Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Általános beszélgetés Hódítós témákban (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=39)
-   -   Az idei ünnepek "menetrendje"... (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=2558)

Ati 12-14-2007 20:20

Az idei ünnepek "menetrendje"...

Sziasztok!

Hogy mindenki tudja, hogy mire készüljön az ünnepek alatt a Hódító terén, egy gyors összefoglaló, hogy az év vége hogyan szokott felénk zajlani... :)

A sorszámokra licitálás a tervek szerint jövő héten elkezdődik, így karácsonyra az első szerencsés emberek már megkaphatják új sorszámaikat. A licitálásról bővebben ennek az üzenetnek a végén olvashatsz.

Az ünnepek alatt (dec 24-től jan 2-ig) a szabadság is egy kicsit megváltozik. A szokásos 72 órás minimum szabadság 3 órára csökken. Ez azt jelenti, hogy ha elmész szabadságra, akkor nem kell 72 órát várnod, hogy visszajöhess, 3 óra múlva már jöhetsz is. A szabadság korlátai megmaradnak, tehát ha támadtál, akkor továbbra se mehetsz azonnal szabira. Ezzel a rövidítéssel megoldható, hogy egy családi vacsorán, ajándékosztáson, rokonlátogatáson nyugodtan részt vehess, anélkül, hogy az országod miatt kelljen aggódnod, és viszonylag hamar vissza is térhetsz a játékba.

Szilveszterkor és újévkor vagy lesz színes fórum, vagy nem, ez még sokmindentől függ. Ha lesz, akkor wapról ezidő alatt a fórum nem lesz elérhető.

Licitálás csak a Hódítóban lesz, a másik két ünnepi modul mind a négy játékban.

A licitálásról pár szóban:

Árverésre mindenki saját maga kérhet sorszámot. Ez lehet egy szép kerek szám, esetleg régebbi országod száma, vagy bármi egyéb megfontolásból választott szám. Csak olyan sorszám kérhető, ami nincs a játékban, vagy az idei licitáláson még nem vett/vesz részt!

A kikiáltási árat a sorszám nagysága dönti el, minél régebbi a sorszám, annál magasabb a kikiáltási ár.

A licitálás VIP körökkel zajlik, így az sms-t küldők, a bankkártyások, a postai befizetők, a banki utalók is részt tudnak venni a licitálásban.

Ha egy sorszámra licitálsz, a licitre szánt VIP körök az országból levonásra kerülnek. Ha Te ajánlottad a legtöbb VIP kört, és 72 óráig nem érkezik új, magasabb licit az adott számra, akkor a sorszámot megnyerted, a licitre felajánlott köröket NEM kapod vissza. A sorszám átírása utólag, manuálisan történik, nem azonnal. Ha valaki más nyerte az adott sorszám árverését, akkor a licitre felajánlott köröket visszakapod.

Egyszerre több sorszámra is licitálhatsz. Ha több sorszámot is megnyernél, akkor azt összekapcsolt országaid között szabadon átadhatod másik országnak, ezt azonban külön jelezned kell. Ha csak egy országod van, mégis több sorszámot megnyersz, vagy csak egynek szeretnél új sorszámot, mégis többet nyertél, akkor választanod kell, hogy melyik új sorszámot szeretnéd.

A kikiáltási árak határai eltolódtak, így a félmilliós sorszámon túl:

400.000-nél magasabb sorszám: 1.000 kör
200.000-399.999: 2.000 kör
100.000-199.999: 4.000 kör
10.000-99.999: 8.000 kör
1.000-9.999: 16.000 kör
100-999: 32.000 kör
22-99: 64.000 kör

Licitálni nemcsak főországgal lehet, hanem kapcsolt országokkal is. Így máris barátibb a licitálás, hiszen egy sms-sel kapcsolt országok esetén 3 országnak íródnak jóvá a körök, és mindhárommal licitálhatsz külön-külön.

Tapasztalat, hogy többeknek van valahol elfekvő, nem nagyon használt országuk, ami az összekapcsolás miatt kapja a vip köröket, de nem nagyon fogy róla, ilyen esetben az összegyűlt körök elhasználhatók, és kvázi "ingyen" juthatsz hozzá kedvenc sorszámodhoz.

Természetesen párbajon nyert körök is felhasználhatók.

A licitálás karácsony előtt indul, és január elejéig tart (január első napjait is beleértve).

Azt hiszem ennyi... Ha valamit kihagytam, szóljatok... :)

Kérdések/válaszok ebben a témában.

Dragi 12-14-2007 20:22

Mitől függ, hogy lesz-e színes fórum ?:)

Andrew 12-14-2007 20:31

Quote:

Originally Posted by Dragon,Szamár :)) (Post 143266)
Mitől függ, hogy lesz-e színes fórum ?:)

hogy beszívsz-e vagy sem :D:D

Dragi 12-14-2007 20:39

Quote:

Originally Posted by AndrewB (Post 143268)
hogy beszívsz-e vagy sem :D:D

asszittem hogy csúnyán beszélek-e és akkor kapok sok pirit :p

Andrew 12-14-2007 20:40

Quote:

Originally Posted by Dragon,Szamár :)) (Post 143270)
asszittem hogy csúnyán beszélek-e és akkor kapok sok pirit :p

ennyi erővel most is színes... barna meg fekete ;) :D
amúgy jó volt ; )

Dragi 12-14-2007 20:45

Quote:

Originally Posted by AndrewB (Post 143271)
ennyi erővel most is színes... barna meg fekete ;) :D
amúgy jó volt ; )

:p haggyá és inkább kanyarodjunk vissza ahhoz hogy mitől függ lesz-e színes fórum ?:)

és amúgy kösz :D

Andrew 12-14-2007 20:47

Quote:

Originally Posted by Dragon,Szamár :)) (Post 143272)
:p haggyá és inkább kanyarodjunk vissza ahhoz hogy mitől függ lesz-e színes fórum ?:)

pedig én már válaszoltam, csak az Neked nem tetszett :( :'(
megyek is vissza dögleni :(

Synkel 12-14-2007 22:53

Szeretem színes fórumt. Mitől függ, hogy lesz-e?:)

Grabi 12-15-2007 00:09

acsudába! pedig úgy reménykedtem h azzal szemben amit mondassz mégis lesz névváltoztatás idén is :( hüpp hüpp

Synkel 12-15-2007 00:20

Quote:

Originally Posted by Hüpike (Post 143286)
acsudába! pedig úgy reménykedtem h azzal szemben amit mondassz mégis lesz névváltoztatás idén is :( hüpp hüpp

Idén már volt, csak nem karácsonykor.
Ezzel szemben ez télleg nem lenne rossz, a múltkor lemaradtam róla véletlen. Szerda volt a határidő, én meg aszittem még csak Kedd van...

Ati 12-15-2007 12:12

Színes fórum most már biztosan lesz. 2007. december 31-én 12 órától (UTC) 2008. január 1-én 12 óráig (UTC). Ezidő alatt a fórumot wapról nem lehet majd elérni. Mobiltelefonos böngészővel (például mini-opera) ezidő alatt is elérhető lesz a fórum. Wapelérése a fórumnak ismét onnantól lesz, hogy az adott fórumon a legutolsó színes kiírás is kitolódik a látható üzenetek közül.

Phoenix 12-15-2007 12:20

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 143321)
Színes fórum most már biztosan lesz. 2007. december 31-én 12 órától (UTC) 2008. január 1-én 12 óráig (UTC). Ezidő alatt a fórumot wapról nem lehet majd elérni. Mobiltelefonos böngészővel (például mini-opera) ezidő alatt is elérhető lesz a fórum. Wapelérése a fórumnak ismét onnantól lesz, hogy az adott fórumon a legutolsó színes kiírás is kitolódik a látható üzenetek közül.

:D Arra még lehet én is visszanézek szabiról :)
Drag: December 31én UTC idő szerint délben ott legyél :D

Ati 12-15-2007 12:20

És akkor még néhány szót gyorsan így előre az ünnepek alatt érvényes szabadságról is:

Az ünnepek alatt 3 órás minimum szabadság lesz. Ez azt jelenti, hogy a máskor megszokott 72 óra helyett az ország szabadságra menetelétől számítva 3 óra múlva már be tudsz ismét lépni a Hódítóba.

Ez a csökkentett minimum idő csak az ünnepek alatt él, 2007. december 24-e 0 óra (UTC) és 2008. január 2-a 24 óra (UTC) között. 2008. január 3-án 0 órakor (UTC) vissza lesz állítva a 72 órás szabadság.

Csak a szabadság MINIMUM ideje változik, maximum idő továbbra sincs, annyi ideig maradsz szabadságon, ameddig akarsz. (No persze emberi keretek között természetesen. :))

Az ünnepek alatti minimum-idő csökkentéssel azt kívánjuk biztosítani, hogy nyugodtan eltölthess családoddal egy vacsorát, meglátogathasd a rokonokat, feldíszíthesd a fát, átadhasd az ajándékokat, anélkül, hogy közben a Hódítóbeli országod miatt kellene aggódnod. Mivel a minimum idő 3 óra lesz, ezért hamar vissza is térhetsz játszani, így nem maradsz Hódító nélkül sem, mégis egy-egy rövid időszakra biztonságban tudhatod az országod.

Ezen időszak alatt a 3 órás minimum azokra az országokra is vonatkozik, akik régebben mentek szabadságra.

A visszajövetel is hasonlóképp fog működni: akik azután szeretnének visszajönni szabadságról, hogy a 72 óra visszaállításra került, azoknak már a 72 órát kell kivárni.

A 72 óra visszaállítása automatikusan meg fog történni, senki ne számítson arra, hogy még biztos lesz 1-2 óra pluszban, hátha elalszom... ;) Tehát aki nem szeretné a 72 órát kivárni, az még időben hozza vissza országát az ünnepi szabadságról.

Dragi 12-15-2007 12:26

Quote:

Originally Posted by Phoenix (Post 143323)
:D Arra még lehet én is visszanézek szabiról :)
Drag: December 31én UTC idő szerint délben ott legyél :D

ott hol ?:D:D:D

gabo 12-15-2007 13:38

minden évben szokott lenni ilyen sorszám változtatás, licitelés? és akkor pl.
10.000-99.999: 8.000 kör. Vagyis kell fizetni 8000 VIP kört, és erre jön még a licit?

Ati 12-15-2007 13:41

Quote:

Originally Posted by gabo (Post 143337)
minden évben szokott lenni ilyen sorszám változtatás, licitelés? és akkor pl.
10.000-99.999: 8.000 kör. Vagyis kell fizetni 8000 VIP kört, és erre jön még a licit?

Minden évben szokott lenni, a karácsonyi ünnepek alkalmával, igen.

Ez a kikiáltási ár. Ha mások is szeretnék ugyanazt a számot, akkor megy felfele, ha mások nem szeretnék, akkor nem megy felfele.

Grabi 12-15-2007 13:43

a vip csak sikeres átíráskor kerül levonásra vagy már jelentkezéskor szükséges a min. vipmennyiség?

gabo 12-15-2007 13:44

kösz a gyors választ. hát nem mostanában lesz. lehet megéri, de nekem túl drága:D majd 1x. ennyiből jó hogy van rá minden évben lehetőség, vmikor biztos igénybe fogom venni, de az még később lesz. köszi.

Ati 12-15-2007 13:47

Quote:

Originally Posted by Hüpike (Post 143341)
a vip csak sikeres átíráskor kerül levonásra vagy már jelentkezéskor szükséges a min. vipmennyiség?

Amikor licitálsz, azt a mennyiséget rá kell tenned, az azonnal levonásra kerül. Ha később tovább licitálsz (valaki például 100 körrel föléd licitált, ezért ráteszel még 200 kört, hogy újra vezess), akkor az a plusz licit is azonnal levonásra kerül.

A legvégén egyvalaki megkapja a sorszámot. A nyertes nem kapja vissza a vip köröket, akik nem nyerték meg a sorszámot, azok ekkor visszakapják.

Phoenix 12-15-2007 15:03

Quote:

Originally Posted by Dragon,Szamár :)) (Post 143327)
ott hol ?:D:D:D

Monnyuk a közös fórumon vagy az X fórumán ;)

Dragi 12-15-2007 15:12

Quote:

Originally Posted by Phoenix (Post 143351)
Monnyuk a közös fórumon vagy az X fórumán ;)

az X mán nem megy :) úgyhogy már csak a Közös megy :)

Seldon 12-16-2007 16:29

Licitálással kapcsolatban annyit szeretnék kérdezni, hogy ha egy országomal, amin van párezer vipkör, licitálok 1db számra, azt a számot megkaphatja-e a másik országom-e, amelyiken nincs meg a szükséges mennyiségű kör? Vagy ilyen mértékben azért mégse rugalmas? :)

Zsáni 12-16-2007 16:31

Quote:

Originally Posted by Seldon (Post 143629)
Licitálással kapcsolatban annyit szeretnék kérdezni, hogy ha egy országomal, amin van párezer vipkör, licitálok 1db számra, azt a számot megkaphatja-e a másik országom-e, amelyiken nincs meg a szükséges mennyiségű kör? Vagy ilyen mértékben azért mégse rugalmas? :)

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 143264)
Tapasztalat, hogy többeknek van valahol elfekvő, nem nagyon használt országuk, ami az összekapcsolás miatt kapja a vip köröket, de nem nagyon fogy róla, ilyen esetben az összegyűlt körök elhasználhatók, és kvázi "ingyen" juthatsz hozzá kedvenc sorszámodhoz.

szerintem ez arra utal :)

Seldon 12-16-2007 16:35

Quote:

Originally Posted by Zsáni (Post 143631)
szerintem ez arra utal :)

Tehát én egyik orim köreit egy másik orimra költhetem? Ha igen, annak örülnék :)

Ati 12-16-2007 16:36

Quote:

Originally Posted by Seldon (Post 143629)

Saját, ÖSSZEKAPCSOLT országok között van lehetőség másik országnak átadni, ha ezt jelzed. Csak a nyertes országgal összekapcsolt országok között van erre lehetőség.

Ati 12-16-2007 16:37

Quote:

Originally Posted by Seldon (Post 143640)
Tehát én egyik orim köreit egy másik orimra költhetem? Ha igen, annak örülnék :)

Igen, ezt megteheted.

Seldon 12-16-2007 16:39

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 143646)
Igen, ezt megteheted.

Köszönöm szépen :)

Synkel 12-16-2007 16:42

Ati, és tutira nem vagy meggyőzhető afelől, hogy karácsony lévén akciósan (mondjuk 500 vip körért) újra lehessen nevet változtatni?

Ati 12-16-2007 16:46

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 143662)
Ati, és tutira nem vagy meggyőzhető afelől, hogy karácsony lévén akciósan (mondjuk 500 vip körért) újra lehessen nevet változtatni?

Biztosan nem vagyok erről meggyőzhető.

Gyula 12-16-2007 16:47

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 143662)

Ritka pillanat de támogatom a javaslatot.
500vip kört nekem is megérne egy név váltás.

Gyula 12-16-2007 16:47

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 143681)
Biztosan nem vagyok erről meggyőzhető.

500vip kör, meg két sőr? :cool:

Zsáni 12-16-2007 16:49

Quote:

Originally Posted by Gyula (Post 143686)

inkább dobostorta és kappucsínó :)

Kutyuleee 12-16-2007 18:01

Quote:

Originally Posted by Gyula (Post 143686)

innen is menne az 500kör és még 2 sör;)

All times are GMT +1. The time now is 17:56.