Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   Spec. egységek képzése a szabad helyeken túl is helytartóval (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1949)

Pool 07-04-2007 14:33

Spec. egységek képzése a szabad helyeken túl is helytartóval

Egy apró kiegészítés a helytartóhoz.
Nagy segítség lenne a spec. egységeket képző és piacon eladó orik számára, ha az alapkatonához hasonlóan lehetne szabad helyen túl is képezni a helytartóval. Így nem kellene mindig arra figyelni, hogy legyen szabad hely az épületekben, elég lenne pl. 1 körrel a képzés beérkezése előtt "üríteni" piacra :)
Vélemény?

Synkel 07-04-2007 14:44

Nekem így elsőre tetszik. Támogatom.

Phoenix 07-04-2007 14:45

Nekem tetszik, mert így hadisként üthetnék vághatnák mindenkit és a veszteségeket sem 20 kör múlva tölteném fel, hanem azonnal :)

Csak sztem sokan azzal fognak jönni, hogy bocsi, de lassan öntudatra ébred a helytartó ;)

Pool 07-04-2007 15:48

Quote:

Originally Posted by Phoenix (Post 107384)
Nekem tetszik, mert így hadisként üthetnék vághatnák mindenkit és a veszteségeket sem 20 kör múlva tölteném fel, hanem azonnal :)

Csak sztem sokan azzal fognak jönni, hogy bocsi, de lassan öntudatra ébred a helytartó ;)

Nem azt kértem, hogy távolozzon, támadjon, hívjon helpet, adja el a nyerset, csak a képzésnél egy négyzetet, amit be lehetne klikkelni, hogy pl. "Katonák automatikus továbbképzése lovassá a szabad helyen túl is. (Fokozott figyelmet igényel!)" és kész...:)

Kutyuleee 07-04-2007 15:50

Támogatom, jól jönne nekem is:D

Pepa 07-04-2007 16:10

Quote:

Originally Posted by LiverPool (Post 107382)
Nagy segítség lenne a spec. egységeket képző és piacon eladó orik számára, ha az alapkatonához hasonlóan lehetne szabad helyen túl is képezni a helytartóval. Így nem kellene mindig arra figyelni, hogy legyen szabad hely az épületekben, elég lenne pl. 1 körrel a képzés beérkezése előtt "üríteni" piacra :)
Vélemény?

És 50000-ről emeljük 150000-re a maximális árat, amit csak a helytartó tud ajánlani, meg építsen kovácsot, ha nincs elég fegyo, vagy vegyen fémet. De, tegyünk négyzetet oda is,hogy a következő ország folyamatos támadása állandó mészárral. Így is sokalta könnyebben játszhatók azok az országok amelyiknek van helytartója, mint amelyiknek nincs. Ez nem magyarba még jobban kijön, mint magyarba. Én személy szerint nem támogatmám, mert akkor csak a katiképzésből élőknek lenne több pénze.

Pool 07-04-2007 19:54

Quote:

Originally Posted by pepa (Post 107404)
És 50000-ről emeljük 150000-re a maximális árat, amit csak a helytartó tud ajánlani, meg építsen kovácsot, ha nincs elég fegyo, vagy vegyen fémet. De, tegyünk négyzetet oda is,hogy a következő ország folyamatos támadása állandó mészárral. Így is sokalta könnyebben játszhatók azok az országok amelyiknek van helytartója, mint amelyiknek nincs. Ez nem magyarba még jobban kijön, mint magyarba. Én személy szerint nem támogatmám, mert akkor csak a katiképzésből élőknek lenne több pénze.

Az utolsó mondatoddal nem értek egyet ilyen szempontból, mert akkor miért segíti a ht a tekiírókat automata tekiírással?

Stoky(Gárdi) NEXUS 07-04-2007 20:26

én támogatom az ötletet!

Stoky(Gárdi) NEXUS 07-04-2007 20:29

Quote:

Originally Posted by pepa (Post 107404)

attol még hogy automatikusan tovább képezne spec egységet a ht attol még nem lenne gazdagabb egy katitermelő mert a sima katit ugyis képzi egyfolytába és max pár körrel késöbb képezne saját kézzel spec egységet....
ugyhogy sztem ez egy jóó ötlet!

Eke 07-04-2007 21:06

Ez szerintem is jo ötlet volna ,ha megszülethetne:)

Pali papa 07-04-2007 21:13

Quote:

Originally Posted by Stoky(Gárdi) NEXUS (Post 107454)
attol még hogy automatikusan tovább képezne spec egységet a ht attol még nem lenne gazdagabb egy katitermelő mert a sima katit ugyis képzi egyfolytába és max pár körrel késöbb képezne saját kézzel spec egységet....
ugyhogy sztem ez egy jóó ötlet!

Lehet, hogy én értelmezem rosszul és akkor kérlek javíts ki, de mintha a helytartó el tudná adni a felesleget, mielőtt az lelép magától...
Akkor pedig kérjünk olyan funkciót is, hogy a tekercsek automatikus eladása az ország elérhető max. százalékán felül...
Szerintem ez túlzott segítség.

Stoky(Gárdi) NEXUS 07-04-2007 21:18

Quote:

Originally Posted by Pali papa (Post 107464)
Lehet, hogy én értelmezem rosszul és akkor kérlek javíts ki, de mintha a helytartó el tudná adni a felesleget, mielőtt az lelép magától...
Akkor pedig kérjünk olyan funkciót is, hogy a tekercsek automatikus eladása az ország elérhető max. százalékán felül...

azért a katit néha nem teszi ki a ht....
és ne hasonlítsd össze a tekivel
a másik meg az hogy ez egy kis könnyités és semmi extra hasznot nem hoz csak hamarabb lehet képezni az egységeket
és ha fullon vn a barrak és beér a képzés tudomásom szerint L megy ami nem fér L....

Pool 07-04-2007 21:19

Quote:

Originally Posted by Pali papa (Post 107464)

No, igen, de a ht csak egy beállított áron adja el az egységeket, de ha esetleg ez elég magas a kínálathoz képest, akkor 1 nap és visszatér, ezért jobb sajátkezűleg csinálni.
Amúgy nem értem, ebben mi a túlzott segítség? Ha valakinek van pl. 5.000 barakkhelye, és képez túl egységet, akkor nem kell mindig figyelni, hogy legyen elég üres helye a képzéshez. Ezzel csak egy ország gyarapodását lehet segíteni, mint azzal is, ha nem kell felkellned hajnal 3-kor elindítani a tekiírást. A spec egységnél sem kell ébredned űríteni barakkot...
A HT amúgy is kényelmi szolgáltatásokat tartalmaz jórészt (varik feltétele, tekiírás, drágakő eladás), akkor ezzel nem értem mi a problémád. Ha csak azért nem támogatod, mert a tekit nem lehet automata eladni, hát akkor vesd fel egy másik topicban, és meglátjuk, mit szólnak hozzá...:)

Pool 07-04-2007 21:23

Esetleg szavazzunk...:D
Azt úgyis szeretem indítani :)
De lehet indokolni is az Igen-eket és a Nem-eket

Stoky(Gárdi) NEXUS 07-04-2007 21:25

Quote:

Originally Posted by LiverPool (Post 107469)
Esetleg szavazzunk...:D
Azt úgyis szeretem indítani :)
De lehet indokolni is az Igen-eket és a Nem-eket

hehe:D
most zárd le a szavazást 100% a siker :D:D:D

Pool 07-04-2007 21:26

Quote:

Originally Posted by Stoky(Gárdi) NEXUS (Post 107470)
hehe:D
most zárd le a szavazást 100% a siker :D:D:D

Ne OFF-olj :)

Rod 07-04-2007 21:29

Részemről támagatom az ötletet, hogy ne csak a katonákból, hanem elit, íj és lóból is lehessen túlképezni, mindenképpen jó ötletnek tartom!

Ati 07-04-2007 21:32

Quote:

Vélemény?

Nem vagyok benne biztos, hogy értem a javaslat lényegét... A helytartó most is továbbképez, ha van sima katonád, helytől függetlenül.

Ha jól értelmezem a felvetést, akkor egy olyan valamit szeretnél betenni a játékba, ami a helytartó kezdete óta bent van.

:confused::confused::confused:

Stoky(Gárdi) NEXUS 07-04-2007 21:42

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 107473)
Nem vagyok benne biztos, hogy értem a javaslat lényegét... A helytartó most is továbbképez, ha van sima katonád, helytől függetlenül.

Ha jól értelmezem a felvetést, akkor egy olyan valamit szeretnél betenni a játékba, ami a helytartó kezdete óta bent van.

automatikusan képzi a spec egységeket ha fullon a barrak?:))

mindíg tanul vmit az ember:rolleyes:

és mindenki hogy szerette volna ezt az ujjitást mikor régota vn:D

igaz én se figyeltem még soha:p

Pool 07-04-2007 21:43

Quote:

A ht-nél az van, hogy pl. Katonák automatikus továbbképzése íjásszá, a szabad barakkhelyekre. No, most ez én úgy értelmezen, ha van 200 szabad helyem, akkor 200 ijjast képez és kész. De tegyük fel, hogy be van klikkelve a túlképzés sima katonából. Jön körönként 200 belőlük, és itt kellene a ht, hogy akkor minden körben nyomja tovább őket ijjassá. Hiába 200 szabad helyem van, de legyen képzésen mondjuk 1200 ijász. Ezt nem vettem észre eddig, hogy így tenne a ht-m...

Pool 07-04-2007 21:44

Quote:

Originally Posted by Stoky(Gárdi) NEXUS (Post 107477)
automatikusan képzi a spec egységeket ha fullon a barrak?:))

mindíg tanul vmit az ember:rolleyes:

és mindenki hogy szerette volna ezt az ujjitást mikor régota vn:D

igaz én se figyeltem még soha:p

Ez tuti nincs így, mert nekem T-s orimnál be volt klikkelve a ló és variképzés, de a varit addig képezte, míg annyi nem lett képzésen, ami helyem volt üresen...
Akinek ilyen HT-je van, adja kölcsön nekem :)

Stoky(Gárdi) NEXUS 07-04-2007 21:48

Quote:

Originally Posted by LiverPool (Post 107479)
Ez tuti nincs így, mert nekem T-s orimnál be volt klikkelve a ló és variképzés, de a varit addig képezte, míg annyi nem lett képzésen, ami helyem volt üresen...

no az lehet:)
én igazság szerint nem is szoktam figyelni ;)

Pool 07-04-2007 21:51

Quote:

Originally Posted by Stoky(Gárdi) NEXUS (Post 107480)
no az lehet:)
én igazság szerint nem is szoktam figyelni ;)

Gárdi, ha így lenne, szerinted akkor akarom ezt? :)
De ha a HT_m nincs jól beállítva hozzá, akkor tessék már megírni, hogy állítsam be, hogy 200 templomhelyre legyen képzésen egyszerre 1000 varim.

Stoky(Gárdi) NEXUS 07-04-2007 21:51

Quote:

Originally Posted by LiverPool (Post 107482)
Gárdi, ha így lenne, szerinted akkor akarom ezt? :)

aha , biztosan :D

Andrew 07-04-2007 22:04

Quote:

Originally Posted by LiverPool (Post 107479)

én azt hittem ironizál :D:D

J.Ati 07-04-2007 22:08

Én is támogatom az ötletet:)
Ez csak egy aprócska segítség,mert katikat is addig löki a ht amíg van fegyó.
Szóval a végén már a körönkénti vándorlást látjuk csak!!
Ebből, kifolyólag pl. nem képzi a szabad templom helyekre a varikat,mert akkor nem vándorolnának el a katijaim körönként!

Quote:

Talán én is roszzúl állítom be a ht-t ,de ezt bepipáltam:
Alap katonák képzése a szabad helyen túl is. (Fokozott figyelmet igényel!)

És vari,toli,paci képzés is bevan pipálva!
Akkor miért mennek el körönként a sima katik?
A javaslat erről szólna..Remélem én jól értelmeztem!

Pool 07-04-2007 22:11

Quote:

Originally Posted by Attila(: (Post 107487)
Én is támogatom az ötletet:)
Ez csak egy aprócska segítség,mert katikat is addig löki a ht amíg van fegyó.
Szóval a végén már a körönkénti vándorlást látjuk csak!!
Ebből, kifolyólag pl. nem képzi a szabad templom helyekre a varikat,mert akkor nem vándorolnának el a katijaim körönként!

Talán én is roszzúl állítom be a ht-t ,de ezt bepipáltam:
Alap katonák képzése a szabad helyen túl is. (Fokozott figyelmet igényel!)

És vari,toli,paci képzés is bevan pipálva!
Akkor miért mennek el körönként a sima katik?
A javaslat erről szólna..Remélem én jól értelmeztem!

A javaslat arról szólna, hogy ha mondjuk kocsmában 0 helyem van, de én azt szeretném, hogy képezzen a HT tolvajt körönként, akkor megtegye...

J.Ati 07-04-2007 22:12

Quote:

Originally Posted by LiverPool (Post 107488)
A javaslat arról szólna, hogy ha mondjuk kocsmában 0 helyem van, de én azt szeretném, hogy képezzen a HT tolvajt körönként, akkor megtegye...

Bizony!
Ezt támogatom én is:)
Erről szól amit írtam.
Csak én nem tolikat akarok most ,hanem varikat:p:D:D

J.Ati 07-04-2007 22:15

Quote:

Originally Posted by LiverPool (Post 107488)

Ja és azzal egészíteném még ki,hogy ha valaki nem figyel akkor nem ezt fogja látni körönként:

Kevés a hely a barakkokban! 105 katona elhagyta sereged. [INFÓ]

hanem ezt:

Kevés a hely a templomokban! 105 varázsló elhagyta sereged. [INFÓ]

Mivel fokozott figyelmet igényel figyelni kéne ,mint most a katikra:)

Pool 07-04-2007 23:37

Quote:

Originally Posted by Attila(: (Post 107490)
Ja és azzal egészíteném még ki,hogy ha valaki nem figyel akkor nem ezt fogja látni körönként:

Kevés a hely a barakkokban! 105 katona elhagyta sereged. [INFÓ]

hanem ezt:

Kevés a hely a templomokban! 105 varázsló elhagyta sereged. [INFÓ]

Mivel fokozott figyelmet igényel figyelni kéne ,mint most a katikra:)

Ezt most is láthatja, ha elvesztett, lebontott templomot közben, kopott a lakitekije, de igazad van :)

J.Ati 07-05-2007 04:42

Quote:

Originally Posted by LiverPool (Post 107497)
Ezt most is láthatja, ha elvesztett, lebontott templomot közben, kopott a lakitekije, de igazad van :)

Akkor megvan az egyetértés és most jöhetnek a további támogatók:)
Az már biztos, hogy a ht. nem nézett nekem távolt és nem is várom el tölle,de legalább kisegíthetett volna abban, hogy a bejövő katikat tovább képzi a szabad helyeken túl is.

Támogassátok az ötletet hétalvók:D

Redback 07-05-2007 07:51

Én nem sokat vagyok vip, de szerintem is jó ötlet

-Ede- 07-05-2007 08:15

Quote:

Vélemény?

én javaslom a Súgó olvasást mindenkinek, és higyetek Ati-nak ő csinálta a játékot:D

Quote:

Originally Posted by Súgó
Elitté, íjásszá és lovassá való továbbképzéshez nem kell üres hely, hiszen ilyenkor a sima, továbbképzendő katona helye felszabadul.

Arwen 07-05-2007 08:17

Ez egy jó ötlet. Már én is morogtam azért, hogy bepipálom a katiképzést szabad helyen túl, és a variképzést, aztán mégse képzi a varikat, mert tele az összes templom. Nem is értem, miért csak a katonákat lehet túlképezni?

Arwen 07-05-2007 08:18

Quote:

Originally Posted by -Ede- (Post 107525)
én javaslom a Súgó olvasást mindenkinek, és higyetek Ati-nak ő csinálta a játékot:D

és mi van a varikkal, tolikkal? :p

-Ede- 07-05-2007 08:19

Quote:

Originally Posted by Arwen (Post 107526)
Ez egy jó ötlet. Már én is morogtam azért, hogy bepipálom a katiképzést szabad helyen túl, és a variképzést, aztán mégse képzi a varikat, mert tele az összes templom. Nem is értem, miért csak a katonákat lehet túlképezni?

ide lehet értelme, de a többség az elitek/íjászok/lovasok képzpésről beszél

Quote:

Originally Posted by Súgó
A varázslóvá és tolvajjá továbbképzés akkor aktuális, ha van üres hely a templomokban illete kocsmákban. Ha ezek a beállítások aktívak, ilyenkor a rendszer a sima katonákat továbbképzi a szabad helyekre.

Arwen 07-05-2007 08:22

Quote:

Originally Posted by -Ede- (Post 107528)
ide lehet értelme, de a többség az elitek/íjászok/lovasok képzpésről beszél

A súgó beidézése nem ellenérv. Mindenki ismeri, azért indult ez a topik, h változás legyen, nem azért, h egyesek súgót idézgessenek.

-Ede- 07-05-2007 08:28

Quote:

Originally Posted by Arwen (Post 107529)
A súgó beidézése nem ellenérv. Mindenki ismeri, azért indult ez a topik, h változás legyen, nem azért, h egyesek súgót idézgessenek.

ki mondta h ellenérv?
csak itt voltak akik azt állították, h a helytartó nem képzi tovább a katonáikat elitté meg miegymássá, miközben a súgóban világosan ott van!

Kutyuleee 07-05-2007 08:51

Quote:

Originally Posted by -Ede- (Post 107532)
ki mondta h ellenérv?
csak itt voltak akik azt állították, h a helytartó nem képzi tovább a katonáikat elitté meg miegymássá, miközben a súgóban világosan ott van!

hmm reggel tiszta fejjel végig gondolva igazad van neked is. Azt mindenkép támogatom, hogy a HT túlképezhesse a varit-tolit is. Viszont a többi most is megvan, részben, és ezen nem is kéne változtatni!!!
1.szitu :
van 1k szabadhelyed, jön be 1k kati, azt minden további nélkül tovább képzi a HT ha van fegyó meg pénz, meg be van állitva

2. szitu:
Van 0 szabadhelyed (és mondjuk csak ijjak vannak) és jön be 1k kati. Azt nem képzi tovább a HT, DE TE SE TUDOD!!! mert rögtön elmegy még ugyanabban a körváltásban a fölös. ha ezt tovább képezhetné a Ht, akkor az viszont már tulzott előny lenne a nem vipekkel szemben, úgyhogy nem támogatom!!!

Pool 07-05-2007 10:02

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 107533)
hmm reggel tiszta fejjel végig gondolva igazad van neked is. Azt mindenkép támogatom, hogy a HT túlképezhesse a varit-tolit is. Viszont a többi most is megvan, részben, és ezen nem is kéne változtatni!!!
1.szitu :
van 1k szabadhelyed, jön be 1k kati, azt minden további nélkül tovább képzi a HT ha van fegyó meg pénz, meg be van állitva

2. szitu:
Van 0 szabadhelyed (és mondjuk csak ijjak vannak) és jön be 1k kati. Azt nem képzi tovább a HT, DE TE SE TUDOD!!! mert rögtön elmegy még ugyanabban a körváltásban a fölös. ha ezt tovább képezhetné a Ht, akkor az viszont már tulzott előny lenne a nem vipekkel szemben, úgyhogy nem támogatom!!!

Ezt már egyszer leírtam, tessék már elolvasni, átgondolni, mit írtam, és meglátod, hogy mit is akarok

"A ht-nél az van, hogy pl. Katonák automatikus továbbképzése íjásszá, a szabad barakkhelyekre. No, most ez én úgy értelmezen, ha van 200 szabad helyem, akkor 200 ijjast képez és kész. De tegyük fel, hogy be van klikkelve a túlképzés sima katonából. Jön körönként 200 belőlük, és itt kellene a ht, hogy akkor minden körben nyomja tovább őket ijjassá. Hiába 200 szabad helyem van, de legyen képzésen mondjuk 1200 ijász. Ezt nem vettem észre eddig, hogy így tenne a ht-m..."

Mert most az első 200 katona ijjassá képzésvel meg is áll az íjászképzés, de ha lehetne túlképezni, akkor nem így lenne
Nem azt szeretném elérni, hogy 0 barakkhelynél ne lépjenek le a beérkező alapkatonák

All times are GMT +1. The time now is 15:43.