![]() |
Drágakő eladásakor a teljes bevétel kiirása
Gondoltam megnyitom ide a topicot, mert nekem is tetszik az ötlet.
Szimpatikusabb lenne ha a drágakő eladásakor kiirná, hogy összesen mennyit kaptam érte. Egyszerü kényelmi dolog, és,ha jól sejtem legrosszabb esetben is 5perc alatt le van programozva. |
Mint már az előző nyitótopikjában is írtam, kényelmi szempontból bekerülhet.
|
Nekem tetszik a dolog. Nem az, hogy nem lehet ellenni nélküle (főleg amennyi drágakövet én bányászok pl), de akkor is így lenne rendjén.
|
Én még mindig úgy gondolom, hogy a drágakő eladása nem minősül piaci akciónak. Nem vagyok se mellette, se ellene. Egyel több kiírás körönként.
Helytartó: eladtam 7 drágakövet 2000 aranyért. Piacon eladtál 7 drágakövet 2000 aranyért, ez összesen 14000 arany bevételt jelentett. A Császár fel szeretné építeni világhírû palotáját, ám ehhez rengeteg drágakõre van szüksége. Éppen ezért az összes drágakövet, amit az országok bányái termelnek hajlandó felvásárolni. |
Quote:
|
jó kis kényelmi.én is támogatom.
|
Quote:
|
Nekem speciel tetszik az ötlet, mindig is zavart, hogy nem írta ki, hogy összesen mennyivel dotált meg a császár :)
|
szerintem is jóötlet. Értelme nem sok, de nem nagy változtatás, és következetes lenne.
|
Quote:
|
Hány ilyen topic van? :O Vagy én vagyok skizofréniás? Mintha már írtam volna egy ilyen topicban... :D
Mindegy. Akkor elírom (mégyegyszer). Szerintem egyáltalán nem lenne zavaró, bár én nem nagyon használnám ki, de biztos sokaknak segítség lenne, így tartózkodom, de szavazás esetén a emgvalósítás mellett tenném le a voksom. Ha csak 1 embernek is segít, úgy hogy a többit nem gátolja semmiben, akkor hasznos! |
Sztem se rossz ötlet:)
|
A kényelmet szolgálná.
Jó 5let.:) |
Támogatom, mert van törpém és néha lusta vok számológépezni!
|
Hasznosnak találnám,egy olyan változtatásnak,ami nagyban elősegítené országom fejlődését és előrehaladását :) Egyébként nem :p
Támogatom :) |
Elsőre jónak tűnt az ötlet. Másodjára már annyira nem. Lehet, hogy nem kellett volna a tekiösszeadásos topicot olvasni?
Quote:
|
Nekem meg egyáltalán nem jön be.
Ha valaki millió számra bányássza a drágakövet,akkor talán ,de akkor meg úgysem érdekli az összeg,mert nem anyagiaskodik;) Aztán most jöhet rám a kiabálás ezért:p:p |
Quote:
Akkor módositom a javaslatot: De akkor a piacon ha eladok vmit NE ÍRJA ki hogy mennyi bevételt jelentett, hanem irja ki hogy "eladtál 3435mázsa követ 187arany egységáron". te meg számold ki hogy mennyit is jelentett ez... Quote:
de ha mondjuk gazdálkodó törpével van mondjuk 23drágakavics bányád és 1765+-150 a drágakavics ára. akkor már nem olyan alap matek készség. ez ugye 691*1765, amit elég kevesen vágnak rá kutfőből. persze én is mondom hogy kb1-1,2 misi,de ez sok embernek nem elég,főleg hogy a bevételnél szereti az ember a pontos összeget tudni, nem csak kerekitve. Azért nem jó a párhuzam, mert ott általában megelégszik az ember egy nagyságrendileg helyes összeadással, ami tényleg fejből megy egy matekosnak, ez egy picivel bonyolultabb... |
Quote:
amúgy zavarni senkit se fog, mert aki nem bányászik drágakövet azt nem érinti. max ha bejön fedezésből/ütésből 2-3 darab akkor 2-3körig 1sorral több a HT-nek... Aki bányászik, és esetleg nagyobb mennyiségben annak viszont előnyős. mondjuk én pontosan tudom ebből a bevételem, mert stabilan 2k az ára;) de nincs mindenhol így:D |
Quote:
Egyetértek Kutyuleeval. Nem szoktam nagyon bányászni drágakövet, mert azokban a csoportokban ahol előfordulok nem nagyon éri meg, de attól még tetszik a javaslat. Nem látom be, hogy miért kellene nekem ezt külön kiszámolni, mikor az összes többi eladás logikája szerint eleve ki kellene legyen írva. |
Quote:
háát nem is tudom azért nagy mennyiségnél is zavaró hogy nem tudod mennyit kaptál érte sztem |
Nekem nem lenne fontos, mert ha eladok akkor előtte gyorsan kiszámolom a számológéppel, de nem zavarna.
|
Ide irok de a korábbi témát nem találtam meg.
A drágakő ára szerintem belátható hogy ne mváltotta be a hozzá fűződő reményeket. Bár nem látok minden csoportot (sajnos) de amit igen abban nem ér semmit a bánya ezen típusa sajnos. Megint haszontalanná vált.Szerintem lehet az árát növelni megint de lehet ugyanoda jutnánk idővel mint most, vagy valami teljesen más lehetőségen gondolkozni. |
az áremelés semmire se lenne jó, mert nincs senkinek kavicsbányája és amíg mindenki fölhúzza azt a mennyi szinten tartaná az árat már le is menne újra
|
Quote:
egyébként azokban a csopikban, ahol 1500 fölött van a drágakő ára, ott nem bontom le. mindig jól jön az a napi 6-10 milla, amit termelnek. 1 drágakőbánya többet hoz, mint a kereskedőnél egy bank. ha a kereskedő megengedi magának azt a néhány bankot, nálam is simán elfér az a 10-20 drágakőbánya. hozzászólva a témához: támogatom a javaslatot. |
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 01:24. |