Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Segítség (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=13)
-   -   4 óriás 1 szöviben? (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=2238)

Jimmy 08-14-2007 11:08

4 óriás 1 szöviben?

Üdv!
Az lenne a kérdésem, hogy 1 kezdő csapat hogyan álljon fel?
200 hekin milyen felállást válasszunk?
4 óriás?
Vagy óriás varis, óriás hadis, ember tolis, ork hadis együtt?
Hadis óriás mennyi tolvajt tartson ha egyáltalán tartson, naés a varis?

J.Ati 08-14-2007 11:14

Quote:

Originally Posted by Jimmy (Post 117488)
Üdv!
4 óriás?

Első kérdésedre rengeteg válasz/variáció létezik ,de egybekötve a második kérdéseddel én az alap felállást javaslom!
2 hadi 1 vari 1 toli.
A két hadi és a vari lehet óriás,ha már a téma is erre utal a toli pedig fél-elf vagy ember.
Tolvajokból lehet nagyon minimális a hadisoknál meg a varinál akár 1db is ,mert sokat lopni úgyse fogsz és akkor építesz helyette mást pl. hadisnál barakk varisnál templom.

BeeLord 08-14-2007 11:24

Quote:

Originally Posted by Attila(: (Post 117491)
Első kérdésedre rengeteg válasz/variáció létezik ,de egybekötve a második kérdéseddel én az alap felállást javaslom!
2 hadi 1 vari 1 toli.
A két hadi és a vari lehet óriás,ha már a téma is erre utal a toli pedig fél-elf vagy ember.
Tolvajokból lehet nagyon minimális a hadisoknál meg a varinál akár 1db is ,mert sokat lopni úgyse fogsz és akkor építesz helyette mást pl. hadisnál barakk varisnál templom.

Én is ezt tudom javasolni. Ha tényleg kezdő szövetségről van szó, orkot ne nagyon válasszatok, így még nem a legszerencsésebb. De amúgy nem hülyeség a 4 óriás sem. 3 hadi óriás + 1 hadi-varázsló. Gömbötök lesz, éplistára ennyi seregnél nem lesz sok szükség. Ez esetben meg elég 56 tolvaj.

Princ 08-14-2007 11:30

Quote:

Üdv!
4 óriás?

Hali
Sztm egy kezdő csapat úgy álljon fel, hogy van benne egy nem kezdő is. ;)
De ha már így alakul, van egy félkész Kézikönyv, amiben vannak tanácsok: http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=59
Ez ugyan elég szerteágazó, szinte áttekinthetetlen, de "4 óriás egy szöviben" kérdésre lehet h pl nem is tér ki. Sztm általánosságban elmondható, hogy jobb, ha különböző fajok alkotják a szövik, mert jobban kiegészítik egymást és többre képesek. Tehát pl
2x óriás, 2x gnóm, vagy
óriás, óriás, gnóm, fél-elf, vagy
óriás, 2x gnóm, esetleg ember vagy elf. A három közül az utóbbi talán a legbevállalósabb, de mint tudjuk, kockázat nélkül a nyereség is kevesebb. V vhogy így. :D

Cassandra 08-14-2007 11:34

A 4 óriásos szövi nagyon jól tud működni, csak nem biztos, hogy ezzel kéne kezdeni.
4 óriás hadi-vari, vagy 2 óriás hadi-vari és 2 élezett óriás hadis országból álló szövit piszok nehéz visszafogni, vagy megállítani... lopni nem tudják, tolikkal ártani neki nem tudnak érdemben, varikkal szemben szintén igencsak védettek. Aki egy óriást beárt, azt valószínüleg egy 4hadis szövi sereggel (Nem kis mennyiségü pacit jelent ez.:)) könnyedén megfogja.

Egyik hátránya, hogy a szövifelmérés kissé nehézkes neki... bár az is megoldható, hogy az egyik óriás kicsit több kocsmát tart kizárólag erre a célra. De akár tolvajok nélkül egyetlen TK segítségével is meg tudja oldani, csak körülményes.;)

Egy ilyen szövi másik nagy hátránya, hogy ha akarnál se állhatsz le vele, mert seperc alatt a béka hátsófele alá zuhan a morálod.

Burning 08-14-2007 12:05

óó, 4 óriás, de jó az:)
kezdőknek, ajánlom, az óriást, esetleg gnómot...felállásnak, a 2 hadi+1 toli+1 vari-nál, a két hadi lehet gnóm vagy óriás, a toli gnóm, a vari óriás...a gnóm kicsit nagyobb kihívás, de ideális faj kezdőknek.
a 4 óriás szövit nagyon kevesen állíjták meg, ha egy helyben megálltok, akkor is fosztogatssatok, és a morált tartsátok magasan, hisz az óriás kat.morálja a kocsmák hiánya miatt eléggé zuhanhat...személyiségnek vagy mind a 4 tagnak vándort, vagy tudóst javasolnék, a vándor nagyobb stratégiai előny;)
egy négy óriás szövibe ilyen hadikat ajánlanék (természetesen variálható, hogy az egyik hadinál picit több vari, vagy az egy kicsit jobban élezett...):

Ház: 36 db 18% 98% foglalkoztatottság
Raktár: 4 db 2%
Tanya: 29 db 14%
Barakk: 86 db 43% 3808 paci/elit (a 3 hadinak együtt 11,4k pacija van, ha az egyikük támad és visz mindenkit, akkor 8,1k paci megy, ami elég sok minden átmegy:))
Őrtorony: 18 db 9% 1000 íjász
Templom: 26 db 13% 3640 vari
Kocsma: 1 db 0% 56 tolvaj

varinak ilyet:

Ház: 36 db 18% 98% foglalkoztatottság
Tanya: 37 db 18%
Barakk: 36 db 18% 1000 paci/elit
Őrtorony: 18 db 1000 íjász
Templom: 68 db 34% 9520 varázsló

ezek az ép.listek vándornak vannak, tehát ha tudós, akkor is ilyesmi, scak kevesebb tanya kell.

én egy ilyet eltudnék képzelni:)

Smooth Scroller 08-14-2007 12:07

nem muszaj hogy pacisok legyenek az oriasok. az ij+elites hadisok nagyon eros vedelmuek.

es az sem muszaj, hogy 2 hadi 2 hadivari legyen benne, lehet 1 vari + 3 hadis is a felallas.

az elites varis a 3 hadis mellett az orik 75-80%-at be tudja verni igy nem kell fedeznie es nem marad le

az epulet meg szovifelmeres sem olyan nagy cucc. lehet vakon is menni. ettol fuggetlenul persze jok lehetnek a 2 hadi 1 vari 1 toli szovik is, de ha az 1ik hadis tart 8-10% kocsmat, azzal mar bekukkanthat ide-oda.

az oriasokat nehez gyujtani, gyilkolni, jol birjak a gyurodest, a varisokra viszont erzekenyek, mert +20% nyersi kell nekik. ugyhogy en azert fektetnek 1 kis hangsulyt a varikra, hogy minden jottment ori - foleg a tolisok - ne tudjak mar artozni. a kocsmakbol meg eleg nekik 3-6 (nem %, hanem db). igy aztan lehet nagyobb hangsulyt adni a templomoknak es barakkoknak.

a lovas szovi termeszetesen eros, de ott gyakran kell tavolozni es a varis alt. nem tart lovakat. az 1/a-n kivul en az ij+elitet favorizalom. az 1/a-ban 1ertelmu lovak kellenek, mivel nincs szovisegitseg tamadashoz. igy kell a lovak adta tamadotobblet.

(nem kell flame-elni, csak a velemenyemet mondtam el, es nem szoltam le a tobbi verziot. :))

Cassandra 08-14-2007 12:18

Quote:

Originally Posted by Smooth Scroller (Post 117498)
nem muszaj hogy pacisok legyenek az oriasok. az ij+elites hadisok nagyon eros vedelmuek.

es az sem muszaj, hogy 2 hadi 2 hadivari legyen benne, lehet 1 vari + 3 hadis is a felallas.

a lovas szovi termeszetesen eros, de ott gyakran kell tavolozni es a varis alt. nem tart lovakat. az 1/a-n kivul en az ij+elitet favorizalom. az 1/a-ban 1ertelmu lovak kellenek, mivel nincs szovisegitseg tamadashoz. igy kell a lovak adta tamadotobblet.

(nem kell flame-elni, csak a velemenyemet mondtam el, es nem szoltam le a tobbi verziot. :))

A 2 hadi-varinak pl egy szöviháborúban van jelentősége, mert nem mindegy, hogy egy, vagy két országból tudsz ártani, ha arra kerül a sor.

Én ilyen szöviben voltam/"vagyok" és nem sokan tudtak ellenünk tenni... majdnem megvolt a 24órás távolozás, volt olyan, hogy az éjszaka közepén valaki felkelt és kiszurt egy támadást...

Bár mi munka mellett csináltuk, de azért általában mindig volt valaki gépközelben, mert hol egyik, hol másik országot kellett etetni. 43-48% barakkal 13-15% templommal játszottunk.
Azért mondom, hogy ez nem éppen kezdőknek javasolt módszer.:)

És természetesen minden csak hozzáállás kérdése, ez nekünk így működött és tetszett, de más lehet, egész másképp látja.

Burning 08-14-2007 12:22

Quote:

Originally Posted by Cassandra (Post 117503)
A 2 hadi-varinak pl egy szöviháborúban van jelentősége, mert nem mindegy, hogy egy, vagy két országból tudsz ártani, ha arra kerül a sor.

Én ilyen szöviben voltam/"vagyok" és nem sokan tudtak ellenünk tenni... majdnem megvolt a 24órás távolozás, volt olyan, hogy az éjszaka közepén valaki felkelt és kiszurt egy támadást...

Bár mi munka mellett csináltuk, de azért általában mindig volt valaki gépközelben, mert hol egyik, hol másik országot kellett etetni. 43-47% barakkal 13-15% templommal játszottunk.
Azért mondom, hogy ez nem éppen kezdőknek javasolt módszer.:)

És természetesen minden csak hozzáállás kérdése, ez nekünk így működött és tetszett, de más lehet, egész másképp látja.

ezzel nem értek egyet teljes mértékben:)
szerintem is nagyon jó egy ilyen szövi, és kezdők is simán játszhatják, csupán finomítani kell...47% barakk helyett 43% és akkor már nem is etetős, elég jól védett minden téren, tehát elég jól kihúzna minden irányú ártást.
tehát ehhez nem kell nagy játékosnak lenni, ha viszont már kitanultak mehet az 50% barakk:)

Cassandra 08-14-2007 12:41

Quote:

Originally Posted by Burning (Post 117505)
ezzel nem értek egyet teljes mértékben:)
szerintem is nagyon jó egy ilyen szövi, és kezdők is simán játszhatják, csupán finomítani kell...47% barakk helyett 43% és akkor már nem is etetős, elég jól védett minden téren, tehát elég jól kihúzna minden irányú ártást.
tehát ehhez nem kell nagy játékosnak lenni, ha viszont már kitanultak mehet az 50% barakk:)

50%barakk minek alsóbb szinteken?:) Pláne úgy, hogy mint mondom emellett azért rendesen 8-10 órában dolgoztunk. Így se tudott jóformán senki se megállítani...
Persze lehet finomítani, komolyabban venni, de szerintem kezdőknek akkor sem ez a legideálisabb.:p

Egyébként most néztem az éplistákat, hazudtam, 45-48% barakk van, csak már jó rég nem játszunk, bocsi.

Dragi 08-14-2007 12:43

Quote:

Originally Posted by Burning (Post 117497)

varinak ilyet:

Ház: 36 db 13% 98% foglalkoztatottság
Tanya: 37 db 18%
Barakk: 36 db 18% 1000 paci/elit
Őrtorony: 18 db 1000 íjász
Templom: 68 db 34% 9520 varázsló

ezek az ép.listek vándornak vannak, tehát ha tudós, akkor is ilyesmi, scak kevesebb tanya kell.

én egy ilyet eltudnék képzelni:)

hát ez mi ? ha hadi vari akkor 20%-nál több templomra nincs szüksége :) és min. 10% torony azért legyen meg :)

NorB 08-14-2007 13:40

Quote:

Üdv!
4 óriás?

üdv
egy kezdő csapat mindegy hogy áll fel, de célszerű akkor már 4 különböző fajjal menni, hogy tanuljatok :)
A 4 óriás jó játékosok kezében nagyon erős szövi lehet, de én speciel nem szeretem, bele kell keverni egy toliképes gnómot, vagy orkot is attól függően, melyik csoportban nyomultok.
A legfelső szinten 4 óriás egyáltalán nem jó, de már a B-ben sem az igazi.
Ja és még egy apróság: fentebbi szinteken igencsak vagyonosnak kell lennie a 4 óriásos szövinek, mert építenie nagyon drága, pénzt meg nem termel.

Valezius 08-14-2007 13:44

Quote:

Originally Posted by NorB (Post 117514)
A 4 óriás jó játékosok kezében nagyon erős szövi lehet, de én speciel nem szeretem, bele kell keverni egy toliképes gnómot, vagy orkot is attól függően, melyik csoportban nyomultok.
A legfelső szinten 4 óriás egyáltalán nem jó, de már a B-ben sem az igazi.
Ja és még egy apróság: fentebbi szinteken igencsak vagyonosnak kell lennie a 4 óriásos szövinek, mert építenie nagyon drága, pénzt meg nem termel.

Külön nem mondtam volna, mert egy kezdőnek 200hektáron mindegy, de ha már szóba hozad:
Egyetértek, főleg a 2B-s résszel, ott azért hiányozhat, hogy nem gyújthat :)

Másrészt az óriás azért 20plussz tanyát megengedhet magának, és akkor termel.
Hameg már van vagyona és költeni akarja, akarja, akkor nem számít :)

Burning 08-14-2007 19:22

Quote:

Originally Posted by Dragon,Szamár :)) (Post 117508)
hát ez mi ? ha hadi vari akkor 20%-nál több templomra nincs szüksége :) és min. 10% torony azért legyen meg :)

akkor nem hadi-vari, hanem vari-hadi:p
ez inkább vari, és csak van sutyomba pár egysége:o
rosszul fogalmaztam...

Jimmy 08-14-2007 20:01

akkor lesz 4 óriás:D
aztán hadd szójjon, majd kiderül mire mentünk amint belekötünk 1 tapasztalt csapatba;)

Burning 08-14-2007 20:02

az előző oldalon, a 36 ház mellé 13%-ot artam, mert vagtában elszámoltam, most harcosok segítségével rájöttem, hogy kéne, és javítottam.
mindenki aki beidézte legyen szíves javítani, hogy ne tévesszük meg szegény kezdőket:)

Smooth Scroller 08-14-2007 20:58

en ilyennel nyomtam vegig az a csoportig:
(persze nem 1000 hekivel leptem at, csak az aranyok miatt 1000 hekis a pelda)

1000 ha orias tudos hadis

180 haz 18% (97.6% fogl)
500 barakk 50% (25200 elit + 2800 ijasz)
050 torony 5%
113 templom 11,3% (15800 vari)
137 tanya 13,7%
005 raktar 0,5% (26 körös raki)
015 bank 1,5%

semmi kocsma, banya, kovacs, stb.

ez jo mf-re es szovire is. ;)

vedelem mf-kent 466.272, ami nagyon jo. (kb akkora mint egy 15% tornyos/barakkos mf elfnek...)

Andrew 08-14-2007 21:34

Quote:

Originally Posted by Smooth Scroller (Post 117703)

180 haz 18% (97.6% fogl)
050 torony 5%
137 tanya 13,7%
015 bank 1,5%

vedelem mf-kent 466.272, ami nagyon jo. (kb akkora mint egy 15% tornyos/barakkos mf elfnek...)

egy nyüves kocsmád sem volt? :D:D:D

Smooth Scroller 08-14-2007 23:46

Quote:

Originally Posted by AndrewB (Post 117716)
egy nyüves kocsmád sem volt? :D:D:D

minek? persze 1 darabig volt 6, de aztan barakk ugrott a helyere, mivel mar ugysem tudtam lopni vele semmit.

1500-1800 heki kozott/folott mar ugysincs 1 hulla se, mert addigra a kegszivosabbja is feladja, ha meg tartok 4-6 kocsmat azt ugyis az lopja le aki akarja. dehat 1 oriason mit lopsz? 40-50-esevel a tekiket? az aztan a nagy fogas... :)

neha persze loptak, de semmi jelentosege nem volt.

1ebkent ennyi % templom siman jo arra, hogy 1 varist leusson az ember hekire szepen alulrol, aztan a varis az altalaban szokasos 75-80-as kmoraljaval 1 rengest sem tud masnap bevinni, mert mar az elso kiserletre pattan a varikrol. a pontkulonbseg beteszi neki a kaput. a kmoralom meg vegig 91-96 kozott ingadozott pedig csak neha utottem ki. (nem szabad tulzasba vinni es 100-on dupla zold nyilra vinni fel, mert utana szepen leesik 90 ala magatol. ha leesik 91-2-re akkor kell 1et utni es visszamegy 93-94-re megint es 1 darabig ott is marad.)

amugy asszem 1750-nel leptem at az a-ba.

Andrew 08-15-2007 11:30

én mondjuk az 1 kocsmás óriások miatt tartanék szintén 1 kocsmát :o

Smooth Scroller 08-15-2007 18:50

nem tartok! ne igyanak a katonak, mert reszegen konnyen legyozik oket! :p

BeeLord 08-15-2007 19:01

Quote:

Originally Posted by AndrewB (Post 117842)
én mondjuk az 1 kocsmás óriások miatt tartanék szintén 1 kocsmát :o

Egy óriás, aki ártó akciókat nem tud intézni, és lopni is csökkentett hatékonysággal tud, szörnyű nagy problémákat tud okozni egy másik óriásnak, akin fent van a szieszta.:cool:

Andrew 08-15-2007 19:15

Quote:

Originally Posted by BeeLord (Post 117933)
Egy óriás, aki ártó akciókat nem tud intézni, és lopni is csökkentett hatékonysággal tud, szörnyű nagy problémákat tud okozni egy másik óriásnak, akin fent van a szieszta.:cool:

Mester, éplistáról hallottál már? :D:D

NorB 08-15-2007 19:30

Quote:

Originally Posted by Smooth Scroller (Post 117703)

180 haz 18% (97.6% fogl)
050 torony 5%
137 tanya 13,7%
015 bank 1,5%

miután sikeres voltál, nincs sok hozzáfűznivaló, az téged igazol :)
ám a 0 kocsmához hozzá kell tenni, hogy ha egy szöviháborúban bekapsz egy-két ütést, akkor már a morálod szépen elkezd lefelé ívelni, és 75 alatt már nem olyan poénos a dolog

BeeLord 08-15-2007 19:38

Quote:

Originally Posted by AndrewB (Post 117935)
Mester, éplistáról hallottál már? :D:D

Szerinted ha egy szövetség infot akar rólam szerezni tolvajokkal, akkor az 56 tolvajos óriásra bízzák a dolgot?:) Ésszel apám, ésszel. Másrészt Norbot követve csak azt tudom mondani, hogyha Smooth sikeres volt vele, akkor lényegében egy bevált módszerről beszélhetünk.

Andrew 08-15-2007 19:42

Quote:

Originally Posted by BeeLord (Post 117943)
Szerinted ha egy szövetség infot akar rólam szerezni tolvajokkal, akkor az 56 tolvajos óriásra bízzák a dolgot?:) Ésszel apám, ésszel. Másrészt Norbot követve csak azt tudom mondani, hogyha Smooth sikeres volt vele, akkor lényegében egy bevált módszerről beszélhetünk.

1 kocsmás óriás szövi? :) láttam már olyat - esetleg másik mf óriás?
valóban tényleg bevált dolog, én már csak Neked válaszoltam

Princ 08-15-2007 20:34

Quote:

Originally Posted by BeeLord (Post 117943)
Másrészt Norbot követve csak azt tudom mondani, hogyha Smooth sikeres volt vele, akkor lényegében egy bevált módszerről beszélhetünk.

Oké, ha építek egy óriást 1k hekin, mondjuk 20 őrposzttal, és "sikeres" leszek, olyannyira, hogy 1750 hektárig is fölmegyek simán :D, akkor az azt jelenti, hogy óriást építeni úgy a jó?

webesc 08-15-2007 20:40

Más fajból 4 egyforma

Hali.

Teljesen kezdő vagyok,de a sok fórum olvasgatás után
úgy érzem nincs megbecsülése az Elf Variknak.
Mi van ha 4 Elf Vari szöviben van?
Szépen fedeznek,tolvajokat leártják,varik ellen van védelmük.
Sok toronnyal még nehéz betámadni is őket,ha meg nem akkor
az ellen kap 4 helyről minden földi jót.:)

A válaszaitokból tanulni szertnék ezért írtam:confused:

Smooth Scroller 08-15-2007 20:43

sztem menni fog, az elfeket altalaban csak akkor utik be ha muszaj. bar az 5. es 4. csoportban jobban koncentraljatok a tolik ellen, mint a seregek ellen...

BeeLord 08-15-2007 21:03

Quote:

Originally Posted by Princ (Post 117996)
Oké, ha építek egy óriást 1k hekin, mondjuk 20 őrposzttal, és "sikeres" leszek, olyannyira, hogy 1750 hektárig is fölmegyek simán :D, akkor az azt jelenti, hogy óriást építeni úgy a jó?

0 kocsmának, vagy 1 kocsmának adott esetben van értelme óriásnál. 20 őrposztnak nincs. Innentől jól gondolom, hogy más célod nem volt, mint belekötni az általam írtakba?:)

Princ 08-15-2007 21:31

Quote:

Originally Posted by BeeLord (Post 118010)
0 kocsmának, vagy 1 kocsmának adott esetben van értelme óriásnál. 20 őrposztnak nincs. Innentől jól gondolom, hogy más célod nem volt, mint belekötni az általam írtakba?:)

Nem értettél meg, hosszabban írom.

Mondjuk van egy orinak 300 tulajdonsága. Faja, személyisége, minden épületfajtának egy bizonyos aránya, valahány varija, tolija, íj+pacija vagy más egyebe. Ami az gömbben meg a tanácsadóknál meg intézőnél meg helytartónál stb helyeken látszik. Továbbá hogy a gazdája mikor on-line, sőt, hogy milyenek a reakciói, diplomáciai képességei, mik a tervei. Mikor milyen a kedve. Szövijei, körülötte lévő országok, csoportja. A jó ég tudja még mi nem.
És ezek között szerepel, hogy a kevés kocsmás óriásoknak 1 kocsmájuk van, vagy 1 se. Vagy 2. Stb.

Ezek fényében, a te következtetésed így hangzik:
- Smooth-nak 0 kocsmája volt.
- Smooth óriása sikeres lett B-ben.
- Tehát 0 kocsma jobb, mint az 1. (óriásként, B-ben)

Te nem érzel semmi tátongó űrt ebben a gondolatmenetben? Hát honnan szedted, hogy Smooth pont attól lett sikeres, hogy nem tartott 1 kocsmát sem? Többi jellemzője mindegy h milyen?

Azért néha nem ártana megállni egy kapavágásra, a sok beszéd közben. :(

BeeLord 08-15-2007 21:51

Quote:

Originally Posted by Princ (Post 118015)
Nem értettél meg, hosszabban írom.

Mondjuk van egy orinak 300 tulajdonsága. Faja, személyisége, minden épületfajtának egy bizonyos aránya, valahány varija, tolija, íj+pacija vagy más egyebe. Ami az gömbben meg a tanácsadóknál meg intézőnél meg helytartónál stb helyeken látszik. Továbbá hogy a gazdája mikor on-line, sőt, hogy milyenek a reakciói, diplomáciai képességei, mik a tervei. Mikor milyen a kedve. Szövijei, körülötte lévő országok, csoportja. A jó ég tudja még mi nem.
És ezek között szerepel, hogy a kevés kocsmás óriásoknak 1 kocsmájuk van, vagy 1 se. Vagy 2. Stb.

Ezek fényében, a te következtetésed így hangzik:
- Smooth-nak 0 kocsmája volt.
- Smooth óriása sikeres lett B-ben.
- Tehát 0 kocsma jobb, mint az 1. (óriásként, B-ben)

Te nem érzel semmi tátongó űrt ebben a gondolatmenetben? Hát honnan szedted, hogy Smooth pont attól lett sikeres, hogy nem tartott 1 kocsmát sem? Többi jellemzője mindegy h milyen?

Azért néha nem ártana megállni egy kapavágásra, a sok beszéd közben. :(

Smooth nem attól volt sikeres, hogy 0 kocsmát tartott-e, vagy egyet. Én ezt nem is állítottam. Mindössze arra reagáltam, hogy kellene-e tartani egy kocsmát a szintén egykocsmás óriások ellen.

Smooth állítólag boldogult 0 kocsmával. Természetesen mindez függött a környezettől, a játékostól és miegymástól, de kérdem én: biztosan fontos ez egy általánosságban felvetődött kérdésnél? Persze, megint ellent mondok magamnak, hiszen végülis érvként hoztam fel Smooth példáját, de nem hinném, hogy olyan súllyal bírna, mint az előtte írtak.

Kérlek reagálj erre, nem szeretném, hogy az jöjjön le, hogy harcolok az utolsó szó jogáért. Még csak vitatkozni sem szeretnék Veled, elvégre ha az őrposztok kora óta hódítózol, valószínűleg többet tudsz a játékról, mint én. Mindössze védem a leírt véleményeim, ötleteim, amíg ez ésszerű keretek között történik.

BeeLord 08-15-2007 21:57

Quote:

Originally Posted by Princ (Post 117996)

A számomra új szemlélet ismeretében: minden játékos másképp állítja be az arányait és minden játékos más és más arányokkal érzi magát jónak. És igen, egy 0 kocsmás, vagy egy 1 kocsmás óriás is lehet jó - de nem feltétlenül! Ebben igazat adok, de azt hiszem Te is félreértetted némiképp az én mondanivalóm.

Princ 08-15-2007 22:23

Quote:

Originally Posted by BeeLord (Post 118018)
Smooth nem attól volt sikeres, hogy 0 kocsmát tartott-e, vagy egyet. Én ezt nem is állítottam. Mindössze arra reagáltam, hogy kellene-e tartani egy kocsmát a szintén egykocsmás óriások ellen.

Smooth állítólag boldogult 0 kocsmával. Természetesen mindez függött a környezettől, a játékostól és miegymástól, de kérdem én: biztosan fontos ez egy általánosságban felvetődött kérdésnél?

Quote:

Originally Posted by BeeLord (Post 118022)
A számomra új szemlélet ismeretében: minden játékos másképp állítja be az arányait és minden játékos más és más arányokkal érzi magát jónak. És igen, egy 0 kocsmás, vagy egy 1 kocsmás óriás is lehet jó - de nem feltétlenül! Ebben igazat adok, de azt hiszem Te is félreértetted némiképp az én mondanivalóm.

Igen, hát kétségkívül igazságtalan mértékben kiemeltem a hsz-eidből azt az egy érvet, lehet h nem kellett volna ennyire. Biztos rossz napom van, boccs. :rolleyes:
A másik meg, hogy - amint mondod - a téma szempontjából alig van jelentősége a 0 vagy 1 kocsmának, hiszen inkább az MF óriásoknak számít, hogy ők bele tudnak-e nézni egymás éplistáiba.
Jómagam egyébként 1 kocsmát szoktam tartani. Az üres újrázóknál néha jól jöhetnek az azonnali listák.

Az őrposzt meg csak egy félresikerült humor volt, túl komoly keretek között. :)

csofika 08-16-2007 14:53

Szerintem a 4 óriásos varis szövi nagyon cuki lehet.

íjászok toronyban, kereskedő személyiség 30-40 bankkal, plussz egy rakat varázsló.

Második szinten 4 óriás 35-40 ezer varival/fő szerintem bármelyik ellenséges szövetségről lerengeti a gatyát.

Mondjuk minden nap véletlenszerűen kiválasztanak egy ellenfelet egy nap alatt kétszer végigrengetik, aztán mehet kukutyinba zabot hegyezni, és még azt sem fogják tudni, hogy ki volt az.

A lényeg, hogy véletlenszerűen és minden napra egy ori. Egyszer szívesen kipróbálnám ezt a szövit.

Dragi 08-16-2007 15:01

Quote:

Originally Posted by csofika (Post 118162)

íjászok toronyban, kereskedő személyiség 30-40 bankkal, plussz egy rakat varázsló.

Második szinten 4 óriás 35-40 ezer varival/fő szerintem bármelyik ellenséges szövetségről lerengeti a gatyát.

Mondjuk minden nap véletlenszerűen kiválasztanak egy ellenfelet egy nap alatt kétszer végigrengetik, aztán mehet kukutyinba zabot hegyezni, és még azt sem fogják tudni, hogy ki volt az.

A lényeg, hogy véletlenszerűen és minden napra egy ori. Egyszer szívesen kipróbálnám ezt a szövit.

Tiszta hülyeség ! Mire jó az hogy ártózol egy szerencsétlen orit ? Semmire!!!!!! Az ilyen embereket addig tudnám ütni hogy uhhhhhhhh

BeeLord 08-16-2007 15:03

Quote:

Na ácsi. Ez a véletlenszerűen kiválasztok naponta egy babhegyezőt: ez szövetségek közti háborúra vonatkozik, vagy csak mókából ráböktök valakire a pontlistában?

Első esetben még csak-csak oké, bár én személy szerint nem mennék ilyen szövetségbe, de ez tényleg már csak magánvélemény.

Ha a második esetről van szó, az viszont már nem ""cuki", sőt gyáva dolog. Illetve ha hosszabb távú, akkor mostanság már anarch jár érte, nem?

tdomo 08-16-2007 15:03

Quote:

Elég jó a hozzáállásod. Csak aztán nehogy kinézzenek titeket a hírnévváltozással, mert akkor végetek van.

Valezius 08-16-2007 15:03

Quote:

Originally Posted by Dragon,Szamár :)) (Post 118180)
Tiszta hülyeség ! Mire jó az hogy ártózol egy szerencsétlen orit ? Semmire!!!!!! Az ilyen embereket addig tudnám ütni hogy uhhhhhhhh

Valami ilyesmit érzek én is :o

De akkor már miért nem tart 30-40tanyát, az csak többet hoz, mint a bank...

-Ede- 08-16-2007 15:16

Quote:

aki ilyet csinál az gyáva és erkölcstelen
persze van ennek egy jobb foka, amikor legalább tudod h ki volt az(pl csak 1 teljes napon át rádáll 4 ember tolvja és teljesen legyújt, vagy neked áll 4 ork és 1 nap alatt totáls szétüt)

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 118187)
Valami ilyesmit érzek én is :o

De akkor már miért nem tart 30-40tanyát, az csak többet hoz, mint a bank...

ha a búza ára 100 vagy a fölött akkor a tanya tényleg jobban megéri

All times are GMT +1. The time now is 08:31.