Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Segítség (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=13)
-   -   Építés és képzés (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=2290)

hatpeti 09-02-2007 12:48

Építés és képzés

Az lenne a kérdésem ha az épület azonos körben épül fel mint amikor befelyeződik a képzés a képzettek elmennek vagy számukra már biztosított a hely??? Magyarul a körváltákor milyen a sorrend?
Először épület utána képzés vagy fordítva?:confused:

Andrew 09-02-2007 13:06

nem tudom, hogy melyik van hamarabb, de ez nem is lényeges, ha minden igaz
mert amennyire én tudom, hamarabb épülnek föl az épületek, mint hogy ellenőrizné a férőhelyeket - tehát ha igazam van, akkor a képzésnek is lesz helye ilyenkor, ráadásul kv előtt is föl lehet tölteni a beérkező barakkokat, így egy csatánál már védhetnek

hatpeti 09-02-2007 13:11

Quote:

Originally Posted by AndrewB (Post 122026)
nem tudom, hogy melyik van hamarabb, de ez nem is lényeges, ha minden igaz
mert amennyire én tudom, hamarabb épülnek föl az épületek, mint hogy ellenőrizné a férőhelyeket - tehát ha igazam van, akkor a képzésnek is lesz helye ilyenkor, ráadásul kv előtt is föl lehet tölteni a beérkező barakkokat, így egy csatánál már védhetnek

Biztosan így van?

Pepa 09-02-2007 13:18

Quote:

Originally Posted by hatpeti (Post 122025)
Az lenne a kérdésem ha az épület azonos körben épül fel mint amikor befelyeződik a képzés a képzettek elmennek vagy számukra már biztosított a hely??? Magyarul a körváltákor milyen a sorrend?

A kv-kor történő dolgok majd egy oldalnyi helyet foglalna, ami téged érint:
-beérkező épületek
-beérkező képzés
-csata
-hazaérkező seregek
-el nem férő csataok eltávolítása

Andrew 09-02-2007 13:20

Quote:

Originally Posted by pepa (Post 122028)
-beérkező épületek
-beérkező képzés
-csata
-hazaérkező seregek

ez alatt mit értessz??

Kutyuleee 09-02-2007 13:21

Quote:

Originally Posted by pepa (Post 122028)
-beérkező épületek
-beérkező képzés
-csata
-hazaérkező seregek

ez így nem stimmel...
a csata elött elmennek már az elnem férő egységek.

hatpeti 09-02-2007 13:22

Nagyon köszönöm!

Pepa 09-02-2007 13:23

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 122030)
ez így nem stimmel...
a csata elött elmennek már az elnem férő egységek.

Arra gondoltam, hogyha pusztit, vagy földet kap akkor, nem a túltöltésre.

hatpeti 09-02-2007 13:27

"
Quote:

Originally Posted by AndrewB (Post 122026)
ráadásul kv előtt is föl lehet tölteni a beérkező barakkokat, így egy csatánál már védhetnek

"

Az itt leírtak is helytállóak?

Remedy 09-02-2007 13:30

Quote:

Originally Posted by pepa (Post 122033)

Az se megy el :)

Remedy 09-02-2007 13:31

Quote:

Originally Posted by hatpeti (Post 122036)
""

Az itt leírtak is helytállóak?

Igen, ez igy van :)

Ati 09-02-2007 14:42

Quote:

Originally Posted by hatpeti (Post 122025)

Előbb beérkezik az adott körben felépülő épület, és csak utána jönnek be a seregek, illetve mennek el az el nem férők.

Pepa 09-02-2007 15:04

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 122051)
Előbb beérkezik az adott körben felépülő épület, és csak utána jönnek be a seregek, illetve mennek el az el nem férők.

Hatpeti ennél tutibbat itt senki se mondhat. Ha Ati netán téved, akkor átállítja a dolgokat úgy, hogy neki legyen igaza:D

Ati 09-02-2007 15:08

Quote:

Originally Posted by pepa (Post 122053)
Hatpeti ennél tutibbat itt senki se mondhat. Ha Ati netán téved, akkor átállítja a dolgokat úgy, hogy neki legyen igaza:D

Erre most biztos, hogy lusta vagyok, úgyhogy maradjunk annyiban, hogy így van. ;)

Pepa 09-02-2007 15:10

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 122054)
Erre most biztos, hogy lusta vagyok, úgyhogy maradjunk annyiban, hogy így van. ;)

Nem cáfoltam meg a szavad.

Harcosok 09-02-2007 15:50

Quote:

Originally Posted by pepa (Post 122053)

Off
Hát engem tegnap félrevezetett:D:D
Na azóta én nem bízom benne:P

Ati 09-02-2007 15:52

Quote:

Originally Posted by Harcosok (Post 122056)
Off
Hát engem tegnap félrevezetett:D:D
Na azóta én nem bízom benne:P

Mert nem tudsz rendesen párbajt indítani. :p :D:D:D

Harcosok 09-02-2007 15:56

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 122057)
Mert nem tudsz rendesen párbajt indítani. :p :D:D:D

Tudok:D
Na akkor mutasd meg 400vipből te tudsz-e csinálni 4órásat:D
Én még sose láttam olyat:D
Komolyan nem lehet:P:P

Valezius 09-02-2007 16:14

Quote:

Originally Posted by pepa (Post 122033)

Megerősítem, pepa már megint tévedsz. Ha lerombolsz x épületet, az egységek nem mennek el, csak következő körváltáskor.

Persze ha 1körben 2szer támadnak, akkor ha az 1. csata után túltöltésed lesz, ezek az egységek már nem védekeznek a 2-ban.

Pepa 09-02-2007 16:20

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 122061)
Megerősítem, pepa már megint tévedsz. Ha lerombolsz x épületet, az egységek nem mennek el, csak következő körváltáskor.

Persze ha 1körben 2szer támadnak, akkor ha az 1. csata után túltöltésed lesz, ezek az egységek már nem védekeznek a 2-ban.

Valezius, ne rombold a hírnevem. Később én is rájöttem, de mivel Remy kijavította, így nem volt kedvem átírni. És a becenevem is nagy "P"!

Valezius 09-02-2007 16:22

Quote:

Originally Posted by pepa (Post 122063)
Valezius, ne rombold a hírnevem. Később én is rájöttem, de mivel Remy kijavította, így nem volt kedvem átírni. És a becenevem is nagy "P"!

Sajnálom.
Ugyanakkor nem hiszem, hogy jobban tudnám rombolni a hírneved, mint ahogy te tetted a saját topicoddal :D

Te neked nem volt meg a két zöld kocka? :eek:

Kutyuleee 09-02-2007 16:25

Quote:

Originally Posted by pepa (Post 122063)

Nem akarlak elkeseriteni, de a nevedben is kis "p"-vel van:D

Pepa 09-02-2007 18:51

Egyébként mindannyian félreértettetek:
Jön be 20 barakk, kint 500 lovas és képzésből is jön 500 kati. Kv van, bejön a 20 barakk, bejön az 500 kati, bejön egy puszti és elvisz 10 barakkot, megjönnek a hazaérkező seregek és el is mennem, mert nem tudnak hova hazajönni, tehát már utközben elmennek, ami éppen a hazaérkezés köre volt.

Pepa 09-02-2007 18:52

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 122066)
Nem akarlak elkeseriteni, de a nevedben is kis "p"-vel van:D

Az csak felhasználóazonosítóként szerepel.

Pepa 09-02-2007 18:53

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 122064)
Ugyanakkor nem hiszem, hogy jobban tudnám rombolni a hírneved, mint ahogy te tetted a saját topicoddal :D

Te neked nem volt meg a két zöld kocka? :eek:

A saját topic csak hozott zöldet a konyhára és azota is csak felfelé szárnyal. Meg még nem volt, de ha így folytatom hamarosan meglesz.

Dragi 09-02-2007 18:54

Quote:

Originally Posted by pepa (Post 122132)
A saját topic csak hozott zöldet a konyhára és azota is csak felfelé szárnyal. Meg még nem volt, de ha így folytatom hamarosan meglesz.

ha most gonosz lennék ...... :rolleyes:

Kutyuleee 09-02-2007 18:57

Quote:

Originally Posted by pepa (Post 122130)
Egyébként mindannyian félreértettetek:
Jön be 20 barakk, kint 500 lovas és képzésből is jön 500 kati. Kv van, bejön a 20 barakk, bejön az 500 kati, bejön egy puszti és elvisz 10 barakkot, megjönnek a hazaérkező seregek és el is mennem, mert nem tudnak hova hazajönni, tehát már utközben elmennek, ami éppen a hazaérkezés köre volt.

tudtommal nem;)
csata után nincs seregelmenetel, csak a következő körváltáskor
vagyis, ha van mondjuk 1k helyed, jön be még 20 barakk mondjuk, meg 500 kati beléjük. és kint van mondjuk 500pacid meg otthon 500 ijjad. akkor
-jön be 20barakk
-jön bele 500kati
-csata, mondjuk elpusztul 10barakk
-hazaér az 500lovad
-így van 250katid aminek nincs helye, de az csak a következő körváltáskor fog elmenni

Ráadásul azt már nem is részletezem, hogy a hazaérkező sereged haza is jön mindenkép, mert elösször otthonról mennek el a katik, és csak a legvégén kintről;)

Pepa 09-02-2007 18:58

Quote:

Originally Posted by Dragon,Szamár :)) (Post 122133)
ha most gonosz lennék ...... :rolleyes:

Akkor odamennél adnál egy pirosat csatlakoznál Cyby-hoz, és ugyan úgy nem érdekelne mint akkor amikor Ő adott.

Dragi 09-02-2007 19:00

Quote:

Originally Posted by pepa (Post 122135)
Akkor odamennél adnál egy pirosat csatlakoznál Cyby-hoz, és ugyan úgy nem érdekelne mint akkor amikor Ő adott.

megdumáltuk :D:D:D

Pepa 09-02-2007 19:00

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 122134)
tudtommal nem;)
csata után nincs seregelmenetel, csak a következő körváltáskor
vagyis, ha van mondjuk 1k helyed, jön be még 20 barakk mondjuk, meg 500 kati beléjük. és kint van mondjuk 500pacid meg otthon 500 ijjad. akkor
-jön be 20barakk
-jön bele 500kati
-csata, mondjuk elpusztul 10barakk
-hazaér az 500lovad, mert már nincs
-így van 250katid aminek nincs helye, de az csak a következő körváltáskor fog elmenni

Ráadásul azt már nem is részletezem, hogy a hazaérkező sereged haza is jön mindenkép, mert elösször otthonról mennek el a katik, és csak a legvégén kintről;)

Igazából nem is ott a lényeg, hogy honnan megy el, hanem, hogy elmegy. Ha egyszer nincs elég hely hazajönni akkor a rendszer csinál, mert akkor az túltöltés lenne. Én úgy tudom, hogyha minden egységed otthon van és úgy kapsz pusztit akkor maradnak 1 körig.

Kutyuleee 09-02-2007 19:03

Quote:

Originally Posted by pepa (Post 122137)
Igazából nem is ott a lényeg, hogy honnan megy el, hanem, hogy elmegy. Ha egyszer nincs elég hely hazajönni akkor a rendszer csinál, mert akkor az túltöltés lenne. Én úgy tudom, hogyha minden egységed otthon van és úgy kapsz pusztit akkor maradnak 1 körig.

DE AZ ELMENETELKOR MÉG VAN HELY!!!
a hely ellenörzés a csata elött van, vagyis a csata után hiába nincs hely és kint van 500pacid, hazafognak jönni, és otthonról sem megy el 1 kattancs se. csak 1 kör múlva.

Pepa 09-02-2007 19:07

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 122138)
DE AZ ELMENETELKOR MÉG VAN HELY!!!
a hely ellenörzés a csata elött van, vagyis a csata után hiába nincs hely és kint van 500pacid, hazafognak jönni, és otthonról sem megy el 1 kattancs se. csak 1 kör múlva.

Nem kell idegeskedni. Meg ha van hely, akkor nem megy el. De amikor hazaérnek akkor már nincs hely. Most nem tudok példát hozni, de én így tudom és tapasztalom.

Valezius 09-02-2007 19:09

Quote:

Originally Posted by pepa (Post 122139)
Nem kell idegeskedni. Meg ha van hely, akkor nem megy el. De amikor hazaérnek akkor már nincs hely. Most nem tudok példát hozni, de én így tudom és tapasztalom.

Akkor nálad valami bug van :)

Pepa 09-02-2007 19:10

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 122140)
Akkor nálad valami bug van :)

Nem hiszem, hogy csak nálam lenne rendszerhiba.

Valezius 09-02-2007 20:02

Quote:

Originally Posted by pepa (Post 122141)
Nem hiszem, hogy csak nálam lenne rendszerhiba.

Nem vagyok képes elhinni, hogy neked elmennek az egységeid egy pusztítás után, mert ez nem így történik.
És ha jól emlékszem, amikor végrehajtottunk egy nagyobb pusztítást, akkor mind a csata előtti, mind a csat utáni gömbön ugyanannyi ember volt. Pedig abban a körben értek haza az egységei is. (tehát kísérés volt)

Szóval ameddig rajtad kívül nem tapasztalta ezt senki, akkor inkább azt feltételezem, hogy te tévedsz.

Synkel 09-02-2007 21:46

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 122145)
Nem vagyok képes elhinni, hogy neked elmennek az egységeid egy pusztítás után, mert ez nem így történik.
És ha jól emlékszem, amikor végrehajtottunk egy nagyobb pusztítást, akkor mind a csata előtti, mind a csat utáni gömbön ugyanannyi ember volt. Pedig abban a körben értek haza az egységei is. (tehát kísérés volt)

Szóval ameddig rajtad kívül nem tapasztalta ezt senki, akkor inkább azt feltételezem, hogy te tévedsz.

Ha kísérsz, akkor igen. Pepának akkor van igaza, ha szembemenetel történik.
Férőhelyellenőrzés, pusztítás, kövi kör. A sereg 1 körre van otthonról. Újabb körváltás, férőhelyellenőrzés- a tarthatatlan helyzet miatt dezertál x lovas- hazaér a sereg.

Kutyuleee 09-03-2007 00:12

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 122153)
Ha kísérsz, akkor igen. Pepának akkor van igaza, ha szembemenetel történik.
Férőhelyellenőrzés, pusztítás, kövi kör. A sereg 1 körre van otthonról. Újabb körváltás, férőhelyellenőrzés- a tarthatatlan helyzet miatt dezertál x lovas- hazaér a sereg.

Synk, te is azt mondod amit mi, hogy a pusztitás utáni körváltáskor megy el sereg:D tök mind 1 hogy van távol sereg, vagy nincs, vagy képzésről jön be, a lényeg, hogy a pusztitás, rengetés, gyújtás után csak a következő körváltáskor mennek el egységek...

J.Ati 09-03-2007 00:20

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 122208)
Synk, te is azt mondod amit mi, hogy a pusztitás utáni körváltáskor megy el sereg:D tök mind 1 hogy van távol sereg, vagy nincs, vagy képzésről jön be, a lényeg, hogy a pusztitás, rengetés, gyújtás után csak a következő körváltáskor mennek el egységek...

Ez így van.
Hol itt a bibi?:)
Én mondjuk belekavarodtam már a leírásokba ,de a lényeg az itt van kiemelve.

Synkel 09-03-2007 00:35

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 122208)

Igen, azt mondom, mert úgy van:)
Nekem úgy jött le, hogy Pepa ilyen téren van időzavarban. Ha nem így volt, akkor bocs.

All times are GMT +1. The time now is 21:15.