![]() |
Az 1A ban a klánlétszám malusz kiterjesztése vagy megszüntetése II
Nah mivel a szavazást nem jól írtam ki az előzőnél inkább itt folytassuk
|
A téma indító
Az 1A ban a klánlétszám malusz kiterjesztése toli és variakciókra vagy megszüntetése egyéni csatáknál!
Mire is gondolok?Arra hogy egy sereges 1 fős klánban lévő orit simán kicsinál egy 10 fős klánban lévő csapat lévén hogy a klánlétszám malusz csak a sereges támadásokat korlátozza le de a toli vari akciókra nincs hatással és a 10 fős klánban van 2 tolisabb meg 2 varisabb mint ő simán szétártózzák gyujtogatják miközben neki a mészárlás fosztogatás és földszerzés akciók szinte nullára vannak korlátozva. Javaslom hogy vagy szüntessük meg a klánlétszám maluszt az egyéni csatákban vagy akkor terjesszük ki a toli vari akciókra is lévén ez így igazságos |
Nemmel szavaztam, mert szerintem senkinek nincs megtiltva, hogy nagyobb klánt csináljon. Az rendben van hogy védik a kis létszámú klánok területét, de azért nem kellene teljesen elszigetelni.
|
Quote:
Javaslom próbáld ki egyszer egyedül. |
A sereg malusz eltorleset semmikepp sem javaslom. A tolivari maluszban viszont latok raciot, viszont ez pl epuletlistara lenne hatassal? Egyelore nem szavazok, szerintem ezt at kell gondolni, mert nem apro valtoztatasrol van szo....
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Igy tippre gondolom olyanra, hogy tagletszamkulonbsegenkent 10-%al csokkenjen a hatekonysag. (pl 1 vs 8 fos klannal, ha egy renges eddig dontott 30 epuletet, most 9 boruljon) Viszont picit tovabbgondolva erdekes, ugyanennel a peldanal maradva... varazsolok 20 kor vihart, es 6 korre megy fel? :) |
Quote:
De mivel ezt tudom, nem indulok neki egyedül. Illetve ha nekiindulok, akkor bevállalom ezt a kockázatot, és nem szabályt akarok módosítani. Vagy ha egyedül indulok neki, akkor nem ork lesz a fajom. Ha meg mégis, akkor meg így járt. |
Quote:
Vagy te is abba a csapatba tartozol akik ujjongva gyujtogatnak ártóznak egy egyedül lévő orit csak azért mert nem tud hatékonyan visszaütni?(na meg persze mert büntetlenül megtehetik) |
Quote:
|
Szeríntem ennek a témának semmi értelme nincs, mert egy egyszemes klánban lévő orit egy 10 fős klán nem ártóz le csak úgy semmi indok nélkül, ütni nem fogják mert semmi földet nem hoznak tőle. Pár lopásért meg nem fognak szétrengetni senkit se, hacsak nem mrd-kat tartasz bent kp-ben. Az ártózásnak egy oka lehet, hogy elötte belopta az egyik klántagot, de aki egyszemes klánban belop egy olyan klánba amelyiknek 3-4 tagja is 3-4 körön belül van, akkor az megérdemel egy kis regulázást :D Aki mfbe békésen akarja vinni az oriját a topba, legyen elf, s olyanokat lopkodjon akiknek nincs közelben klántagja vagy nem tudja varikkal ártani.
Az elfet elég szépen fellehet építeni úgy hogy ne lehessen nagyon sokat ártani se tolival se varival. Ha meg rádszál egy klán indok nélkül akkor javaslom az üzenetek pontot s ott kérd meg hogy hagyjanak békén. |
Quote:
De ez az eset, hogy 5-6 ori rászáll egyre milyen gyakori? Mert az, hogy szökőévente 1x valakit legyujtanak, azért nem hiszem hogy gyorsan szabálymódosítást kell javasolni. Az, hogy a sok ország legyőz egy országot, az már arra visszavezethető, hogy a 4tagú szövi a 3tagú szövi ellen miért van előnyben. Azért mert jobban tud specializálódni. A sok szegény kislétszámú klánt mi akadályozza meg, hogy felkeressék egymást, és alkossanak egy szép nagy klánt? :D Mivel ez a lehetőség az összes ország számára adott, nem érzem hogy módosítani kellene, illetve hogy igazságtalan lenne. Mivel a lehetőség az összes játékosnak adott. Tenni is tud ellene, nem 0 kocsmával szaladgál, más fajt választ, keres magamellé egy klántagot, ez egy stratégiai játék. Ne az legyen már hogy az nyer aki 24órát a gép elött van, és akinek 1el több a barakkja. :( Quote:
|
Quote:
nemmel szavaztam már valaki említette, hogy semmi akadálya, hogy ezek együtt alkossanak klánt aki egyedül, vagy kis klánba megy,annak jó oka van az kerülje a nagyobbakat |
Quote:
|
Quote:
|
Arra szavaztam, hogy legyen malus a toli/variakciókra is. Egyszerűen azért, mert értelmetlennek tartom ezt kizárólag a hadi megmozdulásokra korlátozni.
Egy egyszerű példa: az orkomnak kevés bankja van, vagy nincs is bankja esetleg, a 10 fős klán meg szétlop. A 4 mrd-met elviszik simán, nem is kell hozzá 10 ori. Ezzel szemben ha fosztani megyek hozzá hozok egy nagy semmit. Korábban Norb is javasolt valami ilyesmit, akkor elsikkadt a javaslat, most hátha nem fog. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Synk, ha szerinted legyen malus, akkor az viharra pl hogy mukodjon? (lasd a peldam) Serg, Fegya: en viszont a hadimalusz eltorleset egyaltalan nem javaslom. Velemenyem szerint, ez epphogy gyengitene az egyszemelyes klant, amikor kimozdul, barki le tudna hienazni. Eddig a klanletszamkulonbseg eros visszatarto ero volt (nem megyek ki x hekiert, amikor engem is lehienazhat mas x*4 hekiert...) |
Quote:
|
Quote:
Szándékosan hoztam fel ilyen példát, hogy ne mindig a föld legyen emlegetve. Viharra nem igazán tudom hogyan működhetne. Esetleg úgy, hogy kevesebb ember megy el kv-kor mint egyébként. |
Quote:
sajna a rekciód nem ide tartozik, hiába értek veled egyet ( elf szakszerv) valami oka lehet, hogy engem még soha nem gyújtottak be ez észjáték, nézni kell hogy hova lépsz |
Quote:
Ne haragudj de a top 30 ra(10 nap alatt kényelmesen teljesíthető akár felfedezéssel is) nem lennék ennyire büszke, ha meg nem irkálsz az A-ban akkor minek javaslod itt? |
Quote:
|
Quote:
Eddigi hozzászólásaidat megnézve Te valószinűleg a Hódító magasan képzett professzora vagy én meg csak egy egyszerű játékos |
Quote:
|
Quote:
Nagyon nem értek veled egyet. Ha sereggel töredékét hozod csak mert ők többen/kevesebben vannak, akkor logikátlan, hogy a tolik és a varik minden hátrány nélkül tudnak dolgozni. Mondom ezt úgy, hogy szinte mindig nagy létszámú klánban voltam, pár kitérővel 2-4 személyes klánokkal. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
No, akkor viszont szerinted el kellene törölni a hadi malust is? Vagy az azért maradjon meg mert neked jobban fekszik a tolizás mint a harc? Csak szólok, eleinte nem volt hadimalus sem, az is úgy menet közben lett bevezetve. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Vagyis Peti ha jól értem, akkor vegyünk egy elfet egyszemélyes klánban A-ban.
Te azt mondtad hogy ha beleköt erős klánba akkor megérdemli a leártózást. Akkor nézzük csak. Teljesen egyszerű elf ori, ugyebár nem köt bele senkibe és békésen mendegél felfele a mostani fedezési szabálynak megfelelően és nem lop senkit mert akkor beártózzák és azt ugye nem szeretnénk ;) Szóval a mi kis elfünk mendegél felfele és ha őt lopják erős klánból akkor nem lop vissza és nem ártóz vissza mert akkor jaj neki. Tehát csak szépen mendegél felfele és imádkozik hogy ne akadjon erős klánba. És ugye senkit se lop mert akkor jaj neki. Tehát egymaga írja a tekit, termeli a nyersit, képzi a katonákat fedezésre. De szép élete van a hős kis elfnek :) Végülis igen, ha valaki ezt egy kicsitis elképzeli akkor rögtön kiderül kell-e a malusz :rolleyes: |
Quote:
1 én játszani megyek az Aba és nem akarok 3főnél többel szenvedni 1 klánba, mert akkor sosem ütünk klánt... 2 1 üzitől nem fog a 2-3 fővel nagyobb klán akik alattad tanyáznak békén hagyni , mért tennék, mer jófejek? ne röhögtes már ! emelett ha eléggé legyengítenek akár előfordulhat, h mindeki üthet rajtad egyet és örülhetsz h ennyivel meguszod..... , ha kimész rájuk mégnagyobbat kapsz( hatsz)! Ha az Aba panaszkodni akarsz h ezek a csunya országok ok nálkül bántanak, hát sztem kiröhög mindenki.... ha odáig eljutottál már tudnod kell annyit h megold magad.... nem hinném h onnan bárki is repülne azért mer 1 országot aprít... :D aszem többet nem írok csak figyelek, mivel én is egy nagy zöldfülü vok az Ahoz,de szerencse sok mindent megtapasztaltam hála a klánvezéremnek Deninek :) Én a varitoli maluszra szavaztam, mer nekem az tünik jobb megoldásnak, hisz ha már egyénire is bevezették a 1-2fős klánok védelmét nem véletlenül, ha azt letöröljük akkor méginkább elérjük azt h a többfős klánoknak mégnagyobb érdeke lesz az ártózás hisz utána megéri nekik ha sikerül földet is szerezni... Persze a mostaninál az is jobb megoldást kínál mer legalább több esély van elütni magát az embernek( ami megjegyzem elég kockázatos), szal vmelyik irányú változtatás szte mindig jobb mint a mostani állapot... |
All times are GMT +1. The time now is 22:56. |