Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Általános beszélgetés Hódítós témákban (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=39)
-   -   Súgóval kapcsolatos kérdések (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=239)

Sakkmester 02-14-2006 03:24

Súgóval kapcsolatos kérdések

1.
"Az egyik legfontosabb tényezo, ami befolyásolja a katonai morált az a hadviselés. Ha támadsz vagy meg kell Magadat védened, akkor:
-sikeres támadás vagy védekezés esetén a morálváltozód pozitív irányba fog mozdulni,
-sikertelen támadás vagy védekezés esetén a morálváltozód negatív irányba fog mozdulni. "
" A katonai morál egyértelmuen a hadviselésre van hatással, mert mindennemu offenzív tevékenységnél szerepe van."

Most a mindennemű offenzív tevékenység az úgy veszem észre, hogy tolvajkodásnál és ártózásnál nem számít(nekem nem nőtt morálom mikor loptam), pedig az is offenzív(támadó) tevékenység.

"A középértékhez húzáson, és a sikeres vagy sikertelen katonai akciókon kívül a következo tényezok befolyásolják a katonai morált"

Nahmámost mivelhogy kajáltatásnál .) az írja a tanya, hogy x civil+ x katona élelmezésére elegendő, ezért ugyebár a tolvaj és varázsló is katonának számít, azaz az ezen egységek támadása is katonai akciónak számítana (számomra legalábbis így tűnik), azaz ekkor is kéne a morálnak nőnie, v. csökkenie.

2.
Ha elhívok szövetséges segítséget, a segítség megérkezik(vagy még úton van), ekkor újraindítom, v. zéróstartolom az országomat (v. fellépek köv. szintre) mi történik a szövetség katonáival? (ha egyáltalán tudom az országomat újraindítani v. zéróstartolni)

3.
Anno nem értettem, hogy mi számít nyitott térkapunak, mert annyi kitétel van ott, mint égen a csillag :) Aztán választ kaptam arra, ami fontos volt, megosztom ide is, mert hátha vki. nem tudja:

A társadnak a térkapun keresztül lehetősége van A B C D től lopni de amikor el kezd lopni meg kell adni az áldozata sorszámát és egyszerre csak egy oritól lop, te csak annak a számát adhatod meg akire a kapu van nyitva....
5 térkaput nyithat egy ori egyszerre és a 5 lehetőségedet nem korlátozza a társaid térkapuja, ebben az értelemben írja azt hogy nem számít nyitott térkapunak...pl ha neked van 5 kapud nyitva és egy 6. oritól akarsz lopni akkor megkéred a társadat hogy nyisson XY-ra kaput és azon keresztül is lophatsz XY-tól pedig már van 5 kapud nyitva...

4.
"A Te országod, és az ellenfél országa közötti értékkülönbség is növeli ellenfeled védelmét. Minden 200 pontnyi értékkülönbség után 1%-kal emelkedik a védelme, ezek az értékek összeadandók. 3000 pont különbség már 15%-kal emeli ellenfeled országoddal szembeni mágikus védelmét. "

Az ilyenfajta mágikus védelem 100% is lehet?

Senki 02-14-2006 07:27

Elvileg a lopás és a ártó-varázslás is katonai akció minden téren, de nem növeli a morálodat. Ellenben a lakossági morálodat leveri a mélybe.

Szigibabe 02-14-2006 15:42

Quote:

Originally Posted by Senki
Elvileg a lopás és a ártó-varázslás is katonai akció minden téren, de nem növeli a morálodat. Ellenben a lakossági morálodat leveri a mélybe.

szerintem a lopas noveli a kat. moralt, csak nem olyan latvanyosan mint pl. a fosztogatas (harc). en legalabbis meg csak egyszer tamadtam ki a kb. egy honap alatt, miota jatszom; szoval inkabb tolizok, megis megy felfele a kat. moralom :)

Ati 02-14-2006 15:57

Quote:

Originally Posted by Szigibabe
szerintem a lopas noveli a kat. moralt, csak nem olyan latvanyosan mint pl. a fosztogatas (harc). en legalabbis meg csak egyszer tamadtam ki a kb. egy honap alatt, miota jatszom; szoval inkabb tolizok, megis megy felfele a kat. moralom :)

A lopás nem növeli, csak a sikeres katonai támadások. Azért láthatod úgy, hogy növeli tolisként mégis, mert a kocsmáknak moráljavító hatásuk van, így minélinkább tolvajos vagy, annál jobban emelkedik a kocsmák miatt a katonai morál. Ha bárki más épít kocsmákat, akár egy hulla is, szintén magas morálra számíthat.

director 02-14-2006 15:57

Quote:

:)) ez aranyos
azért emlelkedik a kat. morál, mert sok a kocsmád:) a tolizás amúgy csökkenti a morált. a katonai morálra meg semmilyen hatással nincs:)

szerk: Ati megint megelőzött, ejj. :P

Szigibabe 02-14-2006 15:59

Quote:

Originally Posted by director
:)) ez aranyos
azért emlelkedik a kat. morál, mert sok a kocsmád:) a tolizás amúgy csökkenti a morált. a katonai morálra meg semmilyen hatással nincs
szerk: Ati megint megelőzött, ejj. :P

upsz... mar megint rosszul tudtam... :o
nem baj, igy tanul az ember :)

Sakkmester 02-14-2006 16:01

Quote:

Originally Posted by Ati
A lopás nem növeli, csak a sikeres katonai támadások. Azért láthatod úgy, hogy növeli tolisként mégis, mert a kocsmáknak moráljavító hatásuk van, így minélinkább tolvajos vagy, annál jobban emelkedik a kocsmák miatt a katonai morál. Ha bárki más épít kocsmákat, akár egy hulla is, szintén magas morálra számíthat.

Csakhogy mivelhogy a tolvajok és varázslók szintén katonák, ezért támadásuk is katonai támadásnak kéne, hogy számítson, ergó:növekednie kéne a kat. morálnak ha ártó/toli akció van. És akkor meg lehetne oldani a vazsiknak is, hogy nehogy csak kocsmai és sikeres hadsereges támadás növelje a morált.

director 02-14-2006 16:10

Quote:

Originally Posted by Sakkmester
Csakhogy mivelhogy a tolvajok és varázslók szintén katonák, ezért támadásuk is katonai támadásnak kéne, hogy számítson, ergó:növekednie kéne a kat. morálnak ha ártó/toli akció van. És akkor meg lehetne oldani a vazsiknak is, hogy nehogy csak kocsmai és sikeres hadsereges támadás növelje a morált.

javaslom bármit csinálsz, mindenképpen nőjjön a morál. sőt, legyen alapból mindenkinek 100:DD ha be se lépsz, akkor legyen 101%

Davalon 02-14-2006 16:10

Quote:

A tolvajok és varázslók - bármilyen hihetetlen- nem katonák. Hanem.... tolvajok és varázslók...
Ati, lécci a Súgóhoz is csinálj egy súgót...

Ati 02-14-2006 16:12

Quote:

Ha elküldöd őket földszerzésre, esetleg fosztásra, akkor katonai akciónak számít. De mivel ezt nem tudod megtenni.........

Szigibabe 02-14-2006 16:29

akkor ezek szerint egy tolisnak is ki kell tamadni neha, ha 100%-os kat. moralt akar? (bocsi, buta kerdes, csak tisztazni szeretnem:o)

Davalon 02-14-2006 16:32

Tolvajokkal nem tudsz tenni a kat.morál emelkedéséért, viszont a magas kat.morál befolyásolja a tolvajok teljesítményét is. A kocsma, az tudja befolyásolni a katmorált: kocsma/sereg arány. Nem árt, ha néha katonai akciót is indít egy tolis ori. Ha magas egyszer a kat.morálja, a sok kocsma miatt nem igazán fog leesni, persze, ha fogni tudja az esetleges katonai támadásokat.

director 02-14-2006 16:48

Quote:

akkor ezek szerint egy tolisnak is ki kell tamadni neha, ha 100%-os kat. moralt akar? (bocsi, buta kerdes, csak tisztazni szeretnem:o)

tolival inkább jól kell védekezni:) előbb-utóbb úgyis felpiszkálsz valakit, aki meg fog támadni.. védd ki:)

Szigibabe 02-14-2006 16:48

koszonom, Dav :)

Szigibabe 02-14-2006 16:50

Quote:

tolival inkább jól kell védekezni:) előbb-utóbb úgyis felpiszkálsz valakit, aki meg fog támadni.. védd ki:)

koszi; a vedelem az ott van a toppon... :) akkor mar csak egy kis helyet kene talalnom a "fosztogatoknak", ha 100%-os kat moralt akarok... :D

Davalon 02-14-2006 16:52

Quote:

feltétele, hogy szövid legyen. Mf-ben ne válassz tolist:)

director 02-14-2006 16:52

Quote:

koszi; a vedelem az ott van a toppon... :) akkor mar csak egy kis helyet kene talalnom a "fosztogatoknak", ha 100%-os kat moralt akarok... :D

100on nehéz megakasztani, ha nem támadsz, de 95% körül egész jól elvan:)
vagy ha esetleg elites, vagy elit-íjas felállásban játszol, akkor szövi helppel még üthetsz is lámákat:)

Ati 02-14-2006 16:53

Quote:

Ha a kocsmák miatt elég magasra megy fel (lásd súgóban, hogy hány egységre hány kocsma kell), akkor nem feltétlenül. Bár folyamatos 100%-hoz elég sok kocsma kell.

director 02-14-2006 16:53

Quote:

Originally Posted by Davalon
feltétele, hogy szövid legyen. Mf-ben ne válassz tolist:)

nemtom, én voltam mf félelf gyorsban.. kb 2szer ütöttek meg, és kerestem egy rakás pénzt:D de lehet csak mázlim volt?:P

Davalon 02-14-2006 16:54

Quote:

nemtom, én voltam mf félelf gyorsban.. kb 2szer ütöttek meg, és kerestem egy rakás pénzt:D de lehet csak mázlim volt?:P

úgy van:) vagy lúzerekbe kötöttél bele:)

director 02-14-2006 16:57

Quote:

úgy van:) vagy lúzerekbe kötöttél bele:)

aki mf-ként kötekszik, na AZ a lúzer:)

Sakkmester 02-14-2006 19:32

Quote:

A tolvajok és varázslók - bármilyen hihetetlen- nem katonák. Hanem.... tolvajok és varázslók...
Ati, lécci a Súgóhoz is csinálj egy súgót...

Remélem ha van tanyad nálad vmi extrát ír ki .)

Mondjuk x civil+x katona + x varázsló +x tolvaj élelmezésére van elegendő gabonád.) Gondolom nálad ez van mert nálam csak x civil + x katona, szal a varázsló ebben a variációban nálad nem katona, akkor gondolom civil....:))

Sakkmester 02-14-2006 19:37

Másik kérdés súgóval kapcsolatban:
Én szerintem logikus, mások szerint nem így van.
Ha üres területem van, és van rajta őrtorony, akkor a védőértékbe beleszámít a torony %-os területévédése? (mert szerintem számít) Sőt még a védelem varázslatnak is számítani kéne.

Ati 02-14-2006 19:38

Quote:

Másik kérdés súgóval kapcsolatban:
Én szerintem logikus, mások szerint nem így van.
Ha üres területem van, és van rajta őrtorony, akkor a védőértékbe beleszámít a torony %-os területévédése? (mert szerintem számít)

Öööö, vagy üres, vagy van rajta őrtorony. A kettő együtt nem lehet.

Mike zoostorm 02-14-2006 19:39

"A felépített és teljes foglalkoztatottsággal mûködõ õrtornyok az országod összterületébõl elfoglalt százalékos arány kétszeresével növelik a védõerõt, de maximum 30%-kal"

Osszteruletet ir tehat szerintem eleg nyilvanvalo...:D

Mike zoostorm 02-14-2006 19:40

lehet ugy erted eppen epul?
Vagy ugy hogy ha mondjuk 200 hekin van 40 uresed akkor a 160 hekibol szamitja e az elfoglalt teruletet vagy a 200 bol?

Ati 02-14-2006 19:41

Ha épül, akkor még nincs kész, akkor nem számít. Épülő barakkban sem lakhatnak katonák még.

director 02-14-2006 19:42

tolmácsolom, azt akarta kérdezni, hogyha nincs sereg az országban, akkor a minimális, hekiből kapott védőértékhez számít-e a toronybónusz:)
ezen vitatkoztunk nemrég;)

Sakkmester 02-14-2006 19:43

mondjuk 200 hekin van 30 őrtorony....akkor 170*1.3 a védőrétéke?

director 02-14-2006 19:44

Quote:

mondjuk 200 hekin van 30 őrtorony....akkor 170*1.3 a védőrétéke?

miért 170? :) annak semmi értelme abszolút:) max 200*1.3 lehetne :)

Sakkmester 02-14-2006 19:45

várj hülyeséget írtam, mindja kijavítom.

director 02-14-2006 19:46

Quote:

várj hülyeséget írtam, mindja kijavítom.

tudom, már lefordítottam nekik magyarra ;)

Mike zoostorm 02-14-2006 19:48

szerintem nem...az csak siman 200 heki=200 vedopont... De erre inkabb Ati valaszoljon...:)

Sakkmester 02-14-2006 19:51

200*1.3(védelem)*1.3(torony terület bonusz)

Mike zoostorm 02-14-2006 19:52

ebben biztos vagy? akkor mostantol nem lesz eleg a 20 lo....francoskrumpli..:D

director 02-14-2006 19:52

Quote:

Originally Posted by Mike zoostorm
ebben biztos vagy? akkor mostantol nem lesz eleg a 20 lo....francoskrumpli..:D

nem, ez a kérdés:) szerintem biztos nem számít:D

Sakkmester 02-14-2006 20:20

Tehát akkor full pontosan Sugó szerint:

"Ne feledd, hogy ha egy országban semmi védelem nincs, akkor is rendelkezik egy minimális védőértékkel, mely az ország hektárszámával egyenlő"

Tehát az országom 200 hekinél nincs semmi katonám ami védene akkor 200 a védőértékem.

Védelem varázs:
"A varázslat a támadásban nem nyújt segítséget, csak védekezési célokat szolgál. Használatával védőerőd 30%-kal növekszik."

Gondolom a véderő megegyezik a védőértékkel.

Őrtorony:
"A felépített és teljes foglalkoztatottsággal működő őrtornyok az országod összterületéből elfoglalt százalékos arány kétszeresével növelik a védőerőt, de maximum 30%-kal"

Tehát ha mondjuk kitámadok full sereggel egy 1000 H-ről akkora védelmem 1000*1.3*.13.

Remedy 02-22-2006 15:21

Quote:

Tehát akkor full pontosan Sugó szerint:
"Ne feledd, hogy ha egy országban semmi védelem nincs, akkor is rendelkezik egy minimális védőértékkel, mely az ország hektárszámával egyenlő"
Tehát az országom 200 hekinél nincs semmi katonám ami védene akkor 200 a védőértékem.
Védelem varázs:
"A varázslat a támadásban nem nyújt segítséget, csak védekezési célokat szolgál. Használatával védőerőd 30%-kal növekszik."
Gondolom a véderő megegyezik a védőértékkel.
Őrtorony:
"A felépített és teljes foglalkoztatottsággal működő őrtornyok az országod összterületéből elfoglalt százalékos arány kétszeresével növelik a védőerőt, de maximum 30%-kal"
Tehát ha mondjuk kitámadok full sereggel egy 1000 H-ről akkora védelmem 1000*1.3*.13.

szerintem ures orinal a vedoero(0) nem egyezik meg a vedoertekkel(hektarszam), ezert nem hat sem a torony, se az mf bonusz, sem semmi.

director 02-22-2006 15:35

Quote:

Originally Posted by Remedy
szerintem ures orinal a vedoero(0) nem egyezik meg a vedoertekkel(hektarszam), ezert nem hat sem a torony, se az mf bonusz, sem semmi.

szerintem Ön nyert egy hangszórót! :)

Sakkmester 02-22-2006 15:50

De nem biztos mi?:) Szal lehet nem nyert semmit :)

Amúgy meg lenne egy olyan kérdésem, hogyha egy emberre varázsol vki egy 20 körös szárazságot, amit visszapattint a tükörpajzs, akkor ki kapja meg a 121%-os mágikus védelmet?

All times are GMT +1. The time now is 09:50.