Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Általános beszélgetés Hódítós témákban (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=39)
-   -   GNÓM vs. ÓRIÁS.. melik jobb? (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=211)

Csigusz:P 02-10-2006 15:32

GNÓM vs. ÓRIÁS.. melik jobb?

várom a ötleteket :D

Half 02-10-2006 15:43

Quote:

Originally Posted by Csigusz:P
várom a ötleteket :D

Hát Aban egy nagyon erős klánnak jó lehet egy Oriás varizni. De különben Aban a Gnóm sokkal jobb szvsz.
Viszont Normál csoportokban nincs ilyen egy hadis szöviben kell az ORiás hadisok mellé Gnóm mindenképp vagy okr legalábbis.
De varisnak az Oriás a jobb szivosága miatt.

Csigusz:P 02-10-2006 15:45

hm

Quote:

Originally Posted by Half
Hát Aban egy nagyon erős klánnak jó lehet egy Oriás varizni. De különben Aban a Gnóm sokkal jobb szvsz.
Viszont Normál csoportokban nincs ilyen egy hadis szöviben kell az ORiás hadisok mellé Gnóm mindenképp vagy okr legalábbis.
De varisnak az Oriás a jobb szivosága miatt.

a gnóm jobb de csak 1500 heki felett..

Half 02-10-2006 15:47

Quote:

a gnóm jobb de csak 1500 heki felett..

Mire gondoltad Varisnak vagy Tolisnak vagy Hadisnak?:D
különben Varisnak sehány hekin sme jobb

Csigusz:P 02-10-2006 15:48

habár

a gnómót durván szét lehet csapni.. ha rászáll egy tolis-waris elfszövi akkor ajánlom neki a szabit ha az elfek nem csezték el a védelmet.. csak gondolj(atok) bele.. gyujtogatás, emberlopás, szárazvihar.. + rengés+ölés

Half 02-10-2006 15:50

Quote:

a gnómót durván szét lehet csapni.. ha rászáll egy tolis-waris elfszövi akkor ajánlom neki a szabit ha az elfek nem csezték el a védelmet.. csak gondolj(atok) bele.. gyujtogatás, emberlopás, szárazvihar.. + rengés+ölés

Jó,de lécci fejtsd ki hány hekin melyik csoportban, mert iHgen akkár 2/Bben szivás lehet de Aban azért könynen megoldható mert földre jácáckt ehát tovább üti magát.

Artúr 02-10-2006 16:37

Eléggé környezettől függ, normál csopiban mf-nek óriást jobban bevállalnám mint a gnómot. A fent említettek miatt. Szöviben hadisnak inkább gnóm.
A-ban már (Half kedvéért :D mondjuk 2000 heki felett) jobbnak gondolom a gnómot.

Half 02-10-2006 16:41

Quote:

Originally Posted by Artúr
Eléggé környezettől függ, normál csopiban mf-nek óriást jobban bevállalnám mint a gnómot. A fent említettek miatt. Szöviben hadisnak inkább gnóm.
A-ban már (Half kedvéért :D mondjuk 2000 heki felett) jobbnak gondolom a gnómot.

Jó, de 2000heki fölött mondjuk mindegy, hogy A csopi e:D, de azért ott is vegyük figyelembe, hogy minek mert VArisként szerintem akkor is rosszabb.

Artúr 02-10-2006 16:45

Quote:

Originally Posted by Half
Jó, de 2000heki fölött mondjuk mindegy, hogy A csopi e:D, de azért ott is vegyük figyelembe, hogy minek mert VArisként szerintem akkor is rosszabb.

Nem voltam pontos. :) 2000 heki felett persze hadisként jobb. Variban az óriás, tökmindegy a terület.

Half 02-10-2006 16:49

Quote:

Originally Posted by Artúr
Nem voltam pontos. :) 2000 heki felett persze hadisként jobb. Variban az óriás, tökmindegy a terület.

mert pl. Aban már lejjebb is jobb a gnóm. PErsze mindjárt más az, hogyha kombokat nézzünk:D pl ha ketten emnnek együtt és szivatják a népeket. akkor még aban is lehet egy ahdis varissal szórakozni feljebb is.

Csipi 02-10-2006 21:29

Varisnak akárhol elveri az óriás a gnóm,de szerintem hadisként is :)
bár ez tényleg attól függ hogy hol vagy (pl.:anarchban csak óriást vállalnék be),de ha normálban egy jó szövetségben vagyok egy jó óriás varissal és egy jó tolvajjla akkor szivesen lennék tudós gnóm hadi is :)

Csipi

Half 02-11-2006 12:43

Quote:

Originally Posted by Csipi
Varisnak akárhol elveri az óriás a gnóm,de szerintem hadisként is :)
bár ez tényleg attól függ hogy hol vagy (pl.:anarchban csak óriást vállalnék be),de ha normálban egy jó szövetségben vagyok egy jó óriás varissal és egy jó tolvajjla akkor szivesen lennék tudós gnóm hadi is :)
Csipi

Anarchistábana varis hulla termelőt is bevállalnám ha 4 ori tulajjal megbeszélném, hog ylegyenek jóba velem:D
ami sosem lesz:D

Csigusz:P 02-11-2006 15:45

-

jaj bocsi.. azt elfelejtetem elmondani hogy a hadis beálitotságot vegyük figyelembe.. warisnak maximálisan csak óriás.. én a napokban találkoztam egy gnóm warival akinek volt 60 tolija.. ( 1250 heki ) egy ölésből lejött majdnem 2000 wari.. és azt full kűvel megcsinálni.......

a hadis cucc már sztem nem egyértelmű.. az óriásoknak nemkell félniük a betonvédelmes elfektől viszont a gnómoknak annál inkább..
de tegyük fel egy olyan szövi az ellenfél akik 4 óriásal álnak fel ( ti mondjuk 4 gnómal áltok fel ), akkor nemgáz hogy gnóm vagy.. és ha az a illető gnóm jólcsinálja akkor nemtudnak neki ártozni mert tolival lehetne megszivatni de az óriás faj erre képtelen.. minden az ellenfél felálásán mulik.. egy 4 elfes waristolis szövi 1 nap alatt kicsinál egy 4 gnómal feláló szövit, viszont a 4 óriásal feláló szövi elégé megizadhat 4 gnómal szemben.. bár kitudja.. a személyektől függ :)

Csigusz:P 02-11-2006 15:46

-

és persze a hekiszám is nagyban változtathatja a dolgokat

Half 02-11-2006 15:46

Quote:

jaj bocsi.. azt elfelejtetem elmondani hogy a hadis beálitotságot vegyük figyelembe.. warisnak maximálisan csak óriás.. én a napokban találkoztam egy gnóm warival akinek volt 60 tolija.. ( 1250 heki ) egy ölésből lejött majdnem 2000 wari.. és azt full kűvel megcsinálni.......
a hadis cucc már sztem nem egyértelmű.. az óriásoknak nemkell félniük a betonvédelmes elfektől viszont a gnómoknak annál inkább..
de tegyük fel egy olyan szövi az ellenfél akik 4 óriásal álnak fel ( ti mondjuk 4 gnómal áltok fel ), akkor nemgáz hogy gnóm vagy.. és ha az a illető gnóm jólcsinálja akkor nemtudnak neki ártozni mert tolival lehetne megszivatni de az óriás faj erre képtelen.. minden az ellenfél felálásán mulik.. egy 4 elfes waristolis szövi 1 nap alatt kicsinál egy 4 gnómal feláló szövit, viszont a 4 óriásal feláló szövi elégé megizadhat 4 gnómal szemben.. bár kitudja.. a személyektől függ :)

Ezért kell keverni a fajokat bár nem szoktam 4elfből álló szöviket látni túl sűrűn.

Fosztó 02-11-2006 20:15

Quote:

Ne muszaj elfszovi legyen minden orit szet lehet kapni lehet az akar tulelo orias vagy barmi. Varisnak kizarolag orias mert a gnom vari nagyon konnyen elhull. Hadisnak attol fugg hogy hogy mijen felallasban jatszik a szovi de szerintem a gnom egy kicsivel jobb .

Nagyi 02-11-2006 20:27

Szerintem az sem mind1 h melyik szinten játszol és mi a célod...
kék tizest akaers láttni az orineved után vagy vegetálsz és néha belépsz és játszadozzol...
Igaz én Gnóm nem lennék 1szer voltam és elég volt...

Lepidus 02-13-2006 21:36

én vélemyényemet tudjátok..minden topicban oszotm...óriás is do king:p bár van egy gnómorim,csak h megnézzem mit ezsik rajta a sok nép,de hmm..na jó,nem rossz..jobb mint a hulla varázsló..egy picit...:p

Mephisto 02-14-2006 07:43

Gnóm vs. Óriás
Kettő orim van, abból az egyik óriás, a másik gnóm.:)
Az óriás egyértelműen varis fajnak lett kitalálva, a gnóm meg hadisnak jobb.
Az óriás amúgy kezdőknek, vagy ücsörgősöknek való. A faji specialitása miatt eléggé jól védett faj. A gnómra figyelni kell. Ölhető az egysége (de még mennyire), több teki kopik (több tartalék kell).
Szerintem mind a két faj jó. Egyikben se tudnék hibát találni. Szerintem azon két faj itt a H-ban, amik jól vannak belőve előny-hátrány szempontjából.

golyoka 02-16-2006 10:39

a gnóm varisnak iszonyatosan rossz, restartom is volt miatta... 1 ölésre 400-1400 varimat ölék le hiába volt 3k tolim... az óriás varist pedig alig lehet ölni, főleg ha túlélő ;)

Szecsa 02-16-2006 12:08

Csakazorias! (igy egybe)

Szerintem a gnom hiaba tud atalakulni, hiaba tobb a hadugyi tekije, nezzetek meg :) Oriasnak is +15% hadiero, es maris ott van mint a gnom. A gnomnak az erosebb tornyai szerintem elhanyagolhatoak, viszont faji varija szerintem merfoldekkel jobb az oriasnak mint a gnomnak. Gnommal amennyi tolvajt kell tartanod magasabb szinteken, annyival tobb varit tart az orias, es maris artozni tudja a gnomot :) (ez hadisra vonatkozik) Max. 5. szintre jo a gnom, mint hadisnak, de rengeteget kell lenni, es ha haboru van, akkor elkepzelheto, hogy elhullik az orszag eleg hamar...(es akkor hiaba van sereg...)

drhb 02-16-2006 16:50

Quote:

Originally Posted by Szecsa
Csakazorias! (igy egybe)

Szerintem a gnom hiaba tud atalakulni, hiaba tobb a hadugyi tekije, nezzetek meg :) Oriasnak is +15% hadiero, es maris ott van mint a gnom. A gnomnak az erosebb tornyai szerintem elhanyagolhatoak, viszont faji varija szerintem merfoldekkel jobb az oriasnak mint a gnomnak. Gnommal amennyi tolvajt kell tartanod magasabb szinteken, annyival tobb varit tart az orias, es maris artozni tudja a gnomot :) (ez hadisra vonatkozik) Max. 5. szintre jo a gnom, mint hadisnak, de rengeteget kell lenni, es ha haboru van, akkor elkepzelheto, hogy elhullik az orszag eleg hamar...(es akkor hiaba van sereg...)

Azért nem egészen így van. Én mindkettővel játszottam, és fantasy világokban szimpatikusabb az óriás, ezért nem vagyok elfogult a gnómmal szemben. A gnóm +50%-os hadi tekercse, és az óriás +30%-os tekercse, és +15% támadóereje együtt kb. ugyanolyan erőssé tesz a gnóm és az óriás hadi egységeket(1.3*1.15=1.495). A gnóm előnye viszont a 10%-al több lakás tekercsben van, és ezt még az óriások kissebb tanyaigénye, és a gnómok nagyobb könyvtárigénye sem ellensúlyozza teljesen. Persze ez csak egy kevéske előny, de az tornyok is adnak egy kevéske előnyt védekezésben. Az óriás előnye ezzel szemben a varázslatuk, viszont tőlük azért valamennyi tekit el lehet vinni, nem annyira éri meg, de tőlem azért voltak akik vitték, mikor óriás voltam, és a károm nem volt olyan kicsi, még ha csak 20%-a is másénak. Viszont az is igaz, hogy ha valaki nem kerül bele nagyobb konfliktusba, akkor az ellene irányuló tolvajakciók mindig a haszonszerzésre irányulnak, ami lehet teki vagy raktár lopás(esetleg pénz, de én kereskedő szoktam lenni, így azt nem viszik tolival). A gnómnál az elsőt nem lehet, a második meg elkerülhető a raktár gyakori ürítésével. Emiatt tapasztaltam, hogy gnómmal sokkal ritkábban loptak tőlem, mint óriással. Konfliktusban meg hiába van az óriásnak több varija(a hadisról beszélek), azért nem biztos, hogy befér a mágikus pajzson keresztül, de ha mégis, a tolvajakciókkal szemben nem teljesen védtelen(50%), és ha túlélő, akkor az emberei elleni akciók ellen még védettebb, és a gyújtogatás az épületek elleni.

Nem folytatom tovább, szerintem hadisként mindkettő megállja a helyét, megvannak az előnyeik/hátrányaik, viszont varisnak csak az óriás. Tolisnak meg egyik sem.

Szecsa 02-17-2006 17:26

Korrekt volt ez az elemzes, koszonom :)

Remedy 02-22-2006 15:18

hat, szerintem kar szamolgatni, a hadis gnom szinte eletkeptelen, kiveve nagyon sok tolival. adott egy felelf,ember- par napig gyilkolja a varikat, ezutan mar kb a 3 hadis orias is tudja rengetni a negyedik eddig is tudta...

vedelemre szorul.... mfkent szerintem egy normalisabb szovi seperc alatt szetszedi, tekercs ide, tekercs oda.

Sakkmester 02-22-2006 15:57

A túlélő személyiség mióta véd gyújtogatás ellen? Szerintem nem véd, hisz:
"Minden, az emberei ellen irányuló tolvaj és mágikus akció 30%-kal kisebb hatásfokú. Ide tartozik a varázslók meggyilkolása, a katonák meggyilkolása, a tolvajok mérgezése, az emberrablás és a tűzgolyó."

Tehát az emberek ellen irányuló akciók, és biza a gyújtogatás az épületek elllen van, tehát gyújtogatás ellen nem érhet semmit.

A gnóm meg ott jó hadisnak,hogy kevesebb őrtorony kell neki,hogy elérje az 1.3* védelemet és mellé rak egy rahedli lovast, azt aki beleköt az kaphat:)
Amúgy persze lehet rengetni meg minden, de azért megint a 4vs1 szitu van, hogy mindenki rengeti, kell neki tartani egy adag vazsit, egy adag tolvajt és sok-sok hadsereget. De amúgy valóban kissé nehezebb vele jáccani.

Davalon 02-22-2006 15:58

gyújtogatás ellen nem véd a túlélő

Sakkmester 02-22-2006 15:59

Akkor jól gondoltam mert DRHB irta, hogy véd.)

director 02-22-2006 16:04

Quote:

Originally Posted by Sakkmester

"azellennemvéd." de az emberlopás ellen azért véd.. :)

és a hadis gnómnak-- hát, nemtom, én már próbáltam egészen kevés tolival is, és komolyabb bajok nem voltak, bár tény, hogy az nem is volt valami aktív ori..

drhb 02-23-2006 09:59

Quote:

Ezt írtam:
"...és ha túlélő, akkor az emberei elleni akciók ellen még védettebb, és a gyújtogatás az épületek elleni."

Ezzel pont hogy tagadtam, hogy a gyújtogatás ellen védene, ha jobban elolvasod. Talán az 'és' helyett azt kellett volna írnom, hogy 'de'. Bizony, az ellen nem véd :)

Sakkmester 02-23-2006 15:00

Azt most megmondom neked, hogy editelni könnyű utólag, és biza az eredeti szöveged úgy szólt,hogy véd a tűlélő a gyújtogatás ellen :) Szal nem ér itten átverni .)

Fogi 02-23-2006 15:21

Üdv!
Varinak egyértelműen az óriás a legjobb faj, viszont a hadinál már szövi függvénye.
Mert az igaz hogy a gyújtogatás többet visz, de ő is tud gyújtani meg gyilkolni, amit az óriások nem. Tehát egy 3óriás+1toli szövi ellen nagyon jó az 1óriás2gnóm1toli pl sztem, mert ugye az óriások nem tudnak gyújtani, gyilkolni, a tolit kiveszik a varik mindkét oldalon, és akkor ott már a gnómok vannak előnyben, mert ők beférnek tolival az óriáshoz gyújtani és gyilkolni. De ha nem túl aktív a szövi, akkor a gnómot semmiképp nem ajánlom... Kicsit nem figyelsz, és ugrik 90 házad 700 hekin...
Velem megtörtént, 2en gyújtogattak, a szövitől segítséget nem tudtam kapni, mert nem voltak gépnél, így 2 ori 2 készülit tudott gyújtani rajtam...

drhb 02-26-2006 22:14

Quote:

Azt most megmondom neked, hogy editelni könnyű utólag, és biza az eredeti szöveged úgy szólt,hogy véd a tűlélő a gyújtogatás ellen :) Szal nem ér itten átverni .)

"... akkor az emberei elleni akciók ellen még védettebb, és a gyújtogatás az épületek elleni."

Ez volt az eredeti szövegem. Na szerinted mit jelent? Ha az emberei elleni akcióknál véd, és a gyújtogatás épületek elleni, ezt állítom, akkor szerinted azt írtam, hogy az ellen is véd? Szerencsésebb lett volna az hogy 'de', ám így is csak első ránézésre félreérthető. Ráadásul ezzel a hozzászólásommal azokét akartam cáfolni, akik hadisként az óriást nagyságrendekkel a gnóm fölé akarták helyezni, különösen azt, hogy túlélő személyiséggel. Mert szerintem a túlélő személyiség nem sokat ér, az épületeket és a vagyont gyakrabban éri támadás.

Amúgy a súgó szerint a szieszta csak zsákmányszerzés ellen véd, és néhány hozzászólásból azt szűrtem ki, hogy vannak akik szerint ártó tolvajakciók ellen is. Ezzel kapcsolatban mi az igazság?

Békés 02-26-2006 22:28

Quote:

Originally Posted by drhb
"...
Amúgy a súgó szerint a szieszta csak zsákmányszerzés ellen véd, és néhány hozzászólásból azt szűrtem ki, hogy vannak akik szerint ártó tolvajakciók ellen is. Ezzel kapcsolatban mi az igazság?

Akkor lejebb is olvashattad volna, mivel a következő sor ez:

A varázslók meggyilkolása és a tekercslopás még nehezebb, ott csupán 20% hatásfokú, vagyis 80%-kal kevesebb.

Vagyis ha a varigyilok ártó toliakciónak minősül a nézetedben,/ mert az enyémben annak és zokon szoktam venni/ akkor véd.

drhb 02-27-2006 16:07

Quote:

Originally Posted by Békés
Akkor lejebb is olvashattad volna, mivel a következő sor ez:

A varázslók meggyilkolása és a tekercslopás még nehezebb, ott csupán 20% hatásfokú, vagyis 80%-kal kevesebb.

Vagyis ha a varigyilok ártó toliakciónak minősül a nézetedben,/ mert az enyémben annak és zokon szoktam venni/ akkor véd.

Hm, a varázslókat figyelmen kívül hagytam, mert hadisban gondolkodok. Viszont a katonák gyilkolása és a gyújtogatás ellen véd-e?

Xeper 02-27-2006 17:12

Quote:

Originally Posted by drhb
Hm, a varázslókat figyelmen kívül hagytam, mert hadisban gondolkodok. Viszont a katonák gyilkolása és a gyújtogatás ellen véd-e?

A szieszta minden ártó toliakciót 80%-kal, pusztán vagyon elleni akciókat 50%-kal gyengíti -a tekilopás az ártónak minősül (nálam), hiszen gyengül tőle a célország :)

Láma 02-27-2006 17:28

Quote:

Originally Posted by Xeper
A szieszta minden ártó toliakciót 80%-kal, pusztán vagyon elleni akciókat 50%-kal gyengíti -a tekilopás az ártónak minősül (nálam), hiszen gyengül tőle a célország :)

A varázslat hatása alatt minden, az óriás ellen irányuló tolvajakció 50%-kal kisebb zsákmányt képes szerezni. A varázslók meggyilkolása és a tekercslopás még nehezebb, ott csupán 20% hatásfokú, vagyis 80%-kal kevesebb.

Eza kettő közel sem jeletni az összes ártó akciót....

Xeper 02-27-2006 17:34

Quote:

Originally Posted by Láma
A varázslat hatása alatt minden, az óriás ellen irányuló tolvajakció 50%-kal kisebb zsákmányt képes szerezni. A varázslók meggyilkolása és a tekercslopás még nehezebb, ott csupán 20% hatásfokú, vagyis 80%-kal kevesebb.

Míg nem próbáltad, kérlek ne szólj be!

Láma 02-27-2006 17:52

Quote:

Míg nem próbáltad, kérlek ne szólj be!

Most minek írsz olyanokat, aminek semmi valóság alapja nincs?

Xeper 02-27-2006 17:58

Quote:

Originally Posted by Láma

Akkor ezt minek tulajdonítsam?
Arról nem én tehetek hogy a katonagyilok, emberrablás és a gyújtás nem került be a súgóba.

Láma 02-27-2006 18:00

Quote:

Akkor ezt minek tulajdonítsam?
Arról nem én tehetek hogy a katonagyilok, emberrablás és a gyújtás nem került be a súgóba.

De arról te tehetsz, hogy azt hiszed azok is 20%osak miközben 50%osak....

All times are GMT +1. The time now is 21:09.