![]() |
Tolit visszalopni
Következő kérdésem lenne:
Ha egy toli lelopja a tekijeimet és én varikkal 50% alá viszem utána a készültségét(Rögtön ahogy lopott),akkor az én tolijaim beférnek hozzá? Mondjuk 3-4K toli lopott,nekem meg 1-2K van. A súgó azt írja,hogy 50% alatt nem melóznak a tolik,tehát nem is védekeznek? Remélem nem sületlenség amit kérdezek de csak ez jutott eszembe ellene. Ja és nem megyek rá sereggel és nem is ártózom,mert csak..:) |
Quote:
Én már vittem le nullára is,de számít a katmorál is és az meg nem nulla volt. |
Amúgy a téma címe nem a legjobb:D
Félre érthető szerintem. Én első ránézésre azt hittem,hogy a lebukott tolijaidat akarod visszalopni.:D |
Nekem 99% neki meg 95% a katmorál
Ha leviszem a készülit 15-20 ra akkor sem férek be? akkor 50% alatt lessz vagy nem? |
Quote:
# a katonai moráltól, # a tolvajok készültségétől, # az aktív varázslatoktól (lásd: Varázslatok súgó), # valamint a tudományos fejlettségedtől: minél több tolvajlási tudománytekercs született tudósaid keze nyomán, annál nagyobb eséllyel indulnak feladatuk végrehajtására. (Bővebben: tudomány súgó). Ezek alapján fog eldőlni,hogy befogsz-e férni vagy sem! Szóval egy kicsit számolgatni kell,de csak készi levivés nem mindig jön be. |
Ha 50% alá viszed akkor csak Ő nem indíthat toljavlási akciót. Azért szokták még lejjebb vinni, mert akkor több körön keresztül nem indíthat semmiféle toli akciót és egy háborúban ez nagyon jól tud jönni, mert akkor a tolis egy kis időre hatástalán.
|
Amiket leírtál adatokat azokból ránézésre se lesz elég ,ha a készit viszed csak le neki.
Szóval tuti nem férsz be. |
Azt hittem ez jó lessz:(
Akkor marad a több tolis megoldás,csak az a baj,hogy lassan több ember foglalkozik az orimban tolvajlással mint rendes munkával.:D Bár picivel több toli és akkor talán majd menni fog a visszalopikálás.:) Addig meg kérlelem zöldben,hogy hagyjon azért 10-20DB tekit nekem.:( |
Quote:
10-20 DB tekivel pedig nem sokra mész szerintem:D |
Quote:
Naggyonnn békés vagyok,nem ártok a légynek sem.:D De ha nem találok megnyugtató megoldást a dologra akkor kardot adok minden szabad emberkém kezébe és erővel veszem vissza ami az enyém.:) Csak a legvégső esetben képzem át a meglévő varit,tolit hadsereggé. Kellett volna valami békésebb megoldás. |
Quote:
Egy próbát megér szerintem,ha a szép szóból nem ért akkor mutasd meg neki mi fán terem a dió.:o |
Quote:
újraírják a tekiket.Meg nem kevés anyagi kárt okoz az enyves. Arról nem is beszélve,hogy mennyire gyengíti meg az orimat,és mindezt azért a piszkos anyagiakért. |
Pepa máshol jár ne is foglakozz vele:D:D
|
Meg hát biztos nem egyedi esettel van dolgom.
A csopiban nem valószínű,hogy csak ő a komoly toli. Megoldás kell méghozzá univerzális.:) Lehet a hadsereg lessz a nyerő,mert azt bárkire küldhetem majd. Csak nem szerettem volna folyton összevérezni a kezem.:( |
Tartsd neki 50 alatt, es mergezd oket. Ennyi. :) Lopni nem tud, es egy ido utan mar nem is akar. :)
|
Quote:
Az adott válasz teljesen jó volt. Off 500.-ik értékelhető hsz:) On |
Quote:
Túl lusták a Varijaim,hamar fáradnak.:D |
Quote:
Quote:
|
Puding próbája az evés
Köszönöm szépen a HSZ-eket.
Kombinálom a dolgokat: 1. Remedi tanácsa szerint készülit leviszem és 1-2 mérgezést küldök. 2. Ha ezután is bántani akar akkor mennek barakkba az emberek. 3. Tanulságom:Kell egy kis sereg mindenképp az ilyen esetekre.:rolleyes: Még egyszer köszönöm a válaszokat. |
nehany dolog kimaradt a lehetosegek kozul:
1. rakd ki a tekiket a piacra. mindet, meg a lakitekit is. persze ekkor a seregeid joreszet is ki kell rakni. ezutan nem lesz mit lopnia. valszeg nehany nap mulva be fog probalkozni megint, de addig huzzal fol meg kocsmat, hadd bukjon be. 2. a hamar farados varijaidbol itelve elf lehetsz, annak meg ugyse art sok kocsma. legyen ugy 25% kocsmad es nem fog tudni lopni. ha meg ezt is atlopja, akkor menj hekivel foljebb es 6-8-10 korbol tutira be fog bukni. mert az nagyon nagyon szamit, hogy 2 vagy sok korre van toled. 7-8 kornel mar dupla erosen vedekezel kb. |
Quote:
|
Quote:
1. ezt egy mozgalmas csoportban meg ne csináld, mert agyonvernek földön. Ha csak egyszer is begömbölnek, és látják, hogy se tekid, se egységed (a tekit nem látni azonnal, de nyilván ha meglátják a kevés tolit bepróbálják, és akkor már látják, hogy 0 jön.) 2. Nekem az egyik elf tolimban 32% kocsma van, a másikban 21%. Csoportfüggő. Egy nagyobb részt hadikból álló csoportban nagyon sok a 25% kocsma, mert földön elfként is gyenge maradsz. Ezek sarkalatos kivételek. Smooth jó tanácsokat adott, nem akarom semmilyen módon rontani a hozzászólása értékét, de tudnod kell, hogy ezek a kérdések borzalmasan csoportfüggők. Ismerned kell a csoportodat. Mellesleg 25% kocsmával egy (nem is kigyúrt) félelf agyonlop. Nem éri meg úgy felturbózni magad, hyog vissza tudd őt magát lopni. Ha valóban elf vagy, és 25% kocsmád lesz, akkor amit tőled elvittek, lopd vissza mástól. ;) |
Quote:
Lásd: Angol verzió 2/B csoport... Ott akkor se vernének be vagy 2 hétig, ha 0-ra kiteszed magad... :D;) De tény. Én se csinálnék olyat, hogy kirakom mindenem. Olyat már csináltam, hogy minden tekimet kiraktam, kivéve a lakitekit, már akkor leállt, mert nem érte meg lopni. A tekim meg visszakaptam másnap a piacról. Nyilván áron felül raktam ki. Szóval minimál bukással lekoptattam a tolit. ;) |
Hát persze hogy hegyesfülű vagyok.:)
Smooth: Jó lenne a dolog ha egyedi lenne az eset,de a csopiban úton-útfélen tolikba botlom.Nem mind ilyen erős ugyan de v.mi válasz kell rájuk. Meg hát mi a biztosíték,hogy idővel leáll.(Nyilván semmi) Valahogy éreztetnem kell velük,hogy nem veszélytelen amit tesznek. Eldöntöttem:Remedy tanácsát kombinálom seregépítéssel. Azért mindenkinek köszönöm a HSZ-eket. |
Quote:
Esetleg bemásolhatnád az éplistádat is akár. |
Quote:
14% kocsma van benne (igazából védelem miatt) Értem én,hogy kell a több kocsma. Párat építek is majd,de ellenakcióra nem elég. Legalábbis ez jött le nekem az eddigiekből. Az eredeti téma is az lett volna,hogy visszalopnám a tekiket aztán annyi. Van akinél talán menni fog de az igazi Tolikra kell valami fenyegető eszköz. |
Quote:
Nem valószínű, hogy kiszúrják és bevernek. Engem egyszer se vertek be, amikor kinn volt ilyen okból a tekim. Persze mindez akkor igaz, ha fenn van a fantomsereg állandóan. |
Quote:
Tudom kicsit pazarlás de parás természet vagyok.:) Kezdesz meggyőzni és lehet,hogy amíg nincs meg a sereg addig így védekezem.De azért a készülijét leviszem.:D |
Quote:
Legalábbis egy nem agyonélezett oriban tutira nem ;) |
Quote:
Lopni se tud majd és még a Tolik is pusztulnak. Szerintem a Toli unja meg előbb.:D:D:D De sokat mérgezni nem tudok sajna.:( Nem vagyok tömeggyilkos de ez így lassabb mint ha egyszerre venném el a kedvét. |
aztan majd jol lenyirja a varijaidat, ha visszajon a keszulije.
|
Quote:
Leírtam már,hogy nem szeretnék gyilkolászni ilyen dolog miatt.Már csak azért sem mert ezután indul be igazán a vérontás.:( Mindíg lehet azt mondani-"Te kezdted" Ha kizárólag a te általad javasolt tekikirakós megoldást csinálom,akkor akár az egész csopin úgy mehetek végig,hogy nincs az oriban teki.;) Megértem,nekik az a dolguk,hogy lopjanak-ezért tolik. Nekem meg meg kéne védenem magam. Példa:Ha betörnek a lakásodba akkor eladsz otthonról mindent? Vagy biztonsági zárat szerelsz fel riasztóval és mellé egy pittbullt tartasz. |
Smooth :
Valahol a fórumban ezt az éplistet ajánlottad MF Betonelfnek.Igaz 2000 hekire vetítve. 2000 heki 500 torony 25% 500 barakk 25% (26000 ijasz) 390 haz 19,5% 200 tanya 10% 200 templom 10% (26000 vari) 210 kocsma 10,5% (10920 toli) Saját szám íze szerint módosítottam a Tornyok-Barakkok arányát Tempom-Kocsma javára.És nyilván 5-ös csopira vetítve. Akkor a te érveid tetszettek.Most is kíváncsi vagyok rájuk!:) A tekikirakás jó de már írtam,hogy nem hatékony,hiszen akármikor lophatnak hiába menekülök feljebb,ott is vannak tolik. |
oriasi kulonbseg van az alacsony hekis elf es a nehany ezer hekis kozott. neked most nem seregre lenne szukseged, hanem kocsmakra. hiaba a sereged, ha majd 4-5-6 kor tavolbol tekiznek padloig. (en hadiztam elffel, ugyhogy nem vagyok ellene az elfes hadizasnak, de 1900 heki folott csinaltam.)
nem tudom hogy hany hekin vagy de ezerig mindenkeppen kell min. 25% kocsma, kulonben allandoan szetlopnak majd. amugy en nem mondtam, hogy jatssz tekik nelkul. en azt javasoltam, hogy mentsd ki oket a piacra amig felhuzol kocsmat. |
Quote:
készüli levitel.Meg akkor Varikkal leszek könnyen üthető. Hiába,sohasem elég az a fránya 100%:D Ha leviszem a készülit és még mérgezem is akkor is le tudja gyilkolni a Varikat 4-5 körről?(Ha befejezem és visszatölt a készülije) |
Meg hát ezt embere válogatja.
Ha csak a készülit viszem le pl. 2* csontig: Gondolhatja azt,hogy nem érdemes lopni mert ez a következmény. De fel is dühödhet,hogy hogyan merek én ilyet tenni őtolvajságával. És akkor jön a Varigyilok.:( |
Én is játszottam egy időben elf-el.
Abban egyetértek az előttem szólókkal, hogy kisebb hekin érdemesebb több tolit tartani, mint katonát, mert itt még kevésbé tudnak hadi akciókkal lenyomni. Tehát el lehet egy picit tolni az arányokat a tolik irányába. Egy tolis embert, vagy félelfet nem hiszem, hogy vissza tudsz lopni. Az tolvajok felfedése lehet a hatékony megoldás és védekezés. |
A volt toli elfemben kis hekin 10-14% között volt a torony és barakk, kocsma pedig 30% körül. Ha nem akarsz kigyúrt toli lenni, a 20-20% kocsma templom kiindulási alapnak nálam bevált. Sokat segít ám a +20% toli/vari védelem. Az össz. 40% templom kocsma mennyiségen belül pedig lehet tologatni az arányokat, hogy tolisabb vagy varisabb orit akarsz. Az ép.listámon amit előhalásztam 8-32% arány volt kocsmának, torony+barakk 27%, és ez még nem etetős ori volt.
|
All times are GMT +1. The time now is 18:20. |