Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Általános beszélgetés Hódítós témákban (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=39)
-   -   Miért kezdtél el Hódítózni? (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=2134)

Redback 07-14-2007 20:21

Miért kezdtél el Hódítózni?

Ezt a topikot azért nyitottam hogyha valaki nagyon különös ok miatt, vagy különös módon kezdett el hódítózni az leírja hogyan.De csak ha simán van kedved leírni akkor akkor is írd le hogy miért.

Én például egy másik online játék oldalára akartam lépni(szerintem nem baj hogyha megmondom hogy a Honfoglaló játékéra) és nem tudom miért a hodito.hu-t írtam be a címsorba.Ezután azt hiszem nem kell mondani..

-(0Kristóf0)- 07-14-2007 20:28

Én azért mert otthon kiakasztottam az összes játékom. Keresgéltem a neten ,hogy hol lehetne találni egy érdekes stratégiai játékot. Erre ráakadtam a HÓDÍTÓ címszóra, gondoltam biztos klasz. 1 év alatt nagyából kitanultam a játékot és azóta is hűségesen játszom :D

Pool 07-14-2007 20:31

Én a fősulin ismertem meg, a számteches koliban mindenki játszott, így én is elkezdtem, pedig én nem is voltam szteches :)
Hej, ha még emlékeznék az első orim nevére is (2001-ben) :)

Brown 07-14-2007 20:46

Különösnek, semmi különös.

A munkahelyemről azt érdemes tudni, hogy elég nagy játékbarlang kb a fél banda tolta majd egy éven át a jobbnál jobb és igényesebb játékokat látástól mikulásig, tehát annak idején el sem tudtam volna képzelni magamról, hogy majdan olyan játékkal játszom, amiben se kép se hang. Aztán jött a nagy lebukás és minden ki lett tiltva, ment az egész cucc a lomtárba. :D

A dög unalom időszaka megkezdődött, persze netünk az volt, de 2 nap után meguntuk, egésznap csak bambultunk azt néztünk ki a hombár fejünkből.

Mit nem ad a fene, meglátom valamelyik nap, hogy a kollégám valami zöld játékkal játszik aminek a neve a Hódító. Eleinte nem nagyon vonzott a dolog, aztán végső elkeseredésemben mégicsak leültem játszani.

Eleinte csak napi néhány perc, majd később kezdett egyre jobban kitárulni előttem a pokol kapuja és én végül beléptem. :D

Azon vettem magam észre, hogy szabirarakás helyett internetkabinokhoz járok hétvégén, és a legvégsőbb csepp pedig az otthoni net bevezetése volt.

Redback 07-14-2007 20:48

azért ha oda vezetett a hódító hogy be kötetted otthonra a neted azért az vmi!!

-(0Kristóf0)- 07-14-2007 20:49

Szóval elég sokan vagyunk akik unalomból kezdtek el játszani :)

Deni 07-14-2007 20:49

Első munkanapom 2001. november 5-e. Leültettek egy gép elé, hogy vigyek fel megrendeléseket a rendszerbe, amivel végeztem kb fél óra alatt és megkérdeztem a főnököt, hogy mit csináljak. Azt a választ kaptam, hogy Neki mindegy, csak úgy csináljam, hogy a nagyfőnök azt lássa, mintha nagyon dolgoznék. Aztán fogtam a guglit, beírtam, hogy online stratégia és lőőőőn. Akkor született meg Deneiria (#93129) :rolleyes: asszem legalábbis hogy ez volt a száma.. és persze hova máshova regeltem volna, mint a gyors csoportba :D így igen hamar rájöttem, hogy nem elég ha csak melóban van netem.. szóval a hódító miatt lett otthonra is bekötve a madzag :D
és az első orim az elf volt, mert hogy azok olyan kis helyesek.. :eek:

Brown 07-14-2007 20:52

Munka helyett, mindenki csak játszik? :D

csofika 07-14-2007 21:03

Én is a munkahelyemen próbáltam ki először, körülbelül fél éve. Azóta beletanultam a játékba és nagy élvezettel játszom.

Az elején nekem sem volt netem otthon, így a hétvégeken elég sokat szívott az orim.

Aztán, hogy szegény barátnőm is tudjon netezni beköttettük otthonra is. Akkor éreztem rá igazán a hódító ízére.

Mondtam is ma a kedvesemnek, hogy mennyivel értelmesebben telik így az idő, hogy miközben vásárolunk a városban egy seregem már útban van földszerzés ügyében.

Redback 07-14-2007 21:10

Quote:

Originally Posted by csofika (Post 109623)
Mondtam is ma a kedvesemnek, hogy mennyivel értelmesebben telik így az idő, hogy miközben vásárolunk a városban egy seregem már útban van földszerzés ügyében.

én pl ha nagymamámhoz megyünk anyával mondom neki hogy siessünk mert kíváncsi vok az eredményre :D

demian 07-14-2007 21:28

Engem egyik ismerősöm beszélt rá, hogy jöjjek Hódítózni :)
Akkoriban egy másik online stratégiai játékkal játszottam, ami már a végét járta számomra (óriási csalások, pénzzel nyerték a fordúlókat ...), és ekkor szólt hogy próbáljam ki ezt is, hát mi tagadás elsőre érdekesen hangzott, hogy elitekkel, lovakkal meg mittudjam én mivel mit csínál, de pár hét alatt az alapokat megtanultam és megtetszett a régi játéknak annyi lett és gőzerővel fejlesztettem az itteni tudásom :)
És most lassan egy éve játszom itt jelenleg 3 aktív orival és egy mélyszabin lévővel :)

Pomi 07-14-2007 21:39

Én valamit kerestem a neten integrált könyvtári rendszerekről és egyik linkről a másikra ugrabugráltam majd előjött a hódító. Bele olvastam a játékba, és mivel akkor nem volt semmi időm a játékra, megbeszéltem, magammal, hogy ide visszanézek. 4 hónap múlva sikeresen visszajöttem, egy kicsit csalódtam, hogy semmi cselekvés nincs és semmi látvány, de izgatott a játék. Főleg a fórum, ahol sokat lehet marháskodni...megfogott és azóta is itt rontom a levegőt:)

Pepa 07-14-2007 21:46

Azt hiszen én már valahova leírtam, de megteszem újra. Nekem a Mesteren beszélt erről, varik így, meg lakiteki a legfontosabb, én nem foglalkoztam vele. Aztán még amikor volt a Corába ingyennet:D:D, akkor ott regeltem, még netkapura, de már másnap nem tudtam a jelszavát:o Eltelt két év és lett itthon netem, bár ennek más célja volt. Lusta voltam átvinni a gépet 3 házzal arébb, inkább lett net, hogy tudjunk hálóba játszani- azóta se:D:D. Aztán tavaly 04.28-án megszületett sajtoslekvár, apuci másik szemének másik fénye. Sok háborút megvívtam én már érte, de eddig mindig én nyertem.:D A munkahelyenem nincs net, illetve van, csak oda nem mehetek be.

Redback 07-15-2007 05:12

Quote:

Originally Posted by pepa (Post 109631)
Azt hiszen én már valahova leírtam, de megteszem újra. Nekem a Mesteren beszélt erről, varik így, meg lakiteki a legfontosabb, én nem foglalkoztam vele. Aztán még amikor volt a Corába ingyennet:D:D, akkor ott regeltem, még netkapura, de már másnap nem tudtam a jelszavát:o Eltelt két év és lett itthon netem, bár ennek más célja volt. Lusta voltam átvinni a gépet 3 házzal arébb, inkább lett net, hogy tudjunk hálóba játszani- azóta se:D:D. Aztán tavaly 04.28-án megszületett sajtoslekvár, apuci másik szemének másik fénye. Sok háborút megvívtam én már érte, de eddig mindig én nyertem.:D A munkahelyenem nincs net, illetve van, csak oda nem mehetek be.

Relamálj hogy miaz hogy nem engednek be?mond meg nekik hogy mutatsz egy eszméletlenül jó online stratégia játékot!

Pepa 07-15-2007 10:50

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 109641)
Relamálj hogy miaz hogy nem engednek be?mond meg nekik hogy mutatsz egy eszméletlenül jó online stratégia játékot!

Hát már így is fél lábbal kint vagyok onnan, nem hiszem, az emberek tolerálnák azt:D:D

Valezius 07-15-2007 11:36

Hát nekem sincs valami érdekes történetem :)

Amikor tavaly Bulgáriában "nyaraltunk", a szállodában persze voltak gépek is. Az ismerősöm meg nézegette az oriját, meg kicsit magyarázott, hogy pontlistát kell figyelni, hogy ki lóg ki, stb.
Aztán miután hazajöttünk én is regeltem, hogy megtudjam mi is ez.

Kós00792 07-15-2007 11:37

Nekem 1 ismerősöm mutatta meg a hódot decemberben azóta jáccok. És mivel a suliban meg itthon is van net, hát... elég jó! :D

Fusio 07-15-2007 16:12

4-5 év ezelőtt láttam,egy ismi játszott ak még csak ilyen könyvtárakba/iskolába/havnál játszottam..de ut rájöttem h ez így kevés..:o Majd tavaly nyáron amit meloztam azt az egészet netre költöttem..1évre kifizettem + bekötés...--->csak így engedték a szülők:o:) ---->de azóta se bántam meg:D:D:D

Andrew 07-15-2007 16:16

Quote:

Originally Posted by Fusio (Post 109702)
4-5 év ezelőtt láttam,egy ismi játszott ak még csak ilyen könyvtárakba/iskolába/havnál játszottam..de ut rájöttem h ez így kevés..:o Majd tavaly nyáron amit meloztam azt az egészet netre költöttem..1évre kifizettem + bekötés...--->csak így engedték a szülők:o:) ---->de azóta se bántam meg:D:D:D

uff, sok függő a Hód miatt kötteti be a netet... pfúúújjj :D:D Ati tuti lepaktált a netszolgáltatókkal :rolleyes:
én is egy haveromnál láttam először a hódot... csesztegettem is, hogy majd jól lezúzzák, aztán kipróbáltam én is... hülye voltam, önként belemásztam egy függőségbe :D:D bahh, na mind :)

Gyula 07-15-2007 16:32

ŐŐŐ a történet 1999-2000-es évre tehető.
Bp-en a posta egyik irodaházában biztonsági őr voltam a főbejáratnál.
Este 10-re haza ment mindenki, én szépen beélesítettem az összes pittyegőt meg vinnyogót, villany lekapcs, székek összetol és szunya volt általában.
Ez ment reggel fél ötig, akkor felkeltem és beengedtem a lift kezelőt, majd szunya tovább hatig, akkor érkeztek a takarítók, meg utánna lassan az irodai dolgozók. Így ment ez egy jó darabig, mig egyszer csak nem kezdett el az egyik biztonsági informatikus hajnali 5óra, negyed 6körül bejárni munkába. Pár nap után már bosszantott hogyn em hagy aludni sosem, ezért megkérdeztem tőle hogy mi a ráknak indul hajnalok hajnalán a II. kerületböl a XX.-be dolgozni?
Mondta hogy azért mert napközben nem megy rendesen a net. Vakargatta ma fejem mert nem értettem hogy mi dolga lehet egy iylen biztonsági infósnak hajnalban és ha oylan fontos dolga van miért nem adnak neki rendes sábsélességet ha már kell a net is?
Pár nap múlva bekeveredtem az irodájába és akkor fény derült a nagy titokra, hódítózott az uriember és érdekes módón dél körül is ment a net :)
Mutogatta az országát, variakt tolikat meg mondta h két hónaps fordulók vannak és hogy regisztráljak én is országot, mert ez miylen jó és hogy nem sokára indul a köv forduló.

Azóta eltelt pár év, én csináltam országot, igaz közben a fordulós rendszer helyett foylamatos feljutás lett, nem is a hód miatt vettem netet, de most már tudom, hogy azért kellett hajanlok hajnálán a biztonsági infósnak fél pestet átbuszozni és nekem emiatt felkelni, mert éheztetős volt az országa és etetni kellett :)

Fusio 07-15-2007 16:35

Quote:

Originally Posted by AndrewB (Post 109703)
uff, sok függő a Hód miatt kötteti be a netet... pfúúújjj :D:D Ati tuti lepaktált a netszolgáltatókkal :rolleyes:
én is egy haveromnál láttam először a hódot... csesztegettem is, hogy majd jól lezúzzák, aztán kipróbáltam én is... hülye voltam, önként belemásztam egy függőségbe :D:D bahh, na mind :)

Mindenki magából indul ki:D:D:D

Andrew 07-15-2007 16:45

Quote:

Originally Posted by Fusio (Post 109711)
Mindenki magából indul ki:D:D:D

mondjatok bármit, én büszke vagyok arra, hogy hamarabb lett netem, mint hogy ismerjem a hódot :D:D

Fusio 07-15-2007 17:00

Quote:

Originally Posted by AndrewB (Post 109713)
mondjatok bármit, én büszke vagyok arra, hogy hamarabb lett netem, mint hogy ismerjem a hódot :D:D

Egy ritka egyedi példány.... :D:D

Batu 07-15-2007 19:17

Az elvirán vonatindulást nézegettem és ott villogott egy link.Mondom meglesem, kb 3 hónapja volt netem. Ez már majd 2 éve volt. Én is a ritka fajhoz tartozom:)

Remedy 07-15-2007 19:26

Quote:

Originally Posted by Gyula (Post 109707)
Mutogatta az országát, variakt tolikat meg mondta h két hónaps fordulók vannak és hogy regisztráljak én is országot, mert ez miylen jó és hogy nem sokára indul a köv forduló.

Torteneti kiegeszites: en 3 honapos fordulokra emlekszem. :)

tdomo 07-15-2007 19:32

Én is a ritka fajhoz tartozom...:)
Még egyszer, kb. 5 éve egy ismerősöm mutatta meg a Hódítót, de akkor nem bilincselt le igazán a játék.
Tavaly ősszel, megint láttam az egyik barátomnál, amint egy másiknak magyarázza a játékot. Az akkor kezdő barátom büszkén mutatta szépen fejlődő törpe országát. Ez péntek délután volt, szombat délutánra már én is regeltem az első országomat, sajnos elírtam benne az email címet(mint másnap kiderült freenail.hu-ra). Így rögtön egy másikat is regisztráltam, vasárnap mire felkeltem már mindkettő át is lett téve.:) Kisakkoztam a rossz mailcímet és töröltem mindkettőt, majd regisztráltam egy új országot. Azóta játszom.

Redback 07-15-2007 19:41

Amúgy nekem is előbb volt netem mint a hódot ismertem volna.

teapot 07-15-2007 20:57

Még Pécsen dolgoztam ápolónőként.S barátnőmmel éjjszakás műszakban az orvosiban rászoktunk a sz.gépre,azaz a netre.Naná,hogy csetelni és a pasikat hülyiteni volt eszünk:)
Aztán az megismerkedtem az expárommal,aki nagy hóditós volt(van,kitudja),én meg még akkor azt sem tudtam eszik vagy isszák ezt. Majd meglepiként regiztem egy országot és a fórumon egyszer csak megjelentem és jól megleptem őt.
Na ez volt már vagy 5 éve.S azóta folyamatosan jáccok és jáccok és forumozok és forumozok és... :D

Eke 07-15-2007 21:52

Nos én egy barátomnál tapasztaltam meg az Érzést,a Hódolás szent érzését.Nem értettem meg hogy pont amikor legjobban belemelegedtünk a zsugázásba ,akkor pár percre átment a másik szobába valamiért.nem ült sokat ott ,de persze ez már zavart.Majd egy alkalommal megkérdeztem hogy mi a fene oly fontos neki a gépen.megprobálta megmagyarázni valami átlátszó indokkal.persze nem jött be neki.Akkor mutatta meg hogy miben is töri a kobakját.persze azonnal regiztem egy orit.Majd még egyet,majd megint és megint,persze anarchba reggeltem.Majd megszületett az elsö normál csopis orim.Ez hát a hódfüggöségem rövid felvezetö köre :D

Alba 07-16-2007 08:46

Én olyan 2000 tájékán találkoztam a hódítóval és regeltem be orzságomat. Unokatesomnál láttam meg és nagyon megtetszett. De hát a heti 1 belépésnek köszönhetősen nagy eredményeket nem értem el. A cél csak az automat feljutási küszöb elérése volt.Majd ezt ha jól tudom pont mikor léptem volna eltörölték.

Ati 07-16-2007 16:32

Bevallom nekem dög unalom volt a játék eleje. Regisztráltam, és nem történt az égvilágon semmi. Szóval nem tudom...

:D:D:D:D

Redback 07-16-2007 18:46

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 109916)
Bevallom nekem dög unalom volt a játék eleje. Regisztráltam, és nem történt az égvilágon semmi. Szóval nem tudom...

:D:D:D:D

akkor hányan hódoztak?? sztem 1000 max :D

Ati 07-16-2007 18:47

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 109937)

Poéngyilkos. :p

Szerinted amikor én regisztráltam (segítek: 1-es sorszám :)), akkor hányan játszottak? ;)

Cyby_ 07-16-2007 18:50

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 109938)
Poéngyilkos. :p

Szerinted amikor én regisztráltam (segítek: 1-es sorszám :)), akkor hányan játszottak? ;)

őőő hát nehéz...nehéz...talán egyedül te?:D:D

Redback 07-16-2007 18:51

azt tudtam...mondjuk én nem közvetlen annyira az elejére gondoltam :D De am miért áltál meg 4/L-ben?

Kutyuleee 07-16-2007 18:51

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 109937)

wááááááááááááááááááááááááá ez fájt:eek::eek::eek:

Redback 07-16-2007 18:53

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 109945)
wááááááááááááááááááááááááá ez fájt:eek::eek::eek:

Jó.Én nem gondoltam annyira az elejére,hanem pl az 1. hétre gondoltam....

BimmBimm 07-16-2007 18:57

Én kb 4 éve találkoztam először a játékkal, asszem még fekete korszakát élte (de nem tuti :)), osztálytársaim játszottak vele, így én is kipróbáltam... Jó kezdőhöz méltóan semmi súgót nem olvastam el, mert hogy minek az... de mikor rájöttem hogy lehet nem ártana kicsit utánanézni a dolgok folyásának, akkor el is ment tőle a kedvem. Kb 1 évvel ezelőtt lett végre netem itthon, nah mondom, nézzük mivel is állunk szemben. Átolvastam a súgót persze nem egy húzóra, hanem úgy módjával, mikor valamit már nagyon nem értettem... Kezdeti időszakban hullottak az országaim, mert semmi sem akart sikerülni, szinte minden fajt kipróbáltam, és végülis kb 4 hónapja töröltem minden orimat és regeltem a jelenlegi főorim. Itt tartok most, játszani még mindig nem tudok rendesen, de azért majdcsak megtanulom:p

Artúr 07-16-2007 20:06

2005 december 22-én regisztráltam első országomat. (ember, harcos :D) Előtte már volt netem több mint egy éve de nem találtam ide. :o Azóta tolom változó intenzításal. :)

Szemes224 07-17-2007 00:37

Nekem egy ismerősöm mutatta meg a játékot kb 2 éve. Lelkendezve beszélt róla...simán bolondnak néztem. Sehogysem értettem, hogy mi a szép egy rakás táblázatban, a rengeteg számban.:)
Egy hónap múlva indítottam az első orimat útjára. Azóta engem nem néznek normálisnak:D

All times are GMT +1. The time now is 20:29.