Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Segítség (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=13)
-   -   Kérdezz! Felelünk? :) (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=209)

Toto 02-10-2006 07:29

Kérdezz! Felelünk? :)

Ezt a témát Phoenix szétoffolt segítő topicja miatt indítom.
Ha kérdésed van, akkor azt emeld ki valamilyen módon. (Pl. félkövér betű)
Aki segítő szndékú, azt megkérem, hogy a feltett kérdésre válaszoljon, és ha lehet, akkor a segítők az átláthatóság miatt ne egymással kezdjenek vitatkozni, offolni.

Ati 02-10-2006 08:13

Quote:

Originally Posted by Toto
Ezt a témát Phoenix szétoffolt segítő topicja miatt indítom.
Ha kérdésed van, akkor azt emeld ki valamilyen módon. (Pl. félkövér betű)
Aki segítő szndékú, azt megkérem, hogy a feltett kérdésre válaszoljon, és ha lehet, akkor a segítők az átláthatóság miatt ne egymással kezdjenek vitatkozni, offolni.

Az olvasatlan témák mindig félkövérrel jelennek meg, így csak annyi a teendő, hogy az adott téma megjelölésével nyit az illető egy új témát.

Ezt pedig hangsúlyoznám: új témát tessék nyitni, a régieket sokan nem olvassák, mondván, hogy 20-30 hozzászólás alatt már tuti meg lett válaszolva a kérdés. :)

Toto 02-10-2006 10:12

Én olyan témára gondoltam, ahol apró cseprő kérdéseket fel lehet tenni, olyanokat, amiket a fórumon is szoktak, de azért egy topicot biztos nem nyitna senki. Olyanokat, amikre azt szoktad válaszolni, hogy Súgó :)

De ha nem működik ez sem, akkor kérem a téma törlését :)

Toto 02-10-2006 10:14

A kérdés kiemelésével, meg azt szerettem volna elérni, hogy elkülönüljenek a kérdések, és a válaszok.... a témán belül .. :)

Ati 02-10-2006 13:23

Quote:

A kérdés kiemelésével, meg azt szerettem volna elérni, hogy elkülönüljenek a kérdések, és a válaszok.... a témán belül .. :)

Én tuti nem nézek be egy olyan topicba, ahol 10-20-nál több hozzászólás van, ott az eredeti kérdés már egész biztosan meg lett válaszolva, csak annak a fejtegetése megy tovább. :)

Toto 02-11-2006 07:51

TM, nem :P

Toto 02-11-2006 07:52

Hmm...
Mintha kaptam volna egy emailt, hogy TM kérdezett :D

Laca65 02-16-2006 04:16

Sziasztok! Egy kérdésem volna a játék helytartójával kapcsolatban. Valami oknál fogva nem hajlandó a tekiket írni úgy ahogy beállítottam. Minden más (képzés,varik) pontosan úgy működnek ahogy be van lőve, de a tekiket nem hajlandó. Már próbáltam úgy is, hogy mindent beállítottam 100-150-re de akkor is csak 5-6 darabot Ír összesen amikor manuálisan én el tudok indítani 4000 tekercs írását is. ja és a pénz is megvan hozzá.

Békés 02-16-2006 06:55

Quote:

Originally Posted by Laca65
Sziasztok! Egy kérdésem volna a játék helytartójával kapcsolatban. Valami oknál fogva nem hajlandó a tekiket írni úgy ahogy beállítottam. Minden más (képzés,varik) pontosan úgy működnek ahogy be van lőve, de a tekiket nem hajlandó. Már próbáltam úgy is, hogy mindent beállítottam 100-150-re de akkor is csak 5-6 darabot Ír összesen amikor manuálisan én el tudok indítani 4000 tekercs írását is. ja és a pénz is megvan hozzá.

Nézdmeg itt a HT-ban mennyire van beállitva a pénzösszeg, csak az álltalad beirt összeg felett fog tekit irni.
Ezért van az hogy csak 5-6 tekit ir körönként.
Tehát ha Te belövöd ezt az összeget pl 100 000 aranyra, és neked van 107 500 aranyad akkor csak a HT 7500 aranyért ir tekit.
Amikor Te iratod meg vele akkor felül bírálod a HT-t és ezért tudod akár mindet megiratni.

Minden pénzigényes feladat elhalasztása, ha ***** aranynál kevesebb pénz áll rendelkezésre.
Katonaképzés elhalasztása, ha ******aranynál kevesebb pénz áll rendelkezésre.
Tekercsírás elhalasztása, ha ******aranynál kevesebb pénz áll rendelkezésre.

Laca65 02-16-2006 07:50

Quote:

Originally Posted by Békés
Nézdmeg itt a HT-ban mennyire van beállitva a pénzösszeg, csak az álltalad beirt összeg felett fog tekit irni.
Ezért van az hogy csak 5-6 tekit ir körönként.
Tehát ha Te belövöd ezt az összeget pl 100 000 aranyra, és neked van 107 500 aranyad akkor csak a HT 7500 aranyért ir tekit.
Amikor Te iratod meg vele akkor felül bírálod a HT-t és ezért tudod akár mindet megiratni.
Minden pénzigényes feladat elhalasztása, ha ***** aranynál kevesebb pénz áll rendelkezésre.
Katonaképzés elhalasztása, ha ******aranynál kevesebb pénz áll rendelkezésre.
Tekercsírás elhalasztása, ha ******aranynál kevesebb pénz áll rendelkezésre.

1000 aranyra van beállítva, és a pénzem 3-4 milla között mozog.
tehát az én értelmezésem szerint csak akkor nem kellene írnia ha 1000 arany alatt van a pénzem. Úgyhogy köszi a tippet de ezek szerint nem ez a baj

Békés 02-16-2006 08:02

Quote:

1000 aranyra van beállítva, és a pénzem 3-4 milla között mozog.
tehát az én értelmezésem szerint csak akkor nem kellene írnia ha 1000 arany alatt van a pénzem. Úgyhogy köszi a tippet de ezek szerint nem ez a baj

Esetleg nincs benne ember?
Foglalkoztatás hogy áll?

Laca65 02-16-2006 08:04

Fogl: 88 %
hogy érted ezt az ember kérdést??

Laca65 02-16-2006 08:05

de amikor 99% volt a fogl. akkor sem volt jobb

Békés 02-16-2006 08:18

Quote:

de amikor 99% volt a fogl. akkor sem volt jobb

Arra gondoltam hátha minuszba van, de ez sem.

Az összes pénz igényes feladatnál sincs esetleg túlmagas összeg megállapitva?

Mennyi az irható tekik száma?
Írnokaink jelenleg 0 tekercs megírását tudják vállalni.
Ide mennyi van irva?
Esetleg nem elaprózódott a teki irás?

Laca65 02-16-2006 08:24

Quote:

Arra gondoltam hátha minuszba van, de ez sem.

Az összes pénz igényes feladatnál sincs esetleg túlmagas összeg megállapitva?

Mennyi az irható tekik száma?
Írnokaink jelenleg 0 tekercs megírását tudják vállalni.
Ide mennyi van irva?
Esetleg nem elaprózódott a teki irás?

pénzigényes: 5000
katona: 5000
teki: 1000
ezt állítottam be, hogy ne legyen megakadás.
írható tekik: 4800

most momentán 0 az írható mert manuálisan indítom a tekiírást, és hát nem tudok minden körben ott lenni. ezért elég sokat írnak az egyik körben.
az előző orimban ilyen gondom nem volt, csak egyszerüen itt nem értem.

Ati 02-16-2006 08:30

HT-nek megadhatod, hgy melyik tekercsből mennyit írjon. Ha az alacsonyra van véve, akkor hiába van pénzed vagy kapacitásod, nem fog többet írni (esetleg semmit, ha nullára van véve).

Békés 02-16-2006 08:32

Quote:

pénzigényes: 5000
katona: 5000
teki: 1000
ezt állítottam be, hogy ne legyen megakadás.
írható tekik: 4800

most momentán 0 az írható mert manuálisan indítom a tekiírást, és hát nem tudok minden körben ott lenni. ezért elég sokat írnak az egyik körben.
az előző orimban ilyen gondom nem volt, csak egyszerüen itt nem értem.

Tekercsírás felfüggesztése.
Ez nincs kipipálva?
Hány könyvtárad van?

Laca65 02-16-2006 08:41

Quote:

Tekercsírás felfüggesztése.
Ez nincs kipipálva?
Hány könyvtárad van?

nincs kipipálva, 48 könyvtáram van

de látom már te is erősen gondolkodsz mi a túró miatt van ez :)

Békés 02-16-2006 08:44

Quote:

nincs kipipálva, 48 könyvtáram van

de látom már te is erősen gondolkodsz mi a túró miatt van ez :)

DDD
Persze, de most már tippem sincs:(

Végeztesd ki a helytartót, és akkor az új talán jobban odafigyel a tekiirásra:D

Békés 02-16-2006 08:45

Quote:

Originally Posted by Ati
HT-nek megadhatod, hgy melyik tekercsből mennyit írjon. Ha az alacsonyra van véve, akkor hiába van pénzed vagy kapacitásod, nem fog többet írni (esetleg semmit, ha nullára van véve).

Hát erre már gondolni se mertem:)

Laca65 02-16-2006 08:47

ez sem jó, sokat adtam meg :)

Békés 02-16-2006 08:56

Quote:

ez sem jó, sokat adtam meg :)

Tiltsd le a tekiirást, amig benem ér az összes.
Utánna oszd el ahányfelé akarod irni de 4800 legyen a végeredmény.
Aztán engedélyeztesd a tekiirást.
Ekkor talán megjön a HT esze:)

Laca65 02-16-2006 09:04

Quote:

Tiltsd le a tekiirást, amig benem ér az összes.
Utánna oszd el ahányfelé akarod irni de 4800 legyen a végeredmény.
Aztán engedélyeztesd a tekiirást.
Ekkor talán megjön a HT esze:)

ok, remélem én is :)
köszi a tanácsokat

Békés 02-16-2006 09:11

Quote:

ok, remélem én is :)
köszi a tanácsokat

Szivessen:)
Ha nem megy keressmeg zöldben talánmég kitalálunk vmit.
Ha rájössz a megoldásra aztis megirhatnád akár ide is, hagy okosodjon más is.
Köcc.

Laca65 02-17-2006 05:13

Quote:

Ha nem megy keressmeg zöldben talánmég kitalálunk vmit.
Ha rájössz a megoldásra aztis megirhatnád akár ide is, hagy okosodjon más is.
Köcc.

Szóval jó ötlet volt ez a letiltás, köszi.
nem tudom mi a magyarázata, de a lényeg hogy sikerült. Hagytam teljesen kifutni a tekiírást és utána újra beállítottam. Bár most is egy körben írja mind az 6500 tekit, de legalább a HT indította el.
mindjárt körülnézek még az oriban hátha lesz még egy két kérdésem :D
köszi mégegyszer

Békés 02-17-2006 07:32

Quote:

Szóval jó ötlet volt ez a letiltás, köszi.
nem tudom mi a magyarázata, de a lényeg hogy sikerült. Hagytam teljesen kifutni a tekiírást és utána újra beállítottam. Bár most is egy körben írja mind az 6500 tekit, de legalább a HT indította el.
mindjárt körülnézek még az oriban hátha lesz még egy két kérdésem :D
köszi mégegyszer

Akkor ez megoldódott:)

Bozsó Dániel 02-17-2006 19:14

Hány téma van összesen, és hogy tudom mindegyiket sorbavenni, illetve hol vannak a témák ( A New Posts-környékén vagy vagy 40 téma de ez az összes?)?

Ati 02-17-2006 19:17

Quote:

Originally Posted by Bozsó Dániel
Hány téma van összesen, és hogy tudom mindegyiket sorbavenni, illetve hol vannak a témák ( A New Posts-környékén vagy vagy 40 téma de ez az összes?)?

Igen, ebben a főtámában (Segítség új játékosoknak) ez az összes. Ha egyéb témában van kérdésed, nyugodtan nyiss megfelelő témacímmel újat, és tedd fel a kérdést.

Toto 02-17-2006 19:50

Quote:

Originally Posted by Ati
Igen, ebben a főtámában (Segítség új játékosoknak) ez az összes. Ha egyéb témában van kérdésed, nyugodtan nyiss megfelelő témacímmel újat, és tedd fel a kérdést.

Igen, nehogy véletlenül itt tedd fel a kérdést... :p :p

Ati 02-17-2006 19:53

Quote:

Igen, nehogy véletlenül itt tedd fel a kérdést... :p :p

Egy topic 600. oldalán feltenni egy oda nem illő kérdést nem épp a legcélravezetőbb dolog, főleg ha választ is szeretne a kérdező. :)

Toto 02-17-2006 20:00

És amikor majd 600 topic lesz, mert minden kérdésnek nyitunk egyet? :)

Ati 02-17-2006 20:01

Quote:

És amikor majd 600 topic lesz, mert minden kérdésnek nyitunk egyet? :)

Hidd el, hogy ha valaki keres valamit, akkor sokkal hamarabb megtalálja, ha az a téma címe, mintha 6000 üzenetet kell végigolvasnia, amik közül 5980-nak nincs semmi köze az adott témához.

Toto 02-17-2006 20:12

Én ezt is értem, de egy kérdést feltehet több ember is, és meg lehet válaszolni többször is. Ha egy hónapon belül 5ször kérdezi meg 5 ember, hogy egy szinten lehet-e több ori, akkor 5ször válaszolunk rá....
én sem arra gondoltam, hogy 6000 üznetben kell végigböngészni, hogy "valaki esetleg megkérdezte-e már, amit én akarok" :)

Ati 02-17-2006 20:18

Quote:

Én ezt is értem, de egy kérdést feltehet több ember is, és meg lehet válaszolni többször is. Ha egy hónapon belül 5ször kérdezi meg 5 ember, hogy egy szinten lehet-e több ori, akkor 5ször válaszolunk rá....
én sem arra gondoltam, hogy 6000 üznetben kell végigböngészni, hogy "valaki esetleg megkérdezte-e már, amit én akarok" :)

Persze, ez óhatatlanul is elő fog fordulni. Ezért jobb, ha külön témák vannak, és az a téma pládául, hogy "Lehet-e egy szinten több orim?". Így mindenki tudja miről van szó benne. Ha abban a témában később valaki megkérdeni, hogy mikor van a V-ben körváltás, akkor igen kevesen fognak rá válaszolni, hiszen a "Lehet-e egy szintem több orim?" kérdésre megkapta a választ a kérdező, a továbbiakban csak ezzel kapcsolatos beszélgetések mennek az adott témában. És akit ez nem érdekel, az nem olvassa, hiába tudna válaszolni az új kérdésre.

Toto 02-17-2006 20:25

OK.
Miért nem a Lost-ot nézed? :D

Békés 02-17-2006 20:43

Quote:

OK.
Miért nem a Lost-ot nézed? :D

Szerinted miért ugy van a profiknál elrendezve a lakás , hogy a gép elől is lássák a TV-t:D

director 02-17-2006 20:45

Quote:

Szerinted miért ugy van a profiknál elrendezve a lakás , hogy a gép elől is lássák a TV-t:D

az igazán profiknál nincs tv :P

Békés 02-17-2006 20:48

Quote:

Originally Posted by director
az igazán profiknál nincs tv :P

Muszály, Békésnének is kell vmivel foglalkoznia mikor lefoglalom mindkét gépet:p

BeeLord 02-19-2006 17:07

Légyszi segítsetek

Nem olvastam ezta topicot, nem tudom miről volt eddig szó, de erre választ kérek: meggömböztem egy országot magam előtt 16 körre. 400el több hektárja van, de mind lerombolva neki. Semmije nincs 17 tolvajon kívül, és azokat se tudom hol laknak. A legfurcsább hogy loptam tőle tekercset, és minden egyes lopásnál egyre több(!) mágiatekercs jött, a többiből nulla. Ugyanakkor a hírnevem egy centit nem változott, pedig az ellenfél ország óriás. Hogy is van ez?:confused:

Senki 02-19-2006 17:55

Quote:

Originally Posted by BeeLord
Nem olvastam ezta topicot, nem tudom miről volt eddig szó, de erre választ kérek: meggömböztem egy országot magam előtt 16 körre. 400el több hektárja van, de mind lerombolva neki. Semmije nincs 17 tolvajon kívül, és azokat se tudom hol laknak. A legfurcsább hogy loptam tőle tekercset, és minden egyes lopásnál egyre több(!) mágiatekercs jött, a többiből nulla. Ugyanakkor a hírnevem egy centit nem változott, pedig az ellenfél ország óriás. Hogy is van ez?:confused:

hát a 17 tolija azóta el is ment már ha nem volt kocsmája (mert ügye nem rögtön mennek el hanem körváltáskor...) amúgy meg attól is függ mennyit lopsz, hogy neked is mennyi tekid van. amiből neked nincs, abból nem lopsz mástól se... szóval neki sok volt, neked kevés és az arányok annál jobbak lettek minél többedd lett a lopással tehát tehát annál többet hozhattál... ;)

All times are GMT +1. The time now is 16:38.