Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Általános beszélgetés Hódítós témákban (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=39)
-   -   erőfölény (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=2233)

D4rth 08-11-2007 08:37

erőfölény

üdv. érdekelne hogy varázslatoknál + csatáknál számít-e hogy mekkora erőfölénnyel ütök be ? tehát pl van 15k varázslóm ellenfélnek 10k és első próbára megölök 300 tolvajt. Mondjuk minden marad ugyanez (morál, készültség stb...) de nekem 25k varázslóm van, akkor is csak 300 tolvaj döglött volna meg ? Csatáknál ugyanez a kérdés tehát ha nagyobb csapattal megyek be nagyobb lesz-e a zsákmány is ? előre is kösz a választ, ha már megvitattátok akkor bocs, de nem találtam sehol.

Redback 08-11-2007 08:44

Quote:

Originally Posted by D4rth (Post 116745)
üdv. érdekelne hogy varázslatoknál + csatáknál számít-e hogy mekkora erőfölénnyel ütök be ? tehát pl van 15k varázslóm ellenfélnek 10k és első próbára megölök 300 tolvajt. Mondjuk minden marad ugyanez (morál, készültség stb...) de nekem 25k varázslóm van, akkor is csak 300 tolvaj döglött volna meg ? Csatáknál ugyanez a kérdés tehát ha nagyobb csapattal megyek be nagyobb lesz-e a zsákmány is ? előre is kösz a választ, ha már megvitattátok akkor bocs, de nem találtam sehol.

Csatáknál mindegy hogy éppen beférsz, vagy kétszeres túlerőben vagy.Ha mészárolsz, pusztítasz vagy földet foglalsz fele 7%-os az eredmény,lefele
3%-os.Ezt növeli a harcos személyiség 10%-kal.Ha fosztasz felfele ~66%-ot lefele ~33%-ot kapsz, de persze ezt is növeli 10%-kal a harcos személyiség.

Redback 08-11-2007 09:04

am variknál meg toliknál se számít hogy éppen hogy lopd/ártod vagy kétszer több varid van.Csak a tekercseket akarsz lopni, akkor csak olyanokat tudsz ami van neked.

tdomo 08-11-2007 09:41

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 116748)
am variknál meg toliknál se számít hogy éppen hogy lopd/ártod vagy kétszer több varid van.Csak a tekercseket akarsz lopni, akkor csak olyanokat tudsz ami van neked.

Úgy tudom arányosan tudsz lopni számít, hogy neked mennyi van, meg az ellenfélnek mennyi. Ha neked is sok van, meg az ellenfélnek is, akkor sokat tudsz lopni, de hiába van neki sok, ha neked meg kevés, akkor keveset tudsz lopni.

Redback 08-11-2007 09:46

Quote:

Originally Posted by tdomo (Post 116756)
Úgy tudom arányosan tudsz lopni számít, hogy neked mennyi van, meg az ellenfélnek mennyi. Ha neked is sok van, meg az ellenfélnek is, akkor sokat tudsz lopni, de hiába van neki sok, ha neked meg kevés, akkor keveset tudsz lopni.

Én ezt úgy tudom hogy a tekercseid aránya számít pl ha csak laki meg haditekid van és 1:2 arányban akkor 2szer annyit haditekit lopsz mint lakitekit.

tdomo 08-11-2007 09:48

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 116758)
Én ezt úgy tudom hogy a tekercseid aránya számít pl ha csak laki meg haditekid van és 1:2 arányban akkor 2szer annyit haditekit lopsz mint lakitekit.

Szerintem nem így van, hanem fajtánként csak abból tudsz lopni, ami neked is van, és fajtánként számít az, hogy neked és az ellenfélnek mennyi van. Ettől az aránytól függ, hogy mennyit hozol el belőle.

Redback 08-11-2007 09:52

Idézet a súgóból:"FONTOS! Csak olyan tekercset lophatsz, amilyennel Te magad is rendelkezel országodban. Az ellopott tekercsek típusának megoszlása megfelel annak az aránynak, ami a már országodban levő tekercsek között áll fenn."

Ez sztem azt igazolja amit én mondtam.

tdomo 08-11-2007 09:55

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 116761)
Idézet a súgóból:"FONTOS! Csak olyan tekercset lophatsz, amilyennel Te magad is rendelkezel országodban. Az ellopott tekercsek típusának megoszlása megfelel annak az aránynak, ami a már országodban levő tekercsek között áll fenn."

Ez sztem azt igazolja amit én mondtam.

Ok, de ugye nem gondolod, hogy nem függ az ellenfél tekercseinek a számától?
Most már remélem valaki megmondja a tutit.

Redback 08-11-2007 09:58

Quote:

Originally Posted by tdomo (Post 116762)

Hát sztem attól is függ de mondjuk ha az ellennek mindenból van 15k tekije neked meg csak 20 db van mindből akkor pl annyit lopsz mintha 18k-d lenne mindenből.Sztem de ez nem biztos.

J.Ati 08-11-2007 10:04

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 116763)
Hát sztem attól is függ de mondjuk ha az ellennek mindenból van 15k tekije neked meg csak 20 db van mindből akkor pl annyit lopsz mintha 18k-d lenne mindenből.Sztem de ez nem biztos.

Ez nem így van,ha neked 20 Db van az ellenek meg 15k akkor alig hozol az első lopásoknál és ahogy több van neked annál többet is hozol:)
Nem voltatok még tolissal vagy mi?:)
És azokból a tekikből ami neked nincs abból egy szálat se lopsz.

Redback 08-11-2007 10:11

Quote:

Originally Posted by Attila(: (Post 116764)
Ez nem így van,ha neked 20 Db van az ellenek meg 15k akkor alig hozol az első lopásoknál és ahogy több van neked annál többet is hozol:)
Nem voltatok még tolissal vagy mi?:)
És azokból a tekikből ami neked nincs abból egy szálat se lopsz.

Akkor jó.Én még nem.Csak hadissal.Ill voltam legelső orim az volt kb 3 hétig csak utána töröltem :D

Andrew 08-11-2007 10:19

az ellen tekijének az 5%-át hozod el, de legfeljebb a saját tekercsed 10%-át vagyvalahogy így... lehet nálad is csak 5% ér, nem tudom pontosan - és az is lehet, hogy az ellennél hozol 10%-ot... de ilyesmi a rendszer :)
és az első a legvalószínűbb :D

J.Ati 08-11-2007 10:21

Quote:

Originally Posted by AndrewB (Post 116769)
az ellen tekijének az 5%-át hozod el, de legfeljebb a saját tekercsed 10%-át vagyvalahogy így... lehet nálad is csak 5% ér, nem tudom pontosan - és az is lehet, hogy az ellennél hozol 10%-ot... de ilyesmi a rendszer :)

Off:Éjjel 1003 hozzászólásod volt,hogy lett kevesebb?

On:Ezeket az adatokat hol lehet megnézni?:)

Andrew 08-11-2007 10:27

Quote:

Originally Posted by Attila(: (Post 116771)
Off:Éjjel 1003 hozzászólásod volt,hogy lett kevesebb?

On:Ezeket az adatokat hol lehet megnézni?:)

anarchban lehet megnézni ;)
amúgy Ati gonosz volt és törölte mind a 7 gratulálós topicot :mad:
:D:D:D

J.Ati 08-11-2007 10:29

Quote:

Originally Posted by AndrewB (Post 116774)
anarchban lehet megnézni ;)
amúgy Ati gonosz volt és törölte mind a 7 gratulálós topicot :mad:
:D:D:D

De egy gratos topic se maradt most látom:(
Akkor most mi lesz veled?:rolleyes::eek::D

Andrew 08-11-2007 10:31

Quote:

Originally Posted by Attila(: (Post 116775)
De egy gratos topic se maradt most látom:(
Akkor most mi lesz veled?:rolleyes::eek::D

valahogy túlélem ;)
legalább nálam nem fog beszólni Steve, hogy minek van ilyen topic :D:D

J.Ati 08-11-2007 10:34

Quote:

Originally Posted by AndrewB (Post 116777)
valahogy túlélem ;)
legalább nálam nem fog beszólni Steve, hogy minek van ilyen topic :D:D

Kijaza Steve:confused::D
Amúgy maradjunk a témánál:)
Te erőfölényben vagy úgyhogy nyiss magadnak topicot:D:D
Vagy lopj sok tekit:)

Valezius 08-11-2007 11:32

Quote:

Originally Posted by AndrewB (Post 116769)

Megerősítve az első fele, aki nem hiszi próbálja ki. Nem igaz, hogy hadissal nem loptatok még tekercset, egyedül hullával és gnómmal nem lehet :) (Bár a gnómban nem vagyok biztos :D)

Tehát red bármit ír a súgó, ez akko is így működik ;)

Redback 08-11-2007 11:39

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 116791)
Megerősítve az első fele, aki nem hiszi próbálja ki. Nem igaz, hogy hadissal nem loptatok még tekercset, egyedül hullával és gnómmal nem lehet :) (Bár a gnómban nem vagyok biztos :D)

Tehát red bármit ír a súgó, ez akko is így működik ;)

]

A súgó azt írja hogy ugyanakkora arányban lopsz tekiket amilyen arányban van nálad.Szóval ha az ellennek mindenból 8k-ja van neked haditekiből van 5k lakitekiből meg csak 2,5k akkor 2szer több haditekit lopsz mint lakitekit.Én meg se kérdőjeleztem Andrew állítását.

Andrew 08-11-2007 11:43

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 116793)
]

A súgó azt írja hogy ugyanakkora arányban lopsz tekiket amilyen arányban van nálad.Szóval ha az ellennek mindenból 8k-ja van neked haditekiből van 5k lakitekiből meg csak 2,5k akkor 2szer több haditekit lopsz mint lakitekit.Én meg se kérdőjeleztem Andrew állítását.

ha minden áron arányokat akarsz, akkor ezzel is meg lehet magyarázni:
nem egymáshoz kell viszonyítani a tekercseidet, haenm ahhoz, hogy az ellenfélhez képest mennyi tekercsed van :) teszem azt, hogy ha kevesebb mint feleannyi tekercsed van, akkor arányosan kevesebbet lopsz ;)

Andrew 08-11-2007 11:44

de a súgóban tényleg érdekesen van leírva :D:D

Valezius 08-11-2007 11:51

Quote:

]

Ha nekem van bányatekim az ellenfélnek meg nincs, akkor nem lophatok olyan arányban mint ami nekem van ;)
Bármit is ír a súgó...

Andrew 08-11-2007 11:57

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 116798)
Ha nekem van bányatekim az ellenfélnek meg nincs, akkor nem lophatok olyan arányban mint ami nekem van ;)
Bármit is ír a súgó...

és az is igaz, hogy ha van 5k lakitekid és 1 milla bányatekid, az ellennek meg 1k bányatekije és 5k lakitekije, akkor lakitekiből lényegesen többet fogsz zsákmányolni, mint bányatekiből :)

Valezius 08-11-2007 12:02

Quote:

Originally Posted by AndrewB (Post 116799)
és az is igaz, hogy ha van 5k lakitekid és 1 milla bányatekid, az ellennek meg 1k bányatekije és 5k lakitekije, akkor lakitekiből lényegesen többet fogsz zsákmányolni, mint bányatekiből :)

Ha neki is 5K lakitekije és 1milla bányatekije van, akkor nem :D

Smooth Scroller 08-11-2007 13:16

sracok, tok 1szeru a helyzet. mind a 2 dolog befolyasolja. tehat az is amennyi a tolvajnak van es az is amennyi az aldozatnak.

az eredmeny csak akkor5 lesz sok, ha mind2 felnek sok van ugyanabbol a tipusu tekibol. az eredmeny akkor lesz keves, ha az 1ik felnek keves van belole.

jo, persze a pontszambeli kulonbseg es az orias sziesztaja is befolyasolja (az aldozati oldalon) az eredmenyesseget.

Redback 08-11-2007 14:12

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 116798)
Bármit is ír a súgó...

Direkt azért írtam hogy az ellen-nek mindenből 8k-ja van.

Valezius 08-11-2007 14:15

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 116857)
Direkt azért írtam hogy az ellen-nek mindenből 8k-ja van.

Hát van olyan eset, amikor teljesül a súgóban leírt dolog, de ez nem jelenti azt, hogy mindig igaz lenne. :cool:

Andrew 08-11-2007 14:40

Quote:

]

ha minden igaz, ebben az esetben 400 hadit és 250 lakitekit fogsz lopni azonos értéken :o

Valezius 08-11-2007 14:53

Quote:

Originally Posted by AndrewB (Post 116891)
ha minden igaz, ebben az esetben 400 hadit és 250 lakitekit fogsz lopni azonos értéken :o

Helyes a bőgés oroszlán.

Pepa 08-11-2007 16:00

Quote:

Originally Posted by tdomo (Post 116762)

Nem tudom azóta ,megoldodott-e a probléma, de:
Sikerült szerezni 0 ipari, 0 gazdasági, 99 mezőgazdasági, 27.432 lakáshelyzeti, 0 bányászati, 70 hadügyi, 0 mágia és 56 tolvajlási tudománytekercset.

Amikor láttam, hogy a laki emelkedik, annyit a vettem a piacon amennyit csak tudtam.

Valezius 08-11-2007 16:03

Quote:

Originally Posted by pepa (Post 116963)
Nem tudom azóta ,megoldodott-e a probléma, de:
Sikerült szerezni 0 ipari, 0 gazdasági, 99 mezőgazdasági, 27.432 lakáshelyzeti, 0 bányászati, 70 hadügyi, 0 mágia és 56 tolvajlási tudománytekercset.

Amikor láttam, hogy a laki emelkedik, annyit a vettem a piacon amennyit csak tudtam.

Ügyes húzás :)

J.Ati 08-12-2007 02:36

Sikerült szerezni 2934 ipari, 3157 gazdasági, 5417
mezőgazdasági, 6931 lakáshelyzeti, 1811 bányászati, 7892
hadügyi, 7953 mágia és 8081 tolvajlási tudománytekercset.

Akkor ,ha már itt tartunk!
Ez az utcsó lopi volt.
Az első húzáskor fele ennyi se jött ,mert kevés volt az adott tolvajnak.
Ahogy növekedett a tolinál növekedett az elhozott mennyiség is;)

Andrew 08-12-2007 12:37

Quote:

Originally Posted by Attila(: (Post 117040)
Sikerült szerezni 2934 ipari, 3157 gazdasági, 5417
mezőgazdasági, 6931 lakáshelyzeti, 1811 bányászati, 7892
hadügyi, 7953 mágia és 8081 tolvajlási tudománytekercset.

Akkor ,ha már itt tartunk!
Ez az utcsó lopi volt.
Az első húzáskor fele ennyi se jött ,mert kevés volt az adott tolvajnak.
Ahogy növekedett a tolinál növekedett az elhozott mennyiség is;)

de ha beírsz 2-3 egymás utáni lopást (amikor még növekedett a lopásonkénti eredmény), akkor abból már jó eséllyel ki lehet számolni a %-okat :)

J.Ati 08-12-2007 12:56

Quote:

Originally Posted by AndrewB (Post 117121)
de ha beírsz 2-3 egymás utáni lopást (amikor még növekedett a lopásonkénti eredmény), akkor abból már jó eséllyel ki lehet számolni a %-okat :)

Ez már nagyon régi lopás volt és sajna csak az utcsót mentettem el:(
Ezt is azért ,mert ekkorát még nem láttam:)

D4rth 08-18-2007 10:32

rondán elkanyarodott a téma, de azért még had kérdezzek egy konkrét esetet (nem valós csak példa). naszóval van otthon 10k elitem, látom hogy jön felém mondjuk 20k, biztosan bejutnak, akkor teljes szívvel indíthatok a 10k elitemmel egy kontrát a támadó ellen mert semmivel sem lesz nagyobb a veszteségem hogyha nincs védőerőm annál mintha, otthon lenne a 10k elit ? sőt mészárlás esetén még jobban is járok ? Arról nem is beszélve hogyha a 10kval énis beütök a kis védelem nélkül hagyott országába.

Valezius 08-18-2007 10:35

Quote:

Originally Posted by D4rth (Post 118614)
rondán elkanyarodott a téma, de azért még had kérdezzek egy konkrét esetet (nem valós csak példa). naszóval van otthon 10k elitem, látom hogy jön felém mondjuk 20k, biztosan bejutnak, akkor teljes szívvel indíthatok a 10k elitemmel egy kontrát a támadó ellen mert semmivel sem lesz nagyobb a veszteségem hogyha nincs védőerőm annál mintha, otthon lenne a 10k elit ? sőt mészárlás esetén még jobban is járok ? Arról nem is beszélve hogyha a 10kval énis beütök a kis védelem nélkül hagyott országába.

Jól érted, ha nincs otthon katonád, abból nem tud meghalni a csatában, és foglalni/pusztítani ugyanannyit tud, mintha védekeznél.

D4rth 08-18-2007 15:17

ok. ez szuper :D

All times are GMT +1. The time now is 06:36.