Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Általános beszélgetés Hódítós témákban (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=39)
-   -   Raktár reform volt eredetileg, de most már mindenről van benne szó (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=2258)

Tyborrex 08-22-2007 13:11

Raktár reform volt eredetileg, de most már mindenről van benne szó

Bocs, hogy ide írom, de a megfelelő topicba nem engedi, majd kérem áthelyezni a megbeszélésekhez!
Egy olyan ötletem támadt mely a raktárhasználatot változtatná meg.
A lényeg egyszerű, a meglévő raktár épület fennhatósága alól jöjjön ki a gabona tárolása és erre legyen egy új épület, mégpedig a magtár (vagy szinonímája).
Elsőre lehet értelmetlen, de ha kicsit jobban átgondoljuk, sok olyan ori van melyek nem termelnek semmi nyersit, viszont gabona mindnekinek kell(tisztelet kedves hulla barátainknak). Így ezzel a módosítással valóra válna, hogy csak olyan épületet tartson mindenki melyre valóban szüksége is van.
A magtárat egyébiránt a rég kikezdett piac helyére képzeltem el, így nem is kell sokat változtatni a táblázatok szerkezetén. Ebből következne, hogy nem lenne felesleges épület, hanem mind1iket használná valaki, hisz a piacot már a 2 hetes amatőrök is lebontják.

-Ede- 08-22-2007 13:18

Quote:

Originally Posted by Tyborrex (Post 119314)
Bocs, hogy ide írom, de a megfelelő topicba nem engedi, majd kérem áthelyezni a megbeszélésekhez!
Egy olyan ötletem támadt mely a raktárhasználatot változtatná meg.
A lényeg egyszerű, a meglévő raktár épület fennhatósága alól jöjjön ki a gabona tárolása és erre legyen egy új épület, mégpedig a magtár (vagy szinonímája).
Elsőre lehet értelmetlen, de ha kicsit jobban átgondoljuk, sok olyan ori van melyek nem termelnek semmi nyersit, viszont gabona mindnekinek kell(tisztelet kedves hulla barátainknak). Így ezzel a módosítással valóra válna, hogy csak olyan épületet tartson mindenki melyre valóban szüksége is van.
A magtárat egyébiránt a rég kikezdett piac helyére képzeltem el, így nem is kell sokat változtatni a táblázatok szerkezetén. Ebből következne, hogy nem lenne felesleges épület, hanem mind1iket használná valaki, hisz a piacot már a 2 hetes amatőrök is lebontják.

ezzel lényegében senkinek nem kedvezel csak, mindenkinek plusz épületet kell bekalkulálnia
ezt úgy gondoltad h egy tanyafree ori ami semmit nem termel az majd csak magtárat tart?
aki meg termel azt meg büntessük meg plussz épületekkel?
fölösleges plussz épületeket bevezetni, és nem véletlenül nem indíthatsz topicot a megbeszélések között

Kubbi 08-22-2007 13:18

Nekem szimpatikus lenne az ötlet.
Bár, amit Ede mondott az is igaz.

Dragi 08-22-2007 13:21

Hmmmmm Magtár más játékba van! :) De ez itt a Hódító :)

Tyborrex 08-22-2007 13:25

Quote:

Originally Posted by Dragon,Szamár :)) (Post 119318)

Tudom, de elég nehéz sok különböző épületfajtát találni egy középkori stratégia játékban:D

Ati 08-22-2007 13:25

Quote:

1, Lásd elvetett javaslatok.
2, Nem azért nem enged oda nyitni, hogy akkor máshol nyisd meg, és majd tegyük át.

J.Ati 08-22-2007 13:54

Quote:

Originally Posted by Dragon,Szamár :)) (Post 119318)

Már sokan próbáltak travianból hozni ide ötleteket,de ez itt a hódító!
Páran nem vették észre:)

BeeLord 08-22-2007 14:06

Quote:

Nem értem. Hol a probléma azzal, hogy valakinek semmi más nincs a raktárában, mint gabona? Mitől lesz neki jobb, hogy a gabonájához újabb épület jön létre?

A kiemelet részhez: ha hiszed, ha nem, ahhoz, hogy gabonát tarts az országban, ahhoz "valóban szükséged van" raktárra.

-Ede- 08-22-2007 14:07

Quote:

Originally Posted by Attila(: (Post 119337)
Már sokan próbáltak travianból hozni ide ötleteket,de ez itt a hódító!
Páran nem vették észre:)

én gondoltam nem reklámozom, már 2 ilyen ötletnél ,a leszólás közben eléggé reklámoztam:D

J.Ati 08-22-2007 14:13

Quote:

Originally Posted by -Ede- (Post 119343)
én gondoltam nem reklámozom, már 2 ilyen ötletnél ,a leszólás közben eléggé reklámoztam:D

off:

Én már csak ellen reklámot tudnék hozzá fűzni ahoz a játékhoz:D
Nekem a hódító után az nagyon nem jött be és nem értem azokat akik mindkettővel játszanak miért a hódítót akarják formálni ahoz:confused::cool:
Jönnek itt a helyettes dologgal meg a magtár mi fog még jönni?
Elefántok,medvék,kígyók?:confused::D

csofika 08-22-2007 14:20

A magtár szerintem sem okos dolog, hiszen aki nem termel ugyanúgy tarthat a raktárban gabonát, mintha magtára lenne. Tehát 5 raktár helyett 5 magtárat építene, ennek semmi értelme nem lenne, kivéve, ha a magtár több gabonát raktározna.

Raktárra annak is szüksége van, aki nem termel mást, mert lopás esetén jól jöhet, ha nem akar minden nyersit eladni.

A piac funkcióját én sem igazán értem, csak foglalja a helyet. Szerintem elég lenne a piacot törölni az épület listából.

Ati 08-22-2007 14:22

Quote:

Originally Posted by csofika (Post 119352)
A piac funkcióját én sem igazán értem, csak foglalja a helyet. Szerintem elég lenne a piacot törölni az épület listából.

A piac funkciójáról idézet a súgóból:

"Piac A piacnak a foglalkoztatottságban van nagy szerepe, mivel minden más épületnél több embert foglalkoztat: szám szerint 50-et. A többi épület csak 15-öt, valamint a házak egyet sem.
FONTOS! Érdemes a foglalkoztatottságot magas értéken tartani, mert a foglalkoztatott emberek fizetnek adót, míg lustálkodó társaik nem.
FONTOS! Ha nagy a munkanélküliség, a közhangulat erősen romolhat, ami gazdaságilag elég rossz hatással lehet országodra!"

Alba 08-22-2007 14:24

A piac funkciója az hogy több embert foglalkoztat es emiatt a foglalkoztatás jobban 100 felé terelhető aminek elvileg moraljavitó hatása van. És nem kell félni hogy gyujtotgatáskor - ba leszel.
DE ez aztan totál nem valosul meg és senki nem tart.

Alba 08-22-2007 14:25

ATI

Mi lenne ha +10 piaconként kapna az illető + piacralépési lehetőséget.
Tehat alap 3
10- 4
20- 5
40- 6

De ez csak így most ugrott be. :)

Harcosok 08-22-2007 14:28

Quote:

Originally Posted by Alba (Post 119355)
ATI

Tehat alap 3
10- 4
20- 5
40- 6

Lemuria?:confused::confused:

-Ede- 08-22-2007 14:29

Quote:

Originally Posted by Alba (Post 119355)
ATI

Tehat alap 3
10- 4
20- 5
40- 6

szerintem ez már volt máshol is, szerintem nem jó ötlet
tartok egy rahedli piacot, és akkor egész nap online vagyok a piacon és bármikor bármit megveszek? csak segítené az utalást!
másrészt a paicnak néha lehet szerepe, mondjuk ha hullával, vagy, vagy amikor sok katonát kll termelned de nam akarod h a morál nagyon romoljon

Alba 08-22-2007 14:33

Harcosok nem lemuraizok es nem is ismerem a szabályait...

A piac jelenlegi hasznossága egyenlő a 0 val és senki nem építi
Ede mi van akkor ha egész nap a piacon lehetsz. Nem igazan értem milyen előnyöd szarmazik ebből. Majd meséld el.

csofika 08-22-2007 14:40

Azt tudom, hogy a piac növeli a foglalkoztatottságot és ezzel a morált. Csak azt mondjátok meg nekem, hogy milyen más 3 épület helyett érdemes egy piacot építeni?

Mondjuk 30 őrtorony helyett biztos érdemes lenne 9 piacot építeni.

Gondolom egy normális ország 95 % körüli foglalkoztatottsággal nyomja, mely foglalkoztatottságot az értelmes épületek teszik ki.

Akinek meg olyan sok fölös embere van, az bontson le néhány házat és építsen helyette mást, ami termel, vagy a támadásban-védekezésben segít.

Persze én örömmel vennék olyan ellenséges orikat, amikben 15-20 piac működik. Ha valakinek van ilyen orija nyugodtan szólhat.

Summa summárum a piacot pánikszerűen törölni kellene az éplistából még mielőtt a kezdőket összezavarja.

Ati 08-22-2007 14:44

Quote:

Originally Posted by csofika (Post 119361)
Summa summárum a piacot pánikszerűen törölni kellene az éplistából még mielőtt a kezdőket összezavarja.

Erről nem nyitok vitát, különösen nem azután, hogy erről megintcsak jópárszor volt szó, csak el kéne olvasni. És különösen nem a raktárról szóló beszélgetésben. ;)

csofika 08-22-2007 14:46

Én sem vitának gondoltam, annyira evidens az álláspontom.

Ati 08-22-2007 14:53

Quote:

Originally Posted by csofika (Post 119364)
Én sem vitának gondoltam, annyira evidens az álláspontom.

Az enyim is. :) Már le is írtam. :) Csakhát nem olvastad el. Erről nem tehetek. :)

-Ede- 08-22-2007 15:11

Quote:

Originally Posted by Alba (Post 119358)
Harcosok nem lemuraizok es nem is ismerem a szabályait...

A piac jelenlegi hasznossága egyenlő a 0 val és senki nem építi
Ede mi van akkor ha egész nap a piacon lehetsz. Nem igazan értem milyen előnyöd szarmazik ebből. Majd meséld el.

veled még sosem esett meg h pánikszerűen menned kellett a piacra, majd estére elfogyott a piac?
ezell elvenneénk a VIP funkció egyik bővítését az 5 piacot
és igenis előny már az is h 5 piac van, mint h 3!

Ati 08-22-2007 15:17

Mindezeknek az a köze a raktárhoz, hogy........ ?

Deni 08-22-2007 15:18

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 119373)
Mindezeknek az a köze a raktárhoz, hogy........ ?

off
.. hogy amit a piacon szépen megveszel, azt a raktárba pakolod befelé jól :D
offoff

Andrew 08-22-2007 16:25

és még azt is javasolnám, hogy minden épületet tovább lehessen fejleszteni, és akkor is csak egy terüléetegységet foglaljon el, meg még azt is, hogy ne legyenek sokezer hekis orik, hanem mindenkinek ugyanannyi területe legyen, ja meg azt is, hogy pontlista helyett térkép legyen
és ha már itt tartunk, vegyük ki a játékból Atit is és nevezzük át magunkat Travian 4-es szervernek

:D:D

bocs, fáradt vagyok :o

Ati 08-22-2007 16:28

Heroes of Might and Magic, az örök játék. :) De ha valaki azzal akar játszani, akkor 1000 forintért meg lehet már legálisan kapni a régi részeket. Ott mindez adott, ami eddig elhangzott. :)

Synkel 08-22-2007 17:10

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 119398)
Heroes of Might and Magic, az örök játék. :) De ha valaki azzal akar játszani, akkor 1000 forintért meg lehet már legálisan kapni a régi részeket. Ott mindez adott, ami eddig elhangzott. :)

Ez engem is érdekel:) Hol az az 1000 forintos játék?

Remedy 08-22-2007 17:11

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 119416)
Ez engem is érdekel:) Hol az az 1000 forintos játék?

igy tippre tesco... vagy ilyesmi marketekben szoktak lenni ilyenek :)

Synkel 08-22-2007 17:13

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 119418)
igy tippre tesco... vagy ilyesmi marketekben szoktak lenni ilyenek :)

Akkor csak én nem fogom ki, pedig át szoktam nyálazni az akciós kínálatot mind filmben, mind játékban...

Ati 08-22-2007 17:18

Én tescoban vettem, "Ezt Vedd Meg!" márkanéven futnak, de itt a közvetlen linkje:

http://www.evm.hu/evm2/termek.php?id=194

Ehh, 2k, nem 1000. Nekem mintha olcsóbb lett volna, igaz az a 2. része volt, nem a 3.

Synkel 08-22-2007 17:40

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 119424)
Én tescoban vettem, "Ezt Vedd Meg!" márkanéven futnak, de itt a közvetlen linkje:

http://www.evm.hu/evm2/termek.php?id=194

Ehh, 2k, nem 1000. Nekem mintha olcsóbb lett volna, igaz az a 2. része volt, nem a 3.

Köszi, utána fogok nézni:) Szeretem ezeket a régebbi "klasszikus" játékokat:)

-Ede- 08-22-2007 18:36

Quote:

Originally Posted by Attila(: (Post 119348)
off:

Én már csak ellen reklámot tudnék hozzá fűzni ahoz a játékhoz:D
Nekem a hódító után az nagyon nem jött be és nem értem azokat akik mindkettővel játszanak miért a hódítót akarják formálni ahoz:confused::cool:
Jönnek itt a helyettes dologgal meg a magtár mi fog még jönni?
Elefántok,medvék,kígyók?:confused::D

amióta ezt írtad azóta azon gondolkoztam h mi volt még az a dolog amit onnan akartak "újítani", de rájöttem! valaki nagyon szerette volna grafikusan térképen látni az országok elhelyezkedését:D
de most h ebbe belegondoltam mintha mégvalamit akartak volna, de nem tudom már mi lehetett:confused:

Andrew 08-22-2007 18:41

Quote:

Originally Posted by -Ede- (Post 119445)
amióta ezt írtad azóta azon gondolkoztam h mi volt még az a dolog amit onnan akartak "újítani", de rájöttem! valaki nagyon szerette volna grafikusan térképen látni az országok elhelyezkedését:D
de most h ebbe belegondoltam mintha mégvalamit akartak volna, de nem tudom már mi lehetett:confused:

asszem az országok kinézetét is grafikusan szerették volna látni :D:D

-Ede- 08-22-2007 18:49

Quote:

Originally Posted by AndrewB (Post 119447)
asszem az országok kinézetét is grafikusan szerették volna látni :D:D

ja persze, de azt a térképpel együtt:D

webesc 08-23-2007 08:46

Quote:

Originally Posted by csofika (Post 119361)
Azt tudom, hogy a piac növeli a foglalkoztatottságot és ezzel a morált. Csak azt mondjátok meg nekem, hogy milyen más 3 épület helyett érdemes egy piacot építeni?

Mondjuk 30 őrtorony helyett biztos érdemes lenne 9 piacot építeni.

Gondolom egy normális ország 95 % körüli foglalkoztatottsággal nyomja, mely foglalkoztatottságot az értelmes épületek teszik ki.

Akinek meg olyan sok fölös embere van, az bontson le néhány házat és építsen helyette mást, ami termel, vagy a támadásban-védekezésben segít.

Persze én örömmel vennék olyan ellenséges orikat, amikben 15-20 piac működik. Ha valakinek van ilyen orija nyugodtan szólhat.

És mit csinálna a szerencsétlen kezdő(mint pl én),ha gyorsan szeretné
kiképezni az orijának a védelmét?
Most épít sok házat,mellé meg 1-2 piacot így több katit képezhet.
Ha jönnek a katik:3 ház+1 piac lebontásra kerül,4-5 barakk épül.
A játék kezdetekor nagy szerepe van a lakosság számának és a piacnak is.

Andrew 08-23-2007 10:10

Quote:

Originally Posted by webesc (Post 119558)

amúgy miért építed azt a piacot? :)

BeeLord 08-23-2007 10:14

Quote:

Originally Posted by webesc (Post 119558)

A piacnak miért? A lakosságod nem lesz nagyobb tőle, csak jobban foglalkoztatott.

Kós00792 08-23-2007 10:15

Meg attól h van piacod nem tudsz több katonát képezni :D

Ati 08-23-2007 10:16

Quote:

Originally Posted by Kós00792 (Post 119588)
Meg attól h van piacod nem tudsz több katonát képezni :D

Ha több a pénzed, már hogyne tudnál?

Kós00792 08-23-2007 10:25

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 119589)
Ha több a pénzed, már hogyne tudnál?

Nem olvastam h új ori, sry

All times are GMT +1. The time now is 06:59.