Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Általános beszélgetés Hódítós témákban (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=39)
-   -   Miért verik szét az országomat, ha nincs helytartó? (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1951)

Pepa 07-05-2007 11:21

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 107561)
Bár továbbra se látom, hogy a felvetés olyasmit tartalmazna, ami nincs jelenleg is a játékban (kivéve a varik/tolik esetén), de természetesen a képzés tipikusan olyan dolog, amit helytartó nélkül is meg tudsz oldani, így bármennyire fejlesztve van is a képzés, sose fog olyat tudni, amit vip nélkül ne tehetnél meg. Akkor meg miért ne tudhatna minél többet?

Hangsúlyozom, a mostani felvetés a helytartó kezdete óta bent van. (Varik és tolik kivételével.)

A ht a dolgok folyamatosságáról szól, nem arról, hogy olyat tudna, amit a játékos nem. Ha valaki reggel és este lép be, akkor csak reggel és este tud képezni, én nem minden körben. Ha csak 12 óránként vagyok gépnél, akkor én nem tudom 6 körönként felrakni a varikat, a ht igen.

Ati 07-05-2007 11:28

Quote:

Originally Posted by pepa (Post 107565)
A ht a dolgok folyamatosságáról szól, nem arról, hogy olyat tudna, amit a játékos nem. Ha valaki reggel és este lép be, akkor csak reggel és este tud képezni, én nem minden körben. Ha csak 12 óránként vagyok gépnél, akkor én nem tudom 6 körönként felrakni a varikat, a ht igen.

Ezért van a ht, ha nem tudsz/akarsz olyan sűrűn benézni, akkor megoldja helyetted.

Erről igazából nem nyitok vitát. :)

Ati 07-05-2007 11:30

Quote:

Originally Posted by pepa (Post 107566)
Mert a játék két részre oszlik így a vipesek, és a nem vipesek. A játékot úgy találtákok ki, hogy nem létezett vip, ma már nem lehet nélküle játszani A-ba, úgy hogy ne váljon függővé az ember. És ezzel szerintem elmondtam, hogy a ht tud olyan amit a sima -normális, magánélettel rendelkező- játékos nem.

Nem világos, hogy ha körönként akarsz képezni VIP nélkül, akkor mi akadályoz meg abban, hogy ezt megtedd. Ami biztos, az az, hogy ennek az égvilágon semmi köze a helytartó képzési bővítéséhez.

Pepa 07-05-2007 11:30

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 107567)
Ezért van a ht, ha nem tudsz/akarsz olyan sűrűn benézni, akkor megoldja helyetted.

Erről igazából nem nyitok vitát. :)

Ha nem tudok\akarok benézni szétvernek. Tényleg mennyire jó lenne, felküzdöttem magam A-ba, de mivel nincs pénzem vipre, megáll az élet, mert sehova tovább.

Ati 07-05-2007 11:43

Ezt átmásoltam külön témába, mert a másikba nem való, viszont kíváncsivá tettél, hogy ha nincs helytartód, akkor miért verik szét az országodat.

A helytartó jobban tud képezni? Esetleg jobban teszi fel a varázslatokat? Esetleg kivéd olyan támadásokat, amiket helytartó nélkül nem tudnál kivédeni? Több tekercset tud írni egy könyvtár?

Tényleg nem értem, hogy a +2 piacon kívül, amire ráadásul az A-ban a klánraktár miatt még kevesebb szükséged van, mi az, ami miatt hátrányban vagy.

Kubbi 07-05-2007 11:45

Lentebbi szinteken a karaván is jól tud jönni néha. :)

Ati 07-05-2007 11:47

Quote:

Originally Posted by Kubbi (Post 107577)
Lentebbi szinteken a karaván is jól tud jönni néha. :)

Az szintén csak kényelmi bővítés, a nélkül is meg tudják oldani a szövitagok az egymás áruhoz és pénzhez juttatását a piacon keresztül. Akár még a veszteségek nélkül is. Kockázatosabb picivel, ennek a kockázatnak a megszüntetését kompenzálja a karaván vesztesége.

Tehát ez sem olyan plusz, ami miatt szétvernék az országod, ha nincs.

Pepa 07-05-2007 11:51

Vegyük az én esetmet. Családom és munkám miatt délután vagyok csak, de ezt már sokszor leírtam. A-ba adott hekin, adott varázsló csak 6 körre tudja feltenni a varikat, tehát 22.30-kor felteszem a varikat és azok lejárnak reggel 5.00-kor. Én 16.00 kv előtt nem tudok géphez ülni. Elf vagyok, tehát mindenki aki meggömből kiszúrja, hogyha nincs fent a faji varim, utánna mágia felderítés, és hopp neki semmije nincs fent. Szerinted egy védelem, mp, tisztánlátás nélküli önellátó, vagy etető elf így meddig húzná ki?

Ati 07-05-2007 11:56

Quote:

Originally Posted by pepa (Post 107580)
Vegyük az én esetmet. Családom és munkám miatt délután vagyok csak, de ezt már sokszor leírtam. A-ba adott hekin, adott varázsló csak 6 körre tudja feltenni a varikat, tehát 22.30-kor felteszem a varikat és azok lejárnak reggel 5.00-kor. Én 16.00 kv előtt nem tudok géphez ülni. Elf vagyok, tehát mindenki aki meggömből kiszúrja, hogyha nincs fent a faji varim, utánna mágia felderítés, és hopp neki semmije nincs fent. Szerinted egy védelem, mp, tisztánlátás nélküli önellátó, vagy etető elf így meddig húzná ki?

A játékban elérendő céljaidat nyilván a rendelkezésre álló időhöz kell igazítani. Ha ez nem enged olyan stratégiát, amivel csak 6 körre tudod a varázslatokat feltenni, akkor más stratégiát kell választani. Még akkor is, ha azzal esetleg nem fogsz tudni elérni +1 személyiséget.

Ha valaki 3 naponta egyszer lép be, szintén ne akarjon egy hónap múlva 5 személyiséggel játszani.

J.Ati 07-05-2007 12:05

Pepa!

Nincs ht az oridban?
Jó ez a téma bár itt nem a ht-vel van a probléma,hanem azzal ,hogy mennyi időt tud az ember gépnél lenni.
Tehát aki napi 24 órát van gépnél vagy napi 24 távolt néz még annak is vipes az orija;)
És itt nem a képzésről és fajivariról van szó,hanem arról hogy kényelmessebb a játék vele:)
Én pl felkelek akár másfél óránként egy távolra,ha szükséges,de a varikat már nem lenne kedvem felpakolni,majd a ht hisz azért tartom.

És aki eljut A-ba az valószínűleg már az 5. szinten is vipeli az oriját,de ha esetleg kevesebb léből él az illető akkor ne vippeljen csak A-ban.
Nekem volt egyszer egy ilyen ismim.
Nem akart vipre költeni ,de amit megspórolt a 4 szint alatt azt azt A-ban felhasználta:)

Pepa 07-05-2007 12:08

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 107584)
A játékban elérendő céljaidat nyilván a rendelkezésre álló időhöz kell igazítani. Ha ez nem enged olyan stratégiát, amivel csak 6 körre tudod a varázslatokat feltenni, akkor más stratégiát kell választani. Még akkor is, ha azzal esetleg nem fogsz tudni elérni +1 személyiséget.

Ha valaki 3 naponta egyszer lép be, szintén ne akarjon egy hónap múlva 5 személyiséggel játszani.

Ha olyan országot csinálok, hogy 16 körre tegyen fel a varikat, akkor nem lesz elegendő katonai erőm, hogy megvédjem magam. A-ban nem a céljaimhoz, hanem a mellettem lévő országokhoz kell igazodnom.

Ati 07-05-2007 12:10

Quote:

Originally Posted by Attila(: (Post 107587)
Nincs ht az oridban?

Valahol írta, hogy van, tehát ez a téma igazából tényleg nem arról szól, hogy jajj fújj a VIP.

Úgyhogy ettől elvonatkoztatva én továbbra is azt gondolom, hogy ha rászánsz elegendő időt, akkor igenis VIP nélkül is el tudod érni ugyanazokat a dolgokat, mint helytartóval.

Természetesen ez egy olyan játék, ahol sokat számít, hogy mennyi időt szánsz rá. Kevés idővel szerényebb célokat lehet elérni.

Ha egy országot hárman visztek, máris 8 órás szakaszokra lehet bontani a napot, és végig figyelhetsz az országva. Vagy megkérheted valamelyik éjszakás kollégádat, hogy egy sörért cserébe nézzen néha rá az országodra.

Ati 07-05-2007 12:14

Quote:

Originally Posted by pepa (Post 107589)
Ha olyan országot csinálok, hogy 16 körre tegyen fel a varikat, akkor nem lesz elegendő katonai erőm, hogy megvédjem magam. A-ban nem a céljaimhoz, hanem a mellettem lévő országokhoz kell igazodnom.

Nem kötelező az A-ban játszani. Ha valaki úgy érzi, hogy nincs elég ideje a játékra, nem akar helytartóra sem rászánni semmit, akkor ilyen szituációban ne akarjon a legfeleő szinten érvényesülni, mert nem fog tudni. Ilyenkor elkönyveli, hogy a B csoportot teljesítette, majd töröl, és új országgal ismét nekikezd az 5. szinten.

J.Ati 07-05-2007 12:20

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 107594)
Nem kötelező az A-ban játszani. Ha valaki úgy érzi, hogy nincs elég ideje a játékra, nem akar helytartóra sem rászánni semmit, akkor ilyen szituációban ne akarjon a legfeleő szinten érvényesülni, mert nem fog tudni. Ilyenkor elkönyveli, hogy a B csoportot teljesítette, majd töröl, és új országgal ismét nekikezd az 5. szinten.

Azért ilyet ne már:D:D
Én sose tudnék csak úgy törölni!
Van egy sokkal jobb ötletem.
pl. nyit egy orit felviszi B-be és küldje szabira az oriját.
És amikor van idelye akkor menjen hétvégire.
Ilyen ismim is van szóval csak azért tartja az oriját,mert hv-zik.

Ati 07-05-2007 12:22

Quote:

Originally Posted by Attila(: (Post 107597)
Azért ilyet ne már:D:D
Én sose tudnék csak úgy törölni!
Van egy sokkal jobb ötletem.
pl. nyit egy orit felviszi B-be és küldje szabira az oriját.
És amikor van idelye akkor menjen hétvégire.
Ilyen ismim is van szóval csak azért tartja az oriját,mert hv-zik.

Ha nem töröl, akkor nem fog tudni legközelebb felmenni B-ig. Ha töröl ott, akkor legközelebb is el fog tudni jutni ugyanaddig, esetleg mégegy nekifutást tesz, hátha most sikerül az A is.

Pepa 07-05-2007 12:25

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 107594)
Ilyenkor elkönyveli, hogy a B csoportot teljesítette, majd töröl, és új országgal ismét nekikezd az 5. szinten.

Ilyenkor két dolog van, vagy röhögök, vagy sírok, de most egyik sem. A játék 5 szintből áll, nem fogok csak négyet teljesíteni. Elfogadtam, hogy nem leszek top1, elfogadtam, hogy ht-val is csak kevés fajjal és személyiséggel tudok játszani, elfogadtam, mert nincs annyi időm rá, mint szeretném. 1130-an vagyunk összesen A-ba, kiváncsi lennék, hogy kinek nincs ht-ja. De nem kell A-ig menni. Vegyük L topját akár, 900-1000 heki óriás varison kívül már senki sem rakja fel 16 körre a varikat.

J.Ati 07-05-2007 12:26

Akkor Pepa nincs mese!
A 12 oridat töröld szépen ki és kezd előlről a játékot:)
Legalább fejlődik a tudásod egy picit:p;)
Majd kiötlök neked valami jó stratégiát,hogy akadály nélkűl haladjál:)

Pepa 07-05-2007 12:27

Quote:

Originally Posted by Attila(: (Post 107587)
Pepa!

Nincs ht az oridban?

Minden magyar orimba van vip folyamatosan.

J.Ati 07-05-2007 12:30

Quote:

Originally Posted by pepa (Post 107602)
Minden magyar orimba van vip folyamatosan.

Akkor téged miért vernek le vip nélkűl?:rolleyes:
Te is tudod milyen jó dolog amikor a ht. elvégzi helyetted a melót:)

Ati 07-05-2007 12:33

Quote:

Originally Posted by pepa (Post 107600)
Ilyenkor két dolog van, vagy röhögök, vagy sírok, de most egyik sem. A játék 5 szintből áll, nem fogok csak négyet teljesíteni.

Hmm, itt most nem is Rólad van szó, hiszen mondtad, hogy van helytartód.

A felvetésed az volt, hogy akinek nincs, az hatalmas hátrányban van. Én erre azt mondom még most is, hogy ez nem igaz, ha elegendő időt tud szánni az országára (akár napi 24 órát is), akkor semmivel nincs hátrányban. Amíg nem volt helytartó, addig is 24 órás felügyelete volt a topos országoknak.

J.Ati 07-05-2007 12:34

Ja és megközelíthetjük másik oldalról is a dolgot.

Ugye te ezt kérdezed:
Miért verik szét az országomat, ha nincs helytartó?

Én meg ezt_:
Miért verik szét az országomat, ha bealszok?

Engem azért szoktak lerugni,mert bealszok akkor amikor nem kéne:)
És akkor a ht hiába van nekem nem érek vele semmit.

Kutyuleee 07-05-2007 12:35

Quote:

Originally Posted by pepa (Post 107600)
Ilyenkor két dolog van, vagy röhögök, vagy sírok, de most egyik sem. A játék 5 szintből áll, nem fogok csak négyet teljesíteni. Elfogadtam, hogy nem leszek top1, elfogadtam, hogy ht-val is csak kevés fajjal és személyiséggel tudok játszani, elfogadtam, mert nincs annyi időm rá, mint szeretném. 1130-an vagyunk összesen A-ba, kiváncsi lennék, hogy kinek nincs ht-ja. De nem kell A-ig menni. Vegyük L topját akár, 900-1000 heki óriás varison kívül már senki sem rakja fel 16 körre a varikat.

G-ben 1200hekin 3körön belül 1(!) orit tudok gömbözni mégis 16körökre pakolom fel a varikat a hadis óriásommal...

Amúgy egyetértek Atival, ha nem tudod megoldani a vipet (mondjuk angolban), akkor sörért vegyél egy saját HT-t ami ráadásul többet is tud mint a vipes:p szvsz, vhogy meglehet oldani mindent, csak emberi leleményesség kérdése.

Pepa 07-05-2007 12:35

Quote:

Originally Posted by Attila(: (Post 107605)
Ja és megközelíthetjük másik oldalról is a dolgot.

Ugye te ezt kérdezed:
Miért verik szét az országomat, ha nincs helytartó?

Én meg ezt_:
Miért verik szét az országomat, ha bealszok?

Engem azért szoktak lerugni,mert bealszok akkor amikor nem kéne:)
És akkor a ht hiába van nekem nem érek vele semmit.

A helytartó eladja az egységeket amiknek nincs hely, ht nélkül elvándorol.

J.Ati 07-05-2007 12:36

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 107604)
ha elegendő időt tud szánni az országára (akár napi 24 órát is), akkor semmivel nincs hátrányban. Amíg nem volt helytartó, addig is 24 órás felügyelete volt a topos országoknak.

Ez így van!
Aki függő az vip nélkűl is függő:)
Nálunk is 24 távol van egy nap és biztos másoknál is így működik.
Ahoz pedig nem kell ht.

J.Ati 07-05-2007 12:38

Quote:

Originally Posted by pepa (Post 107607)

körváltás elött lopok hámrat-négyet tekiből és eladja aztán ezt bejátszom még négyszer-ötszőr és a piacodat kilötte a ht.:D:D
Szóval ártani is tud,ha már itt tartunk!

Pepa 07-05-2007 12:41

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 107604)
Hmm, itt most nem is Rólad van szó, hiszen mondtad, hogy van helytartód.

A felvetésed az volt, hogy akinek nincs, az hatalmas hátrányban van. Én erre azt mondom még most is, hogy ez nem igaz, ha elegendő időt tud szánni az országára (akár napi 24 órát is), akkor semmivel nincs hátrányban. Amíg nem volt helytartó, addig is 24 órás felügyelete volt a topos országoknak.

Már kicsit kezdem unni a hadis-varis mf óriásokat. Amíg nem volt helytartó addig nem volt ilyen probléma, de most már van és ezáltal sokkalta könnyebb a játék. Mit ér egy önellátó ork? Ha nincs ht, nem tud kivenni kaját, hogy etesse magát.

Ati 07-05-2007 12:41

Quote:

Originally Posted by pepa (Post 107607)

Nem vándorol el, ha látod, hogy nincs helyük, kimész a piacra és eladod őket, vagy újraképzed.

Ha nem csinálsz semmit, akkor persze elmegy, de mivel a helytartó is csinál valamit, ezért az ezzel párhuzamba állított emberi felügyelet nél is feltételezhetjük, hogy teszed, amit olyankor tenni kell.

Úgyhogy ezzel sincs hátrányban senki. Oda kell rá nyilván figyelni. Ezt megteszi helyetted a helytartó, VAGY figyelsz rá Te magad.

Pepa 07-05-2007 12:42

Quote:

Originally Posted by Attila(: (Post 107608)
Ez így van!
Aki függő az vip nélkűl is függő:)
Nálunk is 24 távol van egy nap és biztos másoknál is így működik.
Ahoz pedig nem kell ht.

Az én klánom nem ilyen, ergo ne játszak?

Pepa 07-05-2007 12:43

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 107612)
Nem vándorol el, ha látod, hogy nincs helyük, kimész a piacra és eladod őket, vagy újraképzed.

Ha nem csinálsz semmit, akkor persze elmegy, de mivel a helytartó is csinál valamit, ezért az ezzel párhuzamba állított emberi felügyelet nél is feltételezhetjük, hogy teszed, amit olyankor tenni kell.

Úgyhogy ezzel sincs hátrányban senki. Oda kell rá nyilván figyelni. Ezt megteszi helyetted a helytartó, VAGY figyelsz rá Te magad.

Én Attila bealvására írtam, mi a különbség ht-s ori és nem ht-s ori között, ha nem vagy bent abban a körben.

Ati 07-05-2007 12:44

Quote:

Originally Posted by pepa (Post 107610)
Már kicsit kezdem unni a hadis-varis mf óriásokat. Amíg nem volt helytartó addig nem volt ilyen probléma, de most már van és ezáltal sokkalta könnyebb a játék. Mit ér egy önellátó ork? Ha nincs ht, nem tud kivenni kaját, hogy etesse magát.

A raktárból kivétel szintén nem helytartó specialitás, saját magad is ki tudsz venni a raktárból kaját. Továbbra se hangzott el olyan, amivel hátrányban lenne egy nem vipes ország.

J.Ati 07-05-2007 12:46

Quote:

Originally Posted by pepa (Post 107614)
Az én klánom nem ilyen, ergo ne játszak?

De játszál csak több odafigyeléssel.
Akinek nincs elég idelye az lehet akár vérprofi akkor is leverik,mint vak a poharat.
Tapasztaltam egyedűl is az életet és hát nem egy leányálom:(
Szóval egy jó játékos kevés idővel nem ér semmit.
Akinek nincs idelye a család meg a munka mellett annak kár belekezdenie.

Jaa vagy ott a lassú csopi;)
Aztán nem 2/B-ből töről ,hanem 3/E-ből:p

Pepa 07-05-2007 12:46

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 107616)
A raktárból kivétel szintén nem helytartó specialitás, saját magad is ki tudsz venni a raktárból kaját. Továbbra se hangzott el olyan, amivel hátrányban lenne egy nem vipes ország.

Szintén vegyük az én estemet: 16 órát nem vagyok gépközelbe, így nem tudom kivenni, a ht mindig ott van és mindig ki tudja venni.

Ati 07-05-2007 12:47

Quote:

Originally Posted by pepa (Post 107615)
Én Attila bealvására írtam, mi a különbség ht-s ori és nem ht-s ori között, ha nem vagy bent abban a körben.

Ha kiélezett országot akarsz, akkor bent kell lenned minden körben, ez teljesen természetes.

Pepa 07-05-2007 12:48

Quote:

Originally Posted by Attila(: (Post 107617)
De játszál csak több odafigyeléssel.
Akinek nincs elég idelye az lehet akár vérprofi akkor is leverik,mint vak a poharat.
Tapasztaltam egyedűl is az életet és hát nem egy leányálom:(
Szóval egy jó játékos kevés idővel nem ér semmit.
Akinek nincs idelye a család meg a munka mellett annak kár belekezdenie.

Jaa vagy ott a lassú csopi;)
Aztán nem 2/B-ből töről ,hanem 3/E-ből:p

Nem törlöm az orijaimat.

Kutyuleee 07-05-2007 12:49

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 107616)

ha kv elött 5mp-el lerengetnek/kitekiznek, nincs annyi időd, hogy reagálj, belépj a piacra és eladd mindenből azt ami elvándorolna:D a HT-nek ez meg rutin meló:D szal hiába vagy ott, ezt teljes egészében csak a Ht tudja megcsinálni.

Pepa 07-05-2007 12:49

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 107619)
Ha kiélezett országot akarsz, akkor bent kell lenned minden körben, ez teljesen természetes.

Ahhoz nem kell kiélezz országnak lenni, hogy barakkot, templomot vagy kocsmát vigyenek egy foglaláskor.

Ati 07-05-2007 12:49

Quote:

Originally Posted by pepa (Post 107618)
Szintén vegyük az én estemet: 16 órát nem vagyok gépközelbe, így nem tudom kivenni, a ht mindig ott van és mindig ki tudja venni.

Ha 16 órát nem vagy gépközelben, akkor ne építs kiélezett országot, ami nem bír ki 16 órát.

Ezt nem tudom tovább ragozni.

Szokásos vaskalapos kérdésem: "Megnyerem a játékot" gomb a főmenübe?

Ati 07-05-2007 12:50

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 107621)
ha kv elött 5mp-el lerengetnek/kitekiznek, nincs annyi időd, hogy reagálj, belépj a piacra és eladd mindenből azt ami elvándorolna:D a HT-nek ez meg rutin meló:D szal hiába vagy ott, ezt teljes egészében csak a Ht tudja megcsinálni.

Megfelelő rákészüléssel meg tudod csinálni. Nyilván nem egy ablak kell hozzá. És nem átlagos idegrendszer.

Pepa 07-05-2007 12:52

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 107623)
Ha 16 órát nem vagy gépközelben, akkor ne építs kiélezett országot, ami nem bír ki 16 órát.

Nincsenek kiélezett országaim az időhiányom miatt.;)

Kutyuleee 07-05-2007 12:53

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 107623)

Off: végülis ezt a játékot megnyerni nem lehet mert nincs vége, csak elveszteni:D Végülis a megnyerem a játékot gombbal kapnál egy gratulációt és törölnék az országod:D:D esetleg a zérót lehetne átnevezni erre:p

All times are GMT +1. The time now is 23:20.