Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Segítség (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=13)
-   -   Kérdések 1/Aval kapcsolatban (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=208)

Half 02-09-2006 21:26

Kérdések 1/Aval kapcsolatban

Szövetésgi háboruban a két legnagyobb tag aránya számit. ÉS a tagok számának különbsége.

Egyéniben viszont csaka atglétszám különbség???

ez nem tiszta teljesen! lécci segitsetek:D

-Fegya- 02-09-2006 22:56

Quote:

Originally Posted by Half
Szövetésgi háboruban a két legnagyobb tag aránya számit. ÉS a tagok számának különbsége.

Azért lett bevezetve kláncsatában a két legnagyobb tag aránya, hogy az óriás oris 1 fős klánok ne verhessék szét a kicsiket.
Egyéni csatában semmi sem indokolná, hogy számítson a két legnagyobb tag aránya, hisz nem kerülnek egymás közelébe a kis és a nagy orik.

Békés 02-09-2006 23:26

Quote:

Originally Posted by Half

Egyéniben igen csak a taglétszám.

Egyéni támadáskor fontos szerepe van a támadó és a támadott ország szövetségében levő; tagok számának. A legtöbb zsákmányt akkor szerezheted, ha egyenlő; taglétszámú szövetségek tagja a két ország. Minél nagyobb az eltérés (bármely irányba), annál kevesebb lesz a zsákmány (pl foglalt föld).

Half 02-10-2006 01:02

Köszönöm szépena válaszokat. Nekem ezek nem voltak egyértelmüek a sugó alapján.

-Fegya- 02-10-2006 07:29

Miért nem tudok a VIP saját pontlistámra régi SZK-s orikat felvenni? A keresőben megtalálom ezeket az orikat, de a saját pontlistámba nem kerülnek be.

A mostanában aktív SZK-s orikat símán be tudom venni...

Ati 02-10-2006 08:15

Quote:

Originally Posted by -Fegya-
Miért nem tudok a VIP saját pontlistámra régi SZK-s orikat felvenni? A keresőben megtalálom ezeket az orikat, de a saját pontlistámba nem kerülnek be.

A mostanában aktív SZK-s orikat símán be tudom venni...

Akik kiestek a pontlistából, azokat nem tudod felvenni. (Pontosabban fel tudod, és meg is jelennek, amint visszalépnek.)

-Fegya- 02-10-2006 08:36

Quote:

Originally Posted by Ati
Akik kiestek a pontlistából, azokat nem tudod felvenni. (Pontosabban fel tudod, és meg is jelennek, amint visszalépnek.)

Köszi, értem! Rájöhettem volna...

BeeLord 07-02-2006 16:40

Noh, a topic címe kérdések 1/A-val kapcsolatban. Nos nekem lenne millió kérdésem, megpróbálom a lényegeseket leírni.

Készülök szép lassan fellépni az első szintre, de még fingom sincs, mi zajlik ott. Hallottam olyamiről, hogy főleg a csoport teteje felé a varázsló és a tolvaj országok gyakorlatilag életképtelenek. Egyértelmű, hogy csak hadisnak éri meg tehát lenni. Aztán a fajok szempontjából: ork ütni, törpe nyersanyagot termelni, elf kaját termelni hasznos. De melyikkel hogy érdemes játszani? Milyen arányban, és hogy(piaci mozgatással?) tartsak íjakat/eliteket/lovasokat? Továbbá mi a legjobb, leghatásosabb klánfelállás? Megéri-e 10en lenni? Esetleg egy fős klánként lehet-e boldogulni?

Ilyesmik érdekelnének engem a leginkább. Aki tud válaszoljon már, kössz előre is:)

Szecsa 07-02-2006 20:38

Ezekre a valaszokra/tapasztalatokra en is kivancsi lennek :)

Synkel 07-02-2006 21:30

Quote:

Originally Posted by BeeLord
Noh, a topic címe kérdések 1/A-val kapcsolatban. Nos nekem lenne millió kérdésem, megpróbálom a lényegeseket leírni.

Készülök szép lassan fellépni az első szintre, de még fingom sincs, mi zajlik ott. Hallottam olyamiről, hogy főleg a csoport teteje felé a varázsló és a tolvaj országok gyakorlatilag életképtelenek. Egyértelmű, hogy csak hadisnak éri meg tehát lenni. Aztán a fajok szempontjából: ork ütni, törpe nyersanyagot termelni, elf kaját termelni hasznos. De melyikkel hogy érdemes játszani? Milyen arányban, és hogy(piaci mozgatással?) tartsak íjakat/eliteket/lovasokat? Továbbá mi a legjobb, leghatásosabb klánfelállás? Megéri-e 10en lenni? Esetleg egy fős klánként lehet-e boldogulni?

Ilyesmik érdekelnének engem a leginkább. Aki tud válaszoljon már, kössz előre is:)

Néhány kérdére a válasz: Tarts íjakat, és sok pénzt bankokkal védve. Ha ütni akarsz, majd lecseréled lovakra, de ha menet közben is mindkettőt tartasz, tőled viszi mindneki a földet.
Támadási formaként szinte kizárólag a földszerzés a szokás, fosztás, puszti vagy mészár egészen elenyésző.
Tolisoknak nagyon nagy gond, hogy 10k értékkülönbségénl a zsákmány 0-val egyenlő, ezért egy bizonyos hekiszám fölött gyakorlatilag csak éplistát szerezni jók, ami ugyan elég fontos, de nem annyira, hogy érdemes legyen hagyományos értelemben vett tolisokat tartani, azokat ugyanis a gyengébb hadisok is beverik.
Fajok: Ember félelf és hulla kevés van, de a többiekkel azért lehet boldogulni. A csak fordulni akaró, és biztonsági játékot játszó egyszemélyes klánok közt túlnyomóan elfek vannak, lévén elég szép bónuszokat kapnak a védekező harcmodorra. Mivel első orid ez A-ban, szerintem mindenképp egy klánban kéne kezdj, ahol a többiektől eltanulhatod a csoport sajátosságait, mert egyszemélyesben valószínű sokkal nehezebb lesz.

Ja igen: nekem jár itt a szám ,de valójában én is újonc vagyok még:)

Senki 07-03-2006 08:33

Syn: sok rosszat nem mondtál. sőt igazából egyáltalán nem mondtál rosszat, és legalább vetted a fáradságot, hogy összeírjad :D
igen kb ennyi amit így elsőre el lehet mondani, amúgy meg túl általános a kérdés, azért nem nagyon válaszolt senki :p...

Colony 07-03-2006 09:10

Quote:

Originally Posted by Senki
Syn: sok rosszat nem mondtál. sőt igazából egyáltalán nem mondtál rosszat, és legalább vetted a fáradságot, hogy összeírjad :D
igen kb ennyi amit így elsőre el lehet mondani, amúgy meg túl általános a kérdés, azért nem nagyon válaszolt senki :p...

Tegnap én is elkezdtem egy választ írni, de feladtam:cool:
Tényleg túl általános a kérdés és egy válaszban nem igazán jött össze az összefoglalás, mert semmi konkrétumra nem kérdezett rá!
De Synkel válasza tényleg nagyon jó!!!

BeeLord: Ha konkrétumokat és irányzott tanácsot is kérnél, legalább némi infót árulj el, hogy fordulni szeretnél személyiségért vagy hosszabb távon gondolkozol?, milyen fajjal?, ütögetni vagy felfedezni? stb...

Cyby_ 07-03-2006 10:05

Quote:

Originally Posted by Colony
Tegnap én is elkezdtem egy választ írni, de feladtam:cool:
Tényleg túl általános a kérdés és egy válaszban nem igazán jött össze az összefoglalás, mert semmi konkrétumra nem kérdezett rá!
De Synkel válasza tényleg nagyon jó!!!

BeeLord: Ha konkrétumokat és irányzott tanácsot is kérnél, legalább némi infót árulj el, hogy fordulni szeretnél személyiségért vagy hosszabb távon gondolkozol?, milyen fajjal?, ütögetni vagy felfedezni? stb...

Nekem lenne egy konkrét kérdésem:ha én szemáélyiségért akarok csak menni 1/a-ba és amit pl ott választok utsónak azt kapom a kövinek alapba..tehát ha ork harcos vok 1/a-ba utánna fordulásnál a harcos szemáélyiség lesz alapba+amit akkor ép választok???

BeeLord 07-03-2006 10:07

Mivel első országom lesz az A-ban, először csak békésen fordulni szeretnék felfedezgetéssel. Ehhez mi ajánlott akkor? Elf? És akkor itt jön be a kérdés, hogy az íjászokat elfnél toronyban tartsam-e? Mert ügyi az elfnek megéri, viszont akkor nem tudok olyan nagy támadóseregre váltani, ha hirtelen szükségem van rá...:confused:

BeeLord 07-03-2006 10:13

Újabb konkrétum a pénzzel kapcsolatban: azt írtátok sok bank kell - ergo tartsam a pénzt az országban, ne forgassam a piacon tekikben?

Illetve az elfnek mi a szerepe ilyen stílusban egy szövetségben? Kaját termel a közös raktárba?

aúú 07-03-2006 10:17

Quote:

Originally Posted by Cyby_
Nekem lenne egy konkrét kérdésem:ha én szemáélyiségért akarok csak menni 1/a-ba és amit pl ott választok utsónak azt kapom a kövinek alapba..tehát ha ork harcos vok 1/a-ba utánna fordulásnál a harcos szemáélyiség lesz alapba+amit akkor ép választok???

A fordulás után minden rendelkezésre álló személyiség helyre új személyiséget szabadon választhatsz, ugyanúgy mintha szintet lépnél... tehát ez esetben 2 személyiséget választhatsz majd és azt te döntöd el melyiket és nem befolyásolja, hogy mi voltál 1/a-ban, vagy bármelyik más csoportban...

Colony 07-03-2006 10:18

Quote:

Originally Posted by Cyby_

Nincs olyan, hogy "alap". Mikor több személyiséggel játszol, minden szint lépéskor belehet állítani, mit akarsz.
Pl: Ha 5-ös szinten kerekedő-vándor vagy, a 4-es szintre lépve lehetsz túdós-túlélő.

aúú 07-03-2006 10:25

Quote:

Mivel első országom lesz az A-ban, először csak békésen fordulni szeretnék felfedezgetéssel. Ehhez mi ajánlott akkor? Elf? És akkor itt jön be a kérdés, hogy az íjászokat elfnél toronyban tartsam-e? Mert ügyi az elfnek megéri, viszont akkor nem tudok olyan nagy támadóseregre váltani, ha hirtelen szükségem van rá...

Azt, hogy az elfed íjászait toronyban tartsd e, attól függ, hogy milyen szövibe kerülsz... logikusan, ha támadó klánban leszel, ahol neked is részt kell venni a támadásban akkor ne legyen minden íjász toronyban... ha viszont védekezni akartok, akkor minden íjászot legyen toronyban, mert úgy leszel beton elf...

Quote:

Újabb konkrétum a pénzzel kapcsolatban: azt írtátok sok bank kell - ergo tartsam a pénzt az országban, ne forgassam a piacon tekikben?

Illetve az elfnek mi a szerepe ilyen stílusban egy szövetségben? Kaját termel a közös raktárba?

A sok bank akkor kell, ha kereskedő vagy, de azt meg nem feltétlenül ajánlanám elfként... amúgy 25 bank elegendő ahhoz, hogy akár a max pénzedet is megvédd... pénz pedig azért kell az oriba, hogy ha sereget akarsz cserélni, akkor tudj cserélni, de természetesen a piaci manipulálással is lehet kísérletezni, mert az is pénzt hoz és "védi" is a kint lévő cuccaidat.
Kaját is lehet persze vele termelni, de a védő szerepe jelentősen nagyobb, mint a kaja termelő szerepe (gondolj bele, egy óriással is lehet kaját termelni elég jól, de az sosem védekezik annyira dúrván mint egy elf)...

BeeLord 07-03-2006 10:39

Ha pedig védekező típusú, felfedezgetéssel haladó elf vagyok, mit ajánlasz? Gazdálkodó személyiséget? Hisz gondolom a klánom irányába kell valamit tennem. Fegyvert termelni, bányászkodni nem érdemes elf-fel. Marad a tekercsírás, kajatermelés...

Colony 07-03-2006 10:50

Quote:

Ha pedig védekező típusú, felfedezgetéssel haladó elf vagyok, mit ajánlasz? Gazdálkodó személyiséget? Hisz gondolom a klánom irányába kell valamit tennem. Fegyvert termelni, bányászkodni nem érdemes elf-fel. Marad a tekercsírás, kajatermelés...

Szerintem személyiséget ne válasz mig klánba nem lépsz!
Attól függ a klánnak mire lenne szüksége. Elképzelhető, hogy kaját kéne termelni, de lehet ez már megvan oldva. Lehet egy kereskedőre van szükségük, akinek van 100 bankja, full tornyos ijásza és átraknak hozzád 3-4 milliárdot olyan banknak, hogyha szükségük van mindig legyen kéznél arany, vagy támadáshoz is kellenél akkor min. egy túdós kéne stb...

Szóval ezt klánhoz kell igazítani.

aúú 07-03-2006 10:59

Quote:

Ahogy Colony írta függ attól is, hogy mire van szüksége a klánnak, de hacsak nem kifejezetten pénztermelésre beálló kereskedő elf-re, akkor én a tudós személyiséget ajánlom, mert az kaja termelésben és védekezésben is segít egyaránt, ha szükséges... és mivel az elf eleve jól termel kaját, ezért az már nem lényeg, hogy 5%-al több vagy kevesebb kaját termelsz e (gazdálkodó 10%, tudós 5%), míg az, hogy a sereged, a varijaid és a tolijaid 5%-al gyengébbek vagy sem, igencsak számít...

BeeLord 07-03-2006 12:08

Na már kezdem kapisgálni, köszönöm segítségetek:)

Láma 07-03-2006 12:38

Nincs mit.

Grabi 07-03-2006 13:44

annyit még hozzá h egy klánnak az is megéri ha betoníjjként végigvéded a 1000 kört nem adsz addig semmit se a közösbe míg lépés előtt kiárulsz nekik

Synkel 07-03-2006 20:58

Quote:

Originally Posted by Hüpike
annyit még hozzá h egy klánnak az is megéri ha betoníjjként végigvéded a 1000 kört nem adsz addig semmit se a közösbe míg lépés előtt kiárulsz nekik

Ez is egy megoldás. Szal a végeredmény az, hogy ha klánba lépsz, akkor úgyis a klán érdekeinek megfelelően kell az oridat összeállítani, különben kitesznek, és kereshetsz másik klánt. Ha jó a klánod, nem lesz bajod a fordulással sem, hiszen nekik is érdekük, hogy az orid ellássa a feladatát, bármi legyen is az, meg érdekük, hogy fordulás előtt, mikor kiárulsz ott hagyd nekik a pénzed:)

monro 07-05-2006 09:14

Quote:

Üdv Urak.

1. a csopi elején a tolis varis orik NEM életképtelenek, CSAK eddig nem volt értelme itt ilyennek lenni. Ugyanis egyetlen klán tagjai uralták a felső régiót mindenki más több tíz vagy százezer pontra volt tőlük. Butaság lett volna tolis-varis orikat építeni ott ahol nincs mire kihasználni.

2. fajok --- sztem ez egyéni beállítottság és ráfordítható idő kérdése. Én spec imádom az orkot, de ha csak napi 3x tudok ránézni akkor inkább gnómot vagy óriást választanék. Mondjuk ez a kérdés teljesen általános nem 1A specifikus sztem.

3. Hányan éri meg klánban lenni? ... hmmm...
Ez a leginkább elgondolkodtató kérdés, mert többféle stratégia is működhet. Sztem a legésszerűbb ha kicsiben kezditek. 2-3-4 fő és amint beleerősödtetek a helyetekbe (ezt ugy veszitek észre, hogy a piacon több egységtek van mint otthon) akkor vagy üttök vagy bevesztek egy uj tagot. Mindenképpen azt javasolnám,hogy csak akkor bővüljön a klán ha teljesen beleerősödött a környezetébe.

4. Kik kellenek egy klánba?
Egy hosszútávon működni akaró klán akiket nem "tápol" valami amerikai nagybácsi annak mindenképpen meg kell oldani a termelését. Fegyver, gabona, nyersanyag... Ehhez ugye kell 1x egy törpe és a gabonához vagy elf vagy óriás, de végülis lehet gnóm is és azt bármire át lehet alakítani késöbb.

Mindig annak kell "termelnie" a többiek részére is aki "biztonságos helyen van éppen.

Meg is fogalmazhatjuk egy induló klán legfontosabb feladatát:
Tedd olyan helyre a termelő országodat, ahol a legminimálisabb veszélynek van kitéve. Ezt is lehet többféle képpen. Mehet egyedül vagy adhatsz mellé kíséretet, vagy együtt mentek végig de ez esetben mindenkinél el kell osztani a termelés terheit, különben leszedik a leggyengébb láncszemet.

A törpén kivül a klán többi faját megint az határozza meg sztem, hogy mennyit vagytok játékban. A leg univerzálisabb mindenre használható faj nyilván a gnóm,mivel neki az előnyei a tekercsek száma bármilyen jellegű országgá alakítható. Egyébként a klántervezést egyénileg a játékidőhöz és a céljaitok egybevetése mellett lehet ésszerűen meghatározni.

Kevés játékkal - óriás, elf
Sok játékidővel - bármilyen faj ami szimpi

Markal 08-19-2006 16:49

Segitség

Az igaz ha az 1/A ban 50x belépek az orimba, vesztettem?
De ha csak 49x lépek be kicsinálnak nem?:confused:

Senki 08-19-2006 16:55

Quote:

Originally Posted by Markal (Post 29143)
Az igaz ha az 1/A ban 50x belépek az orimba, vesztettem?
De ha csak 49x lépek be kicsinálnak nem?:confused:

ez hülyeség. teljesen, akárhonnét nézzük :D akitől hallottad ezt, azt verd le sereggel, vagy rengessed le tudomisén :D..
50-szer cserélhetsz szövetséget amíg ott vagy.

persze minden egyes szövetség váltás drága. minél többedik annál több földedbe kerül. ezért általában nem váltogatod, hanem max 2 vagy 3-szor cserélsz, azalatt meg is találod a neked való csapatot :D

Arwyl szelleme 08-19-2006 19:23

Quote:

Originally Posted by Senki (Post 29144)
ez hülyeség. teljesen, akárhonnét nézzük :D akitől hallottad ezt, azt verd le sereggel, vagy rengessed le tudomisén :D..
50-szer cserélhetsz szövetséget amíg ott vagy.

persze minden egyes szövetség váltás drága. minél többedik annál több földedbe kerül. ezért általában nem váltogatod, hanem max 2 vagy 3-szor cserélsz, azalatt meg is találod a neked való csapatot :D

Kicsit durva lenne az 50. belépésem valahová... :eek:

Senki 08-20-2006 09:09

Quote:

Originally Posted by Arwyl szelleme (Post 29151)
Kicsit durva lenne az 50. belépésem valahová... :eek:

jah... szép lene teszem azt 15000 hekiről visszapottyanni 7500-ra :eek: :D:D:D:D:D

exair 08-20-2006 14:20

naponta kb 20szor nezek be az orijaimba wapon keresztul, vagy itthonrol, szoval vicces lenne, ha ez igaz lenne :D

Markal 08-21-2006 08:56

"FONTOS! Ötven belépés után nem tudsz új szövetséget alapítani, vagy meglévő szövetségbe lépni! Ha ennyi idő alatt sem teljesíti országod az 5. szintre továbblépés feltételeit, akkor a játékot elvesztetted. (Ha lelépsz az ötödik szintre, a szövetségi belépések száma nullázódik.)"

Ahogy értelmezem a súgót az ötven belépés az országomra vonatkozik?:(

Colony 08-21-2006 09:44

Quote:

Originally Posted by Markal (Post 29205)
"FONTOS! Ötven belépés után nem tudsz új szövetséget alapítani, vagy meglévő szövetségbe lépni! Ha ennyi idő alatt sem teljesíti országod az 5. szintre továbblépés feltételeit, akkor a játékot elvesztetted. (Ha lelépsz az ötödik szintre, a szövetségi belépések száma nullázódik.)"

Ahogy értelmezem a súgót az ötven belépés az országomra vonatkozik?:(

Igen is meg nem is!

Nem is igazán értem a kérdésed! Szóval az ötven belépés nem arra vonatkozik, hogy az országodba belépsz, hanem országod maximum 50 alkalommal léphet szövetségbe vagy alapíthat sajátot! Ha erre lettél volna kiváncsi???

Markal 08-21-2006 12:09

Quote:

Originally Posted by Colony (Post 29208)
Igen is meg nem is!

Nem is igazán értem a kérdésed! Szóval az ötven belépés nem arra vonatkozik, hogy az országodba belépsz, hanem országod maximum 50 alkalommal léphet szövetségbe vagy alapíthat sajátot! Ha erre lettél volna kiváncsi???

Kösz az infót

sifu 11-29-2006 17:22

sziasztok!

lehet h. már mindenkinek világos de valaki magyarázza már el h. ha egyedül támadok 1 orit akkor a támadó és védő értéket uúgy kell számolni mint a többi szinten(vagy ha nem akkor mi változik és milyen %-ban)?????

és uezt szeretném kérdezni a klán támadásról is!
milyen értékek számítanak bele és mik nem ami viszont teljesen új érték az %-ban mennyi???

valaki azt mondta h. a föl le támadás 30% és nem 10 mint máshol!
pl. ilyenekre gondolok!

annyi féle fajta számítást hallottam már h. nem tudom eldönteni melyik a jó!
és mivel kezdő vok az 1-ben ezért kicsit meg vok zavarodva!:(

előre is köszi

Remedy 11-29-2006 17:29

Quote:

Originally Posted by sifu (Post 47802)
sziasztok!

lehet h. már mindenkinek világos de valaki magyarázza már el h. ha egyedül támadok 1 orit akkor a támadó és védő értéket uúgy kell számolni mint a többi szinten(vagy ha nem akkor mi változik és milyen %-ban)?????

és uezt szeretném kérdezni a klán támadásról is!
milyen értékek számítanak bele és mik nem ami viszont teljesen új érték az %-ban mennyi???

valaki azt mondta h. a föl le támadás 30% és nem 10 mint máshol!
pl. ilyenekre gondolok!

annyi féle fajta számítást hallottam már h. nem tudom eldönteni melyik a jó!
és mivel kezdő vok az 1-ben ezért kicsit meg vok zavarodva!:(

előre is köszi

Egyeniben ugyanaz, mf bonusz, szovisegitseg nincs.

Klanutesnel nincs tabornok bonusz, nincs felfele 10%, nincs verszomj+vedelem bonusz.

sifu 11-29-2006 17:57

tehát ha egyedül megyek akkor minden uúgy van mintha mf lennék?

és ha klánban nyomjuk akkor kinek a támadó és védő ereje számít?
vagy mindenkinek kiszámolva külön(a fent említett értékek nélkül)és össze adva?

Remedy 11-29-2006 18:07

Quote:

Originally Posted by sifu (Post 47811)

és ha klánban nyomjuk akkor kinek a támadó és védő ereje számít?
vagy mindenkinek kiszámolva külön(a fent említett értékek nélkül)és össze adva?

igen
lasd also kerdesed
igen

Smooth Scroller 11-29-2006 18:46

Quote:

Originally Posted by sifu (Post 47811)

de nehogy hozzaszamold az mf bonuszt!

Remedy 11-29-2006 18:49

Quote:

Originally Posted by Smooth Scroller (Post 47832)
de nehogy hozzaszamold az mf bonuszt!

tokmind1, mert akkor nyilvan az ellenhez is hozzaszamolja :P

All times are GMT +1. The time now is 07:28.