![]() |
Államszervezetek lehetősége
Felmerült bennem egy gondolat, hogy mi lenne, hogyha a faj és személyÍség melett lehetne választani országszervezetet, ilyenekre gondolok mint pl: -monarchia -diktatúra -királyság -köztársaság, stb...
Mindegyik adna valami bónuszt, meg persze lenne negatÍvuma, ez szerintem még változatosabbá tenné a játékot, kÍváncsi vagyok, mit gondoltok... |
És akkor pl. egy köztársaság szövetségre lép egy diktatúrával?
|
ejh, csak szavazás után néztem, hogy Ati a nemre szavazott.. szóval sztem máris tárgytalan:) pedig szerintem nyugodtan bejöhetne egy harmadik paraméter a faj és személyiség mellé.. :)
|
Amúgy miért kell ezt a szavazást nyílttá tenni? Fel sem foghatom...
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
(Szemben pár olyan témával, ahol konkrétan leírtam, hogy nem lesz, és felesleges is tovább agyalni rajta.) |
Quote:
Szóval agyalni bármin érdemes! |
Érdekes gondolat. ;)
Woodstock: Milyen előnyöket/hátrányokat adnál? Én pl ilyesmit tudnék elképzelni: (de ne fikázzátok, mert kb 10 másodpercet gondolkodtam rajta :D ) Diktatúra: Magasabbra lehet beállítan az adót lázadás nélkül, de vesztett csata esetén erősebb negatív hatás a katonai morálra. Ez jó? :confused: |
Élőhalott népi demokratikus köztársaság.
Érdekes lenne. Anarchia választása esetén meg automatikusan az 5/Y-ba kerülsz :) |
Én támogatom... én olyasmiket tudnék elképzelni mint a CIV+ban vannak... pl nem feltétlenül pénzel lehet gyorsabban építeni, hanem kényszermunkával ha lyan az államforma... ami a lakosság x%át ölné le de (ami jobban jön ki mint pénzel akár) de rontja a morált.... persze ez a diktatúránál lenne stb... szóval apró módosítások a morálra, adóra, és a sürgetésre sztem.... :rolleyes:
|
Quote:
Ha nem a középkorban jáccódna a játék, akkor még beÍrnám ide a szocializmust, meg a kapitalizmust is... :D |
Quote:
|
Quote:
Azért egy konkrétumot kérdeznék, mikor számÍthatunk alaposabb fejlesztésre? |
télleg kéen valami merőben új,de majd ati szépen kigondolja:p
(egyébként nem rossz ötlet) |
Quote:
|
szerintem egész jó kis ötlet..:)
mondjuk túl nagy előnyöket, vagy hátrányokat nem kéne adni. de egy olyasmit el tudnék képzelni, hogy pl.: feudalizmusban- 5%al többet termelnek a tanyák köztársaságban- a renedes morál 80%hoz húzna diktatúrában- a seregek fele annyi zsoldot kapnak monarchiában- a fene se tudja :D |
Quote:
Császárság: +10% támadóerő, ha megy a császár is támadni :D Monarcia: + 5% több a föld fogallásokra |
Hi all!
A szavazás eredményét nézve, a nem mellett van egy elég befolyásos szavazat. Mondjuk a remény hal meg utoljára! :D |
Quote:
a +10% támadóerő elég durva lenne..:D de pl a császár 200 ért is megvehetné a drágakövét :D :D |
Quote:
|
Quote:
|
sztem is egy jó ötlet
érdemes rajta elkondolkozni, csak már túl késő van hozzá, h használható ötletem legyen az eddigieket kiegészítve/módosítva. |
Esetleg úgy tudnám elképzelni, hogy ne minden faj választhasson mindenfajta politikai berendezkedés közül... Zombik, orkok... Még mindig nehezen tudom elképzelni, hogy az orkok között kiírják a szabad választásokat. :D A zombiknak meg agyuk sincs hozzá... Summa summárum: legyen fajspecifikus. Nyilván az ember az, amelyik bármelyikre képes:) A gnómok mondjuk ne élhessenek diktatúrában, meg ilyesmik, csak példaként hoztam őket.
Ez esetben én is támogatom az ötletet. |
de ebből meg megint csak az lenne, hogy "persze neki lehet, akkor nekem miért nem!!" :confused:
|
így van, de a fajválasztás szabad. Amúgy különben nem nagyon tetszene, említett érveim miatt. Tudom, hogy így meg még inkább előtérbe kerülnek bizonyos fajok. Ez is probléma, de akkor is, én komolytalannak tartanám, ha minden faj mindent választhatna.
|
na igen, mert így is vannak úgymond "jobb fajok, és kevésbé jobbak" és ez még jobban elmélyítené ezt, és a végére csak néhány faj maradna a hódban, talán a kezdők akik leeht hogy olyat választanának, ami nem éppen a legjobb
|
Quote:
és azt örömmel látom, hogy elég fölényesen vezet az igen:) |
Ha ezek bevezetésre kerülnének, akkor tök jól lehetne specializálni az orikat, nem lenne az, hogy pl. fél-elf csak tolvajlásra jó, meg hasonlók... (vagy legalábbis kisebb mértékű lenne ez a jelenség)
|
Quote:
ez most így nem lett túl értelmes leírva, de én értem :P :P |
Quote:
|
Quote:
meg diktatúrák esetén a katonai felvonulások meg egyebek. a + haderő teki szerintem ebben az esetben alap. Az ipar megint, mert az ha az oroszokat hoztad fel ők is sokat fejlődtek az Elvtársak ideje alatt. A dupla zsold meg megint lehet a te nézetedben is, csak te a tiszteket fizeted meg a többit meg sorozod... Ellenben a munka minőségét lehetne rontani (épületfenntartási költség növelésével. Hisz bárhogy is rakják össze a 4 követ + 3 fát, mindig tank lesz :) ). |
Quote:
Például: Japán: államforma: alkotmányos monarchia, Az uralkodó a császár. azért mielőtt létrehozunk egy rakat államformát, legalább az alapokkal tisztában kéne lenni... Itt ugyanis most olyan dolgok játékba rakásán megy a fáradozás, amik eleve a valós életből származó dolgok. Tudni kéne, milyen államformák léteznek... |
Pár dolog ehhez kapcsolódóan:
alapvető államformákról, azaz a hatalom gyakorlásának, azaz kormányzati formáknak típusairól: nem is könnyű, mivel nem vagyok történész vagy politológus, persze azért nem kel ilyen komolyan veni a témát. De néhány -nekem annak tűnő- problémát felvillantanék: pl. köztársaság és demokrácia. Szokás mindkettőt politikai berendezkedésként aposztrofálni. A kettő hasonlót jelent és a legtöbb köztársaság demokratikus is, bár nem feltétlen (p. az adott ország egy csoportja ki lehet teljesen szorítva a hatalom gyakorlásából). Aztán sok hivatalosan köztársaságban lehet diktatúra is (mint volt pl. Chile). A feudalizmusban pedig király vagy herceg(ek) áll(tak) az ország élén. Vagy egy monarchiában is lehet katonai diktatúra , pl. Magyarország 1849-1867 között. Szal, nyilván ennyire nem kell elmélyülni a dologban, de a komoly átfedéseket azért jó lenne kerülni. Ilyen meg, hogy kommunizmus, nyilván ne jelenjen meg a játékban, mert röhejes lenne. Az alábbiakat javaslom én, mint lehetséges választható állami berendezkedéseket: |
Tehát legyen (némelyik egy-egy nagyobb rendszernek emészthetőbb része, vannak itt átfedések, semmiképpen sem tekinthető szakértőinek, de a játék szempontjából talán izgalmas lehet):
despotizmus (istenkirályság) diktatúra monarchia köztársaság teokrácia (papi hatalom vagy vallási szent könyv elvei alapján működő) technokrácia (szakértői, gazdasági mindenhatóságot elfogadó) bürokrácia (közhivatalnoki vezetés. gondoljunk például a mandarinokra Kínában) Jöjjenek még javaslatok |
És akkor választhassa bármelyik faj bármelyiket. Mindegyikhez kitalálni módosítókat, hajrá
na írjatok:) |
Igen igen, kezdenek alakulni a dolgok :)
|
Davalon: ez nagyon szép kifejtés, és ha tényleg be lehetne ezt hozni, akkor ez egy nagyon jó alapot szolgál neki :)
|
Nagyon-nagyon figyelmesen olvastam, de ebből nekem az jön le, hogy ismét csak az lenne, hogy egy faj gyakorlatilag csak egy formát fog választani, mart azzal boldogul a legjobban
=> nem fog gondolkodni, csak egy jó neki, az a TÁPOS! |
All times are GMT +1. The time now is 01:12. |