Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Egyéb (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=33)
-   -   Ki,hogyan ünnepel Októberben ? (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=2419)

Tsobi 10-22-2007 00:58

Ki,hogyan ünnepel Októberben ?

Üdv Mindenkinek !! :)

Egyébbe nyitom a topicot és szeretném,ha politikától függetlenül minden idelátogató elmondaná,hogyan ünnepli pl.Október 23-át.

Sokan azt mondják,hogy félnek kimenni,mert hogy így a rendőrök,úgy a huligánok .. Szerintem semmi ok a félelemre .. hisz ünnepségek lesznek,pártállástól függetlenül emlékezünk az 56-os eseményekre,az elesettekre,a hősökre .. miért lenne balhé egy megemlékezésen?
Butaság ...

Én pl szinte biztosan kimegyek 23-án valamelyik 56-os színhelyre és békésen emlékszem meg az ott történtekről ! Természetesen ha bármelyik társamat támadás vagy provokáció éri,akkor odaállok mellé és megvédem vagy vele együtt veszem fel a harcot,ha azzá fajul. De itt ígérem meg,hogy provokálni nem fogok :p

BeeLord 10-22-2007 11:50

Nos alapvetően nevetségesnek(annyira azért nem mosolyfakasztó) tartom, hogy egy nemzeti ünnep kapcsán várható, vagy nem várható tüntetésekről, harcokról kell beszélnünk...

Én személy szerint itthon fogok "ünnepelni". Munkaszüneti nap révén itthon lesz az egész család, amire egész évben ritkán van precedens. Talán lezavarunk este egy kártyapartit és beszélgetünk kicsit. Lényeg, hogy együtt vagyunk. Nekem ez sokkal többet jelent, mint keseregni órák hosszat a múlton.

És ha ezzel kezdtem rövid mondanivalóm, ezzel is fejezem be: ha lesz erőszakos cselekménnyel egybekötött tüntetés(nevezzük meg - vandálkodás) a fővárosban, remélem idén is kőkeményen fellép ezek ellen a rendőrség.

Fefe013 10-22-2007 13:45

Én elmegyek a helyi ünnepségre, h így emlékezzek meg a mártírjainkról, akik fel merték emelni a hangjuk annak idején az elnyomók ellen!

Remélem a megemlékezőkhöz kegyes lesz az időjárás, de az ünnepségek után bízom benne, h jó szeles, esős, hideg idő lesz, rem így már nem lesz olyan vonzó a járdalapdobálás, stb

Penya 10-22-2007 16:07

Quote:

Originally Posted by BeeLord (Post 131399)
Nos alapvetően nevetségesnek(annyira azért nem mosolyfakasztó) tartom, hogy egy nemzeti ünnep kapcsán várható, vagy nem várható tüntetésekről, harcokról kell beszélnünk...

Én személy szerint itthon fogok "ünnepelni". Munkaszüneti nap révén itthon lesz az egész család, amire egész évben ritkán van precedens. Talán lezavarunk este egy kártyapartit és beszélgetünk kicsit. Lényeg, hogy együtt vagyunk. Nekem ez sokkal többet jelent, mint keseregni órák hosszat a múlton.

És ha ezzel kezdtem rövid mondanivalóm, ezzel is fejezem be: ha lesz erőszakos cselekménnyel egybekötött tüntetés(nevezzük meg - vandálkodás) a fővárosban, remélem idén is kőkeményen fellép ezek ellen a rendőrség.

Ez nem nevetséges, hanem szomorú. Ajánlom Pesty László filmjét, arról hogy mi a nevetséges és mi nem.

A másik, azt hiszem legurítok egy sört a tiszteletükre, és előveszem Király Béla visszaemlékezéseit (Amire nincs ige), abból olvasok pár oldalt. Ja meg meghallgatom olasz barátaink dalát, az Avanti raggazi di Pest, avanti ragazzi di Buda-t.

Csokibácsi 10-22-2007 16:48

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 131401)
Mellesleg azt tartom nevetségesnek, hogy számodra azok a nevetségesek, akik 'keseregnek' valamin. Kesereg a franc. Lerújuk kegyeletünket azoknak az embereknek a sírjánál, akik meghaltak valamiért, amiben hittek.

Ha ez számodra nevetséges, és felesleges kesergésnek minősül, akkor légy oly kedves, és szívj el még egy füves cigarettát, mert utána már legalább érthető, hogy ez számodra nevetséges/szomorú/kesergés. (Szájíz szerint be lehet helyettesíteni a megfelelő szót a mondatba.)

Hol írta BeeLord, hogy neki ez lenne a nevetséges?
Fuss neki még párszor a kommentjének. Aztán még párszor. Ha megvan, akár bocsánatot is kérhetsz tőle.

Az ünnep örömére ma kifestettem az előszobát nemzeti színűre, holnap rámegyek még egy réteggel.

Fefe013 10-22-2007 17:17

Én úgy vettem, h BeeLord a vandál tüntetőket ítéli el nem pedig az ünneplőket, és ha vki kesereg vmin attól még nem tesz kárt mások testi épségében, tulajdonában..................

BeeLord 10-22-2007 21:08

Quote:

Originally Posted by Penya (Post 131422)
Ez nem nevetséges, hanem szomorú. Ajánlom Pesty László filmjét, arról hogy mi a nevetséges és mi nem.

Igazad van. Nem találtam a megfelelő szót, ezért is írtam, hogy annyira nem is mosolyfakasztó. Ez a példa is mutatja, hogy nem véletlenül kértem Tőled annak idején segítséget egy-egy házidolgozatom, vagy érettségi tételem kidolgozása megírásához.:)

Köszönöm Csokibá és Fefe.:)

Fefe013 10-23-2007 08:22

Békés, nyugodt ünnepet kívánok mindenkinek!

Csokibácsi 10-23-2007 12:10

Quote:

Originally Posted by fefe013 (Post 131556)
Békés, nyugodt ünnepet kívánok mindenkinek!

Reméljük, hogy úgy is lesz :)
Neked is viszont.

Csokibácsi 10-23-2007 12:23

Atyaég. Értő olvasásból egyes. Leülhetsz.

mod: ezt már nem törlöm, még ha hülyén is néz ki így magában.

Tsobi 10-21-2008 01:19

Azt hiszem egy év után újra aktuális a topic. Szóval az örök kérdés: Ki,hogyan ünnepel Októberben?

Ati 10-21-2008 08:47

Quote:

Originally Posted by Matador (Post 194149)
Azt hiszem egy év után újra aktuális a topic. Szóval az örök kérdés: Ki,hogyan ünnepel Októberben?

Okt 31-et gondolom sütőtökkel, és jelmezes felvonulással. :)

Betelgeuse 10-21-2008 09:01

Valamit ünnepelni kell? Inkább hívnám megemlékezésnek... de gondolom pár radikális majom megint rendberakja a várost:(

BeeLord 10-21-2008 09:44

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 194154)
Okt 31-et gondolom sütőtökkel, és jelmezes felvonulással. :)

Quote:

Originally Posted by Betelgeuse (Post 194155)
Valamit ünnepelni kell? Inkább hívnám megemlékezésnek... de gondolom pár radikális majom megint rendberakja a várost:(

A változatosság kedvéért lehet megérné az árpádsávos zászlókat áruló kofák mellé pár jelmezárust is bezavarni a tömegbe. Az angyalkáknak, tündéreknek, vagy plüsmaciknak öltözött "békés tüntetők" mindenképp szebben festenének a híradóban, mégha maga az ügy ronda is. Ha elkapnak egy utcakődobálót, védekezhet azzal, hogy ő Dávidnak öltözött és összetévesztette az egyik rendőrt Góliáttal.

Kutyuleee 10-21-2008 16:50

Köszönjük mindenkinek hogy vak nagyanyám retteghet, mert a környékükre szerveznek egy tüntetést. egyedül él, nem lát, és mindent csak tv-ből, rádióból hall... szerintetek mennyire lesz nyugodt az estéje???

Tsobi 10-21-2008 17:00

Quote:

Originally Posted by Betelgeuse (Post 194155)
Valamit ünnepelni kell? Inkább hívnám megemlékezésnek...

Teljesen igazad van,akkor a Nemzeti Ünnep nevet lecserélhetnénk Nemzeti Megemlékezés-re,ezzel is törekedve a .. mire is?

Tsobi 10-21-2008 17:02

Az,hogy mindig mindenki retteg hülyeség. Ha lenne csizmám,tele lenne vele.

Tsobi 10-21-2008 17:06

Engem hívtak több rendezvényre is,ill. magam is olvastam nem egy hirdetményt .. az egyikre biztos kimegyek. Nem készülök se harcra,se futásra,se tankmenetre .. nem ezért megyek. Azért megyek,hogy lerójam tiszteletem a múltbéliek előtt és szeretném,ha ezt a folyamatot holmi rendőrnek öltözött droidok nem zavarnák meg a jogszerűtlen lépéseikkel. Általában ez szokott történni,még ha a mélyen tisztelt publikum ezt nem is hajlandó beismerni. Lehet otthon a kakis pelust szorongatni,de érdemes?

Andrew 10-21-2008 19:06

Quote:

Originally Posted by Matador (Post 194204)
ezzel is törekedve a .. mire is?

Hogy teljesen elveszítsük nemzeti öntudatunkat, magyarságunkat, ezáltal szolga sorba süllyedve tűnjünk el a történelem porondjáról. Sokaknak ez a célja :)
Megjegyzem azzal sem értek egyet, hogy valakik csak gondolnak egyet és kimennek törni zúzni, mert ezzel azoktól veszik el a lehetőséget, akik esetleg békésen szeretnének megemlékezni a nemzeti ünnepünkön, avagy demonstrálni a nyomoruk ellen.

Andrew 10-21-2008 20:12

Ráadásul épp itt tartok történelemből... alkalomhoz illő. Kissé lehangoló és elkeserítő a 20-ik századi magyar történelem, elgondolkodtató, hogy most ki, mit meg nem mer engedni magának :(

Tsobi 10-21-2008 20:16

Quote:

Originally Posted by AndrewB (Post 194216)
... avagy demonstrálni a nyomoruk ellen.

Egyedül ezzel a résszel nem értek egyet.

Redback 10-21-2008 20:17

Én a suli műsorán fogok megemlékezni rendezvényre nem megyek a balhék miatt.

Tsobi 10-21-2008 20:26

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 194220)
Én a suli műsorán fogok megemlékezni rendezvényre nem megyek a balhék miatt.

A híres nyíregyházi balhék .. azok a jó murik :D

Redback 10-21-2008 20:32

Quote:

Originally Posted by Matador (Post 194221)
A híres nyíregyházi balhék .. azok a jó murik :D

ezzel arra vélzol hogy itt nincsenek?:O Jó nincsenek tévében, de pl a magyar gárda biztos fog balhézni :(

Andrew 10-21-2008 20:45

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 194223)
ezzel arra vélzol hogy itt nincsenek?:O Jó nincsenek tévében, de pl a magyar gárda biztos fog balhézni :(

Velük mi a gond?
(Ugye nem divatból szidod őket?:p)

Redback 10-21-2008 20:49

Quote:

Originally Posted by AndrewB (Post 194226)
Velük mi a gond?
(Ugye nem divatból szidod őket?:p)

VElük semmi gond.Ha Szent Rita nevű öregek otthona lakói balhéznának, akkor miattuk nem mennék.NEm szeretem a balhét.Azért lett a gárda, mert tavaly is csinálták a feszkót, gondolom most is fogják :)

SZerk:
És nem szidtam őket, csak megjegyeztem hogy fognak balhézni

Andrew 10-21-2008 20:51

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 194227)
SZerk:
És nem szidtam őket, csak megjegyeztem hogy fognak balhézni

Mik lesznek a Lottó számok a hétvégén? :o
:D:D

Tsobi 10-21-2008 20:53

Beni,nem tudom mennyire tájékozódsz az ilyen dolgokat illetően,de a Magyar Gárda szándékosan nem vesz részt semmi balhén épp azért,hogy ne lehessen kikezdeni.

Az pedig,hogy az esetleges balhék miatt nem mész ki .. elszomorít. A trikolor aláírásodból,a zenehallgatási szokásaidból és néhány beszélgetésünkből azt szűrtem le,hogy egy cseppel több nemzeti érzelem szorult Beléd,mint a egy molylepkébe. Tévedtem volna? :(

Redback 10-21-2008 20:57

Quote:

Originally Posted by Matador (Post 194229)
Beni,nem tudom mennyire tájékozódsz az ilyen dolgokat illetően,de a Magyar Gárda szándékosan nem vesz részt semmi balhén épp azért,hogy ne lehessen kikezdeni.

Az pedig,hogy az esetleges balhék miatt nem mész ki .. elszomorít. A trikolor aláírásodból,a zenehallgatási szokásaidból és néhány beszélgetésünkből azt szűrtem le,hogy egy cseppel több nemzeti érzelem szorult Beléd,mint a egy molylepkébe. Tévedtem volna? :(

Én tisztelem, és büszkén vállalom magyarságom.MAgyar elveket vallok.Az más kérdés, hogy nem mutatkozom ilyen helyeken.Megjegyzem, lehet tévedtem, akkor nem a gárda de bizonyos csoportok balhéznak.Ennek ellenére hungarista haverommal lehet kinézek.Velük biztonságban érzem magam :)

Kutyuleee 10-21-2008 21:12

Quote:

Originally Posted by Matador (Post 194229)

Tsobi ne bántsd Benit, azért mert nem megy egy tüntetésre,még nem kell leirni, attól lehet nemzeti érzelmü, sőt azt hazudják nekem,hogy magyar állampolgár vagyok, és ezt én elfogadtam, és tartom is:, sőt büszke is vagyok rá) azért mert fél???valljuk be jogos a félelme, ezt te is tudod. Nem tartom valószinünek,hogy a tüntetőktől fél,hogy bántanák, hanem attól,hogy közel legyen bármiféle agresszióhoz, amiből mint békés ember ő issza meg a levét, avagy szivja be a könnygázt...

Kutyuleee 10-21-2008 21:16

Quote:

Originally Posted by Matador (Post 194205)
Az,hogy mindig mindenki retteg hülyeség. Ha lenne csizmám,tele lenne vele.

Én nem mondtam,hogy mindenki retteg:) én speciel nem félek, mert tudom hogy nincs mitől:) de lécci ezt magyarázd meg egy 82éves vak öregasszonynak, aki az elmúlt 10évben csak a médiából értesül a világ történéseiről, ami csak az erőszakot, meg a katasztrófákat nyomja. ő átélte 56-ot és nem lehet kellemes emlék amikor tankok zúgnak el az ablakod alatt... szted legutobb hogy élte meg,hogy elkötöttek egy tankot??? amúgy paranoiás, hát még így,hogy pont melette lesz egy megmozdulás:(

Tsobi 10-21-2008 21:25

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 194231)
Tsobi ne bántsd Benit... ; ...nem kell leirni...

Távol álljon tőlem,szeretem a srácot :)

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 194233)
... de lécci ezt magyarázd meg egy 82éves vak öregasszonynak..

Kuty: mondd mikor és hol. Elmegyek hozzá nagyon szívesen és megmagyarázom neki. Nem tudom beleélni magam a helyzetébe,de talán át tudok neki adni pár biztató és vigasztaló gondolatot. :)

Redback 10-21-2008 21:32

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 194231)
Tsobi ne bántsd Benit, azért mert nem megy egy tüntetésre,még nem kell leirni, attól lehet nemzeti érzelmü, sőt azt hazudják nekem,hogy magyar állampolgár vagyok, és ezt én elfogadtam, és tartom is:, sőt büszke is vagyok rá) azért mert fél???valljuk be jogos a félelme, ezt te is tudod. Nem tartom valószinünek,hogy a tüntetőktől fél,hogy bántanák, hanem attól,hogy közel legyen bármiféle agresszióhoz, amiből mint békés ember ő issza meg a levét, avagy szivja be a könnygázt...

Fizikailag biztos nem félek, mer megvernek esetleg rátudok, bár ha mennék akkor nem egyedül mennék.Inkább attól félek, hogy akármi bejegyzés kerül az aktámba(ez olyan akciófilmes hogy az aktámba :D), és ezzel később ártsak magamnak :)

Tsobi 10-21-2008 21:55

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 194237)
Fizikailag biztos nem félek, mer megvernek esetleg rátudok, bár ha mennék akkor nem egyedül mennék.Inkább attól félek, hogy akármi bejegyzés kerül az aktámba(ez olyan akciófilmes hogy az aktámba :D), és ezzel később ártsak magamnak :)

Nemrég váltottam pár zöldet egy játékostársammal,aki méltatta a gondolataimat és biztosított róla,hogy tökéletesen mellettem áll. Mondtam neki,hogy ez mind szép és tényleg jó hallani,de az sokkal jobb érzéssel töltene el,ha megfogalmazná a saját gondolatait,hogy ne csak egyedül vívjam a szélmalomharcot. Mondta,hogy azt nem teheti,mert akkor biztos kapná a lefele kezecskéket a többiektől.

Nem bírok nem párhuzamot vonni a két dolog közt.

Beni,én évek óta jelen vagyok a megemlékezéseken,gyűléseken,tüntetéseken,felvonulá sokon és a balhék környékén is előfordulok,de még egyetlen jegyzett rossz pontom sincs. Innentől elkezdve ha Te kimész egy megemlékezésre,egy szál magadban,szerintem sokkal inkább biztonságban vagy ezektől a dolgoktól,mint ha kimész a haverjaiddal,akik azt sem tudják mi az a hungarizmus,csak látták a karlengető bolondokat a tévében,akikre a tudatlan média hungaristaként mutat rá. Ottvagy velük és mivel azt látták,hogy a menő hungaristák alkalomadtán balhéznak,akkor tán Tőlük sem áll távol. Szóval szerintem gondold meg ezeket a dolgokat. :)

Reni 10-21-2008 22:08

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 194233)
Én nem mondtam,hogy mindenki retteg:) én speciel nem félek, mert tudom hogy nincs mitől:) de lécci ezt magyarázd meg egy 82éves vak öregasszonynak, aki az elmúlt 10évben csak a médiából értesül a világ történéseiről, ami csak az erőszakot, meg a katasztrófákat nyomja. ő átélte 56-ot és nem lehet kellemes emlék amikor tankok zúgnak el az ablakod alatt... szted legutobb hogy élte meg,hogy elkötöttek egy tankot??? amúgy paranoiás, hát még így,hogy pont melette lesz egy megmozdulás:(

Gondolod azok akik ezt "A cél szentesíti az eszközt."-t vallják érdeklik a te nagyid vagy bárki másnak a testi épsége vagy ingósága? Még magukat sem merik vállalni a tetteikért, maszk mögé bújnak, hazafinak nevezik magukat miközben nem egyebek közönséges vandáloknál .. teljesen megértem és a nagyidat :(

Redback 10-21-2008 22:13

Quote:

Originally Posted by Matador (Post 194240)
Nemrég váltottam pár zöldet egy játékostársammal,aki méltatta a gondolataimat és biztosított róla,hogy tökéletesen mellettem áll. Mondtam neki,hogy ez mind szép és tényleg jó hallani,de az sokkal jobb érzéssel töltene el,ha megfogalmazná a saját gondolatait,hogy ne csak egyedül vívjam a szélmalomharcot. Mondta,hogy azt nem teheti,mert akkor biztos kapná a lefele kezecskéket a többiektől.

Nem bírok nem párhuzamot vonni a két dolog közt.

Beni,én évek óta jelen vagyok a megemlékezéseken,gyűléseken,tüntetéseken,felvonulá sokon és a balhék környékén is előfordulok,de még egyetlen jegyzett rossz pontom sincs. Innentől elkezdve ha Te kimész egy megemlékezésre,egy szál magadban,szerintem sokkal inkább biztonságban vagy ezektől a dolgoktól,mint ha kimész a haverjaiddal,akik azt sem tudják mi az a hungarizmus,csak látták a karlengető bolondokat a tévében,akikre a tudatlan média hungaristaként mutat rá. Ottvagy velük és mivel azt látták,hogy a menő hungaristák alkalomadtán balhéznak,akkor tán Tőlük sem áll távol. Szóval szerintem gondold meg ezeket a dolgokat. :)

Ebben is van valami, sőt sokminden igaz belőle.Mondd meg a játékostársadnak, hogy írja le nyugodtan a véleményét, és ne érdekelje a kezecske.De én még mindig tartok tőle, szóval még meggondolom, hogy mit tegyek :)

Eke 10-21-2008 22:31

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 194244)
Ebben is van valami, sőt sokminden igaz belőle.Mondd meg a játékostársadnak, hogy írja le nyugodtan a véleményét, és ne érdekelje a kezecske.De én még mindig tartok tőle, szóval még meggondolom, hogy mit tegyek :)

Pontosittok,tehát nem zavar a kezecske iránya,és véleményemet bármikor vállalom.Csak nem sok hozzáfüzni valóm van Tsobi által leirt hsz-(ek)hez.Mindössze annyi hogy tetszenek,és gondolataink szinte azonosak.
Egy dolog biztos,ha az anyaországban élnék akkor egyértelmüen gárdatag lennék,és minden általam pozitivnak értelmezett tüntetésen részt vennék.
Én romániában élek ,de amikor megtiltották a más állam zászlajának a kitüzését ,én akkor is minden nagy ünnepünkön kitüztem a cimeres zászlót.
Meg aztán a nappalim falán is van egy zászló,amit már a helyi rendörök is ismernek.De én akkor sem veszem le ha megháborodnak töle.

Eke 10-21-2008 22:34

Quote:

Originally Posted by Reni (Post 194243)
Gondolod azok akik ezt "A cél szentesíti az eszközt."-t vallják érdeklik a te nagyid vagy bárki másnak a testi épsége vagy ingósága? Még magukat sem merik vállalni a tetteikért, maszk mögé bújnak, hazafinak nevezik magukat miközben nem egyebek közönséges vandáloknál .. teljesen megértem és a nagyidat :(

Szerintem ez igy nem igaz.Nem minden fehér ,vagy fekete.

Tsobi 10-21-2008 22:37

Eke bá én nem Rád gondoltam :) Veled nem is zöldeztem :p

Eke 10-21-2008 22:42

Quote:

Originally Posted by Matador (Post 194250)
Eke bá én nem Rád gondoltam :) Veled nem is zöldeztem :p

Akkor én egy más Tsobinak irtam,és egy más Tsobi válaszolt.:D

All times are GMT +1. The time now is 12:38.