![]() |
Kezdeti stratégia
Ki milyen stratégiát választott legelőször?
Békés: Nem támad, inkább védősereggel rendelkezik. Visszatámadó: Csak akkor támad, ha támadás érte. Háborús: Legfőképp a hadsereget képezi, hátrányban a varázylókkal és a tolvajokkal, és sokat támad. Varázslós: Legfőképp a varázlókat képezi ki, és sokat varázsol. Lopós: Legfőképp a tolvajokat képezi ki, és sokat lop. Pénzcsináló: Sokat piacpozik, nem támad, sok bankja van. Vegyes: Ez(ek), és/vagy saját stratégia keverékei. Egyedi: Teljesen saját stratégia. |
Quote:
|
Quote:
|
Az elején
Mivel nem sok tapasztalattal rendelkeztem (nem mintha most olyan küldős lennék), háborúzni nem akartam, a varázslás nem tetszett, ezért tolvaj lettem, gondoltam milyen jó is lesz ez így, fél-elf faj harcos személyiség, nem sokáig jutottam....
|
Lopósként :D kezdtem elf tolival
|
nem tudom, mi van, remélem csak a kánikula hatása ez a sok hülyeségért nyitott topic:o
ne haragudj, de mivel a játékot legtöbben úgy kezdik, hogy azt se vágják mire van, nem hiszem, hogy bárki is stratégiailag indult volna neki. én mindenkit ártzótam, loptam támadtam...szinte mindig sikertelenül, aztán volt, hogy bejött 6 mészár, vagy több, tehát az egyedire szavaztam:D |
Quote:
Jaja, gyanítom, legtöbbünk így kezdte:) Ember harcos voltam, hol többet-hol kevesebbet ütöttek, gondolom az aktuális fronthatások függvényében, de 500 hekin már elértem, hogy volt 200 íjam, és 1300 elitem... |
kihagytad a felsorlasbol a tekiiros tipust, illetve a katigyartosat...
|
én hulla túlélővel kezdetem az egészbe az volt a szép hogy 4. szintig jutottam vele aztán nem volt rá időm és most azt se tudom létezik e még
|
Quote:
|
Quote:
Télleg kihagyta, de azt azért végképp elképzelhetetlennek tartom, hogy egy kezdő rögtön nekiáll fél évig tekit írni, vagy katincsot nyomatni iparszerűen ahelyett, hogy 28 tolival próbálná lopkodni a környéket, és 11 elittel megtámadná a szomszédot... |
Én visszatámadós voltam, amikor még nem tudtam, miről szól ez a játék.
Miután kijöttem védelem alól vaalki megtámadott, de nem tudott áttörni a védelmen. Én meg minden nélkül visszatámadtam, persze pattantam, aztán talán másnap láttam, hogy van valami betegség. :eek: Rá is nyomtam az eseményeknél a linkre, hogy mi is ez. Persze hulla volt az ellenfél, én meg akkor törpe voltam. Sokat tanultam az esetből :D |
En fel-elfel kezdtem, de akkor mar tanitottak.
|
Quote:
http://forum.queosia.com/showthread.php?t=1725 |
Quote:
|
he én fél-elfel kezdtemmost is azzal vaygok:Dtulélő személyiséggel:Dés aztsetudtam hogy afélelfaz toli:D
|
Quote:
Quote:
|
Amikor először játszottam ezzel a játékkal, 4. szintre 500 elittel 600 íjásszal 200 lovassal meg kb 300 tolival és 800 varival léptem :D
Különben az elején én úgy vagyok vele (miután a tudós személyiség a kedvencem), hogy írni kell jó sok tekit, akkor úgy se bánt még szinte senki, aztán később mindig lesz pénzed :P Ha erős vagy abban, amire specializálódtál, akkor nem nagyon fognak bántani, mert inkább a gyengébbeket ütik. Később jól fog jönni az a pénz, amiket tekikben gyűjtesz :) Ha erős szövid van, nem mernek majd lelopni, mert kicsináljátok őket :D |
De ahogy már megemlítettétek, a katonákból is óriási pénzeket lehet beszerezni, bár azt csak ideiglenesen, mert nem éri meg 1-2 hétig 250 millás vagyonnal haladni, mert könnyen rádmásznak :D
|
én óriással kezdtem teljesen egyedi taktikával
a haverom rögtön talált egy jó szövit én meg nem jutottam semeddig:( |
félelfültem
anno mágusozásból maradt meg a félelf mint tápos faj, ezért az első orim is ilyen lett...
loptam, piacoltam (nem csak a lopott szajrét:P), kellett a varik ellen a védelem, szal varázslóm is volt (pláne hogy két hadis szövim volt), full elittel, szal támadtam is... elég sok mindent kipróbáltunk már 5ik szinten (3 kezdő:D), pl nem voltak tanyáim se, csak raktárak, olcsó volt a kaja... első személyiségem tolvaj volt, fellépés körül jött be ez az újítás, de a köv szinten már tudós. nagyon vegyes, nagyon játszható ország volt ideális környezetben:D |
Óriás kereskedővel kezdtem pár nap alatt kitapasztaltam a szieszta előnyeit + összehoztam 2700 tornyos íjat ami egy kevés haditekivel alátámasztva kb mindent meg is fogott ami jött.
A második orim hulla tábi volt.2-es szöviben voltam egy elf varival.És csodák csodája ez a szövitag hulla egymagában befért 2 kivétellel mindenhova(olyan 50 csata kb).L-re találtam egy jó szövit és sokmindent megtanultam még.Nem volt egyszerű a váltás hulláról gnómra. Érdekes hogy mindenki emberrel kezdi.Nekem egyből fetűnt hogy egy sor előnye van az óriásnak:pÉn óriás voltam méghozzá kereskedő elsőre:) |
Hali
Én elf kereskedővel indultam legelőször.Amit sokszor használtam lopásra,majd a lóvét védtem 15% toronnyal meg sok-sok bankkal. Persze engem is oktattak,de nem baj mert a többi orimnál már nem nagyon kértem segítséget és így a saját káromon tanultan mindíg. Amúgy ez az első orim most 4. szinten van ma is.(rengeteg lóvéval) |
az első orim gnóm volt 20-25% bányával. :D akkor még nem tudtam, ha bontom a bányákat, akkor lehet normális épületeket felhúzni a helyükre. ebből látszik, hogy milyen gyakran olvasgattam akkoriban a súgót. :D
amikor felléptem a 4. szintre, került egy kedves szövi, aki néhányszor lehülyekezdőzött. ezek után megnéztem néhány gömböt, és azóta viszonylag normális felépítésű orikkal játszom. :) |
Én kezdőként orkkal kezdtem, sok bánya meg minden.Egyszóval nem volt jó semmire.Ekkor jött egy szövi, a nagyon alapokat megtanította.Ezek után lép be a képbe kedves mostani szövetségesem,Fefe, aki megtanított a játék csínyjára bínyjára.Ma meg már én tanítok kezdőket, igaz nem szöviben, de zöldben/msn-en.
|
Én hullával kezdtem és ütöttem akit tudtam. Aztán lett egy szövim és együtt megtanultunk játszani.
1300. hsz |
legelső orim hulla volt, de akkor nagyon komolytalan voltam. azt számítom kezdésemnek amikor már 4be is eljutottam (:p) és akkor viszont varis voltam. csak még elég gyenge varis :)))
|
Amikor én kezdtem, még nem voltak fajok.
Fajtalan voltam! :D |
Quote:
|
En meg beregeles elott komolyan vettem a "strategiai kezikonyv" tanacsait, majd az "orkot kezdo jatekosoknak nem ajanlunk" sornal beregeltem egy ork tabit :) De ugy masodik het kornyeken megleltem a kulsot, atragtam magam topikok nagy reszen, banyabontas, 6+2es tf ori, stb. Lenyeg hogy 1 honap alatt osszehoztam 5. szintre egy feltoltott 60% barakkos 2 kocsmas ork fenegyereket... (kar addigra 300 heki felett voltam :D)
Aztan megismertem a mestert aki szarnyai ala vett es azota is tanit :) me'g annyit hogy ahogy eszrevettem hiaba a 7k paci mert nincs kibol tartalekot gyujteni atalltam a szupertolis orkra, es maradek 300 koromet 7k tolival vittem vegig :D:D:D |
Quote:
a pénznélküli 60% barakkos ork, vagy a toliork:D |
Hát én mivel azt se tudtam melyik milyen faj, mer sugóból csak annyit fogtam fel h ember mindenre alkalmas,vagyis semmire, ezért emberrel kezdtem szintén, és talán foglalkozási ártalom miatt tábornok lett:) De ahogy múlt az idő, és ütögettek,lopiztak stb, mindig éppen arra gyúrtam amit a legveszélyesebbnek tartottam. Aztán a sok beütögetést megunva megcsináltam első orkomat, majd másodikat. Aztán hogy célpontot hamarabb találjak szükség volt varázslóra is, így lett órásom is. Persze közben kaptam innen onnan a jó tanácsokat, főleg if-től. Sőt Margóca, vmint Save (kivel nemtom mi lett azóta) szintén nagyon sokat segített. Nélkülük elvesztem volna a hódiban azt hiszem.
Legkönnyebben abból lehet tanulni, h csatába keveredsz vkivel, és utánna elmondja hogy mi hulyeségeket csináltál, vagy rájössz magadtól. Nem mindenféle csúnyát kell írkálni a másiknak, hanem megbeszélni mi történt jól,s mit rontottam. És amikor összefutottam véletlenül Gárdival, akkor kezdtem csak el amolyan hegyezett orikat csinálni. A varis az varázsoljon, ork harcoljon, stb,semmi felesleges hülyeség, ezért neki is hálás vagyok:) Szóval itt ragadom meg az alkalmat hogy elrebegjem hálámat if-nek,Margócának,Save-nak és Gárdinak és sok másnak. Nem erről szól a topic, de kihasználom:D |
az elso orim az meg egy szemelyiseg nelkuli orias hadi volt asszem, ami L-be lepeskor ork lett kb 5k loval es 2k ijjal szinte 0vari 0tolival :D
csodalom hogy egyaltalan fel birt maszni L-be |
Quote:
|
miért?
nekem a kezdeti lassú csoportos stratégiám az volt, hogy fedezéssel és képzéssel benne legyek a feljutók alsó régiójába. így lettem teljesen tudattalanul a 2/B-be egy kis idő után. emlékszem akkor kérdeztem meg, hogy mi számít bele a pontokba a fórumon. és nem értettem, hogy miért furcsállják a kérdésemet :) azóta sem változott sok minden :) |
All times are GMT +1. The time now is 18:01. |