![]() |
szövetségi segitségkérés
nemreg tortent olyan eset, hogy belepett 1 uj tag 1 szovibe, szandekosan elszipkazta a szovi ijaszait, majd ezzel lehetove tette, hogy a haverjai tobb sereggel 1szerre beverhessek a masik szovi tagjait.
mivel nem nullazhato le a szovetsegi segitsegkeres - minimum 10% -, es mivel tobb sereget is behivhat a tag segitsegul, joforman kiuritheti a tobbi szovitag vedelemre szant 1segeit, ezert sztem jogosan felmerulhet nehany gondolat, ami uj szabaly utan kialt. 1. ha vki kilep a szovibol, vagy kirakja a szovivezer, akkor a kilepese utan a segitsegul kuldott/kert seregek azonnal kezdjek meg a hazaterest fuggetlenul attol, hogy odaertek-e, vagy odaerve vedekeztek-e. esetleg az utolso korben mar ne is kerhessen segitseget, mert azok a 2 koros ut miatt ugyse erhetnenek oda, hiszen az uj javaslat miatt a kilepes utan haza is indulnanak rogton. ez a javaslat azt akadalyozna meg, hogy a kilepo/kirakott ori ne vihesse el bosszubol a tobbi tag 1segeit es a szovin kivul ne elvezhesse a mar nem jogos vedelmet akar 10 koron keresztul. 2. ne lehessen szinte vegtelen mennyisegu vedelmet bekerni. ismeretes, hogy kitamadashoz minden tagtol 1 sereg kerheto el, akkor vedekezesre miert lehet akarhanyat? sztem ugy lenne fair, ha vedekezeshez is csak 1 sereg lenne kerheto, igy amellett, hogy igy lenne igazsagos, az is elkerulheto, hogy az 1ik tag okkal vagy ok nelkul kiurithesse a masik ori barakkjait a sajat vedelmere (vagy szivatasbol). mellesleg igy kikalkulalhato elore, hogy a szovitag mennyi vedelmet kerhet be, tehat atlathatobb lenne ez is. |
A javaslat első részét támogatom. Amikor a szövetségi viszony felbomlik azonnal induljanak haza a segítségben kinn lévő seregek.
A második részt viszont nem. Támadáshoz is annyiszor viszel helpet ahányszor akarsz, illetve max ahány tábornokod van. Védekezésnél is meg kell hagyni a lehetőséget. Varis ori kitámad pl, és marad 1k íja. Arra sokszor kell helpet vigyen a szöviktől, hogy védekezni is tudjon. |
Quote:
Most is azért tartasz 1K íjat, mert tudod, hogy akármennyit be tudsz hívni. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Annyit mondtam, hogy amit felhoztá érvet, az cáfolható. |
Az elsővel egyetértek!
A másodiknál talán ha nem is 1-re az sztem is kevés, de pl 5-re vmi hasonló nem kerek számra lehetne korlátozni a segítségkérések számát. |
Átolvasva a kérdéses esetet mind a 2 javaslatot
jónak tartom. És mint ahogy Valezius is leírta: Úgy építse mindenki az oriját,hogy elég legyen az 1 help. (Ha a Varis ori kitámad,viselje a kockázatát):D |
Quote:
Akkor töröljük el a helpet is esetleg? Építse mindenki úgy az oriját, hogy help nélkül is boldoguljon... |
Quote:
|
Quote:
jó, tudom, klánraktár |
Az első javaslatot támogatom, elég egyértelmű, hogy miért, tisztábbá teszi a játékot.
A második javaslattal, viszont én sem értek egyet. Háború esetén elég kockázatos a többi tagot többszörös segítségelhívással legyengíteni, így a védekező félnek sem mindig egyértelmű, hogy addig klikkel, míg jön íjász. Valamint a támadó félnek sem egyértelmű a játék, ha a védők egymáshoz keresztben átküldik a seregeket. Ezt a dolgot nem kéne kivenni sokszáz szövi játékából, azért, mert van néhány gerinctelenül játszó egyén. |
Quote:
De a hadis amelyik nem gondoskodik kitámadás közben a védelméről az igenis legyen üthető. Ne bízhasson csak a szövihelpben. És nem csodát kell várnia hanem meggondoltan támadni. |
Quote:
|
Quote:
szoval sztem kene vmi korlat. |
Quote:
Fejenként két segítségkérés azt jelenti, hogy elhoztad a védekező egységeid 225%-át. Ezzel a számmal lehet vitatkozni, attól függ, a szövik mennyit tartanak. Ez már elég egy mf ellen, egy másik szövi ellen viszont még lehet kevés. |
Quote:
Nyílván viccnek szántad. Ahogy Smooth is írta,kiszámolhatóbb lenne a max védelem. Többen meggondoltabban támadgatnának,hiszen nem tudnának vész esetén hatalmas védelmet behívni. A Full eliteseknél is lehet megjelenne pár Torony+Íjász. (szinesítő elem:lehet variálni mi a megfelelő arány) |
az 1. javaslatot én is támogatom, bár én leginkább úgy, hogy elhívni ne lehessen segitséget, de küldeni lehessen a bontás után is. és persze a bomlás után ne maradjanak, hanem azonnal haza.
a 2.at nem támogatom, 1 nagyon komoly taktikai elemet távolitana el a játékból. arról nem beszélve hogyha valaki elhívja az összes segitséget akkor igaz, hogy őt nem ütöd át, de a szövi másik 3orija védtelen marad!!! úgyhogy elég nagy kockázatott is válalnak ezzel, és sztem ez egy teljesen normális dolog! |
Quote:
amúgy akik meggondoltabban támadnak, azok nagyon jól sejti kkinél mekkora védelem van otthon, és hogy kitől hiv(hat)ták el a védelmét... |
Quote:
gondolkodni egy-egy támadás elött.:) Viszont az igaz,hogy eddig is meg kellett gondolni,hogy mennyi helpet visz el v.ki.Az otthon hagyott védelmed a te döntésed,nem kényszerít senki,hogy ennyit vagy annyit vigyél.Ha esetleg keveset hagysz otthon és visszakísérnek akkor az is a te döntésed ugyanúgy mint ha nem kockáztatsz annyit és esetleg nem férsz emiatt be.És ne feledd: Az ellenfél is csak 1* kérhetne,így tudsz számolni. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
*rövid* |
Quote:
|
Quote:
Megint kiegészítek. Azt írod, hogy így jobban kell gondolkodni támadás előtt. Így is kell gondolkodni, ha keresztbe kasul küldik át egymásnak a segítséget. |
Quote:
Viccet félretéve: Nem lenne kötelező a Torony+Íj de azzal lehet játszani, hogy mennyi paci/elit menjen támadni és ehhez mennyi kell a szövi többi tagjától,hogy beférj.Az 50% Barakkból lehet otthon maradna pár elit. |
Quote:
Sztem az 1 segítségkéréses szinte senkinek se tetszik, már az ötletgazdának se:D Azon kellene elgondolkodni, h lenne e egy olyan maximum, amit mindenki elfogad pl: összesen 9 segítősereg az oriban, mindegy melyik szövitől v szövinként csak 3 sereg kérhető v vmi ilyesmi, v azt leszabályozni, h egy oritól hány sereg kérhető el..... |
Quote:
|
Quote:
Csak nincs egyensúlyban a támadáshoz kérhető help, a védekezéshez kérhetővel.Ez szúrja a szemem. Erre tett javaslatot Smooth és most gondolom át. |
Quote:
Ne már. Az én ellenségem nyugodtan hívja el az összes helpet a szövijétől, nem érdekel. A szövijét majd fogja, mert nem bittos, hogy épségben megússzák... Továbbra is azt mondom, ez nagyon jól működik így ahogy most van. |
Quote:
Cél az, hogy a védő oldaltól elvegyünk egy taktikai elemet? |
Quote:
Azon gondolkodj el, hogy mit jelent ha valaki behívja a max helpet. 3ori olyan csont üres marad, hogy egy varis is simán befér 5sereggel! |
Quote:
|
hmmm nem hiszem hogy elkéne venni egy olyan lehetőséget a védő felektől amit így is nehéz használni mert az utolsó másodpercekbe észrevenni egy sereget és megfelelő mennyiségű íjjat behívni és védeni nem olyan egyszerű ám mint megfelelő időben megnyomni egy gombot és ezáltal elindul x nagyságú sereg :)
|
Quote:
|
Quote:
Az 1. pont azért mindenképp jó. Az olyan esetekre amiből kiindult Smooth. |
1. tőlem mehet, de szerintem maradhat így is ahogy most van.
2. nem támogatom, már leírtak előttem pár érvet hogy miért is nem. |
Az első jónak tűnik. De az se lenne egy utolsó dolog, ha le lehetne 0-zni a védekező segítséget azzal könnyen ki lehetne küszöbölni ezt a visszaélési lehetőséget.
A második viszont így önmagában értelmetlen. Mivel nem hátrány nélküli a segítség kérése. Meghal út közben a segítők egy része és a másik ország gyengül. Aki pedig egy kicsit is tapasztaltabb, tudja hogy lehet ezt könnyen kivédeni :D Ha nagyon be akarjátok vezetni védő segítség korlátozását, akkor valamivel kompenzálni kell érte a szöviket. Azért azt ne feledjük el, hogy egy mf 40%-al erősebb, nem kell őket annyira sajnálni. |
Quote:
A javaslat első része jogos a második több kárt csinálna mint hasznot. Helyette inkább lehessen nullára venni a szövihelpet ha egy tag szövetségi viszonya változóban van (24 körig ugye) |
Szerintem ne csináljunk tamagocsit a játékból mert Smooth nem tudja megválogatni a szövijeit:)
Nagyon jól működik ez így... |
All times are GMT +1. The time now is 11:28. |