Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   párbaj jobban (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=223)

Half 02-12-2006 13:50

párbaj jobban

Szóval ez annak a témánaka folytatása aminnél nemtudtam még, hogyan kell szavazást kiírni.
Arról szól hogy milyen újitások lennének jók miylen töleteik vannaka prábajokkal kapcsolatban mik a hibáik ilyenek.
ÉS persze szavazatok:D

ennek a folytatása

Davalon 02-12-2006 16:28

Oké, hogy megvannak a kérdések, "Lehessen-e", de hol van az hogy igen vagy nem?:D

Ati 02-12-2006 16:34

Quote:

Originally Posted by Davalon
Oké, hogy megvannak a kérdések, "Lehessen-e", de hol van az hogy igen vagy nem?:D

Látom azért időközben rájöttél. :p Amire szavazol, az az igen, amire nem szavazol, az a nem. :p

Davalon 02-12-2006 16:35

Quote:

Originally Posted by Ati
Látom azért időközben rájöttél. :p Amire szavazol, az az igen, amire nem szavazol, az a nem. :p

nagy nehezen;)

Senki 02-12-2006 19:32

Nekem teccenének a módosítások, és az is jó lenne, hogy az időtartam határozná meg a nevezési díjakat :)

Half 02-12-2006 20:10

Quote:

Originally Posted by Senki
Nekem teccenének a módosítások, és az is jó lenne, hogy az időtartam határozná meg a nevezési díjakat :)

Köszia a támogatást!!!:)
úgy látszik mindenkinek teccenek az ötletek akik reagálnak:D

Senki 02-13-2006 11:22

Quote:

Originally Posted by Half
Köszia a támogatást!!!:)
úgy látszik mindenkinek teccenek az ötletek akik reagálnak:D

Hát csak kevesen párbajoznak és így kevés az érdeklődő nekem úgy tűnik.... bár szerintem tuti többen lennének hogyha olcsóbb lenne aszerint hogy hány órásat akarunk.. pláne többen ha még meg lenne így cifrázva a lehetőségek száma! :D

Szecsa 02-15-2006 16:44

Nekem is tetszenenek a modositasok :)

Ati, lehetseges mindezek bevezetese? Bar csak 1 (most oszi) nagyparbajon voltam, de szerintem az egy nagyobb elmegy, ha tobb fajta parbaj lehet. Pl. 2000 hekis orikezdes jo moka lehet :-) S akkor oda (termeszetesen nem 10x-es mert akkor ugyanaz lenne), hanem mondjuk 30* tobb kezdo egyseged lenne...

Senki, jelenleg 50 vipes a "legolcsobb" parbaj. Ha jonnenek annyian, akkor en szerveznek ilyeneket. 100 vipbe kerulo, 8 fosoket szoktam szervezni...persze, ha lenne igeny ra, akkor szivesen szervezem 16 fost, eleg mennyisegu vipet osszeparbajoztam :-)

Half 02-16-2006 16:54

Quote:

Originally Posted by Szecsa
Nekem is tetszenenek a modositasok :)

Ati, lehetseges mindezek bevezetese? Bar csak 1 (most oszi) nagyparbajon voltam, de szerintem az egy nagyobb elmegy, ha tobb fajta parbaj lehet. Pl. 2000 hekis orikezdes jo moka lehet :-) S akkor oda (termeszetesen nem 10x-es mert akkor ugyanaz lenne), hanem mondjuk 30* tobb kezdo egyseged lenne...

Senki, jelenleg 50 vipes a "legolcsobb" parbaj. Ha jonnenek annyian, akkor en szerveznek ilyeneket. 100 vipbe kerulo, 8 fosoket szoktam szervezni...persze, ha lenne igeny ra, akkor szivesen szervezem 16 fost, eleg mennyisegu vipet osszeparbajoztam :-)

Szerintem mindenkinek teccenek az otletletek. Es van amit Ati meg is akar valositani. a kerdes csak az hogy mikor:D

Életfa#2 02-22-2006 13:56

Szövetségi párbaj

Egész jók az ötletek! :D
És egy alternatív, a fenti néven: ebben a díjat az 1. helyen végzett ori, valamint a vele szövetségben állók kapják, egyenlő arányban elosztva, a többi ori helyezésétől függetlenül.
Ami opció:
- MF bónusz nem él;
- szövetséget bontani nem lehet;
- karaván léte/nem léte. (Nem tudom, rendes párbajban ez működik-e, de ide nagyon kell! :D )

Sakkmester 03-05-2006 17:40

Én még betennék egy olyat is, hogy vannak páran akik kiváncsiak lennének a párbajra, de ahhoz azért jelentős mennyiségű sms-t kell küldeni. Nem lehetne-e megoldani,hogy vannak akik kapnak ingyen vipeket kipróbálásra, hogy ők is benevezzenek a párbajra? Mert lehet megteccene nekik aztán fizetnének sms-t, hogy párbajozzanak. (Persze értem miért kell 5sms-t elküldeni-nagyobb befolyt összeg-, hogy lehessen Párbajozni)

Half 03-25-2006 17:24

Quote:

Originally Posted by Sakkmester
Én még betennék egy olyat is, hogy vannak páran akik kiváncsiak lennének a párbajra, de ahhoz azért jelentős mennyiségű sms-t kell küldeni. Nem lehetne-e megoldani,hogy vannak akik kapnak ingyen vipeket kipróbálásra, hogy ők is benevezzenek a párbajra? Mert lehet megteccene nekik aztán fizetnének sms-t, hogy párbajozzanak. (Persze értem miért kell 5sms-t elküldeni-nagyobb befolyt összeg-, hogy lehessen Párbajozni)

hát ez egy extra szolgáltatás a pénzügyi része szerintem Atiéknál marad. Pénzügyi tanácsadás iylen szinten is fölösleges. párbajt kitudod próbálni egy ceruzával és pairrla is különben:D

laziga 03-27-2006 14:45

hát a szavazásban van egy pár jó ötlet :P
akik szoktak párbajozni azok emlékszenek bizti hogy volt olyan mikor kikötöttem hogy nem lehet védö és ij .Nagyon mokás volt mindenki ütött mint a hajder menkü csak ugy törtük a fejünket ki kit verhet mikor ér haza stb.
De biztos jobb lenne ha lenne rá mod hogy ténylegesen lehesen tiltani igy biztos nem lenne vissza élés. Bár igy se volt mindenki becsületesen játszott az elöre kikötött dolgok szerint:D

olasz 03-29-2006 18:08

párbaj jobban

Sziasztok!

Jók az ötletek,szavaztam is.
Még annyit, hogy ezeket a beállitásokat jolenne látni is annak aki jelentkezni akar a párbajra,hogy eltudja dönteni még előre,hogy ez a felállás tetszik-e neki vagy sem.

A másik, hogy jolenne ha indulna ujra a többfordulós párbaj!
Szerintem lenne rá érdeklődő, az előzőre is jelentkeztek vagy 65-en, az más kérdés, hogy nem játszottak sokan. Jelentkezéskor ugyis levonjátok a vipköröket!

Half 04-05-2006 20:25

Ez az üzenet inkább Atillának szól, mert:
-elég sok eshetőség elég sok szavazatótt kapott.
-itt már nem arról van szó, hogy mi legyen hanem, hogy hogyan.---->megvalósitás.
Szal ez ananka dolga aki megcsinálja. Tehát nem tom milyen irányú vita kell erről.

Lehessen a dolgok nagy részét opcióként megadni.
Bár most a párbajozások eléggé lecsökkentek. Erre is kéne valami új jó rendszer.
és mégpedig az, hogy vannak sokamn akik sokkal jóbbak párbajban mint másokpl. Szecsa/Rikko/Csabbe/... sokat tudnék sorolni. De nem ez a lényeg, hanme a következő rendszert javasolnám
Az eddigi meg a lehendő párbajok dokumentálva vannak.

Azt javaslom, hogy párbaj részvétel-eredmény alapján legyenek az emberke több kategóriába sorolva.
Legyenek:
-Kezdő
-tapasztalt
-haladó
-ügyes
-mester
-nagy mester

jobbakat is kilehetne találni,d e egyenlőre ennyi elég. Ezek cska példaszerüek.
minnél magasabban van valaki annál kevesebb csoportnak rendezett párbajban vehet részt egy mester nem vehet részt kezddőknek rendezett párbajban hacska nem fizet X-szer több vipet. Viszont Lehessen 400vipért párbajozni minimumnak. És minnél magasabb rangú valaki arányában annál többet kapjanak meg a befizetett vipekből
msot 70%-t osztanak szét
kezdőknéál ez lenne 65. tapasztaltnál 70 75-85-90
Ez azért lenne igy, mert különben Sujtaná a magasabb fokozatuakat, hogy kevesebbet párbajozhatnak. hisz egy kezdő ugyananyiért léphet be egy mester párbajba mint mások.

Szóval elsőre rövidne ezek a gondolataim.

olasz 04-14-2006 23:39

Nekem teccik Half javaslata, annyi kiegészitéssel, hogy sztem minden fokozat csak a saját kategoriájával párbajozhasson és egy mester ne tudjon a kezdőkhöz bemenni semennyi vipkörért.
De ha egy mester sokszor bénázik, akkor ujra visszaeshet a ranglétrán és ujra kezdő lehet, és akkor ujra bemehet a kezdők párbajára.:)

Mike zoostorm 04-15-2006 19:13

Quote:

Originally Posted by olasz
Nekem teccik Half javaslata, annyi kiegészitéssel, hogy sztem minden fokozat csak a saját kategoriájával párbajozhasson és egy mester ne tudjon a kezdőkhöz bemenni semennyi vipkörért.
De ha egy mester sokszor bénázik, akkor ujra visszaeshet a ranglétrán és ujra kezdő lehet, és akkor ujra bemehet a kezdők párbajára.:)

Ez mind szep es jo , de aki igencsak akar, az csak elbenazik par parbajt , es profikent jatszik a kezdok parbajan tovabbra is...

Senki 04-15-2006 20:22

Quote:

Originally Posted by Mike zoostorm
Ez mind szep es jo , de aki igencsak akar, az csak elbenazik par parbajt , es profikent jatszik a kezdok parbajan tovabbra is...

hát ez az... szvsz ezt a kategóriázást hagyhatjuk a fenébe... :rolleyes:

laziga 04-16-2006 10:42

szerintem is bénák közt nem lehet tanulni:)))

Half 04-17-2006 20:23

hogyne lehetne. És én párbajok száma szerint kategorizálnám mennyin vett részt. az ha valaki párat elbnázna nem számitana

Half 04-18-2006 06:01

Szerintem inkább belegondolva ennek vaj kevés értelme van:(, csak azért mert olyan kevesen párbajoznak, de lehet,h ogy ezekkel az új módositásokkal és valai ügyes ötlettel.
ötleteket várok! Hogyhogyan kéne több embert rávenni a párbajozásra. Mert sajnos igen kevesne szokta párbajozni

Szecsa 04-26-2006 16:56

Elolvastam a topicot, nagyon tetszik.
Viszont, nehany dolgot felhoznek, ami szerintem a keves parbajozot igazolja.

Ugyebar a parbaj vip es (ennelfogva) anyagifuggo. S mindenekfelett időfüggő is. Az, hogy barki itt uljon 2-3 orat folyamatosan a gep elott, nehez megcsinalni...Ugyebar, parbajban minden korben itt kell lenni, egy kor 3 perc...mert vagy tavolbalatast kell csinalnod, hogy jon e sereg, vagy ha beutnek, akkor kiserni a masikat. Ha masert nem pedig, azert, hogy kepezze az alapkatonakat folyamatosan.
A vip-rol pedig nem erdemes vitazni. Nem tudom, hany ember vipes a jatekban, a jatekosok hany %-a. S egy teljesen kezdo nem nagyon fog jonni parbajozni, illetve csak ritkan, ugy hogy keveset tud a jatekrol, mert az elejen szerintem mindenki rengeteg vipet bukik. Aztan kesobb idovel persze, ezeket visszanyerheti, de ahhoz ugyesseg es szerencse kell.

solven 04-30-2006 17:46

hát én akarnék párbajozni, csak az a gond, hogy olyankor sosincs párbaj amikor ráérek, (vagy nem vesznek fel) én pedig nem akarok indítani, mert félek hogy a kutsa se jön, és akkor meg bukok 800 vip kört:(

Half 04-30-2006 20:04

épp ezért gondoltam, hogy inidtani modnjuk csak 800 vipkörért lehessen. És mondjuk ha 4en jeletnkeznke 8ból azolyan mintha 400vipkörös lenne és a szervező nem bukná a köröket. igy nem lenne az ami msot van és szivna az aki szervezi. Én már buktam több mitn ezer vipkört ilyeneken pl.

solven 04-30-2006 20:11

emberek, ha ma este szerveznék mondjuk két órás párbajt, akkor jönnétek?

aki igen az írjon (ha van ilyen) és ha összegyűlik tízig egy kettő név, akkor szervezek, és gyertek

ha nem, akkor holnap este is ideférek még a gép elé

azért remélem ez nem minősül semmilyen szabálysértésnek, és -megszegésnek
hogy itt "hirdetem" a dolgot

solven 04-30-2006 20:21

Quote:

Originally Posted by solven
emberek, ha ma este szerveznék mondjuk két órás párbajt, akkor jönnétek?

aki igen az írjon (ha van ilyen) és ha összegyűlik tízig egy kettő név, akkor szervezek, és gyertek

ha nem, akkor holnap este is ideférek még a gép elé

azért remélem ez nem minősül semmilyen szabálysértésnek, és -megszegésnek
hogy itt "hirdetem" a dolgot

ebből ma már semmi sem lesz...

Half 05-01-2006 14:01

NE itt hirdess. nyis egy topicot neki.

Különben van még egy hiba rosszul küldi el a mailbena prábaj vágeredméynt ezt is kilehetne javitani.

Szecsa 05-03-2006 12:40

Solven, szervezz egy 8 foset, szerintem 6-7en biztos lesztek rajta, ha egy ketorasat csinalsz az esti orakban, ne is tul keson es ne is delutan. Tegnap is a 16 fos parbaj megtelt, ami már döfi :)
Half, azzal csak annyi a gond, hogy a parbaj lezartakor levo eredmenyt veszi figyelembe. (x ora 0 perc 0 masodperc szerintit), es ugyebar utana lehet fokozni, es azutan er be az utolso sereg is.
S a bukassal kapcsolatban, en is rengeteget buktam sajnos, erre ment el majdnem minden nyert vipem :) De valahol meg lehet erteni, hogy alapban levesz min. 800 vipnek 30%-at, 240 vipet a szervezesert..bar szerintem 4 fore es 8 fore mas-mas arak kellenenek...Mert ha szervez valaki egy parbajt, s csak 70% hely telik meg, akkor a levonassal egyutt sajnos eleg sokat bukhat...

solven 05-04-2006 16:39

Quote:

Solven, szervezz egy 8 foset, szerintem 6-7en biztos lesztek rajta, ha egy ketorasat csinalsz az esti orakban, ne is tul keson es ne is delutan. Tegnap is a 16 fos parbaj megtelt, ami már döfi :)
Half, azzal csak annyi a gond, hogy a parbaj lezartakor levo eredmenyt veszi figyelembe. (x ora 0 perc 0 masodperc szerintit), es ugyebar utana lehet fokozni, es azutan er be az utolso sereg is.
S a bukassal kapcsolatban, en is rengeteget buktam sajnos, erre ment el majdnem minden nyert vipem :) De valahol meg lehet erteni, hogy alapban levesz min. 800 vipnek 30%-at, 240 vipet a szervezesert..bar szerintem 4 fore es 8 fore mas-mas arak kellenenek...Mert ha szervez valaki egy parbajt, s csak 70% hely telik meg, akkor a levonassal egyutt sajnos eleg sokat bukhat...

köszi a tippet, (az időről), szerveztem párbajt, és megtelt :)

Half 05-07-2006 14:27

Quote:

Irok megint nehany tapasztalatot, amik most hosszabb parbajokhoz kapcsolodnak :) Ma lesz egy 4 oras parbaj, ha esetleg valaki olvassa addig a topicot, hatha tudok neki segiteni :)
Lassuk, elso lepesben en arra jottem ra, hogy nem kell hosszabb parbajhoz kezdesre 28 konyvtar, mert nagyon elviszi a fát, s kesobb nem lesz lehetosegunk eleg hazat epiteni, hogy tobb nepunk legyen. Igy kezdesre 4 vagy tobb orason ajanlok egy 18 konyvtarat az elso korokben, es melle 10 korhazat, hogy jobban jojjon a nepesseg. Igy megint fogy a fa tetemes mennyisegben, de nagyjabol jatszhato az orszag, es 3000 nepessegig az emberek is normalis iramban jonnek. Kesobb viszont nem erdemes korhazat epiteni, mert akkor mar a fa nagyon fontos alapanyag lesz, es tobbszor hiany lephet fel belole. Viszont jut eleg kavicsunk arra, hogy epitsunk ortornyokat, es elerjuk akar a foldteruletunk 10% torony reszesedeset is, ami 200 hekin 20 torony. Ne feledjuk egy +20% vedelem az orszagunknak :)
A tekercsekbol erdemes felezve lakashelyzeti- es hadugyi tekercset irni, mert a lakashelyzeti jo ha van az elejen egy +12-13% tekercs, es mindez hadugybol is.
Az elejen egy nehez dilemma, hogy usson e az ember. Ha ut, akkor 4 sereggel usson a tamadokkal, harcoskent, alulrol es menjen biztosra. Ha nem osszejon, akkor 245 hektar korul lesz, ha viszont nem, akkor bukta a parbajt, mert vihart kap, a nepessege sem no...Ha bemegy a serege, akkor kepezzen at, az elejen biztosan kap vihart, de aztan vegulis csak egy 50-60 egyseg kiesese lesz a tobbiekkel szemben. Viszont ha nem utik be, akkor 245< hektarral mar eselyes a nyeresre is akár.
De lehet csinalni a megszokott vedo+ijj+vari kezdest is, amivel viharozod a tobbieket, hogy neked legyen a legnagyobb nepesseged, aztan tudjal robbanni. Mindkettonek vannak elonyei es hatranyai is. De azert még azt ne feledje senki, hogy a foldnek nagyobb az erteke, mint a nepessegnek. 12 foglalt hektar beepitve 2700 nepessegnek felel meg....

Szecsa ez a párbaj stratégiák rovatba való...
Ez a rovata rról szól, hogy mit lenne jó változtani a párbajon.
Amitől érdekesebb lenn vagy és többen jáccanának...

Szecsa 06-24-2006 06:36

Egy otletem lenne, nem tudom, mennyire kivitelezheto :)

Arra gondoltam, hogy lehessen elerni a parbajok eredmenyeit egy link segitsegevel a fooldalrol, mint a hetvegi vagy arena eredmenyeket.
Az Eredmenyek menupont ala, ott lehetne hogy "A parbajok eredmenyeit itt tekindheted meg" . A link egy oldalra mutatna, ahol ott lennenek 0-99, 100-199, ... kozott a parbajok, es lenne egy link a legutolso parbaj eredmenyenek megtekintesehez. S utana pedig lehetne hasonlo felepitesu mint a fotoalbum, hogy lenne egy a parbajeredmenyekhez visszamutato link es lehessen lapozgatni a parbaj eredmenyek kozott.

Bar, nem tudom, mennyire kivitelezheto, gondoltam, felvetem mint otletet, mert tudom, hogy elerhetoek az eredmenyek a http://hodito.hu/parbaj/a_parbaj_sorszama.html oldalon, de sok kezdo olykor nem tudja megnezni a parbajeredmenyeit.

Ati 07-18-2006 20:19

Sziasztok!

Ezt az üzenetet 3 helyre is írom. :)

A mai napon a párbaj egy iszonyatosan nagy bővítésen esett át.

A jó hír: a rövid párbajok mégolcsóbbak lettek, mint eddig.

A rossz hír: a hosszúak viszont drágábbak.

És megint egy jóhír: a párbaj szinte összes elemét mostantól a párbaj szervezője állíthatja.

- Meghatározható, hogy minden ország azonos fajjal legyen.
- Meghatározható, hogy minden ország azonos személyiséggel legyen.
- A fajok és személyiségek véletlenszerűen sorsolhatók.
- Egyes fajok kizárhatók a választási lehetőségből.
- Egyes személyiségek kizárhatók a választási lehetőségből.
- Egyes egységek képzése az adott párbajra letiltható.
- Egyes épületek építése az adott párbajra letiltható.
- Meghatározható az induló pénzösszeg és raktárkészlet.
- Meghatározható az induló országszerkezet.
- Meghatározható az induló egységek száma.
- Lehetőség van úgynevezett "anonym" párbaj létrehozására.

Az elsők elég egyértelműek, úgyhogy ez utóbbiról írnék csak pár szót.

Ha egy párbaj "anonym", akkor a párbajban minden ország egy új nevet és egy új sorszámot kap, hogy ne lehessen tudni, hogy ki kicsoda. Persze ennek csak akkor van értelme, ha üzenetben és fórumon nem áruljátok el magatokat. :) A párbaj végén az eredmények már a valós nevekkel kerülnek kihirdetésre.

Természetesen lehetőség van az eddig megszokott "klasszikus" párbaj szervezésére is. :)

FONTOS! Iszonyatosan sokminden változott! Nem garantált, hogy jól működik minden! :) A következő napokban kérek mindenkit, hogy tesztelje a párbajt, és ha hibát észlel, akkor azt jelezze vagy itt a fórumon, vagy a support@hodito.hu e-mail címen. Kárpótlás természetesen nem lesz, ezért aki felháborodós típus, az mostanság ne párbajozzon. :)

Indítottam estére egy párbajt teszt gyanánt, gyertek minél többen, nézzük, hogy jól működik-e minden. A párbaj anonym, a fajok és a személyiségek véletlenszerűen lesznek kisorsolva.

Szecsa 11-30-2006 20:45

Ati!
Esetleg lehetne annyit modositani a parbaj-szervezesen, hogy a kezdő rúna mennyiséget is meglehessen adni? :) Ugyanugy mint a többit.

casper 12-01-2006 12:03

párbaj jelzése a főmenüben

Sziasztok:cool:

sajna már nem találom azt a linket ahol evvel foglalkoztok de lenne egy észervételem:confused:
Öszintén szoktam néha prábajozni de böven elég lenne ha valami kisebb modon jeleznétek az ujj prábajokat.....
Engem nem is a mérte zavar hanem hogy hiába nyomok rá hogy bezárás mikor visszalépek a fömenübe megen ott van és a 15. illenél már kicsit idegesitő:eek:
nem tudom mi lenne rá a megoldás;)

Ati 12-01-2006 12:04

Quote:

Originally Posted by casper (Post 48807)
Sziasztok:cool:

sajna már nem találom azt a linket ahol evvel foglalkoztok de lenne egy észervételem:confused:
Öszintén szoktam néha prábajozni de böven elég lenne ha valami kisebb modon jeleznétek az ujj prábajokat.....
Engem nem is a mérte zavar hanem hogy hiába nyomok rá hogy bezárás mikor visszalépek a fömenübe megen ott van és a 15. illenél már kicsit idegesitő:eek:
nem tudom mi lenne rá a megoldás;)

Az, hogy a böngésződben kapcsold be a cookie-k fogadását. :)

casper 12-01-2006 13:18

oks

Köszönöm szépen :))

All times are GMT +1. The time now is 05:47.