![]() |
X fórum rulezz,avagy tiltás tiltás hátán.
Üdv Mindenkinek !
Tegnap kora estétől késő estéig heves szócsatáknak adott helyet a Fórum [u] ,ami sajnos gyakran előfordul mostanában. Eleinte csak szájkarate volt,ami átcsapott vitába,ami elfajult egészen addig,hogy vádaskodás és sértegetés lett a vége. Ati természetesen a résztvevőket honorálta,eddig senki nem hördült fel,hisz tudtuk,hogy megérdemeljük. Nekem alig fél órája telt le a büntim és mint szokásom,beköszöntem fórumon .. pár eszmecsere után egy tegnap esti vitától teljesen független dologgal,a nyelvészettel kapcsolatban megemlítettem az egyik tegnapi résztvevőt,hisz Ő ért a dologhoz... erre megkapom a második tiltásomat,mondván a fórum nem egymás sértegetésére való. Kérdem én,Ati,hát hol sértettem én meg bárkit is?Hisz az első pirosamból is levontam a tanulságot. Nem vagyok felindulva,szóval lehet hozám szólni .. csak nem értem a dolgot. Köszi előre is a választ ! |
Quote:
Sajnálom, ha egy fórumon nincs más téma, mint egymás sértegetése. Ha ez a helyzet, akkor eljutunk lassan odáig, hogy az ezt élvezők nem tudnak többet írni, és a probléma megoldva, további teendő nincs. Persze be lehetne még tartani a fórumetikettet is. Amelyik egyszerűbbnek tűnik... |
Quote:
Természetesen igazad van .. tegnap a sulyok kicsit messzire repült. Ezentúl részemről nem kívánom megszegni a fórumetikettet,eddig sem volt szándékomban. Viszont az utóbbi kitiltást akkor sem értem. Hisz semminemű sértést nem könyvelhettél el,egyszerűen megemlítettem a nyelvészettel kapcsolatban a hölgyet,mert Ő ért hozzá. Tudtommal 7 vagy 8 nyelven beszél .. |
Quote:
|
Quote:
De ha általános szabályként behozod,hogy egymásra nem lehet utalni,egymás nevét nem lehet nyíltan kimondani,mert cenzúra és bünti jár érte,akkor mondd azt és nem lesz fórumozás :) |
Quote:
Azt is gondolhatnám, hogy az én toleranciaszintem esett le, de ha 2 fórumos figyelmeztető beírás, figyelmeztetésre kirakás, és 5 körre kirakás nem elég, akkor azt gyanítom, hogy nem az én toleranciaszintemmel van a probléma. :( |
Quote:
Nem célom továbbá a 168 kör megszerzése sem. |
Gondolom a tiltást nem fogod visszavonni :p
|
Ejnye no hát hiába szálltak azok a galambok :):):):):)
|
Meg lehet kerdezni, hogy ez az ominozus masodik kitiltas pontosan milyen beiras miatt volt? :)
|
Quote:
|
Biztosan meg lehet kérdezni, de ha ott büntették, akkor valószínűleg itt is büntetni fogják, úgyhogy vagy privátban, vagy (inkább) sehogy ;)
|
nem hiszem h a hsz-ben lett volna burkolt utalás vagy bántó szándék :) de valahol megértem...én is kaptam pirosakat tegnap/ma, hisezn ezt azért már nem hagyhattuk szó nélkül :) történtek/történnek a csopiban nem szép dolgok amik szabályosnak vannak álcázva, hiszen több gépről mennek valószínűleg...de ebben nem vagyok illetékes....... megemlítettük, vita kirobbant...de ez nem egy nap termése volt, hanem hosszú heteké. én úgy érzem h jogos volt a kritikám XDXD és jogos most isXDXDXDXD
de a belső fórumot tényleg nem erre kell ahsználni :) |
Quote:
Csak szólok, alapvetően a külsőt se:) |
Quote:
No akkor nézzük, hogy a vita miből robbant ki: X játékos küldött egy hadüzenetet Y játékosnak, aki ezen megsértődött, hátbatámadásnak vette, és elindult a kampány X ellen. Egész pontosan hol látsz ebben bármi olyat, ami bármiféle álcázást igényel, vagy köze van ahhoz, hogy hány gépről játszik valaki? :-o Ezentúl kezdjek lejáratókampányba minden olyan sakkpartnerem ellen, aki le meri ütni bármelyik bábumat? Aki így játszik, annak nem biztos, hogy ez a játék való. Különösen nem a gyors csoport. |
igen de általános fórum lévén szabadabb elvek illetik emg az itteni hszeket nem igaz? :) vagy itt sem lehet? nem tudom...... sok vitát olvastam már itt A-beli események miatt is , és személyek miatt úgyszintén. nem értem ez miben lenne más:)
|
Quote:
nem erre utaltam :) |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Semmi másról nincs szó, mint fórumos sértegetésekről. Lehet, hogy különböző fórumokat olvasunk, de én nem láttam, hogy ezen kívül bármi más téma terítékre került volna. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
hmm
csak annyit jegyeznék meg, hogy talán a vita a tegnapi veszekedés talán azért robbant ki mert pár ember nem birta cérnával a dolgokat és ugye történtek viszontválaszok is és ugye ez saját magát gerjeszti természetes hogy ilyenkor elszabadulnak az indulatok ha én irtam volna anno, én kitiltást is kaptam volna. Sööt talán törlést. remélem diplomatikus vagyok:)) csak azt probálom megfejteni, kifejezni hogy a kitiltás szerintem összefügg a vitával:)) |
Quote:
Ezek után miért van ekkora csodálkozás, hogy ha nem fejeztétek (?) be, akkor abból tényleges kitiltások születtek? :eek: |
nem voltam ott tegnap és még nem is olvastam de van olyan ember akit kidobnak elsőre (és most nem magamrol beszélek) 168 körökre de van olyan is akinek szinte mindent lehet és csak pár köröket kap azt is nagy sokára
|
Quote:
ha felfornak az indulatok azt hiszed 1 perc mulva lehül?? :):D Amugy matador szerintem nem piszkálodásbol irta amit irt a kitiltás előtt:)) de nem én vagyok a fönök:) innentől nem az én részem kritizálni |
valamit nem értek
ha az U forumon lévő dolgok a lényegesek akkor a cim miért ez? X fórum rulezz,avagy tiltás tiltás hátán. biztso nem figyelek kéne egy ilyen dühöngő forum:)) csak erös idegzetüeknek. Azt hiszem sok minden kiderülne:) |
Quote:
Jelen esetben azonban ennek az égvilágon semmi köze nincs ehhez a témához. |
Quote:
|
Quote:
Van már vagy két ilyen fórum is itt valahol. :) Egy Hódítós és egy általános. :) |
Egyébként örülök neki, hogy időnként szóba kerül, hogy miért jár kitiltás azért, ha a fórumon prostituáltnak nevezem a játékostársamat, de remélem, hogy ebből nem csinálunk rendszert, és az alapvető emberi normák magyarázatának helyéül az általános iskola helyett nem ezt a fórumot fogjuk kinevezni. :)
|
egy halk megjegyzés , kérdés...
Az EU komoly pénzekkel támogatja a prostituáltakat, bevezetve a magán vállalkozások rejtelemibe, vagyis a prostitució mint szakmát elfogadottnak kell tekinteni. Ha két játékos beszélget a fórumon, és a másik szakmája iránt érdeklődik így: - te ügyvéd vagy? - te rendőr vagy? - te prostituált vagy? Úgy gondolhatjuk, hogy 1-1 kérdéssel burkolva megsértjük a másik játékost. Vajon ezekben az esetekben melyik kérdés ütközik a fórum etikett szabályaiba ? Ha úgy gondoljuk , hogy valakitől csak megkérdezni is azt, hogy prostituált e , már sértő, esetleg ez nem sértő egy valóban ezzel foglalkozó állampolgár számára? Az a tudat, hogy az ő, EUban elismert és támogatott munkája említése során valaki tiltást kaphat egy fórumon, játékban? Könnyen elképzelehető, hogy valakinek sokkal nagyobb sértés, hogy ha rendőrnek nevezik, mintha prostituáltnak neveznék, de lehet hogy egy ilyen kijelentésért vajon nem is járna kitiltás a fórumon... ? pl egy burkolt sértés akárkinek, ami lehet dícséret is : " olyan jó a szimatod ezekben a jksz-es ügyekben vajon rendőr vagy? " :confused: nehéz kérdések ezek, kíváncsian várom a választ :rolleyes: |
Quote:
De természetesen -- szintén csak a tegnapi napnál maradva -- skizofrénnek nevezni valakit szintén nem a fórumozók hatásköre, hanem egy orvoscsoporté. :) Ugyanúgy, ahogy valakinek ember mivoltát megkérdőjelezni szintén. :) Azt hiszem, hogy itt már elpoénkodjuk a dolgot, és valóban túlságosan komolyan nem is szabadna ennyi idő elteltével venni. Remélem, hogy a kedélyek lecsillapodtak mostanra már. |
Bár újra és újra visszatérünk a tegnap esti vitához .. természetesen nekem nem azokkal a büntetésekkel volt a problémám .. hisz mind megérdemeltük,amit kaptunk. Nekem a ma reggeli állítólagos sértésem miatti tiltás nem fér bele az igazságérzetembe.Hisz szó nem volt semmiféle sértésről. */Azt meg,hogy mi miatt,hogy,mikor és kik közt indult ki a vita .. szerintem hagyjuk .. páraknak igen kellemetlen élmény lenne,ha minden napvilágra kerülne. Nem vagyok jelentgetős .. Napi úgyis megtette,amit meg kellett. Ha az illető(k) tudják csinálni a szabályok és ellenőrzések ellenére,akkor csinálják./*
Akik kíváncsiak voltak arra,hogy hogy zajlódott a történet,nekik elküldtem. Döntse el mindenki,hogy indokolt volt-e a piros. Ok nélkül én sem 'háborognék'. :) |
Quote:
Végigolvastam ezt a pár oldalt és akkor azt mondom, talán valóban nem volt jogos. És akkor most? Hogyan tovább?:) Én is kaptam már gyakorlatilag indokolatlan kitiltást, még ha csak 5 köröst is, de ezeken a dolgokon kár csámcsogni, mert tenni ellene az egyszerű játékos úgysem tud. Ez van, letelik a 12 kör és minden mehet tovább. |
Sztem burkoltan megsérteni vkit v ironizálni /sztem ez esetben ez történt/ nem feltétlen ugyanaz, sőt........! Bár nem nekem kell megúzni a kettő közti határt! De ha már ironizálni sem szabad, akkor én még ennél is visszafogottabb kell, h legyek............:(:(
|
All times are GMT +1. The time now is 02:01. |