![]() |
GNÓM vs. ÓRIÁS.. melik jobb?
várom a ötleteket :D
|
Quote:
Viszont Normál csoportokban nincs ilyen egy hadis szöviben kell az ORiás hadisok mellé Gnóm mindenképp vagy okr legalábbis. De varisnak az Oriás a jobb szivosága miatt. |
hm
Quote:
a gnóm jobb de csak 1500 heki felett.. |
Quote:
Mire gondoltad Varisnak vagy Tolisnak vagy Hadisnak?:D különben Varisnak sehány hekin sme jobb |
habár
a gnómót durván szét lehet csapni.. ha rászáll egy tolis-waris elfszövi akkor ajánlom neki a szabit ha az elfek nem csezték el a védelmet.. csak gondolj(atok) bele.. gyujtogatás, emberlopás, szárazvihar.. + rengés+ölés
|
Quote:
|
Eléggé környezettől függ, normál csopiban mf-nek óriást jobban bevállalnám mint a gnómot. A fent említettek miatt. Szöviben hadisnak inkább gnóm.
A-ban már (Half kedvéért :D mondjuk 2000 heki felett) jobbnak gondolom a gnómot. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Varisnak akárhol elveri az óriás a gnóm,de szerintem hadisként is :)
bár ez tényleg attól függ hogy hol vagy (pl.:anarchban csak óriást vállalnék be),de ha normálban egy jó szövetségben vagyok egy jó óriás varissal és egy jó tolvajjla akkor szivesen lennék tudós gnóm hadi is :) Csipi |
Quote:
ami sosem lesz:D |
-
jaj bocsi.. azt elfelejtetem elmondani hogy a hadis beálitotságot vegyük figyelembe.. warisnak maximálisan csak óriás.. én a napokban találkoztam egy gnóm warival akinek volt 60 tolija.. ( 1250 heki ) egy ölésből lejött majdnem 2000 wari.. és azt full kűvel megcsinálni.......
a hadis cucc már sztem nem egyértelmű.. az óriásoknak nemkell félniük a betonvédelmes elfektől viszont a gnómoknak annál inkább.. de tegyük fel egy olyan szövi az ellenfél akik 4 óriásal álnak fel ( ti mondjuk 4 gnómal áltok fel ), akkor nemgáz hogy gnóm vagy.. és ha az a illető gnóm jólcsinálja akkor nemtudnak neki ártozni mert tolival lehetne megszivatni de az óriás faj erre képtelen.. minden az ellenfél felálásán mulik.. egy 4 elfes waristolis szövi 1 nap alatt kicsinál egy 4 gnómal feláló szövit, viszont a 4 óriásal feláló szövi elégé megizadhat 4 gnómal szemben.. bár kitudja.. a személyektől függ :) |
-
és persze a hekiszám is nagyban változtathatja a dolgokat
|
Quote:
Ezért kell keverni a fajokat bár nem szoktam 4elfből álló szöviket látni túl sűrűn. |
Quote:
|
Szerintem az sem mind1 h melyik szinten játszol és mi a célod...
kék tizest akaers láttni az orineved után vagy vegetálsz és néha belépsz és játszadozzol... Igaz én Gnóm nem lennék 1szer voltam és elég volt... |
én vélemyényemet tudjátok..minden topicban oszotm...óriás is do king:p bár van egy gnómorim,csak h megnézzem mit ezsik rajta a sok nép,de hmm..na jó,nem rossz..jobb mint a hulla varázsló..egy picit...:p
|
Gnóm vs. Óriás
Kettő orim van, abból az egyik óriás, a másik gnóm.:) Az óriás egyértelműen varis fajnak lett kitalálva, a gnóm meg hadisnak jobb. Az óriás amúgy kezdőknek, vagy ücsörgősöknek való. A faji specialitása miatt eléggé jól védett faj. A gnómra figyelni kell. Ölhető az egysége (de még mennyire), több teki kopik (több tartalék kell). Szerintem mind a két faj jó. Egyikben se tudnék hibát találni. Szerintem azon két faj itt a H-ban, amik jól vannak belőve előny-hátrány szempontjából. |
a gnóm varisnak iszonyatosan rossz, restartom is volt miatta... 1 ölésre 400-1400 varimat ölék le hiába volt 3k tolim... az óriás varist pedig alig lehet ölni, főleg ha túlélő ;)
|
Csakazorias! (igy egybe)
Szerintem a gnom hiaba tud atalakulni, hiaba tobb a hadugyi tekije, nezzetek meg :) Oriasnak is +15% hadiero, es maris ott van mint a gnom. A gnomnak az erosebb tornyai szerintem elhanyagolhatoak, viszont faji varija szerintem merfoldekkel jobb az oriasnak mint a gnomnak. Gnommal amennyi tolvajt kell tartanod magasabb szinteken, annyival tobb varit tart az orias, es maris artozni tudja a gnomot :) (ez hadisra vonatkozik) Max. 5. szintre jo a gnom, mint hadisnak, de rengeteget kell lenni, es ha haboru van, akkor elkepzelheto, hogy elhullik az orszag eleg hamar...(es akkor hiaba van sereg...) |
Quote:
Nem folytatom tovább, szerintem hadisként mindkettő megállja a helyét, megvannak az előnyeik/hátrányaik, viszont varisnak csak az óriás. Tolisnak meg egyik sem. |
Korrekt volt ez az elemzes, koszonom :)
|
hat, szerintem kar szamolgatni, a hadis gnom szinte eletkeptelen, kiveve nagyon sok tolival. adott egy felelf,ember- par napig gyilkolja a varikat, ezutan mar kb a 3 hadis orias is tudja rengetni a negyedik eddig is tudta...
vedelemre szorul.... mfkent szerintem egy normalisabb szovi seperc alatt szetszedi, tekercs ide, tekercs oda. |
A túlélő személyiség mióta véd gyújtogatás ellen? Szerintem nem véd, hisz:
"Minden, az emberei ellen irányuló tolvaj és mágikus akció 30%-kal kisebb hatásfokú. Ide tartozik a varázslók meggyilkolása, a katonák meggyilkolása, a tolvajok mérgezése, az emberrablás és a tűzgolyó." Tehát az emberek ellen irányuló akciók, és biza a gyújtogatás az épületek elllen van, tehát gyújtogatás ellen nem érhet semmit. A gnóm meg ott jó hadisnak,hogy kevesebb őrtorony kell neki,hogy elérje az 1.3* védelemet és mellé rak egy rahedli lovast, azt aki beleköt az kaphat:) Amúgy persze lehet rengetni meg minden, de azért megint a 4vs1 szitu van, hogy mindenki rengeti, kell neki tartani egy adag vazsit, egy adag tolvajt és sok-sok hadsereget. De amúgy valóban kissé nehezebb vele jáccani. |
gyújtogatás ellen nem véd a túlélő
|
Akkor jól gondoltam mert DRHB irta, hogy véd.)
|
Quote:
és a hadis gnómnak-- hát, nemtom, én már próbáltam egészen kevés tolival is, és komolyabb bajok nem voltak, bár tény, hogy az nem is volt valami aktív ori.. |
Quote:
"...és ha túlélő, akkor az emberei elleni akciók ellen még védettebb, és a gyújtogatás az épületek elleni." Ezzel pont hogy tagadtam, hogy a gyújtogatás ellen védene, ha jobban elolvasod. Talán az 'és' helyett azt kellett volna írnom, hogy 'de'. Bizony, az ellen nem véd :) |
Azt most megmondom neked, hogy editelni könnyű utólag, és biza az eredeti szöveged úgy szólt,hogy véd a tűlélő a gyújtogatás ellen :) Szal nem ér itten átverni .)
|
Üdv!
Varinak egyértelműen az óriás a legjobb faj, viszont a hadinál már szövi függvénye. Mert az igaz hogy a gyújtogatás többet visz, de ő is tud gyújtani meg gyilkolni, amit az óriások nem. Tehát egy 3óriás+1toli szövi ellen nagyon jó az 1óriás2gnóm1toli pl sztem, mert ugye az óriások nem tudnak gyújtani, gyilkolni, a tolit kiveszik a varik mindkét oldalon, és akkor ott már a gnómok vannak előnyben, mert ők beférnek tolival az óriáshoz gyújtani és gyilkolni. De ha nem túl aktív a szövi, akkor a gnómot semmiképp nem ajánlom... Kicsit nem figyelsz, és ugrik 90 házad 700 hekin... Velem megtörtént, 2en gyújtogattak, a szövitől segítséget nem tudtam kapni, mert nem voltak gépnél, így 2 ori 2 készülit tudott gyújtani rajtam... |
Quote:
Ez volt az eredeti szövegem. Na szerinted mit jelent? Ha az emberei elleni akcióknál véd, és a gyújtogatás épületek elleni, ezt állítom, akkor szerinted azt írtam, hogy az ellen is véd? Szerencsésebb lett volna az hogy 'de', ám így is csak első ránézésre félreérthető. Ráadásul ezzel a hozzászólásommal azokét akartam cáfolni, akik hadisként az óriást nagyságrendekkel a gnóm fölé akarták helyezni, különösen azt, hogy túlélő személyiséggel. Mert szerintem a túlélő személyiség nem sokat ér, az épületeket és a vagyont gyakrabban éri támadás. Amúgy a súgó szerint a szieszta csak zsákmányszerzés ellen véd, és néhány hozzászólásból azt szűrtem ki, hogy vannak akik szerint ártó tolvajakciók ellen is. Ezzel kapcsolatban mi az igazság? |
Quote:
A varázslók meggyilkolása és a tekercslopás még nehezebb, ott csupán 20% hatásfokú, vagyis 80%-kal kevesebb. Vagyis ha a varigyilok ártó toliakciónak minősül a nézetedben,/ mert az enyémben annak és zokon szoktam venni/ akkor véd. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
A varázslat hatása alatt minden, az óriás ellen irányuló tolvajakció 50%-kal kisebb zsákmányt képes szerezni. A varázslók meggyilkolása és a tekercslopás még nehezebb, ott csupán 20% hatásfokú, vagyis 80%-kal kevesebb. Eza kettő közel sem jeletni az összes ártó akciót.... |
Quote:
|
Quote:
Most minek írsz olyanokat, aminek semmi valóság alapja nincs? |
Quote:
Arról nem én tehetek hogy a katonagyilok, emberrablás és a gyújtás nem került be a súgóba. |
Quote:
De arról te tehetsz, hogy azt hiszed azok is 20%osak miközben 50%osak.... |
All times are GMT +1. The time now is 21:09. |