![]() |
terminator tv sorozat
a cikket nem en irtam, erdekessegkeppen beollozok nehany gondolatot az origorol:
A Terminator visszatért Vasárnap debütált a Fox csatornán a Terminator-filmek alapján készült tévésorozat, a The Sarah Connor Chronicles. Ha olyan siker lesz belőle, mint amit az első nézettségi adatok és az eddigi visszhangok jósolnak, akkor jó esély van rá, hogy a széria hamarosan átkerül hazánkba is. A The Sarah Connor Chronicles volt az év legjobban várt midseason sorozata. A The Sarah Connor Chronicles, a történetet tekintve, ott folytatja, ahol a Terminator második része abbahagyta: az ott ábrázolt események után két évvel, vagyis 1999-ben játszódik. Sarah Connor és kamasz fia, John már nem menekül a gonosz robotok elől, hanem inkább harcba száll velük: John is tisztában van vele, hogy egyszer majd ő lehet az emberiség megmentője, de egyelőre még csak készül erre a szerepre. Helyzetüket nehezíti, hogy nemcsak a jövőbeli ellenséggel, de a jelen hatóságával is meggyűlik a bajuk, miután felrobbantották az egyik robotgyárat. Sarah Connor szerepét Linda Hamiltontól Lena Heady vette át, akit leginkább a 300-ból, Gorgo királynőként ismerhetnek a moziba járók; Johnt a Hősök közönségkedvence, a sorozatban Zach bőrébe bújt Thomas Dekker alakítja. Arnold Schwarzenegger a tévés változatban nem szerepel, van viszont egy jó kis csavar a történetben: a segítő robot itt nem egy hasonlóan kemény férfi, hanem egy csinos, törékenynek tűnő lány, aki John iskolatársának adja ki magát - őt a Firefly-ból vagy a 4400-ból ismerős Summer Glau játssza. A lány bevonása érdekes színt adhat a történetnek, hisz egyrészt szeretjük látni, ahogy harcol, verekszik, másrészt persze Johnnal sem teljesen egyértelmű a kapcsolatuk. Ahogy a fiút játszó Thomas Dekker fogalmazott egy, a Crave Online-nak adott interjúban: "Van egy határozott vonzalom Cameron és John között, aminek a beteljesedése technikailag lehetetlen, és ez elhomályosítja a határokat ember és robot között". Dekker még hozzátette, hogy bár a fiú szíve összetörik, amikor rájön, hogy választottja egy robot, azért még reménykedik. A színész az interjúban elárulta, hogy a sorozatban igen sok, látványos akciójelenetnek lehetünk tanúi (ami a filmek ismeretében nem éppen meglepő), viszont arra is rámutatott, hogy ez önmagában még kevés lenne egy sikeres szériához. Szerinte azonban az alkotók tisztában vannak a televíziós műsorok szabályaival, így az évad során számos olyan helyzetbe keverik a szereplőket, amire a nézők nem is gondolnának. en mindenesetre kivancsi vagyok mi sul ki belole, de hat mire ez atkerul kis hazankba... :) |
Így első olvasatra érdekesnek ígérkezik,meg aztán inkább egy amerikai sorozat,mint egy brazil szappanbuborék :D
|
Na most már értem hogyan lett John ekkora idegroncs a harmadik részre :D
|
Jobban örültem volna, ha Mark F. Wilson Terminátor sorozatát filmesítik meg.
|
Háááát... nagy úr a pénz (hogy valami frázist mondjak ;))
|
Quote:
|
szerintem meg egy tündérmese lesz ebből. :D
minden esetre érdekes ez a mondat: "Van egy határozott vonzalom Cameron és John között, aminek a beteljesedése technikailag lehetetlen, és ez elhomályosítja a határokat ember és robot között". úgy látom, hogy mostanában egy sorozat nem sorozat, ha nincs benne valami szerelmi történet, ami megbonyolítaná a dolgokat. persze az a legérdekesebb, ha a szerelem beteljesedését valami akadályozza. érdekesnek tűnik így a cikk alapján a sorozat, a többi meg 90%-ban a színészektől függ. ;) |
Quote:
Terminator - The Sarah Connor Chronicles 1 Pilot 2 Gnothi Seauton ha erre gondoltatok :rolleyes: |
Quote:
Hát nem lehet valami sok. :) |
Én szeretem a Terminatort.És ha alkalmam lesz rá tuti megnézem a sorozat részeit.
Persze az is lehet,hogy pont a sorozattól fogom megutálni:eek::eek: |
Quote:
|
Quote:
Én nagyjából meg vagyok elégedve a színészek teljesítményével. Linda Hamiltonnak méltó utódja Lena Headey. Summer Glau-t (Cameron) már láttam a 4400-ban, tökéletes választás a női robot szerepre. A hősökből ismert Thomas Dekkert (John Connor) nem tartom nagy színésznek, legalábbis az eddigi 7 részben nyújtott alakítása nem nyerte el a tetszésemet. Szvsz jobbat is találhattak volna a helyére, lévén főszereplő, és őt nem nagyon fogják kiírni. Kellemes meglepetés volt számomra, mikor feltűnt a szereplők között Brian Austin Green, aki anno Beverly Hills 90210-ben Davidet alakította. :) Az első 4-5 rész egész jó volt, de az utolsó kettő kicsit unalmas. Remélem felpörgetik a következő epizódokat. |
Most nézem, hogy már csak egy rész van, és vége az évadnak. :(
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
10részt letöltöttem, teljesen nézhető a sorozat, de a fáradtságot nem értem meg. Úgyhogy vártam, hogy elkezdje adni a TV, hát nem sokáig adta...
Az első rész első 10perce szerintem nem lett rossz, volt benne pár érdekesebb dolog utána is. De valóban nem lett valami hatalmas sorozat. |
Quote:
A második évad végére sikerült néhány kiváló részt produkálniuk. Sajnálom, hogy épp most fejezik be. Igaz a csúcson kell abbahagyni, hiszen a prison break-t is borzalmasan eltolták a folytatással. |
Quote:
Mert ez nagy kérdés volt az egész második évadban. |
Quote:
...na de Shirley Manson skót akcentusa nélkül szegényebb lenne az egész sorozat. |
Quote:
A minőséget meg nem értékelem annyira, nekem teljesen jó anélkül is, csak egy mércét üssön meg azért. |
Quote:
|
Quote:
És ha már Losttal összehaosnlítás, akkor a Terminator sorozatban rengeteg lezáratlan rész maradt. Ami érthető, mert nem tudták, hogy lesz-e következő évad, vagy sem. Ha mindent lezárnak, és lesz új évad, akkor ciki van. Persze így is... Remélem, hogy a Lostban lezárnak mindent rendesen, hiszen ott tudni, hogy a hatodik évad lesz az utolsó. |
Quote:
Én ebből következtettem: "A maga fia megmentheti a világot, de nem az enyém (JH) nélkül." "-Te építed a Skynetet. -Nem. Én azt építem ami szembeszáll vele." Nem volt egy olyan terminátor sem az egész sorozatban, amelyiknek nem az volt a feladata, hogy megölje Johnt. (Kivéve Cameron, de őt ugye John küldte.) Ergo ha Catherine a rossz oldalon állna, már rég eltette volna láb alól, és erre bőven lett volna lehetősége az utolsó részben, főleg miután Cameront szétszedték. |
Quote:
|
Quote:
Ha a gépek oldalán állna, miért mentette volna meg John, Sarah és Mr Ellison életét, amikor neki repült az épületnek az a gép? |
Quote:
|
Quote:
Így bármit lehetett volna kezdeni vele a harmadik évadban. De így, hogy nem lesz több, én lezártam pozitív karakternek. Amúgy is imádtam azokat a részeket, amikor úgy csinált, mintha törődne Savannah-val. :) |
Quote:
Az meg végképp nem derült ki, hogy az a repülő izé, ami berepült az ablakán, az mi volt, és ki csinálta. :( Mély sebeket nem hagy bennem a sorozat lezárása, mert a második évadban több olyan rész is volt, amiket simán végigunatkoztam, mert semmiről nem szóltak. |
Na mivel úgy látszik ez sem lesz TVben, úgyhogy megnéztem :D
Az utsó kérdésre: az biztos, hogy nem a Skynettel van, különben leölte volna Johnt. De szerintem nincs az emberekkel sem, csak simán utálja a Skynetet, és az ellenségem ellensége a barátom. Szükségük van egymásra és kész. Talán a jövőben még nem tudta. Egyetlen részt utálok nagyon, ami az álom klinikáról szól. Egyébként az a bajom a sorozattal, hogy nagyon sok mindenbe belekaptak, tiszta Galaxis útikalauz :D Ami egy sorozatnál valahol érthető, de én jobban örültem volna egy nagyon átgondolt történetnek. Volt azért pár jó ötlet, például elég hamar rá lehet jönni, hogy bármit is csinálnak az MI létrehozását nem akadályozzák meg. Tehát már csak az a kérdés, hogy a Skynet jön létre, ami az emberek kiirtására tör vagy valami más. Bár erre Johnék nem jöttek rá, de az 1000-es talán így gondolkozott. Az ellenállóknak is eszébe juthatott volna, hogy minden átállt 888as agyába egy detonátort kellene szerelni. Na mindegy nem ragozom, sajnos nem akarták jól átgondolni, hogy mit is akarnak csinálni. |
Az a baj -- nemcsak ezzel a sorozattal, hanem ma már mindegyikkel --, hogy az írók kigondolnak egy történetet, de nem biztos, hgy azt be is fejezhetik. Attól függ, hogy a tvtársaságok mennyi évadot vesznek belőle. Évadon belül hány részt rendelnek. A történetet ennek megfelelően kell alakítani, ahol lehet. Ahol nem lehet, ott bukta van, és a történet mindenféle befejezés nélkül egyszercsak végetér. Meg van írva, meg lehetne csinálni, vannak, akik kíváncsiak is lennének rá, de a tvtársaságok nem kérték a folytatást.
Ez is ilyen, az utolsó pillanatban derült kb ki, hogy nincs tovább. |
Quote:
Például Sarah azt mondja Cameronnak: Nem öljük meg, világos? Akkor hogy a fenébe hiheti, hogy tényleg azt fogja csinálni amit megígér? |
Quote:
|
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 11:15. |