Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megbeszélések (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=35)
-   -   1A klánszövetség (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1957)

-Fegya- 07-07-2007 15:26

1A klánszövetség

Az egymással szövetségben álló klánokat klánszövetségnek nevezem.
A klánszövetség (röviden klánszövi) klánjainak tagjai
-földleadás nélkül alapíthatnak új klánt vagy léphetnek át szövetséges klánba.
-karavánt indíthatnak más szövetséges klánban lévő országnak.
-szabadon cserélhetnek információt egymással
Ötletem lényege ennyi. Ha megvalósulna az ötletem, akkor két 1A-s problémán is segítene.
1. Nem kell senkinek csak azért földet vesztenie, hogy klántámadást tudjon indítani. Jelenleg sokszor csak azért kell ki-be lépkedni, hogy megközelíthető legyen a kiszemelt ellenfél. Viszont ez egy idő után annyi földvesztéssel jár, hogy már nem éri meg a klánból kilépni.
2. Nagyon gyakori az 1A-ban, hogy egy nagyobb létszámú klánból kilép pár ország és új klánt alakít. Ilyenkor mindig fennáll a gyanú, hogy az anyaklán utalásokkal, információval segíti a kisklánt. Mivel az utalást karavánnal legalizálnám és klánszövi esetén megengedném az információk átadását, megszűnne egy elég gyakori JKSZ.
Javaslatom nem okozna olyan drasztikus változást, mint Monro szerintem jó javaslata az 1A alszövetség topicban (http://forum.queosia.com/showpost.ph...&postcount=139), így talán többen támogathatják.
Ötletem megvalósítását így képzelem:
1. Bármelyik jelenlegi klán vezére nyilatkozhat arról, hogy klánszövit hoz létre. Evvel a nyilatkozattal a klánszövi megalakult. A klánba tartozó összes ország tagja lesz a klánszövinek.
2. Ha valaki belép egy olyan klánba, amelyik klánszövihez tartozik, akkor a belépő automatikusan a klánszövi tagja is lesz.
3. Ha valaki kilép egy olyan klánból, amelyik tagja egy klánszövinek, akkor kilépésével a klántagságot elveszti, de nem veszti el a klánszövi tagságot. Tehát lehet SZK-s ori is klánszövi tag.
4. Ha egy SZK-n lévő klánszövi tag ország új klánt alakít, akkor az új klán automatikusan a klánszövi részévé válik. Ehhez a klánalapításhoz nem kell földet leadni.
5. Nem kell földet leadni a klánba lépéshez azon SZK-s országoknak, akik tagjai valamelyik klánszövinek és saját klánszövis klánba akarnak belépni.
6. 1A-n kívül utoljára 2000-ben voltam szöviben. Így nem igazán ismerem a karavánt, de gondolom, az alsóbb szintek mintájára megvalósítható lenne a klánszövi klánjai vagy esetleg a klánszövi különböző klánban lévő országai közötti karavánozás VIP esetén.
7. Engedélyezném a klánszövi minden országa közötti információcserét (gömbök, épületlista, klán taglista, stb.). Jó lenne esetleg egy külön klánszövi fórum vagy a jelenlegi klánfórumot közösen használhatná a klánszövi minden tagja.
8. Klánszöviből kilépni csak úgy lehet, hogy
- valaki kilép klánjából és olyan klánba jelentkezik, amelyik nem tagja a klánszövinek. Természetesen ilyenkor földet kell leadnia a belépéshez.
- valaki elhagyja az 1A-t.(lefordul, anarchba kerül, töröl)
9. Természetesen a egy klánszövihez tartozó országok semmilyen módon sem támadhatják egymást.
10. A klánszövit egy tartós kapcsolatnak gondolom. Ezért valósítanám meg úgy, ahogy leírtam. Nem engednék meg semmiféle más módon csatlakozást a klánszövihez, csak úgy, ahogy leírtam. Így biztosítható, hogy ne csatlakozhasson valaki csak azért, hogy megtakarítson földleadást.
11. A klánszövi tartósságát növelné, hogy bár földet nem kell leadni klánszövis klánhoz való csatlakozás esetén, de az ország szövitörténetébe beletartozna minden klánba való belépése. Így, ha elhagyja egy ország a klánszövit, akkor sok földet kéne leadnia, hiszen már sok klánban volt.

Nézzünk egy példát. Az A nevű klán 10 országból áll. Szeretnének együtt maradni, de együtt nem tudnak klántámadni. Ha 2 országot kizárnának a klánból, akkor ellenfelük mellé kerülnének a pontlistában. Ha aztán ez a két ország vissza akar kerülni klánjába, akkor földet kell leadniuk. Ez a két ország rosszul jár azért is, mert nem részesül a klántámadás sikeréből meg azért is, mert a visszalépéshez földet kell leadnia.
Klánszövi esetén az A nevű klán vezére klánját klánszövivé alakítja. Kizárja a 2 tagot, akik így SZK-ra kerülnek, de tagjai maradnak a klánszövinek. A klánban maradt 8 ország a kiszemelt klán mellé kerül és indíthatja a támadást. A kilépett 2 ország néhány kör eltelte után földleadás nélkül visszaléphet klánjába, hisz klánszövi tagságuk megmaradt és olyan klánba jelentkeznek, amelyik az ő klánszövijükhöz tartozik.
Másik példa. Az A nevű klán 10 országból áll. Úgy itélik meg, hogy három hadisuk több sikeres klántámadást indíthatna külön klánban. Ezért klánszövit alapítanak, a 3 hadis országot kizárják a klánból. A 3 ori közül az egyik új klánt alapít (B klán), természetesen földleadás nélkül. A másik kettő pedig jelentkezik ebbe az új klánba, szintén földleadás nélkül, hiszen azonos klánszövihez tartoznak. A 3 ország máris indíthatja a klántámadást. A 3 ország hosszabb távon nem életképes, mert gazdasági épületet nem tartanak. Ezért a 7 országból álló A klán karavánnal tápolja őket. Így hárman együtt több sikeres klántámadást is indíthatnak piacon keresztüli JKSZ-s utalások nélkül. Ha már nincs a közelükben ellenfél, akkor akár visszamehetnek régi klánjukba földleadás nélkül vagy kívülről felvesznek egy tagot, aki így csatlakozik a klánszövihez és így már 11 tagú lesz a klánszövi, vagy egyikük kilép és megalakítja a C klánt és akkor már 3 klán tartozik a klánszövihez.
Egyelőre ennyi.

Grabi 07-07-2007 15:42

nem tudom biztosan, hogy ez jó ötlet-e. felmerültek már néhány dolgok. adva van az A klán 10 fős 3 ork ki akar menni klánszövibe. van egy 8 fős klán, aminek van egy jó nagy elfe, tehát megéri a 3 orknak támadni őket. no ez a 8 fősben van tanya, kovács...ezért az orkok lazán átütik úgy, hogy ég világon semmitől sem kell tartaniuk csak attol, hogy visszamegy a 8 fős. ez inkorrekt, eddig kétszer le kellett adniuk földet, ami már komoly tényező volt, hogy megéri-e ezzel együtt azt a kockázatot, hogy a 8 fős visszajön-e.
ha ezt bevezitek a topban található 4 klán orkjai nagy előnyben lennének.

kérdéseim, ami nem világos:
1. a 3 ork ugye csak pénzt és infot kap, nem a 10 fős klán egész klánvédelmét?
2. lent a szövikaraván csak közelre éri meg, A-ban pedig simán lesznek ezentúl 30-40-50-60 körökre is a szövik egymástól, ezért itt tuti másképpen kell gondolkodni a karavánt.

-Fegya- 07-07-2007 15:55

Quote:

Originally Posted by Hüpike (Post 108067)
nem tudom biztosan, hogy ez jó ötlet-e. felmerültek már néhány dolgok. adva van az A klán 10 fős 3 ork ki akar menni klánszövibe. van egy 8 fős klán, aminek van egy jó nagy elfe, tehát megéri a 3 orknak támadni őket. no ez a 8 fősben van tanya, kovács...ezért az orkok lazán átütik úgy, hogy ég világon semmitől sem kell tartaniuk csak attol, hogy visszamegy a 8 fős. ez inkorrekt, eddig kétszer le kellett adniuk földet, ami már komoly tényező volt, hogy megéri-e ezzel együtt azt a kockázatot, hogy a 8 fős visszajön-e.
ha ezt bevezitek a topban található 4 klán orkjai nagy előnyben lennének.

A topban lévő orkoknak nem lenne jelentős előny, mert a legnagyobb országok aránya jelentősen csökkenti a földfoglalást. Ennél sokkal nagyobb hátrány, ami most van, miszerint úgy tudok csatázni, ha kilépek a klánomból.

Quote:

kérdéseim, ami nem világos:
1. a 3 ork ugye csak pénzt és infot kap, nem a 10 fős klán egész klánvédelmét?

A 3 ork önálló klánt alkot, csak pénzt és infot kap.
Quote:

2. lent a szövikaraván csak közelre éri meg, A-ban pedig simán lesznek ezentúl 30-40-50-60 körökre is a szövik egymástól, ezért itt tuti másképpen kell gondolkodni a karavánt.

Igazad van, itt valahogy másképp kellene karavánozni.

Grabi 07-07-2007 16:03

Fegya nem érted, mondok példát akkor. hangsúlyozom ez csak sajátvélemény, lehet butaság.
van a pannonfölde pár orkkal és irgalmatlan sok pénzzel. eddig csak a két földleadás (és az mnt-k) hátráltatta őket, hogy bárkit beverjenek, mert a 4 klánban az összestől hoznának földet.
és ugyanez mehet kicsibe, példa a saját klánomból. 500k-s orkok, 170kig éri meg ütni bárkit. eddig csak a földleadás korlátozta, hogy össze ne álljanak a pici klánok ellen, bocs most nincs előttem a klánlista de gondolok az 1,5-1,7m-en lévő "gyengébb" klánok ellen.

összegzésként ahogy olvasom te a két földleadást akarod megszűntetni és azt mondod, hogy ezzel nincsenek előnyben a támadófajok? de igenis nagy előnyben vannak, mert eddig bele kellett kalkulálni a két leadást, most meg csak a visszajövetelt.

-Fegya- 07-07-2007 16:20

Quote:

Originally Posted by Hüpike (Post 108069)
összegzésként ahogy olvasom te a két földleadást akarod megszűntetni és azt mondod, hogy ezzel nincsenek előnyben a támadófajok? de igenis nagy előnyben vannak, mert eddig bele kellett kalkulálni a két leadást, most meg csak a visszajövetelt.

Tényleg meg akarom szüntetni a földleadást, ha egy csapat tartósan együtt akar maradni. Ez tényleg jó a hadisoknak, ha vannak, akik ellátják őket. De nemcsak a nagy területű hadisoknak jó. Jó ez az éppen feljutó szöviknek is, hiszen ők is könnyebben tudnának klántámadni.
Nem tartom jó szabályozásnak, hogy ki kell lépnem ahhoz, hogy támadhassak. Jobb lenne, ha egy csapat tartósan együtt maradhatna legalább klánszövi szinten.

Grabi 07-07-2007 16:26

én is jobban szeretném ha együtt lehetne egy csapat és én is szeretném, ha egy kisklán megtámad ne azon kelljen gondolkodnom, honnan a túróba van ennek ennyi lova és még le is bontott és vissza is építi...eddig ez egy bevett szokás volt, hogy végy egy-két-három orkot adj melléjük rengeteg pénzt, tedd őket kisklánba üssenek 2-3mat és jöjjenek vissza.

de hangsúlyozom ezt sokan szeretnének csak a harmadik pontnál megáll a tudomány, a pénznél. komolyabb pénz pedig csak a fenti 4 klánnak van.
szóval ne haragudj, hogy ezt mondom, ez 99%-ig a 4 klánnak fog szólni és mégjobban el fog tolódni a pontlista ezen a négy klán felé.
eddig egy aktív és közepes pénzzel megáldott csapat fel tudott jönni ide, gondolok itt a torpedókra. de most ha jön vki kiáll pár ork és bumm.

tudom nem elsősorban én vagyok a célközönség, de engem nem győztél meg, hogy ez a többi klán felé egy korrekt és jó változtatás lenne.

wand 07-07-2007 16:28

Quote:

Originally Posted by -Fegya- (Post 108066)
vagy egyikük kilép és megalakítja a C klánt és akkor már 3 klán tartozik a klánszövihez.
.

majd megint kilép egy tag és megalakítja D klánt, majd E-t, majd F-et.
a végén 50en vannak egy klánszöviben.
de jön szerencsétlen XY ori aki nem tagja semmiféle klánszövinek, szerinted mekkora esélye lesz bármire, ha 50 ori jáccik ellene legálisan??

bocs de nem támogatom.

2 problémát akarsz megoldani:
1.
Quote:

1. Nem kell senkinek csak azért földet vesztenie, hogy klántámadást tudjon indítani. Jelenleg sokszor csak azért kell ki-be lépkedni, hogy megközelíthető legyen a kiszemelt ellenfél. Viszont ez egy idő után annyi földvesztéssel jár, hogy már nem éri meg a klánból kilépni.
keress rá más megoldást, pl. lehetne maximálni a ki-belépéssel leadandó földet

2.
Quote:

2. Nagyon gyakori az 1A-ban, hogy egy nagyobb létszámú klánból kilép pár ország és új klánt alakít. Ilyenkor mindig fennáll a gyanú, hogy az anyaklán utalásokkal, információval segíti a kisklánt. Mivel az utalást karavánnal legalizálnám és klánszövi esetén megengedném az információk átadását, megszűnne egy elég gyakori JKSZ.
azért ne az legyen már a JKSZ megszüntetésének a módja, hogy kijelentjük lehet JKSZ-elni, és ezzel megszűnik a JKSZ, végülis ha ez bejön akkor kinevezhetjük az 1/A-t egy nagy anarch csopinak :)

-Fegya- 07-07-2007 16:53

Quote:

Originally Posted by wand (Post 108076)
majd megint kilép egy tag és megalakítja D klánt, majd E-t, majd F-et.
a végén 50en vannak egy klánszöviben.
de jön szerencsétlen XY ori aki nem tagja semmiféle klánszövinek, szerinted mekkora esélye lesz bármire, ha 50 ori jáccik ellene legálisan??

bocs de nem támogatom.

Nagy bajnak tartanád, ha az 1A 2-3-4-5 óriás csapat harcává változna? Ebben az esetben a 2-3-4-5 óriás csapat versengene, hogy melyikükhöz fog tartozni az éppen feljutó, sehová sem tartozó ori, hiszen minden új tag tovább erősítené a csapatot.

Quote:

Originally Posted by wand (Post 108076)
azért ne az legyen már a JKSZ megszüntetésének a módja, hogy kijelentjük lehet JKSZ-elni, és ezzel megszűnik a JKSZ, végülis ha ez bejön akkor kinevezhetjük az 1/A-t egy nagy anarch csopinak :)

Ami most szabálytalan, de nem ellenőrizhető, annak egy részét korlátok között szabályossá teszem. Attól kezdve, hogy a szabályok megengednek valamit, már nem JKSZ, hanem szabályos játék.

wand 07-07-2007 17:09

Quote:

Originally Posted by -Fegya- (Post 108082)
Nagy bajnak tartanád, ha az 1A 2-3-4-5 óriás csapat harcává változna? Ebben az esetben a 2-3-4-5 óriás csapat versengene, hogy melyikükhöz fog tartozni az éppen feljutó, sehová sem tartozó ori, hiszen minden új tag tovább erősítené a csapatot.

és ha én nem akarok egyik óriás cspat tagja sem lenni, akkor szívjak? :D

lehet az elején még lenne 2-3-4 óriás csapat, de hamar lenne 1 akihez sokkaltöbb ori tartozik és játsza verne le a többi óriás csapatot, azt a végén lenne 1 óriás csapat +pár törpe csapat :D

bár a gondolattal eljátszva meg lehetne csinálni de egy külön csopiba (mondjuk 1/A+) ahová 1/A-ból lehetne csak tovább lépni, nem lenne piac csak lopni, rabolni lehetne a csapatok közt klánrakin át pakolhatnál seregeket és egy akció zsákmányát egyedül a két csapat össz nagyságának aránya határozná meg.. :rolleyes:

Quote:

Ami most szabálytalan, de nem ellenőrizhető, annak egy részét korlátok között szabályossá teszem. Attól kezdve, hogy a szabályok megengednek valamit, már nem JKSZ, hanem szabályos játék.
atól mert valamit nem tudunk betartani, még nem megoldás, hogy mostantól legyen szabályos, és le van tudva a gond..
ennyirővel még jelentsük ki, hogy a földátutalás is szabályos, és máris nem kell soha senkit anarchba tenni :)

Grabi 07-08-2007 04:55

baaahh...elmentem egy picit, gondoltam bekapcs még a gépet csicsi előtt, hátha az A titánjai vitatkoznak erről, erre semmi. hát sajnálom fegya :(

Zsáni 07-08-2007 08:59

Quote:

Originally Posted by Hüpike (Post 108123)
baaahh...elmentem egy picit, gondoltam bekapcs még a gépet csicsi előtt, hátha az A titánjai vitatkoznak erről, erre semmi. hát sajnálom fegya :(

off: buliznak a nagyok közül páran, még várj egy kicsit :)

-Fegya- 07-08-2007 09:39

Quote:

Originally Posted by wand (Post 108086)
lehet az elején még lenne 2-3-4 óriás csapat, de hamar lenne 1 akihez sokkaltöbb ori tartozik és játsza verne le a többi óriás csapatot, azt a végén lenne 1 óriás csapat +pár törpe csapat :D

Ebben igazat adok. Én odáig eljutottam a javaslat megfogalmazásakor, hogy valószínűleg kialakulna néhány óriás csapat és azok versengenének egymással. De nem gondoltam arra, hogy nagyon sokan a győztes csapathoz szeretnek tartozni és ezért, ha valamelyik csapat egy kicsit erősebb a többinél, akkor tömegesen csatlakoznak hozzájuk. Eszembe juthatott volna annál is inkább, mert volt már ilyen a hódító történetében.

Quote:

Originally Posted by wand (Post 108086)
atól mert valamit nem tudunk betartani, még nem megoldás, hogy mostantól legyen szabályos, és le van tudva a gond..
ennyirővel még jelentsük ki, hogy a földátutalás is szabályos, és máris nem kell soha senkit anarchba tenni :)

Eszem ágában sincs legalizálni a JKSZ-t. Ha deklarálom, hogy egy csapat összetartozik, akkor már nem JKSZ az információcsere. Ha az utalás helyett karaván van, akkor a karaván nyilván nem JKSZ.
Általánosságban, ha a szabályok úgy módosulnak, hogy feleslegessé válik a JKSZ, akkor sokkal kevesebb lesz a JKSZ.

Mivel komoly veszélye van, hogy javaslatommal kialakul 1 óriás csapat és egyeduralkodóvá válik az 1A-ban, ilyen formában már nem tartom jónak javaslatomat.

merlin 07-08-2007 10:03

Quote:

Originally Posted by -Fegya- (Post 108143)
Mivel komoly veszélye van, hogy javaslatommal kialakul 1 óriás csapat és egyeduralkodóvá válik az 1A-ban, ilyen formában már nem tartom jónak javaslatomat.

akkor ezt meg is beszéltük

Ati 07-08-2007 11:57

Az anarchista csoportban sajnos remekül látszik, hogy mi történik, ha korlátlan mértékeket ölthet egy szövetség -- ott egy adott ember -- hatásköre. (Más kérdés, hogy nem értem a csoport többi tagja ott miért nem fog össze az adott egy ember ellen, és miért csak ölbe tett kézzel néz, hogy jajj nem engednek játszani, és különösen miért engedte, hogy ez a helyzet kialakuljon, de ez nem ehhez a témához tartozik.)

Azt gondolom, hogy semmiképpen nem egészséges, ha egy frissen fellépő országnak mindenképp egy más meglévő nagy szövetséghez kell tartoznia, különben esélytelen. Legyen esélye neki is, néhány frissen fellépővel közösen arra, hogy ha top1 nem is lesz, de fordulhasson, anélkül, hogy a top országok életébe és háborúiba bele kellene folynia.

Reaktor 07-08-2007 18:01

Hát a javaslat jelen formájában nem jó irányba vinné az A-t, de vannak benne nagyon jó ötletek, kisebb részek amik továbbgondolva különálló javaslattá alakulhatnának, és ezek a kis részek sokat javítanának a játékon.

Fegya rávilágít néhány nagyon jelentős problémára.

Quote:

Ez ma a legnagyobb probléma, és gondoljunk csak bele.
A Felfedezésváltozással együtt hatalmas változáson ment át a földszerzés.

A/ fedezni egy bizonyos méret után elképesztően drága, azaz gyakorlatilag nem éri meg.

B/ Ha valaki támadó szellemű játékos, és sikeresen is csatázik az helyett is előbb-utóbb csak a CSÁSZÁR jár jól. A ráállásokhoz szükséges ki-be lépések földszükséglete nagyon hamar eléri, meghaladja a zsákmányolható föld mennyiségét.

Sajnos a mai rendszer a stratégiai lehetőségeket is baromira leredukálja.
Ha egy nagyobb ország földleadás vállalásával klánráállás történik, akkor ott nincs mese, támadni kell. (nem lehet taktikázni, hogy esetleg nem támadok) mert ha a célpont úgy ítéli meg, hogy nem kész a harcra akkor elmenekül a lista egy más helyére, (kirakva bevéve valakit) és az egész ráállás földleadásigénye kárbaveszett.

Persze jöhet a másik "oldal", hogy ne legyenek ész nélkül klánba ki be ugrálások, ami szintén igaz.

De kellene valami változtatás mindenképpen, mert ez így nem jó, ahogy most van. Nemsokára indítok is egy témát ennek a megváltoztatása érdekében.

Reaktor 07-08-2007 18:15

Quote:

Originally Posted by -Fegya- (Post 108143)
Ebben igazat adok. Én odáig eljutottam a javaslat megfogalmazásakor, hogy valószínűleg kialakulna néhány óriás csapat és azok versengenének egymással. De nem gondoltam arra, hogy nagyon sokan a győztes csapathoz szeretnek tartozni és ezért, ha valamelyik csapat egy kicsit erősebb a többinél, akkor tömegesen csatlakoznak hozzájuk. Eszembe juthatott volna annál is inkább, mert volt már ilyen a hódító történetében.

Későn kapcsolódtam be a témába, de azért egy két gondolatot hozzáteszek.

Ha a Klánszövetség maximum létszáma nem 50 lenne, hanem sokkal kevesebb, akkor a bejutás nem nyakló nélküli lenne, hanem kitüntetés, kiváltság, érdem.
Ez a létszám lemehetne akár a mostani klánlétszámig, 10 főig, vagy 12 főig....

Amit semmiképp se támogatnék, hogy információcsere lehessen a klánszövetség alklánjai között.
Gazdasági segítségtől már nem zárkóznék el annyira, de alaposan át kell gondolni, és nem 100% os hatékonysággal kellene megoldani, van veszteség a karavánoknál is...

-Fegya- 07-08-2007 18:38

Quote:

Originally Posted by Reaktor (Post 108201)
Amit semmiképp se támogatnék, hogy információcsere lehessen a klánszövetség alklánjai között.

Miért? Érdekelne az indokod.

Reaktor 07-08-2007 18:41

Quote:

Originally Posted by -Fegya- (Post 108202)
Miért? Érdekelne az indokod.

Nem érzem szükségét.
Ne jöjjenek létre hosszabb távra csak a csatákra kihegyezett barakkupacok, akik infót kívűlről kapnak.

Az érdekeltségi körömben lévő klánok tudtak úgy sikeresen csatázni, hogy sose kellett külső infót kapniuk.

wand 07-08-2007 18:50

Quote:

Originally Posted by Reaktor (Post 108203)
Az érdekeltségi körömben lévő klánok tudtak úgy sikeresen csatázni, hogy sose kellett külső infót kapniuk.

nem tök mind1? pénzt kap vagy infót?
ép listát vagy a kapott pénzből épít x ezer kocsmát és megcsinálja maga.
ha belegondolok, egy gömb átadása vagy 4milliárd átadása közül a gömb kisebb bűnnek tűnik :)

Remedy 07-08-2007 19:02

Quote:

Originally Posted by wand (Post 108204)
nem tök mind1? pénzt kap vagy infót?
ép listát vagy a kapott pénzből épít x ezer kocsmát és megcsinálja maga.
ha belegondolok, egy gömb átadása vagy 4milliárd átadása közül a gömb kisebb bűnnek tűnik :)

Sajat boromon ereztem, hogy nem mindegy. Amikor adodik egy hirtelen helyzet, es eppen barakkos vagy, es kocsmad alig van, es jol jonne egy info 1-2 koron belul, akkor egyszeruen nincs idod atepulni. Pl. amikor a Csak egy maradhat rament a Pekekre, azt is csak a raallasbol es a hirnevpont novekedesebol tudtuk meg, kocsma hijan. ( Tehat ha pattantak volna, semmi "bizonyitekunk" nem lett volna). (igy ugye tavvollevo hijan tamadni is erzesre ment a Hege). Persze milyen jo lett volna megkerni vkit a klanszovetsegben levo anyaklanbol, hogy csinaljon mar eplistat es tavollevot, de en ezt jogosulatlan elonynek ereznem....
Tudom, sokan meg mas klanbol is kapnak infokat, de tul azon, hogy jelenleg ez jksz minden formaban, etikusnak sem erzem, meg ha az anyaklanbol kapna az ember legalisan, akkor se...

wand 07-08-2007 19:10

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 108205)
Sajat boromon ereztem, hogy nem mindegy. Amikor adodik egy hirtelen helyzet, es eppen barakkos vagy, es kocsmad alig van, es jol jonne egy info 1-2 koron belul, akkor egyszeruen nincs idod atepulni. Pl. amikor a Csak egy maradhat rament a Pekekre, azt is csak a raallasbol es a hirnevpont novekedesebol tudtuk meg, kocsma hijan. ( Tehat ha pattantak volna, semmi "bizonyitekunk" nem lett volna). (igy ugye tavvollevo hijan tamadni is erzesre ment a Hege). Persze milyen jo lett volna megkerni vkit a klanszovetsegben levo anyaklanbol, hogy csinaljon mar eplistat es tavollevot, de en ezt jogosulatlan elonynek ereznem....
Tudom, sokan meg mas klanbol is kapnak infokat, de tul azon, hogy jelenleg ez jksz minden formaban, etikusnak sem erzem, meg ha az anyaklanbol kapna az ember legalisan, akkor se...

bár nem ismerem a konkrét törénéseket, de azért ez is mutatja, hogy infó nélkül simán lehet támadni, de pénz nélkül nem
hadi klánként tudtatok fokozni, vagy bontani, hogy indulhassatok + tudtatok lovakat venni a hirtelen jött lehetőséghez, (perzse lehet pont bent voltak a lovaid, nem személyeskedésnek mondom, csak az elv kedvéért), ha infó nincs az egy dolog, de ha pénz nincs akkor hiába tudsz mindent nem tudsz támadni

Reaktor 07-08-2007 19:37

Quote:

Originally Posted by wand (Post 108206)
bár nem ismerem a konkrét törénéseket, de azért ez is mutatja, hogy infó nélkül simán lehet támadni, de pénz nélkül nem
hadi klánként tudtatok fokozni, vagy bontani, hogy indulhassatok + tudtatok lovakat venni a hirtelen jött lehetőséghez, (perzse lehet pont bent voltak a lovaid, nem személyeskedésnek mondom, csak az elv kedvéért), ha infó nincs az egy dolog, de ha pénz nincs akkor hiába tudsz mindent nem tudsz támadni

OFF
Pénz minden háborúhoz kell, ez természetes.
Így van ez minden csoportban akárhol játszol.
De a gazdaság a játék alapja. Ha nincs se termelés se tartalék persze, hogy nem lehet támadni.
OFF

wand 07-08-2007 19:53

Quote:

Originally Posted by Reaktor (Post 108207)
OFF
Pénz minden háborúhoz kell, ez természetes.
Így van ez minden csoportban akárhol játszol.
De a gazdaság a játék alapja. Ha nincs se termelés se tartalék persze, hogy nem lehet támadni.
OFF

ezért mondom, hogy pénz és javak átadása szerintem büntetendőbb mint az infó átadás :)
te pedig azt tartanád elfogadhatóbbank:

Quote:

Originally Posted by Reaktor (Post 108207)
Gazdasági segítségtől már nem zárkóznék el annyira,

Reaktor 07-08-2007 19:57

Quote:

Originally Posted by wand (Post 108208)
ezért mondom, hogy pénz és javak átadása szerintem büntetendőbb mint az infó átadás :)

Monro indított egy topikot a piaci utalások ellen.

Ati egyik zárszava az volt, hogy semmilyen módon nem akarja gátolni a szabad piaci kereskedést, így ezzel ha burkoltan is, de szabályossá tette a piaci utalásokat.

wand 07-08-2007 20:00

Quote:

Originally Posted by Reaktor (Post 108209)
Monro indított egy topikot a piaci utalások ellen.

Ati egyik zárszava az volt, hogy semmilyen módon nem akarja gátolni a szabad piaci kereskedést, így ezzel ha burkoltan is, de szabályossá tette a piaci utalásokat.

tudom, de a piaci utalásokat szabályokkal úgyse lehet megfoni, ezt Atinak kéne figyelni..

merlin 07-08-2007 22:01

térjetek már észhez
nem a 3-500 függőhöz kell igazítani a játékot,
hanem teret kell adni, hogy 3-5K függő legyen

puma 07-08-2007 22:27

Quote:

Originally Posted by merlin (Post 108219)
térjetek már észhez
nem a 3-500 függőhöz kell igazítani a játékot,
hanem teret kell adni, hogy 3-5K függő legyen

és tök igaza van a wiszkis manusznak:)
májne +látásom:nem csámcsogni kell hanem ütni!
kinek nagy a szája azt éplistozni se kell mer tuti bunkerelf.
75-80% orkocska meg azonis begaloppol
szóltam.
ufff

Reaktor 07-09-2007 21:31

Quote:

Originally Posted by puma (Post 108220)
és tök igaza van a wiszkis manusznak:)
májne +látásom:nem csámcsogni kell hanem ütni!
kinek nagy a szája azt éplistozni se kell mer tuti bunkerelf.
75-80% orkocska meg azonis begaloppol
szóltam.
ufff

Ennek nem értem mi köze a témához, kérlek világosíts fel.

lacqa 07-10-2007 00:25

Quote:

Originally Posted by Reaktor (Post 108302)
Ennek nem értem mi köze a témához, kérlek világosíts fel.

fordítok: szerinte simán lehet infók nélkül is játszani, csak egy kis bátorság is kell.
kapcsolódás: "mi a fontosabb, az infó vagy a pénz?" mellékszál.

-Fegya- 07-16-2007 15:00

Az eredeti javaslatomról beláttam, hogy nem jó. De az ott felvetett egyik probléma (L. idézet) megoldására van egy új ötletem.
Quote:

Az ötlet:
Ne kelljen a császárnak földet leadni akkor, ha valaki ugyanabba a klánba lép vissza, amelyikből utoljára kilépett. A szövitörténetben viszont nyilván lenne tartva a visszalépés is.

Előnyök:
1. Sokkal több klántámadás lenne, hiszen sokkal könnyebb megközelíteni a kiszemelt ellenfelet.
2. Tartós kapcsolatra ösztönöz, mert amig ugyanahhoz a klánhoz tartozok, nem kell földet leadni, de ha más klánba megyek, akkor a ki-be lépéseim is számítanak, tehát sok földet kell leadnom.
3. Arra ösztönöz, hogy minél nagyobb létszámú klánok legyenek, hiszen minél többen vannak együtt, annál könnyebb ráállni egy ellenfélre.
4. Nem kell a klánt szabival gyengíteni, mert ha 1-2 klántag szabira menne, akkor választhatja a kilépést is, hiszen visszaléphet földleadás nélkül.
5. Továbbra sem lehet ész nélkül ki-be lépkedni, mert mindig gondolni kell arra, hogy
-elfogyhat a maximális klánbalépési lehetőség.
-valamiért bomolhat a klán és akkor igen sok földet kell leadni a következő belépéshez.

Még annyit, ha megvalósulna a javaslatom, akkor kiegészíteném a szövifelmérés varázslatot úgy, hogy azokat az SZK-s országokat is mutatná SZK jelzéssel, akik utoljára abban a klánban voltak, tehát földleadás nélkül visszaléphetnének.

Remedy 07-16-2007 15:06

Quote:

Originally Posted by -Fegya- (Post 109904)
Az eredeti javaslatomról beláttam, hogy nem jó. De az ott felvetett egyik probléma (L. idézet) megoldására van egy új ötletem.

Az ötlet:
Ne kelljen a császárnak földet leadni akkor, ha valaki ugyanabba a klánba lép vissza, amelyikből utoljára kilépett. A szövitörténetben viszont nyilván lenne tartva a visszalépés is.

Előnyök:
1. Sokkal több klántámadás lenne, hiszen sokkal könnyebb megközelíteni a kiszemelt ellenfelet.
2. Tartós kapcsolatra ösztönöz, mert amig ugyanahhoz a klánhoz tartozok, nem kell földet leadni, de ha más klánba megyek, akkor a ki-be lépéseim is számítanak, tehát sok földet kell leadnom.
3. Arra ösztönöz, hogy minél nagyobb létszámú klánok legyenek, hiszen minél többen vannak együtt, annál könnyebb ráállni egy ellenfélre.
4. Nem kell a klánt szabival gyengíteni, mert ha 1-2 klántag szabira menne, akkor választhatja a kilépést is, hiszen visszaléphet földleadás nélkül.
5. Továbbra sem lehet ész nélkül ki-be lépkedni, mert mindig gondolni kell arra, hogy
-elfogyhat a maximális klánbalépési lehetőség.
-valamiért bomolhat a klán és akkor igen sok földet kell leadni a következő belépéshez.

Még annyit, ha megvalósulna a javaslatom, akkor kiegészíteném a szövifelmérés varázslatot úgy, hogy azokat az SZK-s országokat is mutatná SZK jelzéssel, akik utoljára abban a klánban voltak, tehát földleadás nélkül visszaléphetnének.

Tehat vegulis 2 klan kozott buntetlenul lepkedhetnek ide-oda? :)

wand 07-16-2007 15:09

Quote:

Originally Posted by -Fegya- (Post 109904)
Az ötlet:

ez majdnem jó, csak ha pl nézem pannonföldét, akkor az lenne a taktika, hoggy a full kigyúrt hadiktól kilépnek a termelők, ha pontszámban jó helyre kerülnek, ütnek amikor akarnak, majd visszavéve a termelőket őket már nem lehet kirakni.

de az elv jó, csak annyit változtatnék rajta, hogy ha ugyanabba a klánba lépsz vissza a földleadás max 500 heki legyen.

Quote:

ez is jó, csak itt is kéne egy határ, miszerint összesen 10 orira lehessen igaz.
tehát ha pl 9en vannak a klánba, akkor csak az uroljára kilépettnek jár.
(tehát ha van egy klán ahobá be kilépett már 20 ori aki most mind SZK-n van, ne játjon mind a 20 nak)

-Fegya- 07-16-2007 15:09

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 109906)
Tehat vegulis 2 klan kozott buntetlenul lepkedhetnek ide-oda? :)

Nem.
Ha valaki kilép egy klánból, akkor ugyanoda büntetlenül visszaléphet.

Remedy 07-16-2007 15:11

Quote:

Originally Posted by -Fegya- (Post 109909)
Nem.
Ha valaki kilép egy klánból, akkor ugyanoda büntetlenül visszaléphet.

Igen. Kilepek A klanbol. Belepek B klanba, leadok foldet.

Ezek utan kilepek B-bol, A-ba buntetlenul visszalepek. Ezek utan kilepek A-bol, B-be buntetlenul visszalepek. Ezek utan.....

Ertesz?

wand 07-16-2007 15:13

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 109910)
Igen. Kilepek A klanbol. Belepek B klanba, leadok foldet.

Ezek utan kilepek B-bol, A-ba buntetlenul visszalepek. Ezek utan kilepek A-bol, B-be buntetlenul visszalepek. Ezek utan.....

Ertesz?

ehh pihend ki magad :D

értelemszerően, ha kilépst B-ből akkor csak B-be léphetsz büntetlenül vissza
vagyis mindig oda ahonnan utoljára kiléptél, a javaslat szerint

Remedy 07-16-2007 15:16

Quote:

Originally Posted by wand (Post 109911)
ehh pihend ki magad :D

értelemszerően, ha kilépst B-ből akkor csak B-be léphetsz büntetlenül vissza
vagyis mindig oda ahonnan utoljára kiléptél, a javaslat szerint

Jah ertem, szoval akkor ez az orszagkidobasos raallasban segitene...

Hat, nem lettem meggyozve :) Dobjak ki mindig 5-6 orit egy raallas miatt? :)

-Fegya- 07-16-2007 16:39

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 109912)
Dobjak ki mindig 5-6 orit egy raallas miatt? :)

1. Csinálhatod úgy is a ráállást, ahogy eddig, ha neked az a jó. :)
2. Ha kidobsz 5-6 orit egy ráállás miatt, akkor 3 kör múlva visszaveheted őket földleadás nélkül. 3 körre tudod őket nélkülözni? :)

Kutyuleee 07-16-2007 18:48

Én nem támogatom az ötletet. Ebből a kis létszámú klánok jönnének ki veszteszesen csak, és a nagy klánoknál meg még ritkább lenne a klánütés...

1. nem tetszik nekem az,hogy bármikor gondolhatnak úgy a klán orkjai,hogy most kiraknak mindenkit pár körre, és ütögetnek, minden földvesztés nélkül... 4tf ork ellen nem sok esélye van egy 4fős önellátó klánnak sztem.

2. gondoljatok bele, rendben,"hogy milyen jó lenne a földvesztés nélkül kirakni valakit a ráálláshoz". De mi lenne a végén? a védő oldalon is bármikor kirakhatnak bárkit gondolkodás nélkül, mert veszteni valójuk nincs nekik sem, hiszen "ingyenes". Így nem nagyon lenne klánütés a jól szervezett klánoknál, csak nagyon ritkán, vagy a ráállással odáig mennének el hogy szinte csak a 2szövivezér alkotná a klánt...

Kutyuleee 07-16-2007 18:50

Alapjában azt támogatom,hogy csökkentsék a leadott földet, de igazán egyik ötlet se tetszett...

Synkel 07-16-2007 19:53

Kutyuleeeval értek egyet. Nem jó az ingyen ki-belépkedés.
1. Bárki bármikor minden kockázat nélkül kitesz 3-4 orit, hogy üssön egyet, aztán visszajönnek- eleve nem jó.
2. Megszűnik egy könnyítés a klánütéshez, senki nem lesz szabin, ami lássuk be macerássá teszi a dolgot, főleg ha olyan környezetben vannak a klántagok, ahol nem tudnak Xepihez hasonló éplistát kiállítani:)
3. Baromi bizonytalanná válik a pontlista, bár ez lehet csak nekem nem tetszik.

All times are GMT +1. The time now is 00:45.