![]() |
Szabi alatt a valaha mért legnagyobb terület kopása
Lehet, hogy most nyitok egy újabb kukatöltelék témát, bár remélem nem így lesz.;)
Az új módosításokkal együtt bevezetésre került az úgynevezett minimum föld, a földleadások elkerülésére. És ezzel nincs is semmi gond, mert szükség volt rá és a végsőkig támogatom/tam. Korábban bevezetésre került, hogy a szabadságon levő max föld fölött levő országok földterülete körönként 1-el csökkenjen, szintén szükséges és tetszetős újítás volt annó. DE... A kettőnek együtt kellemetlen mellékhatásai vannak, mégpedig, hogy a bármilyen okból szabadságra került, egykor toppos országok földje ugyan földleadás nélkül, de "elfogyott" (max hekiig) és a minumum földet így nem éri el a területük. Több részről igazságtalan, mert az önhibáján kívül szabadságra kényszerült (esetleg morálromlásos) országok így nem tudnak szintet lépni, másrészt a nem VIPes topposok 2 hét után kiesnek a pontlistából és a kopás megszűnik, tehát, ha elég nagy volt a területe, nem is esik a minimum alá. Plusz sokhelyütt a fedezési határ is lejjebbkerült a szabisok lepotyogásával és a nagy távok miatt nehéz amúgy is az előrejutás. A javaslatom lényege, hogy a szabi alatt elkopott föld ne, vagy csak bizonyos mértékig számítson bele a minimum földnél figyelembe vett területbe. Úgy képzelem el, hogy az 1-1 hektárral párhuzamosan csökken a valaha mért legnagyobb terület értéke is. És most várom a véleményeket... csak finoman harapjátok le a fejem.:D |
két részre kéne bontani a te általad vázolt problémát.
1. mik vannak ált. a csoportok tetején? alapvetően életképtelen, termelő országok. az egyetlen védelmük a távolság, a távolság miatt nem támadhatóak. nos, mit is csinál az ilyen ország általában ha potenciális támadó közeledik? a szabadságot nem rendeltetésszerűen használja és elmenekül. nem azért mert mennie kell, hanem mert fél h beverik. vicc, hogy kb. ugyanazt éri el: veszít területet, de örül, hogy legalább a másiknak is rossz. merem remélni, hogy az ilyenek miatt is került bevezetésre a min.föld max heki felett. 2. van akik nem a top tetejére mennek, hanem csak párszáz heki felé a max fölé. ezek félig átépültek már termelővé, de azért bennük maradt 35-40% barakk-torony ha védenie kell magát. ő elmegy szabadságra, nem történik semmi, max hekis orival közel minföldes orival felléphet ha akar. a te általad említett a kettő között található meg. akkor nézzük meg ennek a játékosnak a stratégiáját. miért megy fel a top felé? termelni, tiszta sor. nem ér rá sajnos a játékra, szabira kell menni, tiszta sor. minföld alá esett, átépül és felfedez/felmegy, tiszta sor. nem értem a problémát. |
Quote:
|
durván morálromlásos? értem, szóval 2-3k topkörig termelt ott. ez nem volt elég neki a lépés feltételit teljesíti a következő szinten h tudjon lépni ezzel? hát a fenét nem! csak a több jobb elve alapján maradt még.
tudom, nem én vagyok akit meg kell győzni, de engem nem sikerült. |
amúgy alapvetően értem is cassy gondjaid, sőt, tudom, hogy rá ezek közül egyik sem igaz, de úgy gondolom sokkal több emberre igazak az én leírásaim mint az ő esete.
|
Quote:
És persze a jövőben is lehet olyan, hogy valaki nem tud fellépni, szabira megy, pár hétig rákényszerül erre, aztán törli az országát, vagy zérózik/újrázik, hisz mást nem tehet. Van egy bizonyos pont ameggig el lehet menni a topp elleni "harcban", de nem kell lehetetlenné tenni, hogy tovább menjenek, ha már egyszer lepiszkáltuk onnan őket Igen kicsit hazabeszélek, mert nálam is fennáll a probléma, pedig rólam pl köztudott, hogy nem csalok, sose adtam le földet, etc... és nem tehettem arról, hogy ilyen helyzetbe kerültem, most mégis az ország törlését fontolgatom... persze elötte az összegyűjtöt kis pénzem akár át is utalhatnám másnak, aztán majd visszaadja... ezzel magam is csalásba keveredve.:p |
Igazából ettől hogy megértem a problémát, még nem támogatom az ötletet. Mert ahelyett hogy a szabi gombját nyomná meg valaki, fel is léphetne. 1-1,5k hekiig könnyen fellehet mászni. efelett meg legalább 1heted van hogy vmikor felkészülj a lépésre és lépj. főleg ha bejön a fagyasztosdi ez a probléma orvosolva is lesz.
|
Quote:
a minimum föld a földleadás ellen volt bevezteve, a körönként fogyó 1 heki meg "legális" leadás, szal jogos, hogy pont ugyannnyivel csökkenjen a minium heki is. |
Quote:
|
Quote:
Miért csökkenne olyan szintre? Ha fentebb valaki beverte vsz nem kevés földet vittek tőle. Pl: Valakit bevernek alulról 3* 2500 hektáron, az cca olyan 450 hektár minusz, ha nem megy szabira, hanem fellép ezzel kb még fel is tud, ha szabira kényszerül, ezekután jelentősen megnehezül a dolga még akkor is, ha az ezek után elkopott föld már nem számít... |
Quote:
ezzel gyakorlatilag véglegesen tönkrevágunk országokat. |
Quote:
Ha lefagyasztasz egy ilyen országot, attól késöbb több esélyed lesz felmenni? |
Quote:
|
Quote:
Ha nem ismernénk, akkor mi lenne a helyzet? Az, hogy adott egy ország, aki jócskán fellépési hektár fölé ment, amire igazából nem is volt semmi szükség. Már rég felléphetett volna, de nem tette. Valahogy feljutott oda. Valamiért feljutott oda. Nyilván volt valami ésszerű ok erre, hogy miért. Ennek megfelelően most újra fel kell mennie, ha egyszer nem a szintlépést választotta, amikor erre készenállt az ország, hanem azt, hogy felmegy a fellépési határ fölé. |
Quote:
Amúgy Atinak igaza van. mert szépen lelehetne ezzel hozni a minimumot. felütöd/fedezed magad ameddig tudod, aztán szabi 1hétig, megint ütés megint szabi. szépen jön lefele az. |
Quote:
Quote:
és gondolom ezzel más is van így, és gáz, hogyha valakinek elméleti szinten is lehetlen feladatot akarunk állítani a fellépéshez. |
Quote:
Mellesleg... ha az a cél, hogy ne legyen top, ne legyenek termelők nem egyszerübb simán csak megakadályozni, hogy valaki max föld felé menjen?:p Na jó nem offolom a saját témám, de a lényeg, hogy szerintem nem teljesen fair ez így... |
Quote:
Ha a 1 hektárok csökkentik a minimum földet is, akkor amennyivel ez csökken akkor annyival csökkenjen a fedezési lehetősége is. a példáddal: 2500 leverne 450et marad 2050, de neki 2125 kell, a fedezés 1800 ig megy tehát fedezni nem tud, ütni kell vagy nem lép elemgy 325 kör szabira, marad 1725 heki, minimum földje 1800, fedezni, viszont nem tud csak 1800-325, azaz 1475 hekiig, tehát, vagy ütve éri el, vagy nem lép. az eredmény ugyanaz, viszont esélye van megütni a fellépési szintet szemben azzal topp 1ként 1500 hekin van és neki mégis 2200 heki kéne a fellépéshez. |
Quote:
|
Quote:
Nem látok igazán okot arra, amiért a mostani állapotokon változtatni kellene. |
Quote:
|
Quote:
szerintem inkább az a jksz teremtő, hogyha valaki x hekin áll első helyen, de neki x+500 heki kéne a fellépéshez, és esélye sincs elérni.. |
Quote:
én elfogadom, hogy jó a minimum föld, valóban sok jkszt megakadályozhat támogattam a szabi alatti területveszést is. de, ne csináljunk már boszorkány üldözést az már eleve jksz teremtő ha egy csopiban 1-nél többen lehetnek:) innentől kezdve azért a jksz üldözésben is valahol olyan szinten kéne meghúzni a határt, aminek nem az a kifejezett következménye, hogy vagy jksz-elsz vagy törölsz. |
Quote:
Szabi alatti földvesztés nagyon régóta van. A minimum területről régóta lehet hallani, aki nem hallott róla, vagy nem készült rá, az most szembesül vele. Most lehet maximum egy pár hét, amíg néhány ember nem tud vele mit kezdeni. Utána ez már megszokott dolog lesz. Ne akarj első helyről lépni, ha az első hely fellépési hektár fölött van, Te pedig hosszú szabadságot töltesz közben. Ha sokáig nem vagy gépközelben, akkor legyen elég fellépéshez a maximum föld. |
Quote:
Vagy ha lezuhant a repülője, átment rajta a dömper, etc és pl egy családtagját kéri meg, hogy tegye az országát szabira, mert ő nem tudja és ezekután elkopik a földje az is így ját, akár szabályosan játszott eddig, akár nem? Akkor tényleg a legyegyszerübb azt mondani, hogy X heki a tető... nem lesz top, nem lesznek áthidalhatatlen távolságok, nem lesz JKSZ, de lesznek csaták és akkor mindenki boldog lesz. |
Quote:
Minden változás azzal jár, hogy alkalmaszkodni kell tudni hozzá. Az elf változtatása, a törpe változtatása, a szabadság alatti területvesztés behozatala, a fajok behozatala, de még az elit támadóértékének növelése is mind azt jelentette, hogy a megváltozott körülményekhez alkalmaszkodni kellett. Ez most sincs másként. |
Quote:
Amint írtam a két változtatással külön külön nincs semmi problémám... eggyütt viszont... |
Quote:
|
Quote:
...magában... |
Quote:
és Cassyval értek egyet, mindkét változtatás önmagáan jó. de együtt egy olyan helyzetet eredményezhet, a játékos önhibáján kívül, hogy nem marad neki más csak: 1. tölri az országát 2. jksz-el szerintem elég hibás a helyzet ha ez a 2 lehetőség marad és semmi más.. |
Quote:
|
Mi lenne egy kompormisszumos megoldással? ha egyszeri alkalommal léphetnének ezek az orik? Mármint azok akiknek a fedezési határ fölött van a minimum földjük?
|
Quote:
De a jövőben ha valakivel történik valami és szabira kényszerül az így járt? Tényleg kicsit a ló túloldala... |
Quote:
Újabb "egyszeri" alkalmat felesleges biztosítani, mert biztos vagyok benne, hogy megint lesz, aki lecsúszik róla, és akkor mégegy egyszeri alkalom kell, amiről aki megint lecsúszik, annak egy negyedik egyszeri alkalom is. Legyen elég egy darab egyszeri alkalom. Ez már megvolt. |
nem tudom, mostmár ismerve a történetet nem tartanám hibásnak
és a történet ismeretében inkább azt kéne látni ez így nem teljesen jó. és még pár dolog: Quote:
Quote:
ezeknek az oriknak miért kell tönkrevágni a játékát? holott semmit nemcsináltak. |
Quote:
Ahogyan az is "így járt", aki erős ellenfelekkel került egy csoportba, szemben másokkal, akik nem. Az alkalmaszkodás a játék része, különösen egy stratégiai játéknál. |
Quote:
|
Én ezt erősen meddő vitának látom.
|
Quote:
van aminek többször kell neki futni, vagy baromi sok időt igényle így van ez minden játékban, és rendjén is van de miylen játékban van olyan pálya amit egy mentés után visszatöltve elméleti szinten is lehetetlen végigjátszani? |
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 04:17. |