Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Elvetett javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=41)
-   -   Üzenetek (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=2650)

Iron 01-14-2008 10:40

Üzenetek

Sziasztok! Épp eszembe jutott, ahogy a felhalmozott üzeneteket törölgettem, hogy nem lehetne-e jobb felső sarokba egy boxot tenni amit bepipálva egyszerre több üzenetet is törölhetnénk, mert igy nagyon sok időbe telik.
Apró fejlesztés, de szerintem hazsnos lenne.

Hóhér 01-14-2008 10:44

Quote:

Originally Posted by Iron (Post 151377)
Sziasztok! Épp eszembe jutott, ahogy a felhalmozott üzeneteket törölgettem, hogy nem lehetne-e jobb felső sarokba egy boxot tenni amit bepipálva egyszerre több üzenetet is törölhetnénk, mert igy nagyon sok időbe telik.
Apró fejlesztés, de szerintem hazsnos lenne.

ne hagyd felhalmozni...

:D

Dr Rozi rendel 01-14-2008 11:20

Quote:

Originally Posted by Hóhér (Post 151379)
ne hagyd felhalmozni...

:D

ezaz, ha elolvastad, és nem érdemleges, azonnal töröld, és nem lesz vele gond a későbbiekben:)

J.Ati 01-14-2008 11:22

Idézet a súgóból

Itt a válasz;)

Quote:

Üzenetek érvényessége:

Minden üzenet a megérkezésétõl számított 5 napig marad olvasható az üzeneteid között, utána automatikusan törlõdik. Lehetõséged van egy üzenetet elmenteni, errõl kicsit lentebb, az Üzenetek mentése résznél olvashatsz.

A fölösleges, olvasott vagy elévült üzeneteket kérjük, töröld, így mind a saját, mind a mi dolgunkat megkönnyíted.

J.Ati 01-14-2008 11:25

Idézet a súgóból

Ja és,ha sokat ír valaki akkor itt egy másik lehetőség:D:p

Quote:

VIP tagjainknak...

VIP tagjainknak lehetősége van arra, hogy meghatározzák, hogy adott országoktól nem kívánnak üzenetet fogadni (mert pl folyamatosan zaklatja valaki). Ilyenkor az üzenetek oldalon, a "Mellőzött országok listája" linkre kattintva megadható annak az országnak a sorszáma, akitől nem kívánsz üzenetet fogadni. Ugyanitt törölni is lehet a már nem aktuális mellőzéseket.

Ha olyan valaki szeretne üzenetet küldeni, aki szerepel a mellőzött országok listáján, akkor nem fog tudni Neked írni, csak egy szabvány hibaüzenetet kap, amiből megtudhatja, hogy nem kívánsz tőle üzenetet fogadni.

Iron 01-14-2008 13:44

1. Nem kívánok senkit sem mellőztetni.
2. Nemtom de ez az 5 napos törlés nem igazán működik.

[HTPA]GeeForce 01-14-2008 15:53

Működik az, hidd el. Néha rosszul is jön, mert egy beszélgetésnek nem találom az alját, ha elfelejtem menteni. :D

Amikor aktívkodok, az üzik száma megközelíti a 200-at.

Ati 02-05-2008 12:25

Ezt a felvetést jogosnak is érzem, meg nem is.

Ha hozzányúlunk az üzenetekhez, akkor szerintem olyan irányba kellene elvinni, hogy először látszódjon, hogy mikor, kitől jött üzenet, majd itt rákattintva lehessen elolvasni, ne egyszerre töltsön le 2-300 üzenetet.

Konkrét üzeneteket lehetne kiválasztani, vagy adott feladótól az összes üzenetet egyben megnézni.

Esetleg valailyen szinten a "párbeszéd" teljes szövegét elolvasni: küldött üzenet, kapott üzenet, arra küldött üzenet, arra kapott válasz. Mindez egy oldalon.

Egy külön "tárgy" mező betételét feleslegesnek tartom, sajnos tapasztalat, hogy az emberek jelentős része egy ilyen mezőt nem tud használni.

Phoenix 02-05-2008 12:50

Ati: az esetleg megoldhato lenne, hogy joparszor elofordult, hogy hosszabb ideig voltam szabin es amire belepek, jelzi, hogy uzenet erkezett, de konkretan nincs semmi ott, mert letelt a torlesi ido.

Ati 02-05-2008 12:51

Quote:

Originally Posted by Phoenix (Post 156766)
Ati: az esetleg megoldhato lenne, hogy joparszor elofordult, hogy hosszabb ideig voltam szabin es amire belepek, jelzi, hogy uzenet erkezett, de konkretan nincs semmi ott, mert letelt a torlesi ido.

Ez már meg van oldva, ez pontosan így működik. :)

Ilyenkor érdemes az e-mail értesítőket bekapcsolni, akkor látod is, hogy mit írtak, még szabi alatt is.

Hogy a szabi ylatt levő országoknak tovább megmaradjanak az üzenetek, az nem lehetséges.

Phoenix 02-05-2008 12:52

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 156767)
Ez már meg van oldva, ez pontosan így működik. :)

Ilyenkor érdemes az e-mail értesítőket bekapcsolni, akkor látod is, hogy mit írtak, még szabi alatt is.

Hogy a szabi ylatt levő országoknak tovább megmaradjanak az üzenetek, az nem lehetséges.

Oks...koszi a gyors valaszt :)

Pool 02-23-2008 12:39

Én jó ötletnek tartanám, ha lenne az elküldött üzikre egy olyan opció, hogy a címzett olvasta-e már, vagy sem...

Ati 02-23-2008 13:33

Quote:

Originally Posted by LiverPool (Post 160558)
Én jó ötletnek tartanám, ha lenne az elküldött üzikre egy olyan opció, hogy a címzett olvasta-e már, vagy sem...

Személyiségi jogi aggályokat vet fel egy ilyen funkció Magyarországon, ezért ilyen nem lesz.

Andrew 02-23-2008 13:35

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 160591)
Személyiségi jogi aggályokat vet fel egy ilyen funkció Magyarországon, ezért ilyen nem lesz.

és könnyen kideríthető, hogy gépnél van-e az illető :o

Ati 02-23-2008 13:37

Quote:

Originally Posted by AndrewB (Post 160594)
és könnyen kideríthető, hogy gépnél van-e az illető :o

Ez is a probléma része. A magyar törvényeket bizonyos tekintetben túlzottnak érzem, de ettől még be kell őket tartani.

Megkerülni persze meg lehet egy módosított regisztrációs szabályzattal, de azt hiszem, hogy ennyit nem ér az ügy.

Tsobi 02-23-2008 13:38

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 160591)

Több magyar közösségi oldalon is van ilyen funkció .. akkor ők jogsértően tették bele? Biztos jobban tudod :)

Ati 02-23-2008 13:39

Quote:

Originally Posted by Matador (Post 160596)
Több magyar közösségi oldalon is van ilyen funkció .. akkor ők jogsértően tették bele? Biztos jobban tudod :)

El kell olvasni a regisztrációs szabályzatukat. Ha bennevan, hogy a másik fél értesítést kap az üzenetek elolvasásáról, és ennek fényében ha ezt nem szeretné, akkor ne olvassa el a kapott leveleit, akkor semmi gond vele.

Ha ez nincs benne, akkor olyan információt közölni, hogy mikor vagyok ott, a beleegyezésem nélkül még csak burkoltan sem lehet a többi felhasználóval.

[HTPA]GeeForce 02-23-2008 13:40

Jó ez így, hogy ne tudják, mikor vagyok a gépnél, ha én nem akarom..... ;) Szóval ha meg is lenne kerülhető a jogszabály, ne kerüld meg. :D Ez így jó, ahogy van! :D

Tsobi 02-23-2008 13:41

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 160598)
El kell olvasni a regisztrációs szabályzatukat. Ha bennevan, hogy a másik fél értesítést kap az üzenetek elolvasásáról, és ennek fényében ha ezt nem szeretné, akkor ne olvassa el a kapott leveleit, akkor semmi gond vele.

Ha ez nincs benne, akkor olyan információt közölni, hogy mikor vagyok ott, a beleegyezésem nélkül még csak burkoltan sem lehet a többi felhasználóval.

Jah értem :) Akkor mondhatjuk,hogy játék a szavakkal :)

Ati 02-23-2008 13:42

Persze hozzátartozik, hogy nem tudok olyan esetről, amikor ebből probléma lett volna. Ennek ellenére Magyarországon egy alapbeállítású webszerver elindításával (tegyük fel, hogy csak a "Sikerült!" oldal látszik, tehát mégcsak nem is írtál semmit), máris jogsértést követsz el.

Rebellis 02-23-2008 13:43

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 160598)

Mondjuk van ennél pl. az iwiw-nél egy egyszerűbb módja:-)
Most küldök egy levelet később rá nézek usere mutatja mikor lépett be utoljára, tehát adott esetben olvasnia kellett:-)

Pool 02-23-2008 15:00

Csak úgy kiváncsiságom miatt, milyen törvény, szabály, mittomén tiltja, hogy ki legyen jelezve, olvasta-e az üzit?

Ati 02-23-2008 15:04

Quote:

Originally Posted by LiverPool (Post 160618)
Csak úgy kiváncsiságom miatt, milyen törvény, szabály, mittomén tiltja, hogy ki legyen jelezve, olvasta-e az üzit?

Nem adható ki olyan információ egy adott emberről, amihez kifejezetten hozzá nem járult. Az, hogy olvasta az üzenetet, egyértelmű információ arra vonatkozóan, hogy éppen gép előtt ül. Ha válaszol, az más eset nyilván, hiszen olyankor szándékosan olyan cselekedetet hajt végre, aminek az eredménye az, hogy üzenetet fogsz tőle kapni. Ha az adott pillanatban ezt nem szeretné, és titokban szeretné tartani, hogy gép előtt van, akkor nem válaszol, csak később.

Ahogyan a hiradóban is kötelesek a rendszámokat kitakarni, mivel információ értéke lenne annak, hogy az adott autó éppen hol tartózkodott a forgatás pillanatában.

All times are GMT +1. The time now is 17:49.