Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Stratégia & Tippek (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=14)
-   -   Aembör hadis - lehet vagy nem lehet? (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=265)

vonos82 02-22-2006 09:32

Aembör hadis - lehet vagy nem lehet?

Sziasztok!

Arra lennék kíváncsi, van -e értelme, életképes -e egy ember fajú hadis ország irányításának. személyiség, taktika, szövetségesek, tekercsek...

Minden érdekelne...

(Ha lehet, nagyon ne hordjatok le, mert már úgyis mindegy -> ez van!) :D

Remedy 02-22-2006 12:31

Quote:

Originally Posted by vonos82
Sziasztok!
Arra lennék kíváncsi, van -e értelme, életképes -e egy ember fajú hadis ország irányításának. személyiség, taktika, szövetségesek, tekercsek...
Minden érdekelne...
(Ha lehet, nagyon ne hordjatok le, mert már úgyis mindegy -> ez van!) :D

rovid leszek - nincs.

sokfele hadis lehet, orias, gnom, ork, torpe, elohalott, talan meg elf is, de ember nem hinnem...

track 02-22-2006 14:55

hát ezt gyorsan megbeszéltétek:D

director 02-22-2006 16:13

Quote:

Originally Posted by track
hát ezt gyorsan megbeszéltétek:D

ja, tényleg. hadisnak nehéz rosszabb fajt mondani.. lehet, hogy a félelf rosszabb .. á, nem. az is jobb:D

Gyula 02-22-2006 17:55

Megkockáztatom hogy az ember semmire nem jó igazán :)
Bár alsóbb szinteken sokan próbálnak vele tolist jáccani :)
De mindet lelopom :p

vonos82 02-22-2006 18:04

Azt mondjátok, a Tükörvarázsnak semmi gyakorlati haszna? :(

Ati 02-22-2006 18:07

Quote:

Azt mondjátok, a Tükörvarázsnak semmi gyakorlati haszna? :(

Hmm? Ezt ki mondta? Az egyik legjobb vari az egész játékban. Talán a gnóm könyvtárkulcsa előzi meg csak.

vonos82 02-22-2006 18:07

Arra gondoltam, hogy ha ártózni nem lehet, egyedül a tolik tudnak neki ártani. Ha íj-paci a felállás, akkor hadsereggel sem könnyü bántani, nem???

Gyula 02-22-2006 18:13

Quote:

Arra gondoltam, hogy ha ártózni nem lehet, egyedül a tolik tudnak neki ártani. Ha íj-paci a felállás, akkor hadsereggel sem könnyü bántani, nem???

A tükörvarázs jó varázs, pl nagyon ütössé tenné az orkot is.
Nekem az a gondom az emberrel hogy nem tudsz belölle olyan tolist csinálni hogy egy elf vagy egy félelf ne lopja át, vagy hogy ő átlopja ezeket, mind emellett ha nem tartasz elég varit azért egy jobb gnóm vagy óriás tudós lazán leártózza mert ott van neki a +15 vagy +25% teki bónusz.
Hadinak meg ugye mindneki tud jobbat, óriás, gnóm, ork, törpe is.
Ha lenne az embernek valami katonai bónusza akár csak a védekezésre akár a támadásra sztem ütöképesebb faj lenne, vagy lenne valami extra jó felfedezési bónusza. De igy szerintem nem soakt ér :S

vonos82 02-22-2006 18:25

Mindez igaz MF-re és szövitagra is???

Szövetségben nem jön az jól, hogy semmilyen hátránya nincsen (úgy értem játékrendszerileg). Az egyetlen ország, amit varázslatokkal nem lehet kicsinálni.

Ha a serege elég nagy, akkor védekezésben sem gyenge (ez mondjuk egyértelmű, :D). csak a tolik csinálhatják ki, de egy tolis ori ellen meg ott a szövi varázslója... nem?

Azt elfogadom, hogy ütni nem tud, de védeni, esetleg egy más fajú hadis orit támogatni SZVSZ jó.

Szerinted?

szamóka 02-22-2006 18:33

Quote:

Originally Posted by Gyula

No, azért nem mindet...:)

Gyula 02-22-2006 18:34

Quote:

Szövetségben nem jön az jól, hogy semmilyen hátránya nincsen (úgy értem játékrendszerileg). Az egyetlen ország, amit varázslatokkal nem lehet kicsinálni.
Ha a serege elég nagy, akkor védekezésben sem gyenge (ez mondjuk egyértelmű, :D). csak a tolik csinálhatják ki, de egy tolis ori ellen meg ott a szövi varázslója... nem?
Azt elfogadom, hogy ütni nem tud, de védeni, esetleg egy más fajú hadis orit támogatni SZVSZ jó.
Szerinted?

pl egy óriást nehéz kicsinálni mind tolikkal mind varikkal, úgy hogy ő nem feltétlenül varis hanem inkább hadis. Egyébként mindfajt és mindne játékost ki lehet csinálni, csak kérdés hogy ez mennyi munkát igényel. Szövit támogatni meg megint csak ott a törpe, nagyobb sereget tud tartani, 62 katona fér egy barakkjába míg a gnómnak csak 60, emellett a törpe jól termel 40% a hadi tekije. Én szerintem nem jó az ember mmert bármit is akarsz játszani találsz nála sokkal jobb fajt. Nem lehet leártózni, hát ez jó dolog, de most egy száraz vihar ellen is lehet ügyesen védekezni, ha a környék engedi én mindig magasabban tartom kicsit több embert tartok a kelleténél és valamennyit túl termelek a gabcsibol és már nem is oylan nagy gond ez, hameg a varis nagyon renget hát kitartó gyijtogatással még az óriást is zavarba lehet hozni szeritnem. Az ember talán egy túlélő és tudós személyiséggel tud mutatni valamit.

Gyula 02-22-2006 18:36

Quote:

Originally Posted by szamóka
No, azért nem mindet...:)

Szamóka, igaz voltak akik engem is leloptak, de szerintem ők félelfek voltak és már mnt- van velük :D

szamóka 02-22-2006 18:37

Quote:

Szamóka, igaz voltak akik engem is leloptak, de szerintem ők félelfek voltak és már mnt- van velük :D

Hát, ez most mellé ment! Az egyik elf, a másik embör...:D

vonos82 02-22-2006 18:42

Egy szövetséggel kapcsolatban is mondanál példákat.

Pl egy gnóm hadis, egy félelf tolis, egy oriás varis esetében egy nem ütő, csak a seregét elit vagy íj-paci felállásban gyüjtögető ember nem lehetne -e életképes (ő nem üt, csak a segítséget gyüjti, az egységeit nehéz otthon kivégezni, állandóan csúcstermelést produkálhat, mert csak a toliktól kell félnie) (én is félek... :()

???

Gyula 02-22-2006 18:47

Quote:

Egy szövetséggel kapcsolatban is mondanál példákat.
Pl egy gnóm hadis, egy félelf tolis, egy oriás varis esetében egy nem ütő, csak a seregét elit vagy íj-paci felállásban gyüjtögető ember nem lehetne -e életképes (ő nem üt, csak a segítséget gyüjti, az egységeit nehéz otthon kivégezni, állandóan csúcstermelést produkálhat, mert csak a toliktól kell félnie) (én is félek... :()
???

Vonós nem tok neked jó példát mondani mert tényleg nem rajongok az emberért :)
Ha van egy varis meg a egy tolis a szöviben akkor az egy szem hadis mellé kell egy másik hadis, mert szöviben egyedül hadisnak lenni a 40% császári támogatás nélkül :S szóval a hadis mellé még egy olyan hadis akitöl tud sereget kérni a támadáshoz.

Szamóka Te melyik ori vagy a kettő közül? Eddig titok volt a fajotok :D én meg megigértem h nem leskelődök utánnatok :)

szamóka 02-22-2006 18:49

Quote:

Szamóka Te melyik ori vagy a kettő közül? Eddig titok volt a fajotok :D én meg megigértem h nem leskelődök utánnatok :)

Küldtem ződet

director 02-22-2006 20:35

Quote:

ejj, azért ne túlozzunk.. tolinak használható elég jól az ember. de tény, hogy minden másra teljesen alkalmatlan. :)

Északföld 02-23-2006 01:56

Quote:

Szerinted?

Hali!

Ha már ember lettél, akkor mind1. Védekezni lehet vele, tolikkal is lehet ugrálni, ha szöviben van és az óriás szövetségesed semlegesíti még időben az ellenfél tolis oriját. Hadakozni ne hadakozz vele, bevédeni be lehet. Sajna azoban mindenben elmarad a többi fajtól. Védekezni az elf 100x jobb, támadni a gnóm, ork, óriás. Tolizni a fél-elf, vagy gnóm.

vonos82 02-23-2006 10:21

Nna, ezt kiveséztük...

köszi az észrevételeket, majd ha feljebb jutok...
:D

Remedy 02-23-2006 22:53

Quote:

gyula, ebben erosen ketelkednek... egy jo, kihegyezett tornyos emberrel sokmindent nem tudsz kezdeni ha egy jo szoviben van. max meszarolni hadikkal. ugye a lelopast elffel vagy felellfel gondoltam, ekkore viszont a kedves varis ugy leviszi a keszulid hogy az eletben nem lesz 50% folott, es csunyan vissza is lopnak....

Remedy 02-23-2006 22:56

Quote:

Originally Posted by Északföld
Hali!

Ha már ember lettél, akkor mind1. Védekezni lehet vele, tolikkal is lehet ugrálni, ha szöviben van és az óriás szövetségesed semlegesíti még időben az ellenfél tolis oriját. Hadakozni ne hadakozz vele, bevédeni be lehet. Sajna azoban mindenben elmarad a többi fajtól. Védekezni az elf 100x jobb, támadni a gnóm, ork, óriás. Tolizni a fél-elf, vagy gnóm.

na de zoli... tolizni a gnom? a tolis penzszerzes egyik fo forrasa a tekercs :D

a masik... az ember sokkal de sokkal kenyelmesebb egy jo szoviben mint egy fel-elf.. :)

Xeper 02-24-2006 00:01

Quote:

Originally Posted by Remedy

a masik... az ember sokkal de sokkal kenyelmesebb egy jo szoviben mint egy fel-elf.. :)

Nem tolikkal való támadásra írta a gnómot, hanem sereggel....
Ha kényelemre vágysz, akkor valóban jó az ember... de kényelmes fajjal kevésbé lehet pénzt csinálni mint egy pengével. Valóban mindenre találsz jobbat az embernél...

Fech 02-24-2006 00:22

Bár elvileg nem ide tartozik,de látom az elözö cuccokból,h ember-toli már szinte félisten magasságba van emelve.Sztem 1/2elf jobb,de mindegy.Embert is elkapja egy jó vari,söt ugy hullik h jó nézni.A másik,h ha a környéken bármilyen más toli ori van akkor azt érdemes kinyirni minden figyelmeztetés nélkül,mivel általába van tekije szépen,jó esteben a piaci készlet is ott van nála,ha meg nem akkor legaláább kevesebb a konkurencia:-DDSazl én csak arra akarok kilyukadni,h toli-toli vita esetén az a lényeg h ki lép okosabban és gyorsabban,és ha elönyhöz jutottál akkor használd is ki a végletekig.

Davalon 02-27-2006 12:32

Quote:

ha íj-paci a felállás, akkor könnyebb bántani. Az íj-paci tök kiszámítható. Be tudod mérni, mekkora sereg lehet védeni max, mennyivel lehet visszajönni, stb. Csupa elites felállás a tolis országoknak mindig sokkal jobb. Néhány érv mellette, amellett, hogy mi a szövivel évek óta csupa elitesben játszunk.:D
-ha csupa elit van a szöviben, nem oszlik meg lóra-íjra, akkor ha támadják a tolist, akár elég lehet egyszer hívnia helpet (a nagyobb egy típusú sereg miatt), és már tud védeni (egy küldésre/hívásra jóval több egység tud útrakelni). Jól indított támadásnál, több megnyitott ablak esetében is rizikó csúnyán, ha több hívásra van szükség. És ha kicsúszik a körből, még nagyobb a baj... elmentek jó pár körre az íjak.
-a csupa elites felállás a védekezésnek és támadásnak millió variációs lehetőségét kínálja, és egy jó szövi úgy meg tudja kavarni a seregeket, hogy az ellenfél tutira nem látja át, melyek segítenek védekezni, mennyi jön a válaszcsapással. (ehhez nyilván kell olyan a szövibe, akit vagy nem lehet gömbözni, vagy nem lehet tolizni)
- könnyebben tud előrehaladni foglalással is a tolis ori. Van kellő mennyiségű sereg, ami már elég lehet ütni.
-A tolis ori is alhat. Tegyük fel, hogy szegény nyincs bent körnél és van pár íja. Az egyik szövije távolt néz és látja, hogy támadják a tolist. Ha az összes íját átküldené sem lenne elég védeni, még ha idő lenne is annyiszor küldeni. (Nem mindegy, hogy pl. egyszer tud küldeni mondjuk 1000 íjat és az véd 6-ot, vagy pedig belefér és kétszer tud küldeni összesen 2*1000 elitet, még ha 5-öt véd is.)
Még egyszer hangsúlyoznám: a ló-íj baromi kiszámítható, mit fognak lépni, mennyi mehet védeni, támadni, előre örülök, ha ilyen ellenféllel kerülünk össze.
- következő körben esetlegesen érkező másik támadás kivédésére is marad help.
- Atornyok pedig fel is szabadulhatnak akár. Azt kell látni, hogy egy ori, beíjazva,betornyozva úgy sem képes megfogni egy szövi felől érkező támadást. A védéshez segítség kell a saját szövi részéről.
- sokan számolgatnak, hogy ha most ennyi íjam van meg lovam, akkor ennyivel esetleg magasabb a támadóértékem. Szöviben kell gondolkodni és lehetőségekben... Mf-ekre ez nem vonatkozik. De én csak szöviben játszom.

Davalon 02-27-2006 12:35

Quote:

Originally Posted by Remedy

Igen. Tolizni lehet gnómmal. És le van ejtve a teki. A tolvaj nem csak tekilopásra való! Ráadásul ha valaki gnóm, jobb ha van tolija szép számmal, mert különben hullik csúnyán. Túlélő személyiség kell neki, esetleg tolis spec. esetén nem. Kiválóan lehet tolizni a gnómmal. Nem hoz tekercset, de nem is visznek tőle. Infót szerezni tud, ártani tud. Bőven elég.

Davalon 02-27-2006 12:38

Quote:

Az emberrel kiváló tolist lehet játszani. A tükörvarázs nagyon jó vari. Sokan inkább gyengíteni akarnának a spec.variján. és nem csak alsó szinteken látni embert.

Penya 02-28-2006 15:53

Mi a helyzet ha vegyesen van paci íj elit a hadisnál és a tolisnál meg elit van és (vagy) íj? Amúgy meg 12k paci és elit esetén már 2k íj a differencia szval nem biztos h olyan jó az a csak elites verzió, de ezt mindenki maga dönti el.

Penya 02-28-2006 15:57

Írta vki h lel lehet ártózni egy ember tolist, ha rosszil van felépítve akkor talán igen, de ha jól akkor sokkal hasznosabb mint egy félelf sztem, mert hadival úgyis beférnek, de az embert nem tudják ártózni, ami használhatóvá teszi a háborúban egy félelfnek lekapják a készültségét aztán max varázsolni tud a hadikra, egy ember pedig lelop bárkit a félelfet is simán ha le van kapva a készültsége. Magas hekin a gyújtás hosszútávon durva tud lenni.

Gyula 02-28-2006 16:48

Quote:

Originally Posted by Penya
Írta vki h lel lehet ártózni egy ember tolist, ha rosszil van felépítve akkor talán igen, de ha jól akkor sokkal hasznosabb mint egy félelf sztem, mert hadival úgyis beférnek, de az embert nem tudják ártózni, ami használhatóvá teszi a háborúban egy félelfnek lekapják a készültségét aztán max varázsolni tud a hadikra, egy ember pedig lelop bárkit a félelfet is simán ha le van kapva a készültsége. Magas hekin a gyújtás hosszútávon durva tud lenni.

ú
Lehet hogy én mondtam, ha annyi varit tartasz, hogy egy jobb varis ne tudjon leártózni akkor nme vagy kajak tolis, és egy jó félelf belophat hozzád, ha jó vagy varival tolival akkor egy közepes hadi oda visza masírozik majd a főtéren neked, egy MF tolis embernek talán lehet létjogosultsága, de szerintem szövibe nem igazán jó. Alsóbb szinteken meg nem jellemző hogy tanya free legyen az ori, mert tanyafreeként talán lehet belölle jó tolist csinálni.

Davalon 02-28-2006 17:08

Quote:

Mi a helyzet ha vegyesen van paci íj elit a hadisnál és a tolisnál meg elit van és (vagy) íj? Amúgy meg 12k paci és elit esetén már 2k íj a differencia szval nem biztos h olyan jó az a csak elites verzió, de ezt mindenki maga dönti el.

Hát ha minden szövinél más típusú egység van, az a lehető legrosszabb helyzet:D Mit csinál szerencsétlen tolvaj, ha támadják?:-D A végét meg nem is értem, de nem jó semmiképp:) Bárhogy is variálod a ló-íj arányt, valahol mindig kevés lesz. Íjhoz már jöhetne ugye torony én a tornyok helyett, ha aktív a szövi és csupa elites, még más épületeket húznék és húzunk is. PL. még barakkot. és akkor még több az elit. És még többel lehet taktikázni;) nem kérdés, melyik a sokkal kihasználhatóbb formáció egy jó szövinél. De nem részletezném újra. Nyugodtan lehet játszani ló-íjat. Én örülök neki:-)

drhb 03-01-2006 06:48

Quote:

ú
Lehet hogy én mondtam, ha annyi varit tartasz, hogy egy jobb varis ne tudjon leártózni akkor nme vagy kajak tolis, és egy jó félelf belophat hozzád, ha jó vagy varival tolival akkor egy közepes hadi oda visza masírozik majd a főtéren neked, egy MF tolis embernek talán lehet létjogosultsága, de szerintem szövibe nem igazán jó. Alsóbb szinteken meg nem jellemző hogy tanya free legyen az ori, mert tanyafreeként talán lehet belölle jó tolist csinálni.

Bemasírozik, leártóz? Ez ugyanúgy igaz fél-elfre is, ha nagyon sok tolit akar, akkor kevesebb lesz az íja meg a varija. A különbség, hogy a fél-elf tolijai erősebbek, tehát kevesebb kell belőle, több marad az íjakra, varikra, ám az embernek 5-öd annyi varira van szüksége ahhoz, hogy ne ártózzák le. És ugye ha mondjuk az óriás varisnak van 40% temploma, akkor az embernek elég 10-15%(óriás bónuszokat is figyelembe véve) ahhoz hogy nehogy leártózzák. Ne a mennyiséget kritizáljátok, lehet ez 50%-20% is, én a kettő arányáról beszélek. Ám igazából valamennyi templomra a fél-elfnek is szüksége van, hogy nehogy más tolvajok vagy hadisok leártózzák, viszont az rivális szövetség varisa őt biztosan le tudja ártózni, míg az embert nem. És mennyi helye maradna tolira a fél-elfnek ha ugyanezt akarná elérni, tehát hogy ne ártózzák le?

A lényeg, hogy az ember tolis alternatívája lehet a fél-elfnek, másra viszont az ember nem jó sajnos(nem értem hogy az ember miért tolis, mért nem hadis a Hódítóban?).

Davalon 03-01-2006 13:54

Quote:

Originally Posted by drhb
A lényeg, hogy az ember tolis alternatívája lehet a fél-elfnek, másra viszont az ember nem jó sajnos(nem értem hogy az ember miért tolis, mért nem hadis a Hódítóban?).

Erre volt egy topic: Új fajok vagy fajmódosítás címmel. Nem a folytatása, hanem az eredeti, amelyiket lezártam. Az erről kezdett el szólni.:)

Penya 03-01-2006 17:00

Én meg annak örülök ha látok egy tolist elittel, kinek a pap kinek a bor a mise vagy h is mondják ezt :D

Szvsz az ember van olyan jó tolis mint a félelf, de inkább jobb :D

Amit nem értettel: 12k elitnek 60k a támadóértéke mindenféle bónusz nélkül, 12k lónak meg 72k, a kettő közt 12k pontnyi különbség van, ami pontosan 2k íjnak felel meg, és ha éppen az kis pontkülönbség kell ahhoz h átüsd akkor nem mind1 h pacid vagy elited van, ha meg a sereged támad és úgy szállnak beléd akkor édesmind1 h most elited van avagy lovad mert úgysincs otthon, egy háborúban - nekem legalábbis - a seregeim állandóan úton vannak és akkor az a lényeg h átüssek.

Biztos működik a stratégiátok mert volt szerencsém végignézni teljes krónikával ahogy nyertek egy háborút.

Davalon 03-01-2006 18:42

Quote:

Biztos működik a stratégiátok mert volt szerencsém végignézni teljes krónikával ahogy nyertek egy háborút.

Védekezésnél azért nagyon számít, hogy milyen tartalékok vannak még otthon és gyönyörű keresztbehívásokat lehet csinálni. Nem elég ütni, védeni is kell, kiváló kedvromboló az ellenfélnél. Sokszor jön az üzi, hogy "na és ezt hogy fogtátok meg???":)

Nem is tudtam, hogy ismered a szövinket...

drhb 03-01-2006 19:40

Quote:

Originally Posted by Davalon
Erre volt egy topic: Új fajok vagy fajmódosítás címmel. Nem a folytatása, hanem az eredeti, amelyiket lezártam. Az erről kezdett el szólni.:)

Tudom, olvastam is. Azért ha változás nem is lesz, megpróbálkozok Queosia 5-ös csoportban egy ember hadissal, tudom hogy gyengébb hadisként, mint az ork, gnóm, óriás, törpe, elf de csak azért is megpróbálom. Hadisként is megvan az egyetlen előnye, hogy nehéz leártózni, és a gnómokkal/elfekkel/óriásokkal szemben nincsen nagyobb vesztesége, ezért könnyebb lesz pótolni az elesett katonákat(sajnos ennyi az összes előny). A felálláson még gondolkodom, szerintetek íjász/ló vagy íjász/elit? Csak elitest nem akarok, mert úgysem küldeném el soha az összes katonámat, valamekkora védelmet mindig hagynék, akkor meg ne elitek védjenek, hanem íjászok.

Davalon 03-02-2006 06:54

Quote:

Tudom, olvastam is. Azért ha változás nem is lesz, megpróbálkozok Queosia 5-ös csoportban egy ember hadissal, tudom hogy gyengébb hadisként, mint az ork, gnóm, óriás, törpe, elf de csak azért is megpróbálom. Hadisként is megvan az egyetlen előnye, hogy nehéz leártózni, és a gnómokkal/elfekkel/óriásokkal szemben nincsen nagyobb vesztesége, ezért könnyebb lesz pótolni az elesett katonákat(sajnos ennyi az összes előny). A felálláson még gondolkodom, szerintetek íjász/ló vagy íjász/elit? Csak elitest nem akarok, mert úgysem küldeném el soha az összes katonámat, valamekkora védelmet mindig hagynék, akkor meg ne elitek védjenek, hanem íjászok.

Nem azért kell csupa elit, hogy kiküld az összes egységed, én nem is beszéltem erről soha és szigorúan, mint szövitaktika említettem. De újra és tovább nem ragoznám a dolgot.
Amúgy szöviben akár az összes egységeddel is ki lehet támadni, ha előtte hívtál be magadhoz helpet...
Ha mf-ben vagy hadis emberrel, na, azt nem erőltetném... Lazán szétlopják a tekercseidet, és ha ezt kör előtt csinálják közvetlenül, megnézheted mennyi egységed marad meg...

Senki 03-02-2006 07:42

Quote:

Originally Posted by Davalon
és ha ezt kör előtt csinálják közvetlenül, megnézheted mennyi egységed marad meg...

hmmm! hát ezt bizony akkor kell, hogy nehezebben tudja megtorolni! :D

Penya 03-02-2006 15:01

Én már vállaltam ember hadist, csak anarchban végezte :( nem igazán tudtam tesztelni háborúban, de az elég gond volt h a 30% lakásteki miatt alig volt egységem, nem volt vmi ütős sajna, a tekilopást már említették, azért egy próbát megér ;) Sok szerencsét hozzá

vonos82 03-02-2006 20:15

Quote:

Remélem, hozzánk kerülsz (W)... :)

Jó kis szövi lennénk, két ember hadis, egy ember tolis, meg egy óriás vari...

Hehe:D

All times are GMT +1. The time now is 04:32.