Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Általános beszélgetés Hódítós témákban (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=39)
-   -   Legjobb hadis számokban (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=2271)

Tyborrex 08-26-2007 09:34

Legjobb hadis számokban

Visszaolvasva elég sok topic volt már ezzel kapcsolatban nyitva, de vagy szavazgatni, vagy "szerintemelni" kellett, de konkrétan nem sok adatot közöltek bennük.
Kicsit számolgattam és gondoltam megosztom veletek:
Annyit elmondanék, hogy a személyiséget szubjektíve választottam az adott fajhoz, azért elittel és 10 barakkal számoltam mert olyan kedvem volt, a hulla azért maradt ki, mert azt nem ilyen egyszerű csak úgy kiszámolni az épületrendszere(tanya, kocsma, templom free) miatt.
Egyébiránt az adatok tájékoztató jellegűek, hisz a barakkok száma stb stb stb függvényében minden változik. Ez csak egy példa max. tekercsel, ugyanannyi épülettel, tehát optimális esetekkel számolva.

(Az kapott érték az eredeti szorzója)
Ork tábornok: támadó érték: 1.3x1.2x1.4=2.184 (tehát a hadserege 2.184x erősebb...így kell értelmezni)
mágia: 1.3
alvilág: 1.3
férőhely: 1.3
Törpe tudós: támadó érték: 1.45x1.07= 1.5515
mágia: 1.35x(0.75)=1,0125
alvilág: 1.35
férőhely: 1.3x1.2= 1.56
Gnóm tudós:támadó érték: 1.55x1.06= 1.643
mágia: 1.55
alvilág: 1.55
férőhely: 1.50
Óriás tudós: támadó érték: 1.15x1.35x1.07=1,661175
mágia: 1.1x1.45=1,595
férőhely: 1.4
Elf tudós: támadó érték: 1.45x1.07=1.5515
mágia: 1.45
alvilág:1.35
férőhely:1.3
Félelf tudós: támadó érték: 1.35x1.07x0.9=1.30005
mágia: 1.35
alvilág:1.45x(spec varázslat százalékos értéke)=***
férőhely:1.40
Ember tudós: támadó érték: 1.35x1.07= 1.4445
mágia: 1.35
férőhely: 1.3

10barakkban:/100%. kat.morál, szövetségben segítség nélkül/
(barakkszám*40*helybónuszok)= elférő elitek száma ->max. elitszám*5(elit támadóértéke)*(haderő bónuszai)
ork tábornok: 10x40x1.3=520 elit->5678,4 TÉ
törpe tudós: 10x40x1.56=624 elit->4840,7 TÉ
gnóm tudós: 10x40x1.50=600 elit->4929 TÉ
óriás tudós:10x40x1.40=560 elit->4650,8 TÉ
elf tudós:10x40x1.3=520 elit->4033,9 TÉ
félelf tudós:10x40x1.4=560 elit->3640,14 TÉ
ember tudós: 10x40x1.3=520 elit->3755,7 TÉ

Hadis fajok sorrendje így:
1.Ork
2.Gnóm
3. Törpe
4.Óriás

Véleményeket várnék, de ha valaki csak hurrogni akar, akkor menjen és verjen be egy üres orit 5 sereggel földre!
Azt is tudom, hogy a törpe tudós egyből kikezdi a nyelveteket, de így lehet a legtöbbet kihozni belőle.
Ha vmit elírtam jelezzetek nyugodtan, késő éjszaka készült ez a kis számítás.
UI: Télleg csak tájékoztató jellegű, hisz pl egyes fajoknak kevesebb tanya kell, vagy bármi más épület helyén barakkot emelhet...EZ CSAK EGY KONKRÉT PÉLDA VOLT!

Valezius 08-26-2007 09:45

Quote:

Originally Posted by Tyborrex (Post 120624)
Véleményeket várnék, de ha valaki csak hurrogni akar, akkor menjen és verjen be egy üres orit 5 sereggel földre!
Azt is tudom, hogy a törpe tudós egyből kikezdi a nyelveteket, de így lehet a legtöbbet kihozni belőle.
Ha vmit elírtam jelezzetek nyugodtan, késő éjszaka készült ez a kis számítás.
UI: Télleg csak tájékoztató jellegű, hisz pl egyes fajoknak kevesebb tanya kell, vagy bármi más épület helyén barakkot emelhet...EZ CSAK EGY KONKRÉT PÉLDA VOLT!

Remélem nem veszed hurrogásnak ;)
Sokkal jobb egy olyan összehasonlítást csinálni, ahol azonos mágikus védő/tolvaj védő/ katonai védőerő.
Nagyon nem mindegy, hogy egy törpének kell 10% kocsma, míg egy óriásnak elég lehet 1%.

Tyborrex 08-26-2007 09:46

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 120626)
Remélem nem veszed hurrogásnak ;)
Sokkal jobb egy olyan összehasonlítást csinálni, ahol azonos mágikus védő/tolvaj védő/ katonai védőerő.
Nagyon nem mindegy, hogy egy törpének kell 10% kocsma, míg egy óriásnak elég lehet 1%.

Igen tudom, direkt kitértem az épület nem mind1 ségére;)

Synkel 08-26-2007 10:05

Quote:

Originally Posted by Tyborrex (Post 120627)
Igen tudom, direkt kitértem az épület nem mind1 ségére;)

Épp ezért nem lehet ilyen formában jó rangsort csinálni. Hülyén néz ki az óriás hadisként a 4-dik helyen pl...
A többinek is nagyon függ a környezettől a hatékonysága, illetve a rendelkezésedre álló pénztől.

Princ 08-26-2007 10:11

Sztm ez egy jó összehasonlítás alapja, de hadd tegyek pár megjegyzésnyi gondolatot.

Barakkra vetített támadóerőt nézel, akkor minek megemlíteni a mágia és alvilág tekercsek max értékeit?

Amit Valezius, Synkel mond és még sok más ember is fog, az egyrészt bonyolult, másrészt szubjektív, harmadrészt a "Melyik a legerősebb hadis" kérdéskörhöz tartozik.
Ilyen analitikus felfogás esetén tehát a hullát nyugodtan be lehet rakni az utolsó helyre, sztm. :o Pl a negyedik szinten, vagy külön felbontva szintek szerint.
Amit az épületekből viszont tényleg hozzá lehetne venni a számításhoz, mert csak extrém esetben nem tartozik a barakkhoz, az a ház. Hiszen nem ugyanannyi ember kell a különböző barakkok foglalkoztatottságához. Hogy a tanyákat már nem veszed bele, az végülis még érthető, hiszen TF-ként is elképzelhető.
----
Quote:

Originally Posted by Tyborrex (Post 120624)
Gnóm tudós:támadó érték: 1.55x1.05= 1.6275

A gnómnak 4 tábornoka van.

Tyborrex 08-26-2007 12:57

Köszi, javítva a mágia,meg alvilág csak úgy véletlen van beírva...én itt szenvedtem ti meg egy zöldet se dobtatok:P:D

BeeLord 08-26-2007 13:07

Üdv Tibor király!

Szvsz alapból nem szerencsés, hogy az orknál tábornok személyiséggel számoltál, a többinél meg tudóssal. Hisz az orknak a 8. tábornok +10%-ot jelent, míg a többi szerencsétlen csak 5%-ot kap. Ha már feltétlen ugyannyi barakkal számolsz, célszerű lenne vagy ugyanazzal a személyiséggel, vagy netán személyiség nélkül.

Szerintem persze.

Princ 08-26-2007 16:54

Quote:

Originally Posted by Tyborrex (Post 120644)
Köszi, javítva a mágia,meg alvilág csak úgy véletlen van beírva...én itt szenvedtem ti meg egy zöldet se dobtatok:P:D

Hát ha ok nélkül van ott a mágia meg az alvilág, akkor talán ki is lehetne szedni. Nem az én kedvemért, hanem csak ha igényled. ;-P

Igen, látszott a hsz-en, hogy jórészt azért született, hogy ne légy ennyire piros. A magtáras l'art pour l'art ötled miatt, gondolom, meg hogy ráparancsoltál Atira, hogy mozgassa át a témát. :D
Raktam hát rád egy zöldet 10:52-kor. Nos ezekután jobban meggondolom, hiszen még észre sem veszed. :-$

Tyborrex 08-26-2007 17:32

Quote:

Originally Posted by Princ (Post 120670)
Hát ha ok nélkül van ott a mágia meg az alvilág, akkor talán ki is lehetne szedni. Nem az én kedvemért, hanem csak ha igényled. ;-P

Igen, látszott a hsz-en, hogy jórészt azért született, hogy ne légy ennyire piros. A magtáras l'art pour l'art ötled miatt, gondolom, meg hogy ráparancsoltál Atira, hogy mozgassa át a témát. :D
Raktam hát rád egy zöldet 10:52-kor. Nos ezekután jobban meggondolom, hiszen még észre sem veszed. :-$

Most nem volt igazad, nem zöld vadászat volt, magamnak számoltam és gondoltam megosztom: )
Igen láttam hogy küldtél köszönöm, csak azután néztem rá miután megszületett a "nyavajgós" hsz-em.
Régen is fórum tag voltam már 2 zöld téglalappal és rémlett vmi h Ati nem csipázza azt a stílust:Dsry

Princ 08-26-2007 17:54

Quote:

Originally Posted by Tyborrex (Post 120673)
Most nem volt igazad, nem zöld vadászat volt, magamnak számoltam és gondoltam megosztom: )

Oké, bocs. :)

Pax Hungaricum 08-26-2007 18:34

nem értem miről is van szó... Nyilván való, hogy a kis kék (9)-es számmal rendelkező 10% ház 90% barakk csak lovasokkal való megtöltése, a nép körönkénti etetése, pénzosztás, a a piacról vett katonaság lakossággá való körönkénit fokozgatása a legjobb támadó. :D
Ha felfelé ütsz, azt semmi nemfogja meg.

Kivéve persze, ha egy kis kék (9)-essel rendelkező hasonlóan felépített elffel hoz össze a sors... :D (nyilván 45% torony 45% barakk felállásban, csak íjásszal.)

:D

Remedy 08-26-2007 18:43

Quote:

Originally Posted by Pax Hungaricum (Post 120696)
nem értem miről is van szó... Nyilván való, hogy a kis kék (9)-es számmal rendelkező 10% ház 90% barakk csak lovasokkal való megtöltése, a nép körönkénti etetése, pénzosztás, a a piacról vett katonaság lakossággá való körönkénit fokozgatása a legjobb támadó. :D
Ha felfelé ütsz, azt semmi nemfogja meg.

Kivéve persze, ha egy kis kék (9)-essel rendelkező hasonlóan felépített elffel hoz össze a sors... :D (nyilván 45% torony 45% barakk felállásban, csak íjásszal.)

:D

Miert kell 9es? En ugy tudom a tamadoerot egesz pontosan ket szemelyiseg novel(het)i, a vedoerot pedig csak 1. :)

Puppi 09-13-2007 22:28

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 120628)
Épp ezért nem lehet ilyen formában jó rangsort csinálni. Hülyén néz ki az óriás hadisként a 4-dik helyen pl...
A többinek is nagyon függ a környezettől a hatékonysága, illetve a rendelkezésedre álló pénztől.

Tokeletesen eggyetertek ezzel a hozzaszolassal en kivancsi lennek egy ugyanijen osszehasonlitassal mondjuk 600 hekis orszagnal realis epuletlistakkal!! Garantalom az Orias magasan megerdemelten a masodik helyen szerepelne!!:cool:

Kutyuleee 09-14-2007 01:28

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 120628)

Nem beszélve arról,hogy az óriásnak kell a legkevésbé alkalmazkodni, mivel egy jó óriás hadisnak kocsmára sincs nagyon szüksége.

Puppi 09-15-2007 18:33

600 hekin az orias vigan elmuzsikal 1 kocsmaval is mig egy Torpe vagy Gnom minimum 2500 tolit kell tartson!! :D szoval kicsit alaertekelted az Oriast :DD

Valezius 09-15-2007 18:34

Quote:

Originally Posted by Puppi (Post 124660)
600 hekin az orias vigan elmuzsikal 1 kocsmaval is mig egy Torpe vagy Gnom minimum 2500 tolit kell tartson!! :D szoval kicsit alaertekelted az Oriast :DD

Német 4Lben valaki bepróbálta az 1kocsmás óriást. Szerintem az 50fős csopiban 30-an lopták ;)
Szóval nem mindenhol lehet ellenni ennyivel :)

Dragi 09-15-2007 18:40

ebbe a topicba a telefonszámomat kéne beírnom ? :o:D:D:D:D:D:D

Puppi 09-15-2007 18:43

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 124661)
Német 4Lben valaki bepróbálta az 1kocsmás óriást. Szerintem az 50fős csopiban 30-an lopták ;)
Szóval nem mindenhol lehet ellenni ennyivel :)

Es mondd mar mit birnak lopni tole??? Ha jo az epuletlistaja szinte semmit hadd lopjanak de 55% barak az 55% barak!!!

Puppi 09-15-2007 18:46

Mit szamit ha 1000 tolija van vagy csak 56??? igy is lopjak ha akarjak de tart par Bankot a penze biztonsagban van a tekijeit meg piacon tartsa szoval nem kifizetodo lopni!! Probald mar meg ugyanezt mondjuk Torpevel vagy Gnommal

Kutyuleee 09-15-2007 19:04

Quote:

Originally Posted by Puppi (Post 124666)
Es mondd mar mit birnak lopni tole??? Ha jo az epuletlistaja szinte semmit hadd lopjanak de 55% barak az 55% barak!!!

Látom akkor te még nem játszottál kislétszámú csopiban 1kocsmás óriással:D
Nekem már kellett szabiznom tolik miatt.

Andrew 09-15-2007 19:06

Quote:

Originally Posted by Puppi (Post 124666)

ugyan ötöd annyi tekercset tudnak lopni, de ha 10-szer annyian lopnak és folyamatosan, akkor gond van :p

Puppi 09-15-2007 19:24

Quote:

Originally Posted by AndrewB (Post 124673)
ugyan ötöd annyi tekercset tudnak lopni, de ha 10-szer annyian lopnak és folyamatosan, akkor gond van :p

Ugyan mar par meszar es elmegy a kedvuk a lopkodastol.De nem is ez a lenyeg mennyivel kevesebb tolit kell tartson egy Orias mint egy Gnom vagy Torpe?? ez a lenyeg!!minel kevesebb kocsmara van szuksege annal tobb barakot tud epiteni. Nevetsegesnek tartom a sok tolis oriast :cool:

Kutyuleee 09-15-2007 19:30

Quote:

Originally Posted by Puppi (Post 124675)
Ugyan mar par meszar es elmegy a kedvuk a lopkodastol.De nem is ez a lenyeg mennyivel kevesebb tolit kell tartson egy Orias mint egy Gnom vagy Torpe?? ez a lenyeg!!minel kevesebb kocsmara van szuksege annal tobb barakot tud epiteni. Nevetsegesnek tartom a sok tolis oriast :cool:

én nem tartom nevetségesnek, de csak akkor ha mf:D egy sok tolis óriás simán éplistázza a kevés tolis óriás hadisokat, varisokat:D

Amúgy megnézem hogy kimészárolsz mondjuk 6-8körre mikor onnan lopkod egy komplett szövi.
De simán szabira kényszerül egy óriás ha pakolgatja rád a vihart a varis és egyszerre 4-en lopkodják emellett az embereid. mindezt alulról egy szövi akiket végig földeltél felfelé...

Puppi 09-15-2007 19:45

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 124676)
én nem tartom nevetségesnek, de csak akkor ha mf:D egy sok tolis óriás simán éplistázza a kevés tolis óriás hadisokat, varisokat:D

Amúgy megnézem hogy kimészárolsz mondjuk 6-8körre mikor onnan lopkod egy komplett szövi.
De simán szabira kényszerül egy óriás ha pakolgatja rád a vihart a varis és egyszerre 4-en lopkodják emellett az embereid. mindezt alulról egy szövi akiket végig földeltél felfelé...

Megeszem azt a varist aki 6-8 korrol siman pakolgassa egy oriasra a szarazt-vihart!!! Ha mar hadis vagy max utol megeggyet foldre aztan lopkodjanak ha Tudnak !!

Puppi 09-15-2007 19:49

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 124676)

Es kerdelek en egy Torpet vagy Gnomot tolikkal meg varikkal mennyire lehet szetkapni??? Itt csak arrol beszeltek hogy az oriast igy az orisat ugy lehet tonkretenni magasan a legnagyobb vedelme van tolvajakciokkal szemben !!

Kutyuleee 09-15-2007 20:00

Quote:

Originally Posted by Puppi (Post 124678)
Es kerdelek en egy Torpet vagy Gnomot tolikkal meg varikkal mennyire lehet szetkapni??? Itt csak arrol beszeltek hogy az oriast igy az orisat ugy lehet tonkretenni magasan a legnagyobb vedelme van tolvajakciokkal szemben !!

nem mondtam hogy nem:D Én is 1kocsmával játszom az óriást,és lentebb szerintem a legjobban játszható hadis. de ettől még vannak olyan körülmények, hogy tolikkal szétszedhetnek, kis csopiban mondjuk 3-400 heki körül nem nagyon tudsz elmenekülni 10k pontra,mert egyszerüen nincs kit ütnöd, viszont a körtáv miatt tolikkal, vígan végighuznak bármikor, úgyhogy tudják, hogy te 6körröl nem sok mindent tudsz ellenük tenni. sőt én angolban voltam kénytelen szabizni, egy szövi miatt,pedig ők felettem voltak hiába szedtem szét őket seregekkel, végül a folyamatos tolvajlás,varitás, és csata miatt, elkopott a sereg,a pénzem, a tekim, a népem. szoval nagyon legyengültem, és kénytelen voltam szabizni.

DE ettől még a tolik ellen a legvédettebb, emellett a legigénytelenebb hadis, és sztem a legjobb faj MF-re, ráadásul a legkönnyebben játszható faj.

Synkel 09-15-2007 20:01

Quote:

Originally Posted by Puppi (Post 124678)

Úgy van. Az óriás se sérthetetlen, csak éppen baromira macerás megsérteni. Nyilván hosszú távon kellemetlen ha folyamatosan toliznak, de egy gnóm ellen pl ennek az időnek az ötöde is kényelmesen elég, és szabira kényszerül... A takijét ugyan nem lopják el, de ettől eltekintve minden sokkal jobban ártja.

Puppi 09-15-2007 20:03

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 124680)
nem mondtam hogy nem:D Én is 1kocsmával játszom az óriást,és lentebb szerintem a legjobban játszható hadis. de ettől még vannak olyan körülmények, hogy tolikkal szétszedhetnek, kis csopiban mondjuk 3-400 heki körül nem nagyon tudsz elmenekülni 10k pontra,mert egyszerüen nincs kit ütnöd, viszont a körtáv miatt tolikkal, vígan végighuznak bármikor, úgyhogy tudják, hogy te 6körröl nem sok mindent tudsz ellenük tenni. sőt én angolban voltam kénytelen szabizni, egy szövi miatt,pedig ők felettem voltak hiába szedtem szét őket seregekkel, végül a folyamatos tolvajlás,varitás, és csata miatt, elkopott a sereg,a pénzem, a tekim, a népem. szoval nagyon legyengültem, és kénytelen voltam szabizni.

DE ettől még a tolik ellen a legvédettebb, emellett a legigénytelenebb hadis, és sztem a legjobb faj MF-re, ráadásul a legkönnyebben játszható faj.

Es Torpevel vagy Gnommal birtad volna e ennyit??? :D

Puppi 09-15-2007 20:05

A lenyeg az hogy hadiskent szerintem az Orias a Torpe es a Gnom folott van jobban ki lehet elezni nem kell tulsagosan tartani a tolis oriktol kulomben minden attol fugg mennyi a tartalekod :D

Kutyuleee 09-15-2007 20:07

Quote:

Originally Posted by Puppi (Post 124683)
Es Torpevel vagy Gnommal birtad volna e ennyit??? :D

Teljesen más a szituáció, mert ha törpével vagy gnómmal vagyok, nem férnek be 4-en tolival, ráadásul, ha mf vagyok akkor szinte mindig óriás. (a kivétel erősiti a szabályt persze)

Puppi 09-15-2007 20:07

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 124682)
Úgy van. Az óriás se sérthetetlen, csak éppen baromira macerás megsérteni. Nyilván hosszú távon kellemetlen ha folyamatosan toliznak, de egy gnóm ellen pl ennek az időnek az ötöde is kényelmesen elég, és szabira kényszerül... A takijét ugyan nem lopják el, de ettől eltekintve minden sokkal jobban ártja.

Eggyetertek es ez a lenyeg :D

Kutyuleee 09-15-2007 20:07

Quote:

Originally Posted by Puppi (Post 124684)
A lenyeg az hogy hadiskent szerintem az Orias a Torpe es a Gnom folott van jobban ki lehet elezni nem kell tulsagosan tartani a tolis oriktol kulomben minden attol fugg mennyi a tartalekod :D

A-n kivül persze...

Puppi 09-15-2007 20:09

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 124685)
Teljesen más a szituáció, mert ha törpével vagy gnómmal vagyok, nem férnek be 4-en tolival, ráadásul, ha mf vagyok akkor szinte mindig óriás. (a kivétel erősiti a szabályt persze)

Ja de ha igy van akkor nem biztos hogy siman lefoldelsz egyedul egy szovit :D

Kutyuleee 09-15-2007 20:09

Quote:

Originally Posted by Puppi (Post 124688)
Ja de ha igy van akkor nem biztos hogy siman lefoldelsz egyedul egy szovit :D

ez már megint más kérdés:D:D:D

Puppi 09-15-2007 20:10

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 124687)
A-n kivül persze...

Na itt viszont nem ertek eggyet veled szerintem egy jo klanban igazan ki lehet elezni egy oriast!! Tapasztalatbol mondom!!!

Kutyuleee 09-15-2007 20:20

Quote:

Originally Posted by Puppi (Post 124690)
Na itt viszont nem ertek eggyet veled szerintem egy jo klanban igazan ki lehet elezni egy oriast!! Tapasztalatbol mondom!!!

de egy Orkot, és egy gnómot is, ott már erősebb ez a 2faj hadilag.

Puppi 09-15-2007 20:34

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 124692)
de egy Orkot, és egy gnómot is, ott már erősebb ez a 2faj hadilag.

Igy igaz de az Ork es a Gnom ott is ki van teve jobban a tolvajoknak mint egy orias :D

Puppi 09-15-2007 20:37

Bar szerintem az Orias ott is a Gnom folott van !!

Synkel 09-15-2007 20:50

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 124685)

Tulajdonképpen te min vitatkozol, ha te is az óriást váalsztod?:)

Kutyuleee 09-15-2007 20:53

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 124696)
Tulajdonképpen te min vitatkozol, ha te is az óriást váalsztod?:)

Azon, hogy az óriás sem sérthetetlen tolikkal:D

All times are GMT +1. The time now is 06:23.