Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Segítség (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=13)
-   -   Szövetséges részesedés? (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=2666)

puma 01-15-2008 15:58

Szövetséges részesedés?

Halihó.
Nem tudom miért csak most tűnt fel a dolog,de elég zavarbaejtő.
Nos az észrevétel:Segítségnyújtás esetén, szövetségeseim támadásakor részesüljek a zsákmányból:
Földszerzéskor: 25%Fosztogatáskor: 25%
Ez mind szép és jó,de!Ha leveszem 5%-ra akkor elvileg annyit is kellene a szövinek kapni.Ehhez képest:ugyanúgy 25%-ot kap,mert:Földszerzéskor kér:Fosztogatáskor kér:25 %25 %Most akkor mi is a helyzet?
Nem elég ha én állítom be hogy mennyit kapjon,még nála is le kellene venni 5%-ra?Ha éppen nem elérhető,de a lentebb lévő tagot akarjuk közelebb hozni(Ő kapja a több zsákmányt)akkor nem tudjuk megoldani.
Ha van valakinek okos 5lete,ne habozzon véle.
Remélem érthető voltam:)

Ati 01-15-2008 16:01

Quote:

Originally Posted by puma (Post 151833)
Halihó.
Nos az észrevétel:Segítségnyújtás esetén, szövetségeseim támadásakor részesüljek a zsákmányból:
Ez mind szép és jó,de!Ha leveszem 5%-ra akkor elvileg annyit is kellene a szövinek kapni.Ehhez képest:ugyanúgy 25%-ot kap,mert:Földszerzéskor kér:Fosztogatáskor kér:25 %25 %Most akkor mi is a helyzet?
Nem elég ha én állítom be hogy mennyit kapjon,még nála is le kellene venni 5%-ra?Ha éppen nem elérhető,de a lentebb lévő tagot akarjuk közelebb hozni(Ő kapja a több zsákmányt)akkor nem tudjuk megoldani.

Hmm? Azt hogy ő mennyit kér, ő állítja be, ebbe nincs beleszólásod. Csak a saját számaidat tudod állítgatni.

puma 01-15-2008 16:05

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 151835)
Hmm? Azt hogy ő mennyit kér, ő állítja be, ebbe nincs beleszólásod. Csak a saját számaidat tudod állítgatni.

Ezekszerint akkor nem ér határozom meg hogy mennyit kapjon?
Hmmmm
Kicsit nem tiszta ez így nekem.Mi értelme van akkor ennek a beállításnak,ha amúgyis 25%-ot kér?
Ugye :Segítségnyújtás esetén, szövetségeseim támadásakor részesüljek a zsákmányból
Akkor ezt el is felejthetem ha nála nem az van ami nálam.

NorB 01-15-2008 16:06

Quote:

Originally Posted by puma (Post 151833)
Halihó.

ha leveszed 5%-ra, akkor 5-öt is kapsz :)
ha azt akarod, hogy ő kapjon 5-öt, hát állítsa be ő :)

NorB 01-15-2008 16:08

Quote:

Originally Posted by puma (Post 151837)
Hmmmm
Kicsit nem tiszta ez így nekem.Mi értelme van akkor ennek a beállításnak,ha amúgyis 25%-ot kér?
Ugye :Segítségnyújtás esetén, szövetségeseim támadásakor részesüljek a zsákmányból

soha nem te határoztad meg, hogy a szövid mennyit kapjon,
csak azt csak úgy teheted meg, ha nem viszed magaddal, akkor nem kap

Ati 01-15-2008 16:08

Quote:

Originally Posted by puma (Post 151837)
Hmmmm

Nem értem mi a probléma. Eddig se azt állítottad, hogy adsz-e a szövetségesednek, hanem azt, hogy kérsz-e, ha támadni visz.

Most is ezt állítod, hogy kérsz-e, csak annyival többet, hogy ha kérsz, akkor mennyit.

Ha nem akarsz a szövetségesednek adni, akkor nem viszed a támadáshoz. Ahogy eddig.

"Segítségnyújtás esetén, szövetségeseim támadásakor részesüljek a zsákmányból"

Részesüljek = ÉN részesüljek

Nem "ők részesüljenek", mert nem az van odaírva. :)

puma 01-15-2008 16:11

Quote:

Originally Posted by NorB (Post 151838)
ha leveszed 5%-ra, akkor 5-öt is kapsz :)
ha azt akarod, hogy ő kapjon 5-öt, hát állítsa be ő :)

Norb nekem nem ezzel van bajom:)
Nem egyértelmű a szöveg.Ha egyszer az van odaírva hogy "Segítségnyújtás esetén, szövetségeseim támadásakor részesüljek a zsákmányból"
nekem ez nem azt jelenti hogy én ennyit kapok.Érthető?
Ha beállítom hogy pl 0%-ot kajon,akkor annyi is legyen.
Vagy át kell fogalmazni ezt a szöveget és no problem.

puma 01-15-2008 16:12

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 151840)
Nem értem mi a probléma. Eddig se azt állítottad, hogy adsz-e a szövetségesednek, hanem azt, hogy kérsz-e, ha támadni visz.

Most is ezt állítod, hogy kérsz-e, csak annyival többet, hogy ha kérsz, akkor mennyit.

Ha nem akarsz a szövetségesednek adni, akkor nem viszed a támadáshoz. Ahogy eddig.

"Segítségnyújtás esetén, szövetségeseim támadásakor részesüljek a zsákmányból"

Részesüljek = ÉN részesüljek

Nem "ők részesüljenek", mert nem az van odaírva. :)

Hmmmmm
köszi:)
Mentségemre légyen,mind a 4en elnéztük.

Remedy 01-15-2008 16:13

Quote:

Originally Posted by puma (Post 151842)
Norb nekem nem ezzel van bajom:)
Nem egyértelmű a szöveg.Ha egyszer az van odaírva hogy "Segítségnyújtás esetén, szövetségeseim támadásakor részesüljek a zsákmányból"
nekem ez nem azt jelenti hogy én ennyit kapok.Érthető?
Ha beállítom hogy pl 0%-ot kajon,akkor annyi is legyen.
Vagy át kell fogalmazni ezt a szöveget és no problem.

Jaj puma ne ertetlenkedj mar. Reszesuljek(ÉN), ne reszesuljenek(ŐK). Olvasd el tizszer! :)

Zsáni 01-15-2008 16:57

Quote:

Originally Posted by puma (Post 151843)
Hmmmmm
köszi:)
Mentségemre légyen,mind a 4en elnéztük.

én is elolvastam, nyugi :)
Gyuszi szólt, hogy én részesülök :)

BimmBimm 01-15-2008 17:45

Jóóóólvan, látom nem csak én tudtam ezt a mondatot félreértelmezni. Egyszer hangot is adtam neki, de jobb 5letem nem volt.

Princ 01-16-2008 00:09

Ebben csak az a poén, hogy mindig is ott volt a szöveg, de sztm nem sokan olvasták értelmezve. Új szövitagoknak is elég volt annyi, hogy "...és pipáld be majd azt a hármat ott a szövetség menüben" :p
Most meg nincs hét anélkül, hogy ne tologatnánk jobbra-balra. Már kezdek arra hajlani, hogy szépen visszaállítja a szövi a 10-15%-ra, aztán nem kell többet foglalkozni vele. :)

Tsobi 01-16-2008 06:32

Quote:

Originally Posted by Princ (Post 151942)
Ebben csak az a poén, hogy mindig is ott volt a szöveg, de sztm nem sokan olvasták értelmezve. Új szövitagoknak is elég volt annyi, hogy "...és pipáld be majd azt a hármat ott a szövetség menüben" :p
Most meg nincs hét anélkül, hogy ne tologatnánk jobbra-balra. Már kezdek arra hajlani, hogy szépen visszaállítja a szövi a 10-15%-ra, aztán nem kell többet foglalkozni vele. :)

Te csak ne hajolgass ilyen irányokba .. már kezdtem megszokni a 25%-ot :):)

Princ 01-16-2008 10:39

Quote:

Originally Posted by Matador (Post 151973)
Te csak ne hajolgass ilyen irányokba .. már kezdtem megszokni a 25%-ot :):)

Arra az esetre mondom, ha a szövitagok általában nincsenek gépközelben. Mert ha vkit ilyen szöviből földelnek, az visszakísérésnél rosszabbul jár mint eddig, plusz a szövi többi tagjaitól ugyanolyan távra marad.
Úgyhogy, kiharcoltak itt egy újabb funkciót, ami nagyon vonzó lehetőségeket nyit, csak éppen azok is használni fogják, akiknek erre valójában már nincs is idejük. Nem mintha nagyon szívemre venném a dolgot, csak épp kommentálom. ;)

Stev 01-20-2008 15:06

Pedig jó ez a funkció! Mióta be került volt már rá eset, hogy ki kellett számolni, melyik tag mekkora részesedést állítson be ahhoz hogy mindannyian kb. azonos hekin legyünk a végén. És meg lehetett valósítani.:D

All times are GMT +1. The time now is 19:31.