Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Chat (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Chat 7 (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=2653)

Synkel 01-14-2008 15:21

Chat 7

Grabi kérdezett rá konkrétan a dologra, de rossz helyen, így értékelhető választ nem kapott. Viszont engem is érdekelne egyrészt a hivatalos hozzáállás a piachoz, másrészt meg a játékosok véleménye a témáról.

Ati 01-14-2008 15:23

Idézet a súgóból:

"A piac az országok közötti adás-vétel lebonyolításának helyszíne. Ha valamilyen nyersanyagból bővelkedsz, illetve hadsereged létszámát csökkenteni szeretnéd, vagy tekercseidből szeretnél eladni, itt vevőt találhatsz az eladó áruidra. Ugyanez igaz fordítva is: ha valamiből hiányt szenvedsz, vagy sürgősen jól képzett katonákra lenne szükséged, itt bármihez hozzájuthatsz jó áron."

Pepa 01-14-2008 15:28

Én úgy tudom, hogy szabályellenes piacon tartani a pénzünket, de mint mindenki én is ott tartom.

Ati 01-14-2008 15:30

Quote:

Originally Posted by pepa (Post 151473)
Én úgy tudom, hogy szabályellenes piacon tartani a pénzünket, de mint mindenki én is ott tartom.

Nem szabályellenes, de nem arra való.

Valezius 01-14-2008 15:34

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 151474)
Nem szabályellenes, de nem arra való.

Csak kiváncsiságból technikailag miért nem szabályellenes?

Quote:

Kérjük, hogy mindent, ami a Súgókban szerepel, figyelmesen olvass el, mert a leírt dolgok szabály erejűek.
Quote:

A piac nem raktár. Csak akkor tegyél a piacra árut, ha azt valóban el szeretnéd adni
Ez a "csak akkor" kifejezés nem valami kötelező dologra utal?

Ati 01-14-2008 15:37

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 151475)
Csak kiváncsiságból technikailag miért nem szabályellenes?

Nem szeged meg azzal a játék szabályait, hogy mások nem veszik meg az áruidat.

Ugyanakkor felesleges supportra írnod azzal, hogy valaki gonosz megvette a piacra tett nyersanyagodat, pedig nem is akartad eladni. :)

Arwyl szelleme 01-14-2008 15:57

Nem tudom mit lovagoltok ezen. :)

- Mindenki piacon tárolja azt a cuccot, amit: 1. nem akarja hogy ellopjanak, lefosszanak 2. nem fér el az oriban, és a 4,3Mrdos korlát miatt el sem tudja adni, mert akkor pénz nem fér el. Nem erre lett kitalálva eredetileg, de erre használjuk.
- Amíg nincs valami "piaci adó" féleség bevezetve ez így is marad.
- Amíg nem lesz valami bevezetve, hogy hol tárolja az ember védett (kopásmentes) helyen a cuccát addig a piacon fogja.

A következő dolog csak hangos gondolkozás, ha igény kesz rá nyitok vagy nyit valaki neki külön témát:

A seregtároláson kívül még tudnék is megoldást a tárolásra:

raktár, hasonlóan, mint az 1/A-ban

2 verzió van:
- orinként
- szövinként (mf-nek természetesen lehet külön egymagának is, csak hogy lenne megoldva ha 2 (3-4) mf úgy dönt hogy szövibe lép egymással? egyesülnek a rakik? és mi van ha szétválnak? :) Esetleg a vezér rakija a domináns, és különválás után meg is marad nála? De akkor egyedül kell fenntartania... stb gondok...)

Én az orinkénti rakit, szintlépésnél megmaradva, körönkénti fenntartási díjjal tudnám elképzelni. Ebből következik, hogy nem lehetne átadni ily módon a cuccot egyik oriból a másikba, alsó csopikban maradna a karaván.

1/A-ba fellépve is 2 lehetőség van:

1. megmarad mindenkinek a saját rakija, ha akarja megszünteti, ha nem akarja akkor fenntartja azt is a klánraki mellett. A vip eldöntheti, melykbe tegye be a cuccot a HT.

2. Lépésnél a saját raki eltűnik, a benne lévő cuccok az oriba kerülnek automatikusan.

*gondolat vége* :)

Trade Master 01-14-2008 16:12

Milyen szép gondolat... Sokat gondolkoztál rajta?
Maradjunk a piacnál: tökéletes megoldás. :D

Burning 01-14-2008 16:14

úgy érzem kicsit elveszne az A-nak ez a különlegessége, de ettől függetlenül örülnék egy ilyennek:D

Kutyuleee 01-14-2008 17:54

Hát elgondolkodtató a dolog Arwyl, én szeméyszerint szövinként támogatnám inkább,méghozzá úgyhogy a vezérhez "ragaszkodna".

Synkel 01-14-2008 17:57

Én nem szeretném ha a klánrakit lentebb is elérhetővé tennénk.

A másik: nem oldaná meg azt a problémát hogy ne a piacot használjuk raktárnak. Még közepesen vagyonos orimban is szok lenni annyi teki, hogy azt egyben elhelyezni A-ban is rohadt drága raktár kellene, az esetenkénti nyersiről meg nem is beszélve. Már csak ha azt vesszük, hogy az 1/A piac a legnagyobb raktár:)

Arwyl szelleme 01-14-2008 20:22

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 151539)
Én nem szeretném ha a klánrakit lentebb is elérhetővé tennénk.

A másik: nem oldaná meg azt a problémát hogy ne a piacot használjuk raktárnak. Még közepesen vagyonos orimban is szok lenni annyi teki, hogy azt egyben elhelyezni A-ban is rohadt drága raktár kellene, az esetenkénti nyersiről meg nem is beszélve. Már csak ha azt vesszük, hogy az 1/A piac a legnagyobb raktár:)

Lehet, hogy kimaradt 1 mondat az olvasásból. ;)

"Amíg nincs valami "piaci adó" féleség bevezetve ez így is marad."

az gondolat ezzel együtt lenne, csak erre konkrét ötletem sincs, olyasmire gondolok, hogy a kitett áru 0,X%-a adó lenne (1% alatti értékre gondolok, csak nincs ezrelék jel :) )

de a seregtárolást (főleg A-ban) ez sem oldaná meg, + a "piaci adó" sereg esetén még tovább elleheteleníti a játékot, ha valaki csak arra tartalékol, hogy egyben fedezzen 10%-ot, mert úgy éri csak meg...

Smooth Scroller 01-14-2008 20:39

nezzuk csak mi van akkor ha a piacot nem tekintem raktarnak.

tetelezzuk fel, hogy benne vagyok a mezonyben, es nem a csoport tetejen uldogelek tobb 10k pontra a kovektkezotol es nem fenyevekre kortavban merve. tehat "atlagos" ori a surujeben.

1. faj

a. gnom vagyok. a tarcsim tekiben van es a fajspeci megvedi
b. nem gnom vagyok. nos ebben az esetben nem letezik, hogy nalam marad a teki... 100%, hogy vki ellopja. nem is 100, 1000%.
c. vmi irgalmatlan eros tolis (felelf) vagyok, bizom abban hogy nem tudjak ellopni. nos jon 1 jo orias varis, leszedi a keszit, jon az ellenfel tolisa es innentol lasd az 1/b pontot...
d. olyan hirnevem van, hogy mindenkit megeszek reggelire aki hozza mer erni. ekkor jon aki nem ismer, vagy nem is erdekli ez a fajta tema es ld 1/b. pontot.
e. orias vagyok es a szieszta talan megved. nos, ha irgalmatlan teki van nalunk, akkor 1 dekat sem ved meg. miert is nem? mert az ellenfel csak olyan tekit lophat el amilyen neki is van es a nala levo mennyiseg is korlatoz. tegyuk fel, hogy az ellenfel tolisanak mindenbol 30k tekije van, hogy jol jojjon ha mar 1szer lop. az oriasnal meg mindenbol 1millio. nos ekkor ugyanugy jon az oriastol a teki, mintha nem is lenne rajta a szieszta, mert a szieszta 1/5 mennyiseget enged lattatni a tekibol, dehat az ugye akkor 200k mindenbol, az ellenfelnel meg 30k van tipusonkent, tehat a maxot fogja lopni igyis, meg ugyis. szoval a szieszta csak akkor otodolne a tekilopast, ha az ellenfel tolisanal is mindenbol 1millio lenne, es igy "csak" 200k tekimennyiseg utan lophatna szegenyke...

tehat ebbol az kovetkezik, hogy ha nem tekintem raktarnak a piacot, akkor csak gnom lehetek.

2. terulet

ez 1. pont miatt kizarolag gnom vagyok, vedem a tekit, de nem rakom ki a piacra tarolas celjabol, mert az szabalyellenes.
a. 200 hekinel vagyok, kit erdekel a piac.
b. 201-400 hekinel vagyok, nem igazan erdekel a piac.
c. 401-600 hekinel vagyok, kezdem csovalgatni a fejem jobbrol balra (oda-vissza).
d. 601-800 hekinel vagyok, mar vakargatom is a csovalas mellett.
e. 801-1000 hekinel vagyok, es kinosan erzem magam.
f. 1000 heki felett vagyok es csak szomoruan nezem amint a jovom zaloga 1re kisebb es kisebb. szedulok a fejingatastol es verzik a fejem a sok vakarastol. 19 koronkent 5%-ot veszitek, hm...

mivel fordulosra tervezem az orit 1000 heki fole kell mennem, teha maradjunk az utolso verzional. a jatek elejen vipet es idot nem kimelve megalapozom az orim nagykorusagara valot. eljutok 1000 heki fole.

3. kalkulatorozas

tartalek = 5 mrd erteku teki
a. 19 kor utan veszitek belole 5%-ot. (-250 misi, hoppa!)
b. ujabb 19 kor letelte utan mar csak 90,25% van meg a tartalekbol. (ujabb 237,5 milliocska tavozik csendben.)
c. az 5. nap vegen mar csak 73,5% van meg belole. (meg csak 5 nap telt el, de mar tobb mint az 1/4-e hianyzik!)
d. a 15. nap leteltevel 39,7%-ra apadt a keszlet. (meg csak fel honap telt el, de mar joval tobb, mint a fele hianyzik, kb 2 het alatt tobb mint 3 mrd elenyeszett.)
e. 30 nappal kesobb 15% a tartalek. (ehhez mar nem fuzok semmit.)

nem folytatom, ertelmetlen. 30 nap alatt majdnem magatol elfogyott az egesz, azaz 1 honap leforgasa alatt az 5 mrd erteku aru 750 milliosra csokkent. akkor mi ertelme volt tartalekot kepezni? hat igy semmi. de ha nincs tarcsi es jon nehany meszar, meg puszti, vagy foldszerzes, akkor van 1 feluton elbukott orszagom, mert nincs mibol talpra allitani.
(persze lehet menet kozben is termelni, meg penzt csinalni, de ha hirtelen kell penz, az csak a tarcsibol johet elo.)

ha ezt most vki azt hiszi, hogy vicc, akkor elmondanam hogy nem az. ez a valosag, igy muxik.

ugyhogy marad az, hogy ki a piacra, es ha veletlenul nem jutok idoben a gephez, akkor idonkent a visszajovo teki bizony bekopik. de legalabb csak idonkent. illetve kopni mindig kopik, csak nem mind1, hogy mondjuk 1milliobol jon le az 5%, vagy 10k-bol...

sztem ha az ember teljesiteni szeretne a felteteleke a fordulashoz, akkor muszaj tartalekot kepezni, es megvedeni azt. nemcsak az ellenfelektol, hanem a jatek koptato rendszeretol is. marpedig ez a cica minden 19 koronkent jon es lenyalja a tejfolt. :D

u.i. ne idezzetek be az egeszet, mert tul hosszu a hsz.

merlin 01-14-2008 21:31

Quote:

Originally Posted by Arwyl szelleme (Post 151480)
- Amíg nincs valami "piaci adó" féleség bevezetve ez így is marad.

1 éve tépem a számat ezért, de mindenki elküld
nem igazi megoldás, mert ha nincs piac, képzésben is lehet tartani a vagyont

én már leszoktam mindkettőről, inkább az ellenfeleknél tartom a vagyont

ddjjm 01-14-2008 21:49

Quote:

Originally Posted by merlin (Post 151635)
én már leszoktam mindkettőről, inkább az ellenfeleknél tartom a vagyont

na ez megér egy zöldet (kár hogy nem tudok adni, gyakrabban kéne kinéznem és irogatni :D)

a piaci adó lehet egy megoldás, de aki tényleg eladni akar, az így pofára esik... (már ha nagy tételről beszélünk)

Ati 01-14-2008 21:53

Nincs a Hódítóban olyan, hogy piaci adó. Nem segíti az új játékosokat, ha olyasmiről beszéltek, ami nem létezik.

Köszönöm.

Remedy 01-14-2008 22:01

Quote:

Originally Posted by merlin (Post 151635)
1 éve tépem a számat ezért, de mindenki elküld

mennyééé máááááááá!

Serg 01-14-2008 22:13

Ha ezt ennyire jól kitaláljátok mindenki ügyeskedni kezd hogy kikerülje az "adót" kopást stb...
Szerintem nem kéne...
Jól van így ahogy van: akinek van attól próbáljátok meg elvenni ellopni stb ,de nem a dögöljön meg a szomszéd tehene is hozzáállást kéne eröltetni csak azért mert valaki nem tud(vagy csak lusta) tartalékot képezni.

Hóhér 01-14-2008 22:14

Quote:

Originally Posted by Arwyl szelleme (Post 151614)
Lehet, hogy kimaradt 1 mondat az olvasásból. ;)

"Amíg nincs valami "piaci adó" féleség bevezetve ez így is marad."

az gondolat ezzel együtt lenne, csak erre konkrét ötletem sincs, olyasmire gondolok, hogy a kitett áru 0,X%-a adó lenne (1% alatti értékre gondolok, csak nincs ezrelék jel :) )

de a seregtárolást (főleg A-ban) ez sem oldaná meg, + a "piaci adó" sereg esetén még tovább elleheteleníti a játékot, ha valaki csak arra tartalékol, hogy egyben fedezzen 10%-ot, mert úgy éri csak meg...

a piaci adó bevezetése 1/a ban csak egy kis nehezítés lenne, mivel van klánraktár, szabad a lóvé áramlás, így elvileg a piacra ki tett árut csak más országnak kéne bevennie a klánból

elismerem nem lenne egyszerű, de nem megoldhatatlan minden nap...

;)

Kutyuleee 01-14-2008 22:15

Pár előző kudarcba fulladt kisérlet:
Kihangsúlyoznám a kezdőknek, hogy ezek meg nem valósúlt ötletek, úgyhogy ne lepődjenek meg ha ezeket nem tapasztalták meg:D:D
Piac adó kezdeményezése: http://forum.hodito.hu/showthread.ph...eferrerid=1830
Merlin piaci tekikopásos ötlete:
http://forum.hodito.hu/showthread.ph...eferrerid=1830
Ez pedig a tekikopás idejének kiirására volt topic
http://forum.hodito.hu/showthread.ph...eferrerid=1830

merlin 01-14-2008 22:18

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 151640)
Nincs a Hódítóban olyan, hogy piaci adó. Nem segíti az új játékosokat, ha olyasmiről beszéltek, ami nem létezik.

Köszönöm.

már lemondtam a küzdelemről
9 éve arról szólt, hogy ki milyen stratéga
8 éve hogy ki, mennyit ül a gép elött
az elmúlt 7 évben, hogy ki mennyit ül egyhelyben törpeként, vagy tekiíróként, vagy kiképzőként, vagy szimplán tart egy táporit
ezekre alkalmatlan vagyok
inkább játszni szeretek, ezért szeretem lekopasztani a termelőket

mindig van másik út, csak tudni kell alkalmazkodni
ha valakinek nem tetszik a piacon tartott milliárdok hatlma, annak javaslom az arénát
az még a tiszta játékra van hangolva

Ati 01-14-2008 22:28

Hányadik témát is sikerült ma teljesen szétoffolni?

Jó kis napot zárunk...

Hóhér 01-14-2008 22:50

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 151470)
Grabi kérdezett rá konkrétan a dologra, de rossz helyen, így értékelhető választ nem kapott. Viszont engem is érdekelne egyrészt a hivatalos hozzáállás a piachoz, másrészt meg a játékosok véleménye a témáról.

a véleményem az, hogy ha hivatalosan a piac nem raktár, de a játékosok mégis annak használják, akkor először próbálják elérni, hogy a piac raktár legyen a vezetőségél, és csak utána próbáljanak meg olyan javaslatokat tenni, ami a piac raktárként való funkcióját segíti.
:D:D

persze ez nem fog menni, ezt Ati többször is kifejtette

ugyanakkor ne feledjük el, a piacra kitett áruk hazatérési idejének megjelölésének bevezetése nagyban megkönnyítette a piac raktárként való használatát.

merlin 01-14-2008 22:51

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 151647)

Jó kis napot zárunk...

hát a vevők már csak ilyenek
minden érzelmi alapon zajlik
ha lezárod, nem lesz vele több gond

Ati 01-14-2008 22:57

Quote:

Originally Posted by merlin (Post 151654)
ha lezárod, nem lesz vele több gond

Akkor sem, ha az offolókat kirakom...

Amit ma produkálknia sikerült többeknek is, az minden kritikán aluli.

Holnaptól a fórum szankcionálása egy kicsit megváltozik, és a notórius offolóknak hosszútávon nem lesz itt helyük.

Sajnálom.

Remedy 01-14-2008 23:00

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 151647)

Jó kis napot zárunk...

Bevallom, en azt sem tudom, ebben a temaban mi az, ami nem off.

Nem ertem a topic kerdesenek a lenyeget se.

Azt sem latom, mit szeretnenek az emberek kihozni. Van itt vmi, ami nem tetszik vkinek? Van itt vmi javaslat? Vagy vegulis mi ertelme ennek a topicnak?

Csoda, hogy az utalas meg nem merult fel....

ps: ahogy latom, most mar mindegy :)

Ati 01-14-2008 23:00

Közben pedig téma a chat-be átmozgatva, mivel már közel sem szól arról, ami a témája volt. Chatnek viszont kiváló.

merlin 01-14-2008 23:18

az érzékeny pont mindig sokaknak fáj

Synkel 01-15-2008 05:21

Bitang ügyes vagyok, végül csak megtaláltam a tegnap nyitott topicomat:D:D
Igaz más helyen van és más a neve is, de legalább megvan még:)
Gondolom mivel chat lett belőle nem számít offnak ez a beírásom

Andrew 03-07-2009 22:48

Na, végre egy Chat topic, itt nem számít offnak :p

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 205030)
De végülis lehet hosszú témáka megtölteni a Holdraszállásom történetével is. ;) Tudtad, hogy onnan látszik a marsi kisegér is? ;)

Ati, Te tényleg jártál a Holdon? Igazán mesélhetnél róla, ha már szóba hoztad :D

Ati 03-07-2009 22:53

Quote:

Originally Posted by Andrew (Post 205032)
Ati, Te tényleg jártál a Holdon? Igazán mesélhetnél róla, ha már szóba hoztad :D

Elég maximalista vagyok... Szeretem a különböző mesék igazságtartalmát megvizsgálni. Amikor egy 9 éves gyerkőcnek (:D) kell mesélni, akkor nem lehet csak úgy midnenfélét összehordani, ezért meg kellett onnan nézni a marsi kisegeret... ;)

Kubbi 03-10-2009 06:30

A marsi kisegér, mindig a holdra vágyik.
Mert az sajtból van...:rolleyes:

All times are GMT +1. The time now is 03:20.