Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   segítség hívás módosítása (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=2186)

bpeet 08-01-2007 06:51

segítség hívás módosítása

Sziasztok!

Tényleg csak egy apró módosítást szeretnék javasolni.

Ha a szövim segítséget hív XY elleni támadáshoz, akkor kiírhatná az
én eseményeimnél úgy, hogy pl:

"Szövetségesed ... segítséget hívott .... elleni mészárláshoz."

Magyarul, hogy egyből az eseményeknél lássam, hogy miért is megyünk
-földre, puszti, mészár v. fosztás-.

Ezzel spórolhatnánk 2 klikket, meg egy halom görgetést. :)

Kutyuleee 08-01-2007 06:55

Hát én támogatom az ötletet.
Sztem gondot senkinek sem okozna, én nem is a saját lustaságom miatt támogatom, hanem mert wapon, picivel hosszadalmasabb utána járni, meg ez azért sporolás is lenne.

LordYsolt 08-01-2007 06:56

Szerintem felesleges, mivel ha segitseg hivsz akkor azt kozosben megbeszelitek h mire megy ki a szovid. Ha meg nem vagy jelen akkor meg tok nyolc mivel amikor ujra belepsz es vege a csatanak akkor egybol latod h mire ment ki a szovid. Velemenyem szerint feleslege

LordYsolt 08-01-2007 06:58

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 113937)
Sztem gondot senkinek sem okozna, én nem is a saját lustaságom miatt támogatom, hanem mert wapon, picivel hosszadalmasabb utána járni, meg ez azért sporolás is lenne.

A wapos reszhez nem tok mit szolni. Mivel az nincs. Szal ott nem tom mekkora jelentosege lenne ennek. De ha tenyleg akkora segitseg, de csak akkor, abban az esetben tamogatom, ha nem akkor nem

Smooth Scroller 08-01-2007 07:06

szerintem jo 5let, nem biztos hogy minden szoviben elore megdumalnak vmit. irja csak ki a progi. tamogatom.

LordYsolt 08-01-2007 07:09

Quote:

Originally Posted by Smooth Scroller (Post 113941)
szerintem jo 5let, nem biztos hogy minden szoviben elore megdumalnak vmit. irja csak ki a progi. tamogatom.

OFF:
Velemenyem szerint azert ez mar 1 kicsit gaz ha seregelvetelkor elotte nem beszeled meg a szovikkel, h viszed es mire.
On:

tdomo 08-01-2007 07:15

Quote:

Originally Posted by LordYsolt (Post 113943)
OFF:
Velemenyem szerint azert ez mar 1 kicsit gaz ha seregelvetelkor elotte nem beszeled meg a szovikkel, h viszed es mire.
On:

Egyetértek. Erre való a szövifórum. Amúgy az ötletet támogatom.

J.Ati 08-01-2007 09:40

Nem kéne sokat változtatni az eddigi kiíráson és kényelmi funkciónak megfelel.
Támogatom.

Hmmm... Sati 08-01-2007 10:02

Quote:

OFF:
On:

lehet a te szövidbe mindent megbeszéltek de pl. az én szövim elég ritkén csak azt mondom kikell nyirni ezt a szövit akkor mennek a seregek és ha van bent lové akkor gondolom fosztás ...
Szal énis támogatom.

LotR 08-01-2007 10:55

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 113937)

én Kutyulee-val egyet értek..
elég rossz h a legnagyobb rohanásba a szövetségeshez is nézni kell..
persze már javult szitu amikor egységesítve lett a szövetséges fő és tanácsadok oldala:) mert még ott is félre lehetett könnyen klikkelni rége..

Andrew 08-01-2007 10:59

no, ez egy jó javaslat
praktikus, és hasznos, ha már azt kiírja, hogy kire megy a sereg, azt is nyugodtan írhatná, hogy miért megy
hosszabb sem lesz tőle a szöveg, cserébe lesz benne egy extra infó :)
támogatom

mennyelhej 08-01-2007 15:42

Tenyleg jo otlet! Remeljuk Ati is igy gondolja.

Fefe013 08-01-2007 15:47

Én is támogatom;)
Nehogy összeessen:)

Stev 08-01-2007 17:14

Jó ötlet! Ráadásul ha wapon vagyok benn, még meg sem tudom nézni a szövim tanácsadójában.

Redback 08-01-2007 17:21

Jó javaslat támogatom!

Dragi 08-01-2007 17:47

Quote:

OFF:
On:

akkor nyugodtan hívhatlak hajnali 3-4 fele ?:) Hogy akkor én most visszakísérném azt aki bevert :)

Remedy 08-01-2007 17:53

Quote:

Originally Posted by Dragon,Szamár :)) (Post 114194)
akkor nyugodtan hívhatlak hajnali 3-4 fele ?:) Hogy akkor én most visszakísérném azt aki bevert :)

Johogy :) Barmikor :)

Valezius 08-01-2007 18:14

Quote:

Ha fönnvan, hogy megnézze a kiírást, akkor miért ne? :D

LordYsolt 08-01-2007 20:00

Quote:

Na jo meggyoztel :p de csak 1 orim van es 90% esely h hajnali 4kor senki nincs fennt a szovinkben (csak ha szovivar van)

de megkovetlek es kiegeszitenem, hogy vannak olyan esetek amikor nem kell szolni *fejet hajt*

Smooth Scroller 08-01-2007 23:03

Quote:

Originally Posted by tdomo (Post 113944)
Egyetértek. Erre való a szövifórum. Amúgy az ötletet támogatom.

tdomo, ez felig igaz csak. ugyanis mi van ha a szovik 1altalan nincsenek gepnel vagy nem ernek ra? mondjuk pl dolgoznak, es adodik 1 jo lehetoseg. akkor ne vigyem el a seregeiket tamadni csak azert mert nem dumaltuk meg? ugyan mar...
hadd dontsuk el a szovitagok 1mas kozt hogy mi hogyan szoktuk. es mint a peldambol is latszik vannak olyan helyzetek amikor nincs lehetoseg tereferere. ettol fuggetlenul a masik tag akar a kovi korben belephet es akkor rogton latja mi a palya. na mind1.

tdomo 08-02-2007 07:30

Quote:

Originally Posted by Smooth Scroller (Post 114349)
tdomo, ez felig igaz csak. ugyanis mi van ha a szovik 1altalan nincsenek gepnel vagy nem ernek ra? mondjuk pl dolgoznak, es adodik 1 jo lehetoseg. akkor ne vigyem el a seregeiket tamadni csak azert mert nem dumaltuk meg? ugyan mar...
hadd dontsuk el a szovitagok 1mas kozt hogy mi hogyan szoktuk. es mint a peldambol is latszik vannak olyan helyzetek amikor nincs lehetoseg tereferere. ettol fuggetlenul a masik tag akar a kovi korben belephet es akkor rogton latja mi a palya. na mind1.

Én odaírtam, hogy az ötletet támogatom, mert tényleg jó és kényelmesebbé teszi a játékot.
Nem mondtam, hogy megbeszélés nélkül nem lehet kiaknázni a jó lehetőségeket, ha nincs ott senki. A fórumra ennek ellenére én be szoktam írni (gondolom nem vagyok ezzel egyedül). Máris nem a tanácsadók oldaladon kell néznie a szövinek, hogy mi a helyzet.

Andrew 08-02-2007 11:51

Quote:

Originally Posted by tdomo (Post 114438)
Én odaírtam, hogy az ötletet támogatom, mert tényleg jó és kényelmesebbé teszi a játékot.
Nem mondtam, hogy megbeszélés nélkül nem lehet kiaknázni a jó lehetőségeket, ha nincs ott senki. A fórumra ennek ellenére én be szoktam írni (gondolom nem vagyok ezzel egyedül). Máris nem a tanácsadók oldaladon kell néznie a szövinek, hogy mi a helyzet.

és ezentúl már a fórumot sem kellene megnéznie :D:D:D

Kós00792 08-02-2007 12:25

Támogatom, de mi általában megszoktuk beszélni mivel megyünk rá a célpontra.

kuku 08-04-2007 22:13

Tetszik az ötlet! Támogatom. Ez egy kényelmi javítás lenne csak, nem több, de jó ötlet.

Ati 02-27-2008 13:56

Quote:

Originally Posted by LordYsolt (Post 113939)
A wapos reszhez nem tok mit szolni. Mivel az nincs. Szal ott nem tom mekkora jelentosege lenne ennek. De ha tenyleg akkora segitseg, de csak akkor, abban az esetben tamogatom, ha nem akkor nem

Ez egy plusz kiírás. Van valami konkrét oka, ami miatt ennyire ellenzed, hogy ez a plusz kiírás ott legyen? :eek:

Ati 02-27-2008 15:37

Quote:

Originally Posted by bpeet (Post 113936)
Ezzel spórolhatnánk 2 klikket, meg egy halom görgetést. :)

No hát akkor ilyen is lesz most már. :)

Amúgy az utóbbi évben látványosan csökkent a felesleges kattintások száma. Miközben az átlag játékosszám és az össz-oldalletöltésszám folyamatosan emelkedik, addig az egy ember átlag letöltésszáma csökken. Ez összességében jó, hiszen ugyanazt a feladatot sokkal rövidebb idő alatt, és sokkal kisebb daatforgalom mellett el lehet végezni.

ddjjm 03-01-2008 15:04

Ha már ez bekerült, a végeredménynek is látszania kéne...
Így fest most:
Quote:

2008-03-01 15:41:49 A <országnév> (#xxxyyy) elleni csatát, melybe szövetségi segítséget nyújtasz, megnyertétek! Sereged elindult hazafele.
Ebbe be lehetne írni, hogy miket hozott a szövi, pl így:

Quote:

2008-03-01 15:41:49 A <országnév> (#xxxyyy) elleni csatát, melybe szövetségi segítséget nyújtasz, megnyertétek! A zsákmány: 1 aranny, 10 runa és 100 bála gabona. Sereged elindult hazafele.
VAGY
Quote:

2008-03-01 15:41:49 A <országnév> (#xxxyyy) elleni csatát, melybe szövetségi segítséget nyújtasz, megnyertétek! Sikerült elfoglalni x hektár földet: blablabla, és más semmi. Sereged elindult hazafele.
Így nem kéne a fontosabb eseményekben kotorásznom, mindig látom a végeredményt (ha földre ütök azt hiszem kiírja, mi az én részem, a fosztásnál is kiírhatná, nem csak akkor, mikor hazaér vele).

Ati 03-01-2008 16:42

Quote:

Originally Posted by ddjjm (Post 162187)
Így nem kéne a fontosabb eseményekben kotorásznom, mindig látom a végeredményt (ha földre ütök azt hiszem kiírja, mi az én részem, a fosztásnál is kiírhatná, nem csak akkor, mikor hazaér vele).

A fosztásnál már az isproblémát jelent, hogy a támadónak kiírja, amikor a csata megtörténik. Hogy ezt a problémát még megháromszorozzuk, és ezentúl a szövik is reklamáljanak, hogy nem kapták meg, ami ott írva van, az kizárt. :)

Pali papa 03-01-2008 16:55

Quote:

Originally Posted by ddjjm (Post 162187)
Ha már ez bekerült, a végeredménynek is látszania kéne...
Ebbe be lehetne írni, hogy miket hozott a szövi, pl így:

Amikor visszaérkezik úgyis kiírja, az miért nem elég?

2008-02-28 A zsákmányból Te is részesülsz, 4.000.973 arany, 8.041 rúna és 92 bála gabona a részed.

Az eredeti felvetést pedig támogatom, (olvastam, hogy már született döntés) és Hmm..Satival kell egyetértenem, ha a szöviben ki van adva a fő csapásirány akkor miért is kellene a szövifórumon egy nap akár háromszor megbeszélni, hogy a hadisok mit csináljanak?

ddjjm 03-01-2008 17:38

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 162202)
A fosztásnál már az isproblémát jelent, hogy a támadónak kiírja, amikor a csata megtörténik. Hogy ezt a problémát még megháromszorozzuk, és ezentúl a szövik is reklamáljanak, hogy nem kapták meg, ami ott írva van, az kizárt. :)

És egy ilyet?

Quote:

A szövetségesed zsákmánya: blablabla...
esetleg odaírni:
Quote:

..., amiből a Te részed: blablabla, amit csak a sereg hazaérkezése után kapsz meg.
a támadónál:
Quote:

Sikerült bejutni az országba, a zsákmány: blablabla, amit csak a sereg hazaérkezése után kapsz meg.
Na többet nem töröm a fejem, nem baj ha nem kerül be, meg tudom nézni, de hátha jobb belátásra bírlak :)

Druida 03-01-2008 22:13

támogatom!!!:rolleyes:

NorB 03-08-2008 10:01

az ötlet teljesen jó

hiába játszom erős és megbízható partnerekkel, mindig megnézem, hogy mire is ment ki a sereg, így pár letöltést spórolnánk

All times are GMT +1. The time now is 19:36.