Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Általános beszélgetés Hódítós témákban (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=39)
-   -   Piac mint raktár változtatása (avagy jó ez így) (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=2659)

Kutyuleee 01-14-2008 23:20

Piac mint raktár változtatása (avagy jó ez így)

Direkt nyitottam ide a témát és nem a megbeszélésekbe, leginkább vélemények érdekelnek a témában és nem a komolyabb megvalósitás (egyenlőre)
Azt mindenki tudja, hogy a piac funkciója az adás-vételen túl a raktározás. Sőt sztem nagyságrendel több árú van kint ebből a célból sok csoportban. Kérdésem arra irányúlna, hogy szerintetek ez így jó, és ha nem, milyen irányú változtatást tartanátok ésszerünek. Szerintem ez nem a játék rendeltetés szerü használata ahogy a súgóban is szerepel a piac nem raktár. A témával nem a tartalékok megszüntetését célzom, mert az negativan hatna a játékra, hiszen a háborúhoz pénz kell, és a kp pedig korlátolt. Több probálkozás volt arra hogy a piacon is veszitsen az értékéből a tartalék, ezzel is célozva az irreális mennyiségek csökkentését az ésszerüség határáig. Nem hiszem hogy ennek a játéknak arról kéne szólnia,hogy a taktikai érzék és jó stratégia helyett a már már kifogyhatatlan gazdasági háttér domináljon. A gazdaság fontos tényező az tény, de ha vmilyen módon korlátoltak a készletek akkor inkább az fog számitani, hogy ki hogy használja fel, és nem az hogy ki mennyit tud felhasználni. (erre ékes példa, a 0hekis ütések A-ban. gazdaságilag nem mindenki teheti meg, pedig elméletileg a top35 országnak már "megadatott" a lehetőség)

Pár eddig felmerült ötlet:
-Arwyl hozta fel,hogy lentebb is legyen egy hasonló külön raktár, mint A-ban a klánraki, természetesen itt sem ingyen, csak egy plusz tárolási lehetőség. Ezt nem önálló ötletként hanem egy piaci adó bevezetésével párhuzamosan vetette fel.
-Egy magában szerepelt a piaci adó bevezetése is
-Tekercsek kopása a piacon.
-újrázásnál megszoritások
hirtelen ezek ugrottak be. ha volt még vmi nyugodtan irjátok be:D a piaci korlátozásokat nem véletlenül hagytam ki, mert sztem nem jó ötletek, túl sok negativ hatásuk lenne a kereskedelemre.
a piaci kopásban ,adózásban van realitás, végülis a piac a kereskedőké, és azoknak sem szokása a 2szép szemünkért dolgozni. illetve a tekercs sem védőburokban vándorol a piacra. Arwyl raktáros ötlete nekem nagyon szimpatikus. ha jól bevannak állitva a számok, akkor a játék egy nagyon hasznos része lehetne, főleg a kisebb országoknak. ráadásul, egy kellő mennyiségü tartalékot viszonylag kis költségekért tarthatna az ember közvetlen eléréssel. a nagyobb tartalékok persze ezekután is maradnának a piacon, de nem ingyen, annak is meglenne az ára.
Ennek egy másik verzióját is eltudnám képzelni,hogy ez a raktár nagyobb lehetne. ezzel teljesen elkülönitve a piactól a tartalékokat. Az ára nagyából úgy lenne bekalibrálva, hogy nagyából olyan kedvező legyen mintha a piacon adózna és egy minimális +költség azért hogy kevesebb odafigyelést igényel.

Smooth Scroller 01-14-2008 23:26

nem kell semmilyen piaci ado, meg tekercskopas a piacon.

vityu 01-14-2008 23:33

Quote:

Originally Posted by Smooth Scroller (Post 151672)
nem kell semmilyen piaci ado, meg tekercskopas a piacon.

Ezt mondja az, aki nem rendeltetés szerűen használja a piacot?

Kutyuleee 01-14-2008 23:35

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 151676)

Lécci ne itt személyeskedj, ezt privátban. köszi;)

merlin 01-14-2008 23:35

Quote:

igen, azt a vagyont féltitek, amit nem játékkal, azaz harccal szereztettek meg

[HTPA]GeeForce 01-14-2008 23:37

Quote:

Hozzáteszem szerintem igen. ha én írok körönként 8*65k tekit, akkor kevésbbé fog zavarni a kopás, mintha kis ori vagyok, és azért rakok ki valamit, mert kéne 600 ezer arany, hogy tudjak venni pár dolgot.
Ezért hát kiteszem a cuccom a piacra, de az szétkopik. Nekem meg az állam kopik fel.

Szerintem a piacon tartott árukamortizációja a gigatermelőknek max idegességet okozna, a kis oriknak meg nagy kárt.

Szerintem a piaccal nem nagyon van gond.

merlin 01-14-2008 23:41

Quote:

Originally Posted by '[HTPA

Szerintem a piaccal nem nagyon van gond.

sztem + tévedsz

[HTPA]GeeForce 01-14-2008 23:42

Ha már midnenképpen muszáj megadóztatni a piacon lévő cuccokat, akkor válasszuk ketté:

Az adó ne akkor vonódjon le, amíg kint van, hanem amikor visszajön.

Tehát aki eladni akar, és elad, azt ne érje károsodás (ugyanis a cuca nem jön vissza a piacról).

Akinek meg visszamegy, annak a cuccból vónódjon le valami kis összeg, lévén csomót használtad a piacos bácsi ()vagy néni) raktárát.

(De szerintem nem gáz ez így, ahogy van. Mondom ezt úgy, hgyo kicsi vagyok, béna, és csóró, tehát tuti nem tartok százmilliárdokat a piacon.)

Kutyuleee 01-14-2008 23:44

Gee azért ez nem igaz. mert a kisori mondjuk kitesz 10k tekit hogy eladja mert kell neki a pénz, vagy mert ennyit lopott. és sztem nem zavarja, hogy 10k helyett mondjuk (1%al számolva) 9900 tekit tud csak eladni, mert egyszer visszajött és ennyit "lenyúlt" a kereskedő. 1milla tekinél már azért számit 10k teki minden piacra rakáskor...mert az hosszútávon már számit

sutike31005 01-14-2008 23:48

ez megkerülhető.. visszaveszi az árut..

[HTPA]GeeForce 01-14-2008 23:49

Akinek egyszer visszajött igen. De akinek nem jött vissza egyszer sem, annak 100% eladásra kerül, nem nyúl le senki semmit belőle.
Ha már egyszer visszajött, és másodszer rakja ki a 10k tekit, akkor már indokoltabb a levonás, hiszen valamit nagyon rosszul csinált, ha nem sikerült eladnia a cuccot, epdig ő nagyon akarta. Akkor nem is akarta annyira nagyon.

És itt "igazság" lene, hiszen ha én 1 millát teszek ki, de megveszik, akkor is 100% haszon, 0% veszteség.
Ha kiteszek 1 millát, és 500k-t megvesznek, akkor csak az 500k visszatérőből vonódna le a "piacadó".

Szerintem ezzel amit írtam nincs gond.

(Attól függetlenül nem vagyok biztos, hgyo ezt így jelen esetben támogatnám.)

merlin 01-14-2008 23:49

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 151682)

Tehát aki eladni akar, és elad, azt ne érje károsodás (ugyanis a cuca nem jön vissza a piacról).

a májam is beleremeg, hogy igazat adjak neked, de ez sajna nagyon is igaz
bár még itt van a visszavásárlás lehetősége
de nem vagyunk maximalisták

[HTPA]GeeForce 01-14-2008 23:51

Quote:

Originally Posted by sutike31005 (Post 151684)

Így van!

De azért normál csoportban alsóbb szinteken (de szerintem felsőbb szintenek is) igencsak problémás csak úgy hipsz hopsz felvenni az árudat...

Mert ha jóval átlagár felett pakolod ki, akkor igen sokan fognak aládpakolni, és azt muszáj lesz midnig felvenned.

Ha meg olcsón teszed ki, akkor meg mások is fognak venni az árudból, tehát nem a "raktározós" módszert választottad, ahnem valóban kereskedsz az áruddal, csak épp nagyon nagy mennyiségben. Ez meg egyáltalán nem "büntetendő".

Kutyuleee 01-14-2008 23:54

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 151682)
Ha már midnenképpen muszáj megadóztatni a piacon lévő cuccokat, akkor válasszuk ketté:

Akinek meg visszamegy, annak a cuccból vónódjon le valami kis összeg, lévén csomót használtad a piacos bácsi ()vagy néni) raktárát.

(De szerintem nem gáz ez így, ahogy van. Mondom ezt úgy, hgyo kicsi vagyok, béna, és csóró, tehát tuti nem tartok százmilliárdokat a piacon.)

Gee alapvetően a visszajövö árúnál gondoltunk adóra/amortizációra. nem a piacolokat cél kárositani.
Az hogy kikerülhető visszavásárlással veszteségekkel jár, ráadásul csak nagy összefogással oldható meg a nagy tartalékos orik között, amit kétlek hogy egy csoport összes tarcsis orija eccerre legyen bent:D ha mégis akkoris ez a piaci mozgást növeli, és ezzel a kis eladni kivánó orik járnak jól.

merlin 01-14-2008 23:55

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 151687)
Így van!

De azért normál csoportban alsóbb szinteken (de szerintem felsőbb szintenek is) igencsak problémás csak úgy hipsz hopsz felvenni az árudat...

csináltad már?
ha erre álsz be, bármikor felvásárolhatod a teljes készletet

Remedy 01-14-2008 23:56

Szerintem meg mar volt ilyen topic, az utalasok ellen, es el lett vetve. Kar ujra megnyitni... :)

Kutyuleee 01-14-2008 23:57

Quote:

Originally Posted by sutike31005 (Post 151684)

kint van mondjuk 15 orinak a lakiteki tartaléka egy nagyobb csopiban.
Kérdés visszatudod venni a tiédet? avagy ha te vissza is, mindenkinek sikerülni fog ez???

[HTPA]GeeForce 01-14-2008 23:57

azért ha fizikai rosszullét fog el attól, hyog igazat adsz neke, akkor a testi épséged érdekében inkább mond, hogy hülye vagyok.

Egyébként még midnig nem győződtem meg, hogy ez szuperjó lenne. De ha már muszáj lenne, akkor lehetne ebben is hektár alapú a buli.

Pl 500 heki alatt 0,1 %-ot kopna a cucc a piacon, 501-1000 0,2 ---stb stb stb ----egészen 1%-ig, ahol maximalizálódna az amortizáció. Mint a sima tekikopásnál, csak feljebb lennéneka határok, nem 1k-ban érné el a maxot, és nem 5% lenne a max, hanem 1%.

Így még talán meggyőzhető lennék.

merlin 01-14-2008 23:57

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 151691)
Szerintem meg mar volt ilyen topic, az utalasok ellen, es el lett vetve. Kar ujra megnyitni... :)

sztem meg ne csak topklánba gondolkozz, vannak az egyszerű néptömegek

Remedy 01-14-2008 23:59

Quote:

Originally Posted by merlin (Post 151694)
sztem meg ne csak topklánba gondolkozz, vannak az egyszerű néptömegek

He? Ennek egesz pontosan mi koze a beirasomhoz?

[HTPA]GeeForce 01-15-2008 00:02

merlin, te egyébként ki is vagy? Azért jöttél ebbe a topicba, hogy engem buzerálj? Mert akkor menj el innen. Sőt, jobbat tudok. Én megyek el. Döntsétek el hogy mi a legjobb, hiszen sokkal jobb ha 1-2 ember véleménye érvényesül, hiszen akkor az biztos nagyon jó érzéssel tölti majd el azt a sokezer többit, tukmáljátok rá Atira, ő meg majd jól bevezeti, én meg majd jól alkalmazkodom. Kit érdekel a piac. Max többet fogok lopni mind eddig. Nagy kaland. Ennyi. Boccs az offért. Sziasztok.

/ui: meg Remy-t?/

Remedy 01-15-2008 00:05

http://forum.hodito.hu/showthread.ph...light=utal%E1s

Erre gondoltam. Szerintem ez tok ugyanilyen :)

merlin 01-15-2008 00:09

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 151696)
He? Ennek egesz pontosan mi koze a beirasomhoz?

valjon miért vetődött fel újra?

Kutyuleee 01-15-2008 00:15

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 151700)
http://forum.hodito.hu/showthread.ph...light=utal%E1s

Erre gondoltam. Szerintem ez tok ugyanilyen :)

A Topic elsődleges célja az,hogy jó szerintetek,hogy a piac bizonyos régiói inkább raktárak,mint kereskedelmi egységek. Akik szerint nem jó, felsoroltam az eddig előkerült megoldási módokat. Ezeket nem népszerüsiteni szeretném. sokkal inkább egy kiindulási pontnak tettem be a gondolkodáshoz, a megoldás kereséshez. Nekem személyszerint tetszett az árú amortizációs ötlet (adó néven szerepeltetve eddig), de nem mondom,hogy nem lehet jobb ötlet ennél, csak nekem nem jutott jobb eszembe.

Smooth Scroller 01-15-2008 02:48

semmifele ado semmikor se vonodjon le.

merlin, nem csak harccal lehet tarcsit gyujteni. az, hogy ez neked nem tetszik, az a te dolgod. en viszont hadd gyujtsem ugy ahogy ez nekem lehetseges. 1 kis tekiiras, 1 kis katikepzes, 1 kis tozsdezes, 1 kis fosztas. mikor melyik, ezt hadd dontse el az adott jatekos. te azt hasznalod amire te eskuszol, de ne kenyszerits erre mast is. akkor sem ha a legelejetol jatszol a hoditoval.

es mielott ram lenne ragasztva: soha nincs eltulzott mennyisegu tarcsim. 3-4-5 mrd erteku szokott lenni. ebben nincs semmi kulonleges. az 1eni boldogulast szolgalja, semmi mast. fizettem erte a vipet, gep elott ultem napi 10-12-14 alkalommal, nem hagytam magara a ht-t 2 honapra.

hatarozottan felemelem a szavam az 1iranyusitas ellen, meg az ellen is, mindenfele mesterseges modszerrel leamortizaljuk a megszerzett kis vagyonkat, hogy ne legyen amikor tenyleg szukseg van ra.

nem kell se ado, se tekikopas a piacon.

Synkel 01-15-2008 03:42

Jójeza piac így ahogy van:) Smooth mindent leírt róla ami így hirtelen eszembe jutott, és pillanatnyilag nem érzek magamban elegendő energiát önálló gondolatok megalkotásához, úgyhogy nem mennék bele mélyebbena témába:)

Valezius 01-15-2008 06:15

Bocs nem olvasom végig, a nyitó hozzászólásban szerepel az újrázás: a szavazásban miért nem?

A termelés meg lett nehezítve ennek nem érződik azonnal a hatása, de remélhetőleg fog.

Most komolyan van olyan, akinek szüksége van szintlépésenként 1újraindulásra?
Ha igen, akkor ő nem ebbe a játékba való.

Sőt talán az se lenne túlzás, ha az egész újrázás meg lenne szüntetve 5-2szinten (talán mégis, de 1újraindulás akkor is elég).

Ha fontos neked az ori, akkor talpraállítod, ha nem törlöd, és indítasz másikat.
Talán nagyobb kihívás lenne a játék? Ez szerintem nem baj.

Az A-ba eljutva adnék mégegy újraindulási lehetőséget. Többek között azért, hogyha a klán érdekében fajt kelljen váltani, akkor legyen rá lehetőség.

Persze javasolni nem fogok ilyen irányú változtatást, de idáig jutottam a gondolkodásban.

merlin 01-15-2008 06:33

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 151735)

Most komolyan van olyan, akinek szüksége van szintlépésenként 1újraindulásra?

igazad van, ez kimaradt a szórásból
nem kell a piacon raktározni, ott az újrázó tarcsi,
bár az 500 körös gát azt elég jól fogja

merlin 01-15-2008 06:40

Quote:

Originally Posted by Smooth Scroller (Post 151721)
semmifele ado semmikor se vonodjon le.

nem kell se ado, se tekikopas a piacon.

ez a te véleményed, vannak akiknek más
ezért beszélünk róla

(kérlek, ne a személyemhez kösd a témát, csak 1 vagyok a többi között)

Valezius 01-15-2008 07:03

Quote:

Originally Posted by merlin (Post 151736)
igazad van, ez kimaradt a szórásból
nem kell a piacon raktározni, ott az újrázó tarcsi,

Valamit fog. De hogy jól fogja-e azt nem tudom.
Abból amit tapasztaltam az jött le, hogy ennyi újraindulásra nincs szükség.
Ha nincs rá szükség, akkor mi szükség van rá?

Miért legyen a játékban olyan dolog, amire nincs szükség, de hát durva szó, de jobbat nem tudok: vissza lehet élni vele.

Quote:

Ezt a lehetőséget csak akkor használd, ha teljesen szétesett az országod, és egyszerűbb egy újat kezdeni, mint a mostanival talpraállni.

Ha valaki értelmes méretű tarcsit tesz ki a piacra, az szerintem nem elítélendő.
A gigatartalékok ellen, pedig a létrehozáskor kell fellépni szerintem (egyik oldalról ez meg is történt)
Persze, hogy mi számít értelmes tarcsinak, az a szintekkel/ország méretével változik.

Ezért ha a piac nem raktár koncepciót érvényesíteni akarná bárki is, annak a legegyszerűbb módja, ha korlátozza a piacra kirakható áruk mennyiségét.
Bár ezt nem tudom hogyan lehetne megvalósítani pontosan. Nyilván az aggregáláshoz értékben kell elszámolni. És a területnövekedésével nőnie kell.
De valszeg ebből nem lesz semmi, de nekem ez sokkal szimpatikusabb lenne, mint valami piaci adó. (És még a piacnak, mint épületnek is lehetne funkciót találni ;) )

Zsáni 01-15-2008 07:14

Egy korábbi hozzászólásra reagálnék...nem vagyok egy nagy tolis, de azt hiszem, ha valaki legalább így játszik egy tolvaj országgal, mint én, az milliárdokat tud felhalmozni, minimum 1-2 milliárdot..
soha nem írtam még tekercset tolvaj országgal,(nagyon mással se, max. ideiglenesen) szóval szerintem teljesen jogosan, alvilág útján, úgy is mondhatnánk, harccal, mert a tolvajnak ez a rendeltetésszerű használata, szereztem. Innentől kezdve, ne haragudjatok, de amit én megszerezek valamilyen munka árán, miért kéne azt adóztatni???
És hol máshol tartsam, ha nem a piacon? Hülye azért én se vagyok, hogy százezer tekiket benntartsak az orimban...
ÉS igen, mielőtt még valaki megkérdezi, mint az első oldalon, a piacon tartom a pénzem. ÉS nem, nem tekercsírásból van...

Jó ez a piac nekem, úgy ahogy van.

Never 01-15-2008 08:07

Jó a piac így :)
Attól még,hogy nem rendeltetésszerű rakinak használni a piacot,igenis annak kell használni.Mármint ha komolyabb dolgot is el akarunk érni,nem csak haladgatni :)
Felőlem mondhatja akárki,hogy nem rendeltetésszerű,amíg ez szabályos,addig annak fogom használni.

Arwyl szelleme 01-15-2008 09:30

Quote:

Originally Posted by merlin (Post 151736)

gyorscsopiban 1,5 hét, azért ott annyira nem fogja... ;)

Quote:

Originally Posted by Zsáni (Post 151742)
amit én megszerezek valamilyen munka árán, miért kéne azt adóztatni???

akkor én ezek után szeretném a bruttó bérem megkapni, és szeretném ha kivennék mindennek az árából az ÁFÁ-t, a benzin árából az útadót, stb....
Tudom... rossz hasonlat... :) ( vagy mégse? ;) )

Arwyl szelleme 01-15-2008 09:39

Mivel Ati is arra szavazott, hogy jó így ahogy van, ezért részemről lezárva a téma, mert tök felesleges már hozzászólni. Lényegében amúgy engem sem zavar, ha marad is így, csak próbáltam tippet adni egy esetleges módosításhoz ami a "piac nem raktár" Ati aranyköpéséből fakadt. :D

Seregtárolást úgyse tudjuk megoldani, csak egy esetleges "istáló" épülettel, de már megint csak hangosan gondolkozok. :D

Alba 01-15-2008 09:43

en igennel szavaztam hogy ez igy jó.
Nagyon sok problémát vet fel hogy miert is kellene a piacon lévő áru után fizetni. Ha én A ba klánütni akarok ijjasok állnak az orimban lovak meg a piacon. Ütés előtt lecserélem.-Miert kellene a lovasok után adózgatnom? Vagy kopnak a lovak is ?

A piac egyértelműen raktár. Ezen kár is vitatkozni. Ha nekem több mint 4 mrdom van akkor hol raktározom? A piacon. Sőt olyan áron teszem ki hogy tuti ne vegyék meg. Szerintem ezzel semmi baj nincsen...

Zsáni 01-15-2008 09:44

Quote:

Originally Posted by Arwyl szelleme (Post 151768)
[color="Red"]
akkor én ezek után szeretném a bruttó bérem megkapni, és szeretném ha kivennék mindennek az árából az ÁFÁ-t, a benzin árából az útadót, stb....
Tudom... rossz hasonlat... :) ( vagy mégse? ;) )

Nagyon rossz hasonlat...
vagy mégse? akkor neked megyek 12000 pacival, miközben te mész munkába és meglátjuk ;)

Paliking 01-15-2008 09:45

Jó a piac így, ahogy van.
Mindenkinek van lehetősége termelni, harcolni, piacozni, újrázni....
Miért pont a piacot piszkáljátok?

Arwyl szelleme 01-15-2008 09:50

Quote:

Originally Posted by Zsáni (Post 151771)
Nagyon rossz hasonlat...
vagy mégse? akkor neked megyek 12000 pacival, miközben te mész munkába és meglátjuk ;)

5 perc alatt itt vagyok, szóval nem gond. :)

Zsáni 01-15-2008 09:51

Quote:

Originally Posted by Arwyl szelleme (Post 151773)
5 perc alatt itt vagyok, szóval nem gond. :)

megoldom, elhiheted, de most nem ez a lényeg...
ne humorizáljuk el lehetőleg.
egyébként nem az országodra gondoltam, hanem személyesen rád..

tdomo 01-15-2008 13:54

Szerintem jo ugy a piac, ahogy van. A tarolasban megvan a kockazat, hogy barmikor felvasarolja valaki. A giga tartalekokat nem ilyen modon kene megszuntetni, viszont egyenlore nincs otletem, hogyan.

All times are GMT +1. The time now is 17:54.