![]() |
Túl sok idő a topban
Sziasztok!
4 különböző témát hoznék egybe, mert nagyon szanaszét beszélünk róla, holott ezek szerintem egybe tartoznak:
|
Quote:
|
Quote:
Amúgy támogatom így egészben a javaslatot |
1, A javaslatot nem tartom szükségesnek. Nem hiszem a B ben az A top30 ban mar orszgággal rendelkező emberek ne tudnának 200 kör megoldani. Foleg hoyg a moral meg ot t nem si esik olyan nagyon.
2,3, Ezeket a javaslatokat én is összevonnám aárcsak az előttem szóló. Személy szerint ebben látom a megoldást hogy ne legyenek magasan orik, illetve ha vannak vagy fel akarnak menni akkor legyen mar negativuma is. Aki vitt mar fel orit es elérte a moral maximum esését tudja hogy senkit nem érdekel ez. Nervetségesen egyszerű a házak visszaépítése.Barakk meg nem is kell. A haszon amit itt szerez sokkal több mint amibe ez kerül neki. 4, Ennek se látom szükségességt főleg annka fényében hogy a 2,3 javaslat elég szigorítás lenne. |
1. Maximum föld. Bár én kezdtem abba az irányba tapogatózni, elfogadtam, hogy értelmetlen.
2 és 3 szerintem is egybe tartozik, szerintem kell mindkettő. Aki normálisan játszik, annak tutira nem gond a minimum föld újbóli elérése ha esetleg alá is ütik, viszont a földleadás nehezebb. Szerintem nem okoz gondot ha 2230 a minimum föld 5-ben egy orinak aki 600 hekin léphet. A maradék 1630 hekit lebontja, és üresen átadja a császárnak. A J.K.Sz topicban voltak még jó ötletek, én azokat se felejteném ki. Gondolok itt a baráti malusra. A gyújtogatás meg erősödjön. 4. Én továbbra is támogatom, hogy 2k topkör felett romoljon a morál, nem mintha megoldhatatlan helyzet elé állítaná a B-ből fordulni akarókat, hanem mert baromira idegesítő a körönként kapott üzenet, hogy a néped nyugtalankodik... Nem ők tehetnek róla, hogy 2k kört kell B-ben ülni, nem kéne büntetni őket:) Az se zavarna túlzottan, ha minden csopiban 2k körtől romlana a morál. |
1.pont:nem megoldhatatlan probléma,Remy irta már a topicban,h kényelmi megoldás maximum.
2,3,4:2,3ez csak látszat megoldás,semmi előre lépés nem lenne ez ügyben. 4:Synkel leirta,h a minimum föld megléte,és ugy kell lebontani pl 600hekire ez már elgondolkodtató,de aki nem aakr lemenni a topbol azzal megint nem oldottunk meg semmit! Másik topicokban hangoztattuk már, h az igazán megoldás erre az x top kör utánni földvesztés lenne mert azt semmilyen modon nem birja kikerülni a játékos. Több bezsélgetésböl is kijött érték pl.:x=5000 |
Ha valaki aktívan játszik, és márpedig az 5. szint topjában akar játszani, akkor tegye, ne legyen földvesztés. A földvesztést nem támogatom, ezért mint lehetőség fel sem írtam. Bőven elég, hogy szabadság alatt veszít a területéből. Nem kell, hogy még aktív játék mellett is veszítsen.
|
A földvesztés nekem se tetszik, elég ha nem adhatja le a földet, és a gyújtogatás egy idő után ellehetetleníti az ottlétét.
|
Quote:
Nem az a lényeg hogy valaki ne legyen a topban 4 szer akkor területen, hanem hogy az ebből fakadó előnyök ne érvényesüljenek. Mivan ha 5 ben valaki 4000 hekin van de akkor a gyujtogatas nála hogy olyan mintha 1000 en lenne. |
Quote:
|
Amonyan statisztika jelleggel:
T-ben a maximum topidő: 6.000+ kör U-ban a maximum topidő: 12.000+ kör V-ben a maximum topidő: 8.000+ kör W-ben a maximum topidő: 17.000+ kör X-ben a maximum topidő: 11.000+ kör A "W" elég erős, plánbe, hogy anarch 5. szinten is csak 17.000+ kör a maximum. :) |
Quote:
|
Most jelenleg a B csoport 1 helyén vagyok 2379 top körrel.
Azért nem fordultam még le, mert a szövim, Remy nem tud, és együtt szeretnénk fordulni. Itt a csoporthoz képest sokkal jobban lehet termelni, és az nem jó, ha valaki-valakik több 1000 körön át ilyen pozícióban vannak. Javaslataim: A mostani morálromlás nem elég, mert 0-ás civil morálú országokat is gyakran láttam. Ekkor a katmorál kb 50-75 között mozog, a gyujtogatás pedig nevetségesen kis károkat okoz. Megoldást az hozna, ha az irreálisan hosszú termelői tevékenységet anyagilag érdektelenítenénk el. 1, növekvő mértékű gyujtogatás 2, extrém alacsony, (25%) alatti morálnál a lázongó civilek kifosztják az államkasszát, minta fosztogatás lenne. (persze rúnát is gabonát is) 3, gyujtsanak fel könyvtárakat is a lázadó civilek, és az otthon lévő tekercsek is eléghetnek részben a könyvtártüzek miatt. Szerintem ezek a változások megszüntetnék a csoport fellépési maximuma fölötti sokezer körön át termelőket. |
Quote:
|
A magasan lévő irreális felépítésű országok megszünése csak akkor jön el, ha anyagilag elérdektelenítjük őket.
Nem a normális termelőkről beszélek! Hanem a fellépési határ fölött lévő, sokezer top körös 0% civil morálu termelőkről, akikben alig van katonai épület. Nem is olyan rég törpe termelő létemre 5 sereggel ütöttem be egy ilyen országot. Na akkor el lehet képzelni, hogy mennyi katonai épülete lehetett, milyen életképtelen ország volt. Ezeket az országokat általában a csoport többi rendes felépítésű országa nem tudja sereggel elérni, hiszen magasan a fellépési határ felett termelnek. Ha valaki utánuk meg akkor sincs könnyű dolga, mert egy ekkora ország, vagy országok szövetsége kézben tarthatja a piacot, kiürítheti a nyerspiacot, felszedi az összes katonát, vagy egyéb egységet.... Ha anyagi érdekük nem fűződik a basáskodáshoz akkor ugyis lépni fognak Véleményem szerint, ha valaki feljut, felküzdi magát akkor is bőven elég 2000-2500 kör termelése a topban. |
Quote:
Grat koldök ráegy zodet. (...mégsem) |
Reaktor nagyon extrém ötleteid vannak de jók....sőt nagyon jók...
|
Asszem Reaktornak abban feltétlen igaza van, hogy a legjobb megoldás anyagilag elérdekteleníteni az ott tartózkodást. Kicsit extrém az általa javasolt malus, de nekem tetszik:)
|
Hát én 5/u-ba ülök fent a topban játszok is nem termelek csak jó ott és ha nem teszitek teljesen tönkre, lehetetlené az ott maradást, akkor 5év múlva is ott leszek. Sőt ha lehetőségem nyílik hogy magasabbra menjek akkor fogok is. Mi értelme? Egyfajta verseny ki tud magasabbra jutni nem fogom nyilván a földet se leadni mivel nem is akarok fordulni. Ha jól emlékszem talán 2-3éve Rajoskodóék kezdték el az extrém magasságokba vinni az orikat de lehet tévedek nem vagyok benne biztos. Van akinek ez értelmetlen ép Úgy mint aki csak rohangászik körbe kőrbe de szerintem mindenki más másért játszik más más célokat talál a hódba egy valami közös csak mindannyian szeretjük ezt a játékot. De nem is kell feltétlen mindenkit ugyan arra a játék stilusra, célokra kényszeríteni. Én se teszek olyan javaslatott nyilván hogy úgy lehessen tovább lépni hogy az első 10helyről vagy az első helyeztől max 10%-kal kisebb földterületről stb.
Nyilván értem és látom a problémát és meg kell ezeket a dolgokat oldani de nem feltétlenül olyan módon hogy ezzel mások játékát tönkre tegyük. Megkell oldani a föld leadást a féktelen tartalék képzéseket de nem azzal hogy hm én nem akarok több ezer kört végig dolgozni hogy oda juthassak töröljük el a toppot. Továbbra is támogatok minden olyan ötletet ami a problémákat megoldja versenyhelyzetet teremt és nem szabály módosításokkal akarja eltörőlni a toppot. Köszönöm azoknak akik végig olvassák ezt a hosszú hszt és nem csak legyintenek hanem végig is gondolják. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Laziga!
Nem az a játék célja, hogy az 5 szint valamelyik csoportjában basáskodj a kezdők mezőnyében. Pontosan azt csinálod, amit ez a topik meg akar szüntetni. Sem kihívás, sem nagy izgalom nincs abban amit csinálsz. Miért is hódozol akkor? Miért nem lépsz fentebb, hogy ujabb nehézségekkel kerülj szembe? Valahogy egy olyan hasonlat jut az eszembe, mintha valaki általános iskola 8 osztályában akarna örökre maradni. ;) Gondold át a játékot, és ne árulj halálpálcát ;) |
Quote:
Le vagy maradva Laziga és a szörnyű ebben, hogy azt hiszed te vezetsz :D Az autókban van egy szerkezet amit ugy hívnak sebességváltó... ebben a játékban ezt a szerkentyűt ugy hívják szintlépés! |
Nem, minden szinten az első 4 hely valamelyike kell és ennyi. Csak azért mert nektek ez nem tetszik engem még vonz hogy minden szinten én legyek az első és bevehetetlen atom stabil oriaim legyenek. Ha nem tetszik gyertek üssetek le bármelyik csopiba vagy az aktuális elsőt. Jaj az túl nehéz sok idő nem lehet stb rinya meg nem érdekel ezért akartok szabályt módosítani. Fogadok bárkivel hogy lehet, bár nem vagyok az örökös háborúim miatt túl népszerű de kb 1-1,5év múlva tuti hogy én leszek az első minden csopiba. Ezt minden nagy képűség nélkül mondom.a még csak ilyen amatőr sírós játékosok vannak addig ez kivitelezhető persze ha nem írjátok folyton át a játékot hogy nektek könnyebb legyen
|
Quote:
Állom a fogadást. Nem kell minden csopiban elsőnek lenned, elég az összes 5-ös szintűben:) Kíváncsi lennék, hogy csinálod. Menj fel az első helyre, termelj vagyont magadnak, aztán állj tovább, és legyél első egy magasabb szinten is. És ne úgy legyél első éveken keresztül, hogy a szabályok védenek, mert a haverjaid elléptek mögüled, és messze 100k az eltérés közted meg a második ori között... Pillanatnyilag neked könnyebb a helyzeted, sőt ha lekényszerülnek a topok, könnyebb is marad, mert nem kell 1.5-2 évet áldoznod egy első helyre, hanem 1 év alatt is megcsinálhatod:) |
Quote:
|
1 428147 Kovácsvágás 302.968 - 106.374
2 301457 **Timike piciny birtoka** 289.083 - 131.043 3 398809 POGÁNY 273.561 - 37.997 4 447416 ): Kiábrándult :( 91.160 41.890 Így tudsz csak ott maradni ahol vagy! Ákos felkarolt és most hogy az árnyékában meghúzódtál, és csalással felmentél arcoskodsz itt és vered magad. De remélem nincs már messze a bukásod. Valamilyen módon... |
Quote:
|
Mindenkinek felhívnám a figyelmét, hogy ez nem az általános beszélgetések téma, hanem a fejlesztés... Köszönöm. :)
|
Reaktor Zoli egyik hsz-ben arról írt hogy a 10k kör óta termelő orikat úgy kellene felkényszeríteni magasabb szintre, hogy gazdaságilag kellene ellehetetleníteni. Azaz több kiadással járjon egy ilyen orit fenntartani mint amennyi bevételt tud szerezni.
Erre alapozva lenne egy kérdésem (talán első sorban Atihoz): az túl egyszerű megoldás lenne ha pl. X TOP30% kör felett egyszerűen leállna a bányák termelése, a könyvtárak tekiírása, nem lehetne egységet képezni, nem termelne a templom rúnát, és az emberek nem fizetnének adót? |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Amiket most írok sokaknak szemet szúrhat, de szólás szabadság van (elvileg)
Már rég életbe kellett volna léptetni ennek a topicnak az értelmét valamilyen megoldással. Én épp ma akartam írni, de láttam hoyg már van egy ilyen téma. Ami most van az egy tökéletes kiskapu a maximum heki felett, de leginlább a csopi tetején lévő oriknak. Mit érdekli őket az a kis gyújtogatás és 0 morál, mikor 1. már szinte elérhetetlen magasságban vannak, de sereget ide is lehet küldeni, szép sorjában.... Csak ugyebár nem mindenkinek tetszik ez, mármint hogy feljutni szeretnének egyesek. Amolyan védők vannak és szépen keresztbe tesznek a feljutóknak! A legjobb módja ha nehezítve lesznek az 1800 vagy a 2000 top kör felett. Az én elképzelésembe Reaktorét is belevinném, ugyanis jókat írt: 1. "növekvő mértékű gyujtogatás" 2. "extrém alacsony, (25%) alatti morálnál a lázongó civilek kifosztják az államkasszát, minta fosztogatás lenne. (persze rúnát is gabonát is)." Körönként foszthatnának a civilek egy bizonyos %-ot. Szerintem ez is lehetne növekvő mértékű. pl 1%-ról indúlna és 20-24 körönként nőne. Tudom 100 nap az már 100%, de ha túl szigorú 90%-nál megállhatna hogy zsoldra legyen pénz :P De akkor is 100 nap az már 2400 kör szóval.... 3. "gyujtsanak fel könyvtárakat is a lázadó civilek, és az otthon lévő tekercsek is eléghetnek részben a könyvtártüzek miatt." Ez is jó ötlet, szintén egy bizonyos %-a az otthon lévő tekiknek éghetne porig :D úgyszint mehetne növekvő mértékben. 4. kicsit off: egy elég extrém ötlet jutott az eszembe. mi lenne ha pl véletlenszerűen, nem csak a piacról visszaérkező túl magas árú árukat rabolnák el rablóbandák, hanem a a piacra érkezőket is, amik szintél túl magas áron lettek kirakva. Azért írtam hogy ne minden esetben, mert van aki tényleg véletlen rak ki vmit drágában pl egy 0-val többet nyom, de még lehet esélye visszavásárolni. De ez amúgy se szokott gyakran előfordúlni, mármint hogy sikerül visszavenni. Ezzel lecsökkennének a piacon milliárdok utalásai. Fontosnak tartom hogy akik kiemelten sok kört töltöttek egy adott csoport topjában pl. már 5000 vagy ennél több kört top30-ban töltött el ne érje meg maradni, mert iszonyat helyzeti előnyben van. Nagyrészt uralják a piacot. Így belegondolva lehet után így is kijátszható lesz, de most nem írom le hogyan, nem akarok ötleteket adni az ilyeneknek. majd eldől mi lesz, ha életbelépnek a változások. Quote:
|
Quote:
Igazából nem látom, hogy miért zavar, mint átlagos játékost, hogy a piac mindig tele van olcsó áruval, hogy nem csak saját termelésre kell hagyatkoznod, és ezáltal erősebb országot építhetsz ki, vagy hogy másnak, akivel valószínüleg az életben nem fogsz összefutni játékon belül, pénze lesz. Ezt a kirohanást, hogy "úristen, már rég életbe kellett volna léptetni", teljesen hihetetlennek tartom. Ez most lehet bunkó kérdés lesz, de ugye nem játszol néhány hétnél régebb óta? Ha régebb óta játszanál, akkor valószínüleg tapasztaltad volna már, hogy ezek az országok nagyban hozzájárulnak a TE országod fejlődéséhez. |
a kettes pont szerintem nem éppen jó ötlet, sőt kifejezetten rossz... ugyanis 25%-os morál lentebbi orikban is előfordulhat, hogy ha jól lerengetik őket, és ezzel csak az amúgy is szegényeket sújtanánk, akiknek nincs pénzük pénzt osztani, hogy ne legyen 0 a morál
a hármasban látok fantáziát, de az otthon égő tekiknek nincs sok értelme, hiszen pénzosztással vagy odafigyeléssel ki lehet játszani a negyedik nem tetszik, mert nem szimpatikusak nekem a piaccal mahináló dolgok |
Quote:
köszönöm |
Quote:
"Már rég életbe kellett volna léptetni ennek a topicnak az értelmét valamilyen megoldással." ezt meg arra értem aki több ezer kört van a top30 1800 és 2000 köre fölött. Kb 1 éve játszom. Igen lehet hogy nagyban hozzájárulnak, de ha jobban belegondolunk azzal ők is nagy hasznot húznak. És nem mindig olcsók azok az áruk, de ez már üzlet. Attól hogy "ellátják" nyersanyaggal, egységekkel és tekikkel a csoportot, máris nézzük el hogy kiskaput használnak? Elsőként a jelelegi morálbűntetés gyengeségére értem. |
Quote:
a 4.ről meg annyi hogy elvileg csak szövetségen belül lehetne pénzt küldeni, de van ez a kiskapu..... |
All times are GMT +1. The time now is 06:50. |