Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Általános beszélgetés Hódítós témákban (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=39)
-   -   elf fajivari (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=2179)

J.Ati 07-31-2007 09:01

elf fajivari

Kerestem a témákban ,de nem akadtam rá hogy lenne-e ilyen szóval elnézést ,ha lenne már.

A fantomsereg varival a napokban volt egy érdekes élményem.
Szabin voltam pár napig és amikor vissza jöttem szabiról rögtön legömbőlt egy ori persze miután visszajöttem szabiról felraktam a fantomsereget ,de küldött egy zöldet a srác amiben elküldte a szabin levő szép kis orimat jól látható adatokkal meg a szabiról visszaérkezett és láthatatlan orimat. Mellékelt hozzá egy kedves üzit is és akkor gondolkodtam el azon ,hogy tök jó a faji varija az elfnek csak szabizni nem kéne,mert az aki aktív létemben nem mert felém nézni az,majd amikor szabin vagyok akkor fog próbálkozni.Volt már valakinek emiatt rossz tapasztalata vagy ez nem egy égető probléma szerintetek?
Védekezni sajna nem lehet amíg az ember sazbin van:(

Redback 07-31-2007 09:06

Quote:

Originally Posted by Attila(: (Post 113598)
Kerestem a témákban ,de nem akadtam rá hogy lenne-e ilyen szóval elnézést ,ha lenne már.

Szabin voltam pár napig és amikor vissza jöttem szabiról rögtön legömbőlt egy ori persze miután visszajöttem szabiról felraktam a fantomsereget ,de küldött egy zöldet a srác amiben elküldte a szabin levő szép kis orimat jól látható adatokkal meg a szabiról visszaérkezett és láthatatlan orimat. Mellékelt hozzá egy kedves üzit is és akkor gondolkodtam el azon ,hogy tök jó a faji varija az elfnek csak szabizni nem kéne,mert az aki aktív létemben nem mert felém nézni az,majd amikor szabin vagyok akkor fog próbálkozni.Volt már valakinek emiatt rossz tapasztalata vagy ez nem egy égető probléma szerintetek?

Hát elég kínos igen...Talán azt kéne csinálni hogy ha szabi előtt közvetlen fent van a fajivari akkor a szabi alatt is fent legyen.Ez szerintem logikus mert ha szabizok megáll az idő az oriban szal akkor a faji vari se múljon el..

laci 07-31-2007 09:08

Ehh, könnyű a megoldás: mielőtt szabadságra mennél, árulj ki. Akkor mindenképpen üres országot fog látni a gonosz gömböző (max. néhány egységet, ami visszajött), és amikor visszajössz, lesz elég pénzed azonnal visszavásárolni mindent, amit eladtál.

Valezius 07-31-2007 09:08

Ha egy elf szabira megy, én is szívesen meggömbölöm újra ;)

J.Ati 07-31-2007 09:09

Quote:

Originally Posted by laci (Post 113604)
Ehh, könnyű a megoldás: mielőtt szabadságra mennél, árulj ki. Akkor mindenképpen üres országot fog látni a gonosz gömböző (max. néhány egységet, ami visszajött), és amikor visszajössz, lesz elég pénzed azonnal visszavásárolni mindent, amit eladtál.

Ez is remek ötlet ,de ha üres a piac akkor semmi értelme:(

J.Ati 07-31-2007 09:11

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 113605)
Ha egy elf szabira megy, én is szívesen meggömbölöm újra ;)

Régebben én is kihasználtam az elfeknek ezt a hátrányát amikor szabiztak körülöttem és jót röhögtem rajtuk,de miért kell ez a hátrány nekik?:(

Fefe013 07-31-2007 09:11

Szabi előtt tegyél ki a piacra mindent az íjjakon kívül /esetleg azokat is/ és akkor csak azt látja, h kp-d van sok, de h mid van még azt nem, persze ne 5-ös szinten mert ott a katipiac érdekesen alakul néha....

Fefe013 07-31-2007 09:12

Laci beelőzött:(

J.Ati 07-31-2007 09:12

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 113602)
Hát elég kínos igen...Talán azt kéne csinálni hogy ha szabi előtt közvetlen fent van a fajivari akkor a szabi alatt is fent legyen.Ez szerintem logikus mert ha szabizok megáll az idő az oriban szal akkor a faji vari se múljon el..

Ez jó megoldásnak tűnik:)

J.Ati 07-31-2007 09:14

Quote:

Originally Posted by fefe013 (Post 113608)
Szabi előtt tegyél ki a piacra mindent az íjjakon kívül /esetleg azokat is/ és akkor csak azt látja, h kp-d van sok, de h mid van még azt nem, persze ne 5-ös szinten mert ott a katipiac érdekesen alakul néha....

Most ez a sztori angol 3/G-ben történt ,de volt erre már példa a lassú csopikban is ahol szintén nem tudnám vissza venni az egységeket az aktív piac miatt.
Tehát nem mindenhól müxik ez a megoldás.

Fefe013 07-31-2007 09:17

Quote:

Originally Posted by Attila(: (Post 113613)
Most ez a sztori angol 3/G-ben történt ,de volt erre már példa a lassú csopikban is ahol szintén nem tudnám vissza venni az egységeket az aktív piac miatt.

Ezt aláírom, de eddig nem mondtad, hol vagy:)

Én is mindig furcsáltam, h ha az országban minden áll a varik meg lemennek, az elfet ez télleg hátrányosabban érinti mint bármelyik másik fajt.....:(

laci 07-31-2007 09:17

Quote:

Originally Posted by Attila(: (Post 113613)

Szvsz nem kell egyből szabályokat változtatni azért, mert néhány csoportban pang a piac.

J.Ati 07-31-2007 09:22

Quote:

Originally Posted by laci (Post 113617)
Szvsz nem kell egyből szabályokat változtatni azért, mert néhány csoportban pang a piac.

Igaz ,de akkor is hátrányban van.
És amikor szabizok ki kell árulni az orit ,hogy béke legyen..
Szerintem a nem magyar nyelvű verziókban sehol nem megoldható a sereg eladása szabizáskor és a magyar hódban is van jó pár üres piac tehát nem néhány csopiról van szó;)

J.Ati 07-31-2007 09:25

Quote:

Originally Posted by laci (Post 113617)
Szvsz nem kell egyből szabályokat változtatni.

Különben nem akarok szabályokat változtatni ,mert ez csak általános beszélgetés.
Most csak 2 elfem van és én is szeretem ölni az elfeket,de gömbölni kár őket,mert fantomsereg, viszont szabiznak és akkor lehet ugrani:D
Ez lenne a hátrányuk szegényeknek,de miért:confused:

Artúr 07-31-2007 10:08

Volt ez már téma a megbeszélésekben is, de sajnos átkerült az elvetett ötletekhez. :(

http://forum.queosia.com/showthread.php?t=151

Amúgy ez a specvari tényleg kilóg a többi közül ilyen szempontból.
szóval marad a piacos megoldás, már ha van piac. :cool:

J.Ati 07-31-2007 10:46

Quote:

Originally Posted by Artúr (Post 113642)
Volt ez már téma a megbeszélésekben is, de sajnos átkerült az elvetett ötletekhez. :(

Köszi elolvastam, de nem értem miért fura egyeseknek ,hogy egy békésen fedezgetve haladó elf szabi alatt is inkognitóban akar maradni,ha már egyszer az lenne a lényege a faji varijának.
Nem tudom mi lenne a legjobb megoldás ,de ahol piacolni nem lehet…:(

Synkel 08-01-2007 23:27

Szerintem meg ha a katipiac olyan amilyen, akkor nincs más hátra, a békésen éldegélő elfet békén kell hagyni. Valószínű a kutya nem jön rá, hogy épp nem lépkedsz be. Én egyszer kényszerből 9 napig hagytam magára az elfemet, és semmi gondja nem volt a végén. Igaz, rosszabb pillanataimban idegeskedtem miatta, de amúgy semmi komoly:)

merlin 08-02-2007 01:13

elfel készülni kell a szabira olyan csopiba, ahol nincs kati piac
szabi elött 19 körrel újra kell képezni az egységek x százalékát,
akkor a szabi alatti gömbök valótlan egységeket mutatnak

Gyula 08-02-2007 05:14

Quote:

Originally Posted by Attila(: (Post 113598)

Van már ilyen téma, még annak idején Ven indította a megbeszélésekben, most talán az elvetett javaslatok közt van.
Mivel szabi alatt is lejárnak a varázslatok, ezért a szabis elfet érdemes gömbözgetni.

drobert 08-02-2007 06:53

Quote:

Originally Posted by Attila(: (Post 113607)
Régebben én is kihasználtam az elfeknek ezt a hátrányát amikor szabiztak körülöttem és jót röhögtem rajtuk,de miért kell ez a hátrány nekik?:(

Így is elég nagy előny a faji varijuk játék közben, legalább szabin meg lehet őket gömbözni.
Megoldás egyszerű : ne menjen szabira! :)

J.Ati 08-02-2007 08:09

Quote:

Originally Posted by Gyula (Post 114429)
Van már ilyen téma, még annak idején Ven indította a megbeszélésekben, most talán az elvetett javaslatok közt van.
Mivel szabi alatt is lejárnak a varázslatok, ezért a szabis elfet érdemes gömbözgetni.

4 hsz.-el feljebb már megtörtént a téma bemutatása;)

Quote:

Originally Posted by Artúr (Post 113642)

Quote:

Originally Posted by Attila(: (Post 113667)
Köszi elolvastam

J.Ati 08-02-2007 08:15

Quote:

Originally Posted by drobert (Post 114431)
Így is elég nagy előny a faji varijuk játék közben, legalább szabin meg lehet őket gömbözni.
Megoldás egyszerű : ne menjen szabira! :)

Na ne viccelj:(:rolleyes:
Szerintem egy éplist és a fajivarinak löttek;)
Különben meg olyan megoldást ne javasolj,hogy ne menjek szabira ,mert szerintem ez hülyeség!
Érdekessen nézne ki az elfem pár hét után:(

Amit javaslok mindenkinek és én is fogok alkalmazni:

Quote:

Originally Posted by merlin (Post 114426)

Ez az ami a legértékelhetőbb válasz és segítség volt számomra.
köszi merlin:)

Valezius 08-02-2007 11:09

Hogy? Ha nem tudják, hogy nem vagy, akkor mi történne? Esetleg megkéred egy ismidet, hogy naponta egyszer nézzen már rá. (illetve azért arra az időre egy vipet rádobni nem árt)

Én már hagytam itt országot szabi nélkül 7-10napra, és nem lett semmi baja :)

J.Ati 08-02-2007 11:16

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 114478)
Hogy? Ha nem tudják, hogy nem vagy, akkor mi történne? Esetleg megkéred egy ismidet, hogy naponta egyszer nézzen már rá. (illetve azért arra az időre egy vipet rádobni nem árt)

Én már hagytam itt országot szabi nélkül 7-10napra, és nem lett semmi baja :)

Főleg,ha etetni kell és sok benne a tarcsi akkor valóban itt fogom hagyni 10 napig:rolleyes:
Egy szónak is száz a vége nem fogom egyik orimat se csak úgy otthagyni.
Aki bevállalja ,hogy ott hagyja annak sok sikert hozzá;)

Penya 08-02-2007 11:26

Quote:

Originally Posted by merlin (Post 114426)

Sajnos nem tok zöldet adni, ez eddig eszembe se jutott : )

Valezius 08-02-2007 11:27

Quote:

Originally Posted by Attila(: (Post 114484)
Főleg,ha etetni kell és sok benne a tarcsi akkor valóban itt fogom hagyni 10 napig:rolleyes:
Egy szónak is száz a vége nem fogom egyik orimat se csak úgy otthagyni.
Aki bevállalja ,hogy ott hagyja annak sok sikert hozzá;)

Nyilván fel kell készülni arra, hogy itthagyod. (Tanya, adó, esetleg több íj vásárlása) Igazából, ha hosszabb időre szabadságolsz, akkor akik tudták rólad, hogy elf vagy, már messze járnak mire visszajössz, akik meg nem tudják, hogy elf vagy, nem hiszem, hogy végiggömböznének minden szabadságost.

Szóval lehet, hogy nem fair, hogy így van, de együtt lehet vele élni :)

J.Ati 08-02-2007 11:30

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 114491)
Nyilván fel kell készülni arra, hogy itthagyod. (Tanya, adó, esetleg több íj vásárlása) Igazából, ha hosszabb időre szabadságolsz, akkor akik tudták rólad, hogy elf vagy, már messze járnak mire visszajössz, akik meg nem tudják, hogy elf vagy, nem hiszem, hogy végiggömböznének minden szabadságost.

Szóval lehet, hogy nem fair, hogy így van, de együtt lehet vele élni :)

Igazad van ,de merlin ötletét fogom alkalmazni ,ha legközelebb szabiznom kéne:)
Nem alakítanám át az orimat egy nyaralás miatt.
Meg tuti kattognék,ha csak úgy otthagynám az orim és nem lenne nyugodt a pihenésem:)

Remedy 08-02-2007 14:51

Quote:

Originally Posted by Penya (Post 114490)
Sajnos nem tok zöldet adni, ez eddig eszembe se jutott : )

Pedig bevalt taktika, ha sok a penzed, mindent ujra kepezhetsz, es akkor olyan, mintha sosem esne le a fantom :)

Andrew 08-02-2007 14:52

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 114558)
Pedig bevalt taktika, ha sok a penzed, mindent ujra kepezhetsz, es akkor olyan, mintha sosem esne le a fantom :)

azért a szabi előtti pár kör kicsit necces lehet :p

Remedy 08-02-2007 14:57

Quote:

Originally Posted by AndrewB (Post 114559)
azért a szabi előtti pár kör kicsit necces lehet :p

Keves varit azert hagysz tavolozni, tekiket kirakod, es ha jonnek utni, berantod az ijakat - nem necces... mondjuk engem nem izgatna ez az egesz, ha vki nagyon akarja, ugyis hoz elfrol eplistat :)

Andrew 08-02-2007 15:03

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 114561)
Keves varit azert hagysz tavolozni, tekiket kirakod, es ha jonnek utni, berantod az ijakat - nem necces... mondjuk engem nem izgatna ez az egesz, ha vki nagyon akarja, ugyis hoz elfrol eplistat :)

ez eddig oké is, de most nem arra írtunk alternatívákat, hogy mi van akkor, ha üres a csopi katipiaca?

Burning 08-02-2007 19:24

Quote:

Originally Posted by AndrewB (Post 114562)
ez eddig oké is, de most nem arra írtunk alternatívákat, hogy mi van akkor, ha üres a csopi katipiaca?

nem tudom, de ha az utsó 22 körre felrakja a fantomot, és utánna lefokoz (500 vari kivételével) és újraképez úgy, hogy beérés előtti kv-nál szabizik és ekkor eladja a varikat(persze vissza kv előtt 3-4 perccel jön, mert akkor pont beér a cucc), akkor ezt nem veszik észre alap esetben...természetesen ez nem igaz minden esetre, de azt hiszem kevés az az eset, hogy ha meglátsz egy elfet, amin fenn a fantom (azt hiszed legalábbis:D) akkor te egyből tűzgolyó, ép.list. természetesen előfordul, de nem nagy az esélye. ha viszont szabi alatt többször gömböz látni fogja, hogy mire taktikáztál...ettől természetesen még tudni nem fog semmit, csak saccolhat ezentúl is.

J.Ati 08-03-2007 00:26

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 114561)
Keves varit azert hagysz tavolozni, tekiket kirakod, es ha jonnek utni, berantod az ijakat
- nem necces... mondjuk engem nem izgatna ez az egesz, ha vki nagyon akarja, ugyis hoz elfrol eplistat :)

Üres piacról nehéz lesz:)
Amúgy kár túlragozni egyszerűen lefokozok ezt azt és várok 18 kört mondjuk aztán szabi.
Nem kell az összes egységet eltünteni.
Bőven elég nekem,ha szabizásom után nem élcelődnek azzal ,hogy zöldben küldik el a gömbömet,mert az úgyse a teljes képet mutatja ,majd;)

Andrew 08-03-2007 00:35

Quote:

Originally Posted by Attila(: (Post 114643)
Üres piacról nehéz lesz:)

lehet, hogy nem fogalmaztam érthetően, de én is épp ezt mondtam :D:D

J.Ati 08-03-2007 00:44

Quote:

Originally Posted by AndrewB (Post 114646)
lehet, hogy nem fogalmaztam érthetően, de én is épp ezt mondtam :D:D

Ok igaz ,de én is akartam válaszolni a saját szavaimmal;):D

All times are GMT +1. The time now is 14:13.