Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Segítség (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=13)
-   -   Szabadság alatt érdekesség történt. (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=2203)

vonos82 08-05-2007 19:20

Szabadság alatt érdekesség történt.

Szasztok!

Most sikerült visszalépnem egy fél éve magára hagyott országomba. Belépéskor a tanácsadók oldalán furcsa adatok fogadtak.

* A civilek száma kétszerese volt, mint ami elfért volna. (ez a legkisebb gond)
* A tekercseim egy (a bányászati) kivételével drasztikusan visszaestek (ezer körülre a 10k helyett)

Mit gondoltok, mi történhetett? (soha nem voltam még szabin, ezért ilyen téren ((is :D)) zéró a tudásom)

Pool 08-05-2007 19:21

Quote:

Originally Posted by vonos82 (Post 115230)
Szasztok!

Most sikerült visszalépnem egy fél éve magára hagyott országomba. Belépéskor a tanácsadók oldalán furcsa adatok fogadtak.

* A civilek száma kétszerese volt, mint ami elfért volna. (ez a legkisebb gond)
* A tekercseim egy (a bányászati) kivételével drasztikusan visszaestek (ezer körülre a 10k helyett)

Mit gondoltok, mi történhetett? (soha nem voltam még szabin, ezért ilyen téren ((is :D)) zéró a tudásom)

Piacról visszatérő egységek nem fértek el és lefokozódtak néppé. Tekercseidet megvették

Fefe013 08-05-2007 19:22

Amikor rákatt a szabi gombra rögtön elmentél szabira v még kellett várni vmennyit, amennyi idő alatt le is lophatták a tekit.....?

A népességre nincs ötletem:(

vonos82 08-05-2007 19:28

Quote:

Originally Posted by fefe013 (Post 115232)
Amikor rákatt a szabi gombra rögtön elmentél szabira v még kellett várni vmennyit, amennyi idő alatt le is lophatták a tekit.....?

A népességre nincs ötletem:(

Gnóm a faj, és tuti, hogy a kulcs fent volt. Az értem, hogy mikor leesett a lakitekik száma, akkor elmentek a katonák, vagy lefokozódtak, de hová lettek a tekercsek? Nem emlékszem, hogy szabi előtt lophattak volna, bár egy "kisebb" sereg jött :D

Valezius 08-05-2007 19:34

Quote:

Originally Posted by vonos82 (Post 115234)
Gnóm a faj, és tuti, hogy a kulcs fent volt. Az értem, hogy mikor leesett a lakitekik száma, akkor elmentek a katonák, vagy lefokozódtak, de hová lettek a tekercsek? Nem emlékszem, hogy szabi előtt lophattak volna, bár egy "kisebb" sereg jött :D

Tekit én se tudom.

De ha keletkezett fölös egységed (mondjuk rombolás miatt, vagy szabadság alatt vesztettél földet), akkor abból származik a plussz néped.

vonos82 08-05-2007 19:48

Nem voltam a max heki fölött.

Ha pedig ne adj Isten, tényleg loptak volna szabi előtt, az sem magyarázza meg, miért volt meg az összes mezőgazdi-tekercsem. Ha loptak volna, akkor azt is vitték volna, nem?

(kivéve, ha a tolinak egyáltalán nem volt mg-i tekercse, de ez nem túl valószínű, ugye? Vagy rosszul tudom?)

Redback 08-06-2007 06:37

Quote:

Originally Posted by vonos82 (Post 115241)
Nem voltam a max heki fölött.

Ha pedig ne adj Isten, tényleg loptak volna szabi előtt, az sem magyarázza meg, miért volt meg az összes mezőgazdi-tekercsem. Ha loptak volna, akkor azt is vitték volna, nem?

(kivéve, ha a tolinak egyáltalán nem volt mg-i tekercse, de ez nem túl valószínű, ugye? Vagy rosszul tudom?)

Igen ez így van.De megnézed a régi eseményeket ott kiírja hogy loptak-e vagy nem szerintem.

Fefe013 08-06-2007 06:40

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 115306)
De megnézed a régi eseményeket ott kiírja hogy loptak-e vagy nem szerintem.

Azok 3 nap után törlődnek, ha jól tévedek;)

Redback 08-06-2007 06:42

Quote:

Originally Posted by fefe013 (Post 115308)
Azok 3 nap után törlődnek, ha jól tévedek;)

Jah télleg :D

Dus 08-07-2007 10:16

Quote:

Originally Posted by vonos82 (Post 115241)

Quote:

Originally Posted by vonos82 (Post 115230)

akkor most melyik az igaz?? :D:D:D:D:D

Ha az az igaz, hogy a bányászati maradt meg az sztem érthetőbb, mert egy toli nem hiszem, hogy tartana bányászati tekit:)

Valezius 08-07-2007 10:18

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 115535)
akkor most melyik az igaz?? :D:D:D:D:D

Ha az az igaz, hogy a bányászati maradt meg az sztem érthetőbb, mert egy toli nem hiszem, hogy tartana bányászati tekit:)

Egy normális toli tart :)

Dus 08-07-2007 10:43

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 115536)
Egy normális toli tart :)

akkor ez egy nem normális tolis volt...és meg van oldva a kérdés;)

vonos82 08-07-2007 21:48

Bányászati volt, rosszul írtam. Bocs.

Szerintem is ez történt, így utólag visszagondolva, csak hirtelen nem tudtam, mi lehetett:

1, elmentem szabira, én azt hittem, hogy azonnal.
2, mivel egy sereg úton volt 8lehet hogy kettő), itt tartottak, én meg azt hittem, védve vagyok
3, beütött a sereg, lefosztott, és nem volt rúna a HT-nek a könyvtárkulcshoz, ezért tudtak lelopni
4, a tolinak nem volt bányászati tekercse (ez egy nem normális toli :D)

Dus 08-07-2007 22:13

Quote:

Originally Posted by vonos82 (Post 115748)
Bányászati volt, rosszul írtam. Bocs.

Szerintem is ez történt, így utólag visszagondolva, csak hirtelen nem tudtam, mi lehetett:

1, elmentem szabira, én azt hittem, hogy azonnal.
2, mivel egy sereg úton volt 8lehet hogy kettő), itt tartottak, én meg azt hittem, védve vagyok
3, beütött a sereg, lefosztott, és nem volt rúna a HT-nek a könyvtárkulcshoz, ezért tudtak lelopni
4, a tolinak nem volt bányászati tekercse (ez egy nem normális toli :D)

ezt az "itt tartottak"-ot magyarázd már el nekem...mert valamiért nem értem:D...lehet, hogy már késő van:cool:

úgy mellesleg nem túl valószínű, hogy ez történt...kb mennyi lehet az esélyed?:D

Andrew 08-07-2007 22:16

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 115776)
ezt az "itt tartottak"-ot magyarázd már el nekem...mert valamiért nem értem:D...lehet, hogy már késő van:cool:

úgy mellesleg nem túl valószínű, hogy ez történt...kb mennyi lehet az esélyed?:D

jájj, ide akartam írni, csak valami megzavart... :p
ez az itt tartás szerintem egy ártózás lehetett vonos részéről :D:D

Dus 08-07-2007 22:33

Quote:

Originally Posted by AndrewB (Post 115778)
jájj, ide akartam írni, csak valami megzavart... :p
ez az itt tartás szerintem egy ártózás lehetett vonos részéről :D:D

sztem meg azt hiszi, hogy nem tud elmenni szabira attól, hogy megütik:D:D:D:D:D

Vonos: ha nem igaz, akkor vedd úgy, hogy nincs is itt ez a hsz;)

Valezius 08-08-2007 14:03

Mit nem értetek? :confused:

Azt mondja volt kinn serege kb 12-14kör volt tehát még a szabiig. A kinnlévő és hazaérő sereg tartotta játékban.
Bár ha felé jött a sereg, akkor egy kicsit korábbi ártózás van a dologban :)

Na mostmár értitek? :)

Andrew 08-08-2007 14:05

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 115987)

Azt mondja volt kinn serege kb 12-14kör volt tehát még a szabiig. A kinnlévő és hazaérő sereg tartotta játékban.

lehet, de elég zavaros :)

Killer 08-09-2007 11:13

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 115987)

nem azt írta:DD

Valezius 08-09-2007 11:14

Quote:

Originally Posted by taszi (Post 116256)
nem azt írta:DD

Olvasni kell a sorok között :D

vonos82 08-09-2007 17:43

Idézem: Attól, hogy szabadságra ment országod, a már úton levő seregek be fognak ütni! A szabadság nem arra való, hogy egy már folyamatban lévő támadás elől megmentsd országodat. Az a csata rendesen le fog zajlani, csupán új támadás nem indítható az ország ellen!

(pl.: viszi a tőlem 5 körre lévő tolijuk 1 db íjászát rám támadni, ezzel van 5 körük pluszban)
erre gondoltam, hogy itt tartottak. :D

Egyébként igaz , nagyon kicsi lehet az esélye. De bejött, én ilyen mázlista vagyok :D

Valezius 08-09-2007 17:45

Quote:

Originally Posted by vonos82 (Post 116331)
Idézem: Attól, hogy szabadságra ment országod, a már úton levő seregek be fognak ütni! A szabadság nem arra való, hogy egy már folyamatban lévő támadás elől megmentsd országodat. Az a csata rendesen le fog zajlani, csupán új támadás nem indítható az ország ellen!

(pl.: viszi a tőlem 5 körre lévő tolijuk 1 db íjászát rám támadni, ezzel van 5 körük pluszban)

Egyébként igaz , nagyon kicsi lehet az esélye. De bejött, én ilyen mázlista vagyok :D

Az ország rendesen elmegy szabira, tehát ha most elmész szabira, és 2kör múlva beütnek, akkor be fognak ütni, de ekkor már új sereg nem tud indulni feléd, lopni és ártózni szintén nem tudnak.

Andrew 08-09-2007 17:45

Quote:

Originally Posted by vonos82 (Post 116331)

tehát akkor arra gondolsz, hogy szabira mentél, de még amíg beértek az ellen seregei, addig nem ment el ténylegesen szabira az orid a támadó seregek miatt? mert ez nincs így :)

vonos82 08-09-2007 23:19

Quote:

Originally Posted by AndrewB (Post 116333)
tehát akkor arra gondolsz, hogy szabira mentél, de még amíg beértek az ellen seregei, addig nem ment el ténylegesen szabira az orid a támadó seregek miatt? mert ez nincs így :)

Légyszi akkor ezt magyarázzátok el rendesen, mert teljesen összezavarodtam.

Ha én ártózok, ütök, akkor csúszik a szabi, ez rendben.
Ha valaki üt engem (sereggel), akkor ő, és csakis ő betámad és aztán megyek szabira, vagy elmegyek szabira, csak éppen a sereg azalatt is beüt???
Vagy amíg nem ér be hozzám a sereg, addig effektive nem vagyok szabin???

Andrew 08-09-2007 23:29

Quote:

Originally Posted by vonos82 (Post 116371)
Légyszi akkor ezt magyarázzátok el rendesen, mert teljesen összezavarodtam.

Ha én ártózok, ütök, akkor csúszik a szabi, ez rendben.
Ha valaki üt engem (sereggel), akkor ő, és csakis ő betámad és aztán megyek szabira, vagy elmegyek szabira, csak éppen a sereg azalatt is beüt???
Vagy amíg nem ér be hozzám a sereg, addig effektive nem vagyok szabin???

ha elrakod magad szabira, az uccsó támadóakciódat 12 órával követő kv-kor eltesz Téged szabira, vagy épp azonnal, ha rég támadtál
de ha jön sereg, mikor elrakod szabira, akkor már szabin leszel, amikor beüt

Ati 08-10-2007 07:51

A fentieken kívül a szabadság feltétele még, hogy nem lehet kiküldött sereged. Ha van, akkor ameddig haza nem ér mind, addig nem megy el az országod szabadságra.

All times are GMT +1. The time now is 19:26.