Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Segítség (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=13)
-   -   Ork védelmi bónusz (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1941)

demian 07-01-2007 08:09

Ork védelmi bónusz

Sziasztok olyan kérdéssel fordulok hozzátok, ami számomra nemrég elég nagy gondot okoz, még pedig orknál a védelmi bónusz mikor jár pontosan?

Quote:

ha a támadásra küldött seregének támadóértéke magasabb, mint az otthon maradt sereg
védőértéke, akkor +20% védelmet kap minden katonai, mágikus és tolvaj akcióval szemben,
amíg ez az állapot fennáll.
Természetesen, amit nem értek az-az hogy a támadó/védő értéket mindenféle módosító nélkül kell összehasonlítani vagy a módosítókkal ( őrtorony, faji bónusz, varázslat ... kivéve a 20%os védelmi bónuszt )

Remélem van aki tudja a helyes számítási módot. :)

Pepa 07-01-2007 09:33

Kiszámolod a teljes támadó értéket, utánna kiszámolod a teljes védő értéket is mindennel együtt. Ha a védőérték kisebb megszorzod 1.2-vel. Ez igaz a tolvajok és varázslók védelmi értékére is.

demian 07-01-2007 10:22

szóval akkor minden módosítóval megszorzom és ha fennál a helyzet akkor 1,2 vel szorzom ugye?

OFF: online csataszámlálóhoz lesz csak ebbe picit belebonyolódtam :), remélem majd használjátok

Andrew 07-01-2007 11:24

Quote:

Originally Posted by demian (Post 106699)
szóval akkor minden módosítóval megszorzom és ha fennál a helyzet akkor 1,2 vel szorzom ugye?

OFF: online csataszámlálóhoz lesz csak ebbe picit belebonyolódtam :), remélem majd használjátok

még várj vele, mit mondanak a többiek :)

Synkel 07-01-2007 11:50

Alap támadó és alap védőértékkel számolj. Varázslat, faji módosító, toronybónusz meg ilyesmi nem számolandó. Ha az alap támadó nagyobb mint az alap védő, akkor jár a bónusz, ha nem, akkor nem.

demian 07-01-2007 14:47

eddig 1-1 :) Ati remélem majd erre téved :)

Babszemjankó 07-04-2007 19:23

Synkellel értek egyet

Princ 07-04-2007 20:01

Quote:

Originally Posted by demian (Post 106677)
Sziasztok olyan kérdéssel fordulok hozzátok, ami számomra nemrég elég nagy gondot okoz, még pedig orknál a védelmi bónusz mikor jár pontosan?

Ha ez a 2ség akadályozza a progi elkészültét egyedül, akkor talán jó lenne egy választható opció, hogy az ork véderejét kitámadási bónusszal, vagy anélkül számolja.
Amíg bizonyságot nem szerzel a pontos számításra. :)

demian 07-04-2007 20:06

a progi töbé kevésbé készvan (lehet vele számolni)
ez az Ork védelmi bónusz nincs még benne, illetve az útközben elhulló katonák csak gondoltam elöbb elkészül teljesen mielött a nagy közönségnek közzéteszem :)

bitboss 07-04-2007 20:29

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 106720)
Alap támadó és alap védőértékkel számolj. Varázslat, faji módosító, toronybónusz meg ilyesmi nem számolandó. Ha az alap támadó nagyobb mint az alap védő, akkor jár a bónusz, ha nem, akkor nem.

Synkelnek van igaza.
magyarázatképpen egy példa, bármennyire nem életszerü:
- van 5000 ijad toronyban és 5100 lovasod. (a tornyos ijászok védöértéke kb. másfélszerese a lovasok támadóértékének, és erre jönne még rá a torony-terület% bónusz). de ha kitámadsz az összes lovassal, mindaddig jár a kitámadási védöbonusz, amig az utközbeni hullás és harci veszteség 5001 alá nem csökkenti a támadó sereg létszámát. (a sugó értelmezése szerint azonos alaptámadó és alapvédö értéknél már nem jár a bónusz)

Princ 07-04-2007 20:35

Quote:

Originally Posted by demian (Post 107448)
a progi töbé kevésbé készvan (lehet vele számolni)
ez az Ork védelmi bónusz nincs még benne, illetve az útközben elhulló katonák csak gondoltam elöbb elkészül teljesen mielött a nagy közönségnek közzéteszem :)

Bocs, de olyat még nem láttam, hogy egy program "teljesen elkészült" volna. :D
Ha nem lesznek frissítések, ugyanúgy elavul, mint Archeré..

Nem látok gyorsabb megoldást a kérdés eldöntésére, mint anarchban a saját kezű kísérleteket. Ha kérsz itt a fórumon erre a célra orit, biztos lesznek akik segítenek ebben. :o (nekem pillanatnyilag nincs működőképes orim anarchiában, de ha ezen múlik, biz'isten regisztrálok :D)

demian 07-04-2007 21:06

van anarchban is erre a célra fenttartott orim lehet az lesz a végső megoldás.

a progiról meg annyit hogy tervezem a folyamatos frissítését, illetve szívesen várom majd az ötleteket mi kerüljön még bele

Kutyuleee 07-04-2007 21:54

Quote:

Originally Posted by demian (Post 107463)
van anarchban is erre a célra fenttartott orim lehet az lesz a végső megoldás.

a progiról meg annyit hogy tervezem a folyamatos frissítését, illetve szívesen várom majd az ötleteket mi kerüljön még bele

Én már várom nagyon, eddig is használtam őket:D

Synkel 07-05-2007 20:22

Hol lehet hozzájutni?

Remedy 07-05-2007 20:40

En is ugy tudom, hogy alap ertekek szamitanak, de nekem alig van tapasztalatom orkokkal ;)

demian 07-05-2007 20:52

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 107739)
Hol lehet hozzájutni?

http://demian.extra.hu/_conqueror/conqueror_bcalc.html

egyenlőre még csak a csata van kész közeli állapotban, folyamatosan frissül

hiányzik belőle még
-az Ork védelmi bónusza
-útközben elhulló egységek száma (betegség esetén is)

illetve lassan nemártana egy súgót írni hozzá :), meg persze jobban felcommentezni, ha esetleg valamikot megunnám akkor ott az esély hogy tovább írja bárki aki ért a Javascripthez.

Amúgy csak azért kezdtem el írni egy új csataszámlálót mivel pár szövitagomnak nem windows van a gépén, így viszont ők is tudnak számolni, erőfeszítés nélkül :)

Kutyuleee 07-05-2007 23:44

Demian hála neke:D:D az infó mentős progiért, meg örök respect:D:D

Burning 07-06-2007 12:10

na ezt megtekintem, aztán ha tudom használni akkor használom:)

Valezius 07-06-2007 12:28

Ez szupijó, majdnem mind az excel táblám :D:D:D

Az a spec oszlop mi?

Burning 07-06-2007 12:36

szuper;)
asszem rá fogok szokni a progiaid használatára:)

laci 07-06-2007 12:39

Aha, jónak tűnik... de miért van a mf és a szövetség tagja között a szövetség vezére is? Számít valamit?
Ja, és még valami: a személyiségeknél is csak a tábornokot találom.

Burning 07-06-2007 12:41

azt én is hiányoltam, hogy csak az van, de az hogy ott a szövi vezére az csak úgy ott van, hogy nem hagyta ki:)

Valezius 07-06-2007 12:49

Quote:

Originally Posted by Burning (Post 107929)
azt én is hiányoltam, hogy csak az van, de az hogy ott a szövi vezére az csak úgy ott van, hogy nem hagyta ki:)

A személyiségnek egyedül támadásnál van jelentősége, hogy tábi-e
kivéve ha tikere be van állítva egy max érték, mert akkor a tudósnak is lenne, de gondolom ilyen nincs beállítva, az csak megbonyolítaná a dolgot :)

Gondolom a 2oldalt túl bonyolult lehet függetleníteni egymástól, ha ott van a csere gomb is :)

Burning 07-06-2007 12:54

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 107931)
A személyiségnek egyedül támadásnál van jelentősége, hogy tábi-e
kivéve ha tikere be van állítva egy max érték, mert akkor a tudósnak is lenne, de gondolom ilyen nincs beállítva, az csak megbonyolítaná a dolgot :)

Gondolom a 2oldalt túl bonyolult lehet függetleníteni egymástól, ha ott van a csere gomb is :)

nem mélyültem bele annyira, megnéztem hogy milyen rájöttem, hogy jó tetszik, tudom használni, tehát fogom is;)
ezenfelül megírtam, hogy személyiségnél hiányolom, hogy csak tábi van ott, de lehet a teki%-ra nincs határ, akkor nem hiányzik...de nem kell az embert egyből hülyének beállítani, mert még ha néha úgy is néz ki nem vagyok az.

Valezius 07-06-2007 12:55

Quote:

Originally Posted by Burning (Post 107932)
nem mélyültem bele annyira, megnéztem hogy milyen rájöttem, hogy jó tetszik, tudom használni, tehát fogom is;)
ezenfelül megírtam, hogy személyiségnél hiányolom, hogy csak tábi van ott, de lehet a teki%-ra nincs határ, akkor nem hiányzik...de nem kell az embert egyből hülyének beállítani, mert még ha néha úgy is néz ki nem vagyok az.

Melyik mondatomból gondolod azt, hogy hülyének nézlek?:confused:

demian 07-06-2007 13:27

Örülök neki hogy tetszik a progi :)

- a spec oszlop az Ork nak van ott, hogy tudjak miből bónuszt számolni
- szövetség vezére dísznek :), hogy az se maradjon ki
- személyiségeknél a köv verzióban mind benne lesz természetesen csak a tábornok és a tudósnak lesz szerepe
- tábornok alapján automatikus beállítódik a max tábornok száma
- tudós is hasonlóan fog működni tekik beírása után, ha valaki többet ír bele akkor a maximumra állítja majd

a főoldallal meg egyenlőre szenvedek, várhatóan jővő héten majd megpróbálom rendbe szedni és letölthető lesz a progi ha valaki nemszeretné folyton a webhelyet felkeresni, illetve ha valaki szeretné tovább fejleszteni :)

Synkel 07-06-2007 13:46

Megnéztem, tetszik, gratula hozzá:)
És mijaza infómentős progi amit valaki említett nemrég?

demian 07-06-2007 13:50

gömböket, éplistát, szövilistát lehet vele menteni majd egy listából csak kiválasztod kire vagy kiváncsi és nézheted milyen gömbik vannak róla, végülis csak gyorsítja a txtbe mentegetős verziót :)

amint a fórumot rendbe rakom feltöltöm őket újra

sajna ezt legkorábban hétfőn tudom megcsínálni hétvégén nemleszek :(

Synkel 07-06-2007 13:51

Quote:

Originally Posted by demian (Post 107941)
gömböket, éplistát, szövilistát lehet vele menteni majd egy listából csak kiválasztod kire vagy kiváncsi és nézheted milyen gömbik vannak róla, végülis csak gyorsítja a txtbe mentegetős verziót :)

amint a fórumot rendbe rakom feltöltöm őket újra

sajna ezt legkorábban hétfőn tudom megcsínálni hétvégén nemleszek :(

Trehányság kihagyni a hétvégét, de majdcsak kibírom:)

demian 07-06-2007 13:57

munka miatt muszály :)

Valezius 07-06-2007 14:00

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 107942)
Trehányság kihagyni a hétvégét, de majdcsak kibírom:)

el tudom küldeni, ha kell, csak dobj priviben egy email címet :)

A muszájt így írják még mindig ;)

demian 07-06-2007 15:10

sorry nyelvtanból sose voltam jó :P

frissítettem a progit több személyiséget crtl lenyomásával lehet kiválasztani, max teki százalék mostmár működik.

LordYsolt 07-06-2007 15:21

Quote:

Originally Posted by demian (Post 107941)

Ezt a progit le fogom magamnak tölteni :D Mindig is vágytam egy ilyenre :D:D:D

Szemes224 07-08-2007 17:27

Nagyon jó, használni fogom:)

Lezúziusz 07-09-2007 15:57

Nagyon jó lesz, gratula hozzá!:)

demian 07-09-2007 16:35

Örülök neki, hogy egyre több ember megnézi :) és tetszik, fórumra (demian.extra.hu -ra) nyugodtan jöhetnek a hibaüzik meg, mi kerüljön még bele.

Felraktam az oldalra az érdeklőknek újra a gömb mentegető progit is (Alexander Információ néven fut)

és most nekiállok az Ork kitámadás bónuszának a progiba építésével :)
alap támadó és alap védőerő + toronnyal

Cece világosított fel msn-en hogy a két számítási leírást egyszerre nézzem és ebből ez jött le, illetve a szavazásokban is.

Remedy 07-09-2007 17:04

Quote:

Originally Posted by demian (Post 108269)
Örülök neki, hogy egyre több ember megnézi :) és tetszik, fórumra (demian.extra.hu -ra) nyugodtan jöhetnek a hibaüzik meg, mi kerüljön még bele.

Felraktam az oldalra az érdeklőknek újra a gömb mentegető progit is (Alexander Információ néven fut)

és most nekiállok az Ork kitámadás bónuszának a progiba építésével :)
alap támadó és alap védőerő + toronnyal

Cece világosított fel msn-en hogy a két számítási leírást egyszerre nézzem és ebből ez jött le, illetve a szavazásokban is.

Ha mar programot irsz, amit feltehetoen sokan fognak hasznalni, ha vmiben nem vagy biztos, akkor ne szavazas meg ilyesmi alapjan dontsd el, hanem:
1. kerdezd meg Atitol
2. teszteld le anarchban, tobbszor.

Pl igy tippre torony nem kell hozza, szerintem. De ha progit irnek ra, letesztelnem...

demian 07-09-2007 17:18

Quote:

A védőerő kiszámításakor először a saját sereged védőértékét számold ki, beleértve az őrtornyokba vonuló íjászokat is, majd ehhez add hozzá a segítő seregek értékét. A többi tényezőt ezzel szorozd: ork kitámadási bónusz, katonai morál, védelem varázslat, magányos farkas bónusza, őrtornyok területarányos védőértéke, országod hadügyi fejlettsége, faji bónuszok.
Quote:

ha a támadásra küldött seregének támadóértéke magasabb, mint az otthon maradt sereg védőértéke, akkor +20% védelmet kap minden katonai, mágikus és tolvaj akcióval szemben, amíg ez az állapot fennáll.
Eddig ezt a két súgó részletet még sose néztem így eggyütt, ebből jött az előbbi hozzászólásom.

Amúgy azért nyítottam ezt a témát hogy Ati talán benéz ide és elárulja, de sajna még nemtette.

ha anrchban van véletlenül 200 heki közelében mindegy milyen országod, akkor szívesen letesztelem veled :) (pont orkom van ott)

Remedy 07-09-2007 17:22

Quote:

Originally Posted by demian (Post 108289)
Eddig ezt a két súgó részletet még sose néztem így eggyütt, ebből jött az előbbi hozzászólásom.

Amúgy azért nyítottam ezt a témát hogy Ati talán benéz ide és elárulja, de sajna még nemtette.

ha anrchban van véletlenül 200 heki közelében mindegy milyen országod, akkor szívesen letesztelem veled :) (pont orkom van ott)

Nincs, de beirsz anarch forumra, teljesen biztos vagyok hogy hamar segitenek vagy 5-6an legalabb. :) Seregek ne tul kicsik legyenek tesztnel, nehogy a moraltizedes atverjen :)

Valezius 07-14-2007 12:20

Közben eszembe jutott, hogy miért tartottam jónak, hogy nincs a progiban tudós személyiség, illetve meghatározott maximum teki.

Így most a progi nem tud kezelni egy tudós tábit. Szerencsére nincs belőlük sok :)

All times are GMT +1. The time now is 05:35.