Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Stratégia & Tippek (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=14)
-   -   Gnóm ép lista + terv, taktika és stratégia (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=2601)

Tamás 12-29-2007 20:01

Gnóm ép lista + terv, taktika és stratégia

Érdekelne a véleményetek, (mivel most lennék először gnóm) hogy 200 hektáron milyen épsiket (és mennyit) érdemes tartani:

Néhány instrukció:
-tudós személyiség
-magányos farkas, és az is marad
-nem akarok ütni, csak védekezni (inkább vari-toli felállás ijjakkal)
-nem szeretnék eszeveszetten tekercseket irogatni (csak annyit amennyi szükséges) tehát semmi könymolyság!
-nem leszek bányamogul
-nem akarok mnt gyűjtögetés céljából hírdetéseket feladni:)
-kellene pár instrukció is, hogy a későbbiekben milyen irányban fejlesszem leendő orimat (továbbra is mf-ként).Taktika, stratégia, stb.

Előre is köszönöm a segítséget.

Ferenc5259 12-30-2007 07:44

Érdemes előszöris eldönteni, hogy vari vagy tolis legyél. Én a varira szavazok, mert faji varázs megvédi a tekercseket, ami az egyik legfontosabb dolog, tekercset csak gnómtól tudnál lopni. Tornyokból legyen annyi, hogy minden íjász elférjen, legyen szabad barakkod a katonák képzésére, 4-5 bánya elég mindenből 200 hekin. Szerintem leginkább hadivaris felé lehet elmenni. A gnóm a második legerősebb hadis a játékban.

djibron 12-30-2007 09:19

Quote:

Originally Posted by Tamás (Post 147375)
Érdekelne a véleményetek, (mivel most lennék először gnóm) hogy 200 hektáron milyen épsiket (és mennyit) érdemes tartani:

Néhány instrukció:
-tudós személyiség
-magányos farkas, és az is marad
-nem akarok ütni, csak védekezni (inkább vari-toli felállás ijjakkal)
-nem szeretnék eszeveszetten tekercseket irogatni (csak annyit amennyi szükséges) tehát semmi könymolyság!
-nem leszek bányamogul
-nem akarok mnt gyűjtögetés céljából hírdetéseket feladni:)
-kellene pár instrukció is, hogy a későbbiekben milyen irányban fejlesszem leendő orimat (továbbra is mf-ként).Taktika, stratégia, stb.

Előre is köszönöm a segítséget.

Szia!

Én személy szerint Gnóm párti vagyok, és szerintem a legjobban variáható faj.
Nem nagyon értelek miért akarsz egy Gnómal Deffenziv játékot játszani?
Arra ott van az Elf.
200 hekire meg különösen ütős orit lehet összerakni.
Olyannal amivel símán varizhatsz, lopkodhatsz, ütögethetsz.
Mondjuk csoport függő lehet a dolog,de a csoporthoz variálva a következő éplistát adnám meg:
9% torony
11% templom
8% kocsma
40% barakk
10 raki
1% bank
a maradék hely tanya
Persze semmi idoda, bánya, piac, kórház.
Semmi felesleges épület.
Még annyit tennék hozzá, hogy személy szerint én addig nem választanám ki a fajt ameddig csak lehet.
A tekizés miatt.
:-)))

Smooth Scroller 12-30-2007 09:21

Quote:

Originally Posted by Ferenc5259 (Post 147460)
Érdemes előszöris eldönteni, hogy vari vagy tolis legyél. Én a varira szavazok, mert faji varázs megvédi a tekercseket, ami az egyik legfontosabb dolog, tekercset csak gnómtól tudnál lopni. Tornyokból legyen annyi, hogy minden íjász elférjen, legyen szabad barakkod a katonák képzésére, 4-5 bánya elég mindenből 200 hekin. Szerintem leginkább hadivaris felé lehet elmenni. A gnóm a második legerősebb hadis a játékban.

a konyvtarkulcs akkor is megvedi a tekiket, ha keves vari van. a gnomnal nem tul nyero ha varis, iszonyu tempoban fogy ha vki gyilkolja oket. azzal meg, h ki a 2. legjobb hadis vitatkoznek, de most ezt hagyjuk.

duma helyett inkabb nyomom az eplistat:

200 ha gnom tudos
036 18.0% haz (2700 lakos 91.1%)
036 18.0% barakk (1200 tornyos ijasz + 960 ferohely)
020 10.0% torony
006 03.0% raktar (kb 1 napra elegendo kaja)
028 14.0% tanya
034 17.0% templom (5100 vari)
040 20.0% kocsma (2400 toli)

nem eheztetos tanyafree, hanem onellato. hadival nem eros, de nehezen gombizheto, tolikkal is eros, katonai moralja allandoan magas, kb 96-98%. az volt a kitetel, hogy nem akar hadizni. tipikusan nehezen piszkalhato ori 200 hekin. persze lehet, de nem erdemes, van 1 csomo sokkal gyengebb ori.

es itt a kesobbi verzioja:

600 ha gnom tudos
108 18% haz (8100 lakos 91.1%)
144 24% barakk (3600 tornyos ijasz + 5040 ferohely)
060 10% torony
006 03% raktar (kb 1 napra elegendo kaja)
090 15% tanya
090 15% templom (13500 vari)
102 17% kocsma (6120 toli)

eleg jo mf-nek. ;)

(utolag jutott eszembe, hogy nem raktam be bankot. a sok toli miatt csak a hegyezett tolisok lehetnek veszelyesek. ha vki ugy erzi kell ez is, akkor annyi barakkot kell lecsipni, ahany bankot epitunk. mondjuk 12-t 600 hekin. 200 hekire ennyi tolinal nem igazan kell bank.)

Smooth Scroller 12-30-2007 09:25

Quote:

Originally Posted by djibron (Post 147464)
...Én személy szerint Gnóm párti vagyok, és szerintem a legjobban variáható faj...

ez pontosan igy van.

Quote:

Originally Posted by djibron (Post 147464)
...Nem nagyon értelek miért akarsz egy Gnómal Deffenziv játékot játszani? Arra ott van az Elf...

miert ne jatszhatna? hatha olyan tipus, aki nem szeret masokkal konfliktusba bonyolodni. hatha maga szereti epitgetni az orijat fedezgetve. nem kell, hogy mindenki hadis legyen (en szeretek hadizni). ettol sokszinu ez a jatek. ;)

BimmBimm 12-30-2007 09:38

Quote:

Originally Posted by Smooth Scroller (Post 147466)
200 ha gnom tudos
036 18.0% haz (2700 lakos 91.1%)
036 18.0% barakk (1200 tornyos ijasz + 960 ferohely)
020 10.0% torony
006 03.0% raktar (kb 1 napra elegendo kaja)
028 14.0% tanya
034 17.0% templom (5100 vari)
040 20.0% kocsma (2400 toli)

es itt a kesobbi verzioja:

600 ha gnom tudos
108 18% haz (8100 lakos 91.1%)
144 24% barakk (3600 tornyos ijasz + 5040 ferohely)
060 10% torony
006 03% raktar (kb 1 napra elegendo kaja)
090 15% tanya
090 15% templom (13500 vari)
102 17% kocsma (6120 toli)

eleg jo mf-nek. ;)

(utolag jutott eszembe, hogy nem raktam be bankot. a sok toli miatt csak a hegyezett tolisok lehetnek veszelyesek. ha vki ugy erzi kell ez is, akkor annyi barakkot kell lecsipni, ahany bankot epitunk. mondjuk 12-t 600 hekin. 200 hekire ennyi tolinal nem igazan kell bank.)

Én ebben azt nem igazán értem hogy miből lesz pénze? Mert ugye egy deka darab könyvára sincs. Tolizásból? Hamar ki fogják kezdeni és lehet akármilyen deffenzív, lesz aki befér.... meg a békés játékba mennyire fér bele az alattomos tolizás? :)

Smooth Scroller 12-30-2007 09:47

Quote:

Originally Posted by bimmbimm (Post 147473)
Én ebben azt nem igazán értem hogy miből lesz pénze? Mert ugye egy deka darab könyvára sincs. Tolizásból? Hamar ki fogják kezdeni és lehet akármilyen deffenzív, lesz aki befér.... meg a békés játékba mennyire fér bele az alattomos tolizás? :)

ez most ugye vicc volt? :)

es minek konyvtar? azzal csak gyengul vmelyik kiepites. 1reszt ossze lehet tolizni ezzel 1smast. azt meg, hogy ki fogjak kezdeni hagyjuk mar. nem arrol szol, hogy 1 szovi kepes-e szetkapni 1 mf-et. NINCS olyan mf, amit ne lehetne szetszedni 1 jo szovivel. ha meg meg konyvtara is lenne, akkor meg eselyesebb, nem?
penze meg piaci jatszadozasbol es kepzesbol lenne.

az alattomos tolizas meg siman belefer a bekes szendergesbe. ;)

djibron 12-30-2007 09:48

Egy védekezős játéknál a katona piaccal lehet pénzhez jutni a leggyorsabban.
Szerintem meg régen rossz ha valaki könyvtárakkal akkar kereskedni.
Jócskán gyengülhet az ori.

djibron 12-30-2007 09:50

Quote:

Originally Posted by Smooth Scroller (Post 147476)

es minek konyvtar? azzal csak gyengul vmelyik kiepites. 1reszt ossze lehet tolizni ezzel 1smast. azt meg, hogy ki fogjak kezdeni hagyjuk mar. nem arrol szol, hogy 1 szovi kepes-e szetkapni 1 mf-et. NINCS olyan mf, amit ne lehetne szetszedni 1 jo szovivel. ha meg meg konyvtara is lenne, akkor meg eselyesebb, nem?

Egy fél pillanatal maradtam csak le.
:-)

BimmBimm 12-30-2007 09:53

Quote:

Originally Posted by Smooth Scroller (Post 147467)
miert ne jatszhatna? hatha olyan tipus, aki nem szeret masokkal konfliktusba bonyolodni. hatha maga szereti epitgetni az orijat fedezgetve. nem kell, hogy mindenki hadis legyen (en szeretek hadizni). ettol sokszinu ez a jatek. ;)

Quote:

Originally Posted by Smooth Scroller (Post 147476)

Nálam, az hogy valaki toliz engem már nem békés, az már konfliktushelyzet. Toliból valóban lehet pénz de ahhoz nem árt csinálni, ha meg csinálja akkor meg marhára nem békés... A kettő szerintem nem fér meg együtt. Lehet pénze, igen, alacsony hekin még biztos nem is fognak vele annyira foglalkozni, de tapasztalataim szerint magasabb hekiken nem csípik a tolikat... ennyit a békés védekező játékról.
(lehet elfogult vagyok, mert gyűlölöm a tolikat)

Andrew 12-30-2007 10:25

Quote:

Originally Posted by Ferenc5259 (Post 147483)
Én kiszámoltam, mégpedig úgy, hogy minden fajnál azonos számú barakkba mennyi katona fér el és annak mennyi az ütőereje. Plusz beleszámoltam a leggyakoribb személyiséget és hogy a teki maxon van. Nekem a sorrend így nézett ki:
1. ork
2. gnóm
3. törp
4. óriás
A további sorrend nem jutt eszembe.

ez az eljárás elveiben hibás, ugyanis nem vetted figyelembe, hogy kinek, mennyi és milyen egyéb épületek kellenek ;)
mert amíg egy óriásból szinte teljes mértékben kispórolhatod a kocsmát, addig a többibe jelentős mennyiségű kell... ugyan ez a helyzet a templomokra is :)
de az etető épületek számában is jelentős az eltérés

jéééé, mire befejeztem eltűnt :o

[HTPA]GeeForce 12-30-2007 10:28

ork
óriás
gnóm
törpe
elf

én inkább emellé a sorrend mellé tennéma voksom.

egybéként a hogy a témánál maradjak, gnómmal egyértelműen MF-ként hadivarinak célszerű lenni.

varit nem ajánlom, mert gyorsan fogy a készültség, és ha egy feles bekezdi gyilkolni, hullik mint a piaci legyek a kemotoxtól.
Ez nem azt jelenti hogy nem lehet varizni vele, csak az,t hogy könnyen lehet szétkapni egy full varis gnómot...

De ha a varik mellett tetemes mennyiségű lovasod is van, akkor az mf tolik elképzelhető, hogy nem téged fognak piszkálni...

legalábbis nekm eza tapasztalatom.

Ferenc5259 12-30-2007 10:30

Quote:

Originally Posted by Smooth Scroller (Post 147466)
azzal meg, h ki a 2. legjobb hadis vitatkoznek, de most ezt hagyjuk.

Én kiszámoltam hogy mi a sorrend. Azonos számú barakkot vettem minden fajnál, a leggyakoribb személyiséget, a tekiket maxon számoltam és az alábbi sorrend jött ki:
1. ork
2. gnóm
3. törp
4. óriás
5. elf
6. félelf
7. ember
8. hulla
Persze ha más elven számolsz más lehet a végeredmény.

[HTPA]GeeForce 12-30-2007 10:32

egész pontosan...

ork tábornok
óriás tudós
gnóm tudós
törpe tudós
elf tudós

így jönnek hadiban, ha élezed.

dehát normál oriktól beszélünk, egy élőhalotttból is lehet sokkal durvább hadit csinálni, mint egy orkból... csaképp akkor az az ork... hát mondhatni ... "gánya..." de ha reálisan nézzük, akkor ez a sorrend fedi a valóságot.

Éplista:

Ház 16%
Barakk 45%
Tanya 14%
Könyvtár 2%
Őrtorony 8%
Kocsma 4%
Templom 8%
Bank 3%

Intézőben könyvtár legalul.

Ferenc5259 12-30-2007 10:33

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 147485)
egybéként a hogy a témánál maradjak, gnómmal egyértelműen MF-ként hadivarinak célszerű lenni.

Én is egyett értek ezzel.

Andrew 12-30-2007 10:33

Quote:

Originally Posted by Ferenc5259 (Post 147486)
Én kiszámoltam hogy mi a sorrend. Azonos számú barakkot vettem minden fajnál, a leggyakoribb személyiséget, a tekiket maxon számoltam és az alábbi sorrend jött ki:
1. ork
2. gnóm
3. törp
4. óriás
5. elf
6. félelf
7. ember
8. hulla

feljebb olvashatod a választ, hogy hol a hiba ebben a számolásban ;)

[HTPA]GeeForce 12-30-2007 10:34

Quote:

Originally Posted by Ferenc5259 (Post 147486)
1. ork
2. gnóm
3. törp
4. óriás
5. elf
6. félelf
7. ember
8. hulla

Bármilyen elven lehet számolni. Csak épp gyakorlati haszna nincsen.....
Mivel nem létezik olyan elv, hogy "azonos számú barakk". Egy óriásba... Egy gnómba egy orkba egy törpbe, elfbe más és más mennyiségű torony, kocsma, templom stb kell... Egy elffel pl nem leszel tanyafree, mert nem éri meg, kevesebb helyet foglal, ha variálod a tanyákat a raktárakkal...

[HTPA]GeeForce 12-30-2007 10:37

Smooth éplistái nekem túl védekező beállítottságóak, és hiányzik belőlük a bank... Ha már védekezel, legyen bankod, mert hiába piacolsz, meg hiába katonákat gyártasz eladásra, hiába lopkodsz, ha naponta 80-szor vesznek le lóvéval, mert semmi nem védi a pénzed, és mindig mindent nem tudsz a piacon tartani

Andrew 12-30-2007 10:38

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 147487)
egész pontosan...

ork tábornok
óriás tudós
gnóm tudós
törpe tudós
elf tudós

így jönnek hadiban, ha élezed.

dehát normál oriktól beszélünk, egy élőhalotttból is lehet sokkal durvább hadit csinálni, mint egy orkból... csaképp akkor az az ork... hát mondhatni ... "gánya..." de ha reálisan nézzük, akkor ez a sorrend fedi a valóságot.

Éplista:

Ház 16%
Barakk 45%
Tanya 14%
Könyvtár 2%
Őrtorony 8%
Kocsma 4%
Templom 8%
Bank 3%

Intézőben könyvtár legalul.

200 hektáron én például ragaszkodnék a tanyafree orihoz... ott annyira sok a kezdő gyakorlatilag nulla tolival és tele rakival, hogy azzal a minimális mennyiségű tolival is lehet fedezni az ori kajaszükségletét :)
és kaja is mindig van efogadhatóáron a piacon, hogy ha mégsem tudna annyit lopni, de akkor is minimális pénzt kéne arra fordítania
és a fosztásról még nem is beszéltem

[HTPA]GeeForce 12-30-2007 10:41

Ha 45% barakkal nem tudsz kezdőket fosztani..... ;):D
Szóval ha a tanyákat kicseréled raktárra, és naponta 4x kimész fosztani, akkor akár toli nélkül is elvagy 200-on. :D:D:D
És a katmorálod is 100% lesz. :D

Ferenc5259 12-30-2007 10:41

Azért is irtam a végére, hogy másképp számolva más az eredmény. Én a saját listámat állítotam fel, nem azt mondom, hogy abszolult tökéletes. Azért vettem alapul az azonos barakkszámot, mert nem biztos, hogy a felszabaduló helyekre barakk kerül. Pl: orknak kevesebb tanya kell a faji varázs miatt, de lehet hogy a tanyák helyére, kocsma kerül, hogy ne lopják szét 4-5 körös távolságból.

Andrew 12-30-2007 10:44

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 147493)
Ha 45% barakkal nem tudsz kezdőket fosztani..... ;):D
Szóval ha a tanyákat kicseréled raktárra, és naponta 4x kimész fosztani, akkor akár toli nélkül is elvagy 200-on. :D:D:D
És a katmorálod is 100% lesz. :D

mellesleg jobban szeretek min 10-20 millás orikat fosztani, és kezdőktől lopni a kaját :)
jobban kijövök :D:D

[HTPA]GeeForce 12-30-2007 10:47

A 10-20 millás orikból is jön kaja, meg rúna a pénz mellé... :D Kezdő hullákat meg 1 kocsmával is... ;):D:D:D

[HTPA]GeeForce 12-30-2007 10:47

Quote:

Originally Posted by Ferenc5259 (Post 147494)
Azért is irtam a végére, hogy másképp számolva más az eredmény. Én a saját listámat állítotam fel, nem azt mondom, hogy abszolult tökéletes. Azért vettem alapul az azonos barakkszámot, mert nem biztos, hogy a felszabaduló helyekre barakk kerül. Pl: orknak kevesebb tanya kell a faji varázs miatt, de lehet hogy a tanyák helyére, kocsma kerül, hogy ne lopják szét 4-5 körös távolságból.

Így van. Kevesebb tanya kell bele, mint a többibe. Egész konkrétan 0 db. :D:D:D

Andrew 12-30-2007 10:50

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 147497)
A 10-20 millás orikból is jön kaja, meg rúna a pénz mellé... :D Kezdő hullákat meg 1 kocsmával is... ;):D:D:D

nekem sosem jött elég :(
meg szerettem felméregetni is a gazdagabb orikat, meg 1 kocsmás gnóm 200-on veszélyes, én pl félnék, hogy egy bosszúszomja ori lebont a francba, és 10 körről öldösi a varikat 10 kocsmával :D:D

Synkel 12-30-2007 11:03

Szerintem ne menjünk bele abba, hogy melyik faj a legerősebb hadis, erről van már egypár topic. Annyit fűznék hozzá, hogy a röhögés jön rám, mikor az óriást besorolja valaki 4-dik helyre...

Gnómhoz se adok éplistát, mert nem hiszek az ilyesmiben, inkább általános tapasztalatot, hogy nekem mi és hogy jött be, illetve én hogy csinálom.
Nem szeretem a varis gnómot, úgyhogy nekem 7-8% templom bőven elég, kocsmát viszont tartok 15% körül. A gnóm rohadt jó tolis annak ellenére, hogy tekit nem bír lopni, ráadásul ha valaki támad, kénytelen vakon jönni. Arra odafigyelek, hogy mf orival ne lopjak olyan szövitől akik utána ártani tudnak nekem, ha viszont én is szöviben vagyok akkor ez a része mellékes. Torony 10%, némi éheztetés- ez leginkább piacfüggő, hogy mennyire győzöm anyagilag- és barakk ami fér.

Ja. és mielőtt valaki belekötne: 200 hekin 15% kocsmát még simán letoliznak, legfeljebb nem éri meg nekik, 1k heki környékén viszont már sose volt problémám ellenséges tolisokakl.

[HTPA]GeeForce 12-30-2007 11:24

Ha 7% templomot tartassz, hogy létezik, hogy vakon jönnek?
Egy 30% templomos óriás csak be tud gömbözni. Olyanok meg rohangálnak 1k hekin simán... Még nekem is van olyan orim. :D Pedig nem is vagyok nagy varis. És még a 30% óriás tudós templommal is van olyan a csoportban (10 kröön belül) akit nem bírok legömbözni. :(:D:D

Synkel 12-30-2007 11:42

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 147511)
Ha 7% templomot tartassz, hogy létezik, hogy vakon jönnek?
Egy 30% templomos óriás csak be tud gömbözni. Olyanok meg rohangálnak 1k hekin simán... Még nekem is van olyan orim. :D Pedig nem is vagyok nagy varis. És még a 30% óriás tudós templommal is van olyan a csoportban (10 kröön belül) akit nem bírok legömbözni. :(:D:D

Gondolom ez az óriás azt is megnézi mennyi a tornyom.

Andrew 12-30-2007 11:51

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 147516)

én gnóm esetében pl 10%-ra tippelnék :o
de ha számolok, úgyis mindet tornyosnak számolok :D

[HTPA]GeeForce 12-30-2007 12:08

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 147516)

Senkit nem izgat mennyi tornyod van. Mindig úgy számolom a támadást, hogy megnézem mennyi íjászod van, és leosztom azzal a számmal, amennyi elfér egy toronyban. Tehát mindig max toronnyal számolom a védőt, akármennyi is van. :)

Egy toli meg a 15%-oddal is megnézi a tornyaid, ha arra kíváncsi. Márpedig óriás varázslók nem mászkálnak MF-ként. (Tudtommal.)

Egy valamiben viszont nagyon egyet értek.

Ezek az éplistázós izék CSOPORTFÜGGŐK! Lehet, hogy ahol te játszol, ott az a gnóm szuper. Ahol meg én játszom, ott meg az enyém állja a sarat.

És ez mindenkire vonatkozik. Jó éplista NINCS!
Mindenkinek meg kell találni neki mi a jó. Mondhatunk valakinek 70% barakkos ork tábornokot hadinak, csak épp lehet nem fog tudni vele játszani... Vagy olyan csoportban van, ahol semmi értelme egy olyan országnak.

Szóval senki ne vegyen mérget arra, hogy ha a külső fórumon kér egy éplistát, és azt megépíti, akkor ő lesz az überálleszatyaúristen a csoportban.

Nem lesz az! Mindig lesz valaki, akinek jobb a szövije. Vagy szerencsésebb. Vagy csak több a pénze, mert egy kiárult orit lelopott lépés vagy újrázás előtt...

Ettől függetlenül, amit leírtam, nem támogatnék egy bányákkal meg minden ilyen izével ellátott deffenzív gnómot. Mert azt biztos hogy mindneki szétkapja, aki 5 körön belül van. (Szerintem.)

Synkel 12-30-2007 12:20

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 147519)
Senkit nem izgat mennyi tornyod van. Mindig úgy számolom a támadást, hogy megnézem mennyi íjászod van, és leosztom azzal a számmal, amennyi elfér egy toronyban. Tehát mindig max toronnyal számolom a védőt, akármennyi is van. :)

Egy toli meg a 15%-oddal is megnézi a tornyaid, ha arra kíváncsi. Márpedig óriás varázslók nem mászkálnak MF-ként. (Tudtommal.)

Ezek az éplistázós izék CSOPORTFÜGGŐK! Lehet, hogy ahol te játszol, ott az a gnóm szuper. Ahol meg én játszom, ott meg az enyém állja a sarat.

Mindenkinek meg kell találni neki mi a jó. Mondhatunk valakinek 70% barakkos ork tábornokot hadinak, csak épp lehet nem fog tudni vele játszani... Vagy olyan csoportban van, ahol semmi értelme egy olyan országnak.

Szóval senki ne vegyen mérget arra, hogy ha a külső fórumon kér egy éplistát, és azt megépíti, akkor ő lesz az überálleszatyaúristen a csoportban.

Nem lesz az! Mindig lesz valaki, akinek jobb a szövije. Vagy szerencsésebb. Vagy csak több a pénze, mert egy kiárult orit lelopott lépés vagy újrázás előtt...

Ettől függetlenül, amit leírtam, nem támogatnék egy bányákkal meg minden ilyen izével ellátott deffenzív gnómot. Mert azt biztos hogy mindneki szétkapja, aki 5 körön belül van. (Szerintem.)

No, itt viszont egyetértek:) Azért is mondtam már az elején, hogy nem hiszek az éplistaadogatásban. Leírtam nekem mi működik, és hogy csinálom. Persze egy feles átjön 15% gnóm kocsmán, de L-ben 1k heki felett ritkák ám a felesek, mert felkopik az álluk. Szal ez van. A gömböm elküldöm priviben, és számold ki ha minden íjam toronyban van hány hekiről kellene ork tudós tábornokkal támadnod, hogy beférj:)

Tamás 12-30-2007 16:13

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 147519)

Nincsenek olyan ambícióim, hogy én akarok lenni a csoporton belül az abszolut verhetetlen übertáp wunderschön magányos hős gnóm, csak kíváncsi voltam azoknak a véleményére, akik speciel játszottak már gnómmal, ugyanis én eddig 5-ben kizárólag felessel nyomultam.Azt viszont elég sokszor.

Volt egy tervem, csak úgy gondoltam, előtte azért meghallgatok mást is.Eddig voltak jó tanácsok és voltak olyasfélék is, amelyek azt sugallták, hogy a legjobb tanács az, ha nem fogadok el semmilyen tanácsot sem.

Felvázolnék véleményezésre egy elképzelést, remélem nem hurrogtok le érte (mint a felesnél):

Gnóm tudós, 200 heki, ép list alfa verzió, vip+helytartóval:
35 ház
34 barakk
7 kovács
27 tanya
8 könyv
1 raktár
3 fémbánya
30 torony
20 kocsma
30 templom
5 bank.
1840 ijj, 4500 varis, 1200 tolis.
8 könyv a teki pótlásra, 200 kati képzés napi 6-10 milláért, kajatúltemelés, ijjas-tornyos védelem, és lopom a gyengébbet meg a hullákat.

Vélemény?(Lehet hogy nem kellene tekikopásra könyv, hanem inkább plussz barakk?)

Van egy béta verzióm is, de azt inkább később, mert sok lenne.:)

Andrew 12-30-2007 16:26

fémbányát, kovácsot, könyvtárat egyáltalán nem tartanék, és 10-el mindenképpen kevesebb torony kell, vagy legalábbis nem érdemes gnómmal 15%-ot tartani ;)
ez 28-al több barakkhelyet ad, ehhez hozzájön az, hogy 600-al kevesebb íjat tartasz, így 38 barakkod lesz lovas, vagy ha nagyon szereted a védelmet, akkor elitek gyártására
így továbbra is tudsz lopni és varizni, cserébe most már be is tudod ütni rendesen azt, akiről van infód :)
lopással szerzel fegyvert + eladsz minden egybet, haddal meg mész fosztani és földért

Xeper 12-30-2007 17:12

Quote:

Originally Posted by Tamás (Post 147540)
Nincsenek olyan ambícióim, hogy én akarok lenni a csoporton belül az abszolut verhetetlen übertáp wunderschön magányos hős gnóm, csak kíváncsi voltam azoknak a véleményére, akik speciel játszottak már gnómmal, ugyanis én eddig 5-ben kizárólag felessel nyomultam.Azt viszont elég sokszor.

Volt egy tervem, csak úgy gondoltam, előtte azért meghallgatok mást is.Eddig voltak jó tanácsok és voltak olyasfélék is, amelyek azt sugallták, hogy a legjobb tanács az, ha nem fogadok el semmilyen tanácsot sem.

Felvázolnék véleményezésre egy elképzelést, remélem nem hurrogtok le érte (mint a felesnél):

35 ház
34 barakk
7 kovács
27 tanya
8 könyv
1 raktár
3 fémbánya
30 torony
20 kocsma
30 templom
5 bank.
8 könyv a teki pótlásra, 200 kati képzés napi 6-10 milláért, kajatúltemelés, ijjas-tornyos védelem, és lopom a gyengébbet meg a hullákat.

Vélemény?(Lehet hogy nem kellene tekikopásra könyv, hanem inkább plussz barakk?)

Nem szeretnélek megsérteni, de szerintem ez az ori semmire nem jó. Én mindig úgy éptem az orijaimat, hogy a 3 terület közül az egyikben jó legyen, a többi meg ahogy sikerül :) -ez az ori semmiben nem erős, tipikusan a 2 szék között a padlóra eset.
200 hekin minek ennyi kovács, és mellé 1,5% fémbánya? Azt a kevés piacot VIP nélkül is meg tudod oldani. Ha már mindenképpen egy mindenes orit szeretnél csinálni, akkor hiretelen kb egy ilyen gnómot éptenék MF-nek:
40 kocsma -2400 toli
40 templom -6000 vari
20 torony
40barakk -2400 íj
34 ház 2550 nép
35 tanya
1 raki

ez 220 hekire jött ki, úgyhogy 9,1% -kal kevesebb mindenből 200 hekin (ház kivételével) -nincs kedvem kiszámolni :D

Tamás 12-30-2007 17:56

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 147552)
Nem szeretnélek megsérteni, de szerintem ez az ori semmire nem jó. Én mindig úgy éptem az orijaimat, hogy a 3 terület közül az egyikben jó legyen, a többi meg ahogy sikerül :) -ez az ori semmiben nem erős, tipikusan a 2 szék között a padlóra eset.
200 hekin minek ennyi kovács, és mellé 1,5% fémbánya? Azt a kevés piacot VIP nélkül is meg tudod oldani. Ha már mindenképpen egy mindenes orit szeretnél csinálni, akkor hiretelen kb egy ilyen gnómot éptenék MF-nek:
40 kocsma -2400 toli
40 templom -6000 vari
20 torony
40barakk -2400 íj
34 ház 2550 nép
35 tanya
1 raki

ez 220 hekire jött ki, úgyhogy 9,1% -kal kevesebb mindenből 200 hekin (ház kivételével) -nincs kedvem kiszámolni :D

Vágom, mire gondolsz, valami ilyesmi lett volna a béta verzió 200-ra vetítve, csak az a gondom vele, hogy ez pénzügyileg elég gyér...(miből pótlom a tekikopást?2400 tolival raktárt lopdosni...) gondolom más nem lesz, kénytelen leszek valami ijj-lovi vagy ijj-elit verziót kipróbálni, pedig ezt nem nagyon akartam...

Az alfát amolyan önellátóra terveztem, de ezek szerint az nem kifizetődő.:(

Dragi 12-30-2007 18:04

Quote:

Originally Posted by Tamás (Post 147554)
Vágom, mire gondolsz, valami ilyesmi lett volna a béta verzió 200-ra vetítve, csak az a gondom vele, hogy ez pénzügyileg elég gyér...(miből pótlom a tekikopást?2400 tolival raktárt lopdosni...) gondolom más nem lesz, kénytelen leszek valami ijj-lovi vagy ijj-elit verziót kipróbálni, pedig ezt nem nagyon akartam...

Az alfát amolyan önellátóra terveztem, de ezek szerint az nem kifizetődő.:(

200 hekin horribilis mennyiségű teki kopik :)))

[HTPA]GeeForce 12-30-2007 19:22

Quote:

Originally Posted by Dragon,Szamár :)) (Post 147555)

:D:D:D:D Ez jó. :D Gonosz vagy Dragi! :D:p

tdomo 12-30-2007 19:46

Quote:

Originally Posted by Tamás (Post 147540)

35 ház
34 barakk
7 kovács
27 tanya
8 könyv
1 raktár
3 fémbánya
30 torony
20 kocsma
30 templom
5 bank.

Ha lopod a gyengébbeket, meg a hullákat, akkor nem kell se kovács, se fémbánya. Már előttem is leírták, hogy defenzív játékra nem a legjobb a gnóm faj, de ha ez szíved vágya, nyílván meg lehet építeni valahogy életképesre. Én azt javaslom Neked, hogy az építésnél, számolásnál figyelj a piaci viszonyokra, hogy miből tudsz pénzt csinálni.

Dragi 12-30-2007 19:48

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 147564)

Nem is vagyok gonosz! :p:p

Toti 12-30-2007 19:49

Quote:

Originally Posted by Dragon,Szamár :)) (Post 147555)

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 147564)

Főleg, hogy az újítások miatt 200-on már egyáltalán nem is kopik:D:D:D

All times are GMT +1. The time now is 03:46.