Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Elvetett javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=41)
-   -   Piacralépések számának bővítése gyorsban (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=2431)

Pool 10-27-2007 19:29

Piacralépések számának bővítése gyorsban

Arra gondoltam, mivel a gyorsban 48 kör telik el egy nap alatt, ugye, így mindenből elvileg kétszer annyi történhet (lopás, ártó, harc), mint normálban, nem lenne-e jó ötlet a piacra lépések számát növelni nem VIP-nél 3-ról 4-5re, VIP-nél 5-ről 6-7-re.
Jól jönne, ha nem csak napi 3*, 5* lehetne pótolni az ellopott tekercset, építeni piacról, kaját venni, egységet venni-adni...
Egy szöviharcban elég jól jönne mindkét félnek, de a termelő országok is többször tudnának piacolni és itt most nem a nagy termelő orikat akarom segíteni...
Most mondhatnátok, hogy akkor a lassúban meg legyen 1 piac, de az már elég gáz lenne, bár nem ismerem a lassú csoportot...
Vélemény?

Eke 10-27-2007 20:17

Én rég nem játszok a gyorsban,de nekem tettszik az ötlet.

Reni 10-27-2007 20:45

Teljesen logikus érvelés, én sem játszom gyorsban, de az ötletet jónak tartom.

Dragi 10-27-2007 21:09

én játszom gyors csopiban szerintem tökéletes úgy ahogy van és betudom osztani az 5 piacomat és igen szöviháború esetén is betudtam :) és szvsz. nincs szükség változtatásra

Xeper 10-27-2007 21:15

Egy ideje én sem voltam gyorsban, de anno eléggé kényelmetlen volt az a kevéske kis piac. Együtt lehet vele élni, de valóban úgy lenne logikus, ha dupla piac járna a normál csoportokhoz képest...

[HTPA]GeeForce 10-27-2007 21:23

Csak mehogy az legyen a vége, hogy a lassúban meg napi 1, és VIP-el meg 2... :(
:S

Pool 10-27-2007 21:57

Quote:

Originally Posted by Dragon,Szamár :)) (Post 132193)
én játszom gyors csopiban szerintem tökéletes úgy ahogy van és betudom osztani az 5 piacomat és igen szöviháború esetén is betudtam :) és szvsz. nincs szükség változtatásra

Akkor az nem lehetett vmi nagy szöviháború, ahol állandóan rengetnek, lopnak, ártóznak, éhezel...

Pool 10-27-2007 21:57

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 132194)
Egy ideje én sem voltam gyorsban, de anno eléggé kényelmetlen volt az a kevéske kis piac. Együtt lehet vele élni, de valóban úgy lenne logikus, ha dupla piac járna a normál csoportokhoz képest...

Dupla? Ááá, én csak +1-2-őt javasoltam

Pool 10-27-2007 21:58

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 132195)
Csak mehogy az legyen a vége, hogy a lassúban meg napi 1, és VIP-el meg 2... :(
:S

Maradjunk a gyors csoportnál...

[HTPA]GeeForce 10-27-2007 22:08

Quote:

Originally Posted by LiverPool (Post 132200)
Maradjunk a gyors csoportnál...

Ott már leadtam a voksomat. Az tükrözi a véleményem. ;)

Dragi 10-27-2007 22:45

Quote:

Originally Posted by LiverPool (Post 132198)
Akkor az nem lehetett vmi nagy szöviháború, ahol állandóan rengetnek, lopnak, ártóznak, éhezel...

höhö :) Ha te mondod Pool :)

Synkel 10-27-2007 23:49

A dupla piac baromira túlzás lenne szerintem, de logikailag nézve csakugyan járna 1-2 plusz alkalom. Hozzáteszem, sose voltam gyorsban, szal nem biztos, hogy a véleményem helytálló:)

Az is lehet, hogy olyan ez mint a piac nélküli aréna, azaz ha gyorsba mész, vállald a relatíve kevesebb piacot is, és tanulj meg ennyivel boldogulni. Elvégre nem a kezdők csoportja...

Remedy 10-27-2007 23:51

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 132213)
A dupla piac baromira túlzás lenne szerintem, de logikailag nézve csakugyan járna 1-2 plusz alkalom. Hozzáteszem, sose voltam gyorsban, szal nem biztos, hogy a véleményem helytálló:)

Logikailag a dupla lenne a helyes, csak szolok. De ez nem velemeny, mert en se jatszottam ott sohasem. :)

Pool 10-28-2007 00:34

Azért a dupla kicsit sok lenne szerintem, mert így VIP-ként 2 és fél óránként lehetne 1* piacozni, hogy kitartson egész nap. Mondjuk addig lemegy 5 kör :)
De +1-2 reális lenne...

Xeper 10-28-2007 01:11

Quote:

Originally Posted by LiverPool (Post 132224)
Azért a dupla kicsit sok lenne szerintem, mert így VIP-ként 2 és fél óránként lehetne 1* piacozni, hogy kitartson egész nap. Mondjuk addig lemegy 5 kör :)
De +1-2 reális lenne...

És mia a gond a +3 piaccal? VIP pedig marad a +2, és nem *1,66
Azaz napi 6/8 piac a 3/5 helyett. 8/6 körönként 1

Smooth Scroller 10-28-2007 02:33

akkor a cucc is jojjon vissza 24 kor mulva, azaz 12 ora mulva. amig ez marad 24 ora, addig nem igazan, kell sztem 5nel tobb piac, bar neha valoban jol jon.

ettol fuggetlenul tamogatom az 5letet, de azon akkor viszont tenyleg el kene gondolkozni, hogy a 24 ora 24 kor lenne-e a piacon marado cuccokat illetoen.

(nem kotozkodes akart lenni, csak 1 kis felvetes, mert az eremnek is 2 oldala van. neha 3. ;))

Deni 10-28-2007 04:30

Én ezt anno talán még a levlistán javasoltam, akkor nem ment át Atin az ötlet. A mostanihoz több sikert kívánok :rolleyes:

Pool 10-28-2007 09:36

Attila (: Te Nem-re szavaztál, esetleg elmondod, miért?

J.Ati 10-28-2007 09:52

Quote:

Originally Posted by LiverPool (Post 132295)
Attila (: Te Nem-re szavaztál, esetleg elmondod, miért?

Igaz én nem voltam még gyorsban,de kifogom próbálni!
Úgy vagyok vele ,hogy fölösleges a piac belépőket megnövelni, mert néha normálban is kevés az 5,de be kell tudni osztani.
Synkelnek meg teljes mértékben igaza van:

Quote:

Az is lehet, hogy olyan ez mint a piac nélküli aréna, azaz ha gyorsba mész, vállald a relatíve kevesebb piacot is, és tanulj meg ennyivel boldogulni. Elvégre nem a kezdők csoportja...

Seldon 10-28-2007 23:32

Nem vagyok én semmi jónak az elrontója ;)
Határozottan jól jönne mindenkinek néhány kemény szituációban.

Tsobi 10-29-2007 01:35

Quote:

Originally Posted by Seldon (Post 132405)

Quote:

Néhány kemény szituációba sokminden jól jönne ;)
És ahogy Synkel is mondta,papíron ez nem a kezdők csoportja .. tehát boldogulni kell :)
Ennek ellenére támogatom az ötletet.

Dragi 10-29-2007 06:16

Quote:

Originally Posted by Seldon (Post 132405)

egy játék megnyerése gomb is

richardka 10-29-2007 07:55

böven elegendö a gyorsba a 3 vagy 5 piac:)

ahogy Gergő is mondta be kell tudni osztani.

Azért nem támogatom, mert 1 év mulva meg jönne egy ujabb emelési javaslat, aztán ujabb.

Nincs olyan szöviharc ahol nem lenne elég a mostani

meg azért valljuk be vannak akik be tudják osztani a piacot, mégha szöviharcba vannak is legyen az bármiylen. Akkor velük szurnánk ki.

Ezzel az erövel felesleges lenne a mészár is. Minek ha ugyis potolja

Ferenc5259 10-29-2007 10:56

Én nem voltam a gyors csoportban de szerintem is lehetne több belépésük, de csak +1. Tehát alap az 4, vip 6, azzal a kikötéssel hogy soha többé nem lesz bövitve, csak ha radikális változás történik az egész játékban.

Pool 10-29-2007 12:44

Quote:

Originally Posted by Dragon,Szamár :)) (Post 132410)
egy játék megnyerése gomb is

Ez Ati szövege...
Légy szíves, ne offolj...
Köszi!

Pool 10-29-2007 12:45

Quote:

Originally Posted by richardka (Post 132415)

Nincs olyan szöviharc ahol nem lenne elég a mostani

Azért ezzel vitatkoznék...

Dragi 10-29-2007 13:30

Quote:

Originally Posted by LiverPool (Post 132472)
Azért ezzel vitatkoznék...

hát akkor tegyed hisz arról szólna a topic vagy mi :) érvek és ellenérvek

Pool 10-29-2007 13:43

Quote:

Originally Posted by Dragon,Szamár :)) (Post 132483)
hát akkor tegyed hisz arról szólna a topic vagy mi :) érvek és ellenérvek

MF vs szövi...
A szöviben fél-elf tolvaj lopja állandóan, óriás rengeti, éhezik, támadják
Hamar el tud kopni 5 piac, ha pótolni kell tekecset, venni kell kaját, építeni is kellene, meg talán még seregre is futja...
De hát ezt csak az értheti, aki élt már át ilyet, a többség úgyis értelmetlennek találja a javaslatomat...

Dragi 10-29-2007 13:46

Quote:

Originally Posted by LiverPool (Post 132485)
MF vs szövi...
Hamar el tud kopni 5 piac, ha pótolni kell tekecset, venni kell kaját, építeni is kellene, meg talán még seregre is futja...
De hát ezt csak az értheti, aki élt már át ilyet, a többség úgyis értelmetlennek találja a javaslatomat...

mf törpincsem van I-be ergó nem mondhatod hogy nem tudom miről beszélsz :) De én nem tartom kevésnek az 5 piacomat

Xeper 10-29-2007 14:50

Quote:

Originally Posted by Dragon,Szamár :)) (Post 132486)
mf törpincsem van I-be ergó nem mondhatod hogy nem tudom miről beszélsz :) De én nem tartom kevésnek az 5 piacomat

Békeidőben sima piacoláshoz persze hogy elég.
De egy szöviharcban ne mondd nekem hogy elég 9-10 körönként 1* piacra menni... VIP nélkül pedig 16 körönként.

Dragi 10-29-2007 15:05

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 132496)
De egy szöviharcban ne mondd nekem hogy elég 9-10 körönként 1* piacra menni... VIP nélkül pedig 16 körönként.

ha eddig elég volt akkor mér pont akkor lenne kevés mikor Pool a csopiba van ?

Arwyl szelleme 10-29-2007 15:07

Quote:

Ezt akartam épp írni Richarnak címezve! Ezek szerint nem volt még igazi harcban része...

Pool hszéhez még annyit, hogy kijöhet úgy gyorscsopiban, hogy 1 nap alatt 3x kopik a teki is, még a lopásra téve 1 lapáttal.

Arwyl szelleme 10-29-2007 15:09

Quote:

Originally Posted by Dragon,Szamár :)) (Post 132498)

Várd be 3/I-ben, megtudod szerintem. ;)

Remedy 10-29-2007 15:45

Meg kozben az jutott eszembe, hogy ide elvileg ugysem kezdok mennek, esetleg fel lehet ugy is fogni, hogy ez nem hianyossag, vagy logikai bukfenc, hanem direkt nehezites, es tessek taktikai elemkent felfogni...

Asszem igy a nemre szavazok megis... :)

Synkel 10-29-2007 15:51

Quote:

Originally Posted by LiverPool (Post 132485)
MF vs szövi...

Quote:

Quote:

Originally Posted by Arwyl szelleme (Post 132499)
Ezt akartam épp írni Richarnak címezve! Ezek szerint nem volt még igazi harcban része...

Pool hszéhez még annyit, hogy kijöhet úgy gyorscsopiban, hogy 1 nap alatt 3x kopik a teki is, még a lopásra téve 1 lapáttal.

Egyet felejtetek el mindannyian. Nem csak nektek, hanem az ellenfélnek is ennyi piaca van csupán. Mivel kissé meggondolatlanul szavaztam, így a nevem az igenek közt van, de megváltozott a véleményem menet közben. Aki gyorsba megy számoljon ezzel is, és kész.

Pool 10-29-2007 17:01

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 132504)
Egyet felejtetek el mindannyian. Nem csak nektek, hanem az ellenfélnek is ennyi piaca van csupán. Mivel kissé meggondolatlanul szavaztam, így a nevem az igenek közt van, de megváltozott a véleményem menet közben. Aki gyorsba megy számoljon ezzel is, és kész.

Esetleg egy szövi ellen, aki tőled lop és téged ártóz, csak sereggel tudsz vmit tenni, így őket annyira nem vágja oda a relatíve kevés piac

Pool 10-29-2007 17:01

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 132503)
Meg kozben az jutott eszembe, hogy ide elvileg ugysem kezdok mennek, esetleg fel lehet ugy is fogni, hogy ez nem hianyossag, vagy logikai bukfenc, hanem direkt nehezites, es tessek taktikai elemkent felfogni...

Asszem igy a nemre szavazok megis... :)

Mi másra...:)

Pool 10-29-2007 17:02

Quote:

Originally Posted by Dragon,Szamár :)) (Post 132498)

Majd kiderül I-ben :D

Pool 10-29-2007 17:07

De a félreértések elkerülése végett: Én nem magam miatt akarom, mert nekem mostanában elég 2-3 piac is. De amikor vagy 2 éve gyorsban jártam, akkor még nem volt enyni szabis, akkor voltak igazi nagy csaták, már akkor is gondoolkoztam ezen, de akkor még nem volt külső, levlistán pedig nem szerettem....
De ki tudja, eljönnek még a nagy csaták ide újra, akkor megint jó lenne mindenkinek.
Egy kicsit bele lehet gondolni, 48 kör hosszú idő egy szöviháborúban, olyan, mintha nornálban két napig lenne 3-5 piacod...
Ugye, ez már nem lenne olyan hú de jó :)

Synkel 10-29-2007 17:12

Pool, egész más a kettő. Normálban 5 piaccal kellemes tf orikat lehet üzemeltetni, gyorsban ez nem megy. ( Legalábbis én így gondolom, mert mint mondtam sose jártam ott) Nyilván nem ez az egyetlen különbség ami a játéktechnikát illeti, szal akik ott játszanak fel vannak készülve elméletileg. Ha meg mégsincsenek, akkor könnyen kellemetlenné fajulhat egy szöviháború, ezt elismerem, csakúgy mint normálban ha egy magadnál felkészültebb ellenféllel találkozol.

All times are GMT +1. The time now is 04:00.