Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   Törpe bányatalálása (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=2129)

Ati 07-12-2007 15:03

Törpe bányatalálása

Sziasztok,

újabb 2 témát vonok egybe:
  1. Termelők felfele haladása a módosítások után?
  2. Kis felfedezés módosítás!
Arra kérnék mindenkit, aki ehhez a témához hozzá szeretne szólni, hogy a fentieket olvassa végig. 50 oldal. Tudom, hogy nem fogod egy óra alatt végigolvasni, de nem is kell, mert nem holnap lesz ezzel kapcsolatban változás.

Címszavakban, amik az előző témákban felmerültek:
  1. A bányák adjanak plusz katonai védelmet.
  2. A bányák ne számítsanak bele a területbe, amikor felfedezési költségeket számolunk.
  3. A bányák megléte folyamatosan csökkentse a felfedezési arányt. Minél tovább van minél több bányád, annál gyorsabban csökken a felfedezési arányod vissza nulláig.
  4. A meglevő bányák területének arányában olcsóbb legyen a felfedezés.
  5. A törpe X% bánya alatt meglevő területein belül találhasson bányákat Y katona+arany/bánya áron, területnövelés (felfedezés) nélkül.
Pro és konkra az előző 50 oldalon olvasható, onnan folytassuk.

Kérek mindenkit, hogy ne azt kezdje el kérdezgetni, hogy miről van szó, hanem vegye a fáradságot, és olvassa el. Ott a 2 téma linkje fent. Köszönöm.

wand 07-12-2007 20:08

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 109128)
Címszavakban, amik az előző témákban felmerültek:
  2. A bányák ne számítsanak bele a területbe, amikor felfedezési költségeket számolunk.
  3. A bányák megléte folyamatosan csökkentse a felfedezési arányt. Minél tovább van minél több bányád, annál gyorsabban csökken a felfedezési arányod vissza nulláig.
  5. A törpe X% bánya alatt meglevő területein belül találhasson bányákat Y katona+arany/bánya áron, területnövelés (felfedezés) nélkül.

1. semiképp nem támogatom, a törpe hadiként jelenleg is gyakorlatilag holtversenyben a 2. legerősebb faj, semmi szüksége további katonai erősítésére.
2. miért ne számítsanak? ha lebontja akkor ugyanolyan terület mint bármelyik más (meg azért mókás lenne, ha magas bányaarányú törpét 5x bevernek klánban, majd mondjuk 5000 hektáron marad 500 nem bányája és elmehet 50katonáért fedezni)
3. az segítség lesz e egy 1M pontos törpének, ha 0 felfedezési aránya és "csak" 20k katonával találhat 1 bányát?:)
4. tőlem lehet, bár amit a 2-3 as pontra írtam az ide is vonatkozhat
5. ez ha jól láttam általánossan tetszést aratott, részemről én még mindig támogatom. (ráadásul ez az 1 javaslat ami nem a konkrét terület szerzést olcsósítja, hanem a bánya szerzésre ad egy egész olcsó lehetőséget, úgy, hogy ettől még nem lesz extrém az ori felépítése, és ha a sors úgy hozza, bátran bonthatja és átmehet pl hadiba)

Gyula 07-12-2007 20:43

Ismerem és olvastam a fent emlitett két topicot. A felsorolt javaslatok közül az 5. pontot támogatom, mert lehetővé teszi a törpe számára a bányák szezését magasabb hektáron is. Illetve ez egy lehetőség arra hogy a törpe a töbi fajjal egyenértéküként termelő épület nélkül haladjon felfelé, majd ha termelni akar felépitheti a bányát.

Cyby_ 07-12-2007 20:51

Figyelemmel követtem mind2 topicot, és végig olvasva és értelmezve az 5. pont mellett teszem le én is a voksom,mivel ig ynem kell már alacsony hekitöl atörpéknek magukkal cipelni a bányákat,hanem ha pl. felveri magát 6k hekir eés biztonságos helyre kerül akkor,átalakulhat nyrsi termelönek,nem úgy mint most h ha hadis volt akkor max fegyot tud termelni!

szavazatom:5.pont

Synkel 07-12-2007 21:37

Csatlakozom az előttem szólókhoz. Az eddigi javaslatok ismeretében az 5-ös pontot támogatom. A "bányafedezéshez" szükséges katonaarány ami kérdéses számomra, illetve az, hogy a területéből ilyen fedezés igénybevételével mennyi lehet a bánya.
Meg talán az, hogy ez a lehetőség csak a törpére vonatkozzon-e, vagy bármely fajra. A magam részéről én csak a törpire korlátoznám.

Serg 07-13-2007 00:04

5-ös javaslat elég jónak tűnik én azt támogatom.

#Lopakodó# 07-13-2007 00:11

Quote:

Originally Posted by Serg (Post 109252)

Ez valóban jó!
Én is javaslom...

Remedy 07-13-2007 00:31

Quote:

Originally Posted by Serg (Post 109252)

En is azt, az tunik a legnormalisabbnak.

Kerdes, hogy csak torpe kapjon ilyet, vagy mas faj is... Bar ha a topic cimet nezzuk, akkor nem kerdes :)

Deni 07-13-2007 00:39

szintén az 5. pontban foglaltakat támogatom :rolleyes:

Smooth Scroller 07-13-2007 04:24

wand-dal 100%-osan 1etertek. az 5. pont elfogadhato, az 1 total marhasag. tehat az 5. pontot en is tamogatom.

Redback 07-13-2007 06:44

Csak annyit tudok mondani mint az előttem lévők:az 5. pont a legértelmesebb,sőt az az egyetlen értelmes.

Békés 07-13-2007 07:04

Az 5-ös nyerte el az én tetszésemet is:)
Azt támogatom.

Artúr 07-13-2007 09:39

Én is az 5-öst támogatom. :) A többi nem ad olyan jó megoldást.

Pool 07-13-2007 10:24

5-ösnek egy 5-ös :)

Reaktor 07-13-2007 12:02

Szerintem is az 5 ös javaslat a legjobb.

Az egyes nagyon igazságtalan lenne, a többi pedig szintén erősen megkérdőjelezhető.

Ha az 5 ös megvalósulna akkor megoldódna a nagy törpék kritizálása is.

wand 07-13-2007 13:04

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 109255)
Kerdes, hogy csak torpe kapjon ilyet, vagy mas faj is... Bar ha a topic cimet nezzuk, akkor nem kerdes :)

szerintem az összes fajnak meg kellene kapni.
mondjuk nem tartok tőle, hogy a topban elszaporodnának a bányász orkok:)
de ettől még a lehetőségük legyen meg, hiszen törpe ugyanúgy írhat teki, termelhet gabonát, gyárthat fegyvert, vagy kamtatoztathat mint a többi faj
semmi nem indokolja, hogy másnak ne lehesen bányája ha tartani akar.

LordYsolt 07-13-2007 15:10

AZ 5. pontot támogatom
Sőt az 1 is szeretném, de nem vagyok álmodozó típus így erröl lemondok:D , de az 5 mindenféleképp jól jönne

Életfa#2 07-14-2007 07:15

Nekem egy, a négyeshez hasonló dolog lenne a szimpatikus, de... Hát, ez halottnak a csók, szóval hagyjuk. Így marad az 5-ös. Viszont nincs említve, hogy mennyi az Y. Szóval, a célzott, és a síma felderítés alapján kiszámolható, hogy most mennyibe is kerül egy lelőhely:
(Célzott ára - síma ára)*2, azaz, egy lelőhely megtalálása jelenleg a nem célzott felderítés árának a négyszresébe kerül. Ez nem javaslat, csak ténymegállapítás.

monro 07-14-2007 08:00

Quote:

[*]A bányák megléte folyamatosan csökkentse a felfedezési arányt. Minél tovább van minél több bányád, annál gyorsabban csökken a felfedezési arányod vissza nulláig.
[*]A törpe X% bánya alatt meglevő területein belül találhasson bányákat Y katona+arany/bánya áron, területnövelés (felfedezés) nélkül.[/list]Pro és konkra az előző 50 oldalon olvasható, onnan folytassuk.

Ezek bármelyikét szívesen látnám a játékban. Akár együtt is.

lacqa 07-15-2007 15:24

Quote:

1. Nekem tetszett ez a javaslat, de igaza van monronak, ha kivédeni nem is, de kisérni tud egy termelő törpe is, és ha a visszafedezése megoldható, akkor szükségtelen egy ilyen védelem.
  2. szerintem nem rossz javaslat, de a többi jobb
  3. Fegya kidolgozott javaslata szerintem nagyon jó
  4. hasonló a 2. javaslathoz, hasonló a véleményem
  5. wand ötlete jó, tetszik.

összességében tehát a 3. és az 5. javaslatot támogatom.

Fusio 07-15-2007 16:18

5ös ötlet nekem is tetszik...:rolleyes:

Arwyl szelleme 07-15-2007 16:23

Az 5. pontot támogatom, de valami korlátozással, mert nem szeretném ha 1-2 elérhetetlen törpicseknek 80% bányája lenne. pl. az ori területének max 50%-át lehessen ily módon "átalakítani".

Fusio 07-15-2007 16:26

Quote:

Originally Posted by Arwyl szelleme (Post 109705)
Az 5. pontot támogatom, de valami korlátozással, mert nem szeretném ha 1-2 elérhetetlen törpicseknek 80% bányája lenne. pl. az ori területének max 50%-át lehessen ily módon "átalakítani".

Hát ha egy "törpicseknek" 80% bányája lenne,ak az csak saját felelőségére,mert sztem a 80% bánya nem védi meg a "bányákat":rolleyes:

Gyula 07-15-2007 16:33

Quote:

Originally Posted by Arwyl szelleme (Post 109705)

Bőven elég a 15-20% is és kb 500-1000db katona felfedezéshez, az eredeti javaslat is kb igy szólt.

Arwyl szelleme 07-15-2007 16:33

Quote:

Originally Posted by Fusio (Post 109706)
Hát ha egy "törpicseknek" 80% bányája lenne,ak az csak saját felelőségére,mert sztem a 80% bánya nem védi meg a "bányákat":rolleyes:

Nem is kell megvédenie, ha elérhetetlenül magasan van. Lehet el kéne olvasnod figyelmesebben amit írtam?

Fusio 07-15-2007 16:39

Quote:

Originally Posted by Arwyl szelleme (Post 109710)
Nem is kell megvédenie, ha elérhetetlenül magasan van. Lehet el kéne olvasnod figyelmesebben amit írtam?

Jah bocsesz:p:p De olyan meg nincs h elérhetetlen sztem:rolleyes:.....(max ha egy szép jksz van fent a topba....)

Arwyl szelleme 07-15-2007 16:47

Quote:

Originally Posted by Fusio (Post 109712)
Jah bocsesz:p:p De olyan meg nincs h elérhetetlen sztem:rolleyes:.....(max ha egy szép jksz van fent a topba....)

hogyne lenne, nézd meg a gyors csopi összes top oriját, ott csücsülnek fent 10-20k kör óta, és hiába vannak javaslatok az erre való topikban hogy rákényszerüljenek a lépésre a felsőbb szervek le se...

Na de ez egy másik történet.

Fusio 07-15-2007 16:58

Quote:

Originally Posted by Arwyl szelleme (Post 109714)
hogyne lenne, nézd meg a gyors csopi összes top oriját, ott csücsülnek fent 10-20k kör óta, és hiába vannak javaslatok az erre való topikban hogy rákényszerüljenek a lépésre a felsőbb szervek le se...

Na de ez egy másik történet.

(Igaz...)számomra csak normál csopi létezik..szal bocs:)

Életfa#2 07-15-2007 19:31

Közben kidolgoztam egy javaslatot az 5-ösre:

Lelőhely-keresés:

A lelőhely-keresés csak akkor használható, ha az országban található lelőhelyek, bányák és épülő bányák aránya nem éri el a 10%-ot, és csak eddig a 10%-os szintig használható. A használatának alap költsége megegyezik a normál felfedezés költségével, de ezen felül rendelkezésre kell állnia a megfelelő mennyiségű, nem lelőhely jellegű üres területnek. A lelőhely-keresésre fordított terület az indítás után levonódik az ország területéből, csak 20 kör múlva kerül vissza, immár lelőhelyként. Ez a terület a Tanácsadók oldalán hasonlóan jelenik meg, mint a felderítések (legyen a színe mondjuk kék, mivel a barna nem jól látszódna), de természetesen nem növeli a felderítési arányt. A lelőhely-keresésre elfeknek háromszoros-, a törpéknek harmadáron megy. (Ez az elfeknek valójában bő négyszeres árként jelenik meg, mert a 30%-os felfedezési bónuszuk itt nem jelentkezik.)

Ha valaki netán bele akarná kombinálni a felfedezés arányának csökkentését, akkor a lelőhely-keresés nem csak hogy nem növeli, hanem csökkenti azt.

monro 07-15-2007 20:55

Quote:

Originally Posted by Életfa#2 (Post 109742)
Közben kidolgoztam egy javaslatot az 5-ösre:

Sztem ez már ki lett dolgozva korábban :)
Éppen az lenne a lényege, hogy ne a bazidrága felfedezéssel legyen rákényszerítve a törpe a bányáinak a megtalálásához erre kitalálod, hogy ugyanannyi legyen a katonaigénye mint a felfedezésnek??? Olvasd már el légyszíves legalább az eredeti javaslatot 1etlen 1x!

Az egyetlen kidolgozatlan rész, hogy ezt a fajta "bányakeresést" 10% vagy 15% vagy eseleg több% bányáig engedjük?

Gyula 07-15-2007 21:07

Quote:

Originally Posted by wand (Post 109216)
Eredeti szerző: wand Üzenet megjelenítése
ezzel még mindig teljesen egyetértek
a törpének jár(na) a bánya!

van is rá egy szerintem egészen lefogadható ötletem:

a törpe -amennyibe kevés a bányája- tudjon katonákat szétküldeni az országában, nehezen feltárható lelőhelyek után kutatni.

gyakorlatilag azt jelentené, hogyha a bányáinak az aránya nem haladja meg a 15%-ot akkor ha van üres hekije hektáronként 1000 katonáért feltárja az alatta megbúvó lelőhelyet.

ezzel a felfedzés nem változik, viszont a törpének esélye lehet bárhol bányához jutni (beszabályotott mennyiségben, viszonylag olcsón), ráadásul ha nemjó bányát talál esélye van addig küldözgetni a kattincsokat amíg a megfelelő tipus lesz,
+ csata alkamával akár le is bonthatja, mint bármely más termelő és később vissza "fedezheti"

a 15% szerintem elfogadható, és ennek következtében ha valaki védett helyére ér nem tud irreális mennyiségű bányát "gyártani", de az orimértehez képest szépen tud termelni.
az 1000 kattincs meg bőven megér egy bányát.

Azt hiszem az 5. lehetőség ebböl kerekedett ki. Az erröl szóló beszélgetés nem másolom be, mindenki elolvashatja.

Javaslat:

15% bánya alatt a törpe és csak a törpe, felfedezheti az országában található rejtett bányákat, javaslom hogy egészen 15% bányaterületeig kereshessen. szerintem ettöl még nem lesz extrém termelő, ha úgy gondolja hogy meg tudja védeni tartson 15% bányát.

Az ilyenformán szerzett bánya területhez legyen szükséges 500katona hektronként, az ország méretétöl függetlenül. Pénzigénye a célzott felfedezés pénzigényével egyenlő legyen.

Mivel ide tartozi ka kis felfedezési módosítás topic is, Steve ötletét is megemliteném, miszerint a felfedezési arány nem mehetne 100% fölé, javaslom ez egységesen minden faj esetén kerüljön bevezetésre.
Én személyszerint szimpatizálok azza la lehetőséggel hogy 80% fölé sem mehessen.

Synkel 07-15-2007 21:08

Quote:

Originally Posted by monro (Post 109763)
Sztem ez már ki lett dolgozva korábban :)
Éppen az lenne a lényege, hogy ne a bazidrága felfedezéssel legyen rákényszerítve a törpe a bányáinak a megtalálásához erre kitalálod, hogy ugyanannyi legyen a katonaigénye mint a felfedezésnek??? Olvasd már el légyszíves legalább az eredeti javaslatot 1etlen 1x!

Az egyetlen kidolgozatlan rész, hogy ezt a fajta "bányakeresést" 10% vagy 15% vagy eseleg több% bányáig engedjük?

Úgy van. Szerintem 10%-ig mehessen így a bánya. Az már elég ahhoz, hogy a magát klánütéssel feltornázó tudjon termelni is, ugyanakkor tutira nem vezet extrém termeléshez.

lacqa 07-15-2007 22:14

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 109771)
Úgy van. Szerintem 10%-ig mehessen így a bánya. Az már elég ahhoz, hogy a magát klánütéssel feltornázó tudjon termelni is, ugyanakkor tutira nem vezet extrém termeléshez.

szerintem a 15% még beleférne

Életfa#2 07-15-2007 23:07

Nyugi, Monro, ne heveskedj, olvastam, és emlékszem rá!

Csak éppen, fix katonaszám mellett, egy bizonyos terület felett a célzott felderítés, mint olyan, felejthető, alatta meg ez nem éri meg. 1000 katona/lelőhely esetén ez a határ 3.000 heki körül van! 5-6.000 ezer heki körül meg már zsebpénz. Még följebb ingyen bánya.

Steve 07-15-2007 23:39

Quote:

Originally Posted by Életfa#2 (Post 109790)
Nyugi, Monro, ne heveskedj, olvastam, és emlékszem rá!

Csak éppen, fix katonaszám mellett, egy bizonyos terület felett a célzott felderítés, mint olyan, felejthető, alatta meg ez nem éri meg. 1000 katona/lelőhely esetén ez a határ 3.000 heki körül van! 5-6.000 ezer heki körül meg már zsebpénz. Még följebb ingyen bánya.

szerintem még mindig nem érted mi a probléma, mire jelentene ez megoldást, folyamatosan csak a csúnya nagyorik előnybe kerülnének szöveget nyomatod...:(

Életfa#2 07-16-2007 00:12

Off: Steeve, akár hiszed, akár nem, értem a problémát. A saját bőrömön, pedig nem vagyok sem törpe, sem nagyori. De azon felül, hogy lényegében lehülyéztek, még egyetlen érvet nem hoztatok arra, hogy miért nincs igazam, vagy hogy hol tévedek!

Cyby_ 07-16-2007 03:25

OFF
Kedves életfa!
Ezzel a javaslattal azt aakrják elérni ,h pl a törpék ne bányáikat a hátukon cipelve menjenek fela topba!És
A nagyorik :A fentlévő nagy törpe orikba 15%nál is több bánya van,azok ugymond extrémek,de ha 15%ig pl 1k kati per heki fedezéssel,azt aakrják elérni,h bárhol ha biztonságos helyre kerül akkor bányász törp legyne a hadibol,és ne keljen pl a klánnak rásporolni 1honapot!kicsit aktívá szeretnék tenni a törpék játékát....ha neked ez nem fekszik sajnáljuk...de rajtad kivül mindenki megértette,h mi a cél!

OFF

témához hozzászolva:15%ot támogatom én is......

Életfa#2 07-16-2007 04:46

Off: Cyby_: erre az egy (az 5-ös) javaslatra igazad van, de az összes többi javaslat (azok is, amik ide nem kerültek át), és úgy cakompakk a megelőző topikok arról szóltak, hogyan haladhatna a törpe úgy, hogy viszi a hátán a bányákat is... Sőt, folyton kik lett kérve, hogy hadi legyen, mert nem azért törpe!

On: a 10%-ot azért írtam, mert MF elfként úgy tapasztaltam, hogy 3% bánya kb. elég a saját igényeim kielégítéséhez. A törpe esetén a 10% ennél 10-szer több termelést jelent, így elvileg elég egy 10 tagú klánnak. Ez persze nem elég átépüléshez, sem piacra nem jut, de még az ellenségek által okozott pusztítások pótlása sem lett említve! A hány % legyen vitából viszont ezzel kiszállok: nagyon nehéz kiszámolni, hogy mennyi is kell az önellátáshoz, főleg, hogy ez minden klán esetén egyedi érték.

Off: a következő hétvégéig nem leszek netközelben. Ezt csak azért mondom, mert a jelek szerint én vagyok itt az egyetlen renitens, aki hibát keres az elgondolásban! :p

És még szabadság előtt teszek egy utolsó véleményt: a problémát alapvetően a jelenleg használt felfedezési képlet okozza, amely progresszív. És a progresszivitás azt jelenti, hogy magas értékeken iszonyatosan nagy értékeket hoz ki, emiatt egyszer már megbukott egy képlet, és most is ezt nyögik a nagy területet birtokló, termelő törpék. Annak idején területarányos képletet javasoltam, ma már úgy gondolom, hogy ez is sok.

monro 07-16-2007 07:40

Quote:

Originally Posted by lacqa (Post 109788)
szerintem a 15% még beleférne

Én is ezt látnám szívesebben.

#Lopakodó# 07-16-2007 07:46

Quote:

Originally Posted by monro (Post 109809)
Én is ezt látnám szívesebben.

Talán ideje volna egy szavazást hozzá tenni a témához.
Mert ugye az 5. jószerivel osztatlan siker csak a % a kérdéses..

Meg egy kérdés a témához..
Lehet valaki írta túl szaladtam rajta de kérdem...

Hogy képzelitek?
Véletlenszerűen találja a bánya fajtákat vagy igény szerint...
Én az igény szerintire voksolnék...

All times are GMT +1. The time now is 17:39.