Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Segítség (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=13)
-   -   Visszavágás, avagy meddig retorzió a retorió? (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1947)

Pepa 07-02-2007 16:56

Visszavágás, avagy meddig retorzió a retorió?

Sziasztok!

Ezt a topicot, olyan kezdő játékosoknak terveztem akik nem értik, hogy egyes akcióikért miért verték szét őket.
Én csak a normál és a lassú csopikat tudnám elemezni, mert abba jártam.
5. normál: Itt mivel kis károkat lehet okozni, általában mészár, vagy foglalás a retorzió. Fosztásra inkább mészár, földre inkább föld. Varikkal való ártózásra, ha sűrű akkor földelés, ha egyszeri akkor mészár és - ha érdemes- varázslók gyilkolása. Lopás ellen, mivel nem lehet 10k kivülre esni mészár és tolvajok gyilkolása.
5. lassú: Mivel nagyon lassú a katiképzés (60 óra) és nem nagyon kati a piacon minden akcióra főleg mészár, tűzgolyó, mérgezés, gyilkolás, tehát ami csökkenti az egységeid számát. Földre általában csak akkor mennek, ha feljebb akarnak menni. De itt nagyon bevett szokás a szárazság-vihar emberlopás kombinációja.
Most egyenlőre ennyi. Várom azok észrevételeit akik mást tapasztaltak, vagy esetleg nem értik, hogy egy bizonyos akcióért miért kapott annyit.

Brown 07-02-2007 17:18

Én még nem játszottam a lassú csoportban, a normálban pedig még nem esett meg velem retórzió :), mégis bátorkodtam ide írni mert nem értem, miért kell ezt lassú és normálra szétszedni. A 20 kör az minden csopiban 20 kör. A katik lassaban képződnek ok, de a varik lassabban regenerálódak egy újabb golyóbishoz stb. Én csak ezt nem értem. Belőlem csak a normál csopis tapasztalat beszél, amit látok, meg hallok, de nem hiszem így elsőre, hogy lenne különbség a két csoport béli retorziók között cak azért mert az egyik lassú, a másik pedig gyors vagy normál. Ezt inkább az azt végrehajtó játékosok játékstílusától függ. Meg perverzitásától...:D

Bogár 07-02-2007 17:40

Quote:

Originally Posted by pepa (Post 107018)
5. lassú: Mivel nagyon lassú a katiképzés (60 óra) és nem nagyon kati a piacon minden akcióra főleg mészár, tűzgolyó, mérgezés, gyilkolás, tehát ami csökkenti az egységeid számát. Földre általában csak akkor mennek, ha feljebb akarnak menni. De itt nagyon bevett szokás a szárazság-vihar emberlopás kombinációja.

ezt a részét én is meg tudom erősíteni. az időjárás és emberlopi mellé még szokott menni a tolifelfedés is.
egyrészt mivel szerintem ez a leghatásosabb módszer az ori megbénításához hosszútávon, másrészt meg nagyon sok országnak nagyon rosszul van beállítva az intézője. még olyan játékosok sem állítják be rendesen, akik extra-profinak adják ki magukat... tapasztalat.

elég hosszas emberlopásokkal megbénítani 1 orit, ezért a rutinosabb játékosok ellen ez a módszer nem működik. a szövi az ellen szövinek az egyik, kiszemelt tagjára kell összpontosítania az erejének 80-90%-át, és azalatt a másik 3 tag majdnem érintetlen marad. valamelyik másik topicban olvastam, hogy nagyon sokan az ellen varisát és tolisát szedik szét először, amivel én is egyetértek.

csofika 07-02-2007 17:48

Szerintem az a legjobb retorzió, amikor annyira földbedöngöljük az ellenfelet, hogy először elmegy a kedve a választott személyiségtől, majd a választott fajtól, majd az egész hódító játéktól, majd a végén az élettől is.

Remedy 07-02-2007 17:48

Quote:

Originally Posted by csofika (Post 107024)
Szerintem az a legjobb retorzió, amikor annyira földbedöngöljük az ellenfelet, hogy először elmegy a kedve a választott személyiségtől, majd a választott fajtól, majd az egész hódító játéktól, majd a végén az élettől is.

Gratulalok, nem szeretnel valami massal jatszani inkabb? :P

Bogár 07-02-2007 17:51

Quote:

Originally Posted by Brown (Post 107020)
Én még nem játszottam a lassú csoportban, a normálban pedig még nem esett meg velem retórzió :), mégis bátorkodtam ide írni mert nem értem, miért kell ezt lassú és normálra szétszedni. A 20 kör az minden csopiban 20 kör. A katik lassaban képződnek ok, de a varik lassabban regenerálódak egy újabb golyóbishoz stb. Én csak ezt nem értem. Belőlem csak a normál csopis tapasztalat beszél, amit látok, meg hallok, de nem hiszem így elsőre, hogy lenne különbség a két csoport béli retorziók között cak azért mert az egyik lassú, a másik pedig gyors vagy normál. Ezt inkább az azt végrehajtó játékosok játékstílusától függ. Meg perverzitásától...:D

talán azért lehet különbséget tenni a lassú meg a normál csoportok között, mert a normálban nem szeretnek a játékosok hosszabb időt eltölteni 1 helyben.

Pepa 07-02-2007 17:51

Quote:

Ezért nyitottam ezt a topicot, mert ez már játék akadályoztatása. Aki nem tud különbséget tenni a játék és a valós élet között, az szerintem ne játszon. Mindenkinek el kell fogadnia, hogy bármi történik az országával semmilyen hatással nincs az életére.

Pepa 07-02-2007 17:53

Quote:

Originally Posted by csunyabogar (Post 107027)
talán azért lehet különbséget tenni a lassú meg a normál csoportok között, mert a normálban nem szeretnek a játékosok hosszabb időt eltölteni 1 helyben.

Én alapvetően azért választottam külön, mert a normálba több a kezdő, mint lassúba. Lassúba pedig, sokkal több gondolkodási és taktikázási idő jut mindenre, mert csak 8 kv van 1 nap alatt.

csofika 07-02-2007 17:54

Jól van srácok, én csak vicceltem az előbb. Az az igazság, hogy én sohasem alkalmazom a retorziót, inkább haladok szépen tovább és véletlenszerűen választom ki az ellenfeleimet.

Persze ez a visszatámadás is az ember hangulatától függ szerintem. Amit nem szeretek, az az, hogy egy esetleg kezdő országot annyira sokan támadnak, hogy elmegy a kedve a játéktól.

Bogár 07-02-2007 17:56

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 107025)
Quote:

Gratulalok, nem szeretnel valami massal jatszani inkabb? :P

off

na, az ő számára mit fogtok ajánlani? a teve valószínűleg esik. :p

/off

Bogár 07-02-2007 18:01

Quote:

Originally Posted by pepa (Post 107029)
Én alapvetően azért választottam külön, mert a normálba több a kezdő, mint lassúba. Lassúba pedig, sokkal több gondolkodási és taktikázási idő jut mindenre, mert csak 8 kv van 1 nap alatt.

szerintem ez meg pont fordítva igaz: lassúban jóval nagyobb a kezdők aránya. írtam már más topicokban is, hogy egyesek nagyon érdekes országokkal szaladgálnak a Q top100-ában, és a J topjában is.

Pepa 07-02-2007 18:02

Quote:

Originally Posted by csunyabogar (Post 107031)
off

na, az ő számára mit fogtok ajánlani? a teve valószínűleg esik. :p

/off

OFF

Én a Star Wars Battlefront 2-t, ahol Lord Vader-rel végig lehet verni az egész galaxist.:D

ON

Pepa 07-02-2007 18:03

Quote:

Originally Posted by csunyabogar (Post 107032)
szerintem ez meg pont fordítva igaz: lassúban jóval nagyobb a kezdők aránya. írtam már más topicokban is, hogy egyesek nagyon érdekes országokkal szaladgálnak a Q top100-ában, és a J topjában is.

De J-ben és utánna E-ben nincs kimaxolt ország, max a törpék. még azért normálban jobban lehet érvényesülni kezdőként is.

Bogár 07-02-2007 18:15

Quote:

Originally Posted by pepa (Post 107034)
még azért normálban jobban lehet érvényesülni kezdőként is.

ezt nem tudom megerősíteni, mivel már nem vagyok annyira kezdő. :) erről valszeg inkább ők tudnának nyilatkozni.
én egyébként úgy látom, hogy a lassúban a kezdők sokkal nagyobb dícsőségeket tudnak szerezni. pl: bárki bejuthat a top10-be, csak akarni kell; akinek meg 1 kicsit is vág az agya, az simán lehet első is.

no de nagyon eltértünk a témától. :p

Pepa 07-02-2007 18:37

Quote:

Originally Posted by csunyabogar (Post 107038)
ezt nem tudom megerősíteni, mivel már nem vagyok annyira kezdő. :) erről valszeg inkább ők tudnának nyilatkozni.
én egyébként úgy látom, hogy a lassúban a kezdők sokkal nagyobb dícsőségeket tudnak szerezni. pl: bárki bejuthat a top10-be, csak akarni kell; akinek meg 1 kicsit is vág az agya, az simán lehet első is.

no de nagyon eltértünk a témától. :p

Nem, mert ahhoz, hogy valaki első legyen pár tyúkszemre rá kell lépni és ott van retorzió.

Bogár 07-02-2007 19:03

Quote:

Originally Posted by pepa (Post 107039)
Nem, mert ahhoz, hogy valaki első legyen pár tyúkszemre rá kell lépni és ott van retorzió.

ööö... hidd el, hogy nem. nemrég jártam arra. látták, hogy szét akarunk csapni a banda között, és mindenki leszabizott. a legközelebbi aktív ori 21k-n volt, míg mi 31k-n voltunk, ami soknak számít már a Q-ban. és eléggé bohóc orijaink voltak. :)
a tavaly meg ugyanez volt a helyzet a másik orimmal is. :)
nem volt ott semmiféle tyúkszem vagy retorzió.

Pepa 07-02-2007 19:37

Quote:

Originally Posted by csunyabogar (Post 107041)
ööö... hidd el, hogy nem. nemrég jártam arra. látták, hogy szét akarunk csapni a banda között, és mindenki leszabizott. a legközelebbi aktív ori 21k-n volt, míg mi 31k-n voltunk, ami soknak számít már a Q-ban. és eléggé bohóc orijaink voltak. :)
a tavaly meg ugyanez volt a helyzet a másik orimmal is. :)
nem volt ott semmiféle tyúkszem vagy retorzió.

Lassúba annyira nem mélyedtem bele. Én inkább normálba nyomulok.

Rántotta 07-02-2007 20:35

Még óriás hadissal normál csoportban kifostottam egy tolvajt, majd az el kezdte a tekijeimet lopni, bemészároltam 2 sereggel majd küldtem neki egy mnt-t amit ő elutasított és tovább lopott, erre 6 napig egymásnak estünk. Ő folyamatosan tekizett, én meg folyamatosan mészároltam, a végén mikor már a morálja 60% körül volt és már 5 sereggel befértem hozzá leszabizott, de előte küldött egy üzit hogy még fogok hallani róla. :eek:

otto500 07-02-2007 20:42

Quote:

Originally Posted by Rántotta (Post 107044)
Még óriás hadissal normál csoportban kifostottam egy tolvajt, majd az el kezdte a tekijeimet lopni, bemészároltam 2 sereggel majd küldtem neki egy mnt-t amit ő elutasított és tovább lopott, erre 6 napig egymásnak estünk. Ő folyamatosan tekizett, én meg folyamatosan mészároltam, a végén mikor már a morálja 60% körül volt és már 5 sereggel befértem hozzá leszabizott, de előte küldött egy üzit hogy még fogok hallani róla. :eek:

Nem tudom mi számodra ebben a meglepő, de a tolisnak igaza van, mert nemértek azzal eggyet, hogy minden összezördülést MNT-vel kell zárni. (sajnos túl sokan akarják így befejezni). Én még nem kaptam nagy zakót, de ha majd sor kerül rá, akkor tudomásúl veszem, talpra állok, és idővel esetleg újra nekifutok a volt ellenek. És ha az ellen jól taktikázva fog kicsinálni, akkor még gratulálni is fogok neki amiért ilyen ügyes volt.;)

-Ede- 07-02-2007 21:03

Quote:

Originally Posted by otto500 (Post 107045)
Nem tudom mi számodra ebben a meglepő, de a tolisnak igaza van, mert nemértek azzal eggyet, hogy minden összezördülést MNT-vel kell zárni. (sajnos túl sokan akarják így befejezni). Én még nem kaptam nagy zakót, de ha majd sor kerül rá, akkor tudomásúl veszem, talpra állok, és idővel esetleg újra nekifutok a volt ellenek. És ha az ellen jól taktikázva fog kicsinálni, akkor még gratulálni is fogok neki amiért ilyen ügyes volt.;)

pont az ilyen helyzeteket szokták lezárni mnt-el
amikor két szövi összeugrik, napokon át csépelik egymást, és végül mind1ik nagyon szeretne békét... nah pont olyankor jól jön az a 16mnt:)

otto500 07-02-2007 21:12

Quote:

Originally Posted by -Ede- (Post 107050)
pont az ilyen helyzeteket szokták lezárni mnt-el
amikor két szövi összeugrik, napokon át csépelik egymást, és végül mind1ik nagyon szeretne békét... nah pont olyankor jól jön az a 16mnt:)

Igen, ha tényleg komolyan összemennek akkor nem vitás, jogos, de 1-2 napos csaták után is...? :rolleyes:

Stev 07-02-2007 21:20

Quote:

Originally Posted by otto500 (Post 107045)
Quote:

Originally Posted by Rántotta (Post 107044)

Az a része nem meglepő, hogy nem akarta mnt-vel lezárni a csetepatét, ami engem is meglep valahol, hogy nemhogy örülne a gesztusnak mikor már bebizonyosodott hogy csak vesztett, hanem keménykedik tovább...

Pepa 07-02-2007 21:35

Quote:

Originally Posted by Stev (Post 107052)
Az a része nem meglepő, hogy nem akarta mnt-vel lezárni a csetepatét, ami engem is meglep valahol, hogy nemhogy örülne a gesztusnak mikor már bebizonyosodott hogy csak vesztett, hanem keménykedik tovább...

Mai példa W-ből: befosztottam egy orit, utánna beszólt zöldbe és elment szabira. A levelét elküldtem a supportra és a visszaigazoló üzenetet elküldtem neki zöldbe. Ma megint beszólt zöldbe, de most nem a supportra küldtem, hanem hozzá 5 mészárt, remélem ebből már ért, hogy nem Ő a legnagyobb király.

Stev 07-02-2007 21:50

Quote:

Originally Posted by pepa (Post 107054)
Mai példa W-ből: befosztottam egy orit, utánna beszólt zöldbe és elment szabira. A levelét elküldtem a supportra és a visszaigazoló üzenetet elküldtem neki zöldbe. Ma megint beszólt zöldbe, de most nem a supportra küldtem, hanem hozzá 5 mészárt, remélem ebből már ért, hogy nem Ő a legnagyobb király.

Na, ez egy tökéletes megoldás! Küldtél neki egész karavánnyi diplomatát, hogy elsimítsák a nézeteltérést! Meg lehet csak szeretne 200 heki alá kerülni!:D

Azért valljuk be egy fosztás miatt azért én sem hunyászkodnék meg.

De továbbra is meglep az emberi butaság, attól hogy egyre gyakoribb, még nem szoktam meg.

otto500 07-02-2007 23:44

Quote:

Originally Posted by Stev (Post 107052)

Van benne valami, de nem biztos hogy az illető keménykedni akart.:rolleyes:
Én azt nem értem, hogy attól, hogy ő került ki roszabbúl az összecsapásból, miért kellene elfogadnia ezt a "gesztust"? Lehet hogy az illető tolis ori szereti a kihívásokat, és ha talpra áll majd szeretne visszacsapni a volt ellenfélnek. Attól, hogy valaki egyszer kap egy bizonyos oritól egy zakót, ez már azt is jelenti, hogy később már nem is próbálhatja meg majd térdrekényszeríteni a régi ellenfelét??? Lehet, hogy addigra tanul a hibáiból, gyakorol, és megpróbál egy új stratégiát és lehet, hogy egyszer majd valóban sikerül.;)

Kutyuleee 07-02-2007 23:49

Quote:

Originally Posted by otto500 (Post 107068)
Én azt nem értem, hogy attól, hogy ő került ki roszabbúl az összecsapásból, miért kellene elfogadnia ezt a "gesztust"? Lehet hogy az illető tolis ori szereti a kihívásokat, és ha talpra áll majd szeretne visszacsapni a volt ellenfélnek. Attól, hogy valaki egyszer kap egy bizonyos oritól egy zakót, ez már azt is jelenti, hogy később már nem is próbálhatja meg majd térdrekényszeríteni a régi ellenfelét??? Lehet, hogy addigra tanul a hibáiból, gyakorol, és megpróbál egy új stratégiát és lehet, hogy egyszer majd valóban sikerül.;)

Én szoktam Mnt-t kötni ilyenkor, de az nálam csak 1 szintre szól, következőn mindenki tisztalappal kezd nálam és nyilt sisakkal:D

Amúgy azt nem értem hogy egy toli minek keménykedik egy óriásnál???
Főleg h jól érzem a szituációból ,egy mf tolisról lévén szó (cask mert visszaseregekről szó sem volt...) ilyenkor még ha az mnt-t nem is fogadom el, elfogadom a vereséget. Bármilyen vakmerő is vagyok féllábbal fakardal nem támadok tankra:D

otto500 07-03-2007 00:00

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 107069)
Én szoktam Mnt-t kötni ilyenkor, de az nálam csak 1 szintre szól, következőn mindenki tisztalappal kezd nálam és nyilt sisakkal:D

Amúgy azt nem értem hogy egy toli minek keménykedik egy óriásnál???
Főleg h jól érzem a szituációból ,egy mf tolisról lévén szó (cask mert visszaseregekről szó sem volt...) ilyenkor még ha az mnt-t nem is fogadom el, elfogadom a vereséget. Bármilyen vakmerő is vagyok féllábbal fakardal nem támadok tankra:D

Én nem ismerem az adott esetet, csak egy játékstílust írtam le, na meg egy lehetőséget, hogy a tolis miért cselekedhetet a leírtak szerint. Gondolom te sem látsz bele annak a tolisnak az orijába, és nem ismered az adott szitut, szóval ne ítéld meg a tetteit ilyen könnyelműen.;)

Kutyuleee 07-03-2007 00:03

Quote:

Originally Posted by otto500 (Post 107072)
Én nem ismerem az adott esetet, csak egy játékstílust írtam le, na meg egy lehetőséget, hogy a tolis miért cselekedhetet a leírtak szerint. Gondolom te sem látsz bele annak a tolisnak az orijába, és nem ismered az adott szitut, szóval ne ítéld meg a tetteit ilyen könnyelműen.;)

Nem megitéltem a tetteit, csak a gondolatom fejeztem ki, hogy miért kell az embereimet vágóhídra küldeni, ha 100%os a vereség.

otto500 07-03-2007 00:18

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 107074)
Nem megitéltem a tetteit, csak a gondolatom fejeztem ki, hogy miért kell az embereimet vágóhídra küldeni, ha 100%os a vereség.

Pont ezt mondom, honnan tudod hogy biztosra veszített volna. Lehet, hogy megvolt a megfelelő stratágiája, csak porszem ment a gépezetbe:);)

Kutyuleee 07-03-2007 00:23

Quote:

Originally Posted by otto500 (Post 107080)
Pont ezt mondom, honnan tudod hogy biztosra veszített volna. Lehet, hogy megvolt a megfelelő stratágiája, csak porszem ment a gépezetbe:);)

Kérlek lécci zöldben ird le hogy hogy tud egy mf toli legyőzni egy óriás hadist, érdekelne egy ilyen stratégia???:D
Még ha az óriás nem fér be sereggel akkor se nagyon látok módot arra hogy menjen bármire is. hacsak nem arra pályázott, hogy az óriás tekizésével, az ellen röhögögörcsben múljon ki:D

J.Ati 07-03-2007 00:34

Quote:

Off:Én kicsit iszogattam ma ,de ahogy ezt elolvastam röhögtem egy nagyot!
Milyen emberek vannak:D:D:D

J.Ati 07-03-2007 00:44

Quote:

Originally Posted by pepa (Post 107054)

Csak annyit kérdeznék,hogyha beszólt neked zöldbe és utána szabizott(72 óra) akkor megint csak ma ,hogy szólt ismét be?:confused:
Mondjuk lehet én értelmeztem rosszúl a mondatod,de nekem nem áll össze a kép:rolleyes:

J.Ati 07-03-2007 00:52

Én lassúban is normálban is érdekes dolgokat látok állandóan amikor egy új orival kezdem az 5. szintet.
Adott hekin nincsenek rendessen kiépűlve az orik és csak úgy szaladgálnak ide-oda.
Tehát egy ilyen nem rendessen kimaxolt ori aki csak úgy ész nélkűl próbál ütni-vágni esetleg a kevéske tolijával - varijával próbálkozik valami bögdöséssel azokat nem kell szerintem széjjel vágni,mert hát a légynek se ártanak.
Esetleg ,ha nem unja meg és sokáig próbálkozik akkor az 5 mészár becsúszhat persze kiegészítve valami finom ártóval.

Viszont aki jó játékos vagy közelít a jóhoz azokon lehet retorziót alkalmazni és akkor tud kialakúlni egy jó kis háború.Vagy alázás:D
Lassúban is és normálban is a sok kezdő között:)

tdomo 07-03-2007 07:11

Quote:

Originally Posted by otto500 (Post 107068)

Ha nem akar keménykedni, miért küld olyan hangvételű üzenetet, ami már a supportra megy? Soha nem értettem az ilyesmit, szerencsére kevés olyan játékossal találkoztam eddig akik elvesztették a fejüket ilyen téren, de sajnos jópárról halottam már.

csofika 07-03-2007 07:31

Kedves Attila! Örülök, hogy megnevettettelek és ez semmilyen retorzióval nem járt.

J.Ati 07-03-2007 13:05

Quote:

Originally Posted by csofika (Post 107097)
Kedves Attila! Örülök, hogy megnevettettelek és ez semmilyen retorzióval nem járt.

Egyenlőre nem jár retorzióval,de majd felkeresem az oridat is:p:D:D

csofika 07-03-2007 14:56

Kedves Attila!

Szeretettel látlak az orimban, ahol erőszak alkalmazása esetén csak csalódások fognak érni, úgyhogy remélem nem ilyesmin töröd a fejed.

Tudom, hogy szerény játékos vagyok, de az az igazság, hogy elég profi. Remélem addig a többiek a császári trónt előmelegítik nekem, ugyanis nemsokára érkezem...............

csofika 07-03-2007 14:56

Kedves Attila!

Szeretettel látlak az orimban, ahol erőszak alkalmazása esetén csak csalódások fognak érni, úgyhogy remélem nem ilyesmin töröd a fejed.

Tudom, hogy szerény játékos vagyok, de az az igazság, hogy elég profi. Remélem addig a többiek a császári trónt előmelegítik nekem, ugyanis nemsokára érkezem...............

Pepa 07-03-2007 16:26

Quote:

Originally Posted by Stev (Post 107056)
Meg lehet csak szeretne 200 heki alá kerülni!:D

Bőven 300 heki fölött vagyunk. Ma megint beszólt, hogy ráuszítottam a fél csopit, meg hogy Ő is tud írni a supportra. Ajánlottam neki, a jksz című topikot, de sereget már nem küldtem.

Pepa 07-03-2007 16:28

Quote:

Originally Posted by Attila(: (Post 107084)
Csak annyit kérdeznék,hogyha beszólt neked zöldbe és utána szabizott(72 óra) akkor megint csak ma ,hogy szólt ismét be?:confused:
Mondjuk lehet én értelmeztem rosszúl a mondatod,de nekem nem áll össze a kép:rolleyes:

Tegjött jött vissza szabiból;)

All times are GMT +1. The time now is 07:16.