![]() |
Hadisarc, szabályozott keretek között.
Hadisarc, szabályozott keretek között.
Tisztában vagyok Attila állásfoglalásával a hadi sarcot illetően, sejtem, hogy milyen okok vezethettek az állásfoglalás kiadásához. Ennek ellenére mégis a hadi sarc bevezetésére tennék egy javaslatot. A hadi sarc, szabályozott keretek között a diplomácia egyik lehetősége lenne, mint ahogy ez a való életben is van. A javaslatom lényege az, hogy a hadisarc, nem egy msn-en vagy egyéb kommunikációs csatornán kerülne megbeszélésre. A megbeszélés a játékon belül történne üzenetben. A hadisarc és a békeszerződés a diplomácia menüpont egy al menüje lehetne, ahol a felek meghatároznák a hadi sarc összegét és az ezért járó béke (MNT) időtartamát. Tehát eddig egy lapfül a diplomáciában, két legördülő menü és egy elfogad/elutasít feliratú gomb. Véleményem szerint a hadisarc valamelyest színesítené a játékot, nagyobb szerepet kapnának ez által a tolvaj és varázsló akciók. Előtérbe kerülhetnének a diplomácia képességek. Esetleg háborús jóvátételként is lehetne használni. A szabályozás: - Hadisarc és az ezt követő békeszerződés csak a 4. szintöl felfelé jöhetne létre. - A hadi sarc minimális és maximális összege 50-1000millió arany. - A békeszerződés minimális és maximális időtartama 2-26hét. - A békeszerződés a lejárat előtt fel nem bontható egyik fél részéről sem, szintlépéssel viszont automatikusan törlődik. - A megállapodás akkor jön létre, ha mindkét fél rákattintott az e célra készült űrlapon/bejelentőn található elfogad gombra. Innentől kezdve a felek között határozott idejű MNT jön létre. A vesztes féltől levonódik a hadi sarc összege. - A hadisarcot megkapó játékos egy a távolságtól független, két körös karaván segítségével kapja meg a hadisarcot. - Ha a békekötés szövetség vagy klán vezérek között történik akkor az MNT is klán vagy szövetségi szintű lesz. Esetlegesen a fizetett hadisarc lehet egyenesen arányos a békemegállapodás idejével és nem felek határoznák meg, elkerülendő azt hogy kéthetente 1milliárdot áttoljon valaki egy baráti országnak. A hadisarcot lehetne még kötni bizonyos számu támadó akcióhoz is, legyen ez ártó tolvaj, mágikus vagy katonai akció. |
A hadisarc modul 90%-ban elkészült, mielőtt elvetésre került volna, így tesztben teljesen jól lehetett sarcolgatni, de az éles játékba soha nem került be.
A modulnak két fő hátulütője volt: az egyik az ezzel elkövetett csalások számának várható elszaporodása, a másik egy általános ellenszenv a játékosok részéről, hogy egy ilyen modul "megalázó", amikor nem épp csalásra van használva. Jelenleg nincsenek olyan irányú tervek, hogy ez az irányvonal fel legyen élesztve. |
Quote:
Háborúk lezárásakor a vesztes fél a való életben is fizet jóvátételt, még ha megalázó is. Ez normális dolog. Ha lelopják az orkomat akkor én csak ezen a módon tudom visszaszerezni a kárt, ha az ellen elkölti a pénzt. Neki is jobb lenne, mintha "Végképp eltörölném" :-P Vagy szabira kényszerülne. |
Gyula 4.-es szinttől felfelé hamarabb szabizik valaki minthogy akárkinek is hadisarcot fizessenek :) csak ennyit akartam hozzáfűzni
|
Quote:
|
Quote:
Nekem nem tetszik. |
Quote:
|
Quote:
Például hadisarc csak akkor lenne kiszabható, ha valós hadiesemények előznék meg. Károkozás, majd a károkozó elleni akciók. És a mértéke is legyen elfogadható, kifizethető. |
Quote:
Ha valaki legény a károkozásban akkor vállalja fel a következményeit is, ha alúlmarad. Azt azonban elképzelhetőnek tartom, hogy csak a harcot kezdeményező felet súlythassa Hadisarc, a támadó és győztes agresszor ne követelhesse azt. |
Quote:
Az sztem nem jó ha nagyon lekorlátozzuk az összeget, mert kb annyit érne akkor mint anarchban a vérdíj, emellett minden háborúban más és más az anyagi veszteség. 1-ik ötletem hogy legyen vmennyire viphez kötött, pontosabban úgy hogy feltétele legyen a hadüzenet, és ennek a megszüntetésének egyik lehetőségeként. 2. hogy a rendszer a hadisarc mértékét a tényleges támadóakciók alapján korlátozza, terület függően. (ez kiszürné a támadás nélküli pénz átadósdit. illetve az irreálisan nagy követeléseket. emellett figyelembe venné hogy nem úgyanaz a kár mértéke 400hekin, mint 2000-en.) Kiegésziteném még ezzel is: Quote:
|
egyszerüsiteném:)) amennyi a veszteség annyi lenne a hadisarc:)) innentől ki lehetne küszöbölni az ugymond álsarcokat:))
Szerintem. Amugy én is támogatnám. Mert ugye nagyon ütni se lehet az ellent:)) mert még jelent a végén |
Ez nekem is megfordult már a fejembe,és sztem egy nagyon jó ötlet!!támogatom:)
|
Quote:
Ráadásul a hadisarc, nem csak kárpótlás, hanem egyfajta profit is a háborúkban, így általában több mint a veszteségek!!! Quote:
|
Quote:
Persze van olyan is, amit te mondasz, de sokkal ritkább. |
őőőőő Már bocs de ki az aki ezelőtt használta a sarcoltatást ???? mert pl. akiket le lehet győzni annyira hogy meglehessen sarcoltatni azoknak általában nincs pénzük :)
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Quote:
Amúgy sztem kéne olyan megszoritás is, hogy lekorlátozni a mértékét, hogy ne lehessen teljesen kisemmizni egy orit a sarcal... |
A fix összeg csábíthat a visszaélésekre./kell 100-500 milla akkor abba hagyom, ez sokak számára megfizethetetlen/.
De: Elgondolkoztam egy olyan verzión hogy a hadüzivel történő háború lezárásaként megállapodnak a felek a hadisarcban, ami nem fix összeg lenne, hanem az adott ország jövedelmének, termelésének 5-10%-a. Időtartama lehetne 1-4 hét. A rendszer levonja és tartalékolja a sarc mértékét, amit a megállapodásban rögzitett keretek közt lehetne átkaravánoltatni. Az időtartam nem kopna szabadság alatt, nehogy igy kilehessen kerülni a fizetést. Persze a vesztes csökkenthetné a sarc mennyiségét avval, hogy visszaveszi a termelését, de ezáltal a saját fejlődését is lelassítja. |
Quote:
A vesztes fél mindíg fizet. (Az is fizetség, ha az oroszok elviszik a királyi ékszereket, meg a gyárakat...csak itt más formában kell megvalósítani |
Quote:
1. szal élezett oriknak nem kell sarcot fizetni, mert termelésük sincs??? 2. így tudna a topos termelő nagyon könnyen leadni pénzt folyamatosan |
Quote:
Ezzel együtt a hadisarc bevezetését nem támogatom, túlságosan is visszaélésre csábító, valamint, a rendes orim általában nem rendelkezik 50 millás tartalékkal (még a B-ben sem, 1400 hekin), szóval, ha valaki ennyivel akarna sarcolni, akkor az nem jön össze neki, akármennyire is szed szét! (Ha van is, akkor is hamarabb elköltöm, mint felmerülhetne bennem, hogy talán ki kéne fizetni.) |
én sem támogatom a hadisarcot. eddig a tolvajok többségét meg lehetett kérni néhány lopás után, hogy keressenek más célpontot, de ezután a hadisarccal jönnének.
és egyébként is: ha nem adok hadisarcot, akkor mit fog csinálni az ellen? törlésig fog ütni? :) |
Quote:
|
Quote:
-evvel kilehet küszöbölni a termelés hiányát Legvégső esetben amikor semmilyen termelő egysége nincs, ( ez belépne akkor ha a termelőegységek, /bánya, tanya, kovácsműhely/ területe 10% alatt lenne) az ország készpénz állományának 5-10%-a vonódna le. 2.A hadisarc megkötésének időpontjában a kétfél max 4 kör távolságra lehet egymástól. Igy nincs nagyon lehetőség topos orit sarcolni. |
Persze ez egyenlőre csak fikció mert ilyen irányú tervek nincsenek Ati szerint.
Ez is hasonló tervezgetés, mint volt a hűbérúri álmodozgatás anno az 5/X fórumán. Talán még a régiek emlékeznek rá. |
Quote:
Lelopsz valakit aki bebizonyítja, hogy erősebb, beüt párszor, leöli a tolijaidat a szövije..stb Mi a jobb neked? Fizetsz egy 50-10 millás hadisarcot, úgy, hogy eladsz 2.5-5K egységet, vagy ha lemészárolnak 10K egységedet, és lepusztítják az orid 20% át? (a szabit hagyjuk, mert lehet megvárnak, vagy mondjuk szeretnél játszani) |
Quote:
nem fognak megelégedni ezzel az 50 millás sarccal, mondván mi ez? alamizsna... legalábbis az a gyanum, sokan így gondolkodnak... vagy akkor szigorúan be kell határolni mennyi lehet az összege, ha megoldható... |
Quote:
És az alamizsnáról. Ha nem szerezhetek lopással fosztással felét se, akkor az is jó, de a mértékén lehet ötletelni. És a hadisarc kiharcolása DICSŐSÉG is, hisz egyértelmű bizonyítéka a győzelemnek. |
sztem 2 összetevőből kéne állnia a mértékének korlátozásának:
1. függjön az országok nagyságától és a háború hosszától (nem a napokat hanem a csaták számát értem ezalatt), így harc nélkül nem lehet sarc. 2. az ország vagyonának a 10 vagy 20%-a legyen a maximum értéke. ebbe beletartozna:ugyebár az arany, a piacon lévő áruk pontos értéke, illetve az országban lévő összes rúna, drágakő, a nyersanyagok (fegyver, gabona is) raktárkapacitás feletti része illetve a tekercsek 20k db szám feletti része, és a katonák férőhely feletti része szintén ide esne. Sztem ez a 2 kitétel pontosan korlátozná a hadisarc mértékét. A 2. beszabályozza hogy ne lehessen kisemmizni egy országot és reális határok között tartsa a dolgot, viszont az eldugott tartalékokat is beleszámolja. Emelett ha az 1. kitételt pontosan kidolgozzuk akkor lényegében, korlátozva is lenne a visszaélések ellen. Úgy gondoltam, hogy a 2érték közül a kisebbik a számit mindig. vagyis kisorikból ne lehessen kisajtolni óriási sarcokat (még ha több millió tekije van akkor se), mert a károk ott jelentéktelenebbek. És ne lehessen max sarcot kérni 2sereg után sem. |
Szeretném még az elején leszögezni hogy nem arra gondoltam hogy a hadi sarc kötelező érvényü lenne, csak egy lehetőség a konfliktusok lezárására.
Nem biztos hogy jó ha a hadisarc mértékét a megvívott csaták után határoznánk meg, mert károkozás a gyújtogatás az egységek gyilkolása vagy a rengetés is. Gondolom nem lenne egyszerü minden egyes iylen eseményt tárolni még egy szervernek sem. Pénze bárkinek lehet hogy ha akarja, sok topic arrol szól a tartalékokrol, most hogy szóba kerül a hadi sarc lehetősége már nincs tartalékunk? Ha ez az ára a békének biztos hogy megoldom, adok el egységet, azt amelyiket én szeretném, inkább mint hogy az összesbe belemészároljanak többször is, ráadásul emiatt a katmorálom a bányász béka alfele alatt van és könnyű préda leszek a többi országnak is. Baráti sarcok: javaslatomban szereplő legmagasabb érték az 1milliárd. Ha csalással akarok pénzt szerezni, nekem egyszerübb és kevésbé feltünő módszernek látszik a piaci átutalás mint a baráti sarc. Felvetődött az is hogy kössük viphez ezt a lehetőséget. Felöllem lehet, nem tulajdonítok neki túl sok jelentőséget. tehát a hadi sarcnak legyen felétele valamilyen katonai akció, de hogy számoljuk mindezt és próbáljuk mindennek az értékét nyílvántartani azt nem támogatom. Azt viszont elfogadhatónak tartom hogy a hadisarc felső határa és az országok területe között legyen valamiylen egyenes arányosság. Hogy a sarc legyen a termelés X%-a azt megint csak nem támogatom, hiszen igy könnyen palira lehet venni a másikat. A termelésem leginkább úgy alakul ahogy aztén irányítom. |
Hmmm azért érdekes ez az egész topic annó a fórumon mindenki amellett vol hogy ne lehessen megsarcoltatni az orikat erre pár hónappal jön a kontra azoktól akik akkor csöndbe voltak hogy hoppá mégiscsak jó volna az a sarcoltatás ..... most akkor döntsük már el melyik rendszert szeretjük
belegondolva ha ez megvalósulna pár nap avgy hét múlva jönne a topic auzoktól akiket megsarcoltak ....... |
Quote:
|
Quote:
Amúgy meg Gyula ha ez bevezetésre kerülne és ne talán tán olyan helyzetbe kerülsz hogy vesztesen jössz ki egy szöviháborúból te az addig nehezen összegyüjtött pénzed egy szóra odaadnád a pénzed ? :confused: Főleg ha több lehetőséged is van pl. szabizni bontani fölfele elütni magad ...... Nem értem ezt a sarcoltatos dolgot de lehet velem van a baj .... |
Quote:
Dragi, igen, elképzelhetőnek tartom hogy bizonyos körülmények között fizetnék egy bizonyos összeget a békéért. Mert lehet hogy ki tundék alkudni egy oylan összeget ami nekem kevesebb lenne mint az elszenvedett kár, esetleg az ország ujra inditása mert épp valaki teljesen leamortizálja. |
Quote:
|
Quote:
Másrészt a javaslat arrol szólt hogy a hadisarc határozott idejü és felbonthatatlan mnt-vel párosulni. Dragon légyszives itt is olvasd el figyelmesen a legelső hozzászólást. |
Quote:
ezért mondtam, hogy valamilyen keretek közé kéne szorítkozni. például ahogy Gyula felvetette a hekit,meg lehetne oldani biztos, hogy bizonyos intervallumokban mozogjon. mondjuk 200-400 heki, 401-600 heki, stb... és ezekre ugyanaz a mértékű sarcot lehessen legfeljebb követelni...bár ezt nem tudom hogy lehet figyelemmel tartani, de ehhez nem is értek. nem kötelező? persze, hogy nem az, végülis erre találták ki a törlésig ütés büntetését...de... |
All times are GMT +1. The time now is 14:16. |