Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Stratégia & Tippek (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=14)
-   -   Kezdeti stratégia (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=2168)

maccos 07-28-2007 13:15

Kezdeti stratégia

Ki milyen stratégiát választott legelőször?

Békés: Nem támad, inkább védősereggel rendelkezik.
Visszatámadó: Csak akkor támad, ha támadás érte.
Háborús: Legfőképp a hadsereget képezi, hátrányban a varázylókkal és a tolvajokkal, és sokat támad.
Varázslós: Legfőképp a varázlókat képezi ki, és sokat varázsol.
Lopós: Legfőképp a tolvajokat képezi ki, és sokat lop.
Pénzcsináló: Sokat piacpozik, nem támad, sok bankja van.
Vegyes: Ez(ek), és/vagy saját stratégia keverékei.
Egyedi: Teljesen saját stratégia.

Redback 07-28-2007 13:16

Quote:

Originally Posted by maccos (Post 112693)
Ki milyen stratégiát választott legelőször?

Békés: Nem támad, inkább védősereggel rendelkezik.
Visszatámadó: Csak akkor támad, ha támadás érte.
Háborús: Legfőképp a hadsereget képezi, hátrányban a varázylókkal és a tolvajokkal, és sokat támad.
Varázslós: Legfőképp a varázlókat képezi ki, és sokat varázsol.
Lopós: Legfőképp a tolvajokat képezi ki, és sokat lop.
Pénzcsináló: Sokat piacpozik, nem támad, sok bankja van.
Vegyes: Ez(ek), és/vagy saját stratégia keverékei.
Egyéb: Teljesen saját stratégia.

Jó sokat felsoroltál de kezdő koromba mikor mit :D volt amikor védekeztem 3k ork ló ellen 1k sima íjjal :DDe volt olyanamikor 2k íjjal ütöttem üres orit :D

maccos 07-28-2007 13:18

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 112694)
Jó sokat felsoroltál de kezdő koromba mikor mit :D volt amikor védekeztem 3k ork ló ellen 1k sima íjjal :DDe volt olyanamikor 2k íjjal ütöttem üres orit :D

Akkor neked a vegyes.

Swiss 07-28-2007 13:54

Az elején

Mivel nem sok tapasztalattal rendelkeztem (nem mintha most olyan küldős lennék), háborúzni nem akartam, a varázslás nem tetszett, ezért tolvaj lettem, gondoltam milyen jó is lesz ez így, fél-elf faj harcos személyiség, nem sokáig jutottam....

Kós00792 07-28-2007 14:46

Lopósként :D kezdtem elf tolival

Burning 07-28-2007 14:57

nem tudom, mi van, remélem csak a kánikula hatása ez a sok hülyeségért nyitott topic:o
ne haragudj, de mivel a játékot legtöbben úgy kezdik, hogy azt se vágják mire van, nem hiszem, hogy bárki is stratégiailag indult volna neki. én mindenkit ártzótam, loptam támadtam...szinte mindig sikertelenül, aztán volt, hogy bejött 6 mészár, vagy több, tehát az egyedire szavaztam:D

Synkel 07-29-2007 01:09

Quote:

Originally Posted by Burning (Post 112723)
nem tudom, mi van, remélem csak a kánikula hatása ez a sok hülyeségért nyitott topic:o
ne haragudj, de mivel a játékot legtöbben úgy kezdik, hogy azt se vágják mire van, nem hiszem, hogy bárki is stratégiailag indult volna neki. én mindenkit ártzótam, loptam támadtam...szinte mindig sikertelenül, aztán volt, hogy bejött 6 mészár, vagy több, tehát az egyedire szavaztam:D

Jaja, gyanítom, legtöbbünk így kezdte:) Ember harcos voltam, hol többet-hol kevesebbet ütöttek, gondolom az aktuális fronthatások függvényében, de 500 hekin már elértem, hogy volt 200 íjam, és 1300 elitem...

Smooth Scroller 07-29-2007 08:23

kihagytad a felsorlasbol a tekiiros tipust, illetve a katigyartosat...

lukika 07-29-2007 08:36

én hulla túlélővel kezdetem az egészbe az volt a szép hogy 4. szintig jutottam vele aztán nem volt rá időm és most azt se tudom létezik e még

Burning 07-29-2007 08:46

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 112797)
Jaja, gyanítom, legtöbbünk így kezdte:) Ember harcos voltam, hol többet-hol kevesebbet ütöttek, gondolom az aktuális fronthatások függvényében, de 500 hekin már elértem, hogy volt 200 íjam, és 1300 elitem...

én is ember voltam, de gondoltam valami felsőb emberke leszek, ezért tábi:)

Synkel 07-29-2007 12:05

Quote:

Originally Posted by Smooth Scroller (Post 112836)

Télleg kihagyta, de azt azért végképp elképzelhetetlennek tartom, hogy egy kezdő rögtön nekiáll fél évig tekit írni, vagy katincsot nyomatni iparszerűen ahelyett, hogy 28 tolival próbálná lopkodni a környéket, és 11 elittel megtámadná a szomszédot...

Valezius 07-29-2007 13:48

Én visszatámadós voltam, amikor még nem tudtam, miről szól ez a játék.

Miután kijöttem védelem alól vaalki megtámadott, de nem tudott áttörni a védelmen. Én meg minden nélkül visszatámadtam, persze pattantam, aztán talán másnap láttam, hogy van valami betegség. :eek: Rá is nyomtam az eseményeknél a linkre, hogy mi is ez.
Persze hulla volt az ellenfél, én meg akkor törpe voltam. Sokat tanultam az esetből :D

mennyelhej 07-29-2007 14:22

En fel-elfel kezdtem, de akkor mar tanitottak.

Valezius 07-29-2007 14:30

Quote:

Originally Posted by mennyelhej (Post 112913)
En fel-elfel kezdtem, de akkor mar tanitottak.

Inkább ide.
http://forum.queosia.com/showthread.php?t=1725

Burning 07-29-2007 15:47

Quote:

Originally Posted by Smooth Scroller (Post 112836)

szerintem belefér a pénzcsináló tartományba:)

slayer 07-30-2007 17:28

he én fél-elfel kezdtemmost is azzal vaygok:Dtulélő személyiséggel:Dés aztsetudtam hogy afélelfaz toli:D

Valezius 07-30-2007 17:34

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 112914)

Quote:

Originally Posted by slayer (Post 113361)
he én fél-elfel kezdtemmost is azzal vaygok:Dtulélő személyiséggel:Dés aztsetudtam hogy afélelfaz toli:D

Ez a topic nem a fajodról szól :p

kuku 08-05-2007 10:03

Amikor először játszottam ezzel a játékkal, 4. szintre 500 elittel 600 íjásszal 200 lovassal meg kb 300 tolival és 800 varival léptem :D

Különben az elején én úgy vagyok vele (miután a tudós személyiség a kedvencem), hogy írni kell jó sok tekit, akkor úgy se bánt még szinte senki, aztán később mindig lesz pénzed :P Ha erős vagy abban, amire specializálódtál, akkor nem nagyon fognak bántani, mert inkább a gyengébbeket ütik. Később jól fog jönni az a pénz, amiket tekikben gyűjtesz :) Ha erős szövid van, nem mernek majd lelopni, mert kicsináljátok őket :D

kuku 08-05-2007 10:05

De ahogy már megemlítettétek, a katonákból is óriási pénzeket lehet beszerezni, bár azt csak ideiglenesen, mert nem éri meg 1-2 hétig 250 millás vagyonnal haladni, mert könnyen rádmásznak :D

Isti 08-05-2007 20:09

én óriással kezdtem teljesen egyedi taktikával
a haverom rögtön talált egy jó szövit én meg nem jutottam semeddig:(

asher 08-25-2007 12:19

félelfültem

anno mágusozásból maradt meg a félelf mint tápos faj, ezért az első orim is ilyen lett...

loptam, piacoltam (nem csak a lopott szajrét:P), kellett a varik ellen a védelem, szal varázslóm is volt (pláne hogy két hadis szövim volt), full elittel, szal támadtam is...

elég sok mindent kipróbáltunk már 5ik szinten (3 kezdő:D), pl nem voltak tanyáim se, csak raktárak, olcsó volt a kaja...

első személyiségem tolvaj volt, fellépés körül jött be ez az újítás, de a köv szinten már tudós.

nagyon vegyes, nagyon játszható ország volt ideális környezetben:D

Sikoly 08-30-2007 07:30

Óriás kereskedővel kezdtem pár nap alatt kitapasztaltam a szieszta előnyeit + összehoztam 2700 tornyos íjat ami egy kevés haditekivel alátámasztva kb mindent meg is fogott ami jött.
A második orim hulla tábi volt.2-es szöviben voltam egy elf varival.És csodák csodája ez a szövitag hulla egymagában befért 2 kivétellel mindenhova(olyan 50 csata kb).L-re találtam egy jó szövit és sokmindent megtanultam még.Nem volt egyszerű a váltás hulláról gnómra.
Érdekes hogy mindenki emberrel kezdi.Nekem egyből fetűnt hogy egy sor előnye van az óriásnak:pÉn óriás voltam méghozzá kereskedő elsőre:)

bubuman1 08-02-2008 21:11

Hali

Én elf kereskedővel indultam legelőször.Amit sokszor használtam lopásra,majd a lóvét védtem 15% toronnyal meg sok-sok bankkal.
Persze engem is oktattak,de nem baj mert a többi orimnál már nem nagyon kértem segítséget és így a saját káromon tanultan mindíg.
Amúgy ez az első orim most 4. szinten van ma is.(rengeteg lóvéval)

Bogár 08-02-2008 22:14

az első orim gnóm volt 20-25% bányával. :D akkor még nem tudtam, ha bontom a bányákat, akkor lehet normális épületeket felhúzni a helyükre. ebből látszik, hogy milyen gyakran olvasgattam akkoriban a súgót. :D

amikor felléptem a 4. szintre, került egy kedves szövi, aki néhányszor lehülyekezdőzött. ezek után megnéztem néhány gömböt, és azóta viszonylag normális felépítésű orikkal játszom. :)

Redback 08-02-2008 23:23

Én kezdőként orkkal kezdtem, sok bánya meg minden.Egyszóval nem volt jó semmire.Ekkor jött egy szövi, a nagyon alapokat megtanította.Ezek után lép be a képbe kedves mostani szövetségesem,Fefe, aki megtanított a játék csínyjára bínyjára.Ma meg már én tanítok kezdőket, igaz nem szöviben, de zöldben/msn-en.

Pepa 08-02-2008 23:33

Én hullával kezdtem és ütöttem akit tudtam. Aztán lett egy szövim és együtt megtanultunk játszani.

1300. hsz

Druida 08-03-2008 00:38

legelső orim hulla volt, de akkor nagyon komolytalan voltam. azt számítom kezdésemnek amikor már 4be is eljutottam (:p) és akkor viszont varis voltam. csak még elég gyenge varis :)))

-Fegya- 08-09-2008 20:51

Amikor én kezdtem, még nem voltak fajok.

Fajtalan voltam! :D

Killer 08-10-2008 17:22

Quote:

Originally Posted by pepa (Post 185344)
Én hullával kezdtem és ütöttem akit tudtam. Aztán lett egy szövim és együtt megtanultunk játszani.

1300. hsz

a régi szép idők:D

Chewbacca 08-15-2008 12:38

En meg beregeles elott komolyan vettem a "strategiai kezikonyv" tanacsait, majd az "orkot kezdo jatekosoknak nem ajanlunk" sornal beregeltem egy ork tabit :) De ugy masodik het kornyeken megleltem a kulsot, atragtam magam topikok nagy reszen, banyabontas, 6+2es tf ori, stb. Lenyeg hogy 1 honap alatt osszehoztam 5. szintre egy feltoltott 60% barakkos 2 kocsmas ork fenegyereket... (kar addigra 300 heki felett voltam :D)
Aztan megismertem a mestert aki szarnyai ala vett es azota is tanit :) me'g annyit hogy ahogy eszrevettem hiaba a 7k paci mert nincs kibol tartalekot gyujteni atalltam a szupertolis orkra, es maradek 300 koromet 7k tolival vittem vegig :D:D:D

Burning 08-15-2008 18:27

Quote:

Originally Posted by Chewbacca (Post 186737)
En meg beregeles elott komolyan vettem a "strategiai kezikonyv" tanacsait, majd az "orkot kezdo jatekosoknak nem ajanlunk" sornal beregeltem egy ork tabit :) De ugy masodik het kornyeken megleltem a kulsot, atragtam magam topikok nagy reszen, banyabontas, 6+2es tf ori, stb. Lenyeg hogy 1 honap alatt osszehoztam 5. szintre egy feltoltott 60% barakkos 2 kocsmas ork fenegyereket... (kar addigra 300 heki felett voltam :D)
Aztan megismertem a mestert aki szarnyai ala vett es azota is tanit :) me'g annyit hogy ahogy eszrevettem hiaba a 7k paci mert nincs kibol tartalekot gyujteni atalltam a szupertolis orkra, es maradek 300 koromet 7k tolival vittem vegig :D:D:D

nem tudom melyik jobb:D
a pénznélküli 60% barakkos ork, vagy a toliork:D

stampi 08-15-2008 21:09

Hát én mivel azt se tudtam melyik milyen faj, mer sugóból csak annyit fogtam fel h ember mindenre alkalmas,vagyis semmire, ezért emberrel kezdtem szintén, és talán foglalkozási ártalom miatt tábornok lett:) De ahogy múlt az idő, és ütögettek,lopiztak stb, mindig éppen arra gyúrtam amit a legveszélyesebbnek tartottam. Aztán a sok beütögetést megunva megcsináltam első orkomat, majd másodikat. Aztán hogy célpontot hamarabb találjak szükség volt varázslóra is, így lett órásom is. Persze közben kaptam innen onnan a jó tanácsokat, főleg if-től. Sőt Margóca, vmint Save (kivel nemtom mi lett azóta) szintén nagyon sokat segített. Nélkülük elvesztem volna a hódiban azt hiszem.
Legkönnyebben abból lehet tanulni, h csatába keveredsz vkivel, és utánna elmondja hogy mi hulyeségeket csináltál, vagy rájössz magadtól. Nem mindenféle csúnyát kell írkálni a másiknak, hanem megbeszélni mi történt jól,s mit rontottam.
És amikor összefutottam véletlenül Gárdival, akkor kezdtem csak el amolyan hegyezett orikat csinálni. A varis az varázsoljon, ork harcoljon, stb,semmi felesleges hülyeség, ezért neki is hálás vagyok:)
Szóval itt ragadom meg az alkalmat hogy elrebegjem hálámat if-nek,Margócának,Save-nak és Gárdinak és sok másnak. Nem erről szól a topic, de kihasználom:D

exair 08-27-2008 14:06

az elso orim az meg egy szemelyiseg nelkuli orias hadi volt asszem, ami L-be lepeskor ork lett kb 5k loval es 2k ijjal szinte 0vari 0tolival :D
csodalom hogy egyaltalan fel birt maszni L-be

Steve 08-27-2008 14:09

Quote:

Originally Posted by stampi (Post 186831)
És amikor összefutottam véletlenül Gárdival, akkor kezdtem csak el amolyan hegyezett orikat csinálni.

Te jesszus atya úristen :eek::eek::eek::D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

Grabi 08-27-2008 14:42

miért?

nekem a kezdeti lassú csoportos stratégiám az volt, hogy fedezéssel és képzéssel benne legyek a feljutók alsó régiójába. így lettem teljesen tudattalanul a 2/B-be egy kis idő után. emlékszem akkor kérdeztem meg, hogy mi számít bele a pontokba a fórumon. és nem értettem, hogy miért furcsállják a kérdésemet :) azóta sem változott sok minden :)

All times are GMT +1. The time now is 18:01.