![]() |
Miért nem értem én az anarchistásokat.
Egy újabb gyöngyszem anarch fórumról:
"piac?????meddig nem törödik senki a piaccal?megértem,hogy nyár van szabi van ,de nyersi akkor is kellene .szabira kell rakni az orikat mert nyanvadt tanyákat nem lehet épiteni." Termeljen már valaki más nekem, mert én aztán nem fogok termelni, és így nem lehet játszani. Számomra ez valami teljesen hihetetlen felfogás. Más csoportban, ahol csak egy országot tarthat az ember, érdekes módon megoldják akár piac nélkül is, hogy tudjanak játszani. Több országgal ez nem megoldható, itt mindenképpen MÁSOKNAK kell termelniük, és le kell őlet jól szídni, ha nem teszik, mert így nem tudok haladni? :eek::eek::eek: Hihetetlen. |
a kényelem és lustaság csoportjait láthatod!
mert ugy kemény h tf orival üt vág :) |
Monjuk télleg érdekes a dolog:) Az ilyeneket mi akadályozza meg abban, hogy alkossanak 1-2 törpöt meg elfet, és tf hadikkal bevédjék őket?
|
Jah hogy ti még nem tudjátok anarchba mindenki csak sír ?:D:D:D:D:D
|
ismét csak elutasítom az anarchosok elleni vádat.
mint már sokszor megkértünk mindenkit,nem kellene egyéni esetekről általánosítani minden anarchosra. és nem azért vagyunk a játékban,h a kedves "normálosok" röhögjenek rajtunk. szóltam.pont. |
Quote:
Attol, hogy egy 10-12 eves (?) ilyeneket ir, nem altalanossag :) |
Én nem voltam anarchba, de egyszer tervezem, mert érdekesnek tartom. szabad, de mégsem. Eddig minden országom úgy volt beállítva, hogy kibírja a hiányomat, ha netán nem vagyok ott, de engem meglep az hogy valaki sír mert más nem hajlandó neki termelni. szerintem nehéz lenne általánosságot levonni egy több ezres csopiról egy ember írásai alapján.
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
és nem vád akart lenni hanem csak egy kis vicc :p na de mindegy rossz poén volt |
Most nincs türelmem hosszasan reagálni erre,meg már ötödször kezdek bele a mondanivalómba,de vmiért sosem volt jó.
A lényeg,hogy ha majd vmikor olvasok normálos fórumon vmi baromságot,rinyálást,indítok én is neki 1 topicot,hadd lehessen rajta is röhögni,hiszen hülye normálosok,dohh-dohh. |
Quote:
|
Vagy akár nyithatnánk annak is 1 topicot,hogy a sok lüke normálos,mikor reggel meglátja,hogy átkerült,első dolga,hogy nyavajogjon egyet a fórumon,hogy márpedig ő ártatlan.Átlagosan napi 2 ilyen emberke akad,aki a fórumon akarja bebizonyítani,hogy ő sosem csalt,és ő a legszabályosabban jáccó hódos.Szóval ja :) Jáccuk azt,hogy ha vki talál akármilyen fórumon vmi hülyeséget,nyit neki egy topicot,"Égessük le az aktuális csoportot" címmel.Nem számít,ha 1-2 emberke miatt általánosítnuk,de legalább jó poén lesz :)
|
Quote:
Ez nem rossz ötlet:) Az ilyen topicok általában sok röhögést vonnak maguk után:D |
Quote:
|
Én sem jártam anarchba még. Vannak a normálban is olyan csopik ahol hiány van vmiből, mégsem panaszkodnak (vagy nem láttam), hogy nincs nyers ill. katona :)
Arról nem is beszélve, hogy drágák is :D |
No ezt már csak nem hagyom szó nélkül....
Ez kezd picit sértővé válni, mert senki nem nevekkel dobálózik, hanem "anarchal". Én ezt a topicot úgy nyitottam volna meg, hogy a topic címe: "Csecsemőtábla!" És a topicban csak országnevek, és az általuk közzétett fórumhozzászólás szerepelhetnének. Nagymértékben egyet értek Neverrel és Ardennel. Azután, hogy pár ember kisírta a lelkét az Y fórum párnáiban, nem hiszem hogy jó tendencia, hogy az összes 'normálos', aki még sose volt (vagy kevésszer, vagy régen) anarchban, az most kedvesen mosolygó arcocskákkal lássa el itt a hozzászólásait, hogy "hö hö, normálban nem sír senki a piac miatt.." Ennyi erővel a "mivan nyuszik? Elvették a répátokat?" cimű hozzászólások is születhetnének. Most kezdjem el fikázni a Q fórumot? Vagy a V fórumot? Vagy a W fórumot? Ne haragudjon a világ, hogy ott miket olvashat az ember, az nem mosoly tárgya, hanem megdöbbentően szánalmas. Mégse szól senki egy szót se. Az egymás unalmának kényszerűen erőltetett elűzési kísérleteinek tömkelege szerepel ott nap mint nap, bugyután bárgyú, sokszor nihilista önelégültségbe fulladó izzadságszagú poénokkal megtűzdelve... Folytassam? Ugye, hogy ne... (Ja, és ha valaki normálos most neadjisten rohan a supportra vagy Atihoz, hogy "Hé a gyereknek 3 orija van normál 5. szinten.!!" Annak ELŐRE szólok, hogy van egy ilyen gomb: Zéró-Start.) Szóval a probléma az emberek hozzáállásában keresendő, nem egy csoport kiégésében. Gaben hozzászólásából pont az jön le, hogy "fú micsoda nyámnyila alakok azok ott az anarchban... mi, szuper államokat irányító normálosok, a piaccal nem is törődünk, mert itt akkor is mindenki atomdurva arc, ha egyáltalán nincs is piac...". (Bocsánatot kérek előre is Gabentől, ha nem ezt akarta mondani, de ezt lehet kiérezni belőle!!!!) Ez egy rossz hozzáállás. 5339 fős a csoport. Nem lehet 5329 embert egy kalap alá venni a piacot sirató 10-zel, majd az egész kalapot kiröhögni... Szóval ez azok számára, akik esetleg mégsem sírtak, hogy az Y-ban felmentek az árak, azok kénytelen-kelletlen magukra kell öltsék az inget, hogy sírós bébik, merthogy mindenki kezd úgy beszélni, hogy az "anarch" sír, és nem bizonyos emberek... Sőt, meg merem kockáztatni, hogy a sok sok sírás nem tartozik ugyanannyi emberhez. Simán lehet, hogy valakinek van 10 orija és egyikben sincs se bánya, se raktár, se tolvaj, és besír mind a 10-zel a fórumra. És ha külön e-mail címeken vannak, és még külön IP-ről is csinálja, akkor egymástúl abszolút független személyekenk is lehetne nézni őket. Viszont Ati-nak is igaza van valahol, mert az is a fentiekkel egyenértékű arcátlanság, hogy páran beugatnak a termelőnek, hogy nem tetszik az ár. Ez olyan, mintha bemennél a boltba, kérnél egy kiló paradicsomot, szépen kiválogatják, becsomagolják neked, beteszed a kosárkádba, és a pénztárnál közlöd a pénztárossal, hogy a jó *.*.*. Szóval aki esetleg sírt az árak miatt anarcban, és olvassa a topicot, annak üzenem, hogy ha nem akar drágán vásárolni, akkor: 1. termeljen. 2. lopjon. 3. ha nincs termelő orija - regeljen - termeljen. 4. ha nincs tolvaj orija - regeljen - lopjon. Azt hiszem így kora reggel ennyit szerettem volna... Gee |
Quote:
Nem akarom az anarchista csoportot védeni, mert nem látok bele a dologba, de tényleg nem kell egy kalap alá venni mindenkit, mert az senkinek sem esik jól. |
Ati, te vega vagy. Lehet van otthon kerted. Saját magad tartasz veteményest és azokból a zöldségekből élsz? Nem? Miért? :) Szerintem azért, mert a piacon mindig tudsz venni reális áron, ezért más dolgokra koncentrálsz. Jelen esetben informatikus vagy vagy mijaszösz :)
Egyszerűen hozzászoktak az olcsósághoz, majd átszoknak :) Mindenesetre mindenki, aki nem anarhozott, de véleményezi, esetleg fokázza az ottaniakat: Ti játszotok napi 1-2órát, figyelgettek az oritokra, havi 500-100forintot költötök hódra. Egy csomó anarhos szenvedélyesen sokat játszik, sokezer forintot fizet havonta, mindezt a játék egy kifejezetten nem támogatott, sőt, hátráltatott részében. Szerintetek milyen érzés? Dejó azt látni hogy segítség helyett egy fikázzuk az anarhosokat topicot nyit a főnök... sajnálom, azt hittem van remény, hamarosan én mindent törlök anarhból. :( |
Quote:
Ez nem "külső" segítség kérdése, és mind a normálra, mind az anarchra érvényes szvsz... |
Laci: mert ehhez szoktak hozzá. Lassan olvasd el mégegyszer, talán úhgy megérthető :) egyébként meg siohasem lesz magától dárga hosszútávon pl az Y, mert ha teszemazt nem termel eleget a csoport, akkor valaki rá fog állni és lesz majd elég. Ezek rövidtávú problémák. Ha neked tf orid van normálba és 10k a gabcsi mit művelsz? én ordítok, nevetek, és teszemazt szabizok egy hétg, utána biztos lesz elég :)
|
Quote:
És ha tf országom van olyan csoportban, ahol tartósan magas a gabona ára, akkor építek olyat, amit farmnak hívnak, nem kezdek el panaszkodni, hogy a kedves kollégák kezdjenek már el gabonát termelni és lenyomni az árakat, mert nekem ez így nem jó... |
Látom erőteljes indulatokat sikerült kiváltanom.
Nem ez volt a célom. Elnézést mindenkitől, akit esetleg megbántottam az idézettel, és a hozzá fűzzött megjegyzéssel. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Normál csoportban a legfinomabb anyázásért is már járhat figyi vagy piroslap, piaci infó kiadásért figyi piac kimásolásáért azonnal piros, nagyon durva esetben 168 piros, vagy az azzal való manipuláció anarchot von maga után. Anarch fórumon szabad beszélni a piacról, és azért annyira nem pedáns a fórum, vannak ott összezördülések, beszólogatások. Csak az anarch tolreánsabb, nem kezdjük el jelentgeni mint egy veszett egér. Tudnék mondani egy két csoportot ahol megemlegetnék egymás felmenőit párszázan a piaci körülmények miatt... Szóval aki csak azért jön ide erre a topcira, hogy itt is beszóljon az anarchnak, kíméljen meg minket, köszi. Aki meg az árak miatt sír, az a már előbb leírtak szerint cselekedhet, vagy szabizhat, törölhet, vagy egy idő után úgy is rákényszerül hogy drágán vegyen, vagy kezdjen magával valamit, különben kikopik... Szóval ez csak egy átmeneti felhördülés meggondolatlan, hirtelen természetű emberektől, akiket nem tart vissza a sok körös kitiltás, mivel a fórum szabályai nem tiltják a piacinfó kiadást anarchban. Gee |
Quote:
Sokan akkora ellenérzésekkel beszélnek az anrchista csoportokról, hogy tegnap már regeltem oda egy országot, hogy megnézzem milyen... |
Quote:
|
Ati, nem az a gond, hogy kiírtál egy idézetet. Mi gond lenne vele? Az tény. Az amit írtál, úgy van. Többen szóvátették az árak emelkedését.
A problémát abban látom, hogy rosszul van lereagálva. Valahogy úgy kellene ezt az egésze megoldani, hogy akire nem tartozik, az ne csámcsogjon rajta. (Lásd az olyan normálosokat, akik életükben nem láttak még sem tf orit, sem 4 (vagy több) számjegyű hektárértéket, ne nevetgéljenek. Jöjjenek át anarchba, és üssenek agyon, és utána nevethet, hogy bénák vagyunk, mert minden joga meg lesz hozzá. De pár ember meggondolatlansága miatt, mert kisírták a problémájukat (tény, hogy nem mindig megfelelő stílusban és hangneben, és elég érthetetlen módon...) amiatt ne ítélék el esetleg azt is, aki nem tette szóvá, hanem termelt, lopott, kereskedett, stb. |
Quote:
Ez igazán nem volt valami megnyerő ötlet a részükről. Gee |
Quote:
Hanem azért mert akik normálból átkerülnek, büntetésként élik meg az anarhot. És ezért negatív érzésekkel társítják. Pavlovi reflex? :) Mert úgy érzem itt megjelent erőteljesen az anarhosok sérelme, kontra a normálosok sérelme. Vagyis szerintem. |
Quote:
Aszondod, hogy azok panaszkodnak (állítólag) 2 naponta anarchban, akik normálban szabálytalankodtak, méghozzá többedszer, a hibájukból sose tanultak, nagyon bosszankodnak, ellenben anarchban jópár hét türelmes várakozás után átépítik TF-re az orijukat, majd észreveszik h nincs gabona a piacon és akkor borul ki a bili? Hát ez így elsőre nekem elég kacskaringós, biztos vmi elkerülte a figyelmem. :p |
Quote:
Arra céloztam, hogy az anarhosok ne vegyék személyes sértésnek a dolgot. Hogy bekerül valaki az anarhba, és rögtön le vannak szólva hogy így az anarh úgy az anarh... :) |
Quote:
Az biztos, hogy nehéz lehet anarchiában megvédeni a mundért. Akárcsak az első telepeseknek Ausztráliában, akik már nem fegyencek voltak. |
Azt azért hozzátenném,hogy H-ban volt ez a bizonyos idézet,ahol akármikor kinéztem a piacra,50k volt akármilyen nyersi,vagy annyiért sem.Persze ezt is tökjól ki lehetne használni,és meggazdagodni,de ez már más kérdés :)
Csak azért mondom,mert többen is az Y-os piacra céloztak.Azzal semmi gond :P |
Az Y-ban került elő szerintem többször a dolog (megdrágult nyersi vagy nyersihiány) tekintve, hogy az a legnagyobb csoport.
Amikor Y-ban megláttam 30k-ért a fát, az engem is mellbevágott, de ahelyett, hogy kiírtam volna fórumra, hogy "hé mérnincs cucc" ahelyett termletem meg loptam. Úgyhogy szerintem ez sokakat meglepett. Engem is. De nem az a megoldás, hogy fórumon írkálok, hogy "Mi ez, azonnal tegyetek ki olcsóbban".. Egyébként a H az tök más, ott 1 hétig nem istaláltam fát egyáltalán. Agyagot 30k-ért követ 50k-ért. És ott épp raktár és bányafree orim van. De ott se bunkóztam. Kiaszabiztam, és most meg visszajöttem, és hirtelen elvertem 100 millát nyersire... :D:D Szóval nem beszólni kell, hanem a lehetőségeidhez képset a legjobb döntéssel áthidalni a problémát. Egyébként valóban, az Y piaccal nincs gond Never ;) Teljesen rendben van. :) Sőt, nekem így tetszik is, ahogy most van. Most már a tekifree hulláktól is lehet valamit csórni az embereken kívül. :P :D Nekem itt az piszkálja a csőröm, hogy olyanok röhögcsélnek, akiknek az ég világon nincs közük semmilyen aspektusban az anarchista csoportokhoz... Meg az, hogy néha azért a normálosok is "pofáznának", ha nem félnének az utána következő kitiltásoktól. Anarchban meg többet megenged magának az ember a fórumon. Szóval ebből nem kell ilyen 'csoportközi' ügyet kerekíteni. Van a normál, van az anarch, mindkét helyen vannak jobb, és kevésbé jobb napok... Ez egy játék. Játszani kell. És nem szídni senkit. Főleg nem egy piacért. Szóval a lényeg, hogy nincs gond a piaccal, csak pár anarchista ország tulajdonosának a modorával, meg azokkal a normálosokkal, akik ezen felbuzdulva újabb nevetést törnek az orrunk alá... Gee |
Quote:
|
Pax Hungaricum!
Elösször is nem általánosítottam, csak arra szerettem volna rávilágítani, hogy néha a normálban is drága ill.nincs nyers. Bocsánat, hogy sértette az önérzeted,de egy szóval sem említettem a sírás szót, azt meg pláne nem, hogy mindenki. Én sem "sírtam", hanem neki álltam fedezni bányát, ill. kénytelen voltam megvenni a drága nyersit, mert kellett. Teljesen egyet értek a hsz-oddal. Ha nem tettszik tartson bányát, és nem lesz problémája, vagy csak kevesebb. Inkább regelnék termelő orikat, és azon szedném meg magam, hogy termelek, és utána átmenteném a másik országba, de ezt Ti jobban látjátok hogyan kivitelezhető. Nekünk annyiból nehezebb, hogy nem tarthatunk X számú országot egy szinten, így nem is tudunk annyit termelni, hogy elég legyen. Ha meg kellő mennyiségű bányád van, akkor lelopnak, beütnek stb. és nem tudod magad bevédeni X orival. Az is megoldás, hogy szabizik az ember, de én játszani szeretnék, így inkább megpróbálom átvészelni ill.megoldani a problámát. |
Quote:
|
Gaben, igazad van, de normálban pont azért nem szokott akkora gond lenni ilyesmiből, mert azért egy minimális számú bányát azért sokan tartanak. Így ha lassan is, de a válságos időszakokat át lehet vészelni. Meg ott midnig van kitől lopni, mert nem üt le utána 20 országgal. Tehát normálban, főleg 5. 4. 3. szinten vígan vagy tolvajjal, mert legrosszabb esetben is csak 4-en tudnak megtámadni, míg az anarchban elég problémás tud lenni, ha elkezdik leverni a tolidat, és nincs mellette egyéb védelmed... :D
Szóval a lényeg, hogy pár játékosnak nem a fórumon kéne a nemtetszésüket kinyilvánítaniuk, másoknak meg ezért nem kéne egész csoportokat piszkálni, mert sokan nem értenek egyet a fórumra írkálókkal. :) Egyébként meg nagyjából szent a béka. Csak brekeg. :D Gee |
All times are GMT +1. The time now is 20:11. |