![]() |
tudós élőhalott VS tábornok élőhalott
Szerintetek melyik az erősebb hulla? Az okos, vagy az ügyes?
Az okos hullának nagyobb a támadóereje, viszont az ügyes hulla egy üres oriba 5 helyett 6x tud bemászni. Ugyanez számokban: darabszám - elit - katmorál - 5 tábornok - felfelé ütés - vérszomj - MF - tudomány 10000 * 5 * 1,00 * 1,07 * 1,1 * 1,3 * 1,4 * 1,05 = 112463 darabszám - elit - katmorál - 6 tábornok - felfelé ütés - vérszomj - MF - tudomány 10000 * 5 * 1,00 * 1,08 * 1,1 * 1,3 * 1,4 * 1,00 = 108108 Az okos hulla mellett az az érv szólhat, hogy nagyobb a támadóereje, ellene pedig, hogy lopható a tekercse. Az ügyes hulla mellett az az ér szólhat, hogy több sereget tud indítani, ellene pedig az, hogy viszont azok a seregek gyengébbek. |
Valójában én a tudós hulla mellett voksolok, nekem is olyan van. De inkább tabikat szoktam látni, és arra volnék kíváncsi, hogy miért azt választják az emberek.
Szeretném, ha meggyőző érvek születnének a tabi mellett, és ha esetleg valaki most indítja első hulláját, akkor miért inkább azt preferálja az én tudósommal szemben. |
Egész pontosan... Még nem találkoztam a saját orimon kívül másik tudós élőhalottal. Szinte csak tabikat látok. Miért?
|
Quote:
A tudós tényleg picit jobb, a tekilopástól nem félnék, ha csk 100-200db van a haditekiből. Annak van oka, hogy az egyébbe nyitottad a topicot? |
1ertelmuen tudos hulla, hiszen a tabornokon mindossze 1% tobblet van (7 helyett 8), mig a tudosnak 5%-kal nagyobb a hadereje, raadasul vedekezesnel is. ha meg vki elkezdi lopni a tekijeit, vinni fog belole lopasonkent 2-3-4 db-ot. huha, az aztan a nagy veszteseg. autovedelemhez jo.
meg a tudos hullanak az ipar es gazdasag teruleten is van 5%-a. mekkora elony... :D mindenesetre sztem a tudos szemelyisegnek nagyobb a haszna mint a tabinak a hullanal. |
Na látod Pax bácsi, tudsz te okos topikoka is nyitni.
Én a tudós hullár preferálom, most indítottam egyet. Sokat jelen a plussz 5 %, főleg a lakitekinél, mert így az elhullot tolikat és varikat is be tudod építeni a seregbe. |
Quote:
Súgó: " Tudós A tudós minden tudománytekercset 10%-kal olcsóbban írhat, és az elérhető maximum 5%-kal magasabb az összes tudományág, kivéve a lakáshelyzet tekintetében. A +5% maximum nem vonatkozik a lakáshelyzeti tekercsre." |
Quote:
bár én úgy fogalmaznék, hogy nagyon szar, nagyon pocsék és nagyon rossz. :) a nagyon rossz hulla (jelen esetben a tábornok-tudós-zúzós, vagyis az ügyes-okos) támadóereje: 10000 * 5 * 1,0 * 1,08 * 1,1 * 1,3 * 1,4 * 1,05 = 113513,4 |
Quote:
|
Kedves Ati! Lelkesedésedet értékelem és köszönöm a segítséget.
Amit írtam viccből írtam, mert a hullánál ugye egyáltalán nem számítanak a tekik. Csak mert Pax viccesen javasolta a tudós hullát, én is írtam rá egy vicces dolgot:) |
Most már csak egy ilyen vicces topikba mertem hülyeséget írni, mert úgy gondoltam szellemiségében ide illik.
Ati megfenyegetett, úgyhogy most már csak ilyen témákhoz merek írni. |
Quote:
Pár napja írtam Neked egy privit, annak most végülis melyik felére hajtasz? |
Na most már tényleg elolvasom a súgót, mert kicsit elbizonytalanodtam.
|
Quote:
|
Quote:
Nem vagyok a bácsikád, ha az lennék, nem születtél volna meg. Numero 2. Huzzál kifelé a topicomból. Numero 3. Annyira hülye vagy, hogy görbíted a teret... Numero 4. Szerintem életedben nem játszottál még a hódító nevű játékkal. Egyéb fontos mondanivalód a nagyvilágnak? |
Komolyra véve a dolgot szerintem a tábornok hulla jobb, mert a hulla általában támadó hadis beállítottságú és a tábornok nagy segítséget jelenthet.
|
Quote:
|
húúú, Paxi, egy kicsit te is visszafoghatnád magad... :eek:
|
Erre csak annyit mondanák, hogy csofika csak idegesítő, viszont Pax az utóbbi megnyílvánulásod már primitívbe hajlik. Nem hiszem, hogy az ilyen hangnemnek sok keresnivalója lenne itt.
Amúgy én kapásból nem választanék hullát, de ha muszáj lenne, akkor valszeg tudós lenne.. :) |
Hátrányok:
nem varázsolhat, nem indíthat semmilyen tolvajakciót, tudománytekercseinek maximum hatásfoka: 0%. Elolvastam a súgót. Most komolyan kérdezem: Erre jön rá a + 5%? Én eddig azt hittem, hogy hullánál nem számít a tudós személyiség +5%-a, azért gondoltam ezt viccnek. De ha számít akkor visszavonom, és komolyan elgondolkodom rajta. |
Quote:
|
Quote:
|
Köszönöm a segítséget Deni.
|
Na és most miután agyon offolta, és agyon offoltatta saját magammal a saját topicomat, vissza a normál kerékvágásba.
ON: Szóval a kérdést azért tettem fel, mert már most is mindenki a tudósra szavazott, mégsem látok tudós hullákat, ma pl 12 kristálygömbből 4 volt élőhalott, abból 1 túlélő, és 3 tábornok. A túlélőt nem tartom 'kifizetődőnek', de mivel általában tabikkal találkozom (normálban is, és anarchban is) ezért úgy gondoltam, hogy van valami, amit én nem tudok, ők meg igen. És azért választják azt. És mivel soha nem gömböltem még ki tudós hullát, ezért felmerült bennem a gyanú, hogy itt valami nem stimmel, hiszen ha az a legerősebb hadis személyiség a hullának, akkor hogyhogy nem választják? (Nyilván anarchban ennek lehetnek okai, miszerint ugye a 6 tabi miatt 6x lehet bemenni egy üres oriba az 5 helyett, és ott a legkönyebb üres orit találni, illetve üres orit csinálni a hullád számára.. :D Viszont normálban sem találtam tudóst. Sehol. 5. 4. 3. szinten csak tábornokot találtam, nagyon elvétve kereskedőt és túlélőt. De a tabi a favorit. Legalábbis a legtöbb élőhalott orit irányító ember számára. Miért?) |
Off:
Pax, ez azért már túl erős, ráadásul ne nyiss témát egy nyílt fórumon, ha zavar hogy olyan emberek is hozzászólhatnak, akiket nem bírsz. On: szerintem is a tudós a jobb, többet számít a +5%, mint az egyetlen tábornok. |
Így már értettem Ati lakáshelyzetire vonatkozó előbbi állítását. Csak akkor még azt hittem, hogy a hulla mindenből 0% lehet, függetlenül a személyiségtől.
Mindezek alapján lehet, hogy egyszer kipróbálok egy tudós hullát. Ui: Egyszer úgyis összebarátkozom a Pax Hungaricummal, márcsak azért is, mert ebből a topikból tanultam egy új dolgot. |
Quote:
|
Quote:
nekem életemben 1x volt élőhalott országom, de az pl kereskedő lett.. viszont most már szerintem letörném a saját kezem, ha hullát regelnék :) |
Quote:
De felhívom a figyelmed, hogy előbb olvasd el a barátunk összes többi hozzászólását is. Ugyanis ennyire hülye nem lehet valaki. Ez tipikusan olyan szagú, hogy valaki unatkozik, és regelt egy nicket, amivel másokat lehet a sírba kergetni, mert ha törlik is, nagy kaland, regel egy másikat... Szóval miután elolvastad az összes hozzászólását, amikben kezdőknek ad direkt ROSSZ tanácsokat, szétoffolja a beszélgetős fórumokat, szétoffolja, és szétoffoltatja a fejlesztéses topicokat (amik téged is érintenek, mert ha játszol, akkor a rossz irányba mennek a fejlesztések, vagy csak késnek, mert valaki rossz irányba akarja terelni őket, azza TE is kárt szenvedsz), idiótaságokat ír be fejlesztésnek, idióta topicok fűződnek a nevéhez, idióta ötletekkel, amik CSAK ÉS KIZÁRÓLAG azt a célt szolgálják, hogy a régi fórumozókat bosszantsák, az újakat meg félrevezessék, rájössz, hgoy a hangnemem közel sem volt olyan durva, mint amit ide le akartam írni... Teljes erőmből visszafogtam magam. Jöhet a piros... |
Quote:
Érdekes, akkor nem írtad, hgoy "túl erős", amikor a fejlesztéses topikok voltak agyalágyult kretén idióta hozzászólásokkal szétoffolva... Hm.. Most meg itt előadja, hogy "de hát ő azt hitte vicc", "nem is olvastam a súgót", "mijaza élőhalott", "mijaza 5%".... Én vagyok a túl erős? Amikor egy kész tényeket felállító topicot teleszemetel BAROMSÁGGAL ???????????????????????? Az miért nem túl erős, hogy írásjogot kap valaki, aki életében nem látta még a hódító súgót ???? Az az erős !!!!!!! NEm én ! |
Atyagatya, miért pikkelnék én rád??? Azért, mert egy vitában nem értettünk egyet? :eek: Ennél nekem több kell, hogy valakire "pikkeljek" :)
Ja, és hol "fikáztalak"??? Ne kezdjél már el összevissza vagdalkozni... Ettől függetlenül nem hinném, hogy a fórum etikettje megengedi az ilyen beírásokat, bármilyen okból írod is le. |
Ja, és a végére még beírja, hogy "jó, miután elcsesztem a topicot, és miután baromságokat írok, elolvasom a súgót... 20 másodperc szünet... elolvastam a súgót, még midnig nem értem... 20 msáodperc szünet... ok, már értem. elgondolkodok rajta..."
MIN kell elgondolkodni? Ott vannak a számok! Én főleg az élőhalott tábornokok meggyőzőerejű, értelmes, és a játékhoz kapcsolódó hozzászólásait vártam, valamint azokét az értelmes játékosokét, akik már játszottak valaha élőhalottal, vagy legalább hadi országgal, de legalábbis értenek a számokhoz. Csofika EGYIK kategóriába SEM sorolható. MIT keres itt?? /tudom, 'erős' vagyok..../ |
Szerintem lépjetek túl az irányomba tanusított hangnemen. Nem vagyok sértődős.
Inkább a témával foglalkozzatok. Az valóban nem egyértelmű a súgó alapján, hogy a tudós személyiség érvényesül a hullánál, de mindegy, most már ezt is tudom. |
Quote:
No... Mivel itt sokan túlságosan lágylelkűek, töröltem minden negatív megnyilvánulásomat. De most akkor ezután amondatod után szépen, csöndben, és hideg fejjel megkérlek, hogy ne érj a billentyűzetedhez, amíg ez a topic nyitva van a monitorodon.... Ugyanis itt, rajtad kívül, minden más fórumozó a témával foglalkozott. Az egyetlen hozzászóló, aki csak és kizárólag kártékony mondatokat írt le, az te vagy. Senki más. Tehát te itt ne szólítgass fel sem engem, sem semelyik másik normális hozzászólót arra, hogy a témával foglalkozzon. Egyszerűen nincs hozzá jogalapod. És inenntől kezdve itt csak olvass. |
Nem érdekel, hogy eddig mit csinált csofika és mit nem. Engem idegesít, azt tudom, de kultúráltabban is meg lehetett volna oldani a dolgot. Csupán erre hívtam fel szíves figyelmedet.
|
Quote:
Mellesleg ha már mindenképpen hullát kellene indítanom (akkor inkább nem játszanék :D ), akkor a tudós éri meg legjobban. Szinte csak 200 hekin lehet 5-8 sereges ütéseket indítani, később örülhetsz ha az 1 hulla sereged befér valahova. |
No.
Én kipróbáltam a tudós hullát, az túlélő hullát, a kereskedő hullát, és a tábornok hullát is. Igazából úgy vettem észre, hogy a hulla tabinál ha szöviben vannak, biztonságosabb a túlélő is. Poénból regeltem egy hulla szövit, 200 hekin fejenként 6000 elittel. Sok mindenkihez befértek vakon is, viszafelé viszont kevesen. Akik befértek, semmi vagyont nem tudtak elvinni a leprán kívül. Tulajdonképpen semmilyen ártalmas dolgot nem tudtak velük kezdeni a heki leverésén kívül. Azt viszont nagyon gyorsan visszakalapálta magára, nagyjából az ütés után azonnal. Az élőhalott tábornoknak akkor láttam értelmét, amikor sok lufi ország között kellett lavíroznom, mivel 3-3 tabit küldhettem 2 külön ori ellen, így pont ugyanakkorát vertem oda mindkettőnek, szóval egyenlően messzire kerültek tőlem. Illetve a már topic elején is felhozott érv igen előnyös volt, amikor ugyanoda 6x fértem be. + egy érv a tudós mellett: Ha meglátják, hgoy van tekid, tekit fognak lopni. Ez hullánál 200 tekinél valóban max 10 alatt mozog, tehát szinte semmi a veszteség. Viszont passzív módon nyersz azzal, hogy amíg rájön, hgoy nem éri meg a tekidet lopni, addig sem lopta az embereidet. |
Quote:
Lépjünk tovább, és beszélgessünk a hullákról. Hozzáteszem, nekem is az orijaim közül a legritkábban választott faj. Viszont lehet vele haladni rendesen. Nem is olyan régen pl a lassú csoproton zúgott végig egy hulla szövi. kellemetlen volt, mert az ebmer ha nem arra van rágyúrva, hogy kórházat tart, akkor nem szívesen üti viszont. Pl az óriás varimat 300 heki alatt beverték párszor, és nem nagyon volt kedvem hazakísérni őket. és a 4 túlélővel, mint óriás vari semmit nem tudtam kezdeni. Amíg túl nem haladtak rajtam, néha megkeresítették az életem. De anarcban is működik, nem igazán pattantam 200 hekin 6k hulla elittel... Ha valakiről mégis, behúztam a szövisegítséget, és 15000 elittel már csak befértem... :D (6k+3k+3k+3k) Szóval szerintem azért eléggé meg lehet csapkodni valakit kis hekin. Nagy ehkin nyilván nem választanám a hullát, hiszen ott a betoníjas orik miatt és a tekercsek maitt nem fér be sehova. Hozzá viszont minden hadi befér, akik ott már rákészültek pár kórházzal. (Pl orkjaimban midnig tartok 15-20 kórházat, óriásaimban is 10-15-öt) Orkkal szívesen verek hullát, mert nem kell tartanom utána, hogy agyonlopkod. Szóval szerintem 5. szinten induló orinak nagyon is használható. Tudósként meg szerintem nem is gyenge. (5. szinten!) |
Quote:
|
Pax Hungaricum meg tudod mondani, hogy az élőhalott hulla az milyen? Látom írtad, hogy te olyannal is játszottál.
|
All times are GMT +1. The time now is 16:27. |