Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Segítség (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=13)
-   -   Emberhiány (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=2343)

Warrior78 09-23-2007 08:03

Emberhiány

Sziasztok!
Valaki segitsen !!Olyan problémám van ,hogy megtámadtam egy élőhalottat!Megkaptam a betegséget és az le is ment!Lett emberhiányom ,de én vissza loptam!Na de azóta is folyamatosan csökken a foglalkoztaotság!Hiába lopkodom az embereket fokozom le a katonáimat,elitjeimet!Volt olyan hogy visszaszoritottam 300 alá,de a körváltásnál visszaugrott 1100-ra!!!Ez mért van?Nagyon idegesítő hogy a katonáim felét már lefokoztam "parasztá" és még mindíg nagyon magas az emberhiány.
Segitsetek!!!:-(

Dragi 09-23-2007 08:04

Quote:

Originally Posted by Warrior78 (Post 126059)
Sziasztok!
Valaki segitsen !!Olyan problémám van ,hogy megtámadtam egy élőhalottat!Megkaptam a betegséget és az le is ment!Lett emberhiányom ,de én vissza loptam!Na de azóta is folyamatosan csökken a foglalkoztaotság!Hiába lopkodom az embereket fokozom le a katonáimat,elitjeimet!Volt olyan hogy visszaszoritottam 300 alá,de a körváltásnál visszaugrott 1100-ra!!!Ez mért van?Nagyon idegesítő hogy a katonáim felét már lefokoztam "parasztá" és még mindíg nagyon magas az emberhiány.
Segitsetek!!!:-(

vannak kórházaid ? meggyógyult az országod ? kitámadtál miközbe még beteg voltál ?

Fefe013 09-23-2007 08:05

Van elég házad hozzá? Mert ha nincs nekik elég ház, akkor kv-kor elmennek. Lakitekit nem vittek sokat mostanság?

szajonara 09-23-2007 08:30

Azzal is számolj hogy ha beütöttél valakit, vagy valakinek a szövijét épp most áll bosszút rajtad, pl a varijuk krónikázott tudják hogy hulát ütöttél és most pluszban még a tolijuk embet is visz tőled.

Tyborrex 09-23-2007 08:37

Esetleg ha a foglalásban sok hektárt hoztál és ezek között nem igazán volt ház, akkor az új épületek okozták az emberhiányt.

Fefe013 09-23-2007 08:38

Quote:

Originally Posted by szajonara (Post 126066)
Azzal is számolj hogy ha beütöttél valakit, vagy valakinek a szövijét épp most áll bosszút rajtad, pl a varijuk krónikázott tudják hogy hulát ütöttél és most pluszban még a tolijuk embet is visz tőled.

Ezek alapján azt is nézd meg, h nincs e rajtad vihar:D:D:D
De gondolom, ha lopnák az embereit v ártóznák, azt leírná, de lehet, h én tévedek:D

BigPi 09-23-2007 09:04

Szerintem egyszerűen nem figyelt oda, hogy mennyi ember fér el a házakban, és ezért fölöslegesen fokozott le katonákat. Ha lopják az emberit azt kiírja a rendszer és fokozatosan tünnek el nem pedig egyszere a körváltáskor. Ha vihar van rajta akkor is fokozatosan tünnek el körváltáskor. Ha az országodon vihar van ,+ éhezés,+ betegség és még lopnak is tekire, akkor tünhet esetleg el nagyobb néptömeg a körváltáskor, de valószinüleg ezeket a fontos esményeket mind leírta volna.
A tanácsadók oldalon megnézted a házak befogadó képességét?

szajonara 09-23-2007 09:33

igazad van

Pax Hungaricum 09-23-2007 09:34

Vagy legalul vannak a tanyák, és nincs kaja. A -300-as emberhiány alacsony hekin bőven elég, hogy alultermelés legyen, és máris fogy a lakosság.
Bár ezt is kiíja a rendszer.
Mindent kiír. Ha ártóznak, ha lopnak, ha éhezel, ha beteg vagy, stb.. Mindig ott a figyelmeztetés, hogy tünik el a lakosságod.
Vagy egyszerűen csak nincs elég házad. Vagy lakáshelyzeti tudománytekercsed.

Warrior78 09-23-2007 15:35

Szóval fogy az emberem, nem lopnak töllem nincs rajtam varázslat.Most jelen pillanatban igaz kevés a házam, de a rendszer nem küld üzenetet hogy azért hagynak el az embereim!!!Nem küld semmit!!!Pl:1500 ember hiányom volt loptam 200-at a körváltás után megint 1500lett!!Ez mért van???

Ati 09-23-2007 15:40

Quote:

Originally Posted by Warrior78 (Post 126144)
Szóval fogy az emberem, nem lopnak töllem nincs rajtam varázslat.Most jelen pillanatban igaz kevés a házam, de a rendszer nem küld üzenetet hogy azért hagynak el az embereim!!!Nem küld semmit!!!Pl:1500 ember hiányom volt loptam 200-at a körváltás után megint 1500lett!!Ez mért van???

Erről nem is fog küldeni. Nézz be a Tanácsadókhoz, és látod, hogy van 200 embernek hely (csak has szám, valamennyinek), és van 1000 embered (megintcsak has szám). Minden körben az el nem férők fele el fog menni. Akinek nincs lakása, és még a mezőről is kiszorítják, az nem fér el. :)

Andrew 09-23-2007 15:41

Quote:

nézd meg a tanácsadókban, hogy mennyi hely van az emberek számára :)
Férőhelyenél a 'Ház' sor

Ferenc5259 09-26-2007 13:17

[quote=Pax Hungaricum;126079]
Mindent kiír. Ha ártóznak, ha lopnak, ha éhezel, ha beteg vagy, stb.. Mindig ott a figyelmeztetés, hogy tünik el a lakosságod.
QUOTE]

Ezzel egy kicsit vitába szállnék, hogy mindent kiír a rendszer, egy nagyon erős vari nekem úgy ölt meg 1200 tolvajt, hogy semmi nyoma nem volt az események között. Az a erős vari országok akciói nyom nélkül maradnak. Kérdezem , akkor az erős tolvaj országok akciói, mért nem maradnak nyom nélkül. 3x4 erősebb varis országok simán randalirozhatnak, de a 10x15 erősebb tolvaj országok meg nem? Hogy van ez?

Valezius 09-26-2007 13:18

Quote:

Originally Posted by Ferenc5259 (Post 126498)
Ezzel egy kicsit vitába szállnék, hogy mindent kiír a rendszer, egy nagyon erős vari nekem úgy ölt meg 1200 tolvajt, hogy semmi nyoma nem volt az események között. Az a erős vari országok akciói nyom nélkül maradnak. Kérdezem , akkor az erős tolvaj országok akciói, mért nem maradnak nyom nélkül. 3x4 erősebb varis országok simán randalirozhatnak, de a 10x15 erősebb tolvaj országok meg nem? Hogy van ez?

Ha ölek nálad tolit, arról bizony minden esetben jön fontos esemény ;)

Killer 09-26-2007 13:45

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 126499)
Ha ölek nálad tolit, arról bizony minden esetben jön fontos esemény ;)

így van!!
*rövid*

Toti 09-26-2007 16:33

QUOTE]Ezzel egy kicsit vitába szállnék, hogy mindent kiír a rendszer, egy nagyon erős vari nekem úgy ölt meg 1200 tolvajt, hogy semmi nyoma nem volt az események között. Az a erős vari országok akciói nyom nélkül maradnak. Kérdezem , akkor az erős tolvaj országok akciói, mért nem maradnak nyom nélkül. 3x4 erősebb varis országok simán randalirozhatnak, de a 10x15 erősebb tolvaj országok meg nem? Hogy van ez?[/quote]

biztos hogy vari volt? hogyha nem volt benne az eseményekben honnan tudod hogy vari tette? lehet, hogy csak simán emberhiány miatt elmentek. vagy túlképezted a tolikat, és a ht nem tudta kirakni.

Burning 09-26-2007 18:04

Quote:

Originally Posted by Toti (Post 126528)

biztos hogy vari volt? hogyha nem volt benne az eseményekben honnan tudod hogy vari tette? lehet, hogy csak simán emberhiány miatt elmentek. vagy túlképezted a tolikat, és a ht nem tudta kirakni.

ezt is kiírja;)
ha nem férnek el és népnek mennek kiírja, ha lopják, ölik, is kiírja, ha vihar van vagy éheznek is kiírja...biztos kihagytam valamit, amikor még kiírja, de ezek a leggyakrabbak. egyedül akkor nem írja ki, ha képzel belőlük, de hát azt te csinálod. ha a ht csinálja akkor meg megint csak kiírja.

Fefe013 09-26-2007 18:07

[quote=Ferenc5259;126498]
Quote:

Originally Posted by Pax Hungaricum (Post 126079)
QUOTE]

Azért ez kicsit vad kijelentés volt sztem:D
Vmit benéztél v esetleg átsiklottál felette........

J.Ati 09-27-2007 02:00

Ezek az idézések elég érdekesen sikerültek!
Nem egy bonyolult dolog és akkor átláthatóbb lenne amit írtok.
Bár lehet csak engem zavar ,de szerintem a 13,16,18-as hsz.-en lehetne csiszolni;)!

A témanyitó pedig leírta,hogy nincs elég háza szóval nem tudom minek kell ragozni ezt:

Quote:

Most jelen pillanatban igaz kevés a házam

Páran írták,hogy biztos kevés a háza és ez így is van!
Mást én se tudtam volna elképzelni.
Problémára a megoldás,hogy házat kéne építeni..talán.:rolleyes:

Valezius 09-27-2007 05:15

Quote:

Originally Posted by Attila(: (Post 126583)
Ezek az idézések elég érdekesen sikerültek!
Nem egy bonyolult dolog és akkor átláthatóbb lenne amit írtok.
Bár lehet csak engem zavar ,de szerintem a 13,16,18-as hsz.-en lehetne csiszolni;)!

A témanyitó pedig leírta,hogy nincs elég háza szóval nem tudom minek kell ragozni ezt:

Páran írták,hogy biztos kevés a háza és ez így is van!
Mást én se tudtam volna elképzelni.
Problémára a megoldás,hogy házat kéne építeni..talán.:rolleyes:

Ezek a hszek nem a témanyitó beírásáta születtek!
Nem hiszem, hogy a szétesett idézés ennyire megnehezítette volna az értő olvasást :rolleyes:

J.Ati 09-27-2007 07:50

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 126587)
Ezek a hszek nem a témanyitó beírásáta születtek!
Nem hiszem, hogy a szétesett idézés ennyire megnehezítette volna az értő olvasást :rolleyes:

Értő olvasás:D
Nincs gond csak zavaró!
Nézd meg jobban azokat az írásokat aztán rájössz mi velük a baj:)

És idézések;):p

Toti 09-27-2007 19:36

[quote=Ferenc5259;126498]
Quote:

Originally Posted by Pax Hungaricum (Post 126079)
QUOTE]

Sztem arra gondolhattál, hogyha a másiknak sokkal több varija van, nem tudom pontosan, hogy hányszor kell többnek lennie, mint a tied, akkor az információszerző varikat nem írja ki a rendzser. pl., hogy meggömböztek. Az ártókat kiírja.

Burning 09-27-2007 19:39

Quote:

Originally Posted by Toti (Post 126650)

Sztem arra gondolhattál, hogyha a másiknak sokkal több varija van, nem tudom pontosan, hogy hányszor kell többnek lennie, mint a tied, akkor az információszerző varikat nem írja ki a rendzser. pl., hogy meggömböztek. Az ártókat kiírja.

ha 2* annyi varija van mint neked nem írja ki, ha meggömböltek;)

Toti 09-27-2007 20:40

köszke. ebben nem voltam annyira biztos azért nem írtam le. :D

Ferenc5259 09-28-2007 13:11

Kösz mindenkinek a választ, akkor csak az lehetett hogy magát az eseménylistán nem jelent meg valamiért, mert: nem képeztem tolit mert veszem, nem kopott tekercs mert akkor vari meg íjász is ment volna, de az eseménylistában nem volt nyoma, hogy éjszaka még fullon voltak a tolik, reggelre -1200 hiányzott.

Paliking 09-28-2007 13:22

Esetleg nem építettél kocsmát? :) És csak a helyed lett több, nem a tolid kevesebb. Olyannal még nem találkoztam, hogy tolieltűnést nem jelzett volna a rendszer.

Smooth Scroller 09-29-2007 07:02

1ebkent az a valos helyzet, hogy a nincs semmilyen rejtelyes eltunes meg ilyesmi, csak a temanyito meg nem tud jatszani, nem ismeri a lehetosegeket es szuksegszerusegeket. de majd belejon.

Pax Hungaricum 10-01-2007 11:07

Quote:

Originally Posted by Ferenc5259 (Post 126498)

Igen arra gondoltam.
És arra is, hogy nem csak ártó tolvajakciók vannak. Hiszen pl ott az épület felmérés. Azzal nem ártok senkinek.

( Ne menjünk bele, hogy ( többnyire ) támadást megelőző akció, mert ennyi erővel a gömb is ártó akció, és másik topicban már lefutott a dolog... Köszi! )
Szóval valami ilyesmire gondoltam. Hogy ha mondjuk 30x akkora a tolizó pontom, mint a másiknak, akkor miért kap értesítést róla. :D
De mindegy végülis. Kapjon...
Az már úgyis
( idézet a Vektor című filmből: ) "Eső után köpöNYEKK..." :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

Más: Valóban, ha a varázsló értéked 2x akkora, mint az ellenségedé (vagy akit gömbölsz, mert ugye nem muszáj ellenségnek lennie), akkor nem jelez. Én a 3-4x túlerőt csak úgy írtam, hasraütés szerűen. A lényeg, hogy 2-nél nagyobb.

Synkel 10-01-2007 22:07

Quote:

Originally Posted by Pax Hungaricum (Post 127343)
Más: Valóban, ha a varázsló értéked 2x akkora, mint az ellenségedé (vagy akit gömbölsz, mert ugye nem muszáj ellenségnek lennie), akkor nem jelez. Én a 3-4x túlerőt csak úgy írtam, hasraütés szerűen. A lényeg, hogy 2-nél nagyobb.

Pontosíssunk. Én úgy tudom, hogy ha a varik darabszáma több mint 2x-es, akkor már nincs visszajelzés. Azaz a törpe aligéppen bírja begömbölni az óriást akinek épp lement a készülije, de könnyen lehet, hogy az óriás nem kap róla értesítést...

Smooth Scroller 10-02-2007 01:49

sztem is az ertek szamit es nem a darabszam.

hiszen nonszensz lenne, ha mondjuk 40%-os kmorallal 1 nem tudos torp 10000 varival ugy begombizne 1 100%-os tudos oriast 5000 varival, hogy az nem is kapna ertesitest rola. szereny szamitasaim szerint nemhogy ertesites nelkul begombizne, hanem pattanna is az oriasrol...

Remedy 10-02-2007 02:06

Quote:

Originally Posted by Smooth Scroller (Post 127481)
sztem is az ertek szamit es nem a darabszam.

hiszen nonszensz lenne, ha mondjuk 40%-os kmorallal 1 nem tudos torp ugy begombizne 1 100%-os tudos oriast 5000 varival, hogy az nem is kapna ertesitest rola. szereny szamitasaim szerint nemhogy ertesites nelkul begombizne, hanem pattanna is az oriasrol...

Akkor nonszensz. Mar megint nincs igazad. Mi lenne, ha sugot olvasgatnal, ahelyett, hogy a nem helytallo velemenyed hangoztatnad? De bemasolom, hogy elnezest kerhess a tevedesedert :P

FONTOS! Ha valaki Kristálygömb varázslattal információt tud meg országodról, akkor arról értesítést kapsz, anélkül, hogy megtudnád, hogy pontosan ki volt az. Azonban ha olyan valaki szerez információt, akinek legalább kétszer annyi varázslója van, mint a Te országodnak, akkor arról ilyen értesítést sem kapsz.

Peldadhoz:
termeszetesen van olyan, hogy tobb mint duplaannyi a varid, megsem sikerul a gomb. Ez nem azt jelenti, hogy ha legalabb mint 2x annyid van, tuti sikerul. azt jelenti, hogy ha sikerul, es legalabb ketszer annyi varid van, nem kap ertesitest.

Smooth Scroller 10-02-2007 12:44

igen, igazad van es synkelnek is, en tevedtem. elnezest. :o

viszont igy nem tunik igazan logikus dolognak. le is irom miert:
vegyuk az altalam elozoekben felvetett peldat, tehat 40% kmoral nemtudos torpe 10000 varival, 100% kmoralos orias tudos 5000 varival. a 2 ori 1mas mellett van igen minimalis pontszamkulonbseggel.

orias variereje: 7975, torpe variereje: 6825

mindketten gombolik 1mast, eredmeny: oriasnak sikerul (!), torpenek nem.
termeszetesen a torpenek kijelzik a varijai, hogy vki begombizte az orijat.
mindezek utan az orias elhasznal 30% varikeszit, ezzel a variereje a torpe ala csokken. ezekutan meg ugyanabban a korben a torpe ugy begomboli, hogy az orias meg infot se kap rola... :eek:

kerdesem: ez miert is jo igy?

Valezius 10-02-2007 13:17

Quote:

Originally Posted by Smooth Scroller (Post 127525)
kerdesem: ez miert is jo igy?

Mert rajtad kívül senkit nem zavar. Lehet rá a tiedhez hasonló elrugaszkodott példát gyártani, de általában "rendesen működik" :)

All times are GMT +1. The time now is 17:15.