Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   Drágakő (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=260)

wand 02-21-2006 01:13

Drágakő

egy annó levlistán lehúzott témám, de ide befér a DRÁGAKŐ

per pillanat semmi értelme, és a drágakőbánya is egy olyan épület amit senki nem tart még 5ös szinten se.

szal adjunk nki értelme :)

egyetlen oka van, hogy nem tartja senki, mégpedig a nevetségesen alacsony drágakőfelvásárlási ár (a Császár elég fukar fickó lehet... :D )

szerintrem jelentősen emelni kéne, méghozzá szintenként eltérő árban, hogy kb hozzon annyit mint bármely más termelő épület.

kb elképzelés:
5ös szinten: 300 arany
4esen - 500 arany
3ason- 700 arany
2esen -900 arany
1esen - 1000 arany

mondjuk át lehetne számolni, akár átlagos tekiárhoz, vagy más bányához vizsonyítva, hogy kb ugyannnyit hozzon.

Senki 02-21-2006 06:16

Én támogatnám... de szerintem mindenhol lehetne az értéke 10000 és a helyi piac nyersanyagáraitól függene hogy eléri-e azt az árat vagy középszinten kódorog az árfolyama (hogy ne lehessen vele kiváltani a rendes termelést...) Mert én amint van pénzem bontani, megszabadulok a drágakőtől, mert semmire nem használható a jelenlegi 100 aranyas árával. :rolleyes:

Artúr 02-21-2006 07:15

Jó ötlet. Én is támogatom. :) Valahogy függjön a többi termék piaci árától. Mondjuk a 10k / db kicsit soknak tűnik elsőre. Esetleg valami piaci kompenzáló szerepe is lehetne. :confused: Bár ezen még gondolkozok. :D

Wand: Majd írjál ki szavazást több opcióval. Lássuk mit akar a nép. :D

wand 02-21-2006 08:10

a 10k-s árat én is soknak tartanámm..:D

egy drágakőbyána annyit termel, mint bármely másik bánya (a súgó szerint :D), szal logikusnak tűnhetne ha az építőanyag árakból indulna ki az ára, persze lehet tök más is :)
de lehet programozásilag egyszerűbb lenne a fix maximum ár meghatározása..

Davalon 02-21-2006 09:00

És mi lenne, ha nem is lenne drágakőbánya? Hanem lenne aranybánya. És az egyből, a legegyszerűbb módon megjelenne haszonként úgy, hogy hozzáadódik az adott ország pénzéhez.

Phoenix 02-21-2006 09:11

ez sem lenne egy rossz ötlet, metr akkor lenne értelme megint a vegyes országoknak, és nem csak az olyanok vinnének mindent, akiknek teljesen kiélezett orijuk van :p

Artúr 02-21-2006 14:03

Jó ez az ötletelés. Tetszik. :)
Ahoz mit szólnátok ha a drágakőnek azt a funkciót adnánk ami hozzáillik? Mégpedig a vagyon felhalmozása. :confused: Mégis csak életszerűbb mint a tekiben tartás.
Ezt lehetne úgy mint a rúnával, nem kellene neki hely a raktárban, de fosztható lenne.

Az árról még gondolkodom.

Senki 02-21-2006 14:05

én a 10k árat úgy értettem hogy az a max. aztán hogy ingadozik azt a piaci árak határozzák meg :D tehát ha a nyersi átlagára 1300 körül van akora drágakő is akörül mozog olyan +-150el... pl.
De az aranybánya se rossz ötlet :D

Artúr 02-21-2006 14:22

A piaci átlagár végülis nem rossz, alkalmazkodik a csopi árszinvonalához. Ha pl 10 k a max érték, akkor valami olyan konstrukció kéne, hogy a bányászott piaci cuccok előző napi átlagára +/- 1000. Ezt a +/- eltérést a drágakő kereslet kínálat határozzná meg.
De maradjon meg az azonnali eladás lehetősége.

Vagy ez túl bonyolúlt? :confused:
Nekem nem... :D

BeeLord 02-21-2006 15:48

Quote:

Originally Posted by Artúr
Jó ez az ötletelés. Tetszik. :)
Ahoz mit szólnátok ha a drágakőnek azt a funkciót adnánk ami hozzáillik? Mégpedig a vagyon felhalmozása. :confused: Mégis csak életszerűbb mint a tekiben tartás.
Ezt lehetne úgy mint a rúnával, nem kellene neki hely a raktárban, de fosztható lenne.
Az árról még gondolkodom.

Nagy ötlet! És mondjuk valamiképp védhetővé is kéne akkor tenni, hogy egyáltalán megérje ebbe fektetni a pénzt. Mert a tekercset csak forgatni kell a piacon vagy gnómnak kell lenni, és máris védelem alatt van.

Csipi 02-21-2006 16:03

Sztem a legjobb az hogy abban lehessen tartani a pénzt,de kakor kéne rá vlami varázslat hogy ne tudják olyan könyen ellopni.vagyn em tudom de vlamit ki kellene találni :)de alapjában nagyon jó5let :)
az áras dologhoz nem tudok hozzászólni majd a nálam okosabbak kitalálják :D
de így ahogy most van télelg semmi értelme mert még a leg kezdőbbek is lebontják mert látják hogy nincs értelme...

Davalon 02-21-2006 16:15

még mindig az aranybánya az, ami leginkább áthidalja ezt a problémát, és a legegyszerűbb megoldás, nem?;) Egyszerűen az aranybányák termelése megjelenik az ország vagyonában, és nincs szükség ilyen piaci számítgatásokra. Vélemény? Ha abszolút ragaszkodtok a drágakőhöz, akkor többet nem hangoztatom:)

Artúr 02-21-2006 18:21

A drágakő árát én nem az össz piaci termékár átlagában szabnám meg, hanem az összes bányászott termék árában. Ez azért lényeges, mert jelenleg a többi bányához képest értéktelen a drágakőbánya.

Ha drágakőben lehetne tartani a vagyont akkor tényleg kellhet valami védelem mert a jelenlegi gyakorlat (tekik a piacon) abszolút biztonságos, csak kicsit kényelmetlen. ;)
Nagyon vad gondolat, hogy se lopni se fosztani ne lehessen? :confused:
Ha lenne valami védelme, akkor egyértelműen jobb lenne mint a símán aranyat termelő bánya.

Davalon 02-21-2006 18:30

elbeszélés egymás mellett:)

Csokibácsi 02-21-2006 18:49

Nekem tetszik az aranybánya is, meg a drágakő módosítása is, bármely megoldás jobb mint a jelenlegi helyzet.
Aranybányával nem kell vacakolni, drágakővel meg lehet játszani.

wand 02-21-2006 20:00

szerintem maradjunk az eredeti felállásnál, azaz a drágakőbánya maradjon drágakőbánya, termeljen drágakövet és azt lehessen eladni.

az aranybányához pénzverde kéne, hogy az aranyból pénz legyen.
a drágakőben való pénzrakrtározásnak meg mi értelme? ha nem lopható, az ellent mond a játék összes eddigi dolgának, lévén minden lopható, vagy csökkenthető, ha meg lehet lopni, akkor gyakorlatilag ugyanaz mint a sima pénz.

Davalon 02-21-2006 20:10

Quote:

Originally Posted by wand
szerintem maradjunk az eredeti felállásnál, azaz a drágakőbánya maradjon drágakőbánya, termeljen drágakövet és azt lehessen eladni.
az aranybányához pénzverde kéne, hogy az aranyból pénz legyen.
a drágakőben való pénzrakrtározásnak meg mi értelme? ha nem lopható, az ellent mond a játék összes eddigi dolgának, lévén minden lopható, vagy csökkenthető, ha meg lehet lopni, akkor gyakorlatilag ugyanaz mint a sima pénz.

Nyugodtan kihagyható a pénzverde mint köztes folyamat. A drágakőbányából felhozott cucc sem kész drágakő még... Úgy hogy ez az érv itt bukik. Jobbat mondj, miért nem jó az aranybánya a drágakőbányánál. Mert egyszerűbben beilleszthető a játékba?

wand 02-21-2006 20:13

Quote:

Originally Posted by Davalon
Nyugodtan kihagyható a pénzverde mint köztes folyamat. A drágakőbányából felhozott cucc sem kész drágakő még...

jó, de a csiszolatlan drágakőnek is van pénzben kifejezhető értéke, a császár megveszi, aztán majd csiszolgatja.. :)

de az milyen már, hogy egy bányából egyenest pénz megy az oriba?

Davalon 02-21-2006 20:16

Quote:

Originally Posted by wand
jó, de a csiszolatlan drágakőnek is van pénzben kifejezhető értéke, a császár megveszi, aztán majd csiszolgatja.. :)
de az milyen már, hogy egy bányából egyenest pénz megy az oriba?

Jó akkor mondok másik példát: a gabonát nem úgy eszed meg ahogy learatják, gondolom én. Látsz malmokat a Hódítóban, amik megőrlik?

Davalon 02-21-2006 20:24

Szóval arra utalnék, hogy nem kell minden munkafázisnak megjelennie a játékban, és attól még a valószerűsége szerintem nem csökken. Mindössze ennyit akartam elmondani az aranybánya védelmében. Innentől akkor szabad a pálya, hogy hogy legyen a drágakő ára a piacon, nem ellenkezem:)

Csokibácsi 02-21-2006 20:30

Quote:

Jó akkor mondok másik példát: a gabonát nem úgy eszed meg ahogy learatják, gondolom én. Látsz malmokat a Hódítóban, amik megőrlik?

Ezt akartam felhozni én is példának :)
Nem kell mindig a valós élettel összehasonlítani a hódítót. Ilyen alapon pl. a foglalt föld hol marad? Az ellenség határainál? Vagy hazahozzák a katonák? Szerintem úgy néz ki az országok területének térképe, mint egy töredezett fájlrendszer a merevlemezen :) (kivéve frissen regelt orik)
Ha egyből pénz megy a bányából, azt a pénzt lehet lopni, fosztani.

De felőlem lehet aranybánya is meg drágakő is, csak ne maradjon így :)

wand 02-21-2006 20:31

Quote:

oks meggyőztél, se malmok, se pékek, se molnárok. igaz a játékba nem is kellenek.
de ne menjünk bele értelmetlen vitákba.

mind olvashattuk, per pillanat irdatlan változások nem várhatók a játékben, szal ne akarjuk egyes részeit teljesen átértelmezni. ami "hibás" azt javítsuk.
van drágakőbánya, van drágakő, van neki hely a rakikban, van neki hely a piacon, van Kincstár menű, mindehez szép történet kitalálvam arról, hogy a császár megevszi a drágakövet és palotát épít belőle. és van mindezeknek súgójuk..
épp csak az egész simán értelmetlen, mert nevetséges áron veszi meg a császár.

mindnnek az átformálása valami tök mássá, szerintem nem lesz mostanában megcsinálva...

szerintem a jelenlegi struktúra megtartásával, csak a drágakő felvásárlási árának emelésével lehet értelmet adni az egésznek.

szal lévén én vagyok a témaindító pontosítom a kérdést: mennyivel emelkedjen a drágakő ára?

Davalon 02-21-2006 20:39

Egyenlőre úgy néz ki, a szavazás elég egyértelműen alakul.

Davalon 02-21-2006 20:43

Amúgy mivel a szavazásnál megadtál egy olyan lehetőséget, hogy találjatok ki valami újat, és én oda voksoltam, dobtam be az aranybánya ötletét.

Senki 02-21-2006 23:43

Dav: láttad: mindenkinek jó akár az aranybánya közvetlenül is, de az nagobb változtatás és így az kimarad egyelőre, az viszont nem az, hogy felemeljük értelmes árak közé a drágakőét.
pl 0-10k-ig mozoghat a piaci áraktól függően és azért éri meg olyat termelni mert közvetlen eladható, szemben a nyersanyaggal... épp csak azt kellene megoldani hogy ne érje meg csak azt termelni..

Artúr 02-22-2006 07:21

A második verzióra szavaztam, de fenntartom, hogy csak a bányászati termékek átlagárához kössük. :cool:

wand 02-22-2006 07:59

eleve nyersanyagárakat írtam... :)

mondjuk hozzátennék még mindegyikhez, egy olyan kitételt, hogy a maximum árat azért meg kéne határozni (szerintem max 2000 arany legyen), hogy ne érje meg emiatt borítani a piacot :)

Phoenix 02-22-2006 09:37

na igen, de ha piacozni akartok vele, akkor arra figyelni kellene, hogy a Császári felvásárlás is nagyon ingadozó legyen, hogy így kerüljön ki a piacra a drágakő, és akkor tényleg meg lehet oldani az igazi piacozást :)

Reaktor 02-22-2006 10:28

Jó ötlet!

Legyen a drágakő ára a három bányászati cikk átlagára, de max 2000 arany.

Ekkor megéri tartani, de a piaci manipuláláshoz még nem túl magas.

De arra vigyázni kell, hogy a piacra max milyen áron kerülhessen ki, mert visszaélésre ad lehetőséget.

Gondoljunk csak bele.

A piacra csak az átlagár felett éri meg kirakni, hiszen alatta azonnal megveszi valaki, majd eladja haszonnal a császárnak.

Tehát vagy az teszi a piacra aki tárolni akarja, vagy az, aki spekulál arra, hogy nőni fog az árfolyam.
Aki eladni akarja az a császárhoz viszi, hiszen Ő a végfelhasználó, Ő azonnal megveszi.

Én úgy gondolom, hogy a piacon csak kis mennyiségek lennének, és ha bármilyen áron ki lehet tenni, akkor ez a termék remekül alkalmazható lenne piaci pénzáthúzásra.

Erre van valakinek valamilyen ötlete?

Phoenix 02-22-2006 10:34

ez nagyon is igaz, ezzel sokkal könnyebb lenne utalgatni :confused: de akkor erre nincs is vajon jó megoldás??? :confused:

wand 02-22-2006 18:08

Quote:

Originally Posted by Phoenix
ez nagyon is igaz, ezzel sokkal könnyebb lenne utalgatni :confused: de akkor erre nincs is vajon jó megoldás??? :confused:

az utalgatást simán kivédhető, ha ugyanúgy maximálva van piaci ára 2000 aranyban, mint ahogy most 100 aranyban

vonos82 02-22-2006 18:18

Sziasztok!

Lehetne akár új faj is, legyen a neve mondjuk kobold, faji varázslata pedig a "Nyaklánc", ami megakadályozza a drágakőlopást, mondva: Felfűzve van tárolva...

:D

Az tényleg nem rossz ötlet, hogy azok a szabályok vonatkozzanak rá, mint a rúnára...

Életfa#2 02-22-2006 18:51

Max. ár

Arra azért figyeljetek, hogy már van egy olyan épület, ami pénzt termel. Ez a bank, ami körönként max 7.500 arany kamatot képes adni! Egy bánya teki- és faji bónuszok nélül 7 db-ot termel körönként, emiatt a maximális ár 1500/darab lehet. (És lehet, hogy már ez is sok... lehet, hogy az 1000 is elég?:confused: )

wand 02-22-2006 18:59

Quote:

Originally Posted by Életfa#2
Arra azért figyeljetek, hogy már van egy olyan épület, ami pénzt termel. Ez a bank, ami körönként max 7.500 arany kamatot képes adni! Egy bánya teki- és faji bónuszok nélül 7 db-ot termel körönként, emiatt a maximális ár 1500/darab lehet. (És lehet, hogy már ez is sok... lehet, hogy az 1000 is elég?:confused: )

igen de bankod annyi lehet amennyit akarsz, drágakőbánya meg csak annyi amennyi lelőhelyet találsz, + ha 1x lebontod, akkor akkor a bankkal szemben nem lehet visszépíteni.

ilyen alapon a egy bank 7500 aranyat termel, akkor a kő se kerülhetne 1500 aranynál többe?:)
szal szerintem nem a bankokhoz kéne viszonítani, de a max felvásárlási álról beszélhetünk, az eredeti 5leteben még úgyis csak 1000 volt

Senki 02-22-2006 19:03

jobban megnézve azért láttszik: ha abban nem is értünk egyet, hogy mi legyen a megoldás, de abban mindenki egyetért, hogy nem jó így, ahogy van a dolog! :D:D:D:D

Artúr 02-22-2006 19:20

Igen, kell a változtatás mert így értelmetlen. :D
Számolgatva kicsit, a 2000-es max árnál feljebb is mehetnénk. Szerintem a max (!) lehet akár 3-4000 is, az átlagot meg belövi a piac.

Ha a vagyon tárolást akarjuk megoldani (már ha ez a cél) akkor valahogy védeni is kéne, szóval pl. fosztás ne vigye, és lopni se lehessen. :D Különben mindenki maradna a tekinél.

Esetleg meghallgathatnánk a befolyással bíró emberek hozzászólását is. Hátha leegyszerüsití a vitát. Pl. "Ilyen nem lesz!" :D

-Fegya- 02-22-2006 19:52

Szerintem a drágakőnek csak akkor van értelme, ha többet lehet vele keresni, mint a nyersanyagokkal. Miért tartanék olyan bányát, amelyiknél más bányával többet kereshetek?
Én úgy csinálnám, hogy a drágakő felvásárlási ára 1-től mozogna a legdrágább fajta nyersanyag átlagárának kétszereséig. Például, ha a kő a piacon a legdrágább nyersanyag, és a kő átlagára 3000, akkor a drágakő felvásárlási ára 1 és 6000 között mozogna. A mozgást ugyanúgy lehetne szabályozni, mint most, csak más skálán.
A hodito indulásakor a maximum 100-s drágakő ár körülbelül kétszerese volt a legdrágább nyersanyag átlagárának, így sokan tartottak drágakőbányát, ezért az ár rendszeresen mozgott az eladások függvényében.

A piaci átutalásokat úgy akadályoznám meg, hogy drágakővel nem lehetne kereskedni. Nincs rá szükség.

Artúr 02-22-2006 20:00

Ha jobban meggondolom tényleg felesleges a drágakővel piacolni. Csak a császár vehesse meg.

Senki 02-22-2006 20:02

Ezaz! Fegya adta meg a legjobb megoldást az árára... Szerintem is jó lenne a legdrágább árú árának kétszerese mint maximum, és az is jó lenne ha nem lehetne lepasszolni a piacon, STB... már csak a tárolását lehetne megoldani... az jó hogycsak tolikkal lehet molesztálni a drágakő készletet, ahogy eddig volt, de ami elfér most egy raktárban az tartaléknak édes kevés... :rolleyes:

Artúr 02-22-2006 20:07

Picit sokallom az ilyen nagy ingadozást (1-6000 ig).
Tárolása legyen úgy mint a rúnánál, nem kell neki hely. :) A felső mennyiségi határ meg a pénznél bevált 4,2 mrd. :D
A tolizás már rázósabb. :cool: Ha nem jobb mint a teki akkor senki sem fogja drágakőben tartani a vagyonát.

All times are GMT +1. The time now is 12:15.