem tudom, hogy van-e ezeknél több.

Ati 01-23-2008 18:08

Quote:

Originally Posted by Phoenix (Post 153737)
Ez engem is foglalkoztat, hogy pl Angliában működne-e, vagy csak Magyarországon?
Egyébként én is támogatnám. Fontos esemény, piaci értesítő lenne a legfontosabb :)

Angliában ezek a szolgáltatók működhetnének:

* C&W Guernsey
* Hutchison 3G
* Jersey Telecom
* Manx Telecom
* O2
* Orange
* T-Mobile
* Vodafone
* Jersey Airtel
* Cable & Wireless (Jersey)

Phoenix 01-23-2008 18:09

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 153752)
Angliában ezek a szolgáltatók működhetnének:

* C&W Guernsey
* Hutchison 3G
* Jersey Telecom
* Manx Telecom
* O2
* Orange
* T-Mobile
* Vodafone
* Jersey Airtel
* Cable & Wireless (Jersey)

Köszi :) Hála az égnek az O2 benne van :D

Ati 01-23-2008 18:10

Quote:

Originally Posted by Eke (Post 153732)

Ezeket ki kell találni majd, ha van rá valós igény. Biztos nem a vipkörből lenne levonva, hiszen a Hódítóban olyan kedvezmények vannak (egy fizetés után 3 ország kap tagságot stb.), amik miatt a vipkörök ezt biztosan nem fedeznék.

Most így első tippre egy külön, országonkénti keret lenne, amit fel lehetne tölteni. Vagy az összerkapcsolt országonként egy keret, ami minden országra vonatkozik. Ez talán kényelmesebb.

Valójában a feltöltés a kényesebb kérdés, mert figyelembe kell azt venni, hogy sms esetén például eleve ugrik a befizetett összeg több mint fele, így ez a módszer nem túl gazdaságos.

Tsobi 01-23-2008 18:34

A piaci- és a fontos események -re én is igényelném. :)
Akik ismernek,azok tudják,hogy alig vagyok gépnél :p

Eke 01-23-2008 19:04

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 153751)
Azt írja a doksi, hogy ezekre a román hálózatokra lehet küldeni:

* Cosmorom
* MobiFon S.A (CONNEX)
* Orange Romania (Mobil Rom / DIALOG)

Nem tudom, hogy van-e ezeknél több.

Sajnos Zapp nincs benne,pedig az lenne a céges telefonom:D

Princ 01-23-2008 22:21

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 153655)
SMS értesítés, ha a szövetségesed sürgősen online szeretne látni, de a telefonszámodat a többi játékos előtt titokban szeretnéd tartani?

Ez egy új dolog, nekem nagyon jól jönne, ui van olyan szövim, aki nem mondja el a telefonszámát. Egybéként, neki van igaza: az online világot nem árt megfelelő távolságban tartani.
Quote:

SMS más esetben?

Igen. Már hosszú ideje hiányzik olyan értesítés, ami akkor érkezik, ha megtámadják a szövetségesemet. Ha ez túl szűk, akkor ha 'fontos esemény' történik vele. Ugyanis amikor sok ideig vagyok gép előtt, nem nézegetem minden körben a szövieseményeket. Nem is villog semmi, csak a fórum egy idő után.. amikor már késő. És bosszantó hogy 'pedig ott voltam'. :S
Quote:

Persze ha valamelyik hazai mobilszolgáltatónál van e-mail címed, akkor azt a címet megadva, és esemény-értesítőt kérve ezekről akár most is kaphatsz értesítést teljesen ingyen.

Ha lesz is kedvezményes SMS, akkor is e-mailen fogom küldetni magamnak az eseményeket. Mert azt a saját szám íze szerint tudom szűrni, és ha nem is ingyenes nekem, azért elég olcsó.

J.Ati 01-23-2008 23:26

Én nem venném igénybe ezt a lehetőséget.

richardka 01-24-2008 08:11

Támogatom az ötletett:)

mondjuk lenne külön oldal és mindenki beállithatná amiről szeretne:

- Szöviforum első üzije
- Piac bizonyos pénz és mennyiség fellett, mindenki beirhatná, de azt is be kéne hogy nemcsak összeg hanem darab (pl 1 millio buza hazajött a piacrol stb:) )
- a események nem érdekelnek, mert minek idegeskedjek ha ugyse tudok gép elé ülni

de ugy kéne hogy azon az oldalon be lehessen x-elni miröl kérek, mert lehet hogy ma köne a forumrol holnap meg nem mert gép előtt vagyok:)

Ati 01-24-2008 09:12

Quote:

Originally Posted by richardka (Post 153879)
- a események nem érdekelnek, mert minek idegeskedjek ha ugyse tudok gép elé ülni

Ennek az egésznek az lenne a lényege, hogy gép elé tudjon "hívni", ha valami olyasmi történik, ami miatt gép elé szeretnél kerülni. Ha nem tudsz gép elé kerülni, akkor igazából felesleges bármiről is sms-t kapnod, mert amikor majd belépsz legközelebb, úgyis látod, hogy mi történt, addig pedig nem érdekes, hogy új üzenet van a szövifórumon, ha egyszer úgyse tudod elolvasni. (De szép mondat lett. :))

All times are GMT +1. The time now is 06:15.