![]() |
Drágakövek és a Hódító makrogazdasága
Sziasztok!
Nem régóta játszom, és még a közgázra sem járok, szóval egy kis segítség kellene hogy átlásssam a játékot. Felmerült bennem egy kérdés: A hoditoban honnan jön a pénz? Aztán egy másik is gyorsan: Hova tűnik? Sztem csak a drágakövek eladásából lesz pénz, a többi tranzakció esetén a játékosok között cserélődik, így attól nem lesz az adott csoportban több arany, csak más elosztásban. Na persze van még az aranyalma varázslat, meg a bónusz, de nem hinném, hogy ez jelentős összeg lenne. (Nem sokan szokták szerintem a varik készülijét aranyalmára pazarolni, akik meg nem vipesek, a legtöbben nem szenvednek a bónuszért) Tehát koncentráljunk csak a drágakövekre: Na most, ami engem igazából érdekel, az az, hogy egyes csoportokban más a drágakő ára, ezáltal több/kevesebb pénz szerezhető egyes csoportokban. Egy szintlépés után kellemetlen lehet, ha az előző csoportban tized annyi volt a drágakő ára, mint egy másik csoportból éppen felléppő rivális orinak... Sztem ez így igazságtalan... Vagy nem? A másik kérdés ehhez kapcsolódóan: Van mondjuk egy csoport, ahol tartósan 2000 az arany (ha jól tudom ez a max) A szintlépő orik általában tekercsben viszik ki a pénzüket, így minimális kp hagyja el az adott csoportot. Nem inflálódik el az ilyen csoport? Csak egy drasztikus példa: (egyszerűség kedvéért tegyük fel, hogy 1 orinak átlagban 1 drágakőbányája van): drágakő ára: 10, orik száma: 1000 -> termelés egy kör alatt 10k arany plussz az egész csopiba. Ha 1000 a drágakő értéke, akkor 100szor ekkora az érték körönként, szóval 1M. Ez azért jelentős különbség lesz egy idő után, nem? A válaszokat előre is köszönöm! Hali! |
Pénzt kereskedéssel is lehet csinálni,erre való a kereskedő személyiség.
|
Quote:
|
Quote:
|
bank +újrázás :)
csal tömören :D |
Quote:
Nem hinném,hogy összeomlana:D A kezdéskor is kapsz egy adott lét szóval azt is számold bele minden csopiba és az alap drágakövek/drágakőbányák.A piaci áraktól függ a drágakavics ára is. Tehát egy csopiban sok lé forog. |
Quote:
Így is lehet szép manit csinálni:D |
Quote:
Más: Ezek szerint abban a csopiban éri meg jobban a kereskedő személyiség, ahol alacsonyabb a drágakő ára. (Szóljatok ha ezt már a segítség kezdőkhöz írjam) |
Szerintem nem kell félned,hogy összeomlik a hód,mert valaki kiveszi belőle a pénzt.
A pénz lentről indul 5.szintről aztán vagy az 1/A-ban végzi ,ahol még több a lé van,vagy valahol elakad és kirepül, de a pénz soha nem fogy el. Itt most ne Magyarország gazdasági helyzetét képzeld el,hogy eltűnik a pénz és azt se tudod hova. Ez egy játék és van pénz,bőven;) |
bevallom őszintén és nőiesen, sose gondolkodtam el a drágakő gazdasági hasznán...
egyszerűen imádom azokat :-)) |
Quote:
|
103
:D hehe |
:-))103...
|
Quote:
Max adok egy orisorszámot és próbáld meg elvenni:D:D |
Quote:
:) Tartsd a három kör távot :) |
Quote:
de csak nekem 3:p neked 4 |
Quote:
|
Quote:
Az körönként 3,75 millió, ami naponta 90 millió :cool: Szerinted elfogy a lé? |
el, még a 800 bankos ori zséje is simá elfogy :-)))
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
láttam már 2000 bankos orit is. viszont abba pénz is kellett;) |
Quote:
Én még nem találkoztam olyan csoporttal ahol sok kereskedő van, és magasak a drágakő árak. Vagy az egyik, vagy a másik a jellemző. Ellenben rengeteg olyan csoport van, ahol nem létezik katona piac a relatíve olcsó katona árak miatt. Ha még is kirakod őket, akkor 4-5 percen belül elkelnek. Az ilyen csoportokban, vagy nincs, vagy nagyon-nagyon ritka a sok bankos kereskedő. |
A bankokat kihagytad, szerintem úgy több pénz jön a játékba, mint drágakőeladásból.
|
Az aranyalmára vonatkozó megállapításodat megcáfolandó: http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=2384
Teljes függőség :p Honnan jön a pénz? Egyrészről jön ugye az adókból.Ott a bónusz,ami a vipeseknél hozzáadódik a segélyhez. Mikor valaki új országot regisztrál,akkor máris 100k arannyal több lesz az adott csoportban,meg hát az új ország adóbevétele ..etc Ez ugye nem sok,de pénz,pénz :) Kereskedő személyiség esetén jön a bankokból a kamat,ez is egy pénzszerzési lehetőség .. valamit kifelejtettem? |
|
Quote:
de ezek csak a közvetlen bekerülések, közvetve a megtermelt javak eladása, más által megvétele és képzésre, építkezésre elhasználása... valahogy így marad meg az egyensúly... gondolom:D |
Quote:
*rövid* |
Quote:
... Bank: 13375 Ejj |
Quote:
Más ugye nincs? |
A legtöbb pénz a bankokból ered.
200 hekin csináltam egy kis pénzt bankokkal -körönként 1 milla aranyat termeltem. A topban kicsit többet képesek összehozni :D |
Quote:
|
a semmiből befolyó pénzt valóban főleg a bankok adják.
ahogy Tsobi is írta, nem ritka a 10k fölötti bank anarchban. nekem pl van olyan orim ott, amiben 15k bank van. igaz, ehhez 2,2 yard kell, h maxon pörögjenek, de megéri :) Várható bevétel körönként: 14.197.909 arany Fizetendő zsold: 874.659 arany Várható kamat a következő körben: 112.500.000 arany Várható épületfenntartási költség a következő körben: 3.500.000 arany -------------------------------------------------------------------------------- Várható egyenleg: 122.323.250 arany Bankok által kezelt pénz: 2.250.000.000 arany Maximum kamat: 112.500.000 arany |
Bank 5.905 73%
Várható bevétel körönként: 0 arany Fizetendő zsold: 17.938 arany Várható kamat a következő körben: 44.287.500 arany Várható épületfenntartási költség a következő körben: 81.410 arany -------------------------------------------------------------------------------- Várható egyenleg: 44.188.152 arany Bankok által kezelt pénz: 885.750.000 arany Maximum kamat: 44.287.500 arany Ez csak egy példa... |
Bank 4.310 70%
Várható bevétel körönként: 0 arany Fizetendő zsold: 120 arany Várható kamat a következő körben: 32.325.000 arany Várható épületfenntartási költség a következő körben: 61.150 arany -------------------------------------------------------------------------------- Várható egyenleg: 32.263.730 arany Bankok által kezelt pénz: 646.500.000 arany Maximum kamat: 32.325.000 arany |
Krízis a Hód pénzvilágában?
Attól szerintem nem kell tartani, hogy annyi pénz lesz forgalomban mely krízis kialakulásához vezethetne.
Elég csak elolvasni a bakik című topicokot és máris világossá válik, hogy az óriási piaci "bakiknak" (buktáknak) hála, nemcsak nyersi, tekercs, katona, kerül ki az adott csoport GDP-jéből, hanem forrás oldalról eltűnik az eredmény is. Ennek tükrében megállapítható, hogy a Hód pénzügyi világa nem hordoz jelentős kockázatot magában. A going concern státusza közép távon biztonsággal, de akár hosszú távon is belátható. off: Amit én valós kockázatnak ítélek a következő: szintlépéskori tartalék , a következő csoport eltérő piaci sajátosságainak hatására, jelentős értékvesztést szenvedhet. Ez tény. E kockázat kivédésére tett erőfeszítések jelenleg ellenkeznek a hatályos játékszabályzattal. És ez is tény. on: Ennyit szerettem volna megosztani veletek, köszönöm a megtisztelő figyelmet! |
Quote:
vagy ha nem vagy annyira pénzes ori, a kiárulással is szakíthatsz egy kisebb vagyont;) |
All times are GMT +1. The time now is 06:10. |