Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Segítség (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=13)
-   -   Zuhanó piaci árak (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=2430)

Cassandra 10-27-2007 16:56

Zuhanó piaci árak

Főként tapasztalt játékosok véleményét várom.

Az egyik csoport piaca (Nem mondom melyik, nem akarok szabályt sérteni.) egy ideje nemkicsit megbolondult.

Mióta az ominózus csoportban leledzem ilyen alacsony árakat még nem láttam mint amilyenek lassan egy hónapja vannak (Sőt, talán még egyetlen csoportban se láttam ilyesmit.). Konkrétumot nem nagyon merek beítni, csak arányokat. Lényegében mindhárom piacon az árak az eddigieknek a harmadára (sőt van ami negyedére) csökkentek és ez a csökkenő tendencia még mindig erősen megvan.

Pusztán kíváncsiságból, mi okozhat ilyen drasztikus árzuhanást?

Ps.: Remélem ez a topik nem ütközik semmilyen szabályba, direkt nem írtam pontos adatot, ellenben a jelenség háttere nagyon érdekel.:)

Smooth Scroller 10-27-2007 17:02

vmi olyasmi, hogy nincsenek a csoport elen mrd-okkal rendelkezo orik, akik idonkent felvasaroljak a lezuhant aru cuccokat, hogy aztan visszarakjak dragabban. es itt nem nehany ezer 1segre gondolok termeszetesen.

az egesz csoport valszeg kisebb hekis, vmit termelo, eladni szandekozo orikbol all. mivel a kinalat van csak meg a kereslet meg hianyzik, ezert nem er semmit a piacon levo aru.

vmi ilyesmi lehet.

Fefe013 10-27-2007 17:05

Quote:

Originally Posted by Smooth Scroller (Post 132133)
vmi olyasmi, hogy nincsenek a csoport elen mrd-okkal rendelkezo orik, akik idonkent felvasaroljak a lezuhant aru cuccokat, hogy aztan visszarakjak dragabban. es itt nem nehany ezer 1segre gondolok termeszetesen.

az egesz csoport valszeg kisebb hekis, vmit termelo, eladni szandekozo orikbol all. mivel a kinalat van csak meg a kereslet meg hianyzik, ezert nem er semmit a piacon levo aru.

vmi ilyesmi lehet.

Én is erre gondolok, tul sok a termelt cucc meg az írt teki és a marshal keresztet ez lentebb dobja, a kínálat jobbra tolódik v vmi hasoló:D

Cassandra 10-27-2007 17:10

Quote:

Originally Posted by Smooth Scroller (Post 132133)

vmi ilyesmi lehet.

Mondjuk nem vagyok a csoport "élén", de azért nem hiszem, hogy akik ott űlnek sok-sok hektáron, azoknak ne lenne mit a tejbe aprítani.:)

A kicsiknek ez most kifejezetten jó, az tuti. De pl alig győzöm a HT-t a katipiac után állítgatni, mert lehet, hogy amiért kitette legutóbb a katonákat (akkor még jó ár), az következő alkalommal már pont elég ahhoz, hogy a rablóbandák martalékává váljanak.

Lassan fél éve vagyok a csoportba és a toppban ekkora változást nem láttam, ami ezt előidézhette volna.

Cassandra 10-27-2007 17:11

Quote:

Originally Posted by fefe013 (Post 132134)
Én is erre gondolok, tul sok a termelt cucc meg az írt teki és a marshal keresztet ez lentebb dobja, a kínálat jobbra tolódik v vmi hasoló:D

Mindhárom piacon?:)

Fefe013 10-27-2007 17:13

Quote:

Originally Posted by Cassandra (Post 132136)
Mindhárom piacon?:)

Ha megnő a kínálat, akkor ez van! Nekem ezt tanították annak idején közgázból:D /de rég volt:D/

Cassandra 10-27-2007 17:18

Quote:

Originally Posted by fefe013 (Post 132137)
Ha megnő a kínálat, akkor ez van! Nekem ezt tanították annak idején közgázból:D /de rég volt:D/

Mennyire kell megnőnie a kínálatnak ahhoz, hogy három piacon, minden áru ára a töredékére essen?:D

Láttam már hogy hogy le tudnak menni néha az árak, de személy szerint ilyen intenzív elértéktelenedéssel eddig nem találkoztam.

Synkel 10-27-2007 17:21

Quote:

Originally Posted by Cassandra (Post 132138)
Mennyire kell megnőnie a kínálatnak ahhoz, hogy három piacon, minden áru ára a töredékére essen?:D

Láttam már hogy hogy le tudnak menni néha az árak, de személy szerint ilyen intenzív elértéktelenedésselé eddig nem találkoztam.

A kínálat nem feltétlen nőtt meg, inkább a kereslet csökkent drasztikusan. Nincsenek nagyarányú fedezések, nem kell a fedezett területet beépíteni, és nincs veszélyben a top sem, így nem érdekük magasan tartani az árakat.

NorB 10-27-2007 17:21

az árakat szándékosan is le lehet vinni a gazdagok által mondjuk úgy, politikai okokból :)

Cassandra 10-27-2007 17:24

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 132140)
A kínálat nem feltétlen nőtt meg, inkább a kereslet csökkent drasztikusan. Nincsenek nagyarányú fedezések, nem kell a fedezett területet beépíteni, és nincs veszélyben a top sem, így nem érdekük magasan tartani az árakat.

Na akkor majd jól felszaladok és reszkessenek csak.:D
Kár, hogy nehezen viselem a magaslati levegőt.:D

Cassandra 10-27-2007 17:25

Quote:

Originally Posted by NorB (Post 132141)
az árakat szándékosan is le lehet vinni a gazdagok által mondjuk úgy, politikai okokból :)

Kifejtenéd mire gondolsz?:)

Synkel 10-27-2007 17:25

Quote:

Originally Posted by Cassandra (Post 132143)
Na akkor majd jól felszaladok és reszkessenek csak.:D
Kár, hogy nehezen viselem a magaslati levegőt.:D

Próbáld ki. Amint elindulsz komolyabban felfele, egyből lesz ára mindennek, hogy az utolsó fillérjeidet is a haladásra kelljen költened:)

Fefe013 10-27-2007 17:26

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 132140)

Quote:

Originally Posted by NorB (Post 132141)

Ez a két lehetőség is fennáll, sőt akár mind a 3 tényező közrejátszása is lehetséges......:D

Cassandra 10-27-2007 17:30

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 132145)
Próbáld ki. Amint elindulsz komolyabban felfele, egyből lesz ára mindennek, hogy az utolsó fillérjeidet is a haladásra kelljen költened:)

Nem akartam már tovább felmenni, de ezekután...;)
Fölöttem 5körön belül 2 aktív ország van, a következő 20-ra, utána 50re és 100+-ra.
Komoly félnivalójuk nincs így se.:)

Cassandra 10-27-2007 17:32

Quote:

Originally Posted by fefe013 (Post 132146)
Ez a két lehetőség is fennáll, sőt akár mind a 3 tényező közrejátszása is lehetséges......:D

Szóval rosszkor vagyok rossz helyen...:D
De legalább most nagyon olcsón veszek tekit késöbb jó drágáért eladhatom majd... csak győzzem kivárni.:p

Grabi 10-27-2007 17:41

jól leírták a többiek. nincs veszélyben a top. nem kell felvenni a nyersit meg a katikat az új generáció elől. a top meg írja a tekijeit és nem vásárol.

jól sejtem ez a W csoport? ejjj de rég voltam ott :)

Cassandra 10-27-2007 17:43

Szerintem ne nagyon hangoztass csoportot... Direkt nem tettem én se...
Ettől függetlenül a tipp jó.

Grabi 10-27-2007 17:45

miért is? ötös szinten csak ott vagy, nagy ész kell hozzá :) konkrét piaci adatokat meg nem adtunk ki. kétlem h ebből probléma lehet.

Cassandra 10-27-2007 17:46

Quote:

Originally Posted by Hüpike (Post 132153)
miért is? ötös szinten csak ott vagy, nagy ész kell hozzá :) konkrét piaci adatokat meg nem adtunk ki. kétlem h ebből probléma lehet.

Őőő... eddig szerintem nem tudta a fél fórum, hogy hol vagyok.:D

Grabi 10-27-2007 17:47

Quote:

Originally Posted by Cassandra (Post 132154)
Őőő... eddig szerintem nem tudta a fél fórum, hogy hol vagyok.:D

hmmm ránézek a W fórumára és látom. de akkor visszaszívom. cassy ötös orija nincs az ötösön. mégegyszer mondva, nincsen!

Cassandra 10-27-2007 17:49

Quote:

Originally Posted by Hüpike (Post 132155)
hmmm ránézek a W fórumára és látom. de akkor visszaszívom. cassy ötös orija nincs az ötösön. mégegyszer mondva, nincsen!

A csoportban levők tudják is mi van a piacon.:p
Mindegy, nem lényeg.

Synkel 10-27-2007 17:49

Quote:

Originally Posted by Hüpike (Post 132155)

Mondjuk ezt a trükköt én is ellesném, hogy az ötös orim ne az ötösön legyen:D

Grabi 10-27-2007 17:50

látodlátod, csak meg kell kérni és kész ;)

Cassandra 10-27-2007 17:51

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 132157)
Mondjuk ezt a trükköt én is ellesném, hogy az ötös orim ne az ötösön legyen:D

Csak halkan jegyzem meg én egy rohadt szóval nem mondtam, hogy ez ötös csopi.;)
Csak Grabi mondta(ki).:p

Deni 10-27-2007 17:55

én nagyon régen kerek erdő közepében szándékosan tartottam piacon alacsonyan az árakat.. hogy az emberek elbontsák a bányáikat, mert kényelmes olcsó a csopi minek az.. jöttek a null bányás, null tanyás ütőgépek.. és utána egész jól meg lehetett szedni magad belőle.. :rolleyes:
de ez már régen volt.. és azt hiszem a gyors csopiban.. akkor még más világ volt :rolleyes:

Cassandra 10-27-2007 18:05

Quote:

Originally Posted by Deni (Post 132160)
én nagyon régen kerek erdő közepében szándékosan tartottam piacon alacsonyan az árakat.. hogy az emberek elbontsák a bányáikat, mert kényelmes olcsó a csopi minek az.. jöttek a null bányás, null tanyás ütőgépek.. és utána egész jól meg lehetett szedni magad belőle.. :rolleyes:
de ez már régen volt.. és azt hiszem a gyors csopiban.. akkor még más világ volt :rolleyes:

Ilyesmire gondoltam én is... de igazából nem látok túl nagy mozgolódást a környéken... Felfele nagyon kevesen jönnek, azok is általában megtorpannak 600 heki környékén, ahol és ami fölött(érték miatt) egymást érik a szabis országok.
Nekem mondjuk más tippem lett volna az indokra.

Deni 10-27-2007 18:08

Quote:

Originally Posted by Cassandra (Post 132161)
Ilyesmire gondoltam én is... de igazából nem látok túl nagy mozgolódást a környéken... Felfele nagyon kevesen jönnek, azok is általában megtorpannak 600 heki környékén, ahol és ami fölött(érték miatt) egymást érik a szabis országok.
Nekem mondjuk más tippem lett volna az indokra.

persze látszatra indirekt tápolás is lehet benne..
mikor én voltam W-ben, akkor nem voltak alacsonyak az árak :)

Cassandra 10-27-2007 18:11

Quote:

Originally Posted by Deni (Post 132162)
persze látszatra indirekt tápolás is lehet benne..
mikor én voltam W-ben, akkor nem voltak alacsonyak az árak :)

Hát most... khmm.... "érdekes", felettébb "érdekes".:p :D

Deni 10-27-2007 18:11

Quote:

Originally Posted by Cassandra (Post 132164)
Hát most... khmm.... "érdekes", felettébb "érdekes".:p :D

melyik része? :cool:

Grabi 10-27-2007 18:12

az, hogy te még emlékszel hogyan kell hódítózni :D

Cassandra 10-27-2007 18:13

Quote:

Originally Posted by Deni (Post 132165)
melyik része? :cool:

A mostani árak.:)
Ha gondolod privibe mutatok ezt-azt... aztán mondj véleményt magad.;)

Quote:

Originally Posted by Hüpike (Post 132166)

:D

Deni 10-27-2007 18:22

Quote:

Originally Posted by Hüpike (Post 132166)

ja nem emlékszem.. csak olvastam valahol :)

fáy 10-27-2007 23:53

Quote:

Originally Posted by Cassandra (Post 132132)

Az egyik csoport piaca (Nem mondom melyik, nem akarok szabályt sérteni.) egy ideje nemkicsit megbolondult.

Mióta az ominózus csoportban leledzem ilyen alacsony árakat még nem láttam mint amilyenek lassan egy hónapja vannak (Sőt, talán még egyetlen csoportban se láttam ilyesmit.). Konkrétumot nem nagyon merek beítni, csak arányokat. Lényegében mindhárom piacon az árak az eddigieknek a harmadára (sőt van ami negyedére) csökkentek és ez a csökkenő tendencia még mindig erősen megvan.

Ps.: Remélem ez a topik nem ütközik semmilyen szabályba, direkt nem írtam pontos adatot, ellenben a jelenség háttere nagyon érdekel.:)

Véleményem szerint kevés a hadakozás , szöviháború meg ilyenek.
A csoportunkba akkor szokott megugrani a piac ha több ütés , főleg pusztitás van , de tuti , hogy valamelyik piac lenn van

Cassandra 10-28-2007 00:22

Quote:

Originally Posted by fáy (Post 132216)
Véleményem szerint kevés a hadakozás , szöviháború meg ilyenek.
A csoportunkba akkor szokott megugrani a piac ha több ütés , főleg pusztitás van , de tuti , hogy valamelyik piac lenn van

Valamelyik, de nem mind a három és nem ennyire.

Kós00792 10-28-2007 06:59

Csak annyit mondok, hogy engem nagyon elszomorít, hogy a csoportba alacsony ára van a tekinek és a nyersinek. Naon nem örülök!

Synkel 10-28-2007 08:08

Quote:

Originally Posted by Kós00792 (Post 132240)
Csak annyit mondok, hogy engem nagyon elszomorít, hogy a csoportba alacsony ára van a tekinek és a nyersinek. Naon nem örülök!

Tegyél ellene:)

J.Ati 10-28-2007 08:11

Quote:

Originally Posted by Kós00792 (Post 132240)

Nézd a jó oldalát:)
Mielött szintet lépsz felvásárolsz egy rahedli cuccot aztán 4. szinten meg eladod;)

Steve 10-28-2007 08:23

Quote:

Originally Posted by Cassandra (Post 132132)

nemtom melyik csopi és nem láttam hód piacot három hónapja de lenne ötletem:
Lehet előjött egy szövi nagy törppel, katigyárral, tekitartalékkal.

Vagy egyszerűen Árpi abbagyta :D :D :D

BigPi 10-28-2007 08:37

Quote:

Originally Posted by Attila(: (Post 132254)
Nézd a jó oldalát:)
Mielött szintet lépsz felvásárolsz egy rahedli cuccot aztán 4. szinten meg eladod;)

off
csak ne felejtsen építeni raktárakat, úgy 30-35%-ot:D
on
Ha szerencsétek van, akkor valaki szándékosan nyomja lefele az árakat, hogy minél többet fel tudjon vásárolni. Ha ez a helyzet, akkor viszonylag gyorsan normalizálódni fog a helyzet.
Ha hosszabb ideig fenn marad ez a helyzet, akkor nincs más hátra a piac jelentős részét fel kell vásárolni és hagyni kell elveszni, vagy hatalmas háborúkat generálni ami ilyen távolságok mellett igen nehéz lehet.

J.Ati 10-28-2007 09:05

Quote:

Originally Posted by BigPi (Post 132262)
off
csak ne felejtsen építeni raktárakat, úgy 30-35%-ot:D
on

Juszuf piacát hagyni kell ahogy van:D
Vinni kell Ahmed bácsi piacát + Báhia leányzóét és akkor nem kell raki;):p
Két piac felvásárlása után a 3. már úgyis megy magától:)

All times are GMT +1. The time now is 19:10.